"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Πάνος Σκουρολιάκος - Εβδομαδιαία Ενημέρωση 09.10.2021




Ανατολική Αττική




Στις Αχαρνές με νέους

Στις Αχαρνές, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με νέους ανθρώπους, τη ¨Νέα Γενιά Ολυμπιακού Χωριού", που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της περιοχής τους εθελοντικά. Παιδιά με έντονη τη διάθεση της προσφοράς και τη δύναμη που έχουν πάντα οι νέοι.
Διεκδικούν από τον ΟΑΕΚ κάποια εγκαταλειμμένα γραφεία στο Ολυμπιακό χωριό, για να τα κάνουν ορμητήριο των δράσεων τους.
Είμαστε στο πλευρό τους!



Στο Δήμο Παιανίας

Είχα την χαρά να παρακολουθήσω και να χαιρετίσω το 3ήμερο εκδηλώσεων για τον Κάμπο των Μεσογείων που οργάνωσε ο Δήμος Παιανίας. Τρείς ημέρες προβληματισμού για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της περιοχής. Σημαντικοί οι ομιλητές και εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα ανακοίνωσαν. Τα Μεσόγεια, είναι ζωτικό κομμάτι της Ανατολικής Αττικής αλλά και της χώρας.
Αξίζουν της προσοχής και της φροντίδας όλων μας!



Στις Αχαρνές με τους Ηπειρώτες
Μια ωραία βραδιά την Κυριακή 3/10/2021 στις Αχαρνές, με τους Ηπειρώτες των Αχαρνών, και ένα θέαμα αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Επανάστασης του ΄21.
Τραγούδια, χοροί και υπέροχα χορευτικά από το Σύλλογο των Ηπειρωτών και από το χορευτικό συγκρότημα του Κόκκινου Μύλου.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και όλες!



Στην Αγία Παρασκευή Αχαρνών με τους εθελοντές δασοφύλακες και το ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου
Συναντηθήκαμε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, με εθελοντές δασοφύλακες στην έδρα τους, στην Αγία Παρασκευή στις Αχαρνές. Μιλήσαμε για τα προβλήματα τους και μας έκαναν γνωστή την εγκατάλειψή τους από την πολιτεία, ως προς τα μέσα που χρειάζονται για την καλύτερη προστασία του δάσους.
Αργότερα συναντήσαμε μέλη του ΔΣ του δραστήριου Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αχαρνών. Μάθαμε για το πολύπλευρο έργο τους, με τα τμήματα χορών, πινκ πονκ και τις άλλες δραστηριότητες τους.
Εκεί στην Αγία Παρασκευή μια ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη κοινωνία ζει, δημιουργεί και διεκδικεί ζωτικό χώρο. Είναι αξιέπαινοι!


Νοσοκομείο Ανατολ. Αττικής: Η επιβεβαίωση του κυβερνητικού "όχι" στην πρόταση δημιουργίας του από την Κυπριακή Δημοκρατία
Απόλυτα εκτεθειμένη είναι πλέον η κυβέρνηση για το «όχι» που εκφράστηκε δια στόματος του τέως υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και το οποίο επιβεβαιώθηκε από δύο μάλιστα πλευρές.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη κυριάρχησε στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διημερίδας του Δήμου Παιανίας με θέμα «Ο Κάμπος των Μεσογείων: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου.
Εκεί στη διάρκεια χαιρετισμών που απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ, Βασ. Οικονόμου και του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρολιάκος καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινός, έγινε σαφής η αρνητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία Νοσοκομείου Αντ. Αττικής παρά τις σχετικές υποσχέσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Κορωπί στις 27 Ιουνίου 2019, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τις οποίες κέρδισε.
Αναλυτικά τη συνέχεια στο notioanatolika.gr



Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτος ο συνεχιζόμενος συγκοινωνιακός αποκλεισμός του Βαρνάβα»
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση για τον απαράδεκτο συγκοινωνιακό αποκλεισμό που υφίστανται οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα.
Μία περιοχή με 2.500 κατοίκους που απέχει 35 χμ. από την Αθήνα παραμένει χωρίς συγκοινωνιακή κάλυψη με μέσα μαζικής μεταφοράς είτε του ΟΑΣΑ, είτε του ΚΤΕΛ εδώ και ένα χρόνο περίπου.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν να αναλάβει ο ΟΑΣΑ το
συγκοινωνιακό έργο, αφού το ΚΤΕΛ, που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής συγκοινωνιακού έργου στην περιοχή, αρνείται να το παρέχει.
Η κυβέρνηση αφήνει το ΚΤΕΛ ανεξέλεγκτο να αποφασίζει
μόνο του, με βάση τα δικά του ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα.
 Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Κοινοβουλευτικό Έργο

Ερωτήσεις (συνυπογραφή)

Ως εδώ και μη παρέκει με τις “εξαφανίσεις” προσφύγων και την απαξιωτική αντιμετώπιση της πολιτικής ηγεσίας σε βουλευτές και φορείς (προς τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
Επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων τελών κυκλοφορίας χωρίς ενσυναίσθηση (προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
Συνεχίζοντας την απαράδεκτη καθυστέρηση στην επανεκκίνηση του προγράμματος επιδόματος στέγασης ανασφάλιστων υπερήλικων καταδικάζετε χιλιάδες ηλικιωμένους να βρεθούν χωρίς στέγη, με όλα τα ολέθρια αποτελέσματα που αυτό συνεπάγεται για την ίδια την επιβίωσή τους (προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
Δημόσια καταγγελία για παρανομία εκατομμυρίων με πρωταγωνιστές Ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών και διανομής και Τραπεζικό ίδρυμα (προς τον Υπουργό Οικονομικών)
Καθυστέρηση στην έναρξη των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για το τρέχον σχολικό έτος (προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων)
Γιατί υπογράψατε με προκλητική αύξηση του κόστους -ακόμα και σε σύγκριση με τους αρχικούς δικούς σας υπολογισμούς- τη Συμφωνία για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα (προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας)

 Πλήρης κατάλογος ερωτήσεων

Αρθρογραφία

Άρθρο του Π. Σκουρολιάκου: Το μετέωρο βήμα του Μητσοτάκη
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε μέσω Νέας Δημοκρατίας και με ισχυρούς συμπαραστάτες ως παντογνώστης, πανάξιος και παντοδύναμος πρωθυπουργός, να βγάλει την χώρα από τον βούρκο που υποτίθεται πως την είχε σύρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αντι – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είχαν φιλοτεχνήσει άξιοι επικοινωνιολόγοι και το είχε επικοινωνήσει σημαντική μερίδα των ΜΜΕ, αποδείχθηκε σωτήριο για τον κ. Μητσοτάκη. Οι υποσχέσεις που έδωσε, ήταν πολλές. Και στους απλούς πολίτες υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και στα μεγάλα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, όπου δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.
Με λίγα λόγια, η ΝΔ και ο αρχηγός της, έδωσαν γη και ύδωρ υποσχέσεων προς όλες τις κατευθύνσεις. Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης τους στην διακυβέρνηση της χώρας, διατύπωσαν σαφή δείγματα της συνέπειας τους. Με την απόσταση των 2,5 περίπου χρόνων στην εξουσία, έχουμε πια σαφή εικόνα της συνέπειας τους. Η αλήθεια είναι πως τηρούν κατά γράμμα τις υποσχέσεις τους προς τους ισχυρούς.
Διαβάστε τη συνέχεια στο PoliticalBank.gr

Κούκλα και θέατρο
Το κουκλοθέατρο ως θεατρική έκφραση και η κούκλα - ηθοποιός βάδισαν παράλληλα με το θέατρο των ηθοποιών - ανθρώπων.
Αυτή η άψυχη κατασκευή που μιμούνταν ανθρώπους, ζώα και αντικείμενα, καθοδηγούμενη από τον ανθρώπινο νου, τη φωνή και τα χέρια, έρχεται από τα βάθη των αιώνων ως εμάς διαρκώς εξελισσόμενη. Η απώτατη καταγωγή της εμφανίζεται στους παγανιστικούς χρόνους ως λειτουργικά των θρησκειών ανδρείκελα που τα χειρίζονταν οι ιερείς.
Διαβάστε τη συνέχεια στην Αυγή

Μετάβαση στην ιστοσελίδα

Vasilissis Sofias 2, 10021, Athens, Greece



Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής- «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ»

 


Ανθέων 72, 12461, Χαϊδάρι | Τηλέφωνο: 690 7720897 -  215 5257408

naturefriendsgreece@gmail.com | https://www.naturefriends.gr/

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.10.2021

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής- «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ»  

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 @ 7:30μ.μ. – 9:30μ.μ.

 Διαδραστική τηλεδιάσκεψη

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/82721345489   Meeting ID: 827 2134 5489

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής διοργανώνει διαδραστική τηλεδιάσκεψη με θέμα ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ.

Οι ΦτΦ έχουν προβάλλει το πολύπλευρο θέμα της διατροφής και έχουν συμμετάσχει σε Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές εκστρατείες όπως “Save Bees and Farmers”,  “Stop Glyphosate ECI”, τη σήμανση Nutriscore της Ε.Ε, την Κοινωνική Αγροτική Πολιτική (χρειάζεται κοινωνικές προϋποθέσεις), την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων και τους ΓΤΟ, τη Βιολογική Γεωργία και την Αγροοικολογία, τον 1ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη μηδενική φτώχεια, τη διατροφή και την κλιματική αλλαγή, από το χωράφι στο πιάτο κ.λπ.

Η τηλεδιάσκεψη θα είναι διαδραστική με την έννοια ότι οι ομιλητές θα παρουσιάσουν εν συντομία το θέμα τους και στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος και τοποθετήσεις στους συμμετέχοντες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι επιθυμούν θα τους χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Συμμετέχουν:

·       Καίτη Μυλωνά: Κτηνίατρος – ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, Farmanews

·       Γιώργος Μπάλιας: Αναπλ. Καθηγητής – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

·       Θεόδωρος Βασιλόπουλος: Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών/ ΠΕΝΑ

·       Συντονισμός: Κώστας Φωτεινάκης Πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

 

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/82721345489    Meeting  ID: 827 2134 5489

1 ΤΡΟΦΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ.JPG


--
Ανθέων 72, 12461 | Τηλ. FAX: 215 5257408
ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΜ Φορέα: 3358)
Περιφέρειας Αττικής - τμήμα Πολιτιστικών Σωματείων (Αριθμός Φακέλου: 20014)

Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/Naturefriends Greece, έχει νομική μορφή σωματείου, ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς  Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). https://www.nf-int.org
Από το 2018 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Seattle to Brussels και εκπρόσωπός του στην Ελλάδα  http://s2bnetwork.org.
Από τον Ιανουάριο του 2020 συνεργάζεται με το Γερμανικό σωματείο Respect for Greece www.respekt-fuer-griechenland.de
Οι ΦτΦ είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο  integrated Civil Society Organizations (iCSO) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. http://esango.un.org/civilsociety/login.do

Οι ΦτΦ/NFGR ήταν εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας people4soil για να χαρακτηριστεί το έδαφος κοινό αγαθό και συνεργάζονται με Ευρωπαϊκές και Διεθνείς οργανώσεις και Κοινωνικά Δίκτυα για το περιβάλλον, το δίκαιο εμπόριο, τον πολιτισμό κ.ά. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Με τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας θα γίνουμε μαζί ξανά πρωταγωνιστές

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Με τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας θα γίνουμε μαζί ξανά πρωταγωνιστές

#mazi

Σημεία ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Εξωτερική πολιτική

    Θετική η συμφωνία Ελλάδα Γαλλίας καθώς θέτει τις βάσεις για μία ενισχυσμένη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας. Η Γαλλία έχει τον πιο σύγχρονο και ισχυρό στρατό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

    Ο εκσυγχρονισμός του στόλου ήταν απαραίτητος και φαίνεται ότι η επιλογή των συγκεκριμένων πλοίων βρίσκει σύμφωνους τους επιχειρησιακούς επιτελείς. 

    Παρόλα αυτά η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι προβλέπεται ακριβώς με την συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στις Γαλλικές Επιχειρήσεις στο Σαχέλ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 18. Τι είδους ρόλο θα έχουμε στις επιχειρήσεις αυτές και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμμετάσχουμε; 

    Όσον αφορά στους εξοπλισμούς, το ζήτημα δεν είναι να υπάρχει απλώς συμπαραγωγή στη χώρα μας που να περιορίζεται μόνο στις εγχώριες παραγγελίες. Αυτό είναι οικονομικά μη βιώσιμο. Το ζήτημα είναι να υπάρχει μία διαρκής συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού, να υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας, που δεν θα περιορίζεται στη συμπαραγωγή μονάδων για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά διεθνώς, καθώς και στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης νέων συστημάτων. Στο πλαίσιο μίας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης δεν μπορούμε να έχουμε μόνο κάποιες χώρες παραγωγούς και κάποιες άλλες, όπως η χώρα μας, καταναλωτές.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και η Τουρκία δεν θα παραλάβει F-35 κάποια κομμάτια τους συνεχίζουν να παρασκευάζονται σε εργοστάσια που βρίσκονται εκεί. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος και για τη χώρα μας


Εμβολιασμοί - Πανδημία

    Το Εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει ουσιαστικά σταματήσει. Ήδη από τους πρώτους μήνες, όταν ακόμα η κυβέρνηση πανηγύριζε για τους υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμών, φαίνονταν οι αδυναμίες του προγραμματισμού. Οι υγειονομικά ευπαθείς ομάδες ξεκίνησαν να εμβολιάζονται μόλις τον Μάιο, οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον μόλις το καλοκαίρι, ενώ ήδη από τον Μάρτιο ήταν εμφανής η απροθυμία μέρους του υγειονομικού προσωπικού να εμβολιαστεί. 

    Αντί η κυβέρνηση να ανσηχυχήσει και να πάρει μέτρα μας κατηγορούσε για κινδυνολογία. Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα; 9 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος είμαστε 9 μονάδες κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο στους εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση (79,3% έναντι 70,3%) και 6,1 μονάδες στους πλήρως εμβολιασμένους (73,5% έναντι 67,4%), ακόμα κάτω από τον Ευρωπαϊκό στόχο για την επίτευξη του 70% πλήρως εμβολιασμένων μέχρι την αρχή του φθινοπώρου. Πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας άνω των 50 είναι ακόμα και σήμερα ανεμβολίαστοι. Την ίδια ώρα, το 97,5% των ενηλίκων στην Πορτογαλία, μία χώρα με ανάλογο πληθυσμό με τον δικό μας, έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση. 

    Η αποτυχία αυτή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται και στις απώλειες. Από τους 14.889 θανάτους καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι 9.990 έφυγαν μέσα στο 2021. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουμε την 4η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, 1.137 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορεί ο εμβολιασμός να είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης

    Ήμασταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Παρόλα αυτά, επικοινωνιακά λάθη, σε μία σωστή κατά τα άλλα κοινοβουλευτική απόφαση επέτρεψαν στην κυβέρνηση να μας κατηγορήσει. Πρέπει να πιέσουμε να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Γιατί εξαιρέθηκε η εκκλησία από την εφαρμογή των υγειονομικών προτοκόλλων; Ποιο είναι το ποσοστό των ιερέων που είναι εμβολιασμένοι; Τί γίνεται με τα σώματα ασφαλείας και τον Στρατό, που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα, πριν ακόμα από τις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες;


Ταμείο Ανασυγκρότησης - Οικονομία - Ενέργεια - Ιδιωτικοποιήσεις

    Η δημιουργία του Ταμείου Ανασυγκρότησης είναι μία μοναδική ευκαιρία για την ανάταξη και αναδιαμόρφωση της Ελληνικής Οικονομίας. Μαζί με το νέο ΕΣΠΑ και την Κοινή Αγροτική πολιτική, πάνω από 70 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 58 δισ. με τη μορφή επιδοτήσεων θα εισρεύσουν στην Ελληνική οικονομία. Ο τρόπος με τον οποίον θα αξιοποιηθούν, θα καθορίσουν το μέλλον της οικονομίας μας για τα επόμενα χρόνια. 

    Δυστυχώς, η μέχρι τώρα πρακτική της κυβέρνησης δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το εθνικό Σχέδιο δεν ήταν αποτέλεσμα διαβουλεύσεων και διαλόγου, αλλά μία εσωτερική διαδικασία. Είναι απαράδεκτο, σχολιάστηκε ακόμα και στο Συμβούλιο, τα χρήματα που θα πάρουμε ως δάνεια, να διοχετευθούν μόνο ως δάνεια μέσω των τραπεζών και με κριτήρια της αγοράς. Είμαστε η μόνη χώρα που υιοθέτησε μία παρόμοια προσέγγιση. Η απόφαση αυτή στερεί από χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις την αναγκαία πρόσβαση στη χρηματοδότηση για να αναπτυχθούν και να μετασχηματιστούν σε μία οικονομία και επιχειρηματικό περιβάλλον που συνεχώς αλλάζουν.

    Χρειαζόμαστε σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές που θα καταστήσουν δυνατή την ομαλή μας μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία και στην οικονομία χαμηλών ρύπων. Είναι τραγελαφικό να λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα κέντρο για τους ψηφιακούς νομάδες όταν έχουμε το πιο αργό και ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη. Όταν τα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη. Η πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες είναι ζήτημα δημοκρατίας και δεν μπορούμε να το αφήνουμε στο αόρατο χέρι της αγοράς. Το κράτος πρέπει να παρέμβει, τόσο μέσω της Αρχής Ανταγωνισμού για να εξετάσει κατά πόσο λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός στον τομέα αυτό και κατά δεύτερον διασφαλίσει ότι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης.

    Το ίδιο ισχύει και για την μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών ρύπων. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μία δραματική αύξηση στις τιμές της Ενέργειας. Όπως φαίνεται η αύξηση οφείλεται κυρίως στην μεγαλύτερη ζήτηση λόγω της επαναλειτουργίας της οικονομίας μετά την πανδημία αλλά και λόγω των πολύ αυξημένων τιμών φυσικού αερίου. Ένα πολύ μικρό ποσοστό οφείλεται στην αύξηση των δικαιωμάτων Εκπομπών και γενικότερα στην περιβαλλοντική πολιτική της Ένωσης. 

    Λίγες εβδομάδες πριν φύγει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κ. Χατζηδάκης με νομοθεσία που πέρασε από τη Βουλή, υποθήκευσε το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας. Βάζοντας τους μικροπαραγωγούς να ανταγωνιστούν τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας για την τιμή πώλησης, ουσιαστικά κατέστησε οικονομικά ασύμφορη την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές από ιδιώτες και ενεργειακές κοινότητες. 

    Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει την προστασία των καταναλωτών από τις αυξομειώσης των τιμών ενέργειας. Σύμφωνα με μία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2016 πάνω από τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα ήταν ενεργειακά φτωχά. Άρα η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη των καταναλωτών. Σε δεύτερο στάδιο, σε συνενόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, η Ισπανία έχει αναλάβει ήδη μία σχετική πρωτοβουλία, να προχωρήσουμε στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές ώστε η Ευρώπη να μην είναι θύμα της κερδοσκοπίας ή των γεωπολιτικών παιχνιδιών κάποιων πολυεθνικών ή τρίτων χωρών. 

    Σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να γίνει ένας πλήρης εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα ώστε να μπορεί να σηκώσει νέες μονάδες ΑΠΕ. Να τροποποιηθεί ακόμα το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορούν ιδιώτες, μόνοι τους ή μέσω ενεργειακών κοινοτήτων να μπορούν πρακτικά να είναι και παραγωγοί και καταναλωτές, προωθώντας με αυτό τον τρόπο και την ενεργειακή αποδοτικότητα. 

 

Γερμανικές εκλογές

    Πριν το καλοκαίρι, το SPD ήταν ξεγραμμένο από όλους τους αναλυτές. Τρίτο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν φαινόταν να έχει τη δυναμική να απειλήσει ούτε τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) ούτε τους πράσινους. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει τότε ότι θα μπορούσαμε να δούμε αυτό το αποτέλεσμα.

    Κι όμως αυτό τελικά έγινε δυνατό. Όχι μόνο γιατί οι αντίπαλοί του υπέπεσαν σε λάθη. Σίγουρα η ολιγορία του Λάσετ στις θανατηφόρες πλημμύρες και τα προβλήματα με το βιογραφικό της Πράσινης Υποψήφιας έπαιξαν τον ρόλο τους. Όμως τα γεγονότα αυτά από μόνα τους δεν ήταν αρκετά. 

    Αν και ο Σολτς μόλις πριν από δύο χρόνια είχε ηττηθεί στις εσωκομματικές εκλογές για την Προεδρία του SPD, όλο το κόμμα στηχίθηκε πίσω του και πίσω από το πρόγραμμά του. Ήταν γιατί για πρώτη φορά από το 2005 οι Γερμανοί πολίτες ένιωσαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες παρουσίασαν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που αναφέρεται στις πραγματικές τους ανάγκες και σε αυτό βοήθησε η αξιόπιστη προσωπικότητα του Όλαφ Σόλτς που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν από τους πιο δημοφιλής πολιτικούς της Γερμανίας. 

    Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι παρόμοιο. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας γίνεται όλο και πιο εμφανής καθημερινά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική. Όμως ενώ βρισκόμαστε σε αυτό το πολιτικό πεδίο, αντί να κερδίζουμε σαν χώρος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων μένουμε στάσιμοι. Η στασιμότητα αυτή, η οποία δεν είναι καινούργια, πρέπει να μας προβληματίσει.


Ποια είναι η δικιά μας ευκαιρία; Εμείς έχουμε ανάλογες συνθήκες. Η κατάσταση με την κυβέρνηση, τις πυρκαγιές, τον ανασχηματισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πολάκη, τα εμβόλια και την έλλειψη προγράμματος.


Είμαστε η παράταξη της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας . Αυτό σημαίνει ότι οριοθετούμαστε με σαφήνεια  κι απ' τα δεξιά μας ,κι απ' τα αριστερά μας . 

Οριοθετούμαστε και ιδεολογικα και πολιτικά .

Δεν βλέπουμε εχθρούς, που πρέπει να "τελειώσουμε".

Βλέπουμε πολιτικούς αντιπάλους, που θέλουμε να νικήσουμε με τις ιδέες και τις προτάσεις μας . Και με κάτι ακόμη : με το πολιτικό μας ήθος .

Και με τους οποίους θα μπορούσαμε  και να συνεννοηθούμε για  μεγάλα θέματα ,που αφορούν την πατρίδα και την κοινωνία.

Η ενότητα αποτελεί τον πρώτο και θεμελιώδη όρο για την  προοπτική της παράταξης .

Αλλά δε φτάνει να την επικαλούμαστε.

Η ενότητα, στο τέλος μιας τέτοιας εκλογικής διαδικασιας, 

εξαρτάται απολύτως απ' τον τρόπο που πορευόμαστε σ'αυτή.

Και δεν είναι μόνο οι σαφείς και καθαροί κανόνες του παιχνιδιού.

Είναι και οι συμπεριφορές: ο στοιχειώδης αλληλοσεβασμός , η έντιμη αντιπαράθεση, η σύγκρουση που κρατιέται στο πεδίο των ιδεών, των θέσεων και των προτάσεων.  Αν η αντιπαράθεση ξεφύγει, θα υπονομεύσουμε την προοπτική της παράταξης. 

Καθαρές κουβέντες

- Από την διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας να βγούμε δυνατοί. Η διαδικασία πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας αναγεννητικής πορείας και όχι ενός εμφυλίου. Η παράταξη δεν πρέπει να πυροβολήσει τα πόδια της. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό οι αποφάσεις επί των διαδικαστικών ζητημάτων να ληφθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Και οι διαδικασίες του παρελθόντος να είναι οδηγός μας και ταυτόχρονα εγγυητής ότι θα προχωρήσουμε συντεταγμένα και με κλίμα συναίνεσης. 

 

- Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα για την παράταξη μας. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αντεπιθεσης του κινήματος. Οι ιδέες, οι θέσεις και οι επιλογές μας έχουν δικαιωθεί. Τα σοσιαλδημοκρατικό κόμματα της Ευρώπης κερδίζουν έδαφος. Η ατζέντα μας για το κοινωνικό κράτος, την πράσινη ανάπτυξη, την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, κερδίζει έδαφος. Έχει έρθει ώρα αυτό να συμβεί και στην Ελλάδα. Τώρα είναι η δίκη μας στιγμή! Τώρα που η ΝΔ αποτυγχάνει και φθείρεται καθημερινά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλής αξιοπιστίας.

 

- Και δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κερδίσει αυτά τα οποία θα μπορούσαμε. Έχουμε σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχουμε κάνει το άλμα προς τα πάνω. Και για να το πετύχουμε πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Να αλλάξουμε οι ίδιοι. Να ανανεώσουμε τον τρόπο δράσης μας, το πρόγραμμα μας, τις παρεμβάσεις μας. Σεβόμενοι την ιστορία μας, να μην είμαστε μόνο το κόμμα των αναμνήσεων αλλά κυρίως να γίνουμε το κόμμα του μέλλοντος

 

- Η λέξη αλλαγή δεν πρέπει να μας φοβίζει. Είμαστε η παράταξη της αλλαγής. Η ανανέωση, η εξέλιξη, είναι μέρος της πολιτικής μας παράδοσης. Το Κίνημά μας διαχρονικά άλλαζε και προσαρμοζόταν στην εποχή του. Έτσι και τώρα πρέπει να πιάσουμε ξανά το νήμα της ιστορίας μας και να ανανεωθούμε οι ίδιοι. Το πρόγραμμα, το στελεχιακό δυναμικό μας, τις μεθόδους πολιτικής δράσεις μας. 

 

Ας μιλήσουμε πολιτικά, ας πέσουν οι τόνοι. Ας αγωνιστούμε οι εκλογές μας να γίνει ένα πολιτικό γεγονός, μια συζήτηση ιδεών που θα γοητευσει όχι μόνο τα μέλη και τους  φίλους αλλά θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα της επιτυχίας και όσοι πραγματικά αγαπάμε την παράταξη κ αγωνιζομαστε για την πατρίδα, αυτή πρέπει να είναι η βασική μας προτεραιότητα και σε αυτό το δρόμο πρέπει να πορευτούμε. 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Χρήστου Σπίρτζη, δήλωση

 Δήλωση Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη

της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2021

Επιτελική αφασία...

Πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας...
Κανένα έργο σε καμία πυρόπληκτη περιοχή, παρά τις εκτιμήσεις όλων για πλημμύρες...


Πυροβολισμοί στην γέφυρα Καλυφτάκη...
Καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την ασφάλεια του πολίτη...



Η Βόρεια Εύβοια απροστάτευτη, όπως και κάθε πυρόπληκτη περιοχή της χώρας, βλέπει τις πληγές της να βαθαίνουν, από την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή σε μια ακραία επίδειξη προπαγανδιστικού θράσους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τις πλημμύρες με τις πυρκαγιές του Αυγούστου επειδή οι ζημιές είναι σε παραθαλάσσιες περιοχές.


Χρειάστηκε μία νύχτα ήπιων βροχοπτώσεων για να γίνει πράξη αυτό για το οποίο οι ειδικοί προειδοποιούσαν μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Δρόμοι καταστράφηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, περιουσίες χάθηκαν. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν απελπισμένοι, εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι.


Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη απέδειξε για μια ακόμη φορά την ανικανότητά του να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Βόρεια Εύβοια και σε ολόκληρη τη χώρα.


Έμεινε στα γνωστά πυροτεχνήματα της προπαγάνδας, των εξαγγελιών και του εμπορίου ελπίδας μετά τις φωτιές, κοροϊδεύοντας τους πολίτες που έχουν πληγεί, συνεχίζοντας τις δηλώσεις έλλειψης σεβασμού στους πληγέντες, με πλήρη άγνοια των προφανών επιστημονικών προβλέψεων.


Η Βόρεια Εύβοια είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας και της αφασίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και είναι, δυστυχώς, βέβαιο ότι παρόμοιες καταστροφές θα σημειωθούν ξανά τόσο στην Εύβοια όσο και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.


Την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν διακόπτουν ούτε οι πυροβολισμοί στις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων, οι τραυματισμοί και οι δολοφονίες, που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα. Οι πυροβολισμοί της ημέρας ακούστηκαν σήμερα στην Κηφισιά και τη γέφυρα Καλυφτάκη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος δήλωνε: «Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα»...


Οι προπαγανδιστικές εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για δήθεν στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, με τους απόφοιτους των Σχολών της ΕΛΑΣ, ότι δηλαδή γίνεται εδώ και χρόνια, δεν αρκούν για να να ανασχεθεί η ανεξέλεγκτη δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας.


Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους παραμένουν σταθερά στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς, σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης.


Η ανασφάλεια περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα, περιοχές μένουν ανοχύρωτες και ισοπεδώνονται από την πρώτη κακοκαιρία, η εγκληματικότητα προελαύνει ανεξέλεγκτη, την ίδια περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα κάθε οικογένειας και κάθε ανθρώπου στη χώρα μας, επαναλαμβάνει ότι η πολιτική του «Νόμου και της Τάξης» δεν αλλάζει και δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ικανοποιημένος από το επίπεδο Πολιτικής Προστασίας που παρέχεται στους πολίτες.

To Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής..σε webinar

 

To Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Konrad Adenauer Stiftung

διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:

 

Χτίζοντας γέφυρες καινοτομίας μεταξύ έρευνας και επιχειρηματικότητας

Ο ρόλος των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων

 

Ομιλητές:

 Χρίστος Δήμας
Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Έρευνα & Τεχνολογία

Κατερίνα Πραματάρη
Αναπλ. Καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Partner, Uni.Fund

Γεώργιος Νούνεσης
Διευθυντής & Πρόεδρος Δημόκριτου

Αλέξανδρος Παπαδερός
Acting Head of TUM ForTe Office for Research and Innovation, Technical University of Munich

 

Συντονισμός

Χρήστος Ταραντίλης
Βουλευτής Επικρατείας,
Πρόεδρος Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής,
Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ

https://www.facebook.com/idkaramanlis/

https://idkaramanlis.gr/

E.E.Φα.Μ. Newsletter - 08/10/2021




E.E.Φα.Μ. Newsletter - 08/10/2021



Χρέη 1 δισ. ευρώ στα νοσοκομεία!

Η πανδημία φαίνεται ότι έχει άλλη μία παράπλευρη συνέπεια στο ΕΣΥ: τη συσσώρευση χρεών. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, τα νοσοκομεία έχουν χρέη ύψους 927 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 344 εκατ. το Δεκέμβριο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr


 

ΕΟΔΥ: Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Θεοκλής Ζαούτης

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει την προεδρεία του ΕΟΔΥ μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: protothema.gr


 

Αλλαγές στον τομέα της Υγείας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στον τομέα της Υγείας με «νοήμονα συστήματα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Τόνισε, μάλιστα, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα νέα σχέδια και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: dailypharmanews.gr


 

Πλεύρης: Έρχονται περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους – Τι είπε για το νέο κύμα

Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, όπως

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr




 

Tikun Europe: Δυναμική η παρουσία της σε ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα

Η Tikun Europe, φαρμακευτική εταιρία παραγωγής καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλών προδιαγραφών, με έδρα την Ελλάδα και δραστηριοποίηση σε όλη την Ευρώπη, ξεκίνησε ενεργά τη συμμετοχή της στον διάλογο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών μέσω της παρουσίας της σε σημαντικά ιατρικά συνέδρια που διοργανώνονται από έγκριτους επιστημονικούς φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: allabouthealth.gr


 

H μεγάλη βραδιά των Best in Pharmacy Awards: Τιμή στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα

H 4η τελετή απονομής των Best in Pharmacy Awards 2021, του θεσμού επιβράβευσης των καλών πρακτικών marketing και της καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου, που διοργανώνεται από την Boussias, πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: e-farmako.gr


 

Silver βραβείο στην Angelini Pharma Hellas για την εκπαιδευτική εφαρμογή Angelini CLM App!

Βραβείο «Silver» έλαβε η Angelini Pharma Hellas στα φετινά Best in Pharmacy Awards. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία «Best Pharmacy Training & Sales Application in Pharmacy Products» για την καινοτόμο ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή Angelini CLM App που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Just Advertising.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: nextdeal.gr


την εξαγορά της Acceleron έναντι 11,5 δισ. δολαρίων προχωρά η Merck

Την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Acceleron Pharma Inc. προχωράει η Merck & Co, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 11,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του φαρμακευτικού κολοσσού.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: insider.gr




Εμβόλιο Moderna: Σουηδία, Δανία και Φινλανδία βάζουν στοπ στη χορήγηση του σε νέους κάτω των 30 – Η σπάνια παρενέργεια

Οι σκανδιναβικές χώρες ανακοίνωσαν την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της Moderna για όλους τους νεαρούς ενήλικες κάτω των 30 ετών.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr




Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδουν ή όχι τον ιό οι εμβολιασμένοι; Έρευνα

Οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, οι οποίοι στη συνέχεια μολύνονται από την κυρίαρχη πλέον μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, έχουν μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr




Target Pharma – Υπεύθυνος Regulatory Affairs

Διαβάστε περισσότερα

Galenica S.A – Επιστημονικός Συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα

CORONIS Research S.A. – Regulatory Affairs Associate

Διαβάστε περισσότερα

CORONIS Research S.A. – Clinical Operation Manager

Διαβάστε περισσότερα

Farmasyn S.A. – Customer Experience Manager

Διαβάστε περισσότερα


Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες θέσεις εργασίας





The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement ..



Statement by the Prime Minister for World Mental Health Day

October 10, 2021
Ottawa, Ontario 

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on World Mental Health Day:

“Good health must include good mental health. That means taking care of our mental health just as we would our physical health. That’s why today, on World Mental Health Day, I encourage everyone to take good care of themselves and one another. We all have a role to play in making a difference, fighting the stigma around mental illness, and helping ensure everyone has access to the quality care they need.

“Kindness, compassion, and understanding are key for creating a culture where we can all talk openly about mental health and challenge attitudes that perpetuate stigma and judgment.

“The COVID-19 pandemic has been a significant source of stress for most Canadians, and our mental health has suffered. Business owners have struggled to stay afloat. Many workers have faced unemployment. Parents have had to adjust to working from home. Students have had to adapt to online learning. Front-line health care workers bravely continued providing care, faced with extremely stressful working conditions and the worry of bringing home the COVID-19 virus. We’ve all made sacrifices to keep each other and our communities safe.

“This year’s theme, ‘Mental health care for all: let’s make it a reality’, reminds us that events at home and abroad can have compounding effects on our mental health. We have collectively witnessed the tragedy of the unmarked and undocumented graves and burial sites located near former residential schools. Many Canadians lost their homes because of the devastating wildfires across the country. People continue to be victims of racism, discrimination, and intolerance. Violence and atrocities around the world have also shaken us to our core.

“That’s why the Government of Canada is working to ensure that mental health is treated as a full and equal part of Canada’s universal public health care system. Last year, we launched the Wellness Together Canada portal, which has been accessed by over 1.7 million Canadians, providing free and confidential access to live support, direct crisis counselling, and helpful mental health and substance use resources. We are also working hard to address the root causes affecting one’s mental health by righting some of the inequities in our country. This includes creating safe and supportive communities by investing in charities and community organizations, supporting seniors at home, fighting homelessness, and addressing systemic racism.

“On behalf of the Government of Canada, I want to thank those who have contributed to an open discussion on mental health. Thank you also to all those who have provided services in support of quality mental health care. All Canadians should have the care they need, when they need it. We will all be stronger for it.”

In addition to the Wellness Together Canada portal, if you or someone you know is thinking about suicide, call the Canada Suicide Prevention Service at 1-833-456-4566.


Déclaration du premier ministre à l’occasion de la Journée mondiale de la santé mentale

Le 10 octobre 2021
Ottawa (Ontario)

Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd’hui la déclaration suivante à l’occasion de la Journée mondiale de la santé mentale :

« Une bonne santé, c’est aussi une bonne santé mentale. C’est prendre soin de notre santé mentale au même titre que de notre santé physique. C’est pourquoi aujourd’hui, en cette Journée mondiale de la santé mentale, j’encourage tout le monde à bien s’occuper de soi et d’autrui. Nous pouvons tous contribuer à changer les choses, à combattre les préjugés entourant la santé mentale et à veiller à ce que tous aient accès aux soins de qualité dont ils ont besoin.

« La gentillesse, la compassion et la compréhension sont essentielles si nous voulons instaurer une culture qui permette de parler ouvertement de santé mentale et de remettre en question les attitudes qui perpétuent la stigmatisation et le jugement.

« La pandémie de COVID-19 a été une grande source de stress pour la plupart des Canadiens, et notre santé mentale en a souffert. Les propriétaires d’entreprise ont eu du mal à garder la tête hors de l’eau. Bien des travailleurs se sont retrouvés sans emploi. Les parents ont dû s’habituer à travailler à la maison et les étudiants à suivre leurs cours en ligne. Les travailleurs de la santé de première ligne ont continué d’offrir des soins avec courage, malgré des conditions de travail extrêmement stressantes et l’inquiétude de rapporter le virus de la COVID-19 chez eux. Nous avons tous fait des sacrifices pour protéger les autres et nos communautés.

« Le thème de cette année, "Faisons des soins de santé mentale pour tous une réalité", nous rappelle que les événements qui se produisent au pays et ailleurs dans le monde peuvent avoir des effets cumulatifs sur notre santé mentale. Nous avons tous été témoins de la tragédie des tombes et des lieux de sépulture non marqués et non documentés qui ont été localisés près d’anciens pensionnats autochtones. De nombreux Canadiens ont perdu leur chez-soi en raison de feux de forêt dévastateurs partout au pays. Des gens sont encore victimes de racisme, de discrimination et d’intolérance. La violence et les atrocités qui sévissent un peu partout dans le monde nous ont profondément ébranlés.

« C’est pourquoi le gouvernement du Canada agit pour que la santé mentale fasse partie intégrante du système de santé publique universel du Canada. L’an dernier, nous avons lancé le portail Espace mieux-être Canada, auquel plus de 1,7 million de Canadiens ont accédé. Ce portail offre un accès gratuit et confidentiel à du soutien immédiat, à des services de counseling en direct en cas de crise et à des ressources utiles en matière de santé mentale et de toxicomanie. De plus, nous travaillons fort afin de régler les enjeux fondamentaux qui affectent la santé mentale des gens, et ce, en corrigeant certaines inégalités qui existent dans notre pays. Par exemple, nous créons des communautés sûres et bienveillantes en investissant dans des organismes de bienfaisance et communautaires, en soutenant nos aînés qui vivent à domicile, en luttant contre l’itinérance et en combattant le racisme systémique.

« Au nom du gouvernement du Canada, je tiens à remercier ceux et celles qui ont participé à une conversation franche sur la santé mentale. Je remercie également toutes les personnes qui ont offert des services favorisant la prestation de soins de santé mentale de qualité. Tous les Canadiens devraient avoir accès aux soins dont ils ont besoin, lorsqu’ils en ont besoin. Nous en ressortirons tous plus forts. »

En plus du portail Espace mieux-être Canada, si vous ou quelqu’un que vous connaissez avez des idées suicidaires, appelez le Service canadien de prévention du suicide au 1-833-456-4566.


The Prime Minister announces changes in the senior ranks of the Public Service

October 8, 2021
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced the following changes in the senior ranks of the Public Service:

Dr. Harpreet S. Kochhar, currently Associate Deputy Minister of Health, becomes President of the Public Health Agency of Canada, effective October 12, 2021.

Heather Jeffrey, currently Assistant Deputy Minister, Strategy and Integration, COVID-19 Task Force, Health Canada, becomes Associate Deputy Minister of Health, effective October 12, 2021.

The Prime Minister thanked Iain Stewart for his service as President of the Public Health Agency of Canada upon his return as President of the National Research Council of Canada, effective October 12, 2021, and recognized his leadership in successfully implementing the COVID-19 vaccine rollout. He also thanked Mitch Davies for serving as Interim President of the National Research Council of Canada in Mr. Stewart’s absence.

The Prime Minister took the opportunity to acknowledge other changes in the senior ranks of the Public Service that took place last month:

Gina Wilson, Senior Associate Deputy Minister of Diversity, Inclusion and Youth, Canadian Heritage, is also serving as Deputy Minister for Women and Gender Equality, effective September 1, 2021.

Shalene Curtis-Micallef, previously Assistant Deputy Minister, Tax Law Services, Department of Justice Canada, is Associate Deputy Minister of Justice, effective September 1, 2021.

Nancy Gardiner, previously Assistant Deputy Minister, Departmental Programs and Operations, Women and Gender Equality Canada, is President of the Federal Economic Development Agency for Southern Ontario, effective September 1, 2021.

Frances McRae, previously Assistant Deputy Minister, Small Business and Marketplace Services, Innovation, Science and Economic Development Canada, is Chief Administrative Officer of the Royal Canadian Mounted Police, effective September 1, 2021.

Ted Gallivan, previously Assistant Commissioner, Compliance Programs Branch, Canada Revenue Agency, is Executive Vice-President of the Canada Border Services Agency, effective September 1, 2021.

Donnalyn McClymont, previously Assistant Secretary to the Cabinet, Senior Personnel Secretariat, Privy Council Office, is Deputy Secretary to the Cabinet (Senior Personnel and Public Service Renewal), Privy Council Office, effective September 24, 2021.

The Prime Minister also congratulates the following individuals on their retirement from the Public Service, and thanks them for their dedication and service to Canadians:

  • James Meddings, President of the Federal Economic Development Agency for Southern Ontario
  • Guylaine Roy, Deputy Minister for Women and Gender Equality
  • Kevin Stringer, Chief Administrative Officer of the Royal Canadian Mounted Police
  • Janine Sherman, Deputy Secretary to the Cabinet (Senior Personnel and Public Service Renewal), Privy Council Office

Biographical Notes


Le premier ministre annonce des changements aux échelons supérieurs de la fonction publique

Le 8 octobre 2021
Ottawa (Ontario)

Le premier ministre Justin Trudeau a annoncé aujourd’hui les changements suivants aux échelons supérieurs de la fonction publique :

Dr Harpreet S. Kochhar, actuellement sous-ministre délégué de la Santé, devient président de l’Agence de la santé publique du Canada, à compter du 12 octobre 2021.

Heather Jeffrey, actuellement sous-ministre adjointe, Stratégie et intégration, Groupe de travail face à la COVID-19, Santé Canada, devient sous-ministre déléguée de la Santé, à compter du 12 octobre 2021.

Le premier ministre a remercié Iain Stewart pour les services qu’il a rendus à titre de président de l’Agence de la santé publique du Canada. M. Stewart assumera à nouveau les fonctions de président du Conseil national de recherches du Canada à compter du 12 octobre 2021. Le premier ministre a également salué le leadership de M. Stewart, qui a contribué au succès de la mise en œuvre de la campagne de vaccination contre la COVID‑19. En outre, il a remercié Mitch Davies d’avoir occupé de façon intérimaire le poste de président du Conseil national de recherches du Canada en l’absence de M. Stewart.

Le premier ministre a profité de l’occasion pour souligner d’autres changements qui ont eu lieu aux échelons supérieurs de la fonction publique le mois dernier :

Gina Wilson, sous-ministre déléguée principale de la Diversité, de l’Inclusion et de la Jeunesse, Patrimoine canadien, fait aussi fonction de sous‑ministre des Femmes et de l’Égalité des genres depuis le 1er septembre 2021.

Shalene Curtis-Micallef, anciennement sous-ministre adjointe, Services du droit fiscal, ministère de la Justice Canada, est devenue sous-ministre déléguée de la Justice le 1er septembre 2021.

Nancy Gardiner, anciennement sous-ministre adjointe, Programmes et opérations ministériels, Femmes et Égalité des genres Canada, est devenue présidente de l’Agence fédérale de développement économique pour le Sud de l’Ontario le 1er septembre 2021.

Frances McRae, anciennement sous-ministre adjointe, Services axés sur le marché et la petite entreprise, Innovation, Sciences et Développement économique Canada, est devenue dirigeante principale de l’Administration de la Gendarmerie royale du Canada le 1er septembre 2021.

Ted Gallivan, anciennement sous-commissaire, Direction générale des programmes d’observation, Agence du revenu du Canada, est devenu premier vice‑président de l’Agence des services frontaliers du Canada le 1er septembre 2021.

Donnalyn McClymont, anciennement secrétaire adjointe du Cabinet, Secrétariat du personnel supérieur, Bureau du Conseil privé, est devenue sous‑secrétaire du Cabinet (Personnel supérieur et Renouvellement de la fonction publique), Bureau du Conseil privé, le 24 septembre 2021.

Le premier ministre félicite également les personnes suivantes à l’occasion de leur départ à la retraite de la fonction publique et les remercie de leur dévouement envers les Canadiens ainsi que des services qu’ils leur ont rendus :

  • James Meddings, président de l’Agence fédérale de développement économique pour le Sud de l’Ontario
  • Guylaine Roy, sous-ministre des Femmes et de l’Égalité des genres
  • Kevin Stringer, dirigeant principal de l’Administration de la Gendarmerie royale du Canada
  • Janine Sherman, sous‑secrétaire du Cabinet (Personnel supérieur et Renouvellement de la fonction publique), Bureau du Conseil privé

Notes biographiques

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022