"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

«Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ. στα Μελίσσια, 21 Οκτωβρίου στο Κέντρο Κοινότητας
Στα Μελίσσια, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας, Σκιάθου και Μπακογιάννη, θα μπορέσουν οι δημότες Μελισσίων- Πεντέλης να συναντήσουν τα στελέχη της υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ., την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 10 π.μ. - 12 μ.μ. Η Υπηρεσία θα βρίσκεται στον ανωτέρω χώρο κάθε τρίτη Δευτέρα, έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019.
Στο πλαίσιο των δράσεων της Ε.Σ.Α.μεΑ. και με σκοπό να εδραιώσει μία άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και επαφή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, η Ε.Σ.Α.μεΑ. λειτουργεί την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» παρέχοντας καθημερινά πληροφορίες, ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης από κοινού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Η υπηρεσία παρέχει επίσης πληροφορίες σε κοινωνικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,  οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και οργανώσεις  της  κοινωνίας των πολιτών τόσο για τα δικαιώματα και τις παροχές αναπηρίας όσο και για τη συμβολή του αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση πολιτικών για την αναπηρία.
Αυτό το διάστημα η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αναλάβει πρωτοβουλία ανάπτυξης στενής συνεργασίας με τους Φορείς της Α/ βάθμιας Αυτοδιοίκησης, ώστε η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» να βρεθεί κοντά στους πολίτες και σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.
Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ελάτε να γνωριστούμε στο Κέντρο Κοινότητας! Να θέσετε απορίες και προβληματισμούς για θέματα αναπηρίας και να συνομιλήσετε με τους συνεργάτες της Ε.Σ.Α.μεΑ. Σας περιμένουμε!
Σημείωση προς Συντάκτες:
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα και τον  αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας στα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά καθιερώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) οργανώνει συστηματικές εκστρατείες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, ασκεί συστηματικό έλεγχο της νομοθεσίας και υποβάλλει προτάσεις με στόχο τη συμπερίληψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://www.esamea.gr/
Επικοινωνία:  Δευτ.-Παρ., 8.00-16.00,     τηλ.:  +302109949837,    φαξ.:  +302105238967, e-  mail: esaea@otenet.gr 


Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.



Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη
Tanja Katsani · NCDP Press Office · ElVenizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ



Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με τον νέο Δήμαρχο Τριφυλίας κύριο Γεώργιο Λεβεντάκη την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κυπαρισσίας.

Στον Δήμαρχο τέθηκαν από τον σύλλογο μας τα κάτωθι θέματα:

1. Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – Open Mall. 2. Νοσοκομείο Κυπαρισσίας – Αξονικός Τομογράφος – ΕΚΑΒ (2 Ασθενοφόρα) – Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (Κίνητρα) 3. Δίκτυο Ύδρευσης, Δεξαμενές, Ποιότητα Νερού, Ταμείο ΔΕΥΑΤ, Συνδέσεις Αποχέτευσης, Λύματα στην Παραλία «Αη Λαγούδη» 4. Κυκλοφοριακή Μελέτη – Θέσεις Parking (Χώρος Ο.Σ.Ε. – Περιμετρικά Δημαρχιακού Μεγάρου – Οικόπεδο Εθνικής Τράπεζας) – Αντικατάσταση & Επισκευή Εσωτερικού Οδικού Δικτύου Δ.Ε. Κυπαρισσίας. 5. Αξιοποίηση Λιμανιού Κυπαρισσίας – Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου – Κατασκευή Υδατοδρομίου – Μαρίνα. 6. Αξιοποίηση παλαιού Κτηρίου Εθνικής Τράπεζας και παρακειμένου χώρου. Αξιοποίηση χώρων περιμετρικά του Σταθμού Ο.Σ.Ε. (Παιδική Χαρά) 7. Εθνική Οδός Τσακώνας – Καλού Νερού, Σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα. (Δυτικός Σιδηροδρομικός Άξονας). 8. Υποστύλωση – Αξιοποίηση – Ανάδειξη Κάστρου Κυπαρισσίας. Ανάδειξη Καλντερίμιων. Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. 9. Προστασία και Ανάδειξη μέσω της «Ανάπτυξης» του φυσικού καλούς και των ιδιαιτεροτήτων της Περιοχής Ελαίας – Κυπαρισσιακός Κόλπος. 10. Ανάδειξη Παραλιακού Μετώπου Κυπαρισσίας. Προκήρυξη Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού Αξιοποίησης Παραλιακού Μετώπου. Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων. Φωτισμός Παραλιακού Μετώπου. 
 
Κατά την συνάντηση μας υπήρξε διεξοδική συζήτηση επί των θεμάτων, ενώ ιδίως για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall) θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση παρουσία και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό την άμεση υλοποίηση του έργου.

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων:εκδήλωση

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων - Club for UNESCO of Piraeus and Islands
"building peace in the minds of people"

Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια
Τηλ: +30 2104967757 - +30 2104979797
Fax: +30 2104944564

NORWAY's interesting latest news

Your news alert

Week 42

Norway to provide bridging loan to Somalia

Press release | 10/10/2019
The Government has proposed that Norway should provide a short-term bridging loan of NOK 3.135 billion to Somalia in 2020 to clear Somalia’s debt arrears to the World Bank’s International Development Association. Technically, this is a loan to Somalia, but the funds will be transferred to a World Bank account. The World Bank will then grant Somalia a new loan, which will be used immediately to repay the bridging loan from Norway.
News alert about: Foreign affairs

ESRB warns of housing market vulnerabilities in Norway

News story | 10/10/2019
The European Systemic Risk Board (ESRB) has issued a warning on medium-term residential real estate sector vulnerabilities in Norway. The ESRB said that these vulnerabilities may be a source of systemic risk to financial stability.
News alert about: The economy

Statement at the Nordic-African Business Association Summit

Speech/statement | 08/10/2019
Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide held the opening statement at the Nordic-African Business Association Summit (Naba-Summit) in Oslo 8 October 2019.
News alert about: Foreign affairs

The Norwegian Government’s action plan for green shipping

News story | 07/10/2019
Norway’s maritime industry is a world leader in the development of low- and zero-emission solutions, and there are competitive companies in all segments of the industry.
News alert about: Climate and environment

Proposal for Defence Budget 2020: The Norwegian Government increase the defence budget by more than 2 billion Norwegian kroner

Press release | 07/10/2019
– The security situation has deteriorated. That is why this Government has increased its defence budgets every single year since we took office, and we will continue to strengthen the defence in the years to come, says Minister of Defence Frank Bakke-Jensen.
News alert about: The economy

Minister of International Development creates new budget item for vulnerable groups

Press release | 07/10/2019
The Government’s annual budget proposal includes an allocation of NOK 466 million for vulnerable groups under a new budget item created for this purpose.
News alert about: Foreign affairs and The economy

Government increases support for foreign policy research

Press release | 07/10/2019
The Government will increase its allocation to research on Europe and Asia by NOK 11 million.
News alert about: The economy

Government proposes increase in support for stabilisation in crisis-affected countries

Press release | 07/10/2019
The Government has proposed an allocation of NOK 835.4 million for stabilisation efforts in countries affected by conflict and crisis. This is an increase of NOK 129.5 million.
News alert about: Foreign affairs and The economy

National Budget 2020: A budget to promote employment and welfare

Press release | 07/10/2019
The Norwegian economy is in its third year of economic expansion. Employment growth is strong and the registered unemployment rate has fallen to levels last seen in 2008. Non-oil business investments are at a 10-year high. These positive developments are expected to continue. Non-oil GDP is projected to increase by 2.7 per cent this year and 2.5 per cent next year.
News alert about: The economy

National Budget: International cooperation, humanitarian aid and human rights are priorities

Press release | 07/10/2019
‘In a rapidly changing world, it is important that the Government pursues an active foreign policy that safeguards Norway’s interests, economy and jobs,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: Foreign affairs and The economy

NOK 1.4 billion increase in aid budget

Press release | 07/10/2019
The Government has proposed to increase the total aid budget from NOK 37.8 billion to NOK 39.2 billion. The Government will intensify Norway’s work to promote achievement of the Sustainable Development Goals (SDGs) and its climate-related efforts, with an emphasis on the fight against hunger and poverty. Norway’s substantial support for projects run by civil society organisations will be maintained, and efforts to reach vulnerable groups will be stepped up.
News alert about: Foreign affairs and The economy

NOK 500 million to climate-related disaster risk reduction and hunger prevention

Press release | 07/10/2019
The Government will allocate NOK 500 million to efforts to promote climate change adaptation, disaster risk reduction and hunger prevention. The funding will be provided under the aid budget.
News alert about: Foreign affairs

NOK 5.5 billion for humanitarian aid in 2020

Press release | 07/10/2019
‘The Government has proposed an increase of NOK 115 million in the overall humanitarian budget for 2020, bringing the total to NOK 5.5 billion. This is Norway’s largest humanitarian budget ever,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: Foreign affairs

Intensified efforts and closer cooperation on human rights

Press release | 07/10/2019
‘Human rights are under considerable pressure. In response to this, we are increasing our support for human rights efforts by NOK 77 million in 2020,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: Foreign affairs

Meld. St. 4 (2018–2019) - Long-term plan for research and higher education 2019–2028

Report to the Storting | 05/10/2018
News alert about: Education

RADIO Pro:δελτίον τύπου


Δημήτρης Νατσιός,δάσκαλος-θεολόγος Κιλκίς – Μέλος ΙΗΑ: Βιογραφικό σημείωμα μιας δασκάλας


Βιογραφικό σημείωμα μιας δασκάλας
October 13, 2019 Capt. E.N.Rigos Δημήτριος Νατσιός



«Την λευτεριά ρωτήσανε ποιας μάνας είναι γέννα /
και είπε πως την γέννησε το ελληνικό το αίμα».

Αφιέρωμα το παρόν σημείωμα. Όχι μόνον επετειακό, αλλά και λίαν επίκαιρο. «Και αν είναι πλήθος τ’ άσχημα κι αν είναι τ’ άδεια αφέντες», ακολουθώντας «τα μονοπάτια της ποίησης» του Παλαμά, έχουμε το κελάρι το πατρογονικό, γεμάτο τζιβαϊρικά πολυτίμητα και πρόσωπα τιμαλφή.

Τούτες τις σακάτικες ώρες που περνά η πατρίδα, με τα στίφη των μωχαμετάνων, που τα βάφτισαν «πρόσφυγες και μετανάστες» οι αριστερόμυαλοι γραικύλοι, να ακυρώνουν την Επανάσταση του Εικοσιένα, με ηγέτες «νάνους και αρλεκίνους» που μας πνίγουν με τις αναθυμιάσεις τους, παρηγοριά και καταφυγή, η πατραγαθία. Οι πράξεις, η εύκλεια των προγόνων.

Μια παρένθεση. Δάσκαλος σε μικρά παιδιά, Στ΄ Δημοτικού φέτος, αφήνω στην άκρη τα βιβλία, τις καντιποτένιες φλυαρίες του υπουργείου, και, πολλές φορές, στρώνομαι και καταγράφω κείμενα ευσύνοπτα, κατανοητά και κατάλληλα για την κρίσιμη, εξοπλιστική ηλικία τους. Επιμένω κυρίως σε αφιερώματα. Η νεότερη ιστορία μας προσφέρεται. Το μάθημα της Ιστορίας είναι δίωρο (εβδομαδιαίως). Οπότε επιλέγω δέκα περίπου πρόσωπα – Κολοκοτρώνης, Κανάρης, Καραϊσκάκης, Μπότσαρης, Σολωμός, Παπαφλέσσας, Παύλος Μελάς, Γρηγόρης Αυξεντίου, μεταξύ αυτών – την ευωδία, δηλαδή, της ιστορίας μας και τους παρουσιάζω στους μαθητές μου. Χαίρονται χαράν μεγάλη και καμαρώνουν. Παρουσιάζω κυρίως στα παιδιά νόστιμα ή ηρωικά επεισόδια από τον βίο και την πολιτεία σας. Αυτά τους συγκινούν, εντυπώνονται ανεξίτηλα στη δροσερή μνήμη τους.

Παράδειγμα: Έλεγε ο Κολοκοτρώνης: «Κάποτε η κουκουβάγια ήθελε ν’ αλλάξει φωλιά, γιατί η παλιά είχε λερωθεί από τις κουτσουλιές της. Όπου και να πας, της είπε άλλο πουλί, και τον κώλο σου μαζί σου θα τον πάρεις». Γέλιο τα παιδιά και θαυμασμό για την θυμοσοφία του Γέρου του Μοριά. Διδασκαλία σημαίνει «τέρπειν και διδάσκειν» κατά τον αείχλωρο λόγο του Πλάτωνα. Και πάντα με ταπείνωση και όχι ταπεινώνοντάς τα, έχοντας πάντοτε υπ’ όψιν ότι διδάσκουμε και συμβουλεύουμε ανθρώπους πολύ καλύτερους από εμάς.

Αφιέρωμα, λοιπόν, το παρόν σημείωμα σε μια – τίτλος τιμής, ανυπέρβλητος – Δασκάλα του Μακεδονικού Αγώνα, την Αικατερίνη Χατζηγεωργίου. Μας άφησε ένα βιογραφικό σημείωμα, δεν το έγραψε με μελάνι. Το χάραξε με το αίμα της. Δεν φώτισε με τον λόγο της, αλλά με το κορμί της. Έγινε η ίδια λαμπάδα. Το βιογραφικό της το κατέθεσε στο Συναξάρι των Ηρώων του Γένους.

Ας το διαβάσουμε με ευλάβεια:
Όνομα: Αικατερίνη Χατζηγεωργίου
Τόπος γεννήσεως: Γευγελή Μακεδονίας, πόλη ελληνική, που σήμερα είναι στην κατοχή των Σκοπιανών.
Έτος γεννήσεως: 1885
Επάγγελμα: Στα δεκαοκτώ της έγινε δασκάλα στα σκλαβωμένα Ελληνόπουλα της Μακεδονίας.
Βασικές Σπουδές: Σπούδασε στο Παρθεναγωγείο Μοναστηρίου, πόλη κάποτε με ακμαίο ελληνικό πληθυσμό την οποία κατέχουν οι πλαστογράφοι της ιστορίας.
Δεν σπούδασε σε κάποιο Παιδαγωγικό Τμήμα στο οποίο διδάσκουν εθνομηδενιστές και νεοταξικά απολειφάδια τύπου Ρεπούση, που εξοργίζονται διότι γίνεται αγιασμός στα σχολεία – κατά δήλωσή της προ μηνός – και … δαιμονίζεται γιατί ακόμη εκκλησιάζονται τα σχολεία. Αν είχε καθηγήτρια την Ρεπούση, η Αικατερίνη, θα πήγαινε με τους Κομιτατζήδες ή θα την απέλυαν γιατί θα χαρακτηριζόταν εθνικίστρια, δασκάλα του σκοταδισμού. Δόξα τω Θεώ τότε δεν είχαμε παιδαγωγικά τμήματα. Είχαμε Παρθεναγωγεία, Μεγάλες του Γένους Σχολές, Πανεπιστήμια ηρώων.

Μεταπτυχιακές σπουδές: Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αθάνατο πανεπιστήμιο της ελληνικής ιστορίας, ειδικεύτηκε στην φιλοπατρία και την αυτοθυσία. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ του ηρωισμού στις 14 Οκτωβρίου του 1904, με βαθμό «άριστα», από τους επιβλέποντες καθηγητές που άκουγαν στα ονόματα Παύλος Μελάς και Αναστάσιος Καρατάσος.

Εκπαιδευτική και κοινωνική δράση: Δίδαξε στα ελληνόπουλα γλώσσα και ιστορία. Τους μάθαινε την αγάπη στο Χριστό και την αγία του Εκκλησία: «Μια φορά κι έναν καιρό» τους έλεγε «σε τούτα εδώ τα δοξασμένα χώματα ζούσε ο βασιλιάς Αλέξανδρος, που σκόρπισε το φως και τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου… Μια φορά κι έναν καιρό από τούτα τα άγια χώματα διάβηκε ο Απόστολος Παύλος, σαν ήρθε να φέρει τον Χριστιανισμό στην ήπειρό μας». Και τα παιδόπουλα με ορθάνοιχτα τα μάτια την κοίταζαν και έκλειναν στα άγουρα φυλλοκάρδια τους, με ανείπωτη περηφάνια, τον λόγο, τον σπόρο τον εθνικό, που αργότερα θα γεννούσε καρπό πολύ.

Μισθός: Αφιλοκερδώς, με έντιμο πενία, ζούσε η Αικατερίνη. Δεν… κατέβαινε σε απεργίες για «αύξηση μισθών», δεν έγινε συνδικαλίστρια σε κάποια ΔΟΕ για να γλιτώσει την αίθουσα. Όχι. Ανέβαινε τα σκαλοπάτια της λευτεριάς. Νυχθημερόν, μονάχη έγνοια της, η σωτηρία της Μακεδονίας. Ατρόμητη, «εις το έθνος προσέφερε ό,τι ήτο δυνατόν ως ηρωίδα του 21», για να θυμηθούμε την διαθήκη του Γερμανού Καραβαγγέλη που κι αυτός κατατάσσει τον εαυτό του στην «λεβεντουργιά» του Ιερού Αγώνος.

Προαγωγές: Στα δεκαεννιά της χρόνια η Αικατερίνη Χατζηγεωργίου πήρε την τιμιότερη προαγωγή. Από απλή δασκάλα προάγεται σε ηρωίδα του ελληνικού έθνους. 14 Οκτωβρίου 1904. Μια συμμορία κομιτατζήδων περικυκλώνει το σπίτι, κοντά στην Γευγελή, στο οποίο φιλοξενούνταν η δασκάλα. Οι θρασύδειλοι Βούλγαροι πάση θυσία θέλουν να την δολοφονήσουν. Της ζητούν να παραδοθεί. Απαντά με το αντίλαλο του Ζαλόγγου: «Εγώ Ελληνίδα γεννήθηκα, Ελληνίδα και θα πεθάνω». Λέγοντας Ελληνίδα εννοούσε τάφο. Λόγος εθνικός γι’ αυτήν είναι να μιλάς μες από τον τάφο. Έτσι γράφεται η ιστορία μας. «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη…». Τρεις ώρες πολεμούσε. Έβαλαν φωτιά οι πρόγονοι του Ζάεφ – ο φίλος του Αλέξη του προδότη – και την έκαψαν ζωντανή.

Διακρίσεις τιμητικές. Όχι. Το κράτος, η νυν παλιόψαθα των εθνών, δεν της πρόσφερε καμιά διάκριση. Σχολεία ανά την χώρα έβαλαν διάφορες ονομασίες. «Δημήτρης Γληνός, Αλ. Δελμούζος, Μελίνα Μερκούρη». Κανένα δεν φέρει το όνομά της. Και σίγουρα λίγοι δάσκαλοι έχουν ακουστά την ηρωίδα δασκάλα του Μακεδονικού Αγώνα. Ας είναι. Οι ήρωες δεν έχουν ανάγκη «κρατικής αναγνωρίσεως». Τους παίρνει στα φτερά της η Δόξα, γιατί μαρτύρησαν για του Χριστού την πίστη στην αγία και της Μακεδονίας την ελευθερία. «Όλο εις τον κρεμνόν κυλάμεν κάθε μέρα» έγραφε με το γιαταγάνι του ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Είναι αυτό το γκρέμισμα κάθοδός εις Άδην; Ίσως. Μήπως γίνει και τόπος Αναστάσεως; «Είθε», όπως έγραφε η περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη. Αιωνία η μνήμη των αθάνατων διδασκαλισσών του Μακεδονικού Αγώνα.

Δημήτρης Νατσιός,δάσκαλος-θεολόγος Κιλκίς – Μέλος ΙΗΑ

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2019

14-20 Οκτωβρίου: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την
Οικογενειακή Διαμεσολάβηση: μια αποτελεσματική λύση
στα περιστατικά γονικών αρπαγών παιδιών

H σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Διεθνούς Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την οικογενειακή διαμεσολάβηση που αποσκοπεί στην προώθηση της σημασίας της στις περιπτώσεις γονικής αρπαγής παιδιών.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Missing Children Europe», τα εθνικά της μέλη από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την Ελλάδα, και τα δίκτυα των διαμεσολαβητών αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης προκειμένου να προωθήσουν την σημασία της οικογενειακής διαμεσολάβησης στα περιστατικά των γονικών αρπαγών.

Πρωταρχικός στόχος είναι να αναδείξουν τη διαμεσολάβηση και να την κάνουν γνωστή ανάμεσα σε γονείς, διαμεσολαβητές, επαγγελματίες -όπως είναι οι δικηγόροι- με σκοπό να γίνει κατανοητή και να προωθηθεί από φορείς νομικής συμβουλής και συνδρομής ως η καλύτερη λύση προκειμένου να διασφαλιστεί η ευημερία του παιδιού. Παρά το ποσοστό επιτυχίας της η διαμεσολάβηση παραμένει μια λύση που δεν αξιοποιείται επαρκώς  στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη, μια ήπειρο χωρίς σύνορα, οι διεθνείς γάμοι είναι όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν περίπου 250 χιλιάδες διακρατικοί γάμοι στην Ευρώπη, με το ποσοστό των μικτών γάμων  να ανέρχεται στο 15% επί του συνόλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γάμος καταρρέει και κλιμακώνεται σε ενδοοικογενειακή σύγκρουση. Όταν ο ένας γονέας παίρνει το παιδί του σε άλλη χώρα χωρίς την άδεια του άλλου γονέα, τότε έχουμε να κάνουμε  με γονική αρπαγή. Στην Ευρώπη, οι γονικές αρπαγές αντιπροσωπεύουν το 1/4 των περιπτώσεων των εξαφανισμένων παιδιών που αναφέρθηκαν στις  Ευρωπαϊκές Γραμμές Βοήθειας 116000 για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη αποτελεί την πιο εμφανή λύση για την επίλυση ενδο-οικογενειακών διαφορών, ωστόσο η εμπειρία μπορεί να είναι ιδιαίτερα τραυματική για το παιδί που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο γονείς, αλλά και για τους ίδιους τους γονείς που συνήθως καταλήγουν να βρίσκονται για πάρα πολλά χρόνια σε νομική διαμάχη μεταξύ τους. Αντ’ αυτού η διεθνής οικογενειακή διαμεσολάβηση έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματικότερη και λιγότερο συγκρουσιακή διαδικασία. Στη διαμεσολάβηση εκπαιδευμένοι επαγγελματίες διαμεσολαβητές έρχονται σε απευθείας επικοινωνία με τους γονείς προκειμένου να βρουν μια λύση σύμφωνα με την κατάσταση της οικογένειας, η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές ικανοποιώντας τις ανάγκες και την ευημερία των παιδιών.

«Τα παιδιά θεωρούν ότι οι γονείς τους είναι σε θέση να λάβουν ορθές αποφάσεις για το μέλλον τους. Θέλουν οι γονείς τους να βρουν από κοινού λύσεις και πιστεύουν ότι είναι ικανοί να το κάνουν. Όταν όμως οι συγκρούσεις είναι σφοδρές μπορεί να χρειάζονται κάποια βοήθεια για να επικεντρωθούν εκ νέου στο συμφέρον των παιδιών τους. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαμεσολάβηση μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βοηθήσει τους γονείς» τονίζει η Hilde Demarré από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Missing Children Europe», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας αποτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η διαμεσολάβηση είναι εθελοντική και άκρως εμπιστευτική. Ως αποτέλεσμα, οι συμφωνίες διαμεσολάβησης τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικές σε μακροπρόθεσμο επίπεδο διότι και οι δύο γονείς την βρίσκουν ως μια δίκαιη λύση. Η έρευνα δείχνει ότι η ευημερία των παιδιών είναι πιο εφικτή όταν οι δύο γονείς πιστεύουν ότι η λύση που έχει δοθεί είναι δίκαιη για τα δύο μέρη.

Κατά το διάστημα από 1/1/2018 έως και 31/12/2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», 191 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών, εκ των οποίων το 5,2%  αφορούσαν σε περιστατικά γονικών αρπαγών.

Αντίστοιχα κατά το διάστημα από 1/1/2019 έως και 30/06/2019 ο Οργανισμός δέχθηκε πενήντα εννέα (59) αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισθέντων παιδιών εκ των οποίων το 3,4%  αφορούσε σε γονικές αρπαγές.

Σχετικά με τον Οργανισμό Missing Children Europe
Το Missing Children Europe (MCE) είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για εξαφανισμένα και σεξουαλικά εκμεταλλευόμενα παιδιά, αντιπροσωπεύοντας 32 οργανώσεις από 27 ευρωπαϊκές χώρες. Παρέχουν τη σύνδεση μεταξύ της έρευνας, των πολιτικών και των οργανισμών για την προστασία των παιδιών από κάθε είδους βία, κακοποίηση ή παραμέληση που προκαλείται ή που προκύπτει από την απώλειά τους.

Το Missing Children Europe συντονίζει το δίκτυο διασυνοριακών οικογενειακών διαμεσολαβητών που αποτελείται από 178 εκπαιδευμένους οικογενειακούς διαμεσολαβητές που βοηθούν στην πρόληψη και την επίλυση διασυνοριακών οικογενειακών συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των γονικών αρπαγών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση στην ιστοσελίδα: http://crossbordermediator.eu/

Τι είναι η διαμεσολάβηση και πώς λειτουργεί;

Παρακολουθήστε το βίντεο ευαισθητοποίησης εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο press@hamogelo.gr ή στο +30 210 3306 140.

κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ,ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ανάρτηση για το ποδόσφαιρο..

Ανάρτηση Λ. Αυγενάκη | "Γυμνή" η αλήθεια για το ποδόσφαιρο μας και τις παθογένειές του από τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς σήμερα στην "Καθημερινή της Κυριακής". Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια....


"Γυμνή" η αλήθεια για το ποδόσφαιρο μας και τις παθογένειές του από τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς σήμερα στην "Καθημερινή της Κυριακής".
Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και για την "ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση" με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υφ.Αθλητισμού που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και αφορά στην αντιμετώπιση της βίας, τα στημένα και τα όρια θητειών στους προέδρους των ομοσπονδιών.
https://www.facebook.com/avgenakis.gr/posts/10156297669666637


ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ:9 Δεκεμβρίου 2009-Η μήνυση ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ "νομιμοποιήθηκε" με ημερομηνία εκδίκασης!!ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ..

9 Δεκεμβρίου 2009-Η μήνυση ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ "νομιμοποιήθηκε" με ημερομηνία εκδίκασης!!ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ..

https://minissistovretanikomouseio.blogspot.com/


ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ - ΜΗΝΥΣΗ

Της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη του Ανδρέα, κατοίκου Αχαρνών…..

ΚΑΤΑ
THE BRITISH MUSEUM OF LONDON ( Του Βρετανικού Μουσείου), διεύθυνση  Great Russell Street, 38, WC1B 3DG που εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα από την Βρετανική Πρεσβεία ( που εδρεύει στην Αθήνα)
**************
Eίμαι Ελληνίδα Πολίτις και κατοικώ στις Αχαρνές  όπου και γεννήθηκα επί της ως άνω αναφερομένης οδού. Επί σειράν δεκαετιών παρακολουθώ με πόνο και οδύνη την παρακράτηση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου των κλαπέντων Ελληνικών Αρχαιολογικών Θησαυρών  από τον Αρχαιοκάπηλο Λόρδο THOMAS BRUCE –ως κάτωθι αναφέρω- τα οποία το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί και αρνείται να επιστρέψει στην πατρίδα μου παρά το ότι άριστα γνωρίζει ότι είναι προϊόντα κλεπταποδοχής.
Ο Thomas Bruce, έβδομος κόμης του  Elgin με ταπεινό  κίνητρο την επιθυμία του να γίνει ζηλευτός από τα υπόλοιπα μέλη της υψηλής Βρετανικής κοινωνίας το 1799, όταν διορίστηκε πρέσβης της Βρετανίας στην Οθωμανική αυτοκρατορία και μετατέθηκε στην Κωνσταντινούπολη  το 1801 λεηλάτησε το μεγαλύτερο της γης αριστούργημα, σπαράσσοντας, κόβοντας σε κομμάτια και μεταφέροντας τεμάχια του Παρθενώνα στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου 1801 με το πλοίο “Mentor”, το οποίο είχε φέρει για αυτό το σκοπό στην χώρα μου. Αυτός ο ανεκδιήγητος Βρετανός  έκλεβε την κληρονομιά του ΄Εθνους μου διαρκώς και συνέχεια μέχρι  το 1817 όταν δύο ακόμα πολεμικά πλοία, ο Τάγος και ο Δορυφόρος φορτώθηκαν με ταφόπλακες, χαλκώματα και εκατοντάδες βάζων. Μάλιστα,  εάν  τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ελληνικός αγώνας για την ανεξαρτησία  δεν έδινε τέλος στη λεηλασία του Thomas Bruce Έλγιν ο εγκληματίας αυτός θα είχε μεταφέρει στην Αγγλία ολόκληρο τον Παρθενώνα.

Από το 1938 εως το 1939, έγινε ο απίστευτος «καθαρισμός» των μαρμάρων του Παρθενώνα  όταν το εργατικό προσωπικό του μουσείου χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση χρησιμοποίησε χάλκινα εργαλεία για να απομακρύνει αυτό που πίστευε ότι ήταν βρωμιά, που ήταν όμως στην πραγματικότητα η μελόχρωμη πατίνα της ιστορικής επιφάνειας των μαρμάρων.
Η κίνηση αυτή του Βρετανικού Μουσείου αποδεικνύει την ανικανότητα του να έχει στην κατοχή του και να συντηρεί Αρχαιολογικούς Θησαυρούς.
Η  πράξη του κοινού κλέφτη  Αρχαιοτήτων λόρδου Thomas Bruce (Ελγιν) ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί και κανείς δεν έχει αποκαλέσει επισήμως τον λόρδο Ελγιν με την πραγματική του ιδιότητα: αυτή του κοινού κλέφτη Αρχαιοτήτων δηλαδή  Αρχαιοκάπηλου.

Το Βρετανικό Μουσείο συνέχισε και επικύρωσε παρανόμως  την κλοπή των Αρχαίων  Ελληνικών Μαρμάρων αφού  απεδέχθη την προσφορά του Αρχαιοκαπήλου  Βρετανού πληρώνοντας ένα ευτελές ποσόν και ολοκλήρωσε το έγκλημα του  με πλημμελή και εγκληματική φύλαξη-διατήρηση της Αρχαίας Κληρονομιάς της πατρίδας μου Ελλάδος την  οποία επιπροσθέτως από τότε, εκθέτει  και εκμεταλλεύεται οικονομικώς βαπτίζοντάς τη μάλιστα με το όνομα του κλεπταποδόχου  (ΕΛΓΙΝΕΙΑ) ενώ άριστα γνωρίζει ότι είναι προϊόν κλοπής.
Όλα αυτά,  χαρακτηρίζουν  το Βρετανικό Μουσείο ως Κλεπταποδόχο.

Έκτοτε και παρά τις κατ’ επανάληψιν εκκλήσεις της Ελλάδος το Βρετανικό Μουσείο παρακρατά τον παρανόμως αποκτηθέντα θησαυρό της πατρίδας μου και αρνείται την επιστροφή του.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Μηνύω το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ καθώς και κάθε αρμόδιο επί του θέματος στέλεχός του  για κλεπταποδοχή , παράνομη παρακράτηση και οικονομική εκμετάλλευση του Θησαυρού της Χώρας μου, φρικτά εγκλήματα για τα οποία ζητώ την δίκαιη τιμωρία τους.

Αιτούμαι την άμεση επιστροφή κάθε Αρχαιολογικού κλαπέντος αντικειμένου που υπάρχει και εκτίθεται εκεί καθώς και όσα ελληνικά έργα τέχνης βρίσκονται το Burlington House έως σήμερα.

Αιτούμαι την επιβολή προστίμου αποκατάστασης μεταφοράς και τοποθέτησης των Μαρμάρων στο μέρος όπου πρέπει να βρίσκονται, δηλαδή στο νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Αιτούμαι την καταβολή αναλόγου  αποζημίωσης στο Ελληνικό Κράτος για την ζημία που προκάλεσε το Βρετανικό Μουσείο στα Μάρμαρα από πλημμελή και αδιάφορη μεταχείριση υποβιβάζοντας τον εαυτό του  σε οίκο φύλαξης αρχαιοτήτων από αδαείς και άσχετους.

Αιτούμαι την δια μέσου πασών των ανα την υφήλιο  μέσων μαζικής ενημέρωσης αίτησης συγγνώμης της Βρετανικής Κυβέρνησης προς τον Ελληνικό Λαό , την Αρχαιολογική Περιουσία του οποίου παρανόμως και προκλητικώς επί εκατονταετίες νέμεται και επιπροσθέτως οικονομικώς εκμεταλλεύεται παραγνωρίζοντας ότι είναι προϊόντα Κλεπταποδοχής, έγκλημα που τιμωρείται σκληρότατα από διεθνείς Νόμους και Κανονισμούς.
Παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί σύμπαν το Ελληνικό Έθνος και εγώ ως πολίτις του, για ποσόν 100 ευρώ συμβολικά, με την επιφύλαξη να προσφύγω στα αστικά και διεθνή δικαστήρια
Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2009
                                                       
 Η ΜΗΝΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΟΥΣΑ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ   

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022