"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΧΑΡΝΕΣ:ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ καταληψίες που ενδιαφέρονται....για την "μείωση της διδακτέας ύλης"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Tην φωτογραφία -ΜΑΡΤΥΡΑ αδιάψευστο του μορφωτικού επιπέδου των "καταληψιών" των σχολείων Αχαρνών-την πήρα απο εδώ:https://eleftherovima.wordpress.com/ και ευχαριστώ τον κ. ΚΩΣΤΑ ΖΙΓΚΗΡΗ για τον ..δανεισμό!Δεν θα γράψω τιποτα άλλο,αφ' ενός γιατί ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και αφ' ετέρου ο καθένας μπορεί να καταλάβει ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ο Υ Ν ...ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!!!

Η Νέα Δημοκρατία δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλονιάς

 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2020

 

Η Νέα Δημοκρατία δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλονιάς

 
Το βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς και πιο συγκεκριμένα την Αγία Ευφημία, τον παραδοσιακό οικισμό της Άσσου και την περιοχή της Σάμης, που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, επισκέφθηκε κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου.
 
Από τον πρώτο απολογισμό με κατοίκους, μέλη συνεργείων καταγραφής των ζημιών καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης προκύπτει ότι η έγκαιρη προειδοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές παρά την ένταση του φαινομένου.
 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού ενώ η Κυβέρνηση προχώρησε από την πρώτη στιγμή στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
 
Εκφράστηκε ωστόσο η αγωνία των κατοίκων για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η αποζημίωση των πληγέντων καθώς και ο καθαρισμός του τεράστιου όγκου λάσπης που έχει καλύψει την Αγία Ευφημία και την Άσσο.
 
Μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου δήλωσε: «Η ταχύτερη από κάθε άλλη φορά πίστωση των απαιτούμενων πόρων τόσο για την ανακούφιση των πληγέντων όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών αποτελεί το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των όσων προξένησε ο «Ιανός» στην Κεφαλονιά. Είναι ανάγκη όμως σύντομα να δρομολογηθούν από την αυτοδιοίκηση, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, εκείνα τα έργα που θα μετριάσουν σημαντικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος».
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης και τους Δημάρχους Αργοστολίου και Ληξουρίου.
 
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Βουλευτής Κεφαλληνίας Παναγής Καππάτος, η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κεφαλληνίας & Ιθάκης Γιάννα Κουλουμπή, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Αγγελική Κακουράτου, ο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές Γιώργος Κοκκόλης καθώς και στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.




IMF Podcasts

 

IMF Podcasts
Small Elephants Play Big Role in Fighting Climate Change

Small Elephants Play Big Role in Fighting Climate Change

While the African elephant is the largest and the most famous land animal in the world, very few people know anything about the African forest elephant. Forest elephants are smaller and live in densely wooded rainforests. Their numbers are declining thanks to deforestation and poachers and likely face extinction if nothing is done to protect them. Other than local conservationists and the biologists who study them, forest elephants have few advocates. But what if people knew that African forest elephants provide carbon-capture services valued at over $150 billion? And what if those countries that host them could tap into that equity and benefit from their conservation efforts? In this podcast, economist Ralph Chami and ecologist Fabio Berzaghi say placing a monetary value on the services provided by forest elephants could help prevent their demise. Their article, The Secret Work of Elephants, is published in the online edition of Finance and Development Magazine.

Transcript

listen now
follow the IMF podcast on Twitter

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζητούν για τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες στην παγκόσμια σκηνή.

 

Το Φαινόμενο της Πεταλούδας: Γεωπολιτική & Αλληλεπίδραση

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζητούν για τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες στην παγκόσμια σκηνή.

Λίγες μόλις ώρες μετά το πρώτο κρίσιμο ντιμπέιτ των Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ενόψει των Αμερικανικών εκλογών, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ βρίσκονται στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 09:00 το πρωί, για να συζητήσουν τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες στην παγκόσμια σκηνή και την αυγή ενός πολυπολικού κόσμου.
Η κρίσιμη αναμέτρηση για την αμερικανική προεδρία, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας—εν μέσω μιας καταλυτικής πανδημίας που προκαλεί αστάθεια στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων—είναι μερικά από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του επόμενου webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ, στο snfdialogues.org, με τίτλο «Το φαινόμενο της πεταλούδας: γεωπολιτική και αλληλεπίδραση».

Στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ με θέμα «Το Φαινόμενο της Πεταλούδας: Γεωπολιτική & Αλληλεπίδραση» συμμετέχουν οι:
  • Κατερίνα ΣώκουΑνταποκρίτρια Ουάσιγκτον ΣΚΑΙ-Καθημερινής/ Nonresident Senior FellowAtlantic Council
  • Γιώργος ΤζογόπουλοςΕρευνητής στο Begin-Sadat Centre for Strategic Studies (BESA) και το ΕΛΙΑΜΕΠ, Διευθυντής Σινοευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Centre International de Formation Européenne (CIFE), Διδάσκων Διεθνών Σχεσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Κωνσταντίνος ΦίληςΕκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων
  • Brady KieslingΣυγγραφέας & Πρώην Αμερικανός Διπλωμάτης
Τη δική της εκτίμηση μέσω συνέντευξης που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα μοιραστεί η Tara Varmapolicy fellow και επικεφαλής του γραφείου European Council on Foreign Relations (ECFR) στο Παρίσι.

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ με τίτλο «Το Φαινόμενο της Πεταλούδας: Γεωπολιτική & Αλληλεπίδραση», πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-09/

Στείλτε τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Ακολουθήστε τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» μέσα από τα social media:
www.facebook.com/SNFDialogues
www.instagram.com/snfdialogues/

#SNFDialogues
#ThePowerOfDialogue

 
*Οι απόψεις των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις ΔΙΑΛΟΓΟΙ εκφέρονται ελεύθερα, χωρίς πρότερη παρέμβαση ή υπόδειξη, εκφράζοντας την προσωπική γνώμη των συνομιλητών, κάθε φορά, αλλά όχι απαραίτητα τις θέσεις και τις απόψεις είτε του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είτε του iMEdD.
 
Σχετικά με το iMEdD
Το iMEdD είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία. Στόχος του iMΕdD είναι να δημιουργηθεί ο πυρήνας της σύγχρονης δημοσιογραφίας και μια ισχυρή κοινότητα ανεξάρτητων επαγγελματιών των media μέσα σε ένα φιλόξενο χώρο που ευνοεί τις συνεργασίες και την ανάπτυξη ιδεών και νέων εγχειρημάτων, με αρωγό την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Ο οργανισμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και συνεργάζεται με την ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, άλλους αντίστοιχους διεθνείς φορείς, καθώς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Η δραστηριότητά του αναπτύσσεται σε έξι βασικούς άξονες, το Ideas Zone, το Incubator, το Bridgeτο Labτο Inside the Box και το Out of the Box. 

MΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι αυτό το δύσκολο χειμώνα»



24.09.2020

MΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι αυτό το δύσκολο χειμώνα»




Ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, παρευρέθηκε στην Κω και στην Εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, αλλά και στην επόμενη μέρα για τον τουρισμό.

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν με τηλεδιάσκεψη και εν όψει της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΞ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Στην παρέμβασή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που ενεργοποιούνται το επόμενο διάστημα όπως:

- Ο νέος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής, στον οποίο μπορούν να ενταχθούν εποχικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

- Η ενεργοποίηση προγράμματος «Εξοικονομώ για τον τουρισμό», προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, που στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και στην ανάπτυξη «πράσινων» ξενοδοχείων. Αφορά σε ξενοδοχεία, επιπλωµένα διαµερίσµατα, ενοικιαζόµενα δωµάτια, παραδοσιακά καταλύµατα, τουριστικές κατοικίες.

- Η έναρξη της δεύτερης φάσης χορήγησης δανείων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ύψους 3-3,5 δισ. ευρώ.

- Η παράταση στην ισχύ του μέτρου μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές και στην εστίαση και η μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Μάνος Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στη στήριξη της απασχόλησης και των ανέργων, με μέτρα όπως:

- Η νέα δίμηνη παράταση στη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

- Μείωση του αριθμού των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 50 για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, προκειμένου να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

- Η επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης και για τον Οκτώβριο.

- Η παράταση στην προθεσμία καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως τις 30 Απριλίου.

- Η κρατική επιδότηση των μηνιαίων δόσεων δανείων, με υποθήκη την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τόνισε, επίσης, ότι εξετάζεται η ενίσχυση των εποχιακά εργαζόμενων και των ανέργων με τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Αναφερόμενος στη νέα χρονιά, επεσήμανε ότι κυβέρνηση, αλλά και άνθρωποι του τουρισμού, θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας: να διεκδικήσουμε ενιαίους κανόνες για τα ταξίδια και την ασφάλεια στον τουρισμό, που θα είναι αποδεκτό και θα εφαρμόζεται από όλες τις χώρες.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε:

«Το 2020 δεν είναι απλά ένας εφιάλτης από τον οποίο θα ξυπνήσουμε το 2021 και όλα στον τουρισμό θα επανέλθουν όπως τα γνωρίζαμε.

Και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση, χωρίς ταμπού, για την επόμενη μέρα στον ελληνικό τουρισμό.

Μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, μας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα στον τουρισμό. Στο Υπουργείο Τουρισμού, έχουμε ήδη καταθέσει την πρότασή μας για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αναπτυξιακή ώθηση ο τουρισμός μας».

ecozen newsletter





Παρασκευή
09/25/2020


Μέσα στους Ευρωπαϊκούς στόχους ανακύκλωσης η Ελλάδα, το 2018Η Ελλάδα πληροί τους Ευρωπαϊκούς στόχους ανακύκλωσης. Σε όλα τα υλικά με εξαίρεση τις γυάλινες συσκευασίες, στην οποία υπολείπεται σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το στόχο. Αυτό προκύπτει βάσει στοιχείων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Σε αυτά, καταγράφονται οι ποσότητες αποβλήτων συσκευασίας (σε τόνους) που παράχθηκαν στην Ελλάδα για 2018. Και ανακυκλώνονται ή άλλως […] Διαβάστε περισσότερα »


Καιρός: Επιδείνωση από το βράδυ – Βροχές, χαλάζι, πτώση θερμοκρασίαςΨυχρό μέτωπο φέρνει ισχυρά φαινόμενα και δύσκολο Σαββατοκύριακο. Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα το βράδυ. Με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας τις βροχές και καταιγίδες που αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo, ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη […] Διαβάστε περισσότερα »


Ο Δήμος Χαλανδρίου αναπτύσσει το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων τουΕγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 προγραμματική σύμβαση με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για τη διαχείριση βιοαποβλήτων στα όρια του Δήμου. Η σύμβαση προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη συλλογή […] Διαβάστε περισσότερα »


Υπολείπονται 6 ημέρες για την τακτοποίηση των αυθαιρέτωνΥπολείπονται 6 ημέρες για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, αφού στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 λήγει η τελευταία παράταση για την τακτοποίησή τους. Και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νόμου 4495/2017 (κατασκευές μέχρι την 28η Ιουλίου 2011). Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Για τα αυθαίρετα της Κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, που αφορούν σε […] Διαβάστε περισσότερα »


380 φάλαινες-πιλότοι βρήκαν το θάνατο στην Τασμανία (βίντεο)Η πλειοψηφία από τις 470 φάλαινες-πιλότοι που είχαν παγιδευτεί σε ρηχά νερά των ακτών της Τασμανίας είναι πλέον νεκρές, παρά τις μαζικές προσπάθειες διασωστών που επιχειρούν στην περιοχή από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης, οι 380 είναι πλέον νεκρές. Οι φάλαινες-πιλότοι είχαν εξοκείλει σε απομακρυσμένες ακτές του νησιού Τασμανία της Αυστραλίας. Και είναι […] Διαβάστε περισσότερα »


Τριήμερο οικολογικό συνέδριο στην ΑστυπάλαιαΟ Δήμος Αστυπάλαιας σε συνεργασία με το Ecocity διοργανώνει τριήμερο οικολογικό συνέδριο. Στόχος, είναι η έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Για τα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η εκδήλωση ξεκινά από αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 […] Διαβάστε περισσότερα »


Τι προβλέπει το νομοσχέδιο μέτρων στήριξης των πληγέντων από τον «Ιανό»Τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από τον κυκλώνα «Ιανό» περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου Χορήγηση εφάπαξ επιδόματος προς τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα «Ιανό». Αφορά τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Ζακύνθου, της Λευκάδας, […] Διαβάστε περισσότερα »


«Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης»: Κάλεσμα σε πολίτες, φορείς και επιχειρήσειςΑνοιχτή πρόσκληση σε φορείς, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις, συλλόγους και ιδιώτες, απευθύνουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Με στόχο, την ενίσχυση των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης». Ποιες είναι οι δράσεις για την υποβολή προτάσεων Το κάλεσμα αφορά στην υποβολή […] Διαβάστε περισσότερα »


Το πλουσιότερο 1% στον κόσμο τροφοδοτεί την κλιματική κρίσηΟι πλουσιότεροι άνθρωποι σε ποσοστό 1% ευθύνονται για την κλιματική κρίση. Και συγκεκριμένα για το 15% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα συγκριτικά με τους φτωχότερους. Τα στοιχεία αποκαλύπτει η έκθεση “Αντιμετώπιση της ανισότητας άνθρακα” της Oxfam και του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης. Το πλουσιότερο 10% στον κόσμο ήταν υπεύθυνο για το 52% όλων των εκπομπών […] Διαβάστε περισσότερα »


Επιδότηση ΕΣΠΑ έως 55% σε επιχειρήσεις διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτωνΠροκυρύχθηκε το νέο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ σε επιχειρήσεις για έργα διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων. Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων είναι έως 6 Νοεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» παρέχει επιδότηση έως 55% σε υφιστάμενες και νέες ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων. Και ασχολούνται με έργα […] Διαβάστε περισσότερα »

Διαβάστε τα τελευταία νέα »

U.S. - India State Spotlight Series with Telangana

 


Telangana

U.S. India Spotlight Series with Telangana 

 

Join the U.S. Department of Commerce and the Indian Ministry of Commerce and Industry for a free webinar on doing business in the Indian State of Telangana.  The webinar will highlight trade and investment opportunities for U.S. companies in Telangana and provide independent, expert insight about Telangana's business climate.

The webinar will feature remarks from U.S. Consul General in Hyderabad Joel Reifman; Principal Secretary of the Government of Telangana Jayesh Ranjan; and Deputy Director and Senior Fellow for the Wadhwani Chair in U.S.-India Policy Studies at CSIS, Neelima Jain. Group Head and Director of Government Affairs and Public Policy for Microsoft India, Neelima Dwivedi; and Vice President of Medtronic India, Madan Krishnan, will also join to provide their perspectives on doing business in Telangana. 

 

Register Here - September 30, 2020, 10:30 a.m. ET - Telangana   

USCIS to Provide Contract Interpreters for Asylum Interviews - Temporary Rule to Help Reduce Spread of COVID-19

 

U.S. Citizenship and Immigration Services today announced a temporary final rule to help prevent the spread of the coronavirus (COVID-19) by using government-contracted telephonic interpreters for affirmative asylum interviews at no cost to the applicant.

This temporary final rule changes for the next 180 days the requirement that asylum applicants who do not speak English must bring an interpreter to their affirmative asylum interview. Under the modified regulation, USCIS will temporarily require applicants to proceed with a USCIS contract interpreter, provided the applicant is fluent in one of the 47 different languages available.

The government-contracted interpreters will be provided at no cost to asylum applicants. The interpreters are carefully vetted and tested and must pass rigorous background checks as well as meet a high standard of competency. The contract interpreters already regularly serve as interpreters for border screening interviews and act as interpreter monitors or occasionally serve as the primary interpreter during affirmative asylum interviews. 

Asylum applicants who are unable to proceed with the interview in English or any of the available languages listed must continue to provide their own interpreter.

The temporary rule will amend existing Department of Homeland Security regulations for 180 days and goes into effect on Sept. 23. On March 23, 2021, asylum applicants unable to proceed with the interview in English will again be required to provide their own interpreter. 

For more information, read the temporary final rule published in the Federal Register on Sept. 23.

For more information on USCIS and our programs, please visit uscis.gov or follow us on Twitter (@uscis), Instagram (/uscis), YouTube (/uscis), Facebook (/uscis), and LinkedIn (/uscis).


U.S.A.:WHAT'S NEW IN EXPORTING

 

What's New in Exporting Newsletter

Manufacturing Day

REGISTER for FREE WEBINAR

Discover Federal Government Resources to Grow Your Export Sales! 

Thursday, October 1, 2020 at 2 p.m. EDT

Celebrate Manufacturing Day by registering for a virtual roundtable with accomplished small business manufacturers. Hear their secrets to success and grow your company’s international sales.

Topics include:

  • Access Trade Data
  • Find New Buyers
  • Finance Deals
  • Extend Credit
  • Reduce Nonpayment Risk

Representatives from government agencies will also highlight key programs and opportunities for U.S. manufacturers.  

Sponsored by the U.S. Commercial Service, U.S. Export-Import Bank, U.S. Small Business Administration and U.S. Census Bureau.


Tradegov eCommerce

 

Export Solutions #4: eCommerce Resources

Trade.gov features 12 Export Solutions to help you launch and grow your international business. The fourth topic focuses on eCommerce resources. In this section, you'll find:

Exporter Resources

trade.gov/export-solutions

Get information on the U.S. Mexico Canada (USMCA) Trade Agreement

Watch How to Export Videos

Find Market Research by Country

Identify New Markets for Your Business with the Market Diversification Tool

Get Trade Data

What's Your HS Code?

Look Up Global Tariffs

Resolve a Trade Problem

Find Trade Events


Country Commercial Guides

New Country Commercial Guides (CCGs) Available

Our trade professionals working in 125+ foreign markets have been updating the CCGs. These reports give you trusted information about market conditions, opportunities, regulations, and business customs. 

Search today to learn about your next market. 


IMF:How to Meet the European Union’s Ambitious Climate Mitigation Goals

 

IMF Blog Logo
image


Dear maria,

We just published a new blog—please find the full text below. Translations coming soon.


 

How to Meet the European Union’s Ambitious Climate Mitigation Goals

By Dora Iakova, Alfred Kammer, and James Roaf

Last week, the President of the European Commission Ursula von der Leyen made an ambitious  proposal. By 2030, the European Union would aim to reduce greenhouse gas emissions by at least 55 percent below their 1990 levels. And this is just an intermediate target. The final goal is for the EU to become climate neutral by 2050, as stated in the European Green Deal.

These goals are appropriately ambitious, while also realistic and achievable. Climate change mitigation is not a luxury but a necessity if we want to avoid a climate crisis. To limit global warming to 1.5°C above pre-industrial levels—a level considered relatively safe by climate experts—the whole world would need to become climate neutral by 2050, and the EU is leading the way.

The road ahead

Implementing such a significant reduction in emissions will not be easy. It will require a major shift in the structure of the European economy toward greater reliance on renewable energy and higher energy efficiency.

chart

 

Two new IMF papers suggest that a carefully designed package of policies would allow the EU to achieve its emission goals while maintaining dynamic growth. With a careful sequencing, these policies would also support the economic recovery from the COVID-related recession.

Climate-friendly growth strategy

The unprecedented mobilization of public resources at the country and EU level to combat the crisis should be used to build an economy that is sustainable and more resilient.

Prioritizing investments in green and digital technologies would lead to job-rich growth in the EU in the near term. As the recovery takes hold, a progressive increase in carbon prices would provide much-needed revenues while creating greater incentives to invest in clean technologies and energy efficiency.

The strategy should include the following elements.

A gradually increasing carbon price. A carbon price that covers all emissions and rises progressively over time is the most efficient mechanism to ensure that households and firms adjust their behavior to reduce emissions in a cost-effective way. Carbon pricing provides incentives both to reduce energy consumption and to shift to cleaner sources of energy.

The EU’s Emissions Trading System has been successful in controlling emissions. But coverage, which is currently limited to power generation and large industries, should be expanded to all sectors. The predictability of the price signal can be strengthened by establishing a gradually rising price floor for emissions permits. The current low commodity prices also provide a good opportunity to phase out remaining fossil fuel subsidies and tax exemptions.

Use carbon pricing revenues to support sustainable growthThe revenues could be used to reduce (or avoid increasing) labor and other distortionary taxes, stimulate productive green investment, and support those affected by the green transition. Our study shows that with an efficient use of resources, the economic cost of climate policies is very low even in the near term. Over the long run, the economic and health benefits in terms of lower pollution, better air quality, and avoided environmental damages far exceed any short-term costs. Put simply, the cost of inaction is much greater than the cost of action.

Support green investments and targeted nonprice policiesCarbon pricing alone is not sufficient to rapidly decarbonize in some sectors, such as transport and buildings. Complementary policies are essential to address specific obstacles, including financing constraints, incomplete markets, and the availability of public goods. For example, governments can direct capital spending toward network infrastructure, including electric vehicle charging stations and power grids to support electrification and cleaner energy generation. They could also help promote innovation in emerging technologies, such as hydrogen generation and new methods for carbon capture and storage. Financing constraints for individuals and firms could be eased, for example, through low-cost financing for energy-efficient renovations of buildings. Other nonprice policies, such as feebates (a sliding scale of taxes and rebates on products linked to their emission rates), standards, and regulations also have an important role to play in specific areas.

Ensure a just transitionHouseholds and workers that are most adversely affected by the move away from carbon-intensive activities should be supported. For the green transformation to be successful, it has to be just and equitable. Support could include direct transfers to low-income households and training and job-placement help for workers. As the EU expands the coverage of carbon prices to more sectors, low-income member states most affected by higher prices on emissions would need to be supported as well.

Prevent “carbon leakage” through global cooperation. The EU accounts for just 10 percent of global emissions and cannot stop global warming on its own. An agreement on a carbon pricing floor among major emitting countries would be the best way to reduce global emissions and prevent “carbon leakage” (shift of emissions-intensive production to countries with lower carbon prices). In the absence of such an agreement, leakage could be prevented by applying the same carbon prices to the same products irrespective of where they are produced.

The recovery effort from the current crisis provides an opportunity to accelerate the shift to a greener, sustainable, and fairer economy. The EU is embracing this opportunity and we are confident that it can achieve its goals and demonstrate to the world the benefits of shifting to a low-carbon economic model.

*****

Interested in more on this topic? Listen to IMF Managing Director Kristalina Georgieva talk about pursuing a green economic recovery.

Thank you again for your interest in IMF Blog.

Take good care,

Glenn


Glenn Gottselig
Blog Editor, IMF
GGottselig@IMF.org

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022