"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..-Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΝΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ....Μακάρι ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ...και να αλλάξουν όσα λέει τα οποία ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

 
"Γιώργος Σταράκης

4ος αυτόχειρας Αστυνομικός σε ένα μήνα.. και οι υπόλοιποι δεν Αργούμε να ξέρετε . Και δεν είναι απειλή , είναι αλήθεια οτι δεν είμαστε καλά .. όταν δουλεύουμε διπλά νυχτερινά , όταν δεν παίρνουμε τα νόμιμα ρεπό μας , όταν τα χρήματα δε μας φτάνουν να βγάλουμε μια εβδομάδα , όταν ο Νόμος είμαι ελαστικός με τους παραβάτες και οι Αστυνομικοι γίνονται βορά στους παραβάτες που έχουν χρήματα να προσλαμβάνουν τους διάσημους Ποινικολόγους εναντίον μας , όταν μας μεταχειρίζονται σαν σκλάβους .. κι εγώ είμαι από τους τυχερούς που έχω διοικητή Άνθρωπο πρώτα από όλα και συνάδελφο επίσης.

Ο κόσμος νομίζει πίνουμε καφέ και κινητό . Όταν εγώ στα γενέθλια του γιου μου δουλεύω και δεν ξέρω αν θα προλάβω να πάω στην κοπή της τούρτας του παιδιου μου , όταν πρωτοχρονιά κάνουμε στο περιπολικό , όταν Πάσχα οι άλλοι ψήνουν κι εμείς γυρνάμε σαν τήμουν άδικη κατάρα δεξιά αριστερά περιπολία .. τι ; Επειδή δεν μιλάνε οι συνάδελφοι ; Για να μην τους στείλουν αποσπαση δεξιά και αριστερά τιμωρητικά ;
Στα παιδιά μας βγαίνουν τα ψυχολογικά μας , η πίεση και η αδικία που υφιστάμεθα …
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους Άθλιους του Βίκτωρος Ουγκό . Αυτή είναι η κοινωνία μας …
Οι πολίτες με τα δίκια τους ξεσπάνε πα του πιεσμένοι και αυτοι .. που πάμε ;;; Δεν ξέρω ..
αυτή δεν είναι ζωή ..
σε όλους μας περνάει αυτή η σκέψη ότι δεν αξίζει να ζεις αν δε βλέπεις το παιδι σου, αν δεν ξεκουράζεσαι κατά τα νόμιμα εστω , αν δε μπορείς να πάρεις τον καφέ σου από έξω και τον φτιάχνεις με το μπρίκι σου στο τμημα ..
Οι ιθύνοντες ας προσεξουν επιτελους και την Αστυνομία .. δε θα πω αν είναι η διοίκηση ή η πολιτεία , οι νοημονες νοείτο ..
Αλλά ο Έλληνας Αστυνομικός έχει εξαθλιωθεί ..
Και το ότι περνάμε σε πράξεις αυτοχειρίας αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά απειλή αλλά πράξη απόγνωσης μετα από εξίσωση που πάντα βγαζει αρνητικό πρόσημο στις ζωές μας , στις οικογένειες μας και στα παιδιά μας ..
Ελλας και ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου …"


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ..με βαθειά εκτίμηση και ΑΓΑΠΗ,άρθρο μου του έτους 2009 με τίτλο "Ο ΜΠΑΤΣΟΣ":
O ΜΠΑΤΣΟΣ... χρονογράφημα της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη
πατήστε εδώ:

AΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ,ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: "Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!"

 "Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!"

Εορτασμός Εθνικής Επετείου στη Σάμο.






ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στο Ρέθεμνος, εκεί που γεννήθηκε...καταθέτει στεφάνι





"Στο μέρος που γεννήθηκα, στο Ρέθυμνο, για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Διπλή συγκίνηση για εμένα: Αφενός βρέθηκα ξανά στον τόπο της καταγωγής μου και αφετέρου αυτή η επίσκεψη μού ξανάφερε έντονα στο μυαλό τις διηγήσεις του πατέρα μου, Γιάννη Χατζηδάκη, που πολέμησε και τραυματίστηκε στη Βόρειο Ήπειρο. 🇬🇷🇬🇷🇬🇷"

 

ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ,ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, άρθρο: Trussonomics vs Τσιπροnomics





Trussonomics vs Τσιπροnomics - άρθρο στο newsletter KREPORT
26 Οκτώβριος 2022

Αυτό που συνέβη με τη Liz Truss στη Βρετανία είναι εκείνο που περιγράφεται ως θεία δίκη. Φυσικά ο λαϊκισμός και οι ανέφικτες υποσχέσεις δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Ούτε στο εξωτερικό ούτε πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Όμως στην περίπτωση της κ. Truss στη Βρετανία η τιμωρία ήρθε ακαριαία.

Όσα έγιναν και οδήγησαν στην παραίτησή της 44 ακριβώς μέρες μετά την εκλογή της θα διδάσκονται σίγουρα για πάντα στην πολιτική ιστορία. Πίσω από αυτή την τιμωρία ήταν το θέμα για το οποίο επέλεξε να λαϊκίσει ή να δείξει την ιδεοληψία της (διαλέγετε και παίρνετε), αλλά και ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα στις μέρες μας διεθνώς: Με άλλα λόγια, το θέμα πάνω στο οποίο κάηκε ήταν η οικονομία και τιμωρός ήταν οι αγορές οι οποίες ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα.

Προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δημαγωγός δεν μένει τελικά ατιμώρητος για τα ψέματά του. Το ίδιο και όσοι τον πιστεύουν. Απλώς ο χρόνος της τιμωρίας ενδεχομένως αργεί κάποιες φορές, διότι τα θέματα που επιλέγει κανείς να λαϊκίσει και οι συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί μπορεί να έχουν διαφορετική υφή. Κάνεις μια ζημιά πχ στο εκπαιδευτικό σύστημα που φαίνεται μετά από αρκετά χρόνια. Ή καταφεύγεις σε πατριδοκαπηλία η οποία πληρώνεται ή καθυστερεί να πληρωθεί ανάλογα με τις συγκυρίες.

Στην περίπτωση της κ. Truss είχαμε έναν δεξιό λαϊκισμό. Είναι γνωστή η έμφαση που δίνεται από σημαντική μερίδα πολιτικών στους Αγγλοσαξονικές χώρες για τη μείωση των φόρων. Σωστά κατά τη γνώμη μου, διότι το μεγάλο κράτος είναι παράγοντας καθυστέρησης και οπισθοδρόμησης. Το ζήτημα όμως τίθεται όταν υπερβαίνει κανένας το μέτρο. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τους φόρους, αλλά λελογισμένα, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία των ελλειμμάτων και του χρέους. Και τελικά η λελογισμένη μείωση των φόρων ήταν παράγοντας που ενίσχυσε την ανάπτυξη.

Η περίπτωση Truss όμως ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Προς τέρψιν του εκλογικού της ακροατηρίου, είχε υποσχεθεί μείωση των φόρων που θα καλυπτόταν από τη διεύρυνση του ελλείμματος και του χρέους! Και επειδή «δωρεάν γεύμα» δεν υπάρχει στα οικονομικά, ο πέλεκυς της τιμωρίας από τον αυτοματισμό των αγορών έπεσε αμέσως. Τα spreads εκτινάχθηκαν. Η στερλίνα υπονομεύτηκε. Το ΔΝΤ εξεγέρθηκε. Η κυβέρνηση κλονίστηκε. Και η Πρωθυπουργός παραιτήθηκε, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ παραμονής στην εξουσία.

Όλα αυτά δείχνουν σ’ όσους το «τερματίζουν» με τη μείωση των φόρων πως υπάρχουν όρια στις κινήσεις τους, διότι υφίστανται ανελέητοι διορθωτικοί μηχανισμοί των αγορών που ξεπερνούν τις δυνατότητες ακόμα και ενός πολύ ισχυρού κράτους.

Το ίδιο ισχύει και για την αντίπερα όχθη του λαϊκισμού, του αριστερού λαϊκισμού δηλαδή. Ή εν πάση περιπτώσει, για να μην τα χαλάσουμε στην ορολογία, στο λαϊκισμό του «δώσε»: Δώσε επιδόματα, δώσε συντάξεις, δώσε ό,τι έχεις και δεν έχεις, απλώς και μόνο για να παραστήσεις τον καλό, τον φιλολαϊκό και τον φιλεύσπλαχνο. Και να ψαρέψεις μερικές ψήφους αφελών. Ο λαϊκισμός του «δώσε» ενδημεί ιδιαιτέρως στην πατρίδα μας, παρόλο που τον πληρώσαμε την περασμένη δεκαετία και πήγε να κοστίσει την ίδια παραμονή μας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δήθεν μαγική εξαφάνιση «με ένα νόμο και ένα άρθρο» των προβλημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος έμαθε καλά το μάθημα των συνεπειών αυτού του είδους του λαϊκισμού και γι’ αυτό ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία το 2019. Όμως επειδή ο λαϊκισμός ποτέ δεν πεθαίνει, τον βλέπω ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να επανακάμπτει όλους τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση, εξαντλώντας τις δυνατότητες του προϋπολογισμού και της οικονομίας, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε σχέση με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ενώ κάνει το ίδιο για την ενεργειακή κρίση. Και προχωρεί σε μια όσο πιο ουσιαστική γίνεται υπό τις περιστάσεις στήριξη των συνταξιούχων, των εργαζόμενων που αμείβονται με κατώτατο μισθό και των αδύναμων οικονομικά με θετικές παρεμβάσεις στις συντάξεις, τον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα.

Είναι όμως προφανές ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται ακριβώς διότι η οικονομία, παρά τις δυσμενείς διεθνείς συνθήκες, έχει βρεθεί σε θετική πορεία (σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εισαγωγών, μείωση της ανεργίας κατά 5 μονάδες, πολύ σημαντική αύξηση του ΑΕΠ) δεν αρκούν καθόλου στην αντιπολίτευση, αλλά και σε ένα σημαντικό τμήμα των μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα δε ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών. Επανερχόμαστε στο γνωστό μοτίβο που ζούσαμε όλες τις τελευταίες δεκαετίες «τι είναι αυτή η αύξηση; Ένα κουλούρι την ημέρα». Ο δε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γίνεται εκφραστής, ακόμα μια φορά, αυτού του αριστερού λαϊκισμού, επανερχόμενος με ένα ενισχυμένο και επαυξημένο, νέο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αυξήσεις τύπου 2014-2015 στους πάντες, ενώ την ίδια στιγμή μιλά για δήθεν καταστροφή της οικονομίας. Trussonomics εκεί, Τσιπροnomics εδώ.

Λένε ότι «παλιό άλογο περπατησιά δεν αλλάζει» ή και μιας και μιλάμε για την Αγγλία “you can’t teach an old dog new tricks”. Θέλω όμως να ελπίζω ότι όσοι τείνουν να ξεχάσουν όλα όσα ζήσαμε την περασμένη δεκαετία, θα μάθουν από το πάθημα της κ. Truss την περασμένη εβδομάδα. Ακραίος λαϊκισμός είναι εκεί, ακραίος λαϊκισμός είναι και εδώ. Λαϊκισμός των λίγων φόρων στη Βρετανία, λαϊκισμός του «δώσε ενώ δεν έχεις αυτά που υπόσχεσαι» στην Ελλάδα. Οι αγορές αντέδρασαν εκεί, οι αγορές αντέδρασαν και εδώ την περασμένη δεκαετία. Είναι πολύ πρόσφατο για να το ξεχάσουμε! Κι αν πολιτικοί και δημοσιογράφοι δεν μπορούν να συνετιστούν, ας μην τους ακολουθήσουν οι πολίτες. Ας μάθουν να ακολουθούν όσους λένε λιγότερα. Τα λιγότερα σημαίνουν περισσότερα!

ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ,Βουλευτού Β' Θεσσαλονίκης, άρθρα...

 




ΑΡΘΡΑ


Εκτός ΜΕΘ το 60% των θανάτων από COVID στο Νοσοκομείο Παπανικολάου – Επίκαιρη ερώτηση για τη διαχείριση της πανδημίας – 28.02.2022

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Η απόπειρα λογοκρισίας απέτυχε.Το βιβλίο μου, Απόπειρα Δολοφονίας, Εκδόσεις Ίνδικτος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί.



"Η απόπειρα λογοκρισίας απέτυχε.Η αγωγή της πρώην επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μ.Παπασπύρου απορρίφθηκε.

 Το αίτημά της να απαγορευθεί η κυκλοφορία του βιβλίου μου «Απόπειρα Δολοφονίας» απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Μ.Παπασπύρου θεώρησε ότι σε περίοδο ώριμης δημοκρατίας μπορεί να στραφεί εναντίον των Εκδόσεων Ίνδικτος, εναντίον του εκδότη Μανώλη Βελιτζανίδη και εναντίον μου και να ζητήσει μεταξύ άλλων την απαγόρευση του βιβλίου μου. 
Της διέφυγε, όμως, κάτι απολύτως βασικό: στις δημοκρατίες η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης έχουν κατοχυρωθεί.

Κι ακόμη και εάν η αλήθεια ενοχλεί, εάν η αλήθεια αποκαλύπτει,
αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς με σύμμαχο τη Δικαιοσύνη να εξαφανίσει την αλήθεια. 
Γιατί ο μεγεθυντικός φακός της Δικαιοσύνης βλέπει σε όλα τα σκοτάδια. Σε όλα ανεξαιρέτως.
Ο καθηγητής Αστικού Δικαίου Θεόδωρος Λύτρας και εγώ αυτοπροσώπως αποκρούσαμε με επιτυχία την αγωγή που ζητούσε την απαγόρευση του βιβλίου μου.
Έχω δεχθεί πολλά περισσότερα και άδικα χτυπήματα. Εδώ όμως το ζήτημα ξέφυγε εντελώς και από το προσωπικό και από το πολιτικό επίπεδο. Γιατί η ανωτέρω επιτέθηκε σε βιβλίο.
Το βιβλίο μου, όμως, Απόπειρα Δολοφονίας, Εκδόσεις Ίνδικτος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί. Χωρίς λογοκρισία…"

Νίκου Ανδρουλάκη :Για μια αποτελεσματική και δίκαιη απάντηση στην ενεργειακή κρίση





Για μια αποτελεσματική και δίκαιη απάντηση στην ενεργειακή κρίση




Από Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
29/10/2022


Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εφημερίδα “Τα Νέα”

Δεκαπέντε μήνες έχουν πλέον περάσει από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης, τον Αύγουστο του 2021. 
Μια κρίση που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και για την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να αδυνατούν να βρουν κοινές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 
Στην τελευταία Σύνοδο απουσίαζαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Στα Συμπεράσματα υπήρχε απλώς η οδηγία για την διερεύνηση διάφορων λύσεων, με τις αποφάσεις να μετατίθενται για μία ακόμα φορά στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας στα τέλη Νοεμβρίου, όταν θα μπαίνουμε στο χειμώνα. ~Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις, όπως είναι οι κοινές αγορές φυσικού αερίου στα πρότυπα των αγορών των εμβολίων που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και η επαναφορά και μονιμοποίηση κοινών εργαλείων όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και το SURE, ώστε με κοινό δανεισμό να δοθούν επιδοτήσεις και χαμηλότοκα δάνεια, για να ανταπεξέλθουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες στο υψηλό ενεργειακό κόστος.
Τα αίτια της κρίσης είναι διεθνή, όμως η αυξανόμενη ένταση των επιπτώσεων οφείλεται σε λανθασμένες πολιτικές επιλογές που μας έχουν κάνει περισσότερο ευάλωτους. Η χώρα μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης έχει από τις πιο ακριβές τιμές χονδρικής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συγκρατήσει τις δραματικές αυξήσεις, δημιούργησε έναν στρεβλό μηχανισμό, ο οποίος όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί νέα υπερκέρδη. Οι πάροχοι καθορίζουν αυθαίρετα τις τιμές λιανικής, βάσει της εμπορικής τους πολιτικής και όχι βάσει του κόστους, με το κράτος να επιδοτεί με τεράστια ποσά τα τιμολόγια για να συγκρατεί κάπως τις τιμές.
Οι επιδοτήσεις τους τρεις μήνες εφαρμογής του συστήματος μέχρι σήμερα, αγγίζουν τα 4,1 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,7 δισ. είναι απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, και ένα μεγάλο ποσοστό χρημάτων από Ταμεία που στόχο είχαν να χρηματοδοτήσουν τη δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών και επενδύσεις στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Όμως εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης δίνονται στις ενεργειακές εταιρείες.

Ενδεικτικό παράδειγμα της νέας στρέβλωσης είναι οι τιμολογήσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο. Ενώ η χονδρική τιμή κυμάνθηκε κοντά στα 420 €/MWh, η τρίτη πιο ακριβή στην Ευρώπη, οι τιμές των παρόχων χωρίς τις επιδοτήσεις πλησίαζαν τα 800 €/MWh, με τη ΔΕΗ να δίνει τον τόνο των υψηλών τιμολογίων. Η διαφορά αυτή μεταξύ κόστους και τιμής πώλησης απέφερε σε ένα μόλις μήνα υπερκέρδη 500 εκατομμύριων ευρώ.

Εμείς προτείναμε από την αρχή την επιβολή ενός κλιμακωτού και όχι οριζόντιου πλαφόν στη λιανική, ώστε οι πιο ευάλωτοι πολίτες και επιχειρήσεις να είναι προστατευμένοι. Το μέτρο αυτό διαφανές και χωρίς διαμεσολάβηση, περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήδη από τον Φεβρουάριο και επιμερίζει δίκαια το κόστος μεταξύ κράτους, παραγωγών και καταναλωτών, χωρίς να δημιουργεί υπερκέρδη σε λίγους εις βάρος των πολλών. Επιπλέον έχουμε ζητήσει την φορολόγηση των υπερκερδών, πέρα από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, στους παρόχους αλλά και στις εταιρείες εμπορίας, διύλισης και μεταφοράς ορυκτών καυσίμων, όπως είναι τα διυλιστήρια και οι έμποροι Φυσικού Αερίου.

Παράλληλα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα πολιτικών για τη δίκαιη μετάβαση που θα εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και θα καταπολεμά την ενεργειακή φτώχεια. Με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτηρίων, ιδιαίτερα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και την επιχορήγηση για την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων, ώστε να μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να είναι διαχρονικά προστατευμένοι. Με την προώθηση μικρών και μεσαίων προγραμμάτων εγκατάστασης ΑΠΕ ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες και η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων για αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές για να μειωθεί το υψηλό κόστος και η παραγωγή ενέργειας να μην περιορίζεται σε λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά όλο και περισσότεροι να μπορούν να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν. Μάλιστα, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή εμπειρία η πολιτική αυτή οδηγεί τις κοινωνίες στη δημιουργία μίας νέας κουλτούρας εξοικονόμησης, που είναι και ένας βασικός στόχος της πράσινης μετάβασης. Με εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του δικτύου αλλά και δημιουργία υποδομών αποθήκευσης ενέργειας αξιοποιώντας τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να μην εξαρτάται η σύνδεση ΑΠΕ από πελατειακές παραχωρήσεις όπως έγινε με την Υπουργική απόφαση Σκρέκα τον Δεκαπενταύγουστο, όπου παρέδωσε σε λίγες εταιρείες, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια τον ελάχιστο εναπομείναντα ελεύθερο χώρο που υπήρχε. Με ενίσχυση των διασυνδέσεων της χώρας ώστε να μπορεί να εκμεταλλευθεί στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από το στρατηγικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενεργειακή Ένωση. Στο προσυνέδριό μας μάλιστα για την Ενέργεια στην Κοζάνη είχαμε πρώτοι επαναφέρει και παρουσιάσει, με αναλυτική τεκμηρίωση, την πρόταση για τη κατασκευή μιας μεγάλης γραμμής μεταφοράς πράσινου ηλεκτρισμού από την Ελλάδα στην Κεντρική Ευρώπη.

Με τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας αποδεικνύουμε ότι υπάρχει μία αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στις κοστοβόρες και άδικες πολιτικές της Κυβέρνησης που βασίζονται σε έναν δημοσιονομικό λαϊκισμό με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές και με την διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων να μετατρέπεται σε μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας. Μία εναλλακτική που έχει στο επίκεντρο την προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών αλλά και της παραγωγικής βάσης της χώρας ενισχύοντας την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και της οικονομίας μας στις διεθνείς προκλήσεις.

Νίκος Ανδρουλάκης: "Το έπος του ΄40 είναι ένα διαχρονικό σύμβολο θυσίας για την πατρίδα."




ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Νίκος Ανδρουλάκης
Το έπος του ΄40 είναι ένα διαχρονικό σύμβολο θυσίας για την πατρίδα.

Τη σημερινή εποχή των γεωπολιτικών αναταραχών και της μεγάλης αβεβαιότητας οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση της θέσης της χώρας με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με αίσθημα ενότητας να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα απέναντι σε κάθε είδους αναθεωρητισμό και ιδιαίτερα της προκλητικής τουρκικής ηγεσίας.

Κάθε διάλογος πρέπει να στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και όχι στο δίκαιο του ισχυρού.

Γι’ αυτό όταν κάποιοι αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες υπονομεύοντας τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις από εταίρους ή την ηγεσία του ΝΑΤΟ. Ούτε βέβαια νέες συμφωνίες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Η θυσία των Ελλήνων στο έπος του ΄40 θα αποτελεί διαχρονικά μια πυξίδα ευθύνης και εθνικής αξιοπρέπειας για όλους μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. 🇬🇷




ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,πρόσφατη δραστηριότητα






Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την 28η Οκτωβρίου28 Οκτωβρίου 2022



Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Oxi Courage Awards»
27 Οκτωβρίου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Oxi Courage Awards», που έγινε στην Ουάσιγκτον από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation» με αφορμή τ...


Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Le Point και στη δημοσιογράφο Alexia Kefalas
27 Οκτωβρίου 2022
Alexia Kefalas: Στις 6 Οκτωβρίου στην Πράγα, η έναρξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) από 44 χώρες της ηπείρου αποτέλεσε το σκηνικό ενός επεισοδίου με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος αποχώρησε νωρίτε...


Ενημερωτικό σημείωμα για την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρ...
27 Οκτωβρίου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το απόγευμα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση, κατέ...

Council approves 2021 climate finance figure

 

● Council of the EU
 
28/10/2022 16:12 | Press release |

Council approves 2021 climate finance figure

 

In 2021, the European Union and its 27 member states committed €23.04 billion1 in climate finance from public sources to support developing countries to reduce their greenhouse gas emissions and adapt to the impacts of climate change.

The Council approved the figure today, in preparation for the United Nations Climate Change Conference of the Parties (COP27), which will take place from 6 to 18 November in Sharm-el-Sheikh, Egypt. The figure is based on the detailed EU climate finance reporting rules laid down in the governance regulation.2

In 2021, over 54% of the funding for developing countries was dedicated to either climate adaptation or cross-cutting action (involving both climate change mitigation and adaptation initiatives) and close to half of the total funding was committed in the form of grants, according to data compiled by the European Commission.

The EU and its member states are determined to continue delivering on their international climate finance commitments towards the developed countries' collective goal of mobilising USD 100 billion per year, which is applicable through to 2025. This resolve is demonstrated by the steady level of EU climate finance in 2021, which exceeds €23 billion for a second time in a row, despite the fallout from the COVID-19 pandemic.

International public climate finance plays an important role in helping developing countries to implement the 2015 Paris climate change agreement, together with climate finance from private sources.


Climate finance from public budgets includes €2.50 billion from the EU budget and the European Development Fund and €2.56 billion from the European Investment Bank. The overall figure is calculated based on commitments made for bilateral and multilateral support and does not include financial support mobilised through public interventions (private finance mobilised). As certain commitments cover a multi-annual period, reported annual amounts may fluctuate over time.

EU member states reported data on commitments pursuant to article 19.3 of regulation (EU) 2018/1999 of the European Parliament and of the Council of 11 December 2018 (‘governance regulation’) and article 6 and annexes III-V of Commission implementing regulation 2020/1208.

Climate finance: Council adopted conclusions ahead of COP27 (press release, 4 October 2022)

Financing the climate transition (background information)

Climate change: what the EU is doing (background information)

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022