"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Aναρτήθηκε η εφαρμογή ανακοίνωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων και Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας.


                                      15.6.20


Αναρτήθηκε  στην αρχική σελίδα του υπουργείου http://mintour.gov.gr σύνδεσμος,  στην εφαρμογή https://www.healthfirsttourism.gr/, που παραπέμπει στην ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων και Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, η δυναμικότητα των ξενώνων, αλλά και η παρουσία στις εγκαταστάσεις θερμαλισμού, περιορίζεται στο 50% , ενώ για τους ξενώνες, μεταξύ άλλων, θα τηρείται υποχρεωτικά απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των κλινών.
Παράλληλα, προβλέπονται οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας και η χρήση όλων των μέτρων προστασίας. και αποφυγής της μετάδοσης του Covid – 19.

ΝΟRWAY's latest news


Your news alert

Week 25

Norway opens offshore areas for wind power

Press release | 12/06/2020 | Ministry of Petroleum and Energy
Today, by royal decree, the areas "Utsira Nord" and "Sørlige Nordsjø II" are opened for offshore renewables, including offshore wind power. This means it will be possible to submit license applications for offshore wind power projects.
News alert about: Renewable Energy and The Ocean

Norway ratifies Agreement on unregulated fishing in the central Arctic Ocean

News story | 09/06/2020 | Ministry of Trade, Industry and Fisheries, Ministry of Foreign Affairs
After the Norwegian Parliament approved a new agreement that aims to prevent unregulated fishing in the central Arctic Ocean and promote scientific research in the region, Norway now ratifies the Agreement.
News alert about: Svalbard and the Polar Areas and The Ocean

Joint Statement on the Role of a Sustainable Ocean Economy in a post-COVID-19 World

Speech/statement | 08/06/2020 | Office of the Prime Minister
News alert about: The Ocean

EΞΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ event....

Marily Kretsi
EΞΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.
Αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο ξεπέρασε
κάθε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Το Σάββατο 7 Ιουνίου η Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη
από έξι σύγχρονες Ελληνίδες Καρυάτιδες, ντυμένες με αρχαιοελληνικά φορέματα, μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο για να συναντήσουν την αρπαγμένη από τον Λόρδο Έλγιν Καρυάτιδα του Ερεχθείου της Ακρόπολης των Αθηνών.
Η Σόνια Θεοδωρίδου όσο και οι έξι Καρυάτιδες ταξίδεψαν αεροπορικώς
φορώντας τους χιτώνες τους και ενδεδυμένες με τα παραδοσιακά μας φορέματα έφτασαν στο Λονδίνο, πήραν το Μετρό κι έφτασαν στο Βρετανικό Μουσείο,
όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν:
Πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου έβαλαν τα κλάματα, ενώ η ασφάλεια του Βρετανικού Μουσείου που αρχικά ήταν εχθρική με τη διαμαρτυρία των Ελληνίδων στη συνέχεια άλλαξε στάση και έγινε φιλική, όπως διαβάσαμε στη σελίδα της Σόνιας Θεοδωρίδου στο facebook.
Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο.
Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν.
Ολοι αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Ακόμη και οι υπεύθυνοι του μουσείου.
Μόλις αντιλήφθηκαν πως έψαχναν μέσα στην σιωπή, την έκτη Καρυάτιδα,
αφού δεν την έβρισκαν, οι ίδιοι τις οδήγησαν σε αυτήν.




ΚΕΡΑΜΕΩΣ:Το μήνυμα της Υπουργού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις





15-06-20 Το μήνυμα της Υπουργού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις:
«Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα.
Εύχομαι να πετύχετε όσα επιθυμείτε, να θέσετε τις βάσεις για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, που φέτος έλαβε χώρα υπό ιδιαίτερες συνθήκες εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια, τους εκπαιδευτικούς σας, τις οικογένειές σας. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας!»

H μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στις μεταφορές συμπεριλαμβάνει και τα ταξί


Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%, αποτελεί ένα μέτρο με κοινωνικό πρόσημο.

Οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορείων.

Στη μείωση αυτή, η οποία υλοποιείται ήδη από προχθές, Δευτέρα, εντάσσονται και τα κόμιστρα των ταξί.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο, που αφορά όλο τον κλάδο των μεταφορών, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία.

Η μείωση του ΦΠΑ θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται και εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση διατηρούν, σταθερά, στον πυρήνα της πολιτικής τους τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό όπλο στην προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την ανάταξη της οικονομίας.

Ρυθμίσεις φορολογικών υποχρεώσεων πολιτών


Η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Η επιλογή και η προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, όπως αποτυπώθηκε στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, είναι η διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει μέτρα, όπως:
Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.
Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, θέλοντας να δώσουμε κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θεσπίζουμε έκπτωση 2%. Να σημειωθεί πως η έκπτωση ίδιου ύψους καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το έτος 2015.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει ρεαλιστικά και ορθολογικά μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των πολιτών.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις


Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε χθες στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο πλήττει κυρίως όσους βρίσκονται στο ξεκίνημά της και είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, αλλά και η ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το νομοσχέδιο είναι βασισμένο στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Καλής Πρακτικής για τη Χορήγηση Μικροπιστώσεων.

Έτσι, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, θα περιοριστεί η παραοικονομία και θα προωθηθεί η υγιής επιχειρηματική κουλτούρα.

Προβλέπεται η σύσταση ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, τα οποία θα μπορούν να χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Η Τράπεζα της Ελλάδος ορίζεται ως αρμόδια αρχή εποπτείας και αδειοδότησης των ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων.

Δικαιούχοι των μικροχρηματοδοτήσεων είναι:
- οι πολύ μικρές επιχειρήσεις,
- τα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων,
- τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα,
- τα άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στην αγορά εργασίας, καθώς και
- τα άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων θα λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες αποκλειστικού σκοπού. Επίσης, υποχρεούνται να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες επιχειρηματικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης στους δικαιούχους μικροχρηματοδοτήσεων. Προβλέπεται η υποχρέωση διαφάνειας στους όρους δανειοδότησης, οι οποίοι θα πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στη σύμβαση. Ακόμη, προσδιορίζονται οι τυποποιημένες πληροφορίες για τη διαφήμιση και την εμπορική προώθηση των ιδρυμάτων αυτών.

Τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος), εφόσον έχουν λάβει πιστοποίηση για τη συμμόρφωσή τους με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Καλής Πρακτικής για τη Χορήγηση Μικροπιστώσεων.

Όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν στον γενικότερο στόχο της ανόρθωσης της εθνικής οικονομίας, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη κρίση του κορονοϊού, και στην υποστήριξη της ανάπτυξης και της ανάκαμψης.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Τίτλος
Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις
Τύπος
Σχέδιο νόμου
Υπουργείο
Οικονομικών
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Φάση Επεξεργασίας
Κατατεθέντα
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
12/06/2020
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
Αιτιολογική-Εισηγητική Έκθεση  Τροποποιούμενες ή καταργούμενες διατάξεις  Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου  Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους  Ειδική Έκθεση (άρθρο 75 παρ 3 του Σ)  Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών της Ρύθμισης  Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης  
Ημ. Κατάθεσης
12/06/2020

Λύση στο πρόβλημα της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων


Το Υπουργείο Οικονομικών δίνει λύση στο πρόβλημα της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων

Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή, δίνεται λύση στο πρόβλημα με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, για τα οποία οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό αναδρομικών συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2013 από τους δικαιούχους, οι οποίοι όμως δεν συμπεριέλαβαν τα συγκεκριμένα ποσά στη φορολογική τους δήλωση, με αποτέλεσμα να τους καταλογιστεί φόρος.

Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις προέκυψαν και ορισμένες πράξεις προσδιορισμού φόρου που εκδόθηκαν, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα αυτά είχαν συμπεριληφθεί από τους φορολογουμένους στις δηλώσεις που είχαν υποβάλει.

Η Κυβέρνηση αποκαθιστά την άνιση και άδικη αυτή αντιμετώπιση, η οποία είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε συγκεκριμένους συνταξιούχους.
Με τη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε, θα δοθεί η δυνατότητα να διορθωθούν τα εκκαθαριστικά, είτε μετά από αίτηση του φορολογουμένου, είτε από την ίδια την ΑΑΔΕ οίκοθεν. Η νέα διαδικασία θα δώσει στη φορολογική διοίκηση τη δυνατότητα να προβεί σε διορθωτική παρέμβαση, με βάση τα στοιχεία που θα προσκομιστούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για να διασφαλιστεί η φορολόγηση των σχετικών ποσών στη χρήση στην οποία πράγματι ανάγονται, και όχι συνολικά στο έτος στο οποίο εισπράχθηκαν.

Προβλέπεται επίσης ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα, ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιβαλλόμενες προσαυξήσεις στους συνταξιούχους που έλαβαν καθυστερημένα την πρώτη τους σύνταξη, για τα μη δηλωθέντα αναδρομικά τους.

Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα τοποθέτηση στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής


Δ.Τ.: Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την Εαρινή Δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Η σημερινή τοποθέτησή μου, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αφορά την εαρινή δέσμη μέτρων του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και την πρόταση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εαρινή δέσμη μέτρων που αναδιατυπώθηκε και εξορθολογίστηκε για να είναι εναρμονισμένη με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.
Μέσα από τις Ειδικές ανά Χώρα Συστάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε, σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ορισμένες κατευθύνσεις οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης.
Κατευθύνσεις με κύριους στόχους, αρχικά, την ενδυνάμωση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, τη στήριξη των εργαζομένων, τη διάσωση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, και στη συνέχεια, τη σταδιακή επαναφορά των χωρών σε τροχιά βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο η Ευρώπη, σε αντίθεση με την οικονομική κρίση πριν από μια δεκαετία, αντέδρασε πιο γρήγορα, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις και ενεργοποιώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης.
Αποφάσεις που βοηθούν στην άμβλυνση των αρνητικών κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, στη γρηγορότερη επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και στη μείωση αποκλίσεων και ανισορροπιών. Πιο συγκεκριμένα:
Ήρθησαν δημοσιονομικοί στόχοι και περιορισμοί, δίνοντας στις Κυβερνήσεις την αναγκαία ευελιξία για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης (π.χ. δημοσιονομικοί σταθεροποιητές, γενική ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης κ.ά.).
Έγινε πιο ευέλικτο το πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις και τις δημόσιες συμβάσεις.

Virtual Briefing Session Greece: Investment Opportunities in the post Covid-19 era

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩhttps://cutt.ly/0urY1Ge

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩhttps://cutt.ly/turUtbn

Μπισκοτογλυκό με ζελέ, άνθος αραβοσίτου και φρέσκα φρούτα

Μπισκοτογλυκό με ζελέ, άνθος αραβοσίτου και φρέσκα φρούτα

Jun 14, 2020 06:46 pm
Ο πιο δροσερός και απλός συνδυασμός με νέο τρόπο παρασκευής! Δεν τελειώνουν αυτά τα γλυκά με μπισκότα. Με κορυφαία τα cheesecakes φούρνου ή ψυγείου, τα γλυκά που συνδυάζουν μπισκότα με κρέμες είναι αγαπητά από μικρούς και μεγάλους. Ένα ακόμη μπισκοτογλυκό στη σημερινή ανάρτηση όπου το ζελέ λεμόνι και τα φρέσκα
Διαβάστε το άρθρο »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»:ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ....Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Ο.Ψ.Υ ΠΑΤΡΑΣ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Η ΕΝΩΣΗ»

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ

ΤΟΥ Σ.Ο.Ψ.Υ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την αντεργατική και απαράδεκτη εργοδοτική στάση του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία Πατρών (Σ.Ο.Ψ.Υ), απέναντι σε εργαζόμενη καθαρίστρια, σύμφωνα με την οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα και επί σειρά μηνών τη μισθοδοσία, δεν της καταβάλει αμοιβή για πρόσθετη εργασία, ενώ της οφείλει το Δώρο Χριστουγέννων έτους 2019 και Δώρα Πάσχα 2019 και 2020. Και σαν να μην έφταναν οι μισθολογικές παρατυπίες, η εργαζόμενη μας κατήγγειλε και περιστατικό βίαιης και απειλητικής συμπεριφοράς προς το πρόσωπό της, από υπεύθυνη του Συλλόγου με την ειδικότητα της Ψυχολόγου.
Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση και προκαλεί πλείστα ερωτηματικά, πως ένας Σύλλογος που μάχεται για την ισότιμη κοινωνική ένταξη και στήριξη όλων των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους με όρους ισονομίας και αξιοπρέπειας, την ίδια στιγμή καταπατά και παραβιάζει στοιχειώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εργαζομένων του.
Διαμηνύουμε προς τη Διοίκηση του Σ.Ο.Ψ.Υ Πάτρας ό,τι τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτές, αλλά θα μας βρίσκουν αποφασιστικά απέναντι. Καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ να αποκαταστήσουν άμεσα τα μισθολογικά προβλήματα, να εξοφλήσουν κάθε οφειλή απέναντι στην εργαζόμενη και να…προγραμματίσουν σεμινάρια καλής συμπεριφοράς για τα στελέχη τους.
Ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί η «ΕΝΩΣΗ» απέστειλε σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Πάτρα, 15.6.2020
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ




OMOΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.":ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΕΑ



ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Αν.Αττικής,δελτίον τύπου




Πολιτισμός
Σκουρολιάκος σε Μενδώνη: «Τι θα γίνει με τον ανελκυστήρα των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη»;
Ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, κατέθεσε ερώτηση στη Λίνα Μενδώνη, σχετικά με το αναβατόριο της Ακρόπολης. Έργο που βρίσκεται ακόμη... στον «αέρα». Όπως τονίζει ο Πάνος Σκουρολιάκος: «Από τις έξι Ιουνίου του 2019, παραμονές των εκλογών, το θλιβερό συμβάν ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες που δεν μπόρεσε να ανέβει στην Ακρόπολη λόγω εργασιών στο αναβατόριο ακολούθησε η πλήρης εργαλειοποίηση του γεγονότος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για ξεκάθαρα προεκλογικούς λόγους.
Διαβάστε τη συνέχεια »

Η Μενδώνη αναβαθμίζει σε προϊστάμενο υπάλληλο που διώκεται για το σκάνδαλο διαφθοράς του Ταμείου Αλληλοβοήθειας

Την τοποθέτηση ως προϊσταμένου στην Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού, υπαλλήλου που διώκεται για το σκάνδαλο διαφθοράς και κακοδιαχείρισης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας [ΤΑΥπΥΠΠΟ] καταγγέλλουν με ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του αρμόδιου τομεάρχη, Πάνου Σκουρολιάκου.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως η υπουργός Πολιτισμού, Λ.Μενδώνη σύστησε Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου (Μ.Ε.Ε.) σε επίπεδο Διεύθυνσης στο υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η οποία μεταξύ άλλων επιλαμβάνεται και υποθέσεων που αφορούν παράτυπη συμπεριφορά, παραβίαση ακεραιότητας και διαφθορά που συντελείται με εμπλοκή των υπαλλήλων του υπουργείου.
Διαβάστε τη συνέχεια »

Φιλοδώρημα-φιάσκο για τους ταξιθέτες/τριες του Μεγάρου Μουσικής

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε ως Αναφορά, επιστολή της Πρωτοβουλίας Ταξιθετών και Ταξιθετριών του ΟΜΜΑ σχετικά με τις παλινωδίες των Υπουργείων Εργασίας και Πολιτισμού και τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών, ότι οι ταξιθέτες του Μεγάρου Μουσικής θα ενταχθούν στα οριζόντια μέτρα στήριξης. Ωστόσο η συγκεκριμένη δέσμευση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Διαβάστε τη συνέχεια »

Ανατολική Αττική



#Μένουμε Όρθιοι σε Σπάτα – Αρτέμιδα

Πτυχιούχοι Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ :Άμεσα οριστική λύση στην αντιστοίχιση Πτυχίων των αποφοίτων


Ανακοίνωση για την αντιστοίχιση των Πτυχίων των αποφοίτων Τ.ΕΙ. του ''Συντονιστικού Οργάνου των Επιστημονικών Ενώσεων & Συλλόγων των Πτυχιούχων Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ'' και παρακαλούμε για την ανάρτηση/ δημοσίευση του.




Βερανζέρου 15, Αθήνα
Τηλ 6980451016
info@pepteg.gr
www.pepteg.gr


Πτυχιούχοι Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ :Άμεσα οριστική λύση στην αντιστοίχιση Πτυχίων των αποφοίτων ... Τώρα !!!
Ιούνιος 12, 2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Πτυχιούχων Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ

Οι Επιστημονικές και Επαγγελματικές Ενώσεις και Σύλλογοι, Πτυχιούχων Ανώτατου Τεχνολογικού Τομέα, κατόπιν κοινής απόφασης να ζητήσουν οριστική λύση στο νέο πρόβλημα που προέκυψε μετά την κατάργηση των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, απευθύνουν προς την Ελληνική Πολιτεία και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα παρακάτω αιτιολογημένα αιτήματα, για λόγους ηθικής τάξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότιμης μεταχείρισης ακαδημαϊκών πολιτών έναντι των νόμων του Ελληνικού Κράτους.

ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΟΥ,δήλωση...




Μόλις διατύπωσα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την πρότασή μου για έναν καλύτερο κόσμο «Να καταγγείλει ενώπιον της ανθρωπότητας τον καπιταλισμό, τον ηγεμονισμό των Ενωμένων Πολιτειών Αμερικής και Κίνας και να παραιτηθεί.» #UN75 @unitednations. Μπορείτε κι εσείς να κάνετε το ίδιο στο https://un75.online

Κώστας Λάμπος

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου: Ημερήσια Διάταξη


Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο europarl_el@subscribe.europarl.europa.eu μέσω service.govdelivery.com 

Κυρ, 14 Ιουν, 8:08 π.μ. (πριν από 21 ώρες)
προς εγώ
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου: Ημερήσια Διάταξη


Briefing - Coronavirus: Financing the recovery [What Think Tanks are thinking] - 08-06-2020

08-06-2020 11:57 AM CEST

As the coronavirus pandemic now appears to have peaked in several parts of the world, analysts are turning their attention to how best to revive economies from the abrupt and severe economic downturns they have been suffering as a result of the lockdowns imposed over the last three months. Among the tools in play are macro-economic policy (spending and taxation measures), monetary policy and sector-specific support or incentives. They are also reflecting on how best to counter the impact of the crisis, depending on the type of economy concerned (notably advanced industrialised or emerging market economies). This note offers links to recent commentaries and reports from international think tanks on coronavirus and related issues. Earlier publications on the topic can be found in the previous item in this series, published by EPRS on 28 May.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Briefing - Three critical issues in EU-UK relations - 08-06-2020

08-06-2020 12:00 AM CEST

Following the withdrawal of the United Kingdom (UK) from the European Union (EU) on 1 February 2020, the EU and the UK launched negotiations on a new partnership agreement, to come into effect at the end of the transition period, scheduled for 31 December 2020. The negotiations are intended to address nearly all the domains covered in the Political Declaration negotiated by both parties alongside the Withdrawal Agreement, including trade and economics, fisheries, thematic cooperation, and internal and external security. As far as negotiations on the future economic relationship are concerned, while the parties agree in principle on an exceptional zero-tariff and zero-quota comprehensive and balanced free trade agreement (FTA) aiming for as 'frictionless' trade as possible, they still disagree on major aspects of the economic partnership, especially fisheries and level playing-field (LPF) commitments. The EU wants the future agreement in the fisheries domain to retain the status quo as far as possible, including reciprocal access to waters in return for access to markets and quota-shares that are based on historical fishing patterns. The EU also insists that an effective LPF would ensure fair competition. After the third round of talks, which took place in May 2020, the UK's chief negotiator, David Frost, said that the EU proposal on fisheries was ‘simply not realistic’, and it was unacceptable that the LPF binds the UK to EU law or standards; if need be, the UK would aim for a less ambitious FTA. The EU's chief negotiator, Michel Barnier, said that negotiating an FTA providing for tariffs would be far more time-consuming, and the EU would still demand the same LPF commitments because 'open and fair competition is not a "nice-to-have", it is a "must-have" '. Following the fourth round of negotiations, from 2 to 5 June, the positions therefore still seemed irreconcilable. However, the long stand-off in the earlier negotiations on UK withdrawal had seemed equally irreconcilable before the final agreement was reached and then ratified. One area in which the two sides did manage to agree in those negotiations is the financial settlement included in the Withdrawal Agreement. While that settlement is now being implemented, it had initially been seen as one of the more difficult areas of the withdrawal negotiations.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου: Ημερήσια Διάταξη


Briefing - State aid and the pandemic: How State aid can back coronavirus economic support measures - 08-06-2020
08-06-2020 06:11 PM CEST

The coronavirus pandemic and its financial and economic consequences have caused a major economic downturn, and the European Union (EU) has moved rapidly to respond with monetary and fiscal policy measures. The fiscal policy instruments deployed include the adaptation of State aid rules to the exceptional circumstances to allow Member States to support their economies by means of direct or indirect intervention. From a competition law point of view, measures that constitute State aid are in principle illegal, unless issued under an exemption, such as the De minimis Regulation or the General Block Exemption Regulation, subject to notification and European Commission approval. The State aid rules do, however, already allow for aid to compensate for damage caused by natural disasters and exceptional events, such as a pandemic. State aid can also be used to remedy serious disturbances to the economy. The temporary framework adopted by the Commission in March 2020 sets out temporary State aid measures that the Commission will consider compatible with the State aid rules, allowing Member States full flexibility in supporting their coronavirus-stricken economies. The temporary framework is in place to address Member States' various needs more effectively. The framework initially focused on measures to ensure liquidity. Since early April, it has been widened to include measures to support the economy and coronavirus-related medical investment, research and production, as well as measures to ease the social and tax liabilities of companies and the self-employed and measures to subsidise workers' wages. This is an update of a briefing published on 27 April 2020.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Briefing - The EU 2030 Biodeversity Strategy - 15-05-2020

08-06-2020 12:00 AM CEST

Following the presentation of the Communication on the EU Biodiversity Strategy for 2030 - Bringing nature back into our lives (COM (2020) 380 of 20 May 2020), this briefing note (1) provides background elements on the EU Biodiversity policy, (2) presents the key features of its new strategy and (3) analyses its potential effects on the CAP and the upcoming national strategic plans.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Οικονομική και Νομισματική Πολιτική: Δελτία Τύπου

08-06-2020 08:13 PM CEST

MEPs quizzed ECB President Christine Lagarde for the first time since the pandemic and the German constitutional court’s ruling on the ECB’s bondbuying programme.
Committee on Economic and Monetary Affairs

Source : © European Union, 2020 - EP

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ειδήσεις

08-06-2020 08:13 PM CEST

MEPs quizzed ECB President Christine Lagarde for the first time since the pandemic and the German constitutional court’s ruling on the ECB’s bondbuying programme.
Committee on Economic and Monetary Affairs

Source : © European Union, 2020 - EP
08-06-2020 07:53 PM CEST

Καθώς η στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία πλησιάζει στο τέλος της, το ΕΚ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει μια φιλόδοξη στρατηγική μετά το 2020. Ανακαλύψτε τις προτεραιότητές του.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK
08-06-2020 07:03 PM CEST

Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για τις συστάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, τους κανόνες οδικής μεταφοράς και την ταξινόμηση του Covid-19.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κοινοβουλευτικά

08-06-2020 07:53 PM CEST

Καθώς η στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία πλησιάζει στο τέλος της, το ΕΚ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει μια φιλόδοξη στρατηγική μετά το 2020. Ανακαλύψτε τις προτεραιότητές του.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK
08-06-2020 07:03 PM CEST

Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για τις συστάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, τους κανόνες οδικής μεταφοράς και την ταξινόμηση του Covid-19.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Όλα τα δελτία τύπου

08-06-2020 08:53 PM CEST

Transport Committee MEPs endorsed on Monday the deal reached with EU ministers on a major reform of the road transport sector.
Committee on Transport and Tourism

Source : © European Union, 2020 - EP
08-06-2020 08:13 PM CEST

MEPs quizzed ECB President Christine Lagarde for the first time since the pandemic and the German constitutional court’s ruling on the ECB’s bondbuying programme.
Committee on Economic and Monetary Affairs

Source : © European Union, 2020 - EP
08-06-2020 07:53 PM CEST

Καθώς η στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία πλησιάζει στο τέλος της, το ΕΚ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει μια φιλόδοξη στρατηγική μετά το 2020. Ανακαλύψτε τις προτεραιότητές του.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK
08-06-2020 07:03 PM CEST

Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για τις συστάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, τους κανόνες οδικής μεταφοράς και την ταξινόμηση του Covid-19.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νομικά Θέματα: Ημερήσια διάταξη


Briefing - Japan's Parliament and other political institutions - 09-06-2020

09-06-2020 12:00 AM CEST

Japan is a constitutional monarchy, with a parliamentary system of government based on the separation of powers. The Emperor is the symbol of the state and does not hold political functions, only performing ceremonial duties. Nevertheless, he can have a relevant diplomatic role. With Emperor Naruhito's enthronement in 2019, following his father's abdication, Japan has entered the Reiwa (beautiful harmony) age. The 2001 administrative reform strengthened the Prime Minister's leadership in the cabinet. The Chief Cabinet Secretary also plays a relevant role. Abe Shinzō, leader of the Liberal-Democratic Party, is Japan's longest-serving prime minister, having been at the head of the executive since December 2012. The Supreme Court is at the top of the judiciary system. It is not a constitutional court, despite handling appeals arising from actual disputes. The appointment of its Justices is reviewed by the people at the first general election of the Lower House following their appointment. Japan is a unitary state divided into 47 prefectures. A Metropolitan Government administers the capital, Tokyo. Japan's 1947 Constitution recognises 'local self-government.' Local governments carry out many of the national policies and programmes. They have limited autonomy, also because of their dependence on financial resources from the central government. Japan has a bicameral system − the Diet. Although the two chambers share legislative powers, the Lower House (House of Representatives) prevails in the legislative process and is empowered to adopt the final decision on the budget and on the approval of international treaties. Changes in the regional geopolitical environment and in the country's demographic structure have prompted debates on issues such as the revision of the 'pacifist' Article 9 of the Constitution and the seat distribution among electoral constituencies.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νομικά Θέματα: Ημερήσια διάταξη


Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Έγγραφα ολομέλειας: Εκθέσεις

09-06-2020 04:46 PM CEST

ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF/2020/000 TA 2020 - Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της Επιτροπής)
Επιτροπή Προϋπολογισμών
Victor Negrescu

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK
09-06-2020 04:46 PM CEST

ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή βοήθειας στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Αυστρία
Επιτροπή Προϋπολογισμών
José Manuel Fernandes

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Briefing - Public sector innovation: Concepts, trends and best practices - 09-06-2020

09-06-2020 12:00 AM CEST

The public sector is an important employer, service provider and procurer. Innovations in the public sector mainly focus on processes, products, organisation and communication. Citizens and businesses alike benefit from a professional and modern public administration in terms of better governance, faster service delivery, co-creation and co-design of politics. There is no overall European Union law that targets public sector innovation per se. The European Commission, however, provides guidelines on public sector innovation. Many of these guidelines aim to tackle challenges deriving from digital transformation, increased mobility and cross-border interoperability. In 2013, an expert group appointed by the Commission encouraged the EU and its Member States to overcome innovation barriers in the public sector by, for instance, improving the management and ownership of innovation processes, empowering innovation actors, and providing standards for innovation. In this context, the EU has been implementing its innovation union policy, promoting best practices and co-financing the establishment and activities of the Observatory of Public Sector Innovation (OPSI) of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). While today many of the expert group's recommendations have been implemented – such as innovation labs and networks, policy labs, innovation scoreboards or toolboxes – some, however, remain unaccomplished. The European Parliament has demonstrated a positive stance towards innovation in the public sector on several occasions, including encouraging the Commission to speed up the realisation of the digital single market. More recently, Parliament adopted resolutions on the Commission's EU e government action plan and on the proposed new digital Europe programme.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Λεπτομερής ανάλυση - Trade and biodiversity - 05-06-2020

09-06-2020 12:00 AM CEST

International trade has a direct impact on EU biodiversity, imported invasive species and pathogens, being an example. Trade also impacts global biodiversity, for instance through the 'virtual' water, land, and deforestation contained in EU imports. Economic theory shows that trade with countries that fail to protect a renewable resource can be detrimental for all. Protecting global biodiversity calls for a variety of instruments, at the EU border as well as in the provisions of preferential agreements. The EU already includes biodiversity-related non-trade provisions in trade agreements, but these provisions are not legally binding and hardly effective. This is partly explained by the complexity of the issues posed by biodiversity: since there is no simple synthetic indicator, policy instruments are difficult to enforce. However, an effort to specify measurable and verifiable commitments is needed; more binding mechanisms, along with transparent and automatic sanctions in case of non-compliance should be considered.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Οικονομική και Νομισματική Πολιτική: Δελτία Τύπου

09-06-2020 06:03 PM CEST

Economic and Monetary Affairs Committee MEPs approve more flexibility in EU banks prudential rulebook to focus on lending to the COVID-19 stricken economy.
Committee on Economic and Monetary Affairs

Source : © European Union, 2020 - EP

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Όλα τα δελτία τύπου

09-06-2020 06:03 PM CEST

Economic and Monetary Affairs Committee MEPs approve more flexibility in EU banks prudential rulebook to focus on lending to the COVID-19 stricken economy.
Committee on Economic and Monetary Affairs

Source : © European Union, 2020 - EP

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ειδήσεις

09-06-2020 06:03 PM CEST

Economic and Monetary Affairs Committee MEPs approve more flexibility in EU banks prudential rulebook to focus on lending to the COVID-19 stricken economy.
Committee on Economic and Monetary Affairs

Source : © European Union, 2020 - EP
08-06-2020 08:53 PM CEST

Transport Committee MEPs endorsed on Monday the deal reached with EU ministers on a major reform of the road transport sector.
Committee on Transport and Tourism

Source : © European Union, 2020 - EP

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Έγγραφα ολομέλειας: Εκθέσεις

10-06-2020 10:20 AM CEST

REPORT on a European Parliament recommendation to the Council, the Commission and the Vice-President of the Commission / High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy on the Eastern Partnership, in the run-up to the June 2020 Summit
Committee on Foreign Affairs
Petras Auštrevičius

Source : © European Union, 2020 - EP

Εν συντομία - What if AI could advance the science surrounding dementia? - 10-06-2020

10-06-2020 09:47 AM CEST

Artificial intelligence could help in the fight against dementia, a rapidly growing public health problem! Which AI applications in dementia diagnosis and treatment are already under way, and what are future directions and implications? What if, in the future, we could have access to human brains like Google maps? What if we could backup our minds and restore it when needed, such as in the case of getting dementia?

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2020 - EK

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022