Καλό μεσημέρι και καλό μήνα,

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024.

Στον προϋπολογισμό έχουν συμπεριληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά προς εφαρμογή το 2023 και όλα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό.

Όλα όσα αναλυτικά θα παρουσιαστούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πραγματοποιούνται χωρίς να αποκλίνει η χώρα από τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η άρση του παγώματος των τριετιών στους μισθωτούς, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η εκ νέου αύξηση των συντάξεων, αλλά και επενδυτικοί πόροι ύψους 12,1 δισ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία εντός του 2024, θα αυξήσουν σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών κάτι που αποτελούσε βασική προεκλογική μας δέσμευση και την μεγαλύτερή μας προτεραιότητα.

Ο προϋπολογισμός του 2024 είναι ο πρώτος ύστερα από δεκατρία έτη που καταρτίζεται με τη χώρα να έχει ανακτήσει την επενδυτική της βαθμίδα, αποτέλεσμα της σταθερής, συνετής και αποτελεσματικής δημοσιονομικής μας πολιτικής.