"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

EU Meat Market Observatory - BEEF DASHBOARD

 

European CommissionAGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT
BEEF Newsletter
EU Meat Market Observatory - BEEF DASHBOARD

 

See the latest update at:

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/food-farming-fisheries/farming/documents/beef-dashboard_en.pdf

 

EU Meat Market Observatory - BEEF updates

Beef historic average prices – details
Beef historical weekly prices – 2011 onwards
Beef production
Beef remainders
Weekly beef prices
Bovine monthly production figures
Latest carcase prices
Monthly EU bovine trade by product
EU bovine trade
Latest live bovine animal prices
Market situation for beef
Import tariff quota on high quality beefWorld weekly beef prices
World trade bovine


More information in the meat market observatory

Directorate-General for Agriculture and Rural Development

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ,ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου Υπ.Δικαιοσύνης


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα,22.4.2021




 



Κατατέθηκε στη Βουλή, τροπολογία  στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων», σύμφωνα με την οποία παρατείνεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών, από 1.4.2021 έως 30.6.2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης, η καταβολή από το πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση είναι αποτέλεσμα πολλών και διαρκών επαφών του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής,Θανάση Μπούρα, τόσο με το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων όσο και με τους συναρμόδιους Υπουργούς κκ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα.

Η συνολική δαπάνη, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, ανέρχεται στο ποσό των 3.175.000 ευρώ και διατίθεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία.

Η τροπολογία θα αποτελεί νόμο του κράτους εντός της εβδομάδος, μετά την δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο κ. Μπούρας, ως προεδρεύων στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Σχέδιου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης  με θέμα «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων», αναφέρθηκε στη κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης.

Είχε την ευκαιρία, από το βήμα της Βουλής, να υπεραμυνθεί της σημαντικής αυτή ρύθμισης- παράτασης ως συνέχεια όλων των προηγούμενων ρυθμίσεων και της προσπάθειας να συνεχίσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σημαντικότατο έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ο κ. Μπούρας, πάντα προσηλωμένος στον στόχο της υγιούς ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα παρακολουθεί στενά το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, μέχρι την οριστική λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με νέο επενδυτή.

 

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα-τηλ.:2103708401-2, fax: 2103707888

Θεμιστοκλέους 3, 10677 Αθήνα, Τηλ.: 210 3303066, Φαξ: 210 3301970

e-mail: vice.president_c@parliament.gr, bouras@parliament.gr

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΟΑΕΔ..ανακοίνωση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο1

22.4.2021

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλες και όλοι εμείς οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ, που προσληφθήκαμε με την υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1Α/2019 προκήρυξη πρόσληψης εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συντονίζουμε τη δράση μας και διεκδικούμε την αυτονόητη επέκταση των συμβάσεών μας για τέσσερις (4) επιπλέον μήνες, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου 2021 όπου λήγουν οι συμβάσεις μας.

Το αίτημα μας είναι δίκαιο και νόμιμο, αφού ο ΟΑΕΔ προέβη στην πρόσληψή μας στη βάση προκήρυξης για Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πεντακοσίων (500) ατόμων τετράωρης απασχόλησης 24/μηνης διάρκειας και όχι 20μηνης που εν τέλει -λόγω διοικητικών ολιγωριών- κληθήκαμε να εργαστούμε.

Οι 500 εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του οργανισμού, δώσαμε με ευσυνειδησία και συνέπεια τη μάχη έναντι του Covid-19 και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναγνώρισαν το έργο μας. Αυτή η συνεισφορά δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί να ξεθωριάσει. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 2.7.2021, ημερομηνία που δεν προβλέπεται να εκλείψουν οι έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις που η χώρα αντιμετωπίζει στο σύνολό της λόγω της πανδημίας COVID-19, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παρουσία μας εντός των κτιριακών δομών του Οργανισμού.

Οι απαντήσεις που μέχρι σήμερα έχουν δοθεί από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και του αρμόδιου Υπουργείου, σε υποστηρικτικές επιστολές δεκάδων εργατικών κέντρων αλλά και επερωτήσεων κομμάτων, όχι μόνο δεν είναι πειστικές, αλλά επιμελώς αποκρύπτουν το γεγονός ότι ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ εμείς -και οι 500- συμμετείχαμε σε διαγωνισμό για συμβάσεις 24μηνης διάρκειας. Τα όσα παραπειστικά αναφέρονται στις απαντήσεις, αδικούν την ουσία του δίκαιου αιτήματός μας, αδικούν τη σημαντικότητα της συνεισφοράς μας, αδικούν τον ίδιο το κοινωνικό χαρακτήρα του οργανισμού και των προγραμμάτων που συντονίζει για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Αλήθεια, πως θα αντιμετώπιζε ο ΟΑΕΔ και η Διοίκησή του μια ιδιωτική επιχείρηση στην υποθετική περίπτωση που προσελάμβανε μέσω προγράμματος 24μηνης διάρκειας έναν άνεργο, τον όποιο θα απέλυε στους 20 μήνες; Θα δεχόταν μια τέτοια συμπεριφορά; Την απάντηση την γνωρίζουμε. Φυσικά και δεν θα γινόταν αποδεκτή μια τέτοια συμπεριφορά. Αυτό όμως που μας προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι γιατί ο ΟΑΕΔ επιδεικνύει σε εμάς μια μη αποδεκτή από άλλους εργοδότες συμπεριφορά;;;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,



Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα του Ο.Α.Ε.Δ. έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση των χώρων εργασίας υγειονομικά καθαρών μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Τυχόν επιστροφή σε καταστάσεις εργολαβίας -έστω και προσωρινά (…) μετά τη 2α Ιουλίου- συνιστά οπισθοδρόμηση και υποκρύπτει σκοπιμότητα και ξεκάθαρη συναλλαγή. Δεν θέλουμε να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε όλα όσα γνωστοί εργολάβοι διαμηνύουν δεξιά και αριστερά, ισχυριζόμενοι ότι έχουν «σίγουρη τη δουλειά»… Προσπαθούμε καλοπροαίρετα να έρθουμε σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τον Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη. Το ενδεχόμενο ανάληψης της καθαριότητας από εργολάβους δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν.

Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ο Διοικητής, τα μέλη του ΔΣ και ειδικότερα οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων που συμμετέχουν σε αυτό, θα επανεξετάσουν το δίκαιο αίτημά μας και θα βρουν τρόπο να επεκτείνουν τις συμβάσεις μας πέραν της 2ας Ιουλίου.

Εξάλλου, όλοι οι δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, έχουν λάβει ανάλογες αποφάσεις παράτασης- επέκτασης των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού καθαριότητας έως και το τέλος του τρέχοντος έτους. Τι είναι αυτό που «εμποδίζει» τη διοίκηση του ΟΑΕΔ;



Καλούμε όλες και όλους τις συμβασιούχες και τους συμβασιούχους καθαριότητας του ΟΑΕΔ σε ενιαίο συντονισμό μέσα από το συντονιστικό μας όργανο. Τις επόμενες ημέρες συγκεντρώνουμε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων και αναλαμβάνουμε κοινή δράση. Ο αγώνας για να πετύχει επιβάλλεται να μας βρει όλες και όλους μαζί. Καλή επιτυχία να έχουμε!!!

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Επικοινωνία:

Αντωνία Στάη κιν. 6976128854,

Αντωνία Ξανθοπούλου κιν. 6973434624,

Μαρία Σέγκου κιν. 6976790286

Facebook: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΑΕΔ (https://www.facebook.com/groups/549764785995288)

http://athivolesinernational.blogspot:KΡΗΤΙΚΗ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ,ΔΙΕΘΝΗΣ,επιλεγμένη και ενδιαφέρουσα ειδησεογραφία


http://athivolesinternational.blogspot.com

  1.  Melbourne’s Cretan community marks 80 years since Battle of Crete with special events..-
  2. Crete: The Future for Development and Tourism Gets Brighter and Brighter..-
  3. Mantinada - A Uniquely Cretan and Poetic Way of Life..-
  4. Important for us to know...just read it!!" Purported Celebration of Nazi Battle of Crete Sparks Outcry"..-
  5. Greece Launches Sale of Crete Port Stake.

http://athivolesinternational.blogspot.com

(Member "Bloggers Union 2021")




choosinggreek.blogspot.com: Poultry-meat-dashboard_en

 Poultry-meat-dashboard_en

choosinggreek.blogspot.com/2021/04/poultr (Member "Bloggers Union 2021")




εεΦαφ:Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία απαντά στις πιο συχνές απορίες των καρδιοπαθών σχετικά με τον εμβολιασμό!

 



Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία απαντά στις πιο συχνές απορίες των καρδιοπαθών σχετικά με τον εμβολιασμό!

20/04/2021



Πρέπει οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα να εμβολιασθούν και γιατί; Μπορεί να κινδυνεύσουν από το εμβόλιο; Τι θα πρέπει να προσέξουν; Υπάρχουν αλληλεπιδράσεις το εμβολίου με τα φάρμακα που παίρνουν; Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία απαντά παρακάτω στις πιο συχνές απορίες που έχουν οι καρδιοπαθείς σε σχέση με τον εμβολιασμό:
Συνιστάται σε όλους τους καρδιαγγειακούς ασθενείς να λάβουν το εμβόλιο ή υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια αποκλεισμού;

Είναι σημαντικό όλοι οι ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις να λαμβάνουν το εμβόλιο έναντι της COVID-19. Το εμβόλιο δεν εμποδίζει πλήρως τη λοίμωξη COVID-19, αλλά μειώνει την πιθανότητα σοβαρής ασθένειας που μπορεί να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο. Τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από την COVID-19, επειδή η λοίμωξη καταπονεί την καρδιά μέσω πολλών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης φλεγμονής της καρδιάς. Επομένως, είναι σημαντικό όλοι οι ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις να δέχονται τον εμβολιασμό όταν τους προσφέρεται.

Στους ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις περιλαμβάνονται εκείνοι με κολπική μαρμαρυγή, στηθάγχη, μυοκαρδιοπάθεια, συγγενή καρδιοπάθεια, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια, μεταμόσχευση καρδιάς, πνευμονική εμβολή (θρόμβος αίματος στους πνεύμονες), περιφερική αγγειακή νόσο (σκλήρυνση των αρτηριών), ιδιοπαθη πνευμονική υπέρταση, εγκεφαλικό επεισόδιο ή παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο).
Ποια είναι η επίδραση του εμβολίου σε εκείνους που έχουν υποκείμενη καρδιαγγειακή πάθηση (τόσο σε οξεία κατάσταση όσο και όταν αυτή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο λόγω φαρμακευτικής αγωγής);

Οι μελέτες του εμβολίου έναντι της COVID-19 περιελάμβαναν ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις και δεν έδειξαν σοβαρές επιδράσεις από το εμβόλιο σε αυτούς τους ασθενείς. Τα πιο συνηθισμένα παράπονα σε όλους τους ασθενείς περιελάμβαναν πόνο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλο, μυαλγίες ή ρίγη. Ο βραχίονας μπορεί να είναι σκληρός και επώδυνος για μερικές μέρες. Η κόπωση και τα ρίγη είναι δευτερεύοντα αποτελέσματα του ανοσοποιητικού συστήματος που αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες του ιού ως ξένες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο είχε ως αποτέλεσμα μόλυνση με τη νόσο COVID-19. Είναι πιθανό, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εμβολίου, όταν η ανοσοαπόκριση του οργανισμού στο εμβόλιο είναι εντονότερη, οι ασθενείς που έχουν σοβαρή καρδιαγγειακή νόσο και έχουν δύσπνοια σε κατάσταση ηρεμίας, να αισθάνονται ελαφρώς πιο έντονη αδιαθεσία λόγω ήπιου πυρετού και συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη. Αυτά τα αποτελέσματα όμως είναι προσωρινά και έχουν μικρή διάρκεια.

H πιθανότητα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης είναι πολύ σπάνια, περίπου ένα άτομο στα 2 εκατομμύρια. Τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν κατά πολύ του κινδύνου σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης και, ως εκ τούτου, ο κίνδυνος δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να λάβουν το εμβόλιο.
Υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις του εμβολίου με καρδιαγγειακά φάρμακα;

Δεν υπάρχουν αναφερόμενες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εμβολίου και των καρδιαγγειακών φαρμάκων. Είναι σημαντικό τα καρδιακά φάρμακα να μην παραλείπονται πριν ή μετά το εμβόλιο. Μερικοί ασθενείς που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά φάρμακα (φάρμακα αραίωσης του αίματος) μπορεί να αναπτύξουν ευαισθησία, πρήξιμο και μώλωπες γύρω από το σημείο της ένεσης.
Παίρνω ανοσοκατασταλτικά φάρμακα λόγω μεταμόσχευσης καρδιάς. Θα μπορούσαν τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα να αλληλεπιδρούν με το εμβόλιο COVID-19;

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση δεν περιέχουν ζωντανό ιό, επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης μόλυνσης σε ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Τα τρέχοντα εμβόλια αποτελούνται από γενετικό υλικό που εισέρχεται στα κύτταρα και προωθεί τη σύνθεση μιας ακίδας πρωτεΐνης του ιού. Η ακίδα πρωτεΐνη από μόνη της είναι ακίνδυνη, αλλά αρκεί να αναγνωριστεί ως ξένη και να προκαλέσει αμυντική αντίδραση από το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε περίπτωση αντιμετώπισης του πραγματικού ιού στο σώμα, η μνήμη του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγεί σε μια ισχυρή απόκριση στην ακίδα πρωτεΐνη για την καταστροφή του ιού.

Οι ασθενείς με μειωμένη ανοσολογική αντίδραση ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται τόσο έντονα στο εμβόλιο και θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.
Λαμβάνω αντιθρομβωτική αγωγή και συνήθως παίρνω εμβόλια, όπως το εμβόλιο της γρίπης, μόνο υποδόρια, όχι στον μυ λόγω του κινδύνου αιμορραγίας. Έχω ακούσει ότι τα εμβόλια έναντι της COVID-19 πρέπει να χορηγούνται στον μυ. Τι πρέπει να κάνω για να μειώσω τον κίνδυνο αιμορραγίας;

Πολλοί ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα όπως η βαρφαρίνη (ή άλλα λεγόμενα ανταγωνιστές της βιταμίνης Κ) ή τα νέα αντιπηκτικά από το στόμα (DOACS). Μερικοί ασθενείς λαμβάνουν επίσης συνδυασμένα φάρμακα κατά των αιμοπεταλίων, όπως ασπιρίνη, κλοπιδογρέλη, τικαγρελόρη ή πρασουγκρέλη. Σε αυτούς τους ασθενείς μπορεί να εμφανιστεί μικρός μώλωπας ή ήπιο οίδημα γύρω από το σημείο της ένεσης. Μια λεπτή βελόνα (23 ή 25 gauge) πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον εμβολιασμό, ακολουθούμενη από σταθερή πίεση που να ασκείται στην περιοχή χωρίς τρίψιμο για τουλάχιστον δύο λεπτά. Ο ασθενής πρέπει να ενημερώνεται για τον κίνδυνο αιματώματος από την ένεση. Ασθενείς που λαμβάνουν βαρφαρίνη, είναι ενημερωμένοι να έχουν το INR τους κάτω από το ανώτερο επίπεδο του θεραπευτικού εύρους, ώστε να μπορούν να λάβουν ενδομυϊκό εμβολιασμό. Σε αντίθεση με το εμβόλιο της γρίπης, το εμβόλιο COVID-19 μπορεί να χορηγηθεί μόνο ως ενδομυϊκή ένεση.
Οι καρδιαγγειακές νόσοι συνδυάζονται με αυξημένη ευπάθεια στις αντενδείξεις (ειδικά αναφυλακτικό σοκ);

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις αυξάνουν την ευπάθεια σε αντενδείξεις για το εμβόλιο. Όπως συμβαίνει με όλες τις περιπτώσεις, οι ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο θα πρέπει να ενημερώνουν τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας εάν είχαν ποτέ σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση σε ένα ενέσιμο εμβόλιο και δεν πρέπει να εμβολιαστούν. Άτομα που είχαν σοβαρές αντιδράσεις σε άλλες ουσίες (που δεν σχετίζονται με εμβόλια), π.χ. από του στόματος φάρμακα ή οστρακοειδή κ.λπ., ενδέχεται να μπορούν να λάβουν το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να παρακολουθούνται στην κλινική για έως και 30 λεπτά μετά. Οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν το εμβόλιο εάν έχουν πυρετό.
Μετά την πρώτη ένεση, μπορώ να επιστρέψω στην κανονική συμπεριφορά, π.χ. μπορώ να αναμιχθώ με ανθρώπους, πρέπει να φοράω μάσκα, πρέπει να συνεχίσω να πλένω τα χέρια μου, μπορώ να αγκαλιάσω τους δικούς μου ανθρώπους;

Το εμβόλιο, που είναι αποτελεσματικό στο 75-95% των περιπτώσεων, δεν εμποδίζει πλήρως τους ανθρώπους να μολυνθούν και να αρρωστήσουν, αν και μειώνει σημαντικά τη σοβαρότητα της ασθένειας σε περίπτωση μόλυνσης. Προς το παρόν δεν είναι επίσης σαφές εάν ένα ανοσοποιημένο άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλους. Ωστόσο, με βάση ό,τι είναι γνωστό για το εμβόλιο της γρίπης και πληροφορίες που αποκτήθηκαν από άτομα που είχαν ήδη μολυνθεί από την COVID-19, οι ερευνητές ελπίζουν ότι το εμβόλιο θα αποτρέψει τη μετάδοση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν επιμελείς σχετικά με την κάλυψη του προσώπου σε δημόσιους χώρους, την κοινωνική απόσταση και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.

Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι η ανοσοαπόκριση δεν θα είναι ικανή να αποτρέψει τη μόλυνση έως και 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
Κατανοώ ότι πρέπει να πάρω το εμβόλιο δύο φορές. Πρέπει να είναι ο ίδιος τύπος εμβολίου COVID-19 ή μπορείτε να αναμίξετε διάφορους τύπους εμβολίων από τον πρώτο έως τον δεύτερο εμβολιασμό;

Στην ιδανική περίπτωση, η πρώτη και η δεύτερη δόση πρέπει να είναι του ίδιου εμβολίου. Μπορεί να λάβετε ένα διαφορετικό εμβόλιο για κάθε δόση σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για παράδειγμα, εάν το ίδιο εμβόλιο δεν είναι πλέον διαθέσιμο ή δεν υπάρχει καταγραφή του εμβολίου για το οποίο δόθηκε η πρώτη δόση. Όλα τα διαθέσιμα εμβόλια βασίζονται στην ακίδα πρωτεΐνη, επομένως είναι πιθανό η δεύτερη δόση να βοηθήσει στην ενίσχυση της απόκρισης της πρώτης δόσης, ακόμα κι αν είναι ένα διαφορετικό εμβόλιο.
Τι θα συμβεί εάν δεν έχετε τη δεύτερη δόση εμβολίου εντός του συνιστώμενου διαστήματος;

Αν και η ανοσία αποκτάται μετά από 12 ημέρες από την πρώτη δόση του εμβολίου, απαιτούνται δύο δόσεις για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης. Δεδομένα μελετών από το εμβόλιο Pfizer BioNTech υποδηλώνουν ότι 95% αποτελεσματικότητα επιτυγχάνεται εάν το δεύτερο εμβόλιο δοθεί μετά από 21 ημέρες. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η προστασία μετά από 21 ημέρες διατηρείται σε εκείνους που δεν λαμβάνουν δεύτερο εμβόλιο σε αυτό το σημείο, αν και είναι πιθανό ότι θα υπάρξει κάποια ανοσία μέχρι τη δεύτερη δόση. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τους ερευνητές του εμβολίου Astra Zeneca υποδηλώνουν ότι η απόσταση από τη δόση έως 8-12 εβδομάδες μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του. Οι περισσότερες χώρες στοχεύουν να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με την πρώτη δόση το συντομότερο δυνατό και να καθυστερήσουν τη δεύτερη δόση έως, αλλά όχι περισσότερο από 12 εβδομάδες.
Πώς αντιμετωπίζονται ευάλωτα παιδιά με υπάρχουσες καρδιαγγειακές ή αναπνευστικές παθήσεις;

Η έρευνα για τα εμβόλια έναντι της COVID-19 μόλις ξεκίνησε σε παιδιά και ως εκ τούτου υπάρχουν πολύ περιορισμένα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και τις ανοσολογικές αντιδράσεις σε αυτήν την ομάδα. Τα εμβόλια έναντι της COVID-19 που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν δοκιμαστεί σε παιδιά, αλλά αρκετές εταιρείες τώρα αρχίζουν να εγγράφουν παιδιά σε μελέτες. Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών αντιπροσωπεύουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό όλων των αναφερόμενων περιπτώσεων COVID-19 (σε ορισμένες χώρες χαμηλότερο του 1%), με σχετικά λίγους θανάτους σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες και συνήθως ήπια ασθένεια. Επομένως, τα περισσότερα παιδιά δεν θεωρούνται επιλέξιμα για το εμβόλιο στο παρόν στάδιο.

Τα παιδιά που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν από τον ιό (ανοσοανεπάρκεια ή εκείνα με σοβαρή νευρολογική αναπηρία) ή που αυτά που νοσούν σοβαρά από αυτόν (με σοβαρή καρδιακή και πνευμονική νόσο) θεωρούνται υψηλού κινδύνου και θα δοθεί προτεραιότητα σύμφωνα με τα πρότυπα της χώρα αφού εγκριθούν τα εμβόλια για χρήση σε παιδιά. Εν τω μεταξύ, επειδή σε ορισμένες χώρες έχει προταθεί εμβολιασμός των ατόμων που φροντίζουν άτομα υψηλού κινδύνου, αυτή η ευκαιρία θα μπορούσε να προσφερθεί στους γονείς πολύ ευάλωτων παιδιών.
Είμαι καρδιαγγειακός ασθενής και έχω παιδιά κάτω των 18 ετών. Έχω διαβάσει ότι δεν είναι επιλέξιμα για το εμβόλιο. Τι σημαίνει αυτό για μένα; Ακόμα κι αν πάρω το εμβόλιο μόνος μου, θα διατρέχω υψηλότερο κίνδυνο να πάρω τον ιό από τα παιδιά μου;

Η λήψη του εμβολίου μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από μόλυνση από την COVD-19 εάν μολυνθείτε. Σοβαρή λοίμωξη και θάνατος από το COVID-19 είναι πολύ ασυνήθιστο σε παιδιά κάτω των 18 ετών. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί το εμβόλιο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα σε μια στιγμή που ο εφοδιασμός εμβολίου αγωνίζεται να προσεγγίσει άτομα στα εβδομήντα και τα ογδόντα τους. Πρέπει να παραμείνετε επιμελής και να ενθαρρύνετε τα παιδιά να διατηρήσουν τις ασφαλείς συνήθειες για να μειώσουν τον κίνδυνο προσβολής από τον ιό. Θα πρέπει να αισθανθείτε πιο ασφαλείς,καθώς το εμβόλιο θα σας προστατεύσει από σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19.

Πηγή: nextdeal.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

 


Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Σαουδική Αραβία


Αθήνα, 20 Απριλίου 2021

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Σαουδική Αραβία
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώσατε έναν κύκλο επαφών εδώ στη Σαουδική Αραβία και υπογράψατε και δύο Συμφωνίες. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η επίσκεψη για τα επόμενα βήματα στις σχέσεις των δύο χωρών;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι ήταν μια σημαντική επίσκεψη - η δική μου και του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου - σήμερα στη Σαουδική Αραβία, στο Ριάντ και στη Τζέντα.

Καταρχήν υπογράψαμε μια Συμφωνία με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, κάτι το οποίο αποτελούσε επιδίωξη και των δύο πλευρών για μακρό χρόνο. Και υπογράψαμε και τη Συμφωνία για τη μετακίνηση μιας συστοιχίας Patriot εδώ στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό νομίζω συνιστά για τη χώρα μας μια μεγάλη πρόοδο στη συνεργασία με τις χώρες του Κόλπου και μια συνεισφορά μας στην ευρύτερη ασφάλεια των ενεργειακών πηγών της Δύσης. Νομίζω ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία έχει ως κύριο στόχο τη διασύνδεση της χώρας με τις χώρες του Κόλπου, έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ βλέπουμε σήμερα εδώ στη Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα να συμμετέχουν στην άσκηση Ηνίοχος, δύο μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις του Κόλπου, του Αραβικού Κόσμου, να είναι στη Μεσόγειο. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τις ισορροπίες δυνάμεων στην περιοχή και τι μηνύματα στέλνει γενικώς;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εμείς δεν το βλέπουμε ως ζήτημα ισορροπίας. Το βλέπουμε ως δημιουργία ενός μετώπου κατανόησης πάνω στη στέρεη βάση του διεθνούς δικαίου. Όλες οι χώρες της ευρύτερης περιοχής, ουδεμιάς εξαιρουμένης, που συνυπογράφουν το διεθνές δίκαιο ως τρόπο συνεννόησης και ως τρόπο συμπεριφοράς, είναι καλοδεχούμενες σε αυτή την ευρύτερη κατανόηση που επιδιώκουμε. Και η οποία, όπως πολύ καλά είπατε και εσείς, έχει απτά δείγματα επιτυχιών.



ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παρέμβαση με αποτέλεσμα: μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ..

 

21Απριλίου 2021

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παρέμβαση με αποτέλεσμα: μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους μέχρι το τέλος του μήνα»

 

Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η παρέμβαση και οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, πριν από ένα μήνα, για την οικονομική στήριξη των γυμναστηρίων και των παιδότοπων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Ο ειδικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Ζερβός ενημέρωσε εγγράφως, τον κ.Κόνσολα ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει στην προκήρυξη στοχευμένης δράσης μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους, που αναμφισβήτητα έχουν πληγεί σημαντικά και παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε υποχρεωτική αναστολή φυσικής λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη δράση θα καλύπτει λειτουργικές δαπάνες αλλά και το κόστος απασχόλησης εργαζομένων, προκειμένου να στηριχθούν αυτές οι επιχειρήσεις στην προσπάθεια επανεκκίνησης και επαναλειτουργίας τους.

Η δράση αυτή, θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σε δήλωση του, ο κ.Κόνσολας τονίζει:

«Θα συνεχίσω να καταθέτω προτάσεις, να διεκδικώ λύσεις για τους ανθρώπους που πλήττονται σε αυτή τη συγκυρία. Όταν υπάρχει αποτέλεσμα η ικανοποίησή μου είναι η καλύτερη ανταμοιβή, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που οι προτάσεις μου έγιναν αποδεκτές. 

Πέρα από τη συγκεκριμένη δράση θα διεκδικήσω την υλοποίηση μιας ακόμα πρότασης που κατέθεσα: τη διαμόρφωση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, μέσα από το ΕΣΠΑ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξοπλισμό  γυμναστηρίων και παιδότοπων». 

Επισυνάπτεται και η απάντηση του ειδικού γραμματέα  Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης,κ.Ζερβού, προς τον κ.Κόνσολα.





 

 

iMEdD FLASH JOURNAL_190421: Χρήση Ουσιών: Μια Πανδημία μέσα στην Πανδημία

 

Χρήση Ουσιών:
Μια Πανδημία μέσα στην Πανδημία

Tους τελευταίους μήνες, εν μέσω πανδημίας, αρκετοί επιστήμονες παρατήρησαν την ενίσχυση μίας άλλης, υποκείμενης πανδημίας: την κατακόρυφη αύξηση χρήσης ορισμένων ναρκωτικών ουσιών. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, πραγματοποιούν την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 18:30 μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Χρήση Ουσιών: Μια Πανδημία μέσα στην Πανδημία» και αναζητούν τους τρόπους που η απομόνωση και η έλλειψη επαφής συνδέεται με την καταφυγή σε ουσίες, αλλά και τους λόγους που κάποιοι συμπολίτες μας καταλήγουν στην χρήση τους.

Με τη βοήθεια ειδικών, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ συζητούν για τις ανησυχητικές διαστάσεις ενός σύνθετου φαινομένου, που φαίνεται να εντείνεται εν μέσω πανδημίας, και θέτουν ερωτήματα που συχνά αποτελούν taboo.

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Substance Abuse:
A Pandemic within a Pandemic

In the midst of the COVID-19 pandemic, health experts have observed troubling signs of a second, growing pandemic: a sharp rise in the use of certain narcotic substances. On Wednesday, April 21 at 18:30 (EET), SNF DIALOGUES, will host a discussion on “Substance Abuse: A Pandemic within a Pandemic” and will explore the ways in which isolation and lack of social contact can correlate with substance abuse, as well as other factors that contribute to drug use.

The DIALOGUES are curated and moderated by Anna-Kynthia Bousdoukou.

Εγγραφείτε εδώ / Subscribe here

Πρωτοποριακή συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ / PUBLIC RELATIONS OFFICE
OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS
Πατησίων 76, 104 34, Αθήνα / 76, Patission Street, Athens, 104 34, Greece
Τηλ./Tel. : +30 210 8203216, +30 210 8203297

Description: Description: Description: Description: cid:image005.jpg@01D23E5F.B27AC050

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021



Πρωτοποριακή συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (EΣA) - στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για ανάληψη πρωτοβουλιών κοινών δράσεων με σημαντικούς φορείς – προσδιόρισαν τη συνεργασία τους για τα επόμενα χρόνια. Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, στο ιστορικό κτίριο του Ε.Σ.Α, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης και ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περιγράφει μια σειρά πρωτοποριακών κοινών πρωτοβουλιών που αφορούν στην καινοτομία, στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των εμπορικών επιχειρήσεων, στην υποστήριξή τους, αλλά και στη σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την απασχόληση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει:
Συνεργασία για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση προγραμμάτων ανοικτής καινοτομίας.

Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την σύνδεση νεοφυών επιχειρήσεων (startups) με την αγορά για την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα της αγοράς και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Για τον σκοπό αυτόν, θα λειτουργήσει ειδικό εργαστήριο καινοτομίας στον Ε.Σ.Α υπό την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του ΟΠΑ.
Εκπόνηση ερευνητικών μελετών.

Οι μελέτες θα αποσκοπούν στην απεικόνιση της κατάστασης και των προβλημάτων των εμπορικών επιχειρήσεων και του λιανεμπορίου. Επίσης, οι μελέτες μπορούν να εστιαστούν και σε άλλους σχετικούς κλάδους που επηρεάζουν έμμεσα ή άμεσα τις εμπορικές επιχειρήσεις και το εμπόριο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
Συνεργασία για την προσφορά πρακτικής άσκησης σε φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Η πρακτική άσκηση θα έχει ως στόχο την καλύτερη σύνδεση των φοιτητών με την αγορά, αλλά και να παρέχει την δυνατότητα στελέχωσης των επιχειρήσεων με νέο προσωπικό που κατέχει σύγχρονες δεξιότητες. Επιπλέον, είναι δυνατή η συμμετοχή σε ημέρες καριέρας, με φυσική ή εξ’ αποστάσεως παρουσία.

Πρότυπες Ομάδες Δράσεις για τις ανάγκες των επιχειρήσεων με την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης του ΟΠΑ.
Οι δράσεις αυτές θα εμπλέκουν καθηγητές, με ερευνητές, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θα αναλάβουν το ρόλο του εμπειρογνώμονα για συγκεκριμένες επιχειρηματικές ανάγκες.

Ανταλλαγή /αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και στελεχών των εμπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της εκπαίδευσης σε σύγχρονες δεξιότητες.

Μετά από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βάζει τα θεμέλια για μία δημιουργική διαδρομή προς την ψηφιακή εποχή. Η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, αφενός θα εντάξει τους φοιτητές από νωρίς στον στίβο της πραγματικής αγοράς και αφετέρου θα δημιουργήσει αποτελεσματικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, θα διερευνήσει και θα καταγράψει τα νέα καταναλωτικά πρότυπα που διαμορφώνονται για το λιανικό εμπόριο την "επόμενη ημέρα της πανδημίας".

Τέλος, η επαφή της επιχειρηματικής κοινότητας με έμπειρα στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ερευνητές, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, θα δώσει μία αμφίδρομη ώθηση στην εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και διαδικασιών, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις του κλάδου».

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, αναφερόμενος στο γεγονός τόνισε ότι: «Οι δεσμοί συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ισχυροποιούνται με ένα ευρύ και πρωτοποριακό συνδυασμό δράσεων. Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της αγοράς, να εκσυγχρονιστούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να δουν το μέλλον με αισιοδοξία μέσα από την επιστημονική υποστήριξη και καθοδήγηση. Οι φοιτητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες από την αγορά και να συνδυάσουν τις γνώσεις και ικανότητές τους με την πράξη. Με αυτόν τον τρόπο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπηρετεί την αποστολή του και προσφέρει στην κοινωνία, συνδέοντας την έρευνα και την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία».
Για περισσότερες πληροφορίες:

Αντωνίου Σωτήρης, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τηλ. + 30 210322180, e-mail: manager@esathena.grb

Κυρέζης Νίκος&ΑργυροπούλουΑλίσια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τηλ.+ 30 210 8203297, + 30 210 8203216, e-mail: nkyrezis@aueb.gr, alicia@aueb.gr, pr-office@aueb.gr



 


Archipelagos Institute of Marine Conservation | Aegean Sea, Greece




Περιορίζοντας το Αποτύπωμα που Προκαλούν οι Καθημερινές μας Συνήθειες στο Θαλάσσιο Περιβάλλον

Συνεργασία ανάμεσα στο Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος και την KORRES

Όταν αναφερόμαστε στην προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ρύπανσης, συνήθως έχουμε στο μυαλό μας αιτίες και αίτιους που ο καθένας μας ως πολίτης είναι δύσκολο να επηρεάσει, όπως για παράδειγμα η βιομηχανική ρύπανση. Συχνά όμως δεν αναλογιζόμαστε το μεγάλο αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον που προκαλούν οι καθημερινές καταναλωτικές μας συνήθειες, δηλαδή τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, τα καλλυντικά και τα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε και τελικά καταλήγουν στο θαλάσσιο περιβάλλον, επιβαρύνοντάς το με τα επιβλαβή ή τοξικά χημικά που συνήθως περιέχουν.

Στη δύσκολη μάχη που δίνει το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος για την προστασία των θαλασσών μας, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κοντά μας και τους πολίτες, καθώς ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, εάν αλλάξει τις καθημερινές του καταναλωτικές συνήθειες - ιδίως αυτές που σχετίζονται με το βαρύ αποτύπωμα που αφήνουμε καθημερινά στο φυσικό περιβάλλον, συχνά άθελά μας.

Με αυτόν τον στόχο το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος ενώνει τις δυνάμεις του κυρίως με ελληνικές εταιρείες που έχουν πάρει τη συνειδητή απόφαση να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, να περιορίσουν και σταδιακά να εξαλείψουν τα επικίνδυνα χημικά που αυτά περιέχουν. Επιθυμία τους είναι να συμβάλουν έμπρακτα τόσο στην προστασία της υγείας των καταναλωτών τους, όσο και στις επιπτώσεις που προκαλεί η χρήση τους στο φυσικό περιβάλλον.





Σε αυτό το πλαίσιο βασίζεται και η συνεργασία με την εταιρεία KORRES που μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία και αρχές, έχοντας επενδύσει από τη δεκαετία του ’90 στα φυσικά προϊόντα και η οποία με το ευρύ και διεθνές επικοινωνιακό της δίκτυο μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην διάδοση αυτού του μηνύματος και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των θαλασσών μας.
Ως πρώτο βήμα αυτής της συνέργειας, έλαβε χώρα μία κοινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με εξαιρετική απήχηση σε περισσότερους από 300 δημοσιογράφους και influencers από 10 χώρες, με στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα θαλάσσιας προστασίας. Αφορμή για τη συνέντευξη τύπου ήταν η νέα φιλική προς το περιβάλλον – αντηλιακή συλλογή που πλέον διατίθεται στην παγκόσμια αγορά και η υποστήριξη της KORRES προς μία σημαντική δράση του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος που αφορά την υποβρύχια επαναφύτευση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας.



εικόνες από την υποβρύχια επαναφύτευση



των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας



Το λουλούδι της Ποσειδωνίας - ως ανώτερο φυτό και όχι φύκος η Ποσειδωνία ανθοφορεί μία φορά ανά λίγα χρόνια

Τα δάση των θαλασσών μας

Παρόλο που τα λιβάδια Ποσειδωνίας είναι προστατευόμενα ως οικότοπος υψηλής προτεραιότητας, καθώς και ιδιαίτερής σημασίας για την υγεία και παραγωγικότητα των θαλασσών μας λίγοι μόνο το γνωρίζουν και ακόμα περισσότεροι είναι όσοι τα αποφεύγουν όταν τα συναντήσουν στα παράκτια νερά. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποτελούν σημαντικό σύμμαχό μας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων στης κλιματικής αλλαγής, καθώς απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα συγκριτικά με τα τροπικά δάση. Περισσότερα από 300 είδη φυκών και 1.000 είδη θαλάσσιων ζώων βρίσκουν καταφύγιο στα λιβάδια. Λόγω του ιδιαίτερα αργού ρυθμού ανάπτυξης τους (6cm/χρόνο), όταν καταστραφεί ένα λιβάδι Ποσειδωνίας στα βαθύτερα νερά μπορεί να χρειαστεί περισσότερα από 100 χρόνια για να ξανασχηματιστεί. Αυτό προσδίδει μεγάλη ευθύνη σε εμάς εδώ στην Ελλάδα, καθώς στα νερά μας επιβιώνουν ακόμα κάποιες από τις μεγαλύτερες εκτάσεις θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας που έχουν απομείνει στον κόσμο. Και για όσους δεν κατανοούν την σημασία των φυσικών πόρων, να τονίσουμε και την αξία των υπηρεσιών οικοσυστήματος που προσφέρουν στον άνθρωπο τα λιβάδια Ποσειδωνίας, η οποία σύμφωνα με σχετική έρευνα εκτιμάται ότι φτάνει τα € 150.000.000/χλμ2.

Μία από τις καθημερινές μας καταναλωτικές συνήθειες που προκαλούν βαρύ αποτύπωμα στα θαλάσσια οικοσυστήματα και είδη, είναι η ευρεία χρήση των κοινών αντηλιακών. Στην πλειονότητά τους περιέχουν χημικά τα οποία είναι οικοτοξικά για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και επιβλαβή για τον άνθρωπο. Για παράδειγμα οι σιλικόνες που περιέχουν κατακάθονται στον πυθμένα και επιβαρύνουν τα είδη που ζουν σε αυτόν, ενώ τα πολλά από τα χημικά φίλτρα που περιέχουν, είναι τοξικά για τη θαλάσσια πανίδα, ενώ επίσης παρεμποδίζουν και την φωτοσύνθεση των θαλάσσιων φυτών.

Μπορούμε να φανταστούμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η επιβάρυνση που προκαλείται στην Ελλάδα που σε μία κανονική χρονιά δέχεται ετησίως 34 εκ. επισκέπτες. Με μία συντηρητική εκτίμηση χρήσης 1 φιάλης αντηλιακού /άτομο, αθροιστικά μαζί με τους Έλληνες υπολογίζεται ότι καταναλώνονται τουλάχιστον 11.000m3 (4.000 τόνοι) αντηλιακού/ έτος, σημαντικό μέρος των οποίων καταλήγει στα θαλάσσια οικοσυστήματα. Αναλογιζόμαστε λοιπόν τις δραματικές επιπτώσεις που αυτό προκαλεί στη θαλάσσια ζωή.

Στόχος μας είναι να βλέπουμε ολοένα και περισσότερα προϊόντα να αλλάζουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ολοένα και περισσότερους πολίτες να κάνουν συνειδητοποιημένες επιλογές για να μειώνουν το αποτύπωμα που προκαλεί η καθημερινή τους ζωή στο φυσικό περιβάλλον.



Για το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος
Αναστασία Μήλιου



©2021 Archipelagos Institute of Marine Conservation | Aegean Sea, Greece

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022