"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ..." Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σε ελληνική Πρεσβεία σε χώρα της Ασίας που έδινε παράνομα τουριστικές βίζες σε αλλοδαπούς για να έρθουν στην Ελλάδα. "

  

Κοινή Λογική || 2️⃣0️⃣0️⃣🇬🇷
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σε ελληνική Πρεσβεία σε χώρα της Ασίας που έδινε παράνομα τουριστικές βίζες σε αλλοδαπούς για να έρθουν στην Ελλάδα. Η ταρίφα ήταν 4.000€, τα οποία τα έδιναν με ευκολία οι κατ'άλλα φτωχοί οικονομικοί μετανάστες.. Οι αρχές βρήκαν χιλιάδες πλαστές βίζες..

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Φθιώτιδας






Αθήνα, 8 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Φθιώτιδας



Τον νομό Φθιώτιδας επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη. Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές του νομού Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας Σπύρος Κωσταράς.

Η παρουσία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε από τον Δήμο Λαμιέων όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο με τον οποίο συνομίλησαν για τα έργα που πραγματοποιούνται στον Δήμο μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όπως είναι το κλειστό κολυμβητήριο, οι νέες εστίες του Πανεπιστημίου που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται και η προώθηση της αξιοποίησης των Θερμοπυλών και της Πανελλήνιας Έκθεσης.

Χαιρετισμός Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση τιμής στον Παρασκευά Αυγερινό


 video της εκδήλωσης: https://youtu.be/e296Y1s6qRk & https://vimeo.com/718191921


Χαιρετισμός Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση τιμής στον Παρασκευά Αυγερινό (7.6.2022, Κύκλος Ιδεών)

Υποδεχόμαστε σήμερα με πολύ μεγάλη χαρά και τιμή τον Παρασκευά Αυγερινό. Τον ευχαριστώ από καρδιάς γιατί αποδέχτηκε την πρότασή μας και είναι σήμερα εδώ, όχι για να τιμηθεί, αλλά για να μας τιμήσει με την παρουσία του και νομίζω ότι αυτό το λέω εκφράζοντας όλες και όλους σας. Χαίρομαι γιατί η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Κύκλου μετά από δυόμιση χρόνια γίνεται εδώ, σε αυτό τον ειδυλλιακό κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών με την ανακαίνιση του οποίου έχω συνδέσει ένα μέρος της κυβερνητικής μου θητείας και χαίρομαι γιατί σήμερα εδώ, σε αυτό το χώρο, μπορούμε να νιώσουμε και την ιστορική, ας το πούμε έτσι, αύρα που εκπέμπει το Μουσείο. Ευχαριστώ και τους υπευθύνους του Μουσείου για τη βοήθειά τους στην οργάνωση της εκδήλωσης αυτής.

Ο Παρασκευάς Αυγερινός φέρει ένα όνομα το οποίο από μόνο του συμπυκνώνει μία μακρά διαδρομή και μία πολύ μεγάλη προσφορά, είναι μία από τις μεγαλύτερες εμβληματικές προσωπικότητες του δημοσίου βίου. Ξεκίνησε από την ορεινή Γορτυνία, από την Αρκαδία, πήρε μέρος σε όλες τις μεγάλες μάχες της γενιάς του, σε όλα τα κρίσιμα θέματα, σπούδασε ιατρική, έγινε ένας μάχιμος χειρουργός, συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και σε όλη του τη διαδρομή, την πολιτική, τη δημόσια, τουλάχιστον αυτά τα σχεδόν 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, συνδέεται με ορισμένες λέξεις οι οποίες νομίζω ότι περιγράφουν, έτσι όπως είναι κρουστές και βαρυσήμαντες, την προσωπικότητά του:

Ο Παρασκευάς Αυγερινός έχει καταστεί συνώνυμος της αξιοπρέπειας, της σοβαρότητας, της εγκυρότητας, της ανεξαρτησίας, της μετριοπάθειας, είναι ένα πρόσωπο που έχει συγκεντρώσει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, όχι μόνο φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων και εξέφραζε πάντα μέσα στην αισθητική της Μεταπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ μία ιδιαίτερη εκδοχή, γιατί ο Παρασκευάς Αυγερινός ήταν πάντα, πριν αυτό σχηματοποιηθεί από τον Κώστα Σημίτη, ένας εκσυγχρονιστής, ένας αντιλαϊκιστής και τις περιόδους εκείνες που ήταν περίπου αυτονόητο και δεδομένο ότι ο δημόσιος λόγος και η δημόσια πράξη προσλαμβάνει αυτήν τη χροιά.

Ο Παρασκευάς Αυγερινός τίμησε με την παρουσία του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μία λαμπρή θητεία για πάρα πολλά χρόνια, φθάνοντας μέχρι και το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Σώματος, τίμησε τη Βουλή των Ελλήνων την οποία και εκπροσώπησε στη Συνέλευση για την κατάρτιση της Συνθήκης για τη θέσπιση ενός Συντάγματος για την Ευρώπη που δυστυχώς απεδείχθη ατελέσφορη και αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τη μεταβατική, όπως λέγεται, Συνθήκη της Λισαβόνας η οποία όμως καλά κρατεί επί τόσα χρόνια.

Βέβαια ήταν μία χαρακτηριστική παρουσία της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μετά την αλλαγή του 1981, όταν επωμίστηκε τη μεγάλη ευθύνη του τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Ως Υπουργός Υγείας αυτής της κυβέρνησης, ο Παρασκευάς Αυγερινός διαμόρφωσε το σχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, του προσέδωσε τη μορφή του νόμου και με μία ομάδα σημαντικών συνεργατών, νέων τότε όλων στην ηλικία, έθεσε τις βάσεις αυτού του μεγάλου θεσμικού οικοδομήματος το οποίο δοκιμάσθηκε τώρα υπό συνθήκες πανδημίας και παρά τα προβλήματα, παρά την κριτική, άντεξε. Νομίζω ότι αυτό μας δίνει μία στέρεη βάση συζήτησης για το μέλλον του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας μετά την εμπειρία της πανδημίας.

Οργανώνουμε σήμερα, για να τιμήσουμε τον Παρασκευά Αυγερινό, μία εκδήλωση για την προοπτική του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μία εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, για τις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις μετά την πανδημία και κυρίως μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία που λειτουργεί ως ένα εργαστήριο δοκιμασίας όλων των ευρωπαϊκών υλικών. Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μία εκδήλωση για το εκλογικό σύστημα. Είναι τομείς με τους οποίους έχει συνδεθεί και συνδέεται συνειρμικά, αυτόματα, ο Παρασκευάς Αυγερινός, γιατί ανάμεσα στα άλλα ήταν και είναι πάντα μία έγκυρη φωνή εκλογικών προβλέψεων και νομίζω ότι είναι από τους λίγους στο δημόσιο βίο που κατανοεί εις βάθος τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στην καρδιά του οποίου βεβαίως βρίσκεται το εκλογικό σύστημα, χωρίς το οποίο δεν αποκτά αριθμητική υπόσταση το κομματικό σύστημα.

Ο Παρασκευάς Αυγερινός έχει γράψει, εδώ και κάποια χρόνια, τις εντυπώσεις του, τις αξιολογήσεις του για το κρισιμότερο, το πιο χαρακτηριστικό τμήμα της δημόσιας δράσης του και νομίζω ότι όλοι έχουμε διαβάσει στο βιβλίο αυτό την ιδιαίτερη οπτική γωνία του, που κατά τη γνώμη μου κωδικοποιεί τους χαρακτηρισμούς που με πολύ μεγάλη προσοχή, χωρίς να θίξω τη σεμνότητα του, διατύπωσα προηγουμένως.



U.S. Department of the Treasury/U.S. Department of the Treasury Daily Digest Bulletin

 

U.S. Department of the Treasury
The U.S. Economic Recovery in International Context

U.S. Department of the Treasury

Office of Public Affairs

 

Press Release:             FOR IMMEDIATE RELEASE

June 8, 2022

 

Contact:                  Treasury Public Affairs; Press@Treasury.gov  

The U.S. Economic Recovery in International Context

By: Assistant Secretary for Economic Policy Benjamin Harris and Deputy Assistant Secretary for Macroeconomics Neil Mehrotra

Overview

The economic recovery from the pandemic in the United States has been historic relative to prior episodes and has also been robust relative to the recoveries of many other major advanced economies. And while a counterfactual recovery is impossible to observe, research suggests that the actions taken by the Biden Administration meaningfully contributed to the pace of recovery and strength of the labor market. Other advanced economies similarly undertook significant policy actions to respond to the pandemic that have bolstered their economic recoveries.

This blog compares the US recovery along five key characteristics relative to other advanced economies:

  • The Size of the U.S Economy Has Exceeded its Pre-Pandemic Level
  • Despite Higher Growth, U.S. Inflation is now comparable to most major Advanced Economies
  • In Part Due to Differences in Labor Market Institutions, the U.S. Employment Recovery has Been Exceptionally Strong
  • Rapid Economic Growth has led to Especially Rapid Improvement in the U.S. Fiscal Position
  • The U.S. is Better Positioned than Others to Endure Commodity Shocks

This is not to suggest that the current recovery is without its challenges or is complete. Near-term inflation remains a concern, with core inflation still higher in the US, and long-term structural challenges remain. Still, many aspects of the U.S. recovery indicate a stronger recovery in the U.S.

U.S. Economic Recovery Fastest Among the G7

On average, real GDP across the G7 countries is now back to where it was prior to the start of the pandemic in the fourth quarter of 2019. However, there is considerable variability across countries. Not all G7 economies have recovered to their pre-pandemic size; by contrast U.S. real GDP is now 2.8 percent above the level at the end of 2019.

                             PIC 1        

Ενετάχθησαν διακόσιες δέκα επτά Πράξεις Κρατικών Ενισχύσεων ύψους 70.802,580,31€

Ενετάχθησαν διακόσιες δέκα επτά Πράξεις Κρατικών Ενισχύσεων ύψους 70.802,580,31€  στο πλαίσιο πρόσκλησης  «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πλητόμμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» με Κωδικό ΟΠΣ 4922. 













Δικαστική απόφαση δικαιώνει τους συνταξιούχους για τις μνημονιακές περικοπές




Με την απόφαση επιδικάστηκαν ποσά εντόκως, 5.000 με 6.000 ευρώ το άτομο και αφορούν μέχρι το τέλος του 2013 που κατατέθηκε η αγωγή - Η απόφαση είναι αμετάκλητη, ενώ ο ΕΦΚΑ αποφάσισε ότι δε θα ασκήσει κανέναν ένδικο μέσο...

αναγνώσατε πατώντας εδώ:

TOΠΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ/ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ-Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2022



 

Consumer protection: Council adopts its position on new rules for consumer credit

 

● Council of the EU
 
09/06/2022 11:33 | Press release |

Judicial cooperation: Council adopts negotiating mandate on two proposals to improve information exchange

 

To step up the fight against cross-border crime, the Council today adopted its negotiating mandates on a proposal regarding digital information exchange in terrorism cases and a proposal to establish a collaboration platform for joint investigation teams. These proposals are part of ongoing efforts to modernise and digitalise cross-border judicial cooperation, making it easier for prosecutors and judges to exchange information and bring to justice the growing number of criminals and terrorists acting across borders.

Information exchange in terrorism cases

Currently, member states share information with Eurojust on cases related to terrorism via various channels. This information is then included in the European judicial counter-terrorism register, a technically outdated system that does not allow for proper cross-checking of information.

The proposal aims to remedy these shortcomings and allow Eurojust to play a stronger and more proactive role in supporting coordination and cooperation between national authorities investigating and prosecuting terrorist offences.

Under the proposed rules, member states will need to provide Eurojust with information on any criminal investigations regarding terrorist offences as soon as such cases are referred to the judicial authorities. The proposal:

  • creates a modern, digital case-management system which stores this information and allows it to be cross-checked
  • empowers Eurojust to better detect links between transnational investigations and prosecutions in the field of terrorism and to proactively inform member states about the links found
  • creates a secure digital communication channel between member states and Eurojust
  • simplifies cooperation with third countries by granting liaison prosecutors seconded to Eurojust access to the case-management system

Collaboration platform for joint investigation teams

Ministers will aim to adopt a general approach on the draft regulation establishing a collaboration platform for joint investigation teams (JITs). Joint investigation teams are teams created for specific criminal investigations, for a fixed period of time. They are set up by the competent authorities of two or more member states, with the possible participation of third countries concerned, to jointly manage cross-border investigations. The JIT framework allows members of the team to exchange evidence directly, without the need for traditional judicial cooperation procedures.

The proposed platform will facilitate the daily coordination and management of a JIT, ensure the exchange and temporary storage of operational information and evidence, and ensure secure communication and evidence traceability. It will be accessible via a secure internet connection and include a centralised information system and a connection between this system and relevant IT tools used by the JITs. Use of the platform will be strongly encouraged, but will remain voluntary.

Eu-LISA, the EU agency for the operational management of large scale IT systems in the area of freedom, security and justice, will be tasked with designing, developing and operating the platform.

09/06/2022 11:33 | Δελτίο τύπου |

Δικαστική συνεργασία: Έγκριση διαπραγματευτικής εντολής από το Συμβούλιο σχετικά με δύο προτάσεις για τη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών

 

Προκειμένου να ενισχυθεί η καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τις διαπραγματευτικές εντολές του σχετικά με την πρόταση για την ψηφιακή ανταλλαγή πληροφοριών σε υποθέσεις τρομοκρατίας και την πρόταση για τη δημιουργία πλατφόρμας συνεργασίας των κοινών ομάδων έρευνας. Οι προτάσεις αυτές εντάσσονται στις διαρκείς προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης της διασυνοριακής δικαστικής συνεργασίας, προκειμένου να διευκολυνθεί για τους εισαγγελείς και τους δικαστές η ανταλλαγή πληροφοριών και η προσαγωγή στη δικαιοσύνη του αυξανόμενου αριθμού εγκληματιών και τρομοκρατών που δραστηριοποιούνται σε διασυνοριακό επίπεδο.

Ανταλλαγή πληροφοριών σε υποθέσεις τρομοκρατίας

Επί του παρόντος, τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Eurojust πληροφορίες για υποθέσεις που αφορούν την τρομοκρατία, μέσω διαφόρων διαύλων. Οι πληροφορίες αυτές καταχωρίζονται στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό δικαστικό αντιτρομοκρατικό μητρώο, ένα τεχνικά παρωχημένο σύστημα που δεν επιτρέπει τη σωστή διασταύρωση των πληροφοριών.

Στόχος της πρότασης είναι να αντιμετωπιστούν αυτές οι αδυναμίες και δοθεί στην Eurojust ισχυρότερος και πιο προορατικός ρόλος στην υποστήριξη του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των εθνικών αρχών που είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση και τη δίωξη τρομοκρατικών εγκλημάτων.

Σύμφωνα με τους προτεινόμενους κανόνες, τα κράτη μέλη θα πρέπει να παρέχουν στην Eurojust πληροφορίες σχετικά με ποινικές έρευνες που αφορούν τρομοκρατικά εγκλήματα αμέσως μόλις οι υποθέσεις αυτές παραπεμφθούν στις δικαστικές αρχές. Με την πρόταση:

  • δημιουργείται σύγχρονο ψηφιακό σύστημα διαχείρισης υποθέσεων που αποθηκεύει πληροφορίες και επιτρέπει τη διασταύρωσή τους
  • παρέχεται στην Eurojust η δυνατότητα βελτίωσης του εντοπισμού δεσμών μεταξύ διακρατικών ερευνών και διώξεων στον τομέα της τρομοκρατίας, και προληπτικής ενημέρωσης των κρατών μελών για τους δεσμούς που έχουν εντοπιστεί
  • δημιουργείται ασφαλής δίαυλος ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ των κρατών μελών και της Eurojust
  • απλουστεύεται η συνεργασία με τις τρίτες χώρες, με τους εισαγγελείς-συνδέσμους που είναι αποσπασμένοι στην Eurojust να αποκτούν πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων

Πλατφόρμα συνεργασίας των κοινών ομάδων έρευνας

Οι υπουργοί θα επιδιώξουν να εγκρίνουν γενική προσέγγιση σχετικά με το σχέδιο κανονισμού για τη δημιουργία πλατφόρμας συνεργασίας των κοινών ομάδων έρευνας (ΚΟΕ). Πρόκειται για ομάδες που δημιουργούνται για συγκεκριμένες ποινικές έρευνες, για ορισμένο χρονικό διάστημα. Συστήνονται από τις αρμόδιες αρχές δύο ή περισσότερων κρατών μελών, με δυνατότητα συμμετοχής των ενδιαφερόμενων τρίτων χωρών, για την από κοινού διαχείριση διασυνοριακών ερευνών. Το πλαίσιο για τις ΚΟΕ επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να ανταλλάσσουν αποδεικτικά στοιχεία απευθείας, χωρίς να απαιτείται να εφαρμοστούν οι συνήθεις διαδικασίες δικαστικής συνεργασίας.

Η προτεινόμενη πλατφόρμα θα διευκολύνει τον καθημερινό συντονισμό και τη διαχείριση των ΚΟΕ και θα εξασφαλίζει την ανταλλαγή και προσωρινή αποθήκευση επιχειρησιακών πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και την ασφαλή επικοινωνία και την ιχνηλασιμότητα των αποδεικτικών στοιχείων. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται μέσω ασφαλούς σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει κεντρικό σύστημα πληροφοριών και σύνδεση μεταξύ αυτού του συστήματος και των σχετικών εργαλείων ΤΠ που χρησιμοποιούν οι ΚΟΕ. Η χρήση της πλατφόρμας θα παραμείνει προαιρετική, παρότι συνιστάται ιδιαιτέρως.

Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η λειτουργία της πλατφόρμας θα ανατεθεί στον eu-LISA, τον Οργανισμό της ΕΕ για τη Λειτουργική Διαχείριση Συστημάτων ΤΠ Μεγάλης Κλίμακας στον Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης.

● Council of the EU
 
09/06/2022 11:15 | Press release |

Consumer protection: Council adopts its position on new rules for consumer credit

 

The Council today agreed its position (‘general approach’) on the revision of the consumer credit directive. The revised directive repeals and replaces the current 2008 directive on credit agreements.

Since 2008, the increasing digitalisation of the European economy has led to significant changes in the consumer credit market. This has led to the emergence of new products and new actors offering credit through faster and simplified procedures, as well as to changes in consumer preferences when buying online, in particular following the recent COVID-19 crisis.

As a result, the revision of the consumer credit directive modernises and reinforces consumer protection at European level when subscribing to such credit. In particular, the directive aims to promote responsible and transparent practices of all the actors involved in consumer credit, for example by ensuring that information on credits is presented in a clear and understandable way, and is adapted to digital devices.

In addition, to protect consumers from irresponsible lending practices that could lead to over-indebtedness, the directive promotes financial education and debt advice, and regulates the assessment whether or not a consumer will be able to repay their credit.

Ζώα συντροφιάς: Αναβολή της υποχρέωσης για στείρωση



«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς έχει εκδοθεί, έχουν οριστεί οι προδιαγραφές και είμαστε στη φάση αναδόχου από τον διαγωνισμό που διενεργεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνηση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υποστηρίζοντας την τροπολογία που κατατέθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με κάποιες μεταβατικού χαρακτήρα διατάξεις του Ν. 4830/2021 για το νέο πλαίσιο που αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Με διάταξη της τροπολογίας, επαναπροσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς για στείρωση ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού, DNA, καθώς και της επιβολής των προβλεπόμενων προστίμων για τους παραβάτες, ο οποίος συναρτάται με την έναρξη ισχύος του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς και φυσικά του Εργαστηρίου Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς....

EU Drugs Agency: Council adopts negotiating mandate on strengthening the role of the agency

● Council of the EU
 
09/06/2022 10:07 | Press release |

EU Drugs Agency: Council adopts negotiating mandate on strengthening the role of the agency

 

To step up the fight against illegal drugs, the Council today adopted its negotiating mandate on the proposal on the EU Drugs Agency, meant to turn the existing European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction into a fully fledged agency and strengthen its role. The new regulation will provide the agency with the means to respond to new health and security challenges posed by illegal drugs in a more efficient way, better support member states and contribute to improving the situation at the international level.

The collection, analysis and dissemination of data will continue to be the agency’s main task of the agency, but under the enhanced mandate it will also be able to:

  • develop general health and security threat assessment capabilities to rapidly identify new threats, and conduct regular foresight exercises to identify future challenges
  • cover specifically poly-substance use, which is the consumption of drugs together with other licit or illicit substances and which is becoming increasingly common
  • strengthen its cooperation with the national focal points, whose position would be reinforced, enabling them to provide the agency with relevant data on the national drug situation
  • put in place a network of laboratories which will enable the agency to access forensic and toxicological information
  • develop evidence-based interventions, to raise awareness and issue alerts when particularly dangerous substances appear on the market

The regulation will also clarify the role of the agency in the area of international cooperation, so that it can fully engage in activities in this area and respond to requests from third countries and international bodies.

09/06/2022 10:07 | Δελτίο τύπου |

Οργανισμός της ΕΕ για τα ναρκωτικά: Το Συμβούλιο εγκρίνει διαπραγματευτική εντολή για την ενίσχυση του ρόλου του οργανισμού

 

Για να εντατικοποιηθεί ο αγώνας κατά των παράνομων ναρκωτικών, το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη διαπραγματευτική εντολή του σχετικά με την πρόταση για τον Οργανισμό της ΕΕ για τα Ναρκωτικά με σκοπό να μετατραπεί το υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας σε ολοκληρωμένο οργανισμό και να ενισχυθεί ο ρόλος του. Ο νέος κανονισμός θα παράσχει στον οργανισμό τα μέσα για να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις νέες προκλήσεις κατά της υγείας και της ασφάλειας από τα παράνομα ναρκωτικά, να υποστηρίζει καλύτερα τα κράτη μέλη και να συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης σε διεθνές επίπεδο.

Η συλλογή, η ανάλυση και η διάδοση δεδομένων θα παραμείνει το κύριο καθήκον του οργανισμού, αλλά στο πλαίσιο της ενισχυμένης εντολής του θα είναι επίσης σε θέση:

  • να αναπτύξει γενικές ικανότητες αξιολόγησης απειλών για την υγεία και την ασφάλεια για τον ταχύ εντοπισμό νέων απειλών και να διενεργεί τακτικά προβλέψεις για τον εντοπισμό μελλοντικών προκλήσεων
  • να καλύπτει ειδικά την πολλαπλή χρήση ουσιών, δηλαδή την κατανάλωση ναρκωτικών μαζί με άλλες νόμιμες ή παράνομες ουσίες, η οποία γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο
  • να ενισχύσει τη συνεργασία του με τα εθνικά σημεία επαφής, η θέση των οποίων θα ενισχυθεί, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρέχουν στον οργανισμό τα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο
  • να δημιουργήσει δίκτυο εργαστηρίων που θα παρέχει στον οργανισμό πρόσβαση σε εγκληματολογικές και τοξικολογικές πληροφορίες
  • να αναπτύξει τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την έκδοση προειδοποιήσεων όταν εμφανίζονται στην αγορά ιδιαίτερα επικίνδυνες ουσίες

Ο κανονισμός θα αποσαφηνίσει επίσης τον ρόλο του οργανισμού στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας, ούτως ώστε να μπορεί να συμμετέχει πλήρως σε δραστηριότητες στον τομέα αυτόν και να ανταποκρίνεται σε αιτήματα τρίτων χωρών και διεθνών οργανισμών.


"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022