Καλό μεσημέρι,

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής, σε ένα άτυπο δείπνο για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής. 

Στο δείπνο θα μετάσχουν ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του Μαυροβουνίου Γιακόβ Μιλάτοβιτς, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μποριάνα Κρίστο, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ, της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσιολάκου και η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τον ηγετικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.