"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΚΥΑ για τα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»



Σας στέλνουμε την ΚΥΑ για τα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»

Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται το Σχέδιο δράσης, η Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των υπηρεσιών υποδοχής , υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekeeping),τις Υπηρεσίες εστίασης – παρασκευαστήρια. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται τα εστιατόρια a la carte, τα εστιατόρια με μπουφέ/αίθουσες πρωινού, τα μπαρ σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών εντός τουριστικών καταλυμάτων.


ΘΕΜΑ: «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»


ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΓΕΙΑΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη:
1.      Τις διατάξεις:
α. Της παρ. 1 του άρθρου 60 του ν. 4688/2020 «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» (Α’ 101).
β. Του ν. 3861/2010 «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και  πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο» (A’ 112).
γ. Του π.δ. 121/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Υγείας» (Α’148).
δ. Του π.δ. 127/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Τουρισμού» (Α’ 157).
ε. Του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 121).
στ. Του ν.δ. 356/1974 «Περί Κώδικος Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων» (Α’ 90).
ζ. Της υπ’ αρ. 340/18.7.2019 κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β’ 3051).
2.      Την έγκριση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών επιχειρήσεων από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 στην 60η Συνεδρίασή της, την 28η Μαΐου 2020.
3.      Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 8025/29-5-2020 εισήγηση της Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής – ορισμοί

1.        Ορίζουμε ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α’ 155), τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά και κατισχύουν κατά περίπτωση των ισχυόντων όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών.

2.        Για την εφαρμογή της απόφασης αυτής ισχύουν οι κάτωθι ορισμοί:
α) Μέσα Ατομικής Προστασίας (εφεξής ΜΑΠ): μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη/υφασμάτινη), γάντια μιας χρήσης. Ειδικά για το προσωπικό της υπηρεσίας υποδοχής, μπορεί να γίνεται χρήση προσωπείου/ασπίδας προσώπου.
β) Βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID-19: υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής.
γ) Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19: η διαδικασία που περιγράφεται στο Παράρτημα ΙΙΙ της παρούσας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.
δ) Βιβλίο συμβάντων – COVID-19: βιβλίο (μη θεωρημένο), το οποίο περιλαμβάνει την καταγραφή περιστατικών που συνδέονται με την πρόληψη ή αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος 
ε) Προσωπικό του τουριστικού καταλύματος: το σύνολο των απασχολούμενων, συμπεριλαμβανομένων όσων πραγματοποιούν πρακτική άσκηση.

3.        Τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται έως 31.12.2020, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19 και περιλαμβάνονται στα οικεία Παραρτήματα της απόφασης αυτής, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της.


Άρθρο 2
Ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα

1.        Για τα ξενοδοχεία της υποπερίπτωσης αα’ της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 εφαρμόζεται το Παράρτημα Ι, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας.
2.        Για τις λοιπές κατηγορίες καταλυμάτων (πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων) εφαρμόζεται το Παράρτημα I, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας, ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του καταλύματος.
3.        Για τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ) της υποπερίπτωσης ββ’ της περίπτωσης α’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 εφαρμόζεται το Παράρτημα ΙΙ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας.
4.        Τα τουριστικά και ναυλομεσιτικά γραφεία λειτουργούν σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ενδεικτικά αναφορικά με την τήρηση αποστάσεων σε κλειστούς χώρους, τη χρήση ΜΑΠ, την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της ηλεκτρονικής/τηλεφωνικής πληροφόρησης με συνεργάτες, προμηθευτές, πελάτες.
5.        Τα τουριστικά γραφεία και Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (ΤΕΟΜ) που εκμεταλλεύονται τουριστικά λεωφορεία κλειστού ή/και ανοικτού τύπου, λειτουργούν σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ενδεικτικά αναφορικά με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών και τη χρήση των ΜΑΠ και επιπλέον:
-          Ενημερώνονται σχετικά με την επιδημία του COVID-19 και παρέχουν καθοδήγηση στο προσωπικό τους για την αναγνώριση των σημείων και συμπτωμάτων.
-          Το προσωπικό ενημερώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής, τις τεχνικές πλυσίματος χεριών, την ορθή χρήση των ΜΑΠ, τις περιπτώσεις χρήσης αντισηπτικών, την αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού, την κατάλληλη διαχείριση αποβλήτων.
-          Το προσωπικό ενημερώνεται σχετικά με τις ακολουθούμενες διαδικασίες για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος -όταν ένας ταξιδιώτης στο λεωφορείο εμφανίζει σημεία και συμπτώματα ενδεικτικά της λοίμωξης COVID-19, για την παροχή βοήθειας και για σωστή επιλογή και χρήση των Μ.Α.Π., σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
-          Αναπτύσσουν γραπτό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
-          Μεριμνούν για την επάρκεια στις ποσότητες αντισηπτικών, απολυμαντικών, μέσων προστασίας και ειδών καθαρισμού.
-          Στην είσοδο των τουριστικών λεωφορείων υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά.
-          Συνιστάται η τοποθέτηση ειδικού διαφανούς διαχωριστικού πετάσματος μεταξύ του οδηγού και των επιβατών (plexiglass ή άλλο ομοιογενές υλικό επαρκούς πάχους και ανθεκτικότητας) και η πόρτα του οδηγού να παραμένει κλειστή.
-          Για την περίπτωση των ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου, θα προηγείται αυστηρά η αποβίβαση και στη συνέχεια θα ακολουθεί η επιβίβαση.
-          Συνιστάται η χρήση γαντιών από τον οδηγό κατά τον ανεφοδιασμό καυσίμων, καθώς και άλλων διαδικασιών που απαιτούν να αγγιχθούν επιφάνειες εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα και δεν υπάρχει κοντά εγκατάσταση για πλύσιμο χεριών ή σταθμός με αντισηπτικά.
-          Συνιστάται  ο συνεχής φυσικός αερισμός των τουριστικών λεωφορείων. Στην περίπτωση οχημάτων με μη ανοιγόμενα παράθυρα όπου χρησιμοποιείται κλιματισμός θα πρέπει να απενεργοποιείται η επανακυκλοφορία του αέρα.
-          Σχολαστική και πλήρης απολύμανση μετά από κάθε μεταφορά ή μετά το τέλος της βάρδιας. Συνιστάται μετά το πέρας κάθε δρομολογίου ο καθαρισμός με αντισηπτικό των επιφανειών και των σημείων συχνής επαφής εντός των οχημάτων (πχ. χειρολισθήρες).
6.        Τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων λειτουργούν σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ενδεικτικά αναφορικά με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών, τη χρήση ΜΑΠ και την τήρηση αποστάσεων και επιπλέον απαιτείται καθαρισμός και απολύμανση των οχημάτων μεταξύ των χρήσεων από διαφορετικούς πελάτες.
7.        Για τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ.εκ. απαιτείται καθαρισμός και απολύμανση των οχημάτων μεταξύ των χρήσεων από διαφορετικούς πελάτες.


Άρθρο 3
Εκπαίδευση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
 των τουριστικών καταλυμάτων

1.        Η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης.
2.        Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μπορεί να  αναθέτει στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και συνεργαζόμενους φορείς την εκτέλεσή της.

Άρθρο 4
Σήμα Πιστοποίησης “Health First

1.        Θεσπίζεται Σήμα Πιστοποίησης με τον τίτλο “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.
2.        Το Σήμα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, όπως αποτυπώνονται κατά περίπτωση στα Παραρτήματα I και ΙΙ.
3.        Η  κατάρτιση του πρωτοκόλλου υγειονομικού περιεχομένου για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και η χορήγηση του Σήματος διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής του ΞΕΕ. Οι αρμόδιες  υπηρεσίες  του Υπουργείου Υγείας/ ΕΟΔΥ μπορούν να αντλούν τα υποχρεωτικά στοιχεία επικοινωνίας  για  τον υπεύθυνο  εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος και το συνεργαζόμενο ιατρό ανάλογης ειδικότητας ή εμπειρίας όπου αυτό είναι εφικτό ή πάροχο υπηρεσιών δευτεροβάθμιας  υγείας κάθε καταλύματος μέσω web service.
4.        Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το Σήμα χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (http://www.mintour.gov.gr/).
5.        Το Σήμα αποτυπώνεται στο Παράρτημα ΙV, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.
6.        Για την έκδοση του Σήματος ενημερώνεται αυτόματα η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας λειτουργεί το κατάλυμα. 
7.        Έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου ορίζεται η 20η Ιουνίου 2020.


Άρθρο 5
Αρμόδιες αρχές επιβολής κυρώσεων

1. Αρμόδιες αρχές για την επιβολή του διοικητικού προστίμου, καθώς και του διοικητικού μέτρου της αναστολής λειτουργίας για παραβάσεις των διατάξεων της παρούσας είναι οι κατά τόπο αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού. Όπου στην παρούσα προβλέπεται το διοικητικό μέτρο της αναστολής λειτουργίας, νοείται η διακοπή λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος με τη σφράγισή του σύμφωνα με την υπ’ αρ. 7471/15.4.2019 απόφαση του Υπουργού Τουρισμού «Διαδικασία σφράγισης τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών που βρίσκονται εντός τουριστικών καταλυμάτων» (Β’ 1479).

2. Αρμόδιες αρχές για την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις διατάξεων που προβλέπονται σε άλλες κανονιστικές πράξεις (και αναφέρονται στην παρούσα ως «σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο») είναι οι ειδικώς οριζόμενες από τις οικείες διατάξεις αρχές και ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

Άρθρο 6
Διαδικασίες ελέγχων - πιστοποίηση παραβάσεων

1. Οι αρμόδιες αρχές του άρθρου 5 διενεργούν τακτικούς ελέγχους, έκτακτους ελέγχους και ελέγχους κατόπιν καταγγελίας και ενημερώνουν εγγράφως την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού για τα αποτελέσματα των ελέγχων. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων φέρουν και επιδεικνύουν υποχρεωτικώς την υπηρεσιακή τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο αποδεικτικό της ιδιότητάς τους.
2. Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ελεγκτικής δράσης των αρμόδιων αρχών, κατά τα οριζόμενα στην παρούσα και στους οικείους οργανισμούς λειτουργίας τους και αναλόγως των αρμοδιοτήτων τους.

Άρθρο 7
Επιβολή προστίμων

1.             Το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού για κάθε παράβαση των μέτρων που προβλέπονται στην παρούσα. Τα πρόστιμα εντάσσονται ως δημόσια έσοδα (ν.δ. 356/1974) στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων (Α.Λ.Ε.) 1560989001 «Λοιπά πρόστιμα και χρηματικές ποινές».

2.        Στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παραβιάζουν τους όρους των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου όπως αποτυπώνονται στα Παραρτήματα της απόφασης αυτής επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, διοικητικό πρόστιμο από πεντακόσια (500) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας της τουριστικής επιχείρησης για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.
3.        Η κύρωση επιβάλλεται με βάση την κλιμάκωση που περιλαμβάνεται στον Πίνακα ως εξής:

1.         

Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 1
 Πρόστιμο 500 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 2
 Πρόστιμο από 501 έως 1.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 3
 Πρόστιμο από 1.001 έως 2.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 4
 Πρόστιμο από 2.001 έως 3.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 5
 Πρόστιμο από 3.001 έως 4.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 6
Πρόστιμο 4.001 έως 5.000 ευρώ.
Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος για δεκαπέντε (15) ημέρες.


1.             Η παράβαση των διατάξεων των παρ. 5, 6 και 7 του άρθρου 2 για τον καθαρισμό και απολύμανση των οχημάτων λογίζεται ως παράβαση με αριθμό 5.

2.             Κατά των αποφάσεων επιβολής διοικητικών κυρώσεων χωρεί προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Προσφυγών του άρθρου 4 παρ. 6 του ν. 3270/2004 (Α’ 187), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 8
Αρχή ενημέρωσης του κοινού

Ως αρμόδια υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας ορίζεται το Υπουργείο Τουρισμού, μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1572 και άλλων ηλεκτρονικών μέσων (www.mintour.gov.gr).
Το ΞΕΕ είναι αρμόδιο για την ενημέρωση των μελών του ως προς την εφαρμογή της παρούσας.

Άρθρο 9
Ισχύς

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως και τις 31.12.2020.

1.             Η παράβαση των διατάξεων των παρ. 5, 6 και 7 του άρθρου 2 για τον καθαρισμό και απολύμανση των οχημάτων λογίζεται ως παράβαση με αριθμό 5.

2.             Κατά των αποφάσεων επιβολής διοικητικών κυρώσεων χωρεί προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Προσφυγών του άρθρου 4 παρ. 6 του ν. 3270/2004 (Α’ 187), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.

NORWAY's latest news

Your news alert

Week 23

Joint statement of the Northern group meeting of defence ministers, 20 May 2020

News story | 20/05/2020 | Ministry of Defence
May 20 2020, under the current chairmanship of Latvia, the Defence Ministers of the Northern Group (consisting of Denmark, Estonia, Finland, Germany, Iceland, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Sweden and the United Kingdom) met by video teleconference (VTC).
News alert about: Defence

Η Εταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής διοργανώνει στην Αθήνα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ COACHING


Μετεκπαιδευτικά Σεμινάριa ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ COACHING


Η Εταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής διοργανώνει στην Αθήνα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ COACHING
Oral Health Coaching: Ο Οδοντίατρος σε ρόλο Coach για τον ασθενή του
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020
Χώρος Διεξαγωγής: Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής, Κοδριγκτώνος 11, Πεδίον Άρεως, Αθήνα
Συντονίστρια: Ιωάννα Γιάτση
Πρόγραμμα
9.00-10.00: Προσέλευση – Εγγραφές

10.00-11.00: Εισαγωγή: Τι είναι το Oral Health Coaching και γιατί είναι σημαντικό στην καθημερινλή κλινική πράξη Ιωάννα Γιάτση
Coaching: Η προσωπική εξέλιξη οδηγεί στην επαγγελματική επιτυχία
Θάλεια Κωστοπούλου
11.00-11.30: Διάλειμμα - Καφές
11.30-13.00: Εγκατάσταση σχέσης με τον ασθενή. Συζήτηση που εμπνέει και κινητοποιεί. Όραμα υγείας. Σχεδιασμός και στόχοι της θεραπείας Ιωάννα Γιάτση
13.00-14.00: Διάλειμμα - Ελαφρύ γεύμα
14.00-15.00: Παραδείγματα διαχείρισης περιστατικών με Health Coaching. Προσέγγιση
15.00-15.30: Συζήτηση

Η σύγχρονη προσέγγιση της Οδοντιατρικής περιλαμβάνει την εξατομικευμένη, κλινικά και συμπεριφοριολογικά, αντιμετώπιση του ασθενή.
Το Oral Health Coaching είναι η νέα παγκόσμια τάση που δίνει στον κλινικό την ευκαιρία να ασκήσει την Οδοντιατρική με τρόπο που ανταποκρίνεται ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά στις προσδοκίες του.
Έχει ήδη συμπεριληφθεί στην εκπαίδευση των νέων οδοντιάτρων σε πολλές χώρες και, στην Ελλάδα του σήμερα, είναι πιο χρήσιμο από ποτέ.
Στην διάρκεια του Σεμιναρίου, οι συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι είναι το Oral Health Coaching και πώς εφαρμόζεται στην καθημερινή κλινική πράξη.
Το σεμινάριο θα το παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός συναδέλφων, (30), οι οποίοι θα επιλεγούν με μοναδικό κριτήριο τη σειρά δήλωσης συμμετοχής

Κόστος Σεμιναρίου: 50 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ: Πολυάνθη Δουβίτσα, 6972 712743
Γιάννα Κνήνη, 6977 582358

Η Εταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής διοργανώνει στην Αθήνα ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια
ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η Εταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής διοργανώνει στην Αθήνα
ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Αισθητική Οδοντιατρική και ενέσιμα ενθέματα
Η χρήση του υαλουρονικού οξέος στην περιστοματική περιοχή

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020
Χώρος Διεξαγωγής: Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής, Κοδριγκτώνος 11, Πεδίον Άρεως, Αθήνα
Συντονιστής: Γεράσιμος Δουβίτσας
Το σεμινάριο παρουσιάζουν οι Αν. Καθηγητής Γεράσιμος Δουβίτσας και Επ. Καθηγήτρια Χαρίκλεια Παξιμαδά και απευθύνεται σε οδοντιάτρους και γιατρούς που θέλουν να ασχοληθούν με την αισθητική των μαλακών μορίων της περιστοματικής περιοχής.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει:
1. Θεωρητικό Μέρος:
- Αισθητική ανατομία του προσώπου
- Αισθητική των μαλακών μορίων της περιστοματικής περιοχής και η χρήση του Υαλουρονικού Οξέος
2. Κλινικό Μέρος:
- Κλινική επίδειξη εφαρμογής υαλουρονικού οξέος από τους διδάσκοντες
- Κλινική εξάσκηση εφαρμογής υαλουρονικού οξέος από τους παρακολουθούντες
Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
- Το σεμινάριο μπορεί να το παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός συναδέλφων, οι οποίοι θα επιλεγούν με μοναδικό κριτήριο τη σειρά δήλωσης συμμετοχής
- Για την κλινική εξάσκηση απαιτείται ο καθένας από τους παρακολουθούντες να έχει μαζί του ένα μοντέλο-ασθενή
Κόστος σεμιναρίου: 250 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ: Πολυάνθη Δουβίτσα, 6972 712743
Γιάννα Κνήνη, 6977 582358
- Το υαλουρονικό οξύ που απαιτείται για την κλινική εξάσκηση χορηγείται από την Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής
- Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθεί δίπλωμα παρακολούθησης
Χορηγός σεμιναρίου: ΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Dentalcon Helthcare Μov. ΕΠΕ

Hλεκτρονική Κρητική Διεθνής Ειδησεογραφία "ΑΘΥΒΟΛΕΣ"

..με την υποστήριξη της 20ετούς Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"..
Αναγνώσατε σήμερα:
http://athivolesinternational.blogspot.com
Πινακοθήκη Βιάννου "Σάββας Πετράκης" Viannos Gallery "Savvas Petrakis":ΣΚΙΑ ΕΛΙΑΣ-ΚΑΝΤΗΛΙ..-
ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΒΙΑΝΝΟΥ "ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ":ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΙΠΟΥΣΑ ΤΙΤΙΚΑ ΜΑΝΔΑΛΑΚΗ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ..-
ΡΕΘΕΜΝΟΣ:ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…..
-ΡΕΘΕΜΝΟΣ:"Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης στάθμευσης"..-
Στην διαδικασία Εσωτερικού Ελέγχου περνά ο Δήμος Αγίου Νικολάου..-
Το θέμα της επανασύστασης της κοινότητας Μιλάτου τέθηκε από κατοίκους της περιοχής στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου..-
Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων από 1/6/2020..-
ΧΑΝΙΑ:“Τέχνη κάτω από τ’ αστέρια”: Από Δευτέρα 1η Ιουνίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΚΗΠΟΣ”..-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Οδηγίες για την ορθή χρήση των χώρων του Παγκρητίου Σταδίου..-
Ανοικτή επιστολή των Ενεργών Πολιτών στον Δήμαρχο Ηρακλείου..-
Ιστορικό Μουσείο: Η Μάχη της Κρήτης. Ωρίων, η γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου..-
Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επιδημιολογική Μελέτη Αντισωμάτων..-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΙ-COMUNITA ELLENICA DI BARI:μια αδελφική ανάρτηση στο facebook..-
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ:Συγχαρητήρια επιστολή στη νέα Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης..-
ΠΑΓΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ:ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ "ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ"..-
Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού που αφορά το έργο "Ασφαλτόστρωση τμήματος Δημοτικού Δρόμου από οικισμό Πεύκου έως οικισμό Κόρνια ..-
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ:Αρχισαν οι Αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 στον Παιδικό σταθμό..-
Συνάντηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου με εκπροσώπους του συνδέσμου ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Λασιθίου..-
Ανάδειξη των μνημείων της Παλιάς Πόλης των Χανίων, μέσω καινοτόμων τεχνολογιών εικονικής περιήγησης & προβολής ..-
ΧΑΝΙΑ:Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων από τις 25/5/2020..-
ΧΑΝΙΑ:Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς..-
Επιστολή του Δημάρχου Χανίων, κ. Σημανδηράκη προς το Υπουργείο Παιδείας..-
 Η αξιολόγηση της πορείας του έργου Interreg-Europe “Plasteco", αντικείμενο τηλεδιάσκεψης των Εταίρων του Προγράμματος..-
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ:Αμεσα ξεκινούν εργασίες συντήρησης κι επισκευής Δημαρχείου και δημοτικών κτιρίων σε τοπικές κοινότητες..-
Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης για την Επέτειο Μάχης της Κρήτης..-
 Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης..-Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή:επίσκεψη σε οδικά έργα περιοχών του Δήμου Ρεθύμνης..-
Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ και επί των κλάδων στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού..-
Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για την παρακολούθηση του προγράμματος δακοκτονίας και την φυτοπροστασία της ελιάς με σύγχρονα μέσα..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ:Τιμή και δόξα στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης..-
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ...AHEPA e-news.....-
6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ..-
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: "Υπέρταση και Δυσλιπιδαιμία:Νεότερα Δεδομένα" ..-
Υπεγράφησαν συμβάσεις υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού του βιοϊατρικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας Βάμου και Κανδάνου..-
Παιδική Λέσχη ανάγνωσης βιβλίων για τον Κρητικό πολιτισμό και την Κρητική Ιστορία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννου..-
 Έρευνα Επιτροπής Περιβάλλοντος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές του δικτύου Natura 2000..-
«Μουσικές διαδρομές στον Λαβύρινθο Ι» το Σάββατο στις online πρεμιέρες από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου..-
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 'ΚΟΥΡΗΤΕΣ"..-
Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την αναβάθμιση και ανάπλαση της Αγίας Τριάδας στην 2η φάση του προγράμματος «KAIRÓS»..-
Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων..-
Αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή της πόλης του Ρεθύμνου από το Τμήμα Περιβάλλοντος..-
Στ. Αρναουτάκης,Περιφερειάρχης Κρήτης: Στηρίζουμε τον κλάδο των οινοποιών, προβάλουμε τα Κρητικά κρασιά..-
 Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων..-
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 79η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης  στο Ηράκλειο..-

Κέικ μπανάνας με καρύδα, στο multi ή στο μπλέντερ

Κέικ μπανάνας με καρύδα, στο multi ή στο μπλέντερ

May 31, 2020 06:12 pm
Το εξωτικόν! Στα κέικ μπανάνας και το μπανανόψωμο (ήδη υπάρχουν κάμποσα στο site και μάλιστα 9 απ' αυτά είναι συγκεντρωμένα πρόσφατα σε ένα post), καταφεύγω όταν οι μπανάνες μου έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Πιστεύω ότι σε όλους το ίδιο συμβαίνει. Γι αυτό σκαρώνουμε τέτοια γλυκά σε όλα τα μήκη και
Διαβάστε το άρθρο »

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022