"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023..-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..-Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

"ΕΠΕΙΔΗ":γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ για το "Οpinion Talks"

ΕΠΕΙΔΗ..."



Επειδή...απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό  μου, τα μεγάλα σπυριά με πύον στο κορμί της Πατρίδας ήταν πάντα Ο ΚΑΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ, ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ και βεβαίως Η ΜΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Επειδή η λέξη ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ "σηκώνει την τρίχα" κάθε Αχρηστου Διορισμένου που έζησε μέγκλα και συνεχίζει να ζεί πλουσιοπάροχα  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ καταστρέφοντας ΠΑΙΔΕΙΑ και Πανεπιστήμια που τα έχει  μετατρέψει σε ΑΧΟΥΡΙΑ..

Επειδή ζούμε σε μια χώρα που ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: η καθαρίστρια γίνεται Ευρωβουλευτίνα, η ηθοποιά βολεύτρια, ο ποδοσφαιριστής Ευρωβουλευτής, η τραγουδιάρα και η μοντέλα Βολευτίνες, ο εχθρός του Εθνους "μεγαλοπαράγοντας"  και Βολευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο διαφημιστής του "ξανθού γένους" αρχηγός κόμματος. Ο τριςαποτυχημένος αλλαζών τ. Υπουργός Οικονομικών που χρέωσε το Κράτος με δυσθεώρατο ποσό και έφερε τα capital controls, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και ρυθμίζει την ζωή μας απο το...Κοινοβούλιο!

Επειδή ο βολευτής του ΚΚΕ τολμάει να φωνάζει....«Το ΚΚΕ σε περίπτωση πολέμου θα πολεμήσει και εναντίον του Ελληνικού Στρατού και του εισβολέα»(ΠΑΦΙΛΗΣ)

..και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!

Επειδή ο 40χρονος σκυλοτεμπέλης γίνεται "φοιτητής", ο παραβατικός "ακτιβιστής", ο αλήτης "μπαχαλάκης" που βουτά στην δυστυχία ομάδες ολόκληρες πολιτών...

Επειδή για τις δυστυχίες του Εθνους ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,τα οποία όμως.....ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ και εν πολλοίς ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ και την ποιότητα των Αιρετών (και μη μου πεί κανείς όχι..)

Επειδή οι πολίτες ΨΗΦΙΣΑΝ εν οργή ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ:

  • ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ  την Μακεδονία (ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ που επανειλλημένως κατηγγέλθει,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΕΨΕΥΣΕ)..
  • ΔΕΝ έδιωξε την τρόϊκα..
  • ΔΕΝ "έσκισε" τα μνημόνια..
  • ΔΕΝ έδωσε 13η σύνταξη..
  • ΔΕΝ κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ..
  • ΔΕΝ προστάτευσε την Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ νομιμοποιώντας τους πλειστηριασμούς και τα fuds..
  • ΔΕΝ αύξησε τον βασικό Μισθό στα 751..
  • ΑΥΞΗΣΕ τις ασφαλιστικές εισφορές..
  • ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το ΕΚΑΣ..
  • EΞΑΦΑΝΙΣΕ τις επικουρικές συντάξεις..
  • ΕΦΕΡΕ τα CAPITAL CONTROLS εξαφανίζοντας την Επιχειρηματικότητα..
  • Δολοφόνησε 122 ανθρώπους στο Μάτι ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΙΣΤΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ επι των ημερών του..
  • ΜΕΙΩΣΕ τις κύριες συντάξεις.. 
  • ΕΣΤΕΙΛΕ "ΠΕΡΙΠΑΤΟ" το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης"..
  • ΟΡΓΑΝΩΣΕ 14 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για να..ενισχύσει την μετάδοση της πανδημίας  covid-19 και το πέτυχε..
  • ANOIΞΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ τα σύνορα και έφερε 1,5 εκατομμύριο "λιαζόμενους" απο κάθε πλευρά της γής, κολλητάρια του "ψηφοφόρους"..
  • ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ και δεν έκανε το παραμικρό για να θωρακίσει την Χώρα..
  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τον Λαό μας ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του...στην Τουρκία!!
  • Αποκάλεσε "τρελούς" κάπόυ δύο εκατομμύρια Ελληνες που διαδήλωναν κατά του ξεπουλήματος της χώρας..
  • Διαδήλωνε στηρίζοντας ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ..
  • ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ σε...πλημμελήματα!!
  • Επειδή τα συνδικαλιστικά όργανα διαχρονικά στη μεταπολίτευση ως και αυτή την στιγμή δεν απεργούν  μόνο για τα δικά τους δικαιώματα αλλά και για την ...καταπίεση των λαών  όλου του πλανήτη!

...και επειδή τα ..."επειδή" γεμίζουν τόμο, θα κλείσω γράφοντας αυτό:

ή μας αρέσει είτε όχι, ή το θέλουμε είτε όχι, είτε βολεύει είτε όχι, είτε το πολεμάμε είτε όχι, είτε το απευχόμαστε είτε όχι.....

...ΑΥΤΑ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ   Α Π Ο Δ Ε Δ Ε Ι Γ Μ Ε Ν Α  να τα αλλάξει: ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.


Γιατί έδωσε ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και "πέρασε με ΑΡΙΣΤΑ"..

Γιατί ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ και τον "κρατάει"..

Γιατί δεν υπήρξε "σεισμός,λιμός και καταποντισμός" απο τα οποία  δεν κατάφερε να μας γλυτώσει..

Γιατί θωράκισε την Πατρίδα και την γύρισε πίσω απο τον Αδη..

Γιατί ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ τέσσερα χρόνια και ΠΕΤΥΧΕ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ, με την μισή Βουλή να είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ "ΑΠΟ ΜΕΣΑ"..

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία τι νομίζουν Ή ΤΙ ΛΕΝΕ....ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...


Μ.Χ.Β


"ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ":αναβολή εκδήλωσης




Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 13.3.2023 εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα:

«Σύνταγμα και Εκλογές

Το συνταγματικό πλαίσιο των εκλογών και των διαδικασιών που αυτές ενεργοποιούν» αναβάλλεται για ευνόητους λόγους και θα επαναπροσδιοριστεί

Ο Κύκλος Ιδεών ζητά την κατανόησή σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:"Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ.....


 

Check out NSF news for the day of February 27, 2023




What’s hot in science and engineering? Check out NSF news for the day of February 27, 2023
02/27/2023

Keep up with the latest from the U.S. National Science Foundation. This is a daily look at notable news, scientific findings and stories brought to you by NSF.



Research News
Computer model of influenza virus shows universal vaccine promiseFebruary 27, 2023
Each year there are an estimated 1 billion cases of influenza, including 3-5 million severe cases and up to 650,000 influenza-related respiratory…



Research News
How do rocky planets form?February 27, 2023
A new theory for how rocky planets form, developed by Caltech planetary scientist Konstantin Batygin and researcher Alessandro Morbidelli of the

02/27/2023
Safe Learning-Enabled Systems
See this in PDF format

Document Number: nsf23562
Continue reading on NSF.gov

Dear Colleague Letter: GEO EMpowering BRoader Academic Capacity and Education (GEO-EMBRACE)

See this in PDF format

Improvements needed in assessing costs, benefits of climate change adaptation

NEWS

 

Improvements needed in assessing costs, benefits of climate change adaptation

 

Dear reader,

A better understanding of the costs and benefits of adaptation measures to counter climate change is needed according to a European Environment Agency (EEA) briefing which assesses the main methods, challenges and constraints in taking action.

 
 

Education, Youth, Culture and Sport Council (Education), 7 March 2023

 

● Council of the EU
 
06/03/2023 09:52 | MEETING |

Education, Youth, Culture and Sport Council (Education), 7 March 2023

 

Background brief - Education, Youth, Culture and Sport Council (Education), 07 March 2023


Meetings

Council of the EU
Education, Youth, Culture and Sport Council (Education), 7 March 2023

Agenda highlights
Skills and competences for the green transition

Ministers of education will meet in Brussels to approve conclusions on skills and competences for the green transition.
Teachers as the cornerstone of the European Education Area

Touching upon the issue of teacher shortages, ministers will also hold a policy debate on high-quality teachers as the cornerstone of a successful European Education Area.European Education Area (background information)
Any other business

The European Commission will provide information on its initiative to celebrate the Day of European Authors. The first edition of the Day of European Authors is taking place on 27 March 2023.Day of European Authors (European Commission)


Meeting information

Meeting n°3935
Brussels
7 March 2023
10:00
Preparatory documentsProvisional agenda
Provisional list of A items
Provisional list of A items, non-legislative activities, addition 1
Background brief

Leonidas Koumakis} BL / Μεράλ Ακσενέρ: "Ο Δούρειος Ίππος των Καρτέλ"




Leonidas Koumakis


Μεράλ Ακσενέρ: Ο Δούρειος Ίππος των Καρτέλ

Η Λύκαινα Μεράλ Ακσενέρ, ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα με την υποστήριξη της Τανσού Τσιλέρ, της μοναδικής μέχρι σήμερα γυναίκας πρωθυπουργού της Τουρκίας (25 Ιουνίου 1993 – 6 Μαρτίου 1996).

Από τον Νοέμβριο του 1996 και μέχρι το τέλος Ιουνίου 1997 η Μεράλ Ακσενέρ υπηρέτησε στην κρίσιμη θέση της Υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού που δημιουργήθηκε από το κόμμα του Ορθού Δρόμου (Doğru Yol Partisi, DYP) και του ισλαμικού κόμματος της Ευημερίας (Refah Partisi, RP). Είχε αντικαταστήσει τον Μεχμέτ Αγάρ, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του στο σκάνδαλο Σουσουρλούκ - αργότερα (2012) φυλακίστηκε σαν «εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης».

Η Μεράλ Ακσενέρ εντάχθηκε τον Ιούλιο του 2001 στο κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να το εγκαταλείψει ένα μήνα αργότερα και να ενταχθεί στο εθνικιστικό κόμμα των Γκρίζων Λύκων (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η Μεράλ Ακσενέρ επανεξελέγη στις εκλογές του 2007 και του 2011 με το εθνικιστικό κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί το οποίο είχε ανέκαθεν (και έχει) πολύ στενούς δεσμούς συνεργασίας με το Βαθύ Κράτος, τα διάφορα καρτέλ και τον υπόκοσμο της Τουρκίας.

Την εποχή εκείνη ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έβριζε συνεχώς τον Ρ. Τ. Ερντογάν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, βλέποντας την εκλογική του δύναμη να εκτοξεύεται στις εκλογές του 2011 στο 13% και στις εκλογές του 2015 να ξεπερνά το 16%.

Ξαφνικά, μετά το πραξικόπημα του 2016 έκανε στροφή 180 μοιρών και εγκαινίασε συνεργασία με τον Ρ. Τ. Ερντογάν η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, εδραιώνοντας σε όλο τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό το Βαθύ Κράτος, τα διάφορα καρτέλ (με κυρίαρχο το καρτέλ των κατασκευαστικών) και τον υπόκοσμο της Τουρκίας με εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών και κάθε κατηγορίας παρανομία.

Η Μεράλ Ακσενέρ, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Memduh Bayraktaroglou (την γνωρίζει καλά από την περίοδο 1999-2002 που υπήρξε Πρόεδρος του Κόμματος Ορθού Δρόμου), υποστηριζόμενη από ένα πανίσχυρο παρασκήνιο ζάμπλουτων που δεν βάζουν όλα τους τα αυγά μέσα σε ένα μόνο καλάθι, αποχώρησε από το εθνικιστικό κόμμα παίρνοντας μαζί της και ένα τμήμα των «χορηγών» του κόμματος (Βαθύ Κράτος, Καρτέλ, Μαφία).

Στις 25 Οκτωβρίου 2017, ίδρυσε το «δικό της» Καλό Κόμμα (Iyi Parti), με πραγματικό όμως αφεντικό τους ζάμπλουτους «χορηγούς» του παρασκηνίου – από χρηματιστές και κατασκευαστές μέχρι «προσωπικότητες» του υπόκοσμου.

Άρχισε αμέσως να ακολουθεί την ίδια, «δοκιμασμένη» στρατηγική του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, βρίζοντας καθημερινά το καθεστώς του Ρ. Τ. Ερντογάν και βλέποντας σταδιακά την εκλογική της επιρροή να αυξάνεται.

Η Μεράλ Ακσενέρ διακρίθηκε ιδιαίτερα για την σφοδρότητα των επιθέσεων της εναντίον του Ερντογάν (ο οποίος το 2019 της έκανε και μήνυση), εντάχθηκε στην Συμμαχία των 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης που στόχευε στην ανατροπή του συστήματος του «ενός ανδρός» το οποίο επέβαλε στην Τουρκία ο Ρ. Τ. Ερντογάν και στην επαναφορά του παλαιού συστήματος, διευρύνοντας συνεχώς την εκλογική της βάση.

Καθώς (θεωρητικά) οι εκλογές πλησιάζουν και όλες οι δημοσκοπήσεις αποκλείουν επανεκλογή Ερντογάν με γνήσιες και αδιάβλητες εκλογές, η Μεράλ Ακσενέρ απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα μέσα στο τουρκικό πολιτικό σύστημα.

Την 1η Μαρτίου 2023 ο Ερντογάν επανέλαβε την 14.η Μαΐου 2023 σαν ημέρα διεξαγωγής εκλογών (οι εκλογές δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί επίσημα) και την 2.α Μαρτίου 2023 η «Συμμαχία των 6» υπέγραψε πρωτόκολλο για τον κοινό της υποψήφιο (Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου), αλλά επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει το όνομα του σε λίγες μέρες.

Από το σημείο αυτό φαίνεται πως αναλαμβάνουν δράση οι «χορηγοί» της Ακσενέρ οι οποίοι της «τραβούν τ΄ αυτί» γιατί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανταποκρινόμενος σε καθολική λαϊκή απαίτηση έχει κατ΄ επανάληψη επαναλάβει την υπόσχεση «να ζητήσει λογαριασμό» από κάθε κατηγορίας διαπλεκόμενο, είτε πρόκειται για την «Συμμορία των 5 κατασκευαστικών», είτε για διάφορους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, είτε για σύσσωμο τον τουρκικό υπόκοσμο – δηλαδή τους «χορηγούς» και τα πραγματικά «αφεντικά» της Μεράλ Ακσενέρ!

Έτσι την αμέσως επόμενη, η Μεράλ Ακσενέρ ανακοίνωσε την επίσημη αποχώρηση της από την «Συμμαχία των 6» με «αιτία» (δήθεν) την μη αποδοχή της υποψηφιότητας Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου στην οποία όμως συμφώνησαν οι υπόλοιποι πέντε αρχηγοί.

Η ίδια η Ακσενέρ πρότεινε τους δύο (Κεμαλικούς) Δημάρχους Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι φυσικά απέρριψαν αμέσως κάθε ιδέα να γίνουν υποψήφιοι εναντίον του αρχηγού του δικού τους κόμματος. Επί πλέον αποτελεί πολιτική πρόκληση να απορρίπτεις τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σαν υποψήφιο και να προτείνεις δύο στελέχη όχι του δικού σου κόμματος, αλλά του κόμματος της αντιπολίτευσης τον αρχηγό της οποίας απορρίπτεις! Η πολιτικά καταστροφική αυτή δραστηριότητα είναι άγνωστο ακόμα πόσο θα στοιχίσει τόσο στην ίδια την Ακσενέρ όσο και στα «αφεντικά» του παρασκηνίου.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Η εκλογική «αδυναμία» του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συνεταίρου του Ρ. Τ. Ερντογάν (κατά πάσα πιθανότητα παραμένει εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν συγκεντρώνει πλέον ούτε το μειωμένο ποσοστό 7%), επέβαλε στους ίδιους «χορηγούς» των δύο εθνικιστικών κομμάτων, την προσπάθεια αντικατάστασης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την Μεράλ Ακσενέρ στην «κυβερνητική συμμαχία», με την ελπίδα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξουσία του καθεστώτος.

Η επόμενη πολιτική κίνηση φαίνεται ότι θα είναι η κατά 180 μοίρες στροφή της Μεράλ Ακσενέρ και η προσχώρηση της στην «κυβερνητική συμμαχία» (το ίδιο ακριβώς έργο έχει ξαναπαιχτεί και το 2016), προκειμένου να αναπτερωθούν οι ελπίδες του καθεστώτος να παραμείνει στην εξουσία, με την βοήθεια βέβαια και εκτεταμένης νοθείας.

Όλα αυτά βέβαια είναι υπολογισμοί «χωρίς τον ξενοδόχο»:

Είναι άγνωστο το ποσοστό που θα φύγει σίγουρα από το κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, εάν τελικά «προσχωρήσει» στην «κυβερνητική συμμαχία» πριν από τις εκλογές.

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης μπορεί τώρα να διευρυνθεί με την (άμεση ή έμμεση) συμμετοχή του φιλοκουρδικού HDP το οποίο είχε αποκλειστεί από την «Συμμαχία των 6» κατόπιν απαίτησης της Μεράλ Ακσενέρ. Αυτό ακριβώς αποτελεί τον εφιάλτη τόσο της Μεράλ Ακσενέρ όσο και των «χορηγών» της. Ο εφιάλτης αυτός είναι τόσο μεγάλος, ώστε πιθανόν να την οδηγήσει, έστω προσχηματικά, πίσω στο «Τραπέζι των 6» με μόνο στόχο να εμποδίσει την παρουσία του φιλοκουρδικού HDP ή να καθυστερήσει την προσχώρηση της στην «κυβερνητική συμμαχία» για μετά τις εκλογές προσπαθώντας να κρατήσει την εκλογική της πελατεία.

Η παρωδία των τουρκικών εκλογών, με μοναδικό στόχο την διαιώνιση της εξουσίας του καθεστώτος, θα έχει σίγουρα και άλλες σημαντικές «πράξεις», αλλά η μεγάλη λαϊκή αγανάκτηση προς το καθεστώς, κάλλιστα θα μπορούσε να μετατραπεί σε τσουνάμι που θα το πνίξει ολόκληρο…



* Λεωνίδας Κουμάκης: Νομικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος-Αναλυτής, μέλος του International Hellenic Association. Το αυτοβιογραφικό, διαχρονικό βιβλίο του «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία», το οποίο αναφέρεται στην μεθοδική εξολόθρευση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό κράτος, υπάρχει εντελώς δωρεάν στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΙΗΑ, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.

 

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας - Περιφέρεια Κρήτης

 

IBO

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουαρίου 2023

Κόμβος Καινοτομίας Κρήτης - Κοινή πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Εκδήλωση με θέμα “Χαρούπι & Ανθρώπινη Διατροφή – Προκλήσεις & Ευκαιρίες”

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

ENNOVATION – Δια-πανεπιστημιακός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Χρηματοδοτικά Εργαλεία

Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Μελέτη Διερεύνησης Αναγκαιότητας Δημιουργίας Ταμείου Μικροπιστώσεων στην Περιφέρεια Κρήτης

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
Η έρευνα
Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Καινοτομία στον τομέα των Αγροδιατροφικών Προϊόντων από το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC)

Innovation Stories

Μητρώα Έρευνας & Επιχειρηματικότητας

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
Μητρώο Επιχειρηματικότητας
Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
Μητρώο Έρευνας
Εγγραφή στα μητρώα
Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
RIS3Crete
Region of Crete

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας - Περιφέρεια Κρήτης

social iconsocial icon
EU
Email ΚΡΗΤΗ 2014-2020
ΕΣΠΑ

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022