"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Μαζικός Εκβρασμός 12 Ζιφιών στις ΒΔ Ακτές της Κύπρου





Μαζικός Εκβρασμός 12 Ζιφιών στις ΒΔ Ακτές της Κύπρου




Ο μαζικός εκβρασμός 12 Ζιφιών (Ziphius cavirostris) που εντοπίζονται ο ένας μετά τον άλλον τις τελευταίες ημέρες στις βορειοδυτικές ακτές της Κύπρου, προκαλεί μεγάλη ανησυχία, τόσο αναφορικά με τις αιτίες, όσο και για την επιβίωση του πληθυσμού του είδους στην περιοχή. Πέρα από τους 12 Ζιφιούς που εντοπίστηκαν νεκροί- οι τελευταίοι μάλιστα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ώρες - εκτιμάται ότι και άλλα άτομα του ίδιου πληθυσμού είναι πιθανό να έχουν πεθάνει από τα ίδια αίτια, αλλά να μην έχουν γίνει αντιληπτά στον αχανή θαλάσσιο χώρο ή σε δυσπρόσιτες ακτές της Κύπρου.






Φωτογραφία: Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών Κύπρου

Ο σεισμός στη νότια Τουρκία δεν θεωρείται πιθανό αίτιο των εκβρασμών. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, εκτιμάται ότι οι σεισμοί μπορούν να προκαλέσουν προσωρινό αποπροσανατολισμό στα κητώδη, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία από καμία θαλάσσια περιοχή του κόσμου που να συσχετίζει τους σεισμούς με τον εκβρασμό και το θάνατο κητωδών.

Αυτό που έχει αποδειχθεί όμως εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με την αμερικάνικη ωκεανογραφική υπηρεσία NOAA και με βάση πολλές διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις, είναι ότι εκβρασμοί και θανατώσεις Ζιφιών, στις Μπαχάμες, στην Καραϊβική, στα Κανάρια νησιά και στη Μεσόγειο, οφείλονται στην έντονη υποβρύχια ηχορύπανση που προκαλείται κατά τη χρήση συγκεκριμένων συχνοτήτων σόναρ σε ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού.

Την ίδια χρονική περίοδο που καταγράφονται οι εκβρασμοί, έχει εκδοθεί Navtex για ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή πάνω από τα υποθαλάσσια όρη Αναξίμανδρου, βόρεια της Κύπρου. Σύμφωνα και με τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, αυτή η στρατιωτική δραστηριότητα θεωρείται ως η πιθανότερη αιτία των εκβρασμών. Παράλληλα υπάρχει ανακοίνωση στον τύπο για κοινή άσκηση του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Κύπρου στις 4-26 Φεβρουαρίου νότια της Κύπρου.




Είναι αξιοσημείωτο ότι η θαλάσσια περιοχή της Κύπρου στηρίζει σημαντικούς πληθυσμούς από κητώδη και άλλα σημαντικά προστατευόμενα θαλάσσια είδη, για τα οποία δεν έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα και υπάρχουν σημαντικά κενά γνώσης. Όμως τα ίδια νερά βάλλονται τακτικά από ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού διαφόρων χωρών, που συνωστίζονται στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ενώ παράλληλα οι εξορύξεις υδρογονανθράκων αποτελούν έναν ακόμα πολύ σημαντικό παράγοντα απειλής.

Αν και η αξία του πετρελαίου και των υδρογονανθράκων είναι γνωστή και η σημασία των ασκήσεων του πολεμικού ναυτικού θεωρείται δεδομένη, συχνά επιλέγουμε να αγνοούμε ότι η αξία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας είναι ανεκτίμητη, όπως άλλωστε και των ειδών που υποτίθεται ότι προστατεύονται σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις, την ευρωπαϊκή και τις εθνικές νομοθεσίες.

Η παγκόσμια τάση, έστω και με καθυστέρηση δεκαετιών, είναι να προστατεύονται επιτέλους και στην πράξη τα θαλάσσια θηλαστικά. Το πότε όμως αυτό θα εφαρμοστεί από χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου και όχι μόνο, παραμένει ένα σημαντικό ερώτημα.

Σαφώς η ευθύνη του πολεμικού ναυτικού των διάφορων χωρών είναι μεγάλη, όμως η βασική ευθύνη είναι αυτή των κρατών. Οι κυβερνήσεις της Κύπρου, της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών είναι αυτές που οφείλουν να ορίζουν τους όρους σύμφωνα με τους οποίους υλοποιούνται δραστηριότητες όπως οι ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού, κάτι που εφαρμόζεται άλλωστε στα εθνικά ύδατα χωρών όπως οι ΗΠΑ, αλλά όχι στο σύνολο των θαλάσσιων περιοχών που δραστηριοποιούνται οι στόλοι τους. Περιστατικά όπως οι πρόσφατοι μαζικοί εκβρασμοί των 12 Ζιφιών, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε εάν οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής είναι σε θέση να αντιληφθούν την έκταση του προβλήματος.

Στα συγκεκριμένα περιστατικά εκβρασμών, η απόπειρα επαναπροώθησης στα βαθύτερα νερά Ζιφιών που ήταν ακόμα ζωντανοί και έπειτα εκβράστηκαν ξανά νεκροί πλέον στις ακτές, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ως λανθασμένος χειρισμός. Μας θυμίζει όμως το πόσο απροετοίμαστοι είμαστε από πλευράς υποδομών και μηχανισμών για να προσφέρουμε περίθαλψη σε κατάλληλες συνθήκες στα προστατευόμενα θαλάσσια είδη.

Είναι καιρός πλέον να ξεκινήσουμε να αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες των γενεών μας. Σε διάστημα λίγων μόνο δεκαετιών, κινδυνεύουμε να αφανίσουμε είδη που επιβίωσαν για εκατομμύρια χρόνια και την ευθύνη για αυτό την μοιραζόμαστε όλοι ανεξαιρέτως.




Για το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος"
Θοδωρής Τσιμπίδης
t.tsimpidis@archipelago.gr
©2023 Archipelagos Institute of Marine Conservation | Aegean Sea, Greece

Israel Ministry of Defense Webinar

 

Aerospace & Defense

Israel Defense Briefing

Please join the U.S. Commercial Service to learn about business opportunities with Israel's Ministry of Defense and the Israel Defense Forces.  This 75 minute webinar will provide you in-depth insights on where to find procurement opportunities and how to register as a listed vendor to the "Mission NY”.


US-Israel Flag

Date:     Tuesday, March 7, 2023
Time:     11:00-12:15pm Eastern time
Cost:      $25

Register Here

Webinar Agenda and Speakers

  • Overview of Israel’s Defense Sector
    Yariv Moravnik-Shavitt, Aerospace/Defense Specialist,
    U.S. Commercial Service Tel Aviv  
  • US-Israel Security Cooperation
    Office of Defense Cooperation, U.S. Embassy Israel 
  • Selling to the Ministry of Defense
    Gal Idan and Nitzan Bachar, Government of Israel, Ministry of Defense, New York; 

    Victor Mintz, General Counsel, Israeli Ministry of Defense, Mission to the U.S.

 

Israel celebrates its 75th Independence Day in 2023


Background on Israel's Defense Sector

Israeli defense spending averages approximately $15B-$18B per year (national funds). In addition, the United States provides Israel $3.3B annually in Foreign Military Financing (FMF). As of June 2022, Israel has 618 active Foreign Military Sales (FMS) cases valued at $26.4B.

 

Israel’s military and commercial activities with the U.S. defense industry are strong and include commercial contracts with major U.S. companies. The local industry sources quality components and sub-systems, presenting export opportunities to U.S. suppliers of high-quality components that can be integrated into Israeli systems. In June 2022, for the first time ever, a major U.S.-based defense company, Leonardo DRS, announced its planned acquisition of a significant Israeli defense technology company, RADA.

 

The country’s defense industry is dominated by three companies: Israel Aerospace Industries (IAI), Rafael Advanced Defense Systems (both parastatals), publicly owned, and Elbit Systems. The companies offer a diverse portfolio of products and services, including space and airborne reconnaissance systems, radar systems, UAVs, avionics and electro-optical systems, munitions, tanks and armored personnel carriers. They produce structural components and parts and operate maintenance, repair and upgrade facilities.  In addition, there are several hundred small and medium sized enterprises active in the sector.

 

Leading subsectors include: aircraft parts, air-control technology, electronic components for land, air and sea platforms, airborne and ground-based engines, electro-mechanical devices, microwave components, and sensors.

 

Source: Israel Country Commercial Guide, U.S. Commercial Service

 


Register Here

For more information, please contact:
Melissa Grosso
Director, U.S. Commercial Service, Connecticut Office 

Melissa.Grosso@trade.gov or 860-638-6955


ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ:η άκρως χρήσιμη Εθνική μας Υπηρεσία...στόχος εσωτερικών εχθρών της Πατρίδας

γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
v.ch.maria@gmail.com

     Υπάρχει στην χώρα μας ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν ασχολείται με τα νέα, τα "σκάνδαλα",προσχεδιασμένα ή μη και δεν διαθέτει σωστή κριτική διάθεση όταν δέχεται μέσω των ΜΜΕ έναν ορυμαγδό καταγγελιών, διαμαρτυριών, σκανδάλων κ.λ.π.

Η τηλεόραση σε μεγάλο βαθμό έχει χάσει προ πολλού την "έξωθεν καλή μαρτυρία" και ανήκοντας εν πολλοίς σε επιχειρηματίες, προσκείμενους εκάστοτε σε όποιον κυβερνήτη εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, δεν απολαμβάνει καμία απολύτως εμπιστοσύνη απο Ελληνες που διαθέτουν σωστή πολιτική και κοινωνική κρίση.

Ετσι δέχεται την βροχή καταγγελιών ή .."καταγγελιών" ανίκανος να σχηματίσει σωστή άποψη για όσα ακούει.

     Ενα απο τα θέματα αυτά και μάλιστα κραυγαλέας και εκκωφαντικής "ταραχής" αποτέλεσε το θέμα της παρακολούθησης του κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ. Ο κ. Ανδρουλάκης, ειδοποιήθηκε απο την Ε.Ε. οτι το τηλέφωνό του επαρακολουθείτο μέσω predator, ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα κατασκοπευτικής τεχνολογίας.

Την συνέχεια, την ξέρουμε όλοι.

     Στο άρθρο αυτό δεν θα ασχοληθώ με ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφεί...στρέμματα χάρτου και μελάνης,για να προσθέσω ένα ακόμα...στρέμμα αλλά θα προσπαθήσω να επικεντρωθώ στην ουσία του θέματος, που είναι η εργαλειοποίηση και εκμετάλλευση του θέματος αυτού απο κάθε καλοπροαίρετο ή μη, ειδικά απο τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.

     Πρώτα απ΄όλα ας δούμε τι είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ,που δέχτηκε τελευταία τα πυρά όλων...σκοπίμως ή όχι: ".. έχει ως σκοπό την πρόληψη, αποτροπή, ανάσχεση και εξουδετέρωση της κατασκοπευτικής και της τροµοκρατικής απειλής, µε στόχο τη θωράκιση της χώρας και την προάσπιση των εθνικών συµφερόντων."

Είναι δηλαδή επιφορτισμένη να φροντίζει την Εθνική μας Ασφάλεια, την Αμυνά μας και κάθε είδους εσωτερικές απειλές που προκύπτουν απο ύποπτες και έωλες διεθνείς διασυνδέσεις ατόμων που τους έχουν ανατεθεί νομίμως και είναι απαραίτητο να διαπιστώνεται διαρκώς η πίστη στον σκοπό τους και την Πατρίδα. Η παρακολούθησή τους, δεν σημαίνει απαραίτητα την ενοχή τους, αλλά την φροντίδα της Πολιτείας μέσω της ενημέρωσης των υπηρεσιών της, για το κατά πόσο τηρούν αυτοί οι πολιτικοί και κοινωνικοί λειτουργοί τους Ορκους και τους χρηστούς όρους διεθνούς δραστηριότητας και επαφών.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει διαρκώς για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος άρθρου, νέες προκλήσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό οι οποίες απαιτούν το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΠ να διακατέχεται σαφώς και αδιαπραγμάτευτα απο ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

     Ενα πρόσφατο κραυγαλέο συμβάν με υπεράνω..υποψίας Ευρωβουλευτή, την  Καϊλή που συνελήφθη "με την γίδα στην πλάτη" και είχε προδώσει Πατρίδα, Ευρωκοινοβούλιο, Οικογένεια, τιμή και αξιοπρέπεια και η δήλωση Βουλευτή ΚΚΕ ονόματι ΠΑΦΙΛΗ με την κυνική του δήλωση πως "σε περίπτωση πολέμου..το ΚΚΕ θα πολεμά τον Ελληνικό Στρατό απο μέσα και τον εχθρό"..πίστευα πάντα πως αρκούσαν για να μας κάνουν να σκεφτούμε καλύτερα την επίθεση στην ΕΥΠ,την Κυβέρνηση και κάθε στέλεχος που παρακολουθούσε όσους παρακολουθούσε-ΑΝ τους παρακολουθούσε- για την προστασία της Πατρίδας.

Χωρίς αξιόλογες πληροφορίες που απαιτεί η Εθνική μας Ασφάλεια,πως μπορεί να είναι αξιόπιστη η Κρατική μας Επιφυλακή και πως θα μπορούσε ΕΓΚΑΙΡΩΣ να προστατεύσει την χώρα; Και αυτές τις πληροφορίες που χρειάζεται ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙ; Στα...παράθυρα της τηλεόρασης,στα σχόλια των social media ή στις συζητήσεις του καφενείου; Μόνο με μυστική δράση της σε πηγές που διαχειρίζονται Εθνικά θέματα και σε διαύλους επικοινωνίας που μπορούν να δώσουν τέτοια πληροφόρηση.

     Αντί να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ΠΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ, ΠΌΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ για τα προβλήματα που προέκυψαν, το αποτέλεσμα ήταν η εργαλειοποίηση του θέματος για σφοδρές αντιπαραθέσεις στην Βουλή και στα ΜΜΕ,ώστε να φθαρεί το πολιτικό σύστημα προς ίδιον όφελος πολλών και διαφόρων όπως π.χ.... ο συριζα!!

Η ασφάλεια της χώρας μας οφείλεται εν πολλοίς στην σωστή αξιολόγηση της πηγής της πληροφορίας και στην σωστότερη ανάλυσή της με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Και ας αποφασίσουμε κάποια στιγμή ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Οσο για όσους ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ φώναζαν στα κεραμίδια για ...κατάχρηση της ..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...δεν θα απαντήσω.Είναι μια ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ που έχει γίνει "λάστιχο χιλιομέτρων" και η ακριβής έννοιά της ..εχει υποστεί βλάβη ίσως μη πλέον αναστρέψιμη...

Μ.Χ.Β




NATO Defence Ministers to address Ukraine, stockpiles and critical infrastructure

 

NATO Defence Ministers to address Ukraine, stockpiles and critical infrastructure

NATO Defence Ministers are meeting in Brussels this week (14-15 February 2023) to strengthen the Alliance’s deterrence and defence, and step up and sustain for Ukraine. Previewing the meeting on Monday (13 February 2023), NATO Secretary General Jens Stoltenberg noted the urgency of delivering key capabilities to Ukraine before Russia can seize the initiative on the battlefield.

Click here to download the pre-ministerial press conference by the NATO Secretary General, as well as the Q&A session with journalists. 

The transcript of the press conference is available on the NATO website.

Eurogroup, 13 February 2023

 

● Eurogroup
 
13/02/2023 19:23 | Statements and remarks |

Remarks by Paschal Donohoe following the Eurogroup meeting of 13 February 2023

 

Today we began with a presentation on energy market developments led by Mr. Christian Zinglersen, the director of the European Union Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER). As we are all aware, energy market developments have been the key driver of so much of what has happened in the Eurogroup over the last 18 months.

What has happened with energy prices matters so much for households, firms, inflation, growth, monetary policy and for our budgets. Monitoring these developments very closely is very valuable. And Director Zinglersen gave us a clear overview of what the year could bring. Compared to last summer, energy prices have come down significantly and the most pessimistic forecasts have not materialised. However, prices do remain at high levels. More broadly, risks clearly remain and have to be monitored very closely and there is no room at all for complacency. Developments with regard to demand and storage have been reassuring, but we need to continue with our efforts to diversify our energy sources and reduce energy consumption.

We then turned to the situation in the euro area with regard to labour markets. We know the very strong resilience they have shown in recent years, despite the many crises that we have experienced. Last year was a really positive year in terms of employment growth. Unemployment reached a record low in November. While this year is likely to be more challenging, we can feel positive about this foundation.

The euro area has turned into an employment powerhouse in a few short years. A particular focus for us therefore was monitoring trends in nominal wages which, combined with muted economic growth, could potentially undermine some of the good labour market performance. We need a balance between compensating the most vulnerable for the loss of purchasing power and overall wage increases so that inflation growth is not fuelled. This is not entirely in our hands because these processes are obviously led by workers, employers and their representatives. But so far decisions that have been taken have been measured, and this is something that needs to continue.

Building on the energy and employment discussions, we then ended the meeting with an overall stocktake of economic and financial developments, drawing on the Commission's new forecast, which I know Paolo will speak about in a moment. And while the economic outlook remains challenging, the euro area economy is getting through this winter in much better shape than some had originally feared. While growth may be down, we are not looking at a recession as a central scenario, and collectively we had a realistic reappraisal of where we are now. There is caution, but there is also more confidence.

With the economy showing its resilience, employment holding up and energy prices coming down, we now have a short window of opportunity to reappraise and evaluate our budgetary policies, in particular, as ministers take stock and make decisions regarding their individual energy support measures at a national level. We need to look at having in place a level of budgetary support that reflects changes that we expect to happen with regard to the price of energy and the general level of inflation. This is important in order to reduce the overall budgetary cost and to achieve an appropriate fiscal stance while protecting the most vulnerable and maintaining incentives for the green transition.

The Eurogroup will continue our role with regard to the coordination of economic policies, and this will be one of the main topics at our next meeting in March.

● Eurogroup
 
13/02/2023 21:31 | MEETING |

Main results - Eurogroup, 13 February 2023

 

The Eurogroup discussed recent developments in the energy markets, euro area labour markets and macroeconomic and financial developments and prospects, taking into account the Commission’s winter forecast.

Eurogroup
Eurogroup, 13 February 2023

Highlights from the Eurogroup meeting held in Brussels on 13 February 2023
Main results
Recent developments in the energy markets

The Eurogroup discussed recent developments in the energy markets, after hearing a presentation by the director of the EU Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER) on recent energy market developments. The exchange will provide input for the assessment of fiscal policy challenges going forward.

Compared to last summer, energy prices have come down significantly and the most pessimistic forecasts have not materialised. Developments with regard to demand and storage have been reassuring, but we need to continue with our efforts to diversify our energy sources and reduce energy consumption.Paschal Donohoe, President of the EurogroupEnergy prices and security of supply (background information)
EU Agency for the Cooperation of Energy Regulators
Thematic discussion - Euro area labour markets: recent developments and challenges ahead

Based on a note from the Commission services, the Eurogroup exchanged views on developments in the euro area labour markets in recent years. Ministers also discussed policy challenges in the current context of high inflation and longer-term changes linked to demographics and the green and digital transitions.



We know the very strong resilience which euro area labour markets have shown in recent years, despite the many crises that we have experienced. Unemployment reached a record low in November. While this year is likely to be more challenging, we can feel positive about this foundation. The euro area has turned into an employment powerhouse in a few short years.Paschal Donohoe, President of the EurogroupEuro area labour markets – recent developments and challenges ahead (European Commission)
Macroeconomic and financial developments, and policy coordination in the euro area

Against the backdrop of the two previous discussions, the Eurogroup exchanged views on macroeconomic and financial developments and prospects, taking into account the Commission’s winter forecast. In view of the in-depth discussion on fiscal policy orientations coming up in March, ministers reflected on the implications for policy coordination in the euro area going forward.


While the economic outlook remains challenging, the euro area economy is getting through this winter in much better shape than some had originally feared. We need to look at having in place a level of budgetary support that reflects changes that we expect to happen with regard to the price of energy and the general level of inflation. This is important in order to reduce the overall budgetary cost and to achieve an appropriate fiscal stance while protecting the most vulnerable and maintaining incentives for the green transition.Paschal Donohoe, President of the EurogroupEconomic governance framework (background information)


Meeting information

Brussels
13 February 2023
Preparatory documentsDraft agenda, Eurogroup
Draft annotated agenda, Eurogroup
Outcome documentsList of participants

AHEPA congratulates newly elected President of Cyprus, Nikos Christodoulides Εισερχόμενα

 

American Hellenic Educational Progressive Association
Monday, February 13, 2023

WASHINGTON, DC — Supreme President Jimmy Kokotas sent a letter today congratulating former Foreign Minister of the Republic of Cyprus Nikos Christodoulides on his election to serve as the Republic of Cyprus’s president.
 
“The entire AHEPA family, the Daughters of Penelope, Sons of Pericles, and Maids of Athena, wish you the best as you strive to serve the people of Cyprus and to meet the challenges Cyprus faces,” Kokotas wrote. “We look forward to working with you and your government to further strengthen and enhance the bonds of friendship between the United States and Cyprus.”
 
Kokotas also shared with President-elect Christodoulides AHEPA's excitement about its plans to host the 2024 AHEPA Family Supreme Convention in Cyprus.
 
Kokotas added he looks forward to congratulating Christodoulides in person when he visits Cyprus in April.

From Leonidas Koumakis ​BL/"Οι σεισμοί ήρθαν μια νύχτα ξαφνικά"



Leonidas Koumakis




Οι σεισμοί ήρθαν μια νύχτα ξαφνικά
του Λεωνίδα Κουμάκη*



Στις 6 Φεβρουαρίου 2023, δύο ισχυροί σεισμοί, οι πιο καταστρεπτικοί που γνώρισε η σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία στα 100 χρόνια από την ίδρυση της, βύθισαν δέκα ολόκληρες επαρχίες της σημερινής Τουρκίας με 13,5 εκατομμύρια κατοίκους καθώς και μεγάλες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, σε μια ανείπωτη συμφορά σπέρνοντας τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανύποπτους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες.

Ολόκληρος ο κόσμος στάθηκε συγκλονισμένος μπροστά στο μέγεθος της βιβλικής καταστροφής. Τα ίχνη του ρήγματος των φονικών σεισμών εντοπίστηκαν πεντακάθαρα στην επιφάνεια του εδάφους σε μήκος χιλιομέτρων, στην έβδομη πλέον θανατηφόρα συμφορά του τελευταίου αιώνα. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν σύγχυση, έντονη συγκίνηση και παγκόσμια κινητοποίηση για την παροχή βοήθειας σε συνάνθρωπους μέσα και έξω από τα συντρίμμια.

Πολλές χώρες, διεθνείς οργανισμοί και ιδιωτικές πρωτοβουλίες άρχισαν να στέλνουν μαζική βοήθεια σε ένα και πλέον εκατομμύριο σεισμόπληκτους και 80.000 τραυματισμένους από τον σεισμό, ενώ ομάδες διασωστών από διάφορες χώρες έσπευσαν σε βοήθεια. Από τους πρώτους που έφτασαν στον τόπο της συμφοράς, οι Έλληνες της ΕΜΑΚ. Επί πλέον στην Ελλάδα ξεκίνησαν πολλές πρωτοβουλίες βοήθειας – μεταξύ τους και μια εθνική εκστρατεία, σε συντονισμό με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και 13 περιφερειακές ενώσεις δήμων, για την συλλογή ειδών βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και στη Συρία.

Το απόλυτα αιφνιδιασμένο καθεστώς των ισλαμιστών, φασιστών και τουρκικού υπόκοσμου, άφησε να περάσουν πέντε ολόκληρες ώρες πριν αποφασίσει που θα κατευθύνει την Ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ. Πάλι καλά, αφού το καθεστώς προτίμησε να εγκαταλείψει στο θάνατο αβοήθητους ανθρώπους κάτω από τα ερείπια, παρά να δεχτεί την βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία απέρριψε προβάλλοντας διάφορες ψευτο-δικαιολογίες.

Σε τόσο κρίσιμες ώρες η ταχύτατα της παροχής βοήθειας αποτελεί χωρίς καμιά αμφιβολία ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Όταν τελικά οι Έλληνες άρχισαν να ψάχνουν στα ερείπια, μπόρεσαν να προσφέρουν συγκινητική βοήθεια ανασύροντας τρία μικρά κορίτσια, ένα έφηβο και τον50χρονο πατέρα της Φατμά – ενός από τα τρία διασωθέντα κορίτσια. Κάθε ζωή που σώζεται από την ΕΜΑΚ αποτελεί και μια στιγμή ανείπωτης χαράς, μια στιγμή δικαίωσης. Οι εναγκαλισμοί των ανδρών της ΕΜΑΚ μετά από μια δύσκολη διάσωση, γίνονται viral σε ολόκληρο τον κόσμο σαν ένα πολύ δυνατό δείγμα ανθρωπιάς.

Το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά τους σεισμούς υπήρχαν συνεχείς εκκλήσεις μέσω twitter από εγκλωβισμένους που έδιναν πληροφορίες για το σημείο που βρίσκονταν. Υπήρχαν όμως και πολλές κραυγές αγωνίας όπως «Είμαστε ολομόναχοι», «Δεν υπάρχει βοήθεια», «Δεν υπάρχει υποστήριξη». Αυτό ήταν αρκετό προκειμένου το τουρκικό καθεστώς να φιμώσει το Τwitter καταδικάζοντας σε θάνατο όσους ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και να κηρύξει τις σεισμόπληκτες επαρχίες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ελέγξει την μετάδοση πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα ευγνωμοσύνης προς την Ελλάδα άρχισαν σιγά-σιγά να πληθαίνουν - από δεκάδες, έγιναν εκατοντάδες και στην συνέχεια πολλές χιλιάδες. Κάποια σχόλια θύμιζαν την παροιμία «Τα λέει στη νύφη για να τ’ ακούει η πεθερά»: «Η Ελλάδα ήρθε μέρα και μας σώζει», «Η Ελλάδα ήρθε στο Χατάι πριν από τον Ερντογάν», «Δεν θα σε θυμάμαι για τον πόλεμο που έγινε πριν από ολόκληρες δεκαετίες, αλλά για την φωτογραφία αυτή. Ευχαριστούμε Ελλάδα!» (Η φωτογραφία απεικόνιζε Έλληνα & Τούρκο διασώστη που μετέφεραν σε φορείο ένα από τα κοριτσάκια που ανέσυρε η ΕΜΑΚ από τα ερείπια).

Και παλαιότερα βέβαια, σύμφωνα με έρευνες προηγούμενων μηνών, το μίσος και η εχθρότητα που καλλιεργούσε συστηματικά, με ακραίο φανατισμό το τουρκικό καθεστώς, δεν έβρισκε σημαντική ανταπόκριση σε λαϊκά στρώματα, αφού το 60% περίπου των ερωτώμενων απαντούσαν πως «Δεν θεωρούν την Ελλάδα εχθρό».

Τώρα, μέσα στην συμφορά των σεισμών, η άμεση βοήθεια των Ελλήνων στην αγωνιώδη προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές, συγκίνησε ένα λαό που συνειδητοποίησε πως αυτοί που βριζόταν συνεχώς, αυτοί που υποβάλλονταν σε κάθε είδους πρόκληση και προσβολή, ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να απλώσουν χέρι βοήθειας στην πιο δύσκολη στιγμή.

Στο ίδιο μήκος κύματος όλα σχεδόν τα λιγοστά μέσα της αντιπολίτευσης, ενώ τα ελεγχόμενα από το καθεστώς, μετέδιδαν τις «ευχαριστίες» Ερντογάν, Καλίν και Τσαβούσογλου προς τις ξένες χώρες – και την Ελλάδα ονομαστικά. Ειδικά ο Τσαβούσογλου θυμήθηκε ξαφνικά «τον φίλο του τον Νίκο» (ΥΠΕΞ Ελλάδος) που τον επισκέφθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια.

Από τις διάφορες αντιδράσεις των τουρκικών ΜΜΕ ξεχωρίζει η «Cumhuriyet» που μετέδωσε το πρωτοσέλιδο σκίτσο του Soloup στο «Ποντίκι» με τίτλο «Έλληνας γελοιογράφος σατιρίζει τον Ερντογάν: Οι φίλοι έρχονται και νύχτα και μέρα», τονίζοντας πως η γελοιογραφία του Soloup αποτελεί ένα σατιρικό αντίβαρο στις διαρκείς στρατιωτικές απειλές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, από τον Σεπτέμβριο και μετά, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».


Άλλο παράδειγμα είναι η «Haber Global» που σημειώνει πως «Οι Έλληνες διασώστες πραγματοποιούν διασώσεις που μοιάζουν με θαύματα στις περιοχές του σεισμού».

Μια ξεχωριστή επίσης περίπτωση είναι εκείνη της δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς η οποία είχε φυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2022 επειδή σε ζωντανή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Tele1 είχε αναφέρει μια γνωστή παροιμία (Η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη) συμπληρώνοντας: «Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς, αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος». Όλα αυτά θεωρήθηκαν «Προσβολή Προέδρου Δημοκρατίας» και οδήγησαν στην άμεση σύλληψη της. Στις μέρες μας, αποφυλακισμένη, σημείωνε καυστικά στον λογαριασμό της στο twitter: «Ο σεισμός στην Τουρκία ήταν επίσης μια δοκιμασία ανθρωπιάς για τον κόσμο. Όπως για την Ελλάδα, παρά τη δήλωση ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα». Το γεγονός ότι αυτοί που εμφανίζονταν ως «εχθροί» ήρθαν να μας βοηθήσουν σε μια δύσκολη μέρα έδειξε για άλλη μια φορά ότι η πιο ορθή εξωτερική πολιτική είναι ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο».

Τέλος, η Νεσχάν Μουλαζίμ, γνωστό μοντέλο με καταγωγή από την Τουρκία που ζει στην Ελλάδα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους που βιώνουν ώρες αγωνίας, αλλά δεν μασάει καθόλου τα λόγια της : «….. Άκουσα χθες κάποιον να λέει για τον σεισμό ότι ήταν η «μοίρα». Ποια μοίρα; … Ασχολείται μόνο με το να κλείσει το Twitter επειδή ο κόσμος εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα … Αντί να ασχοληθούν με τις ανθρώπινες ζωές, ασχολούνται με το Twitter και με το τι γράφουνε γι’ αυτούς. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία σημασία, (αξίζει) μόνο όταν είναι να πάρουν ψήφους… Δεν υπάρχει τουρκικό κράτος πουθενά!»

Με τους σεισμούς στο Καχρανμαράς τα διαμερίσματα «πολυτελείας» και «υψίστης ασφαλείας» του ομίλου Alpargün κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Χασάν Αλπάργκιούν κατέφυγε την επομένη των σεισμών στον παράδεισο της παρανομίας, την κατεχόμενη Κύπρο, για να γλυτώσει από την οργή των θυμάτων του – στην Τουρκία έχουν ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη πολλοί πολίτες για την εύκολη πτώση τόσων κτιρίων.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες θυσίαζαν κάθε έννοια ασφάλειας για να μειώσουν το κόστος και να τελειώνουν πιο γρήγορα τις κατασκευές τους. Αφαιρούσαν κολώνες στήριξης από καταστήματα και χώρους στάθμευσης, έκαναν πιο οικονομικές «αλλαγές» στους τοίχους στήριξης, τις πόρτες και τα παράθυρα των κτιρίων. Σε ένα ολόκληρο κτίριο που έγειρε προς τα πίσω, αποκαλύφτηκε ότι δεν υπήρχαν καθόλου …. θεμέλια! Μια πενταόροφη πολυκατοικία κατασκευάστηκε πάνω στο έδαφος χωρίς τις απαραίτητες κολώνες και θεμελιώσεις!

Σύμφωνα με έρευνα του BBC, το 50% των κτιρίων στην Τουρκία (περίπου 13.000.000 κτίρια) κατασκευάστηκαν κατά παράβαση πολλών κανονισμών, οι σχετικοί έλεγχοι ήταν (επιεικώς) πλημμελείς και το κυριότερο, το τουρκικό καθεστώς έδινε αμνηστία στους παραβάτες και τους χάριζε τα πρόστιμα!

Η πιο καθαρή απόδειξη της παραπάνω πραγματικότητας αποτελεί το γεγονός ότι στην περιοχή Ερζίν του σεισμόπληκτου Χατάι δεν καταστράφηκε ούτε ένα κτίριο. Όπως εξήγησε ο (αντιπολιτευόμενος) Δήμαρχος Ökkeş Elmasoğlu «Υπήρχαν κάποιοι που με ρωτούσαν (ειρωνικά) αν υπάρχει πιο σωστός άνθρωπος από εμένα, αλλά δεν δώσαμε απολύτως καμιά άδεια σε μη νόμιμη οικοδομή».

Η σκληρή αλήθεια που οδήγησε την Τουρκία στην βιβλική αυτή καταστροφή φουντώνει τις λαϊκές αντιδράσεις, ακόμα και σε ελεγχόμενα ΜΜΕ. Η δημοσιογράφος Ντιλαρά Γκιουντέρ του δημοφιλούς καναλιού Show TV, σε εκπομπή της 9ης Φεβρουαρίου 2023, δεν άντεξε την ηρεμία του φιλοξενούμενου που ήταν της Ερντογανικής φιλοσοφίας «η καταστροφή οφείλεται στην μοίρα» ξεσπώντας σε πολύ έντονο ύφος: «Για την καταστροφή δεν φταίει η μοίρα και ο σεισμός, αλλά όσοι κατασκεύασαν τα κτίρια, όσοι έδωσαν τις άδειες, όσοι τις ενέκριναν και βέβαια οι κατασκευαστικές εταιρείες που τα έφτιαξαν!» Όπως ήταν επόμενο, την ίδια μέρα υπέβαλε την παραίτηση της.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Το διεφθαρμένο τουρκικό καθεστώς έχει αδειάσει τα κρατικά ταμεία - ακόμα και τον «φόρο σεισμού» από το ειδικό ταμείο που συστάθηκε μετά τους σεισμούς του 1999. Όλοι οι εκπρόσωποι όμως του καθεστώτος και τα εξαπτέρυγα τους, διαβεβαιώνουν ότι «τα πάντα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο», «επίλεκτες ομάδες του στρατού και βοήθεια από δεκάδες χώρες, βρίσκονται σε κάθε σημείο της καταστροφής» και πολλά άλλα παραμύθια της Χαλιμάς.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα αναβάλλει τις εκλογές χωρίς βέβαια να γνωρίζει ακόμα ούτε ο ίδιος για πόσο χρόνο, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «χτύπημα της μοίρας» (και όχι της «συμμορίας των μεγαλοεργολάβων»), εξαγγέλλει διάφορα μέτρα «ανακούφισης» και ψελλίζει στο Reuters ότι «η αντίδραση στον σεισμό δεν ήταν όσο γρήγορη θα θέλαμε». Έχει διορίσει εδώ και χρόνια τον έμπιστο Θεολόγο İsmail Palakoğlu σαν Γενικό Διευθυντή Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD). Όπως είναι φυσικό, ο άνθρωπος είναι εντελώς ακατάλληλος να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά φαίνεται πως το μόνο που ενδιαφέρει το παλάτι είναι η άμεση «πρόσβαση» στα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις ανά τον κόσμο δωρεές.

Όσα είπε πάντως ένας απελπισμένος δάσκαλος που έχασε ολόκληρη την οικογένεια του κάτω από τα ερείπια, ίσως αποτελούν και την πιο αυθεντική έκφραση αυτών που νοιώθουν πολλά εκατομμύρια Τούρκων: «Υπηρέτησα αυτό το κράτος τριάντα ολόκληρα χρόνια, αλλά τη μοναδική μέρα που το χρειάστηκα, απουσίαζε…»



* Λεωνίδας Κουμάκης: Νομικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος-Αναλυτής, μέλος του International Hellenic Association. Το αυτοβιογραφικό, διαχρονικό βιβλίο του «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία», το οποίο αναφέρεται στην μεθοδική εξολόθρευση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό κράτος, υπάρχει εντελώς δωρεάν στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΙΗΑ, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022