"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου


Ηχητικό: https://vimeo.com/681383739



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022



Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στο ραδιόφωνο του Σκάι
με τον Νότη Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Χιώτη


Β. Χιώτης: Θα τα ζήσουμε όλα αυτά με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που είχε την καλοσύνη να είναι μαζί μας, τον καλωσορίζουμε στην τηλεφωνική γραμμή. Καλό μεσημέρι, κ. Πρόεδρε.

Ν. Παπαδόπουλος: Γεια σας.

Ευ. Βενιζέλος: Καλό μεσημέρι.

Β. Χιώτης: Θα ήθελα ένα πρώτο γενικό σας σχόλιο για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και πώς τη βλέπετε να εξελίσσεται.

Ν. Παπαδόπουλος: Ποιος το περίμενε.

Ευ. Βενιζέλος: Καταρχάς το περίμεναν οι Αμερικανικές Υπηρεσίες και ο Αμερικανός Πρόεδρος αυτό έλεγε.

Ν. Παπαδόπουλος: Είναι αλήθεια αυτό.

Β. Χιώτης: Αυτό είναι αλήθεια, μόνο οι Αμερικανοί το έβλεπαν, γιατί όλοι οι άλλοι ήταν…

Ευ. Βενιζέλος: Και υπήρχε μία Ευρωπαϊκή δυσπιστία. Νομίζω ότι υπήρχε αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση, η οποία πάντα υπάρχει, όταν αντιμετωπίζει η Ευρώπη μεγάλα θέματα. Νομίζω ότι ζήσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες τα όρια της ευρωπαϊκής πολιτικής ισχύος, τα πολύ στενά όρια, για να μην πω ότι υπήρξε ένα είδος πολιτικού και διπλωματικού διασυρμού, και του Γάλλου Προέδρου και του Γερμανού Καγκελαρίου, και φάνηκε ότι αυτό που λέγεται ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν μπορεί, δυστυχώς, ακόμα να είναι μία αμιγώς ευρωπαϊκή υπόθεση, πρέπει να είναι μία Ευρωατλαντική, εάν θέλουμε να είμαστε σοβαροί.

Από εκεί και πέρα, εδώ δεν έχουμε απλά και μόνο μία πρόσκληση-πρόκληση για επαναδιαπραγμάτευση του συνολικού συστήματος της ευρωπαϊκής ασφάλειας και, άρα, καθορισμού σφαιρών επιρροής, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ώστε να υπάρχει μία νέα ισορροπία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο, αμφισβητείται η ύπαρξη της Ουκρανίας ως κράτους. Εδώ το ζήτημα δεν είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η ύπαρξή της, ούτε καν ο διαμελισμός της. Είναι ζήτημα Ρωσικής ταυτότητας, θεωρεί ο κ. Πούτιν ότι δεν υπάρχει ουκρανική ταυτότητα, ότι η ουκρανική ταυτότητα είναι εθνικοναζιστική. Ότι όποιος λέει ότι είναι Ουκρανός, δεν καταλαβαίνει ότι οφείλει ιστορικά να είναι Ρώσος.

Ν. Παπαδόπουλος: Ότι είναι μία χώρα τεχνητή.

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό ως ιδεολόγημα είναι άκρως επικίνδυνο, είναι βαθιά αναθεωρητικό και, βεβαίως, είναι απολύτως αντίθετο με τη λογική του Διεθνούς Δικαίου.

Ν. Παπαδόπουλος: Πόσω μάλλον όταν προέρχεται από ένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ευ. Βενιζέλος: Ναι, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, και η Κίνα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας που είναι πάρα πολύ προσεκτική και διστακτική. Αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι ακυρώνεται το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, όταν αυτός που προκαλεί το πρόβλημα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν πρόκειται για ένα δημοκρατικό και ισορροπημένο σύστημα, έτσι γεννήθηκε το 1948, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις παραμονές της πιο εμφανούς φάσης, ας το πούμε έτσι, του Ψυχρού Πολέμου. Από εκεί και πέρα, δεν λειτουργεί ούτε ο ΟΑΣΕ βεβαίως, ούτε το παλιό σύστημα δηλαδή του Ελσίνκι.

Ν. Παπαδόπουλος: Τι θέλει να πετύχει ο Πουτίν, έχετε καταλάβει εσείς;

Ευ. Βενιζέλος: Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει και γιατί το κάνει. Νομίζω ότι εδώ πια πρόκειται για ένα παιχνίδι ηγεμονίας το οποίο λειτουργεί και προς τα μέσα και προς τα έξω. Σχηματίζει μία μικρή αυτοκρατορία, η οποία θα είναι πάντα μικρή και αβέβαιη χωρίς την Ουκρανία. Το παιχνίδι είναι πάντα η Ουκρανία, η Ρωσία είναι μία μεγάλη χώρα χωρίς την Ουκρανία, με την Ουκρανία μαζί νιώθει ότι είναι μία αυτοκρατορία.

Β. Χιώτης: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν τρόποι, έστω και τώρα, με τα αργά ανακλαστικά όπως περιγράψατε, υπάρχουν τρόποι η Δύση να αναγκάσει τον Πουτίν να υποχωρήσει;

Ευ. Βενιζέλος: Να ανακοπεί, όχι να υποχωρήσει. Εδώ το θέμα είναι ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις της επέμβασης και διαβαθμίσεις του διαμελισμού. Αυτό ξεκινά από το 2014, δηλαδή η δυνατότητα της Δύσης να «αφομοιώνει» πράγματα και να τα ξεχνά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Χάθηκε η Κριμαία, η Κριμαία ξαναγύρισε στη Ρωσία, την είχε δώσει ο Χρουστσόφ, άρα ήταν και νωπή η μετακίνηση, αυτή ήταν η θεωρία τότε.

Στη συνέχεια είχαμε τις δύο επαρχίες του Ντονμπάς. Οι δύο επαρχίες του Ντονμπάς είχαν δοθεί παλαιότερα, από την εποχή του Λένιν, όταν διαμόρφωνε το κράμα μαρξισμού-λενινισμού και εθνικισμού ο Λένιν. Τώρα, λοιπόν, πάνε και οι δύο αυτές επαρχίες. Μετά έχουμε την αμφισβήτηση όχι απλά και μόνο της ανατολικής Ουκρανίας που έχει και πολλούς ρωσόφωνους ή Ρώσους ίσως κατά την εθνική του συνείδηση. Δεν μιλάμε μόνο για την Οδησσό, τη Μαριούπολη, τη θάλασσα της Αζοφικής, εδώ μιλάμε πια για όλη την Ουκρανία, μιλάμε για το Κίεβο, μιλάμε ακόμα και για τη δυτική Ουκρανία. Δηλαδή μιλάμε όχι μόνο για τις περιοχές, όπου υπάρχει η αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας όπως την αναγνώρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και εκεί που υπάρχουν οι Ουνίτες.

Ν. Παπαδόπουλος: Άρα, τι θέλει να κάνει; Θέλω να πω, υπήρχε η θεωρία ότι θέλει να ενώσει την Κριμαία με τις δύο αποσχιστικές, εν πάση περιπτώσει, δημοκρατίες εκείνες, να βάλει ένα διάδρομο.

Ευ. Βενιζέλος: Όχι, τώρα νομίζω ότι αυτό που θέλει να κάνει είναι εμφανές, θέλει να καταστρέψει την αεροπορική δύναμη και την αεράμυνα της Ουκρανίας. Είχε πει στο διάγγελμά του, σε αυτό το διάγγελμα ποταμός, το οποίο ήταν ένα ιδεολογικού χαρακτήρα διάγγελμα, ήταν μία φιλοσοφία της ιστορίας, όπως την αντιλαμβάνεται, ότι θεωρεί πως υπάρχει πυρηνική απειλή από την Ουκρανία, ότι η Ουκρανία παρά τη Σύμβαση της Βουδαπέστης και παρά την καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου, που είχε από τη Σοβιετική Ένωση, είναι εν δυνάμει μία πυρηνική δύναμη, μπορεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Ανοίγει ένα αφήγημα το οποίο είναι αυτού του τύπου, άρα θεωρεί ότι ασκεί προληπτικώς το δικαίωμα αυτοάμυνας για να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα η Ουκρανία. Εδώ δεν μιλάμε τώρα για μία θεώρηση συμβατικού χαρακτήρα απλώς, δυστυχώς. Εάν δείτε ποια είναι τα επιχειρήματα, τα επιχειρήματα είναι ανατριχιαστικά, είναι δηλαδή πολύ πίσω από τις ισορροπίες της δεκαετίας του ‘90. Μιλάμε για ισορροπίες της δεκαετίας του ‘60, για μία κρίση πολύ χειρότερη από την κρίση στον Κόλπο των Χοίρων.

Ν. Παπαδόπουλος: Θα σταματήσει, λέτε, εάν βάλει εκεί έναν άλλο πρωθυπουργό, έναν δικό του, μία μαριονέτα;

Ευ. Βενιζέλος: Ένα muppet να βάλει;

Ν. Παπαδόπουλος: Ναι.

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει Ουκρανία. Και μόνον το ότι τίθεται το ερώτημα αυτό, σημαίνει ότι δεν υπάρχει λαϊκή κυριαρχία, δεν υπάρχει πολιτική αυτονομία, δεν υπάρχει λαός, δεν υπάρχει ανεξαρτησία. Λοιπόν, αυτό είναι όχι φινλανδοποίηση, αυτό είναι πια υποταγή. Εάν αυτό το δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτό το δεχθεί η Δύση, το ΝΑΤΟ, δεν έχει καταστατικό σκοπό, τι προστατεύει;

Ν. Παπαδόπουλος: Αλλά και τι άλλο να κάνει; Δηλαδή, θέλω να πω, οικονομικές κυρώσεις μπορεί να κάνουμε. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να υποχρεώσουμε τη Ρωσία;

Ευ. Βενιζέλος: Το ερώτημα αυτό δεν πρέπει ποτέ να τίθεται με τον τρόπο που το έθεταν τότε για τη Σουδητία ας το πούμε, τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εάν υποχωρήσεις και ο άλλος νιώθει ότι θα κινηθείς μόνο σε ένα επίπεδο οικονομικών κυρώσεων και πολιτικών καταγγελιών ή ότι θα κάνεις unlike στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Ν. Παπαδόπουλος: Αυτό καταλαβαίνει ο Πούτιν, για αυτό και προχωρά.

Ευ. Βενιζέλος: Εντάξει, εάν το θέμα μας είναι μόνον το ζήτημα των ενεργειακών πόρων και των εμπορικών συναλλαγών, μπορούμε να το δούμε.

Ν. Παπαδόπουλος: Ανοίγει ορέξεις αυτό στον κ. Erdogan;

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, διότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι καθοριστικός κρίκος για την αλυσίδα της Δύσης, δηλαδή είναι το πρώτο φυλάκιο της Δύσης και από την άποψη αυτή έχει ενδιαφέρον και για εμάς, το ότι παρεμβάλλεται η Τουρκία. Έχει την ευθύνη των στενών. Πρέπει να διαφυλάξει τη Συνθήκη του Μοντρέ. Δεν μπορεί η Τουρκία λοιπόν να λέει, θέλω να ισχύει η Συνθήκη του Μοντρέ και να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία κατά κάποιον τρόπο είναι δίδυμο η Συνθήκη του Μοντρέ.

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία έχει ενεργό σχέση και με τις δύο χώρες, ως δυτική χώρα όμως, ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Στηρίζει την Ουκρανία, την εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως κάνουν και οι Βαλτικές χώρες, δεν στέλνει κάσκες όπως έστειλαν οι Γερμανοί. Από την άλλη μεριά, βεβαίως, έχει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά πρέπει να δώσει και άδεια διέλευσης των πολεμικών πλοίων από τα στενά, άρα παίζει ένα ρόλο πολύ σημαντικό.

Για αυτό είχα πει εδώ και πολλές εβδομάδες, με ένα άρθρο μου στην «Καθημερινή», ότι φοβούμαι ότι θα αποκτήσουν παρακολουθηματικό χαρακτήρα, δηλαδή δευτερεύοντα χαρακτήρα, και τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, τώρα που γράφεται ξανά ο χάρτης και θα πάμε σε μία ψυχροπολεμική κατάσταση. Εντός ενός ψυχροπολεμικού κλίματος οι σχέσεις μεταξύ των δυτικών εταίρων ή των προβληματικών, όπως είναι η Τουρκία, αλλά δυτικών πάντως, λόγω ΝΑΤΟϊκής συμμετοχής εταίρων, θα είναι μία δευτερεύουσα διάσταση. Άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί και να δούμε πώς θα διαμορφωθεί αυτή η σχέση της Τουρκίας με την Ουκρανία και τη Ρωσία. Δεν θα τα λύσουμε αυτά με καταγγελίες και ρητορικά σχήματα.

Φαντάζομαι δε ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι ήταν η πιο ακατάλληλη στιγμή να ζητήσεις από τη Ρωσία να μεσολαβήσει για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Ν. Παπαδόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, επειδή οι Ουκρανοί είναι μόνοι τους αυτή τη στιγμή, εμείς πολλές φορές έχουμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση αυτών απέναντι στους Τούρκους.

Ευ. Βενιζέλος: Το σκεπτόμαστε, όμως εμείς σκεπτόμαστε με ένα στενό τρόπο, εμείς σκεπτόμαστε μόνον τα δικά μας, εμείς δεν θέλουμε να αναλαμβάνουμε ευθύνη και αυτή είναι η διαφορά σχεδόν όλης της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν θέλει να αναλαμβάνει ευθύνη και για αυτό είναι παρούσα η Αμερική από τα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, από την εποχή του Προέδρου Wilson, από το 1916-1917. Αυτή είναι η διαφορά με μία Τουρκία η οποία λόγω συνοριακών προβλημάτων, λόγω έκτασης συνόρων και προβλημάτων, αναγκάζεται να είναι στρατιωτικώς παρούσα. Εμείς προφανώς είμαστε μία δυτική χώρα, θέλουμε ειρήνη, δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε ζωές, αλλά αυτό έχει και τα όριά του, σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείς και το συσχετισμό των δυνάμεων όπως διαμορφώνεται.



Σχετικά με το ηχητικό Βγενόπουλου



Β. Χιώτης: Κύριε Πρόεδρε, επειδή δεν έχουμε πολύ χρόνο ακόμα στη διάθεσή μας, θα ήθελα και ένα σχόλιό σας για αυτή την υπόθεση, παρότι η Ουκρανία τα επισκιάζει όλα, θα ήθελα και ένα σχόλιό σας για αυτή την υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, με αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ευ. Βενιζέλος: Τα θέματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου δεν τα επισκιάζει τίποτα, διότι εάν κάτι έχουμε να προστατεύσουμε ως Δύση είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία και φιλελεύθερη δημοκρατία σημαίνει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, διάκριση των εξουσιών, κράτος δικαίου. Αυτή είναι η διαφορά μας με τη Ρωσία, αυτή είναι η διαφορά μας με κάθε ολοκληρωτικό και αυταρχικό κράτος και ζήσαμε μία περίοδο όπου αυτά είχαν διακυβευθεί, δηλαδή γλιτώσαμε, όπως είπα, στο παρά πέντε, από έναν ανταγωνισμό και συναγωνισμό κυκλωμάτων που προφανώς ένιωθαν παντοδύναμα και δεν ορρωδούσαν προ ουδενός.

Β. Χιώτης: Άκουσα χθες την κα. Θάνου να λέει ότι αυτή η καταγγελία έχει διερευνηθεί και έχει μπει στο αρχείο από τον Άρειο Πάγο, άρα το θέμα είναι κλειστό.

Ευ. Βενιζέλος: Καλά, τα αρχεία ανοίγουν αυτά, όπως λένε διάφοροι, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι είναι ένα επαρκές στοιχείο για να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση αυτή, να ερευνηθεί ξανά αυτή η μήνυση του καταγγέλλοντος, του τότε εγκαλούντος, διότι αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, το πήρε η κα. Κρουστάλλη και το δημοσίευσε ως δημοσιογράφος όπως είχε υποχρέωση.

Β. Χιώτης: Εάν καταλαβαίνω καλά, αυτό δεν είναι απλώς μία συμπεριφορά μίας δικαστικού που θα κρίνει η δικαιοσύνη εάν έχει βάση ή όχι, εδώ μιλάμε για ένα σύστημα ολόκληρο που προσπαθούσε να χειραγωγήσει.

Ευ. Βενιζέλος: Το ότι υπήρχε σύστημα που προσπαθούσε να χειραγωγήσει το ξέρουμε, δεν θέλαμε κανένα ηχητικό ντοκουμέντο.

Ν. Παπαδόπουλος: Και από τη Novartis.

Β. Χιώτης: Άλλο είναι να το έχεις και σε απόδειξη.

Ευ. Βενιζέλος: Το έχουμε δει σε σωρεία καταχρήσεων εξουσίας, το έχουμε δει σε πράξεις που εγώ τις έχω χαρακτηρίσει εσχάτη προδοσία, δεν είναι προδοσία του κράτους, δεν είναι προδοσία της χώρας, είναι προσβολή του πολιτεύματος η εσχάτη προδοσία κατά το Ποινικό Δίκαιο. Λοιπόν, έχει πληγεί η θεμελιώδης αρχή του πολιτεύματος που λέγεται διάκριση εξουσιών, ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά εν πάση περιπτώσει επάνω σε αυτό έχουμε και προσωπικές συμπεριφορές οι οποίες πια είναι του κοινού εγκλήματος. Αλλά δεν λέω ότι έχει αποδειχθεί κάτι, όλοι τεκμαίρονται αθώοι, αλλά όταν έχεις ισχυρές ενδείξεις, αυτές πρέπει να ερευνηθούν και όταν οι ενδείξεις αυτές αφορούν πρόσωπα που έχουν ασκήσει τέτοια καθήκοντα, δικαστικά, πρέπει να ερευνηθούν εις βάθος, δεν μπορείς να πεις ότι έχει σταματήσει η έρευνα.

Ν. Παπαδόπουλος: Θα έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει κάτι τέτοιο.

Ευ. Βενιζέλος: Θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Β. Χιώτης: Καταρχάς η δικαιοσύνη θα έπρεπε να ζητήσει.

Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να προστατεύσει και ο ΣΥΡΙΖΑ την ύπαρξή του και τη μελλοντική πολιτική του παρουσία και πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από το παρελθόν του.

Β. Χιώτης: Ξέρετε, μου έκανε εντύπωση ότι και η ίδια η δικαιοσύνη δεν έχει τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Ευ. Βενιζέλος: Αργεί, η δικαιοσύνη αργεί επικινδύνως, δεν έχει ανακλαστικά.

Β. Χιώτης: Σε άλλες περιπτώσεις δεν αργεί καθόλου, κ. Πρόεδρε. Θυμάμαι την περασμένη εβδομάδα έβαλε…

Ευ. Βενιζέλος: Η επιλεκτική ταχύτητα, όταν κινείται με επιλεκτική ταχύτητα η δικαιοσύνη, είναι ύποπτη.

Β. Χιώτης: Μάλιστα. Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε πολύ για τη συζήτηση που είχαμε.

Ν. Παπαδόπουλος: Ευχαριστούμε πολύ.

Ευ. Βενιζέλος: Να είστε καλά, καλή συνέχεια, γεια σας.

Β. Χιώτης: Καλό απόγευμα.



https://www.evenizelos.gr/mme/interviews/453-interviews2022/6596-skai.html



Remarks by President Michel at the joint press conference with Commission President von der Leyen and NATO Secretary-General Stoltenberg

 

● European Council
 
24/02/2022 15:42 | Statements and remarks |

Remarks by President Michel at the joint press conference with Commission President von der Leyen and NATO Secretary-General Stoltenberg

 

Last night a cataclysm shook Europe. Brutal aggression triggered by Vladimir Putin and the Kremlin against human beings. A large-scale military attack on the Ukrainian people.

This unprovoked and unjustified attack is unlike anything on European soil since the end of the Second World War. It is an attack on the free and sovereign state of Ukraine and its territorial integrity, a blatant violation of international law, replacing the rule of law with the rule of brutality. An attack on peace and security in Europe, it is also an attack on the foundations of our European Union, a project of peace and prosperity for all Europeans. The EU and its member states, together with our allies, will hold Russia accountable.

The European Council will convene today. We will agree in principle a package of massive and targeted sanctions. We will also decide on political, financial and humanitarian aid for Ukraine and its people. Ukrainian cities have been hit, innocent people killed. Women, men, and children are fleeing for their lives. They need our strong support more than ever.

We will also discuss the geopolitical, economic and human implications of this aggression against Ukraine. I do not believe that Russian people want war. You do not want to lose young men to a senseless war with a brother nation, serving as cannon fodder for an unjustified, unlawful and foolish war.

I also appeal to Belarus and its people. You have the choice not to follow Russia’s destructive action. You have the choice not to take part in this needless tragedy against your neighbours in Ukraine.

We, the European Union, stand rock solid. United, firm and determined, together with NATO, together with our allies, partners and friends, to hold Russia accountable, to support Ukraine and to protect peace in Europe. We stand shoulder to shoulder with all the countries across the world that want to uphold the rules-based international order for the sake of peace.

NIKOΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ,Πρόεδρος ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.:" ο κ. Μπορέλ και η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, είναι κατώτεροι των περιστάσεων"





Από Κίνημα Αλλαγής 
23/02/2022

«Η καλύτερη επιλογή για τον ελληνικό λαό είναι μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική. Τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Ιδεολογικά σημαίνει μια κυβέρνηση που σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία, που ενισχύει τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή. Όπως επισήμανε, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με περιπτώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντος των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου που καταγγέλλονται ότι έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκβιασμούς, «πρέπει να μην υπάρχουν σκιές στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει η δικαιοσύνη να ρίξει φως σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Ξεκινώντας από μεγάλο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «έπρεπε οι κύριοι Σολτς και Μακρόν να πάνε μαζί στον κ. Πούτιν και στον κ. Μπάιντεν. Να δείξουν ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κλιμάκωσης. Δυστυχώς ο κ. Μπορέλ και η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, είναι κατώτεροι των περιστάσεων». Ως προς δε τις χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Μπορέλ, σχολίασε ότι δείχνουν πως αντιμετωπίζεται με μη σοβαρό τρόπο αυτή η κατάσταση.

«Όσο δεν έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική και τα πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν σε ακραίες καταστάσεις μια στρατηγική της Ευρώπης, τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα πρόσωπα, όπως βλέπουμε, δεν έχουν αυτή τη δύναμη, αυτή την προσωπικότητα. Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, που θα δημιουργήσει φοβερές παρενέργειες στην ευρωπαϊκή οικονομία» είπε.

Ως προς το ζήτημα των κυρώσεων, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να ζητείται ομοφωνία στο Συμβούλιο για τόσο σοβαρά θέματα. «Πρέπει να πάμε στην απλή πλειοψηφία. Όσο υπάρχει ομοφωνία σε θέματα κυρώσεων και κοινής εξωτερικής πολιτικής, τόσο η Ευρώπη θα έχει μία πολυφωνία που δημιουργεί χαραμάδες για διάφορους παίκτες της ευρύτερης περιοχής, να κάνουν κινήσεις εις βάρος της Ευρώπης», τονίζοντας πως την οικονομική κρίση τώρα θα την πληρώσει όλη η Ευρώπη. «Όταν κοιτάς βραχυπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα, δυστυχώς τα βρίσκεις όλα μπροστά σου».

Φέρνοντας ως παράδειγμα τις κυρώσεις προς την Τουρκία, ανέφερε πως με πρωτοβουλία του έφερε το θέμα του εμπάργκο όπλων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ψηφίστηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. «Δεν ήταν κοινή λογική. Το θέμα είναι πλέον να μην είναι μόνο επίσημη θέση του Κοινοβουλίου, αλλά και του Συμβουλίου. Πρέπει επιτέλους στα θέματα εξαγωγών όπλων να έχουμε μια κοινή στρατηγική».

Δεδομένου ότι η Ελλάδα για να θωρακιστεί προχωρά σε μεγάλους εξοπλισμούς, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «δεν μπορεί εμείς να αγοράζουμε όπλα από την Γαλλία και να αγοράζει και η Τουρκία όπλα από τη Γερμανία και την Ισπανία. Όταν πουλάνε όπλα ευρωπαϊκά κράτη και συγχρόνως καταγγέλλουν τις προκλήσεις της Τουρκίας, δεν βοηθούν. Πρέπει λοιπόν να πάμε σε εμπάργκο όπλων. Πρέπει οι Γερμανοί και οι Ισπανοί, που έχουν νέες συμφωνίες με την Τουρκία, να σταματήσουν, να παγώσουν αυτές τις συμφωνίες». Επισήμανε δε ότι θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή πανευρωπαϊκή καμπάνια για το θέμα αυτό.

Τόνισε δε την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη σε μία νέα ειδική σχέση με την Τουρκία, δηλαδή μια νέα οικονομική οικονομική σχέση, με αυτοματοποιημένες κυρώσεις στην νέα τελωνειακή ένωση, ώστε όταν η γειτονική χώρα προκαλεί την Ελλάδα ή την Κύπρο, αυτές να ενεργοποιούνται. «Να πιέζεται η Τουρκία με οικονομικούς όρους, όπως τώρα κάνουν κάποιοι με ήπιο τρόπο, έστω και καθυστερημένα, με τη Ρωσία».

Όσον αφορά στο μεγάλο θέμα της ακρίβειας, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μεν δώσει 2 δισ. ευρώ στους παρόχους για να πέσουν τα τιμολόγια της ενέργειας, όμως σε ποιους έχουν πάει και πόσο θα βοηθήσουν μένει να κριθεί το επόμενο διάστημα. «Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ένα πακέτο μέτρων. Καταρχάς ένα μη δημοσιονομικό μέτρο, που θα στηρίξει τους εργαζόμενους, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Εμάς η θέση μας είναι τα 751 ευρώ, που είναι και η θέση των κοινωνικών εταίρων, κάτι που θεωρούμε ότι είναι εφικτό και θα βοηθήσει άμεσα τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και το υψηλό δημοσιονομικό κόστος που επικαλείται η κυβέρνηση, τόνισε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, υπάρχει υπεραπόδοση φορολογικών εσόδων. «Η κυβέρνηση κερδοσκοπεί από την αύξηση των τιμών. Είναι 63 εκατ. ευρώ τα πετρελαιοειδή, προϊόντα και υπηρεσίες 337 εκατ., ειδικός φόρος κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων 112 εκατ., λοιπών προϊόντων 24 εκατ. ευρώ, ένα άθροισμα δηλαδή άνω των 500 εκατ. σε δύο μήνες. Αυτά τα χρήματα δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να ξαναπέσουν στην αγορά, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους;» διερωτήθηκε, σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τώρα τη λέξη λεφτόδεντρο, «όταν έκανε -και η κυβέρνηση επαίρεται για αυτό- την τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στον κόσμο με 43 δισ. και χάρισε 6 δισ. ευρώ σε επιστρεπτέες προκαταβολές».

«Είναι δυνατόν να λέμε ότι πέτυχε αυτή η πολιτική, όταν δημιούργησε πάλι μια νέα μεγέθυνση του χρέους και μια μη ποιοτική ανάπτυξη; Για εμένα, αυτή η δημοσιονομική επέκταση έγινε με πολύ χαλαρά κριτήρια, ως εκ τούτου δεν έχει φέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι «μια κυβέρνηση που κοιτά μακροπρόθεσμα και δημιουργεί συνθήκες ανθεκτικότητας για την οικονομία και την κοινωνία, κρατά χρήματα στην άκρη για το μέλλον. Δυστυχώς εμείς κάναμε μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική επέκταση και τώρα που έπρεπε να υπάρχουν χρήματα για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, αυτά είναι λιγοστά».

Ερωτώμενος για το θέμα της απολιγνιτοποίησης
, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως η λύση είναι η δίκαιη και ομαλή μετάβαση. «Δίκαιη μετάβαση σημαίνει να πάμε από τα ορυκτά στα πράσινα καύσιμα, χωρίς να φτωχοποιηθούν περιφέρειες της Ελλάδας και χωρίς να υπάρχει μεγάλη ενεργειακή φτώχεια. Να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να υπάρχει μία ομαλότητα στον σχεδιασμό. Το πρόβλημα ότι δεν υπήρξε τέτοιος σχεδιασμός, το αντιμετωπίζουμε σήμερα», καθώς, όπως σημείωσε, ηΕλλάδα είναι η χώρα που αύξησε, μέσα στην ενεργειακή κρίση, την ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο κατά 24%, όταν όλες οι άλλες χώρες μείωναν την εξάρτησή τους από αυτό.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν και τα άλλα κράτη. Μεγαλύτερη επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένα σύγχρονο δίκτυο υψηλής διασυνδεσιμότητας, όπου οι πιο φτωχοί Έλληνες θα μπορούν να βάλουν φωτοβολταϊκά στις στέγες για να καταναλώνουν την ενέργεια που παράγουν και να είναι θωρακισμένοι από ενεργειακές πιέσεις. Επίσης, εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες για κτηνοτρόφους, αγρότες, μεταποιητές, ώστε να έχουν φθηνότερο κόστος παραγωγής τα επόμενα χρόνια. Αυτό πρέπει να είναι το σχέδιο διάχυσης των ανανεώσιμων πηγών στην ελληνική οικονομία και όχι ένα παιχνίδι 3-4 μεγάλων εταιρειών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. «Παράλληλα, να πάψουμε να είμαστε μια ενεργειακά απομονωμένη χώρα και να φτιάξουμε σύγχρονα καλώδια διασύνδεσης της χώρας και με άλλες χώρες της περιοχής».

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη για προληπτικές πολιτικές, όπως το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής ώστε να μην σηκώσουν το βάρος της ενεργειακής κρίσης μόνο οι καταναλωτές και το κράτος, αλλά και οι πάροχοι. «Να έχουμε μια πιο σταθεροποιητική πολιτική. Γιατί δεν ρυθμίζουμε την αγορά; Χρειαζόμαστε προληπτικές πολιτικές και όχι, όταν σκάει η βόμβα στα χέρια μας να τρέχουμε να προλάβουμε πράγματα που δυστυχώς δεν είχαμε προβλέψει. Αυτή είναι για μένα η πολιτική του μέλλοντος» σχολίασε.

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα των υψηλών ενοικίων
, σημείωσε ότι 40% του εισοδήματος των πολιτών σήμερα κατευθύνεται στο κόστος στέγασης όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 25%. «Τα υπόλοιπα κράτη για να προλάβουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα κάνουν προγράμματα κοινωνικής στέγης, ενοικιάζουν δηλαδή τα σπίτια σε πολύ χαμηλό κόστος» εξήγησε ο κ. Ανδρουλάκης, φέρνοντας τα παραδείγματα της Πορτογαλίας που με 2,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης εξήγγειλε 26.000 κοινωνικές κατοικίες, της Ισπανίας με 1 δισ. για 20.000 νέες κατοικίες και της Ιταλίας με 2,8 δισ. για τουλάχιστον 10.000 υποστηριζόμενες κατοικίες. «Εμείς γιατί δεν το κάνουμε αυτό; Δεν είναι ένα ζήτημα αυτό που εμποδίζει τη δημογραφική κατάσταση της χώρας διότι τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες οικογένειες;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση Ρέγκλινγκ που άνοιξε εκ νέου ζήτημα υψηλού χρέους, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «κινδυνεύουμε από όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον κόσμο, εάν δεν έχουμε στρατηγική αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων. Η Ελλάδα πρέπει τα επόμενα χρόνια να έχει μια ισχυρή ανάπτυξη, της τάξεως του 2-3% σταθερά, για να μην ζήσει νέες περιπέτειες».


Και πρόσθεσε ότι «για να έχουμε αυτή τη σταθερή ανάπτυξη θα πρέπει το Ταμείο Ανάκαμψης να μην μετατραπεί σε ένα νέο ΕΣΠΑ, που το κόβουμε φέτες για μικρά έργα, αλλά να γίνει ένα εργαλείο που θα φτιάξει μια σύγχρονη, εξωστρεφή οικονομία με ισχυρό ανταγωνισμό και περισσότερες εξαγωγές. Αν εμείς σχεδιάσουμε μια δυναμική οικονομία, η χώρα μας θα μπορεί να διαχειριστεί τα χρέη της μακροπρόθεσμα».


Στο ζήτημα της άρσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία, αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «πρέπει το κράτος με ενημέρωση, με καμπάνιες και με υποχρεωτικότητες να βοηθήσει να είναι θωρακισμένη η κοινωνία μας απέναντι στην πανδημία», σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος που εργάζεται σε νοσοκομείο, να μην θέλει να εργάζεται με τρόπο ασφαλή για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. «Πρέπει λοιπόν να υπάρξει πολιτική απόφαση που θα απομονώνει αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και δεν θέλουν να βοηθήσουν όσους είναι στα νοσοκομεία με βαριά νοσήματα και να είναι σε ένα περιβάλλον ασφάλειας».

Όπως τόνισε, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πολίτες σήμερα πληρώνουν 35% σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας, οι δεύτεροι στην Ευρώπη. «Χρειάζεται στήριξη το σύστημα υγείας και κυρίως η πρωτοβάθμια υγεία. Η Ιταλία, που έχει ανάλογα προβλήματα, παίρνει το 10% του Ταμείου Ανάκαμψης για να στηρίξει και να εκσυγχρονίσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς παίρνουμε μόνο το 4%».


Απαντώντας δε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής αντίφασης για την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας
και το μη αίτημα για πρόωρες εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας μερικούς μήνες πριν είχε πει ότι με 50 θανάτους την ημέρα θεωρεί οπορτουνισμό να ζητάει εκλογές. Μετά από λίγο καιρό, με 100 θανάτους την ημέρα, ζητάει εκλογές. Αυτό είναι μια αντίφαση, είναι αδιανόητα πράγματα».


Και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Άλλωστε είμαστε το μόνο κόμμα που δημοσκοπικά ανεβαίνει, την ώρα που πέφτουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, να είμαστε ρεαλιστές. Είτε ζητάς είτε δεν ζητάς εκλογές, το μαχαίρι και το πεπόνι για την προκήρυξη των εκλογών το έχει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός. Δική μου δουλειά είναι να προετοιμαστεί η παράταξή μας με σύγχρονο πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό, σύγχρονες θέσεις και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια για να αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτική δύναμη». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «τι σημαίνει “ζητώ εκλογές”; Άλλο θέλω εκλογές κι άλλο ζητώ εκλογές. Να μιλούμε θεωρητικά; Να μιλούμε ρητορικά; Το ότι δεν κάνει η κυβέρνηση το αποδείξαμε στην πρόταση δυσπιστίας. Αυτό θέλετε να πω; Η κυβέρνηση δεν κάνει, έχει αποτύχει».


Ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να απαντήσει και για τα περί ίσων αποστάσεων, λέγοντας πως «καταρχάς εμείς κινούμαστε αξιακά. Λέμε αυτό που νιώθουμε και πιστεύουμε είτε ενοχλούμε τον κ. Μητσοτάκη είτε τον κ. Τσίπρα. Εμείς δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ενοχλούνται γιατί βλέπουν μια νέα δυναμική. Είναι ένα επιχείρημα ταυτόσημο και για τους ίδιους, ότι δηλαδή κρατούμε ίσες αποστάσεις. Αξιακά κινούμαστε». Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε το εξής: «Εμένα μου επιτέθηκε ο κ. Πολάκης. Ζήτησα από κανέναν να με στηρίξει; Το κόμμα μου απάντησε. Εδώ πρέπει να μιλάμε για όλα και για όλους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της λεγόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης, τόνισε πως «για εμένα η καλύτερη επιλογή για τον ελληνικό λαό είναι μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική. Τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Ιδεολογικά σημαίνει μια κυβέρνηση που σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία, που ενισχύει τους θεσμούς. Σήμερα διαβάζουμε ότι υπήρχαν περιπτώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου που καταγγέλλονται ότι έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκβιασμούς. Πρέπει να μην υπάρχουν σκιές στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει η δικαιοσύνη να ρίξει φως σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «όσο πιο ισχυροί είμαστε και βάσει της λαϊκης ετυμηγοριας θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το σχέδιό μας. Το πώς θα γίνει, θα το επιλέξει ο ελληνικός λαός. Η αυτόνομη πορεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Επιδιώκουμε να γίνουμε κυβέρνηση. Φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε τα πράγματα και ευελπιστούμε την πρώτη Κυριακή να είμαστε ισχυροί. Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα. Μια κυβέρνηση μακριά από πελατειακές συμπεριφορές και λαϊκισμούς. Αν είμαστε ισχυροί, θα τα καταφέρουμε. Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε την αυτονομία μας».

«Είμαστε σε μια άλλη εποχή και θέλουμε αυτή η παράταξη να αποκτήσει έναν δυναμικό χαρακτήρα παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα. Η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χτίσει έναν τοξικό δικομματισμό. Κανένα από τα σοβαρά θέματα της χώρας δεν αναλύεται και δεν επιλύεται με ορθολογικό τρόπο. Συγκρούονται άγονα συνεχώς» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας πως η λύση είναι μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη που θα αγκαλιάσει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας και μέσα από ισχυρά ποσοστά στις επόμενες εκλογές θα δημιουργήσει μια νέα προοπτική για τον ελληνικό λαό.

Ερωτώμενος για τους πρώην προέδρους του κόμματος
, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Τιμώ όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, όλες τις ηγεσίες και τους αγώνες που έδωσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες για την παράταξη μας και πάνω από όλα για τη χώρα. Δεν το λέω ρητορικά, το έχω κάνει με τις πράξεις μου. Τους στήριξα όλους σε πολύ δύσκολες στιγμές, όταν πολλοί επέλεξαν τον εύκολο δρόμο».

Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι και σήμερα η παράταξη χτίζει μια νέα προοπτική, με σεβασμό στην ιστορία μας και βλέμμα προς το μέλλον. Ήρθε λοιπόν η εποχή, όλοι μαζί, ενωμένοι, με σεβασμό στην ιστορία μας, να δώσουμε έναν αγώνα ενότητας, ανανέωσης και προοπτικής».

COVID-19 et transport ferroviaire: le Conseil prolonge les mesures adoptées en 2020

 

Compte tenu du fait que la pandémie de COVID-19 continue d’avoir des effets sur le niveau du trafic ferroviaire, le Conseil a prolongé jusqu’au 30 ju…
● Conseil de l'UE
 
24/02/2022 14:04 | Communiqué de presse |

COVID-19 et transport ferroviaire: le Conseil prolonge les mesures adoptées en 2020

 

Compte tenu du fait que la pandémie de COVID-19 continue d’avoir des effets sur le niveau du trafic ferroviaire, le Conseil a prolongé jusqu’au 30 juin 2022 les mesures d'urgence mises en place en octobre 2020 pour atténuer les effets de la pandémie sur le secteur. Ces mesures donnent aux États membres la possibilité d'alléger certaines redevances d'infrastructure que paient les entreprises ferroviaires, tout en assurant un remboursement en temps utile aux gestionnaires d'infrastructures.

En raison du caractère imprévisible de la propagation de la COVID-19, il est également décidé de renouveler jusqu’au 31 décembre 2023 les pouvoirs dont dispose la Commission pour prolonger si nécessaire les mesures par la voie d'actes délégués, pour une période de six mois au maximum à chaque fois.

Les États membres continueront à informer la Commission des mesures qu'ils prennent et celle-ci rendra ces informations accessibles au public.

Prochaines étapes

L'acte juridique devrait être signé par les deux institutions aujourd’hui et être publié au Journal officiel de l'UE le 28 février. Il entrera en vigueur le lendemain de sa publication au Journal officiel et s'appliquera rétroactivement à partir du 1er janvier 2022.

Contexte

Le 7 octobre 2020, le Conseil et le Parlement européen avaient adopté une dérogation temporaire aux règles existantes en matière de tarification de l'infrastructure ferroviaire s'appliquant rétroactivement du 1er mars 2020 au 31 décembre 2020 avec une possibilité de prolongation, si nécessaire. La Commission européenne, ayant reçu un pouvoir de délégation par les deux co-législateurs, a prolongé cette période jusqu’au 14 avril 2022. Le Parlement a voté cette prolongation des mesures le 16 février 2022 à Strasbourg.

RÈGLEMENT DU PARLEMENT EUROPÉEN ET DU CONSEIL modifiant le règlement (UE) 2020/1429 en ce qui concerne la durée de la période de référence pour l'application de mesures temporaires concernant la tarification de l'infrastructure ferroviaire

COVID-19 et transport ferroviaire: le Conseil adopte des mesures (communiqué de presse, 2 octobre 2020)

Règlement arrêtant des mesures pour un marché ferroviaire durable compte tenu de la propagation de la COVID-19

COVID-19 – mesures concernant les transports: le Conseil arrête sa position sur des dérogations temporaires en faveur du secteur ferroviaire (communiqué de presse, 9 septembre 2020)

ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,Αντ/δρος Βουλής:εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων..

 


 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος

Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 


Αθήνα, 24.2.2022

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ, κ. Isaac Herzog, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Της επίσημης τελετής υποδοχής προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κι ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Isaac Herzog συναντήθηκε, εν συνεχεία, με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Joint Statement by the Members of the European Council



● European Council
 
24/02/2022 12:05 | Statements and remarks |

Joint Statement by the Members of the European Council

 

We condemn in the strongest possible terms Russia's unprecedented military aggression against Ukraine. By its unprovoked and unjustified military actions, Russia is grossly violating international law and undermining European and global security and stability.

We also condemn the involvement of Belarus in this aggression against Ukraine and call on it to abide by its international obligations.

We demand that Russia immediately ceases military actions, unconditionally withdraws all forces and military equipment from the entire territory of Ukraine and fully respects Ukraine's territorial integrity, sovereignty and independence. Such use of force and coercion has no place in the 21st century.

We will meet later today to discuss this blatant aggression and agree in principle on further restrictive measures that will impose massive and severe consequences on Russia for its action, in close coordination with our transatlantic partners.

We deplore the loss of life and humanitarian suffering. The EU and its Member States are ready to urgently provide humanitarian emergency response. We call on Russia and Russia-backed armed formations to respect international humanitarian law.

The EU stands firmly by Ukraine and its people as they face this war. The EU will provide further political, financial and humanitarian assistance.

We are coordinating our response with our neighbours and international partners, including NATO and G7 whose leaders will be meeting shortly.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα






Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)24 Φεβρουαρίου 2022


Ανακοίνωση – Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
24 Φεβρουαρίου 2022
Στις 10:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.


Ενημερωτικό σημείωμα για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας στο Βουκουρέστ...
23 Φεβρουαρίου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από κυβερνητική αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία. Ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Nicolae-Ionel Ciucă, ενώ έγινε δεκτός από τον ...


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Nicolae-Ionel Ciucă, στο Βουκουρέστι
23 Φεβρουαρίου 2022
Κύριε Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Nicolae, είναι μεγάλη χαρά μου που βρίσκομαι, σήμερα, στη Ρουμανία. Μια φίλη χώρα με την οποία είμαστε γείτονες, είμαστε εταίροι, είμαστε σύμμαχοι με σχέσεις που -όπως συζητήσαμε- χάνονται στο βάθος των αιώνων και...


Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis στο Βουκουρέστι
23 Φεβρουαρίου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Βουκουρέστι με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρουμανία. Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Cotroceni, στο...


Ανακοίνωση – Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
23 Φεβρουαρίου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το νέο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρο του ΕΒΕΘ, Γιάννη Μασούτη και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Γιάννη Μπρατάκο. Στη ...



Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με υπουργική αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας
22 Φεβρουαρίου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπουργική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, υπό τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών Assen Vassilev. Κατ...

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία



Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία
24/02/2022



Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την σημερινή ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων Αξιών. Επίσης υπονομεύει την Ευρωπαϊκή Ειρήνη και Ασφάλεια.

Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την Ελλάδα και διαχρονικά καταδικάζουμε κάθε παραβίαση αυτών των βασικών αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Καλούμε την ρωσική πλευρά για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, πέρα των άλλων σοβαρών συνεπειών τους, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας που διαβιοί στην Ουκρανία.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη προς την Ουκρανία. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της ομογένειας στην Ουκρανία στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Βρισκόμαστε σε διαρκή συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και Νατοϊκούς συμμάχους μας αναφορικά με την απάντηση στην παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας.

Οι Ελληνικές Αρχές στην Ουκρανία (Πρεσβεία στο Κίεβο, Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό) βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες πολίτες και τους κατόχους Ειδικών Δελτίων Ταυτότητας Ομογενούς προκειμένου να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ_Τα τουρκικά αλιευτικά έχουν εργαλειοποιηθεί, χρησιμοποιούνται από την Άγκυρα για να ‘’γκριζάρουν’’ το Αιγαίο


24 Φεβρουαρίου 2022

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τα τουρκικά αλιευτικά έχουν εργαλειοποιηθεί, χρησιμοποιούνται από την Άγκυρα για να ‘’γκριζάρουν’’ το Αιγαίο»

 


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το συμβάν με το τουρκικό αλιευτικό στις Οινούσσες, που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Ανάλογα περιστατικά καταγράφονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στα Δωδεκάνησα.

Τα τουρκικά αλιευτικά έχουν εργαλειοποιηθεί, χρησιμοποιούνται απροκάλυπτα για να «γκριζάρουν» το Αιγαίο και να θέσει υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Δυστυχώς, τα σύννεφα πυκνώνουν και οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση.

Όταν η Ρωσία υλοποιεί, πλέον, μια ξεκάθαρη αναθεωρητική πολιτική, είναι δεδομένο ότι η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να δει και άλλες περιπτώσεις αναθεωρητισμού και επιθετικότητας, όπως αυτές που εκφράζονται από την Τουρκία.

Σύνεση, αποφασιστικότητα και εθνική ενότητα, είναι τα τρία στοιχεία που απαιτούνται.

Κυρίως, όμως, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές στη Διεθνή Κοινότητα και ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι στο Αιγαίο δεν γίνεται απόπειρα παραβίασης των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά απόπειρα παραβίασης ευρωπαϊκών δικαιωμάτων  και του ευρωπαϊκού συστήματος αξιών».

 

ΑΘ.ΜΠΟΥΡΑΣ,ΑΝΤ/ΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Δ.:αξιοσημείωτη Κοινοβουλευτική δραστηριότητα


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 23.2.2022

 

Την αναστολή χορήγησης αδειών οικοδομής και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στη Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας του Δήμου Ελευσίνας (περιοχή Καλυμπάκι), υπέγραψε ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς.

Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών του  Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Μπούρα, και του Δημάρχου Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου.

 Ο κ. Μπούρας, επικοινωνούσε όλη αυτήν την περίοδο  με τον Υφυπουργό, κ. Ταγαρά,  ο οποίος τον ενημέρωνε για την πορεία του ζητήματος. Κατά την τελευταία επικοινωνία τους, ο κ. Μπούρας πληροφορήθηκε την θετική έκβαση και ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό.

Η αναστολή χορήγησης αδειών οικοδομής και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην Ελευσίνας θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα του Δήμου και των κατοίκων της.

 

Αθήνα, 23.02.2022


 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είχε χτες συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Υπουργό, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχάλη Καραμαλάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, κ. Γιάννης Μαυροειδάκος.

Τη συζήτηση απασχόλησαν τα θέματα ασφαλείας του Δήμου Φυλής, αλλά και των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας- Ειδυλλίας και Μεγαρέων της Δυτικής Αττικής. Ο κ. Μπούρας επεσήμανε την ανάγκη για την καλύτερη στελέχωση της Αστυνομίας της περιοχής, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Άλλωστε, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, η Δυτική Αττική χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς αποτελείται από γεωγραφικές και πληθυσμιακές ιδιομορφίες (επισυνάπτεται Δ.Τ. Δήμου Φυλής & Ανάρτηση του Δημάρχου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης).

Ο  κ. Μπούρας, με την ευκαιρία της συνάντηση αυτής, επανήλθε και στο θέμα της δημιουργίας Αστυνομικού Σταθμού στην περιοχή της Κινέττας, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το ζήτημα αυτό προχωράει, στην κατεύθυνση των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Μέγαρα.

Για το παραπάνω ζήτημα ο κ. Μπούρας είχε εκ νέου επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ.  Λευτέρη Οικονόμου, σε συνέχεια της από 14.7.20 επίκαιρης ερώτησης, που είχε συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής (επισυνάπτεται το σχετικό Δ.Τ.).

Τόσο η πολιτική, όσο και η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα προβούν σύντομα σε ανακοινώσεις για την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος.


Αθήνα, 14-7-2020

 

            Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση (επισυνάπτεται),  που είχε καταθέσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας,  προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα την σύσταση Αστυνομικού Τμήματος στην Κινέττα Μεγάρων. Στην συζήτηση παρέστη για να απαντήσει από την πλευρά του υπουργείου ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Λευτέρης Οικονόμου.

            Ο κ. Μπούρας ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική στο σύνολό της είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς, καταγράφει πρωτιά. Ειδικότερα, σε ότι αφορά την Κινέττα, το γεγονός ότι απέχει από την έδρα του Δήμου, τα Μέγαρα, όπου είναι και η έδρα του Αστυνομικού Τμήματος, πάνω από δεκαπέντε χιλιόμετρα και είναι γεωμορφολογικά αποκομμένη, καθιστά δυσκολότερο το θέμα της ασφάλειας. Η περιοχή της Κινέττας έχει πάνω από 5.000 μόνιμους κατοίκους, ενώ από πολύ νωρίς την άνοιξη έως πολύ αργά το φθινόπωρο, ο πληθυσμός αγγίζει τους 30.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων και τουριστών.

            Ο κ. Μπούρας ανέφερε αναλυτικά τα φυσικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την περιοχή τα τελευταία χρόνια, όπως η καταστροφική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018, η καταιγίδα «Γηρυόνης» στις 25 Νοεμβρίου 2019 κλπ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μπούρας κατέθεσε στα πρακτικά το Προεδρικό Διάταγμα του 2017, σύμφωνα με το οποίο  καταργήθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός της Κινέττας, καθώς και δύο ομόφωνες αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κινέττας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, οι οποίες συνηγορούν υπέρ της σύστασης του Αστυνομικού Τμήματος, παραθέτοντας το παράδειγμα της λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού των Βιλίων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπούρας είπε: «Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας, πριν και πάνω από όλα, βάζουμε τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των πολιτών. Δεν είναι παραδεκτό για λόγους οικονομικούς να διακινδυνεύει η ζωή και η περιουσία των συμπολιτών μας».

Στην δευτερολογία του ο κ. Μπούρας διαβεβαίωσε τον Υπουργό για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεγαρέων να παρέχει στέγαση του Αστυνομικού Tμήματος στην Κινέττα.

Ο Υπουργός, από την πλευρά του, εξήρε τις συνεχείς παρεμβάσεις και το καθημερινό ενδιαφέρον του Αντιπροέδρου της Βουλής για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Μετά, μάλιστα, και τη διαβεβαίωση του κ. Μπούρα, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε για την δρομολόγηση θετικών εξελίξεων, ώστε να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικός Σταθμός στην Κινέττα.

Ο κ. Μπούρας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το μείζον αυτό θέμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων της Κινέττας και την καλύτερη αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής.


WTO latest

 

World Trade Organization

23 Feb 2022

Latest news
Dear maria CHADZIDAKIS VAVOURANAKIS,
Below are the news items published today on the WTO public website which match with your news preferences.
alt text
 
NEWS ITEM
E-commerce negotiators seek to find common ground, revisit text proposals
At a meeting on 21 February, participants in the negotiations on electronic commerce received updates on the small group discussions and exchanged views on proposals relating to telecommunications services, access to online platforms and competition.
News item   ⟶

ΙΜF interesting latest news

 

To stave off risks to recovery, policymakers should focus support on firms that can survive.


Dear maria,

We just published a new blog—please find the full text below. 

Governments Must Choose to Support or Restructure Heavily Indebted Firms

(Image: IMF photos)

By Ceyla Pazarbasioglu and Rhoda Weeks-Brown

To stave off risks to recovery, policymakers should focus support on firms that can survive and prepare to restructure or liquidate those that cannot. 

Companies entered the COVID-19 crisis with record debts they racked up after the global financial crisis when interest rates were low. Corporate debt stood at $83 trillion, or 98 percent of the world’s gross domestic product, at the end of 2020. Advanced economies and China accounted for 90 percent of the $8.9 trillion increase in 2020. Now that central banks are raising rates to check inflation, firms’ debt servicing costs will increase. Corporate vulnerabilities will be exposed as governments scale back the fiscal support that they extended to stricken firms at the height of the crisis.

Governments face difficult decisions as they manage these risks to the economic recovery. They may need to continue providing financial support to firms that can recover (but cannot raise the private financing to do so) while withdrawing support from firms that are so badly scarred that they should be restructured or liquidated. Financial support should become more focused amid shrinking fiscal space. Effective insolvency systems make economies more resilient, productive, and competitive. Shoring up these systems is critical as there are shortcomings in many important areas at present and countries may need to tackle many cases at once. There is not much time to prepare.


New IMF research takes stock of corporate vulnerabilities and assesses countries’ preparedness to handle large-scale restructuring. It proposes principles to guide the design of policy support for firms that can recover and to facilitate the restructuring of those that cannot.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022