Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους και Χρόνια Πολλά.

Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση και τα νέα μέτρα

Η παραλλαγή «Όμικρον» εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, από όσα γνωρίζουμε από χώρες που έχουν προηγηθεί. Αυτή η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων της «Όμικρον» δεν φέρνει αντίστοιχη μεγάλη αύξηση σε νοσηλείες και θανάτους, δεδομένου ότι έχει μικρότερη νοσηρότητα. Περιμένουμε και στη χώρα μας αύξηση κρουσμάτων. Η αύξηση αυτή θα μας βρει με το Σύστημα Υγείας σε υψηλή πίεση γι’ αυτό και χωρίς πανικό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και απαιτείται και εγρήγορση. Είναι αναπόφευκτο ότι θα έχουμε και στην Ελλάδα την αύξηση αυτή των κρουσμάτων γι’ αυτό και σε καταστάσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, σημασία έχει πως αντιδρούμε.

Το να κάνουμε ό,τι μπορούμε σημαίνει για μας να μη σταματάμε την προσπάθεια. Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί από όλους μας συνέπεια, υπευθυνότητα και φυσικά η επιστήμη είναι τα όπλα μας που διαθέτουμε. Αυτά είναι που μας έφτασαν ως εδώ και με αυτά θα συνεχίσουμε.

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας, που επιδεικνύουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Σχεδόν το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά ηλικίες από 18 έως 59 ετών, ιδιαίτερα στις ηλικίες 18 έως 30 ετών.