"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΧΑΡΝΕΣ:«Για το καλό της πόλης..» γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ


     Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή την φράση από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης των Αχαρνών;Θαρρώ από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως όσους:

-απεδείχθησαν διαχρονικά και επαναλαμβανόμενα ολίγιστοι
-πλούτισαν κραυγαλέα  «με έναν μισθό» ή …ΧΩΡΙΣ καθόλου μισθό..
-ονειρεύτηκαν την ανεπαρκή παρουσία τους, ως …κυβερνήτες (όχι καταστήματος ή μανάβικου αλλά…)δήμου με εκατόν εβδομήντα χιλιάδες κατοίκους και πολλοί από αυτούς,με φτυχία της πλάκας,ή με μηδενική μόρφωση ακόμα και αυτή  του…Δημοτικού.
-και ιδιαιτέρως από άνεργους,ανεπάγγελτους,ανίκανους να δημιουργήσουν στον ιδιωτικό τομέα,ο οποίος-ιδιωτικός τομέας-δεν θα τους έκανε ούτε θυρωρούς σε πολυκατοικία
-οικογενειάρχες που ζούν παιδιά και σύζυγο με τα λεφτά των γονιών του ενός ή και των δύο..(γνωστά πράγματα)
-και φυσικά..όσοι εναλλάσσονται σε αυτό το αέναο ώδε παιχνίδι της αλλαγής φρουράς στο κτίριο της οδού Φιλαδελφείας.

     Σε γενικές γραμμές,όσοι έκατσαν σε καρέκλα του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών,ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.
Οχι δε μόνο αυτό,αλλά ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ έχουν διαχρονική παρουσία, βιοπορίζονται οι περισσότεροι απο το δήμο με κάθε πρόσφορο τρόπο, προβαίνουν σε βόλεμα παιδιών,συζύγων,συγγενών και «κολλητών» σε όλα τα δορυφορικά του δήμου «κτίρια» δημοσίων Υπηρεσιών,ΔΕΚΟ,Δημοτικών Επιχειρήσεων..με μόνα απλησίαστα γι αυτούς,αυτά των..Τραπεζών(!!!).
Σε όλα τα άλλα,θα βρεί κανείς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ των …τοπικών μας «αρχόντων»!!
Μπαίνεις σε δημόσια Υπηρεσία να κάνεις την δουλειά σου,και αν η παρουσία σου παρουσιάζει … «ενδιαφέρον» μόλις βγείς,έχουν ειδοποιηθεί για το τι ήθελες,τι ζήτησες,τι πήρες και τι έκανες εκεί,οι ενδιαφερόμενοι… «επιτόπου».

     Ας απαντήσω τώρα στους ερωτώντες περί των συνενώσεων «δυνάμεων» για το ..καλό της πόλης βεβαίως.Και πρώτα απ’όλα ας δούμε ποιες ακριβώς είναι…οι δυνάμεις!!!

     Η παράταξη «10» ήταν ο ΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ.Ομολογουμένως,στάθηκαν δίπλα του και αρκετοί αξιόλογοι υποψήφιοι,η ΜΗ εκλογή των οποίων δεν μου προξένησε καμία έκπληξη.Υπήρχε λόγος:ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ άρα δεν είχαν ελπίδα να εκλεγούν σε μια πόλη που ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙ.
Η παράταξη,διεκδίκησε με αξιοπρεπή τρόπο την εκλογή της όπως αξιοπρεπής και ικανότατος(δεν πιστεύω να έχει κανείς καμιά περί τούτου αμφιβολία)ήταν και ο Αρχηγός της.Και –φυσικά,για μένα- δεν εξελέγει.Δεν είναι της παρούσης αυτό όμως τώρα.
Ο κ. ΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ έφυγε από την παράταξη.Χωρίς την δική του παρουσία,αυτή εκμηδενίστηκε όπως κάθε προσωποπαγής παρόμοια προσπάθεια.Το πολιτικό ύψος του κ. ΧΑΡΗ ΔΑΜΑΣΚΟΥ δεν μπορούσε να το δει ούτε με..τηλεσκόπιο ο διορισθείς ως αρχηγός κ. Αναγνωστόπουλος και οι ψηφοφόροι σιωπηρά,απλώς «απεχώρησαν».Και εδώ η Σιωπή…απλά κραύγαζε.Η παράταξη,ουσιαστικά έπαψε να υπάρχει.

Η ώδε ‘κυβερνώσα’ παράταξη του κ. Σπυρίδωνος Ι. Βρεττού,επι ένα χρόνο,απλά έκανε δύο πράγματα:το πρώτο,ήταν  να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας-και σωστά- και με αυτό που όλοι ονομάζουμε «φασίνα» της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Καθαριότητα,φωτισμός-τα ανταποδοτικά δηλαδή-και θέματα καθημερινής τριβής.
Ουδείς γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια ποιο ακριβώς είναι το έργο της νυν δημαρχίας ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ  και ποιοι το πραγματοποιούν.
Ο λόγος;Οι δημότες δεν βλέπουν καμία διαφορά ουδέ σε αυτό το τραγικό για την πόλη πρόβλημα,της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ και ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  και αυτο…κατέδειξε την ανεπάρκεια όσων ασχολήθηκαν με τα κοινά σε αυτές τις εκλογές .

Το δεύτερο,ήταν να ασχοληθεί με την «αποκατάσταση» των υποσχετικών του «επιταγών» που ο νυν δήμαρχος αλλά και οι συν-αυτώ, μοίρασαν αφειδώς προεκλογικώς,και έπρεπε οι ημερομηνίες να τηρηθούν.Και προχώρησε στην αποκατάσταση συγγενών,φίλων,υποψήφιων και λοιπών «εργατών της προεκλογικής του εκστρατείας» προχωρώντας μάλιστα και στο πασίγνωστο,γνωστότατο τοις πάσι τεχναλάκι:τις «κατ’ ευθείαν αναθέσεις».
Ο δημότης,ακολουθώντας την «υπόδειξη» της Εφημερίδας μας, άρχισε να διαβάζει ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ όσες αποφάσεις αναρτώντο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Σε λίγο,δεν χρειαζόταν η Εφημερίδα να τα δημοσιεύει,αφού όσοι ενεργοί δημότες ενδιαφέροντο,έκαναν την ΔΙΑΥΓΕΙΑ «ευαγγέλιό τους»,ως άλλωστε οφείλει κάθε σωστός και υπεύθυνος πολίτης.
Ετσι μάθαινε και μαθαίνει,τι ακριβώς γίνεται και που πηγαίνουν πολλά από τα χρήματά του.

     Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος.Με ολίγιστο έργο.Ο δήμαρχος κατάλαβε ότι με εννέα υποψηφίους,προκοπή δεν γίνεται,πολλώ δεν μάλλον όταν οι πλείστοι,δεν έχουν και προσόντα.Ποιός να μιλήσει για Διοίκηση,Διαχείρηση Ανθρώπινου Δυναμικού,προτάσεις και αποτελεσματικότητα Τεχνικών Υπηρεσιών,Υπεύθυνη διαχείρηση Οικονομικών Υπηρεσιών,Προγράμματ ΕΣΠΑ,κ.λ.π-κ.λ.π…αφού,με πλαστά αναφερόμενα «φτυχία», μπεζαχτάς δεν υπάρχει,απλώς γελάνε και τα «τσιμέντα» που διαβάζουν τα ...«curriculum vitae».
Λανθάνω;;

Έτσι λοιπόν,ενώ αρνήθηκε να συνεταιριστεί αρχικώς –ως ο Νόμος όριζε- και με άλλη παράταξη(υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΙ δημοτικοί σύμβουλοι,αλλά σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται επ ουδενί ο ..αρχηγός της «10» (ένα απο τα δυο "δεξιά χέρια" του πρώην δημάρχου με τις.. τεράστιες επιτυχίες ντούρου, για λόγους που όλοι  γνωρίζουμε)τώρα,μπροστά στο επερχόμενο Βατερλώ,κάνει το άνοιγμα της συννενόησης με την μείζονα αντιπολίτευση.

Αν αυτός στον οποίο θα στηριχθεί θα είναι ο κ. Αναγνωστόπουλος,έχει χάσει από χέρι.Αν χρησιμοποιήσει τους σημαντικότατους συμβούλους ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ-δεν έχει ανακοινώσει ακόμα με ποιους θα συνεργαστεί-με μεγάλη χαρά θα δω να επιτυγχάνει ΣΟΒΑΡΟ έργο και να ωφελείται η πόλη μας.Και θα είμαι η πρώτη που θα πανηγυρίσω.
Μέχρι τότε,κρατάω τις πολύ σοβαρές μου επιφυλάξεις…και πολύ καλά κάνω.

Ας επιστρέψω τώρα στο πρώτο μου ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή: «.. ας δούμε ποιες ακριβώς είναι…οι δυνάμεις!!!»..
..και ΜΕΤΑ…επανερχόμαστε.Με την ευχή για κάθε καλό…Αμήν!!!

Μ.Χ.Β

ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ...newsletter




Πολιτισμός
Ερώτηση για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

ρώτηση με θέμα τις απαράδεκτες διαδικασίες στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος. Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αυγή» (με τίτλο: «Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Κέντρου Κινηματογράφου επιβεβαιώνουν τις παρατυπίες»), αποδεικνύεται η αδιαφάνεια των διαδικασιών που ακολούθησε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σχετικά με το πρόγραμμα Covid19 Support ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρών.

Από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που δημοσιεύει η εφημερίδα, γίνεται σαφές το παιγνίδι αποποίησης ευθυνών μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και η συνολική έλλειψη σχεδιασμού για την στήριξη της κινηματογραφικής παραγωγής.

ιαβάστε τη συνέχεια »

»



Αναφορά στην Βουλή για τον κλάδο των Παραδοσιακών Ενδυμασιών
Αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής κατέθεσε ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος. Η αναφορά περιλαμβάνει την επιστολή της Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Κλάδου Παραδοσιακών Ενδυμασιών.
Οι επαγγελματίες του κλάδου αιτούνται στήριξης του Κλάδου Επαγγελματιών Παραδοσιακών Ενδυμασιών, διότι με την αναστολή των εκδηλώσεων κατά τις οποίες χρησιμοποιούνται παραδοσιακές ενδυμασίες, όπως πανηγύρια και λοιπές εκδηλώσεις, ο τζίρος των μελών τους ουσιαστικά είναι μηδενικός. Στην επιστολή τους τονίζουν πως οι τοπικοί φορείς και η αυτοδιοίκηση στηρίζουν πλέον ελάχιστα έως καθόλου τέτοιες διοργανώσεις, οι οποίες έχουν ήδη ακυρωθεί για το τρέχον έτος σχεδόν στο σύνολό τους. Ως εκ τούτου, η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου την τρέχουσα περίοδο είναι δεινή, καθώς η απώλεια των εσόδων αγγίζει το 100%.
Διαβάστε τη συνέχεια »





Δήλωση για τα περιοριστικά μέτρα στην συγκέντρωση της ΠΟΘΑ (10/9)
Τους καλλιτέχνες-δημιουργούς και τον δίκαιο αγώνα τους επέλεξε η κυβέρνηση για να κάνει «πρεμιέρα» στα περιοριστικά μέτρα για τις διαδηλώσεις. Τραγική ειρωνεία. Αλλά εμείς θα είμαστε πρωταγωνιστές και στους δρόμους.
Ανατολική Αττική

Ερώτηση για τις αγορές καταναλωτών
Με πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρολιάκου και του Σταύρου Αραχωβίτη κατατέθηκε ερώτηση που συνυπογράφεται από 30 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα τις αγορές καταναλωτών.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με το άρθρο 37 του νόμου 4497/2017 για το υπαίθριο εμπόριο, θεσμοθετήθηκαν αγορές καταναλωτών στις οποίες συμμετέχουν παραγωγοί, οικοτέχνες και μεταποιητές.
Ότι με τη λειτουργία των αγορών αυτών, δημιουργούνται άμεσες σχέσεις με τους καταναλωτές, οι οποίες αποτελούν και τη βάση πάνω στην οποία γίνεται η εμπορία μεγάλης ποικιλίας προϊόντων, απευθείας από τους ίδιους τους παραγωγούς. Με την αμεσότητα αυτή και αποφεύγοντας τους μεσάζοντες, οι καταναλωτές επωφελούνται την προμήθεια προϊόντων σε χαμηλές τιμές, ενώ οι παραγωγοί έχουν εναλλακτική διέξοδο για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Διαβάστε τη συνέχεια »

Κοινοβουλευτικό Έργο
Ερωτήσεις (συνυπογραφή)
Άμεση εφαρμογή του Νέου Ορισμού Μόνιμου Βοσκότοπου του Άρθρο 3 του Κανονισμού 2017/2393 (Κανονισμού OMNIBUS) από τη χώρα μας (προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

Πραγματική στήριξη οινοποιών μέσω του μέτρου απόσταξης κρίσης (προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

Καταγγελία και Μηνυτήρια Αναφορά της ΟΙΕΛΕ για σοβαρές παρανομίες σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο (προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Μονοπωλιακές προδιαγραφές στα Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης (προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Επέκταση Προγράμματος Κατ’ οίκον Νοσηλείας (προς τον Υπουργό Υγείας)

Μέτρα στήριξης παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών (προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων)

Αποκλεισμός εγγραφών πρώτου εξαμήνου στο Δ.Ι.Ε.Κ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας Αγίου Νικολάου, καθώς και σε άλλα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (προς τον Υπουργό Υγείας)

Επικύρωση Διεθνών Συμφωνιών για περιβαλλοντικά θέματα (προς τους Υπουργούς: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)

Η κυβέρνηση καθυστερεί την διάθεση σχολικών γευμάτων και δεν αυξάνει τον αριθμό των ωφελούμενων μαθητών (προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Ένταξη Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων Νυφικών, Βαπτιστικών και Συναφών Ειδών στους πληττόμενους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης (προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων)

Μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 22-8-2020 (ΦΕΚ 161/Α/22-8-2020) (προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Μέτρα στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα των νησιών (προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

Για τον πολιτισμό
Πρόσληψη επιτυχόντων διαφόρων ειδικοτήτων στις ΕΦΑ Ηπείρου (προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Διοργάνωση πάρτι γενεθλίων στο εμβληματικό μουσειακό χώρο του Αχίλλειου (προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού) Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αλέξανδρου-Χρηστου Αυλωνίτη
Δείτε τον πλήρη κατάλογο »

https://panos.skouroliakos.gr

Vasilissis Sofias 2, 10021, Athens, Greece

PLAN A.E. Ενημερωτικό Δελτίο Νο 118




PLAN A.E.
Ενημερωτικό Δελτίο Νο 118
Σεπτέμβριος 2020
ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω
Αναπτυξιακού Νόμου, Περιφερειών, ΠΑΑ - Leader, ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ
Νέος κύκλος Αναπτυξιακού Νόμου 4399


Επίσημη έναρξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 με την 5η προκήρυξη καθεστώτος "Γενική Επιχειρηματικότητα" και την 3η προκήρυξη καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων».
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων ορίζεται από τις 1 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 για τα καθεστώτα "Γενική Επιχειρηματικότητα" και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων».
1) 5η προκήρυξη καθεστώτος "Γενική Επιχειρηματικότητα"
Ο προϋπολογισμός για αυτό το καθεστώς ανέρχεται στα 350 εκατ. € εκ των οποίων 140 εκατ. € προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 210 εκατ. € αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.
2) 3η Προκήρυξη καθεστώτος ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»
Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος για το έτος 2020 ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ, εκ των οποίων 140.000.000 ευρώ που αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10.000.000 ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.
Ειδικότερα στον πρωτογενή τομέα, ξεκλειδώνει» Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης και Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με την οποία καθορίζονται τα είδη των επενδυτικών σχεδίων που ενισχύονται, όπως εκμεταλλεύσεις φυτικής παραγωγής (πχ. θερμοκήπια), κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, εναλλακτικοί τύποι εκτροφών (πχ. παραγωγή κρέατος πουλερικών βιολογικής εκτροφής).
• Στον τομέα φυτικής παραγωγής, στον οποίο περιλαμβάνονται εκμεταλλεύσεις όλων των τύπων και παραγωγικών συστημάτων φυτικής παραγωγής (συμβατικής, βιολογικής και πιστοποιημένης)
• Στον τομέα ζωικής παραγωγής, στον οποίο περιλαμβάνονται κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όλων των παραγωγικών κατευθύνσεων και των τύπων εκτροφής και αφορούν σε βοοτροφικές μονάδες, αιγοπροβατοτροφικές μονάδες, χοιροτροφικές μονάδες, πτηνοτροφικές μονάδες.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την Plan Α.Ε (info@plan.gr, 26510-85030, 26510-93470)
Διαβάστε Περισσότερα

Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων


Νέα παράταση του προγράμματος, έως 30/11/2020
Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.
Αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις 3-ετίας για επενδύσεις από 20.000-200.000€ με 50-65% επιδότηση (Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων).
Επιδοτούμενες δαπάνες:
μηχανήματα και εξοπλισμός, πιστοποιήσεις, branding - συσκευασία - ετικέτα, ψηφιακή προβολή, συμβουλευτικές υπηρεσίες - τεχνικές μελέτες, μεταφορικά μέσα, μισθολογικό κόστος νέων εργαζομένων.
Το πρόγραμμα αυτή την περίοδο είναι ενεργό και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι με σειρά προτεραιότητας.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την Plan Α.Ε (info@plan.gr, 26510-85030, 26510-93470)
Διαβάστε Περισσότερα

Επιχορήγηση για πρόσληψη προσωπικού σε επιχειρήσεις στην Ήπειρο

Η πρόσκληση αφορά την ενίσχυση των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τέσσερις τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης:

- αγροδιατροφής (για προϊόντα που δεν εμπίπτουν στο Παράρτημα I της ΣΛΕΕ)
- βιομηχανίας της εμπειρίας (τουρισμός, πολιτισμός, δημιουργική βιομηχανία)
- παροχής υπηρεσιών ΤΠΕ
- υγείας/ευεξίας
Σε ποιους απευθύνεται: Αφορά υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις.
Περίοδος υποβολής: από 7/01/2020 έως 30/09/2020.
Όροι και προϋποθέσεις:
Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:
Να δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ). Οι επιχειρήσεις οφείλουν να διαθέτουν τον ΚΑΔ επένδυσης πριν την 1.7.2019.
Να διαθέτουν έδρα ή υποκατάστημα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου πριν την 1.1.2018.
Να έχουν κλείσει μία (1) τουλάχιστον ετήσια οικονομική χρήση (2018) κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασής τους, έναρξη δραστηριότητας πριν τις 1.1.2018.
Τι χρηματοδοτείται: Το μισθολογικό κόστος του ωφελούμενου για 18 μήνες πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβάνοντας τις μηνιαίες μικτές αποδοχές, τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα Αδείας.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την Plan Α.Ε (info@plan.gr, 26510-85030, 26510-93470)
Διαβάστε Περισσότερα


Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά μέσω της δημιουργίας μιας νέας οικονομικής οντότητας.
Δικαιούχοι
Δικαιούχοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, που πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
•έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από 1/1/2012 μέχρι 6/8/2018
•δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξάμηνο από 7/8/2018 έως 6/2/2019
•έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας τη μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ για τουλάχιστον ένα έτος
•έχουν προβεί σε νέα έναρξη δραστηριότητας σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), από τις 7/2/2019 και μετά, κι εφόσον έχει αξιολογηθεί θετικά το επιχειρηματικό τους σχέδιο από τον ΟΑΕΔ
Διάρκεια Επιχορήγησης
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες, με τρίμηνη δέσμευση και με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες.
Ποσό Επιχορήγησης
Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις και με την πιθανή, μετά από αίτηση του δικαιούχου, επέκταση του προγράμματος μπορεί να ανέλθει έως το ποσό των 36.000 ευρώ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την Plan Α.Ε (info@plan.gr, 26510-85030, 26510-93470)
Διαβάστε Περισσότερα

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement..


Statement by the Prime Minister on the results of the provincial election in New Brunswick

September 14, 2020
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the results of the provincial election in New Brunswick:
“New Brunswickers have chosen to elect a majority government led by the Progressive Conservative Party of New Brunswick.
“On behalf of the Government of Canada, I congratulate Blaine Higgs on his re-election as Premier.
“I look forward to working closely with the provincial government as we recover from the global COVID-19 pandemic. Together, we will continue to safely restart the economy and lay the groundwork to keep New Brunswick communities strong and healthy. Through investments under the Safe Restart Agreement, continued partnership in the Atlantic Growth Strategy, and ongoing work on clean energy and electrification, we will build a more resilient economy in the province, and a Canada that is healthier and safer, cleaner and more competitive, and fairer and more inclusive.”

Déclaration du premier ministre concernant les résultats des élections provinciales au Nouveau-Brunswick

Le 14 septembre 2020
Ottawa (Ontario)

Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd'hui la déclaration suivante concernant les résultats des élections provinciales au Nouveau-Brunswick :
« Les Néo-Brunswickois ont choisi d’élire un gouvernement majoritaire dirigé par le Parti progressiste‑conservateur du Nouveau‑Brunswick.
« Au nom du gouvernement du Canada, je félicite Blaine Higgs pour sa réélection au poste de premier ministre.
« Je suis impatient de continuer à travailler en étroite collaboration avec le gouvernement provincial au moment où nous nous remettons de la pandémie mondiale de COVID-19. Ensemble, nous continuerons de relancer l’économie en toute sécurité et de jeter les bases qui permettront aux communautés du Nouveau-Brunswick de rester fortes et en santé. Grâce aux investissements prévus dans l'Accord sur la relance sécuritaire, du partenariat soutenu dans le cadre de la Stratégie de croissance pour l’Atlantique et des travaux en cours concernant les énergies propres et l’électrification, nous bâtirons non seulement une économie plus résiliente dans la province, mais également un Canada qui est à la fois plus sain, sécuritaire, propre et compétitif ainsi que plus juste et inclusif. »


Statement by the Prime Minister on the passing of Aline Chrétien

September 13, 2020
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the passing of Aline Chrétien:
“I was deeply saddened to learn of the passing of Aline Chrétien, wife of the Right Honourable Jean Chrétien, former Prime Minister of Canada. On behalf of all Canadians, Sophie and I offer our deepest condolences to Mr. Chrétien, their three children, France, Hubert, and Michel, as well as their extended family.
“Aline was born in Shawinigan, Quebec, and started in life with humble beginnings in a hard working family. She was a strong mother, and a devoted wife for over 60 years, who tirelessly supported one of Canada’s longest serving Prime Ministers during some of the country’s most pivotal moments.
“As one of Mr. Chrétien’s most influential advisors, Aline was known for her tenacity, sharp intellect, and acute sense of observation. The life that she and Jean shared together, including their service to Canadians, was built on a foundation of trust, hard work, and equal partnership.
“We owe a great debt to Aline, who faithfully served Quebecers and all Canadians, championed multiculturalism and bilingualism, and helped bring us closer together. Authentic and honest, she taught us the importance of persevering, even when things get tough.
“I offer my heartfelt condolences to my friend Jean, who has lost his partner and best friend, as well as all of Aline’s family and friends, and I join all Canadians in celebrating her life and mourning her passing.”

Déclaration du premier ministre concernant le décès d’Aline Chrétien

Le 13 septembre 2020
Ottawa (Ontario)

Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd'hui la déclaration suivante concernant le décès d’Aline Chrétien :
« C’est avec une grande tristesse que j’ai appris le décès d’Aline Chrétien, épouse du très honorable Jean Chrétien, ancien premier ministre du Canada. Au nom de tous les Canadiens, Sophie et moi offrons nos plus sincères condoléances à M. Chrétien, à leurs trois enfants, France, Hubert et Michel, ainsi qu’à leur famille élargie.
« Aline est née à Shawinigan, au Québec, au sein d’une famille humble et travaillante. Elle était une mère forte et, durant plus de 60 ans, elle a été une épouse dévouée. Aline a soutenu l’un des premiers ministres du Canada dont le mandat compte parmi les plus longs de notre histoire, mais aussi à travers certains des moments les plus déterminants de notre pays.
« Aline était également l’une des conseillères les plus influentes de M. Chrétien. Elle était réputée pour sa ténacité, sa grande intelligence et son sens de l’observation. La vie qu’elle a partagée avec Jean, y compris lorsqu’ils étaient au service des Canadiens, était fondée sur la confiance, le travail acharné et un véritable partenariat.
« Nous devons énormément à Aline. Elle a fidèlement servi les Québécois et tous les Canadiens, défendu le multiculturalisme et le bilinguisme et contribué à nous rapprocher les uns des autres. Authentique et honnête, elle nous a appris l’importance de persévérer, même quand la situation devient difficile.
« J’offre mes plus sincères condoléances à mon ami Jean, qui a perdu son épouse et sa meilleure amie, ainsi qu’à la famille et aux amis d’Aline. Je me joins également à tous les Canadiens pour célébrer sa vie et pleurer sa perte. »

AHEPA Releases Op-Ed:"The President of the United Nations General Assembly is a Genocide-Denier"


https://files.constantcontact.com/cd989cac001/12eefee9-1a6f-49e8-b2ec-f45397c76d25.png
American Hellenic Educational Progressive Association

September 14, 2020
AHEPA Releases Op-Ed

"The President of the United Nations General Assembly is a Genocide-Denier"
AHEPA releases an op-ed authored by Supreme President George G. Horiates titled, "The President of the United Nations General Assembly is a Genocide-Denier."

“The UN marks its 75th anniversary with its opening session on September 15, 2020. When it gavels-in, the president who will be calling the UNGA to order will be Turkish diplomat Volkan Bozkır, a Genocide-denier," Horiates writes.
Horiates cites Bozkir's rejection of Pope Francis' statement of the 1915 incidents, which the pontiff described as genocide. Bozkir also described Pope Francis' statement as "history falsifying."

Horiates concludes by questioning the ability and credibility of the UN to safeguard the rule of law and human rights.

# # #

Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο 2020




Το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο 2020 θα πραγματοποιηθεί 22-24 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Intercontinental. 

Βρείτε όλες τις λεπτομέρειες,πατώντας εδώ:
https://www.hcs.gr/panellinia.aspx

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΥΔΡΑΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ:11ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Υδρας







11ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

"H Εμπορική Ναυτιλία, παράγοντας διεθνούς άσκησης επιρροής και εθνικής αμύνης για την Ελλάδα"

H Αδελφότης Υδραίων Αθηνών (www.aya.com.gr) διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία στο ιστορικό νησί της Ύδρας, το «Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας».
Αυτή την χρονιά το «Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας» λόγω της πανδημίας Covid-19, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00-14:00, σε υπαίθριο χώρο στο Sunset (στα κανόνια, δεξία του λιμανίου, τοποθεσία Περίπτερο), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμμετεχόντων. Θα ακολουθήσει γεύμα. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στην οικία του Προέδρου της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών, κ. Γιάννη Σαχίνη (οδός Σαχίνη 5).
Το συνέδριο έχει τίτλο:

«H Εμπορική Ναυτιλία, παράγοντας διεθνούς άσκησης επιρροής και εθνικής αμύνης για την Ελλάδα»

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές, ανώτατα στελέχη Ναυτιλιακών εταιριών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ναυτιλίας, σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί και μέλη ιστορικών Ναυτιλιακών οικογενειών της Ύδρας.

Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Συνεδρίου είναι ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, ο οποίος θα τιμηθεί για τη σημαντική συνεισφορά και δωρεά του στο Πολεμικό Ναυτικό.

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 Γεωπολιτική και Ναυτιλία, Πρό Πανδημίας - Κατά την Διάρκεια της Πανδημίας
• Μείωση Εκμπομπών του Διοξειδίου του Άνθρακα

Πρόεδρος Συνεδρίου
• Γιώργος Α. Τσαβλίρης, Πρόεδρος & μέλος του ΔΣ της εταιρείας Tsavliris Salvage Group

Επιβεβαιωμένοι Ομιλητές
• Γιώργος Πρεβελάκης, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόννη
• Καθ. Ντίνος Αρκουμάνης, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
• Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Eνέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας
• Γιώργος Δ. Πατέρας, Πρόεδρος, Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Αντιπρόεδρος Contships Management Inc. ​
• 
Νίκος Δ. Μαρματσούρης, Ιδρυτικό Μέλος, Project Connect, Senior Group Marketing Manager Shipping Services, GAC SHIPPING S.A.

Προσκλεκλημένοι Ομιλητές
• Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
• Δρ. Νίκος Τσάκος, Εφοπλιστής, Πρόεδρος και CEO, Tsakos Energy Navigation Limited
• ​Αριστείδης Πίττας, CEO, Euroseas

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας http://www.aya.com.gr

Για το πρόγραμμα χορηγιών καθώς και τη συμμετοχή σας παρακαλώ επικοινωνήστε:
Πολίνα Τριανταφύλλου, τηλ. 6940136280,
email: 11hydrashippingconference@gmail.com

Κόστος ατομικής συμμετοχής: 100 € δωρεά υπέρ της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών
Πρόγραμμα Συνεδρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ_05.09.2020.pdf
Download File


HealthWorld 2020: Designing the New Healthcare Landscape: Spotting the Unexpected | The Post Covid-19 Era


HealthWorld 2020: Designing the New Healthcare Landscape: Spotting the Unexpected | The Post Covid-19 Era


September 15, 2020 11:30 am – 16, 2020 4:30 pm
Athenaeum Intercontinental Hotel
Syngrou Avenue 89-93, Athens, 11745, Greece





Undeniably, the COVID-19 pandemic has put immense strain on national healthcare systems around the world and has brought unprecedented complications to the world economy, which are expected to have complex and lasting consequences. Healthcare systems were severely tested; among them Greece’s national healthcare system, whose long-standing structural problems were augmented by the health emergency and needed to be urgently addressed to meet the pressing needs that arose. Now, following the first phase of the crisis, we are tentatively making our way toward a new normality, urged to keep ourselves—and others—healthy and safe by implementing a series of new regulations and safety protocols in our daily lives and work as authorities develop and adopt structured approaches to protect the public.

But could this state of emergency also pose an opportunity to overcome the systemic problems and chronic issues in our healthcare system? Can we build upon our newfound knowledge and incentive to shape a more sustainable, efficient and inclusive healthcare system? And what role can technology play to this end?

AmCham’s HealthWorld conference is one of the country’s foremost forums for constructive discussion on the most apposite, interesting and challenging issues concerning the healthcare sector today. In 2020, HealthWorld will provide a platform to explore, evaluate and address key issues including the impact of the pandemic on healthcare systems around the world; the necessary reforms to enhance functionality and efficiency; sustainability in healthcare; healthcare spending adjustments; and the role of technology and the digitization of hospitals. Distinguished speakers from Greece and abroad will be invited to examine these key issues from a variety of perspectives, providing a broad spectrum of expertise and experience, and sparking an exchange of insight and ideas.

HealthWorld 2020: Designing the New Healthcare Landscape: Spotting the Unexpected will take place on September 15-16, 2020, and will be a hybrid conference with limited physical presence at the Athenaeum Intercontinental Hotel in Athens, Greece, and extended virtual participation online.
REGISTRATION
SPEAKERS EN
SPEAKERS GR

INVITATION-NEWSLETTER

PROGRAM EN

PROGRAM GR

Section





Restructuring of the National HC System: Sustainability and Reforms | May 20, 2020

Present and Future of Covid-19 Pandemic | Μay 25, 2020

Economy and Technology in Health | June 15, 2020


Aπολογιστικό Δελτίο Προέδρου Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών Επιμελητηρίου κ. Μ. Παπαταξιάρχη

Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα: «Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος»

λ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα: «Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος»
20 & 21 Σεπτεμβρίου 2019

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Η Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων (Ε.ΜΕ.ΚΑ.Π.) σε συνεργασία με τη Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά Διημερίδα με κεντρικό θέμα εφέτος «Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος» στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας διακεκριμένοι και έμπειροι επιστήμονες θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο των Καρδιαγγειακών Παθήσεων σε εννέα Στρογγυλά Τραπέζια και τέσσερεις Δορυφορικές Διαλέξεις.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Ελπί(δο)ς Καρδιολογικής Διημερίδας είναι ο Δρ. Αθανάσιος Τρίκας, Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ».
Η εγγραφή στη Διημερίδα είναι δωρεάν, ενώ σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS, χορηγεί 16 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στους ιατρούς που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας











"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022