"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ...ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΑ!!!!


 

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ γράφει:"Συνέλληνες, σας παρακαλώ…ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ:.."

 

Συνέλληνες, σας παρακαλώ…ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ:

Η χώρα μας βγήκε ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ από τον Αδη..στο ΦΩΣ.

Η χώρα μας θωρακίστηκε, θωρακίζεται, απέκτησε κύρος και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Η χώρα μας μπόρεσε και κέρδισε την μάχη του Εβρου, με διεθνείς δυνάμεις να μην το ανέχονται με τίποτα. Μας πολεμούν με πληρωμένα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επιτίθενται προσωπικά σε αυτόν που τα ενοχλεί..ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Σε λίγες ημέρες βγαίνουμε από την υποχρεωτική επιτροπεία και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Η ΕΥΡΩΠΗ τηρούσε και συνεχίζει να τηρεί κατά το δοκούν «ίσες αποστάσεις» μεταξύ της χώρας μας και της τουρκίας, παρά τις διάσπαρτες περιστασιακές ορθές της υπέρ ημών αντιδράσεις.

Ευθέως και ευθαρσώς ο κ. Πούτιν μας ανεκήρυξε εχθρούς της χώρας του.

Ο κ. Πούτιν είναι σιαμαίος «αδελφός» του τούρκου προέδρου και έχει τις ίδιες απολυταρχικές αρχές με τον ίδιο.

Το κόκκινο πανί για όλους είναι ο μη διαχειρίσιμος (βλέπε …τσίπρα που ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ και εσωτερικούς μας  ΕΧΘΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) Πρωθυπουργός μας. Κατάφερε δυσθεώρατα ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ επιτεύγματα προστασίας ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Την ΕΥΡΩΠΗ ουδείς την θέλει δυνατή και ο νοών..νοείτο.

Στα δύο κόμματα –Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ-υπήρχαν και υπάρχουν σοβαροί Πολιτικοί με Ηθος, Αρχές και Ικανότητες. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ. Μην επηρρεάζεστε όμως  κομματικά αυτή την στιγμή, είναι εξαιρετικά κρίσιμη, σκεφτείτε και  δείτε ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΔΟΧΗ, ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ, ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ..ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ.

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ.

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ.

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΠΟΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ…

 

Μαρία

ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ,ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.,δελτίον τύπου

 

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής5 ώρες πριν
Νίκος Ανδρουλάκης
Αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής, σήμερα μαζί με μένα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους, που χρησιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση.
Δε θα γνωρίζαμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και λίγες μέρες μετά έγινε απόπειρα παγίδευσης μου με το λογισμικό Predator.

Από το δημόσιο λόγο διαφεύγει ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο για την δημοκρατική παράταξη, η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε και ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς, βουλευτές, και μέλη του κόμματος, που συνομιλούσαν μαζί μου σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις.

Άρα δεν παγίδευαν μόνο εμένα αλλά ένα ολόκληρο δημοκρατικό κόμμα.

Σε όλα αυτά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι ελάχιστοι πλέον υπερασπιστές του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και εντός του κόμματος του, επιμένουν ότι φταίω εγώ που «δεν πάω να με ενημερώσουν».

Βάσει της εμπειρίας μου από τις αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου σε χώρες, που οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές, συνηθίζεται να εμφανίζεται το θύμα ως θύτης, μη συνεννοήσιμος, μη συνεργάσιμος και εχθρός εν τέλει της ασφάλειας του κράτους. Ο στόχος προφανής: να γίνουν ανεκτές από την κοινή γνώμη τέτοιες σκοτεινές μεθοδεύσεις.

Κύριε Μητσοτάκη, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ.

Εσείς καθυστερείτε την έρευνα για το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Ως τώρα δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία, που φέρεται να σχετίζεται με αυτό.

Εσείς αποφεύγετε να απαντήσετε στη διαβολική σύμπτωση πως ελάχιστες ημέρες αφού ξεκίνησε η παρακολούθηση της ΕΥΠ, έγινε η επίθεση σε βάρος μου με το Predator.

Εσείς αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε ποιος είναι ο σοβαρός λόγος που με καθιστούσε εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο «εθνικό κίνδυνο» . Άραγε γιατί δεν ήμουν τα προηγούμενα 7 χρόνια ως Ευρωβουλευτής και πως αυτός ο «εθνικός κίνδυνος» ξεκινά με την υποψηφιότητα μου και παύει να υφίσταται λίγες μέρες μετά την εκλογή μου στην Προεδρία του Κινήματος;

Όλα αυτά είναι μία σατανική σύμπτωση ή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης;

Ξεκαθαρίζω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ, που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους.

Δεν θα νομιμοποιήσω τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Υπουργούς, που ισχυρίζονται ότι δεν συνεργάζομαι και δηλώνουν ταυτόχρονα ότι μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησής μου.
Είναι οι ίδιοι που δεν σεβάστηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί».
Δεν πρόκειται να ανεχθώ «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων.
Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες. Σας διέψευσαν εκθέτοντας σας οι Πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας.

Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ.

Αποδείξατε στην πράξη πόσο προσχηματικές ήταν οι εξαγγελίες σας για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ φέρνοντας μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς διαβούλευση και διατηρώντας το στρεβλό καθεστώς υπαγωγής της Υπηρεσίας στο πρωθυπουργικό γραφείο και την διάταξη για μη ενημέρωση του παρακολουθούμενου για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Προσπαθήσατε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, να θέσετε σε ομηρία εμένα και μία ολόκληρη Παράταξη για να πετύχετε τους σκοτεινούς σας σκοπούς. Όχι μόνο αποτύχατε παταγωδώς εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα, αλλά σήμερα αυτή η περήφανη Παράταξη μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ:..απλά..επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο!

 

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής2 ώρες πριν
Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε η υπόθεση Novartis, την οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησε να «εργαλειοποίησει» κατά πολιτικών αντιπάλων και κατά της αλήθειας, επιμείναμε στην ανάγκη για εις βάθος διερεύνηση από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα ομόφωνα αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η απαλλαγή του Andreas Loverdos από κάθε κατηγορία, δικαιώνοντας τόσο τον ίδιο που ζήτησε από την αρχή τη δικαστική διερεύνηση χωρίς βουλευτική ασυλία όσο και την Παράταξη, για την ανεπιφύλακτα θεσμική της στάση.

Readers of Europe 2022 – French recommendation

 

● General Secretariat of the Council
 

Readers of Europe 2022 – French recommendation

 

Cet été, la bibliothèque du Conseil met en lumière les talents littéraires européens nouveaux et émergents, avec le troisième volet de notre initiative "Lecteurs d'Europe". Grâce aux livres recommandés par les représentations permanentes de l'UE basées à Bruxelles, les étapes littéraires de cette tournée nous font découvrir de nouveaux talents passionnants à travers l'Europe. La sélection d'aujourd'hui provient de la représentation permanente de la France auprès de l'UE – Un jour ce sera vide, d'Hugo Lindenberg.

Readers of Europe 2022 – French recommendation

Culture EU member states

Readers of Europe 2022 French recommendation
© Zetong Li / Unsplash

Recommendation by the Permanent Representation of France to the EU

Livre sélectionné: Un jour ce sera vide, d'Hugo Lindenberg

Un jour ce sera vide, d'Hugo Lindenberg

C'est l'histoire d'un narrateur de 10 ans. Le temps d'un été en Normandie, ce garçon en manque d'amour, de repères et de reconnaissance, nous fait pénétrer dans son monde intérieur. Cet enfant solitaire est accompagné de sa grand-mère au fort accent polonais, qu'il adore mais dont il a honte en public, et de sa tante qu'il considère comme folle et qu'il déteste.

Il rencontre un jour sur la plage Baptiste, qui a son âge et semble à ses yeux tout posséder: l'assurance, une beauté solaire et une famille idéale avec une mère aimante et dévouée. L'amitié entre les deux garçons est rapide, facile et naturelle. Baptiste va vite prendre de la place dans la vie de notre narrateur, ce garçon qui représente un peu tout ce qu'il aimerait être: confiant, enjoué, et surtout bien entouré.

C'est l'image du bonheur parfait qu'il cherche éperdument mais qui se refuse à lui. Au cours de cet été et de ces expériences, le narrateur va forger peu à peu ses sentiments d'homme en devenir.

L'auteur dévoile petit à petit le passé sombre de la famille de son jeune protagoniste. Un passé plombé par le silence et les non-dits, difficiles à supporter pour ce jeune garçon qui aimerait qu'on lui raconte, que sa grand-mère se raconte. Avec sensibilité et pudeur, l'auteur nous permet de comprendre la douleur d'une famille d'immigrés polonais juifs rescapés de la Shoah, une douleur imprimée dans la chair et les esprits.

Hugo Lindenberg propose un roman sensible dans lequel il est question de l'enfance dans ses moments les plus éprouvants. Son personnage principal connaît le poids des fantômes. Pressentant le lourd passé de ses ancêtres, le garçon-narrateur de cette histoire a en définitive une conscience aiguë de la vanité des choses, et donc qu'un jour, "ce sera vide".

C'est un roman mélancolique qui évoque l'enfance et les rêves enfouis, la vie dont on rêve, les souvenirs et les chagrins. Il nous ramène en enfance et à la pureté de l'amitié à cet âge tendre. Ce roman brille par son style délicat et percutant.

Né en 1978, Hugo Lindenberg est un écrivain et journaliste français qui vit et travaille à Paris. Il a publié son premier roman "Un jour ce sera vide" chez Christian Bourgois Éditeur en 2020. Ce premier roman a été récompensé par plusieurs prix littéraires, dont le prix du Livre Inter en 2021.

Pour ceux qui cherchent à dénicher les joyaux de la littérature française, découvrez-en plus via Eureka, le catalogue en ligne des bibliothèques du Conseil.

À propos de la campagne Lecteurs d’Europe

2022 a été désignée Année européenne de la jeunesse. La Bibliothèque du Conseil a donc choisi de consacrer la troisième édition de son initiative annuelle "Lecteurs d’Europe" aux jeunes, en mettant l’accent sur des talents littéraires européens nouveaux et émergents.

Les représentations permanentes auprès de l’UE ont une fois de plus été invitées à recommander des livres de leur pays, à lire au cours de l’été. Le thème de la campagne de cette année est « Découvrez quelque chose de nouveau », l’idée étant que chaque représentation permanente sélectionne un livre d’un auteur qui a publié son premier travail au cours des cinq dernières années. Nous ferons la promotion de chaque sélection au cours de l’été sur le blog de la Bibliothèque du Conseil.

L’Europe regorge de jeunes auteurs passionnants. Plongez dans cette sélection et découvrez des histoires remplies d’idées fraîches et de prose lumineuse. Des romans qui posent des questions pertinentes sur l’humanité. Des histoires qui sont vivantes et belles, captivantes et troublantes. Des histoires qui ont leur place dans n’importe quelle bibliothèque.

Alors, trouvez un endroit confortable pour vous asseoir et vous détendre tout en découvrant des talents littéraires européens prometteurs.

This post does not necessarily represent the positions, policies, or opinions of the Council of the European Union or the European Council.

The Council Library reading room is open on Monday, Wednesday and Friday from 12.00 to 15.00. The Info Desk remains open online from Monday to Friday.

IΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ:ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 

Διακοπές στην πόλη:
Αύγουστος στο ΚΠΙΣΝ

Βόλτες κατά μήκος του Καναλιού με φόντο σιντριβάνια που στροβιλίζονται και ένα παγωτό στο χέρι, «τυχαίες» συναντήσεις με εικαστικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις στον δημόσιο χώρο, παραστάσεις για όλη την οικογένεια στο Θόλο, ξέγνοιαστο παιχνίδι στους Πίδακες Νερού, κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο, καλοκαιρινά DJ sets στον Φάρο την ώρα που δύει ο ήλιος, θερινά αναγνώσματα, δημιουργικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το καλοκαίρι στην πόλη δεν ήταν ποτέ τόσο απολαυστικό!

Εκδηλώσεις

Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι

Εντυπωσιακές χορογραφίες εμπνευσμένες από μελωδίες μεγάλων δημιουργών και αγαπημένα pop κομμάτια παρουσιάζονται καθημερινά στα Σιντριβάνια και μας προσκαλούν να χορέψουμε στον ρυθμό τους!


Δείτε το πρόγραμμα

Sunset DJ Sets

Κάθε Τετάρτη του Αυγούστου, αγαπημένοι μουσικοί παραγωγοί στέκονται πίσω από τα decks στη βεράντα του Φάρου και «ντύνουν» το αστικό τοπίο με τη δική τους sunset ατμόσφαιρα, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ. 


Δείτε το line-up

Park Your Cinema 
Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Κλείνουμε ραντεβού στο Ξέφωτο για μοναδικές κινηματογραφικές στιγμές κάτω από τα αστέρια, στις προβολές Park your Cinema και Park Your Cinema Kids.

Δείτε το πρόγραμμα

Μυθολογίες | Παραστάσεις για οικογένειες

Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε το Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες.

Δείτε το πρόγραμμα παραστάσεων

Αθλητισμός & Ευεξία

Φροντίζουμε τη σωματική μας ευεξία με καθημερινά αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες στον Στίβο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ανακαλύψτε αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και για ενήλικες

Εικαστικά
Louise Bourgeois | Maman
Συνεργασία NEON & Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η διάσημη γιγαντιαία αράχνη της Louise Bourgeois, Maman (1999), παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη, ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες


Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας © The Easton Foundation / Άδεια αναπαραγωγής από τον ΟΣΔΕΕΤΕ, Αθήνα, και τη VAGA at ARS, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Σταύρος Γασπαράτος & Lars Jan, LAPSΕ

Δύο δυναμικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς ενώνονται σε μια υποβλητική οπτικοακουστική εγκατάσταση, που εκμηδενίζει το χρόνο και τις αποστάσεις, και δημιουργούν ένα ταξίδι-εμπειρία για τον επισκέπτη.
Έως 14/08

Περισσότερες πληροφορίες
Μυθολογίες | Νέοι Τόποι 
Σε συνεργασία με την Artworks

Ο Θόλος διαμορφώνεται σε ένα φιλόξενο νέο τόπο συνάντησης του κοινού, με πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και έργα σύγχρονης τέχνης που πραγματεύονται τη σημασία του μύθου στο παρόν.  

Περισσότερες πληροφορίες
Θοδωρής Νικολάου,  Επί νοός ειρήνη

Mια πολυπρισματική θέαση του κόσμου της ψυχικής υγείας. Μέσα από εννιά ενότητες-αναπαραστάσεις, μέρος των οποίων είναι και το προσωπικό βίωμα του φωτογράφου, ο δημιουργός μας συστήνει και μας εξοικειώνει με τον «άλλον», ο οποίος με την αντιστροφή του φωτογραφικού ειδώλου, ίσως εν τέλει να είναι ο καθένας από εμάς.
Έως 21/08

Περισσότερες πληροφορίες
ΚΠΙΣΝ 2006-2016: Καταγράφοντας Στιγμές της Κατασκευής

Οι συναρπαστικές φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου καταγράφουν στιγμές-σταθμούς μέσα στον χρόνο από τις εργασίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια κατασκευής του ΚΠΙΣΝ (2006-2016) και μας παρουσιάζουν τη γιγάντια προσπάθεια προκειμένου να γίνει το όραμα του Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες
Takis, Σινιάλα
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ)

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται στη Μικρή Αγορά δύο Σινιάλα του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019). 


Περισσότερες πληροφορίες
Βιβλίο

Λέσχες Ανάγνωσης

Μικροί και μεγάλοι βιβλιόφιλοι συνεχίζουν τις καλοκαιρινές συναντήσεις τους στις Λέσχες Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, στον Μεσογειακό Κήπο. 


Περισσότερες πληροφορίες

Λίστες Βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Θερινά αναγνώσματα για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, μέσα από τρεις ξεχωριστές λίστες με βιβλία που μας κρατούν συντροφιά στις φετινές διακοπές.

Ανακαλύψτε τις προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Αναγνώσεις
Aπολαμβάνουμε ηχογραφημένες αναγνώσεις διηγημάτων μέσα από τη διαδικτυακή ηχητική σειρά του ΚΠΙΣΝ, Αναγνώσεις.

Αλέκος Λεβίδης, Καλοκαίρι στην Καστέλα - Σκανταλιές και πειθαρχία, ακρυλικό σε ξύλο, 36x 36 εκ

Ψηφιακή Επίσκεψη
Μάθετε fun facts και λεπτομέρειες για τη λειτουργία και την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του ενεργειακού στεγάστρου και ανακαλύψτε τα ηχοτοπία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Επισκεφθείτε το ΚΠΙΣΝ ψηφιακά από όπου και αν βρίσκεστε
Σημεία εστίασης
Πεινάσατε; Στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ θα βρείτε πληθώρα γευστικών επιλογών για όλους, κάθε στιγμή της ημέρας.

Βρείτε τα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα. 

Σύμφωνα με την αρχική δέσμευσή του κατά την παράδοση του έργου στην Ελληνική Πολιτεία τον Φεβρουάριο του 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα πέντε πρώτα χρόνια (2017-2021), και τον Φεβρουάριο του 2022 ανανέωσε την υποστήριξή του για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του για έναν ακόμη χρόνο.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022