"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η Έκθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ..


Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η Έκθεση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας


Με 641 ψήφους υπέρ, έναντι 44 κατά υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την οποία ήταν εισηγητής ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Έκθεση που είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Επιτροπής έρχεται ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου εμπειρία της πανδημίας του κορωνοϊού και αναβαθμίζει ουσιαστικά τις δυνατότητες του Μηχανισμού.

Κύριος στόχος, όπως ανέφερε και ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια, ήταν η ενίσχυση αυτού του μέσου «έμπρακτης αλληλεγγύης, ώστε να στηρίζει τα κράτη που έχουν ανάγκη βοήθειας με ενιαίο, γρήγορο και κυρίως, αποτελεσματικότερο τρόπο».

Για να επιτευχθεί αυτό αποφασίστηκε ο πενταπλασιασμός του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027 στα 3,1 δις ευρώ με τα 2 δις να προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και να κατευθύνονται κυρίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως υπενθύμισε ο Ευρωβουλευτής, τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, «ο Μηχανισμός έσωσε την τιμή της ΕΕ, επαναπατρίζοντας πάνω από 80.000 Ευρωπαίους πολίτες από τρίτες χώρες και δημιουργώντας στο πλαίσιο του rescEU ένα πανευρωπαϊκό ιατρικό αποθεματικό με μάσκες και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό, αναπνευστήρες αλλά και την πρόβλεψη για προσθήκη εμβολίων και φαρμάκων». Το αποθεματικό αυτό το οποίο έχει επεκταθεί, βρίσκεται σε 9 βάσεις σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα και έχει ήδη παράσχει βοήθεια σε χώρες της Ένωσης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού.

Το Κοινοβούλιο έδωσε επίσης μεγάλη σημασία στην πρόληψη υποχρεώνοντας την Επιτροπή να καταρτίσει μία κοινή λίστα διασυνοριακών καταστροφών, για τις οποίες τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενημερώνουν για το πως σκοπεύουν να τις αντιμετωπίσουν. Επιπλέον μετά από επιμονή του Κοινοβουλίου διατηρήθηκε και η πρόταση για την κατάρτιση πανευρωπαϊκής λίστας στόχων ανθεκτικότητας δηλαδή τι θα πρέπει να παραμένει σε λειτουργία στην περίπτωση μίας καταστροφής. Όταν τα κράτη θα συντάσσουν τα εθνικά τους σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων θα πρέπει να τους λαμβάνουν τους στόχους αυτούς υπόψη και να τα διαμορφώνουν αναλόγως.

Δίνεται ακόμα για πρώτη φορά η δυνατότητα στην Επιτροπή, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών να προβαίνει στην προμήθεια μέσων και υλικών που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση μίας κρίσης. Επιπλέον, όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, αυξήθηκε στο 100% το ποσοστό συγχρηματοδότησης για την αγορά και συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων μέσω του rescEU.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχουν αυτά τα «μικρά αλλά σταθερά βήματα αλληλεγγύης» όπως είναι το rescEU, που παράσχει άμεση βοήθεια είτε πρόκειται για τις δασικές πυρκαγιές στην Εύβοια και τους πρόσφατους σεισμούς στην Κροατία, είτε εκτός συνόρων με την αποστολή οξυγόνου στην Ινδία για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Δείτε το video εδώ: https://youtu.be/DUiwr_910gs

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:"30.000 συμπολίτες μας που περιμένουν μήνες ή και χρόνια για την απονομή της σύνταξής τους, θα δουν σήμερα και αύριο να τους καταβάλλονται προκαταβολές εθνικής σύνταξης.."



30.000 συμπολίτες μας που περιμένουν μήνες ή και χρόνια για την απονομή της σύνταξής τους, θα δουν σήμερα και αύριο να τους καταβάλλονται προκαταβολές εθνικής σύνταξης και αναδρομικά. Είναι μια έμπρακτη κατανόηση από το Δημόσιο του προβλήματος τους. Αν και η πλήρης τακτοποίηση των εκκρεμών συντάξεων απομένει να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν, η προκαταβολή εθνικών συντάξεων μαζί με τα αναδρομικά ποσά είναι σίγουρα μια κίνηση ανακούφισης. Είναι πολύ σημαντικό ότι το σχετικό μέτρο εφαρμόστηκε και οι συντάξεις καταβάλλονται μέσα σε δυο μήνες από την ψήφιση του σχετικού νόμου.
Το Υπουργείο και ο e-ΕΦΚΑ συνεχίζουν τη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων: με προσλήψεις συμβασιούχων επιστημόνων αλλά και συνταξιούχων που εργάζονταν στον e-ΕΦΚΑ, με απόδοση bonus στους υπαλλήλους του Φορέα για την αύξηση του ρυθμού απονομής συντάξεων, με 1.700 υπολογιστές που θα αντικαταστήσουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό 20ετίας, με πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές που θα πέσουν και αυτοί στη μάχη της έκδοσης των συντάξεων, με την ψηφιοποίηση δομών, υπηρεσιών και συνταξιοδοτικών φακέλων κλπ. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκε αύξηση 61% στους ρυθμούς έκδοσης συντάξεων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 και αύξηση 46% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Η προσπάθεια μας όμως εντείνεται γιατί είναι υποχρέωση μας απέναντι στους πολίτες που υπομένουν και αγωνιούν, να λάβουν το ταχύτερο δυνατόν τη σύνταξη που δικαιούνται.

Νέο ωράριο λειτουργίας δημοτικών αθλητικών χώρων Δήμου Μαραθώνος

 Νέο ωράριο λειτουργίας  δημοτικών αθλητικών χώρων Δήμου Μαραθώνος

 

Σας ενημερώνουμε ότι ακολούθως με την παράταση της ώρας περιορισμού κυκλοφορίας, οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι θα λειτουργούν από την  Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 από τις  8:00 π.μ. έως τις 10:00 μμ.

Μόνο για την ημέρα του Πάσχα (Κυριακή 2 Μαΐου 2021) οι αθλητικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.

WHO:Get involved with World Immunization Week

 


Join us online and on WHO’s social media channels to learn more about how #VacccinesWork to bring us closer to a healthier, more prosperous world.

Find out more

Latest on COVID-19

Greta Thunberg joins WHO's call for vaccine equity

The Greta Thunberg Foundation will donate 100 000 Euros to the WHO Foundation to purchase COVID-19 vaccines, as part of the global effort to ensure equitable access of vaccines to people at highest risk in all countries.
Assessing the risk of side-effects of the COVID-19 vaccines

If you have the choice of more than one vaccine and are wondering which one to take and how to assess the risk of side effects, this episode of Science in 5 with WHO’s Dr Katherine O’Brien is for you.
Continued review of the AstraZeneca COVID-19 vaccines

WHO continues to support the conclusion that the benefits of these vaccines outweigh the risks. 
WHO donors and partners support pandemic response around the world

This week, we highlight a recent selection of WHO’s activities in regions and countries around the world with the support of Gavi, ECHO, Canada, USAID and many other key partners.
More Info on WHO’s response to the pandemic

Other hot topics

In 2020, 8 countries reported zero malaria cases, providing inspiration for all malaria-endemic countries that are working to stamp out this deadly disease.

Find out more

Μεγάλη Επιτυχία στο 1ο webinar Ε.Ε.Φα.Μ. "Remote Communication"












AHEPA Hosts Greek Minister of Tourism

 

AHEPA E-News
AHEPA Hosts Greek Minister of Tourism
AHEPA hosted a dinner in honor of Greek Minister of Tourism Haris Theoharis, and local community leaders, in Atlanta, Ga., April 23, 2021.

Supreme President George G. Horiates welcomed Minister Theoharis, who met with executives of Delta Airlines earlier in the day. Delta recently announced Atlanta as its third direct seasonal flight to Athens, Greece, beginning July 2. Supreme President Horiates and Minister Theoharis also discussed AHEPA's plans for July's Supreme Convention in Athens amid Greece's Bicentennial.

Minister Theoharis, an active Ahepan, stopped in Atlanta for two days before proceeding to a conference in Cancun, Mexico.
AHEPA Commemorates the Exodus of Messolonghi; SOP-Dedicated Memorial Visited
AHEPA’s campaign to commemorate Greece’s Bicentennial continued with a commemoration of the Exodus of Messolonghi, April 23, 2021. Ahepans, representing Hellas District 25, Greece, and AHEPA Lepanto 1571 Chapter HJ-18, Nafpaktos, participated at a wreath-laying ceremony to honor the sacrifices of those whose lives were lost during the exodus. Chapter HJ-18 President Adam Vlachogiannis, who also serves as District 25 Athletic Director, and Chapter HJ-18 Vice President Stavropoulos Angelos, participated.

Also, in Messolonghi’s “Garden of Heroes” there exists a monument (pictured at bottom right) erected by the Sons of Pericles in 1939 “in memory of the American heroes who fought for the freedom of the Greeks."

The U.S. Congress passed a Joint Resolution (H.J.Res.294), on July 6, 1939, authorizing the U.S. President, on behalf of the Sons of Pericles, to provide for the presentation of the monument to the people of Greece on behalf of the American people in tribute to American philhellenes who “gave their services, their fortunes, and their lives to the cause of Greek Independence in the Greek Revolutionary War of 1821.”
Armenian Genocide Recognition Lauded
Supreme President George G. Horiates issued a statement that lauded President Joe Biden's recognition of the Armenian Genocide on April 24, 2021.
 
"In a victory for human rights today, AHEPA lauds President Joe Biden’s statement that the 'campaign of extermination' of 1.5 million Armenians by Ottoman authorities was an act of genocide... 

(Photo via U.S. Holocaust Memorial Museum.)
Did You Know?
Did you know the second Wednesday in April in Massachusetts is named in honor of an AHEPA Past Supreme President? On July 6, 1989, the Massachusetts state government approved that annually the governor shall issue a proclamation naming the second Wednesday in April as George Demeter Day, in honor of his “contributions to the parliamentary process and his dedication to the protection of the rights of individuals by ensuring an orderly process by which all organizations and deliberative bodies can make decisions.” 

This year, George Demeter Day took place on April 14. The proclamation issued by Governor Charles D. Baker is pictured.
Help to Pass U.S. House's
Greek Independence Resolution
House Resolution Recognizing 200th Anniversary of Greek Independence Needs More Co-Sponsors - Ask Your U.S. Representative to Co-sponsor!

Thank you to everyone who has outreached to their members of Congress and who have secured their co-sponsorships! We've received quite a few emails of your success stories.


bipartisan resolution in the U.S. House of Representatives recognizing the 200th anniversary of the independence of Greece has been introduced by lead sponsor U.S. Rep. Gus Bilirakis (R-FL) and several original sponsors from the Congressional Hellenic Caucus.

The resolution, H.Res.246, emphasizes the hard-fought struggle for independence of the Greek people, and the historic and dynamic relationship that defines the deep American-Hellenic ties. The resolution has ten co-sponsors and rests with the House Committee on Foreign Affairs.

“We encourage the community to outreach to their U.S. representative to urge their co-sponsorship of the House resolution," Supreme President George G. Horiates said. "We call for the U.S. House of Representatives to pass it swiftly."

AHEPA applauded the Senate's passage of a companion bipartisan Senate resolution commemorating the 200th anniversary of Greek Independence Day, sponsored by U.S. Senators Robert Menendez (D-NJ) and John Barrasso (R-WY), on March 25, 2021, Supreme President Horiates said.
Greece Is the Word in 2021
Make Reservations! | Athens Supreme Convention
AHEPA is preparing for the 99th AHEPA Family Supreme Convention to be held in Athens, Greece, July 25 to 31, 2021. The official convention hotel will be the Hotel Grande Bretagne.


Deputy Foreign Minister of Greece Konstantinos Vlassis (at right) recorded a special message to the AHEPA family on the occasion of the upcoming Athens Supreme Convention.

Emirates Airline is the official airline partner of the 2021 AHEPA Supreme Convention. A special AHEPA-only rate will be announced in March.

Greece will be celebrating the bicentennial of its independence in 2021 and the AHEPA family will be there to join in the celebration! See you there!

Message from the Deputy Minister for the AHEPA conference
Don't miss out!
100th anniversary member data project underway
AHEPA recently launched a comprehensive 100th Anniversary member data verification project, announced Supreme President George G. Horiates.

"We are requesting all members of AHEPA to contact us for this important project and encourage you to be a part of the Centennial celebrations," Horiates said, adding that members should have received an email with detailed instruction this week. "We've assembled the information currently listed in our member files and now need your help to confirm the accuracy of your data and fill in any information gaps."
Up-to-date member information is critical in helping AHEPA promote the ancient Hellenic ideals of education, philanthropy, civic responsibility, family and individual excellence through community service and volunteerism. That's why it's so important to call.
Please call 1-888-827-6103 (toll-free) to take care of this important matter today.
Calendar of Events & Deadlines
May

1 | Deadline: 99th Supreme Convention Hotel Reservations

3 | Deadline: Summer 2021 The Ahepan


In our own words. What AHEPA means to us.
Greek American News Digest
Editor's Note
Editorials, commentaries, opinion pieces, and articles are shared for information purposes only and do not necessarily reflect the views or policy positions of the Order of AHEPA, its affiliated organizations, and members.
Why Biden’s Armenian Genocide Declaration Really Is a Big Deal
Politico (April 24)

President Joe Biden on Saturday issued the document Armenian Americans have pursued for decades: a declaration that the Ottoman Empire’s slaughter of an estimated 1.5 million Armenian civilians was genocide. read more
5 things to know about the latest Cyprus talks
Politico Europe (April 27)

For the first time since 2017, talks will take place this week on reunifying the divided island of Cyprus. read more
Greek Neo-Nazi Lawmaker Stripped of Immunity by European Parliament
New York Times (April 27)

Ioannis Lagos, sentenced to 13 years in prison by a Greek court for his part in running the fascist Golden Dawn party, had been immune from extradition as an elected member of the European Union’s legislature. read more
Greek-American NYPD Officer Anastasios Tsakos Fatally Struck at Scene of Earlier Deadly Crash
The National Herald (April 27)

Officer Anastasios Tsakos, 43, was on the Long Island Expressway in Queens just before 2 a.m. when he was struck by a car driven by a woman who was intoxicated and driving with a suspended license, Police Commissioner Dermot Shea said at a news conference. read more
Greece Has Reopened to Travelers; Here’s Everything You Need to Know Before Going
The Pappas Post (April 25)

On April 19, the Greek government announced that a phased reopening had begun, marking the first time international travelers– including Americans– could visit the country since the borders closed in March 2020. read more
Delta Air Lines Announces New Flights to Greece
Travel Pulse (April 19)

Delta Air Lines announced it would become the first carrier to resume service between New York City and Greece. read more
City Guide 2021: Visit Greece Without Leaving Metro Detroit
Hour Detroit (April 26)

It was at the turn of the 20th Century that the first Greek immigrants arrived in metro Detroit and settled along Detroit’s Monroe Avenue, between Brush and St. Antoine streets. In 1912, the beginning of Greek persecution by the Ottoman Empire incited a period of peak immigration from Greece, which would last until 1917. Combined with Henry Ford’s 1914 offer of $5-per-day jobs, this caused rapid expansion of Detroit’s Greek settlement, which would one day become known as Greektown.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022