"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

'FLIX" newsletter






Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: 82 γυναίκες στα σκαλιά του Φεστιβάλ για την ισότητα και την αντιπροσώπευση

82 γυναίκες ανέβηκαν τα σκαλιά του Palais des Festivals αντιπροσωπεύοντας τις μόνο 82 γυναίκες σκηνοθέτες που έχουν βρεθεί στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ από καταβολής του. Σε αντίθεση με τους 1688 άντρες.

Άποψη

«2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ | Ενας μύθος γίνεται 50

Ο Λεωνίδας Γυμνόπουλος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και μεγάλος θαυμαστής της θρυλικής ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ γράφει για όλα όσα θα χωρίζουν πάντα την επιστημονική φαντασία σε πριν και μετά το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος».

 
Φεστιβάλ / Βραβεία
Κάννες 2018: Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ μιλά στο Flix για το «Everybody Knows», τη γυναίκα και... τους Metallica

Με τα γυαλιά πρεσβυωπίας κρεμασμένα στο πουκάμισό του, ο Χαβιέρ Μπαρδέμ είναι από κοντά τόσο ωραίος, γοητευτικός, δυνατός, έξυπνος, πολιτικός και παθιασμένος όσο θα ευχόταν κανείς.

 
Συνέντευξη
Αφιέρωμα | Μάης '68 | Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο Flix για τον Μάη που χρειαζόμαστε

Πενήντα χρόνια μετά, ο Κώστας Γαβράς είναι σίγουρος για το τι έχει απομείνει από τον Μάη του '68 και ποια συνθήματα παραμένουν επιτακτική ανάγκη να γραφτούν ξανά στους δρόμους.

 
Συνέντευξη
Κάννες 2018: Η Ζακλίν Λέντζου έφτιαξε τη νέα της ταινία κοιτώντας το φεγγάρι

Με την τρίτη της μικρού μήκους ταινία, η Ζακλίν Λέντζου φτάνει στο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και μιλάει στο Flix για τον «εν βρασμώ» τρόπο με τον οποίο γεννήθηκε το «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς».

 
Φεστιβάλ / Βραβεία
Κάννες 2018: Το Flix περνά 4 ώρες με τον Μάρτιν Σκορσέζε

Το Flix βρέθηκε στην ειδική προβολή των «Κακόφημων Δρόμων», το δίωρο masterclass και τη βράβευση του Μάρτιν Σκορσέζε με το τιμητικό βραβείο Carrosse d'Or.

 
Φεστιβάλ / Βραβεία
άννες 2018: Στενές επαφές τρίτου τύπου με τον Γιώργο Ζώη

Ο Γιώργος Ζώης μιλάει στο Flix και μοιράζεται μαζί μας ανέκδοτο υλικό από το «Third Kind» που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο στο παράλληλο τμήμα «Εβδομάδα Κριτικής» του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

 
Φεστιβάλ / Βραβεία
To πάρτι μόλις ξεκίνησε! Δείτε το τρέιλερ για το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ

Με την ταινία του να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, ο Γκασπάρ Νοέ επιστρέφει στα 90s για ακόμη μια νύχτα που δεν θα ξεχάσει κανείς.

 
Φεστιβάλ / Βραβεία
Κάννες 2018: Το «Girl» είναι η αποκάλυψη του φετινού Φεστιβάλ

Η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Βέλγου σκηνοθέτη Λουκάς Ντοντ, στο Ενα Κάποιο Βλέμμα, ένα φιλμ για την (αυτοκαταστροφική ή λυτρωτική) ορμή της εφηβείας, είναι αυτό που ελπίζαμε να δούμε φέτος.

 
Άποψη
Οι Ταινίες της Κυριακής: «Peppermint Frappé» του Κάρλος Σάουρα

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, η ταινία του Κάρλος Σάουρα που «σταμάτησε» το Φεστιβάλ Καννών του 1968.

Περισσότερα στο Flix

Εβδομάδα Πολιτισμού και Γαστρονομίας της Ζακύνθου

Την Κυριακή 13 Μαΐου ολοληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Ζακύνθου στο ξενοδοχείο Sofitel στην Guangzhou.της Κίνας.

Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα.

Γεύτηκαν την Ζακυνθινή κουζίνα με τα παραδοσιακά πιάτα που ετοίμασαν οι δύο σεφ Νίκος Δαούτης από το Chef’s Club of Attica Acropolis και Κωσταντίνος Βάρελης από το Chef’s Club of Corfu.

Ο πολιτιστικός Σύλλογος το Φιόρε του Λεβάντε με την μουσική και τα τραγούδια της Ζακύνθου εκπαίδευσαν πολλούς από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις στο χορό και την μουσική της Ζακύνθου.

Τα Social media της Κίνας γέμισαν από φωτογραφίες και βίντεο με τα Ζακυνθινά πιάτα και τους χορούς και τα θετικά σχόλια απλώθηκαν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Guanzghou.

Στην αποχαιρετηστήρια συνάντηση που συμμετείχαν ο Πρόξενος της Ελλάδας κος Τασσιόπουλος , ο Διευθυντής του Sofitel Charles Demange, η διοργανώτρια της εκδήλωσης κα Μαρία Ζησούλη οι δύο σεφ Νίκος Δαούτης και Κωνσταντίνος Βάρελης και ο Πρόεδρος του χορευτικού Φιόρε του Λεβάντε.

Ο Πρόξενος.κσι ο Διευθυντής του ξενοδοχείου ευχαρίστησαν την κ. Ζησούλη για την εξαιρετική διοργάνωση, τους σεφ για τα πολύ γευστικά πιάτα τους και το Φιόρε του Λεβάντε για πολύ καλή παρουσία και την ζωντάνια τους που κατάφεραν να παρασύρουν στους ρυθμούς τους πολλούς από τους Κινέζους που παρακολουθησαν τις εκδηλώσεις.

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου ζήτησε να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση και το ξενοδοχείο του να αποτελέσει μια σημαντική πηγή προβολής της Ζακύνθου στην περιοχή της Guanzghou.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο σεφ Νίκος Δαούτης ευχαρίστησε τον κ. Demange για αυτή την συνεργασία και του πρόσφερε εκ μέρους του Chef Club of Attica Acropolis & Chefs Club of Corfu, ένα γλυπτό του Παρθενώνα "Ακρόπολης" και μια ελληνική σημαία ως ενθύμιο της συνεργασίας τους.

Η Ζακυνθινή ομάδα θα ταξιδέψει την Δευτέρα με κατεύθυνση την πόλη Xiamen όπου θα παρουσιάσει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις την Ζάκυνθο.

-- http://www.chefsclubofattica. com/1384-2/


κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης -Πρόεδρος
Σταδίου 33 & Πεσμαζόγλου, Αθήνα, Αττική
Τηλ: 210 3315649 / 6970619008


site: http://www.chefsclubofattica. com/
Email: info@chefsclubofattica. com
Email: chefsclubofattica@ gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 0030 210.3315649 / 0030 6970619008

"Περιοδικό Άρδην" δελτίον τύπου


15/05/2018 | Αθήνα | Διάλεξη Δημήτρη Μαντζούρη: «Το Δημοτικό Τραγούδι»


Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων της ΕΜΕΠ με τίτλο «Παράδοση και εκσυγχρονισμός: Δίλημμα ή σύνθεση;»,

την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ώρα 19.30,

ο υπεύθυνος αρχείου του ΚΕΠΕΜ (Ωδείο Σίμωνος Καρρά)

Δημήτρης Μαντζούρης θα μιλήσει για το δημοτικό τραγούδι.

Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού, Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα.


Περιοδικό Άρδην
Διευθ.: Ξενοφώντος 4, Αθήνα, 10557

Τηλ.: 2103826319, 2103802644
Ιστότοπος: www.ardin-rixi.gr

Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αθήνα, 13 Μαΐου 2018
Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Μιχαήλ
 
Σε λίγους μήνες, στο τέλος Αυγούστου, κύριε πρόεδρε, τελειώνει το 3ο Μνημόνιο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015. Τελειώνει και η κρίση για την Ελλάδα;

- Τελειώνει το τρίτο μνημόνιο αλλά έχει ήδη συμφωνηθεί και εφαρμόζεται το τέταρτο μακράς διαρκείας μνημόνιο που δεν περιλαμβάνει νέο δάνειο με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά μόνο πολύ αυστηρούς δημοσιονομικούς όρους και αυστηρό μηχανισμό εποπτείας. Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο μέχρι και το 2022 και περί το 2,4% του ΑΕΠ κάθε χρόνο από το 2023 μέχρι το 2060 ! Η απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει επίκεντρο της πολιτικής της την επίτευξη υπερπλεονάσματος μέσα από την υπερφορολόγηση, τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων και τη μη εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, έχει ως αποτέλεσμα το «στέγνωμα» της οικονομίας και την καθήλωση σε αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης. Είναι τραγικό να δηλώνει η κυβέρνηση ικανοποιημένη επειδή δίνει μικροεπιδόματα σε κοινωνικές ομάδες που εξαθλιώνει η αντιαναπτυξιακή αυτή πολιτική, η οποία παρεμποδίζει τις επενδύσεις και την ουσιαστική μείωση της ανεργίας. Το χειρότερο είναι ότι οι δεσμεύσεις αυτές ναρκοθετούν την περίοδο 2019-2022, δηλαδή την επόμενη κυβέρνηση, κυρίως όμως υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας. Το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» έχει καταρρεύσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια». Δεν μπορεί να πάρει την προληπτική πιστωτική γραμμή που είχε συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2014 από τη δική μας κυβέρνηση και αντί αυτής στραγγίζει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα για να σχηματίσει «ταμειακά αποθέματα ασφαλείας» που χωρίς πρόσβαση στις αγορές με λογικούς όρους φτάνουν ίσως για το 2019, όχι όμως για όλη την επόμενη περίοδο. Τα υπόλοιπα του δανείου του τρίτου προγράμματος θα τα χειριστεί ο ESM, όπως κρίνει. Η προσδοκία για πρόσθετη επέμβαση στο χρέος σύμφωνα με τη γαλλική πρόταση ήδη εξανεμίστηκε. Οι αναμενόμενες πρόσθετες παρεμβάσεις στο χρέος δεν έχουν δυστυχώς καμία σχέση με το μέγεθος της παρέμβασης του 2012. Το κάθε τι δε σε σχέση με το χρέος δεν θα είναι αυτόματο αλλά θα εξαρτάται από όρους και από αυστηρές αξιολογήσεις στο πλαίσιο ενός «εργαλείου ενισχυμένης εποπτείας», όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Eurogroup. Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα δεν γυρίζει δυστυχώς εκεί που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014. Η Ελλάδα πήγε πολύ πίσω τα τρία τελευταία χρόνια. Η βλάβη είναι τεράστια και βαθειά. Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τον τόπο σε μια βαρειά δευτερογενή κρίση και δεν έχει στρατηγική εξόδου.

Έχετε τονίσει συχνά ότι το μέλλον είναι θολό κι αβέβαιο με την διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το διακύβευμα της επόμενης μέρας; Ποιοι πρέπει να είναι οι άξονες του σχεδίου πορείας της χώρας;
- Πέρσι τον Ιούνιο, στο συνέδριο του «Κύκλου ιδεών» με θέμα την «Ελλάδα Μετά» είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Αρχίζοντας από τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις. Θεμελιώδης προϋπόθεση είναι η ελληνική κοινωνία να υιοθετήσει το μεταρρυθμιστικό πρόταγμα. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη μιζέρια χωρίς να μπει σε μια μακρά περίοδο «στασιμοχρεοκοπίας» με αναιμική ανάπτυξη και μεγάλη ανεργία, μόνο αν γίνει μια κανονική, ευρωπαϊκή, ανταγωνιστική, φιλοεπενδυτική χώρα. Με άνοιγμα της αγοράς, με τράπεζες που παίζουν ξανά το βασικό τους ρόλο συγκεντρώνοντας καταθέσεις και δίνοντας νέα δάνεια, με ριζοσπαστικές αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που διασφαλίζουν τους δημοσιονομικούς στόχους και ενθαρρύνουν την επιδίωξη μεγαλύτερων εισοδημάτων και άρα μεγαλύτερης κατανάλωσης. Πολιτικά είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως εκλογές και μια άλλη κυβέρνηση ικανή να προωθήσει αυτό το εθνικό σχέδιο δράσης.
Σε λίγες εβδομάδες, 11 και 12 Ιουνίου, οργανώνουμε το δεύτερο συνέδριο για την «Ελλάδα Μετά». Στόχος μας είναι να θέσουμε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις πραγματικές προτεραιότητες της χώρας και όχι τις δήθεν προτεραιότητες που εξυπηρετούν μόνο την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης.
Σας βρίσκει συνεπώς σύμφωνο η σχετική πρόταση της κ. Γεννηματά για εκλογές; 
- Χαίρομαι γιατί η κα Γεννηματά υιοθέτησε κάτι που λέω εδώ και πολύ καιρό. Το να αναδεικνύεις την επιτακτική ανάγκη για εκλογές δεν σημαίνει ότι μπορείς να τις επιβάλεις, σημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση. Δεν νοείται να καταγγέλλεις τη σημερινή κυβέρνηση και να την αφήνεις να δεσμεύει τη χώρα μακροπροθέσμως σε λάθος πλαίσιο. Δεν νοείται να επείγει η αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής και να λες ότι δεν χρειάζονται εκλογές ή ότι δήθεν προέχει η αναθεώρηση του Συντάγματος που εξαρτάται ως διαδικασία όχι απλώς από τη συναίνεση αλλά από την απόφαση της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όταν όμως λέμε- και ορθώς - ότι χρειάζονται αμέσως εκλογές ώστε μια άλλη κυβέρνηση να διαπραγματευθεί το τέλος του τρίτου μνημονίου και την πορεία της χώρας μετά τον Αύγουστο του 2018, δηλαδή μετά από τρεις μήνες, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ασάφειες, καθυστερήσεις ή σενάρια πολλαπλών εκλογών. Πρέπει να μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα υπάρχει κυβέρνηση σταθερή και κοινοβουλευτικά αλλά και προγραμματικά που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της εθνικής ανάκαμψης λέγοντας αλήθειες και εφαρμόζοντας ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Αυτό είναι και ό,τι προοδευτικότερο υπάρχει.

Μιλάτε συχνά για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να επιστρέψει η χώρα σε κανονικότητα. Με ποια χαρακτηριστικά; Με όσα οδήγησαν στην κρίση;
- Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλου του μπλοκ δυνάμεων που κυβερνά, δηλαδή και των ΑΝΕΛ και των αφανών συντηρητικών εταίρων σημαίνει να μη μπορούν να ελέγξουν ή να παρεμποδίσουν τις μετεκλογικές εξελίξεις ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης, τη θέσπιση σταθερού, μη διαλυτικού, εκλογικού συστήματος και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την εθνική στρατηγική και το σχέδιο δράσης της επόμενης κυβέρνησης, είναι ευπρόσδεκτος να το στηρίξει. Δεν πρέπει όμως να μπορεί να το παρεμποδίσει. «Κανονικότητα» σημαίνει για την Ελλάδα ισότιμη και ανταγωνιστική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό μέλλον. Όχι επιστροφή στο παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ευρύτερο «αντιμνημονιακό» εθνικολαϊκιστικό μέτωπο κέρδισε το 2015 με την υπόσχεση της επιστροφής στο παρελθόν. Εμείς προτείνουμε το μέλλον.

Πώς σχολιάζετε τη στάση που κρατά η ΝΔ; Συμμερίζεστε την εκτίμηση ότι ακολουθεί την τακτική του «ώριμου φρούτου» για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
- Σας απάντησα για τις επείγουσες προτεραιότητες και τη στρατηγική που έχει ανάγκη η χώρα. Υποχρέωση και φιλοδοξία της δημοκρατικής παράταξης είναι να καταστήσει τις θέσεις και τις προγραμματικές της προτάσεις τον κορμό της εθνικής στρατηγικής. Το 2011 και το 2012 δεν προσχωρήσαμε εμείς στις αντιλήψεις των κυβερνητικών μας εταίρων, αλλά αυτοί στις αντιλήψεις τις δικές μας.

Πριν λίγες μέρες παρενέβητε διαφωνώντας στη συζήτηση περί «σοσιαλδημοκρατικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί η πρακτική που ακολούθησε μέχρι να γίνει κυβέρνηση. Η λήθη, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, δεν είναι λυτρωτική;
- Είναι παράδοξο, σχεδόν γελοίο, να εμφανίζονται αυτόκλητοι υποστηρικτές της δήθεν «σοσιαλδημοκρατικής» στροφής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος κυβερνητικά μεν μετέχει στο ιδεολογικοπολιτικά ενιαίο εθνικολαϊκιστικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ρητορικά δε επιμένει στον ριζοσπαστικό και κομμουνιστικό εαυτό του και στη φαντασίωση της ρεβάνς απέναντι στην ήττα του εμφυλίου. Το ζήτημα με το κυβερνητικό μπλοκ δεν είναι μόνο ή τόσο το τι έκανε για να φτάσει να γίνει κυβέρνηση, όσο το τι έκανε και κάνει ως κυβέρνηση. Όχι μόνο μέχρι τον Ιούλιο του 2015, αλλά και από τότε μέχρι σήμερα, με ώμο κυνισμό. Αναφέρομαι στην οικονομία αλλά και σε ζητήματα κράτους, δημοκρατίας και θεσμών με επίκεντρο την προσπάθεια ποδηγέτησης της δικαιοσύνης. Αναφέρομαι στον βίαιο, διχαστικό, μετωπικό, εμφυλιοπολεμικό λόγο του. Στις σταλινικές μεθόδους συκοφάντησης των αντιπάλων. Στην εμμονή ως προς τον έλεγχο των ΜΜΕ. Το τι είναι πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει η χώρα στις εκλογές και από τη συμπεριφορά που θα επιλέξει όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Η πορεία προς τις εκλογές δεν θα είναι παιδική εκδρομή. Δεν θα είναι ούτε απλή ούτε ευθύγραμμη. Το λιγότερο που θα περιέχει είναι καταχρήσεις εξουσίας σχετικές με τη δικαιοσύνη, ανάμιξη των βουλευτικών εκλογών με παιχνίδια σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τεχνάσματα σε σχέση με το εκλογικό σύστημα και ένα τουλάχιστον δημοψήφισμα σχετικό με το Σύνταγμα κατά παράβαση όμως του Συντάγματος.

Υπάρχουν όμως στελέχη του ΚΙΝΑΛ που υποστηρίζουν ανοικτά την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον εντάσσουν στην Κεντροαριστερά.
- Η κοινωνική και εκλογική βάση της δημοκρατικής παράταξης είναι στο σύνολο της ή έστω στη συντριπτική της πλειοψηφία εναντίον κάθε ιδέας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καθαρά υπέρ της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των εταίρων του. Υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δηλώνουν ότι ανήκουν στους «ηγετικούς κύκλους» ή τους «κύκλους παραγόντων» του ΚΙΝΑΛ και φλερτάρουν ανοικτά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τη βάση που έδωσε τη μάχη για τη χώρα και την παράταξη. Εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους, δεν μετείχαν στον αγώνα της περιόδου 2010-2015 ή δεν τον σέβονται και έχουν βρει απλώς προσωρινή στέγη στο ΚΙΝΑΛ.

Πώς είδατε τις αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής με τη δήλωση της κ. Γεννηματά να πάψουν οι προσωπικές στρατηγικές και την αντίδραση του Ποταμιού;
- Προφανώς δεν πρέπει να υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές, αλλά καθαρή και ολοκληρωμένη στρατηγική της παράταξης με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και πρόσωπα έτοιμα και ικανά να διαμορφώσουν και να υποστηρίξουν αυτή την καθαρή και ολοκληρωμένη στρατηγική. Δεν γνωρίζω όμως τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει προκειμένου να διαμορφωθεί το οργανωτικό σχήμα που εφαρμόζεται μεταξύ κομμάτων, συλλογικών οντοτήτων και ορισμένων προσώπων στο Κίνημα Αλλαγής.
        
Πολύ πριν την κρίση στα μέσα της δεκαετίας του 2000, είχατε μιλήσει για την κρίση αντιπροσώπευσης που πήρε τη μορφή θεσμικής κρίσης, επί ΣΥΡΙΖΑ. Η αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών δεν θα επισφραγιστεί με συνταγματικές αλλαγές; Το Σύνταγμα έμεινε αναλλοίωτο από όσα καταμαρτυρείτε στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θα πρέπει να «προσαρμοστεί» στην επόμενη ημέρα;
- Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό αλλά αναπτυξιακό, κοινωνικό, νοοτροπιακό. Η χώρα πέρασε οκτώ πολύ δύσκολα χρόνια με το Σύνταγμα να λειτουργεί και τους θεσμούς να αντέχουν. Όπως είπε πριν λίγες ημέρες ο Αντώνης Μανιτάκης σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών στη Θεσσαλονίκη, μια αναθεώρηση του Συντάγματος τώρα είναι «ανωφελής, περιττή και μάταιη. Δεν φταίει το Σύνταγμα για αυτό που πάθαμε ούτε μπορεί να μας προστατεύσει μια Αναθεώρηση από μελλοντικά δεινοπαθήματα ή από νέες χρεοκοπίες, αν δεν βάλουμε μυαλό και δεν αποκτήσουμε αυτογνωσία». Άλλωστε συμφωνήσαμε προηγουμένως ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως εκλογές και άλλη κυβέρνηση και όχι δήθεν συνταγματικές συναινέσεις με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την οποία εξαρτάται αριθμητικά η αναθεωρητική διαδικασία στην παρούσα Βουλή.

Με την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis και την επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη ποιο είναι το τελικό σας συμπέρασμα; 
- Πρόκειται για τον απόλυτο διασυρμό της κυβέρνησης των συκοφαντών και των συνεργών της. Πρόκειται για το απόλυτο φιάσκο. Και τώρα το σύστημα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και λοιπών εταίρων στο βαθύ κράτος προσπαθεί να ευτελίσει τη δικαιοσύνη με την αναπομπή σε αυτήν μιας ανύπαρκτης δικογραφίας που η ίδια η δικαιοσύνη, στο επίπεδο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, έκρινε ότι ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής γιαυτό και τη διαβίβασε σε αυτήν. Θα αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία και θα τιμωρηθούν εγκέφαλοι και συνεργοί. Τα υπόλοιπα στη Βουλή στις 18 Μαΐου.

Να έρθουμε και στα εθνικά θέματα. Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση σ΄ όλα τα θέματα που μας αφορούν (Αιγαίο, Κύπρος, προσφυγικό). Με ποια εθνική γραμμή πρέπει να την αντιμετωπίσουμε; Αυτή που λέει ότι «λύση είναι να διατηρούμε την κατάσταση ως έχει» ή να λαμβάνονται πρωτοβουλίες, όπως το Ελσίνκι, γιατί θα είναι όλο και χειρότερα κάθε φορά;
- Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη σχέση εξωτερικής πολιτικής και χρόνου και για τις ασυμμετρίες που υπάρχουν στα ελληνοτουρκικά καθώς αντιμετωπίζουμε μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις που αφορούν τον ελληνικό εθνικό χώρο (χωρικά ύδατα, θαλάσσιες ζώνες, εναέριος χώρος, περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση, FIR Αθηνών, εξοπλισμός ελληνικών νησιών και τελικά αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νήσων και βράχων). Ο χρόνος λειτούργησε αντιφατικά τα τελευταία σαρανταπέντε χρόνια. Η Κυπριακή Δημοκρατία έγινε μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης, αλλά η κατοχή του βορείου τμήματος συνεχίζεται, όπως και η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και ο εποικισμός. Στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο δεν είχαμε γενικευμένη σύρραξη ή μεγάλο θερμό επεισόδιο, όμως η Ελλάδα έχει αποδεχθεί μορατόρια που αφορούν την άσκηση της κυριαρχίας της και σημαντικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ενώ αυξήθηκε σταδιακά το επίπεδο των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο παρότι συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές και συμφωνούνται ορισμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Το κυριότερο όμως είναι ότι υπάρχει καθημερινή αεροναυτική ένταση, αίσθηση απειλής και ανάγκη διατήρησης της στρατιωτικής ισορροπίας μέσω εξοπλισμών και κυρίως μέσω της συνεχούς κινητοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού μας. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ήδη για πάνω από δυο μήνες. Στο μεταξύ η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλά υπαρξιακά προβλήματα και αυτό σε μεγάλο βαθμό την αποδυναμώνει, αλλά την καθιστά και πιο νευρική και πιο αδιάφορη για τα ευρωπαϊκά στάνταρτ. Βεβαίως το 1974 η Ελλάδα είχε πληθυσμό εννέα και η Τουρκία τριάντα επτά εκατομμυρίων, ενώ το 2018 η Ελλάδα έχει πληθυσμό έντεκα και η Τουρκία ογδόντα δυο εκατομμυρίων. Το δε προσφυγικό έχει καταστεί μια στρόφιγγα που ανοιγοκλείνει η Τουρκία πιέζοντας απροκάλυπτα την Ευρώπη, η Ελλάδα όμως υφίσταται τις άμεσες συνέπειες. Νομίζω άρα ότι έφτασε η ώρα μιας συνολικής αξιολόγησης της μεταπολιτευτικής περιόδου που θα μας επιτρέψει να καταστήσουμε την εθνική μας στρατηγική πιο επίκαιρη και πιο αποτελεσματική με στόχο την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Με όσα έχουν γίνει γνωστά βλέπετε συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το όνομα και μάλιστα τελική, ή έστω κάποιο σημαντικό βήμα; 
- Έχω περιγράψει ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο και οι εγγυήσεις, διεθνείς και συνταγματικές, μιας ολοκληρωμένης, ασφαλούς και εφαρμόσιμης λύσης. Μερικές, προσωρινές ή νέες ενδιάμεσες συμφωνίες που εξαρτώνται από τις εσωτερικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα απαιτούν τεράστια προσοχή ως προς τις δικές μας νομικές δεσμεύσεις. -

ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Δ. δελτίον τύπου

Ερώτηση που κατέθεσαν ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο Βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας και άλλοι 16 βουλευτές της ΝΔ με θέμα: "​​: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει καταργήσει την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ​ ​".​

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ.
Βουλευτής ΕπικρατείαςΗλ/κή Επικοινωνία:
1) Ηλ/κή Ιστοσελίδα: www.oikonomoub.gr
2) Facebook: https://www.facebook.com/oikonomou.vasilis.1
3) Twitter: https://twitter.com/OikonomouVasili



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ. 5911
Ημερομ. Κατάθεσης
14.05.18

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Υγείας
Θέμα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει καταργήσει την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ
Κύριε Υπουργέ,
Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις κινήσεις σας που στοχεύουν στην πλήρη κατάλυση της αυτονομίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) . Η παρέμβασή σας τον τελευταίο χρόνο στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη. Η προσπάθειά σας να τον εντάξετε σε καθεστώς πλήρους κυβερνητικού και κομματικού έλεγχου θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις εισφορές των ασφαλισμένων, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε αποτελούν την σημαντική και μοναδική πηγή χρηματοδότησης του οργανισμού. Ιδίως μετά την ιλιγγιώδη (πάνω από 50%) μεσοσταθμική αύξηση των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ των συνταξιούχων και ασφαλισμένων που η κυβέρνησή σας επέβαλε.

Ο οργανισμός, που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2011, διατηρούσε μέχρι σήμερα διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με τον εκάστοτε Υπουργό απλά να τον εποπτεύει και να τον ελέγχει. Όλα αυτά, όμως, πλέον ανήκουν στο παρελθόν καθώς το περασμένο καλοκαίρι αλλάξατε αιφνιδιαστικά την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, με τέτοιο τρόπο ώστε να ελέγχεται πλήρως από τον Υπουργό Υγείας. Με αυτό τον τρόπο η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ αλλοτριώνεται καθώς κυριαρχούν εξαρτημένα από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και τους κομματικούς μηχανισμούς

Λίγους μήνες αργότερα συστήνεται με Προεδρικό Διάταγμα στο Υπουργείο Υγείας αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Ανάπτυξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, με στόχο να δοθούν υπερεξουσίες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ταυτόχρονα να αφαιρεθούν αποφασιστικές αρμοδιότητες από τον ίδιο τον οργανισμό.

Σε επίρρωση όλων αυτών η ευθύνη της διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ

μεταφέρθηκε δια νόμου της κυβέρνησης στο γραφείο σας!

Με το προηγούμενο καθεστώς υπήρχαν έλεγχοι σε πολλά επίπεδα ώστε διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων. Τώρα η ευθύνη της διαπραγμάτευσης έχει περάσει σε επιτροπή οριζόμενη από τον υπουργό και οι αποφάσεις λαμβάνονται πάλι από τον υπουργό με βάση τη διοικητική αρχή!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις , η αυτονομία του ΕΟΠΥΥ όπως και ο κοινωνικοασφαλιστικός χαρακτήρας του έχει μείνει μόνο στα χαρτιά. Η κομματική ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησε, προσπαθώντας να θέσει υπό τον έλεγχό της τον ασφαλιστικό φορέα Υγείας για να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα.

Ζητούμε άμεσα εξηγήσεις κύριε Υπουργέ για ποιον λόγο χειραγωγείτε έναν οργανισμό, σημαντικό πυλώνα της δημόσιας διοίκησης, με ενέργειες που δεν απαντώνται σε ευρωπαϊκά Κράτη.

Απαιτούμε άμεσα να αποκαταστηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας και η αυτονομία του ΕΟΠΥΥ ώστε απερίσπαστος να επιτελέσει το σκοπό του για τον οποίο συστάθηκε. Ο ΕΟΠΥΥ δεν σας ανήκει! Ανήκει σε όλους αυτούς πού πληρώνουν καθημερινά για την δημόσια υγεία και είστε υποχρεωμένοι να τους σεβαστείτε!
Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Για ποιο λόγο προσπαθείτε να χειραγωγήσετε τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ;

2. Σκοπεύετε να προβείτε σε κινήσεις που θα αποκαθιστούν τον κοινωνικοασφαλιστικό χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ και που θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων των κοινωνικών εταίρων και φορέων που είναι και οι χρηματοδότες και χρήστες του Οργανισμού ;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ
ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ
ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας:δελτίον τύπου


ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πολιτικό Γραφείο: Θεμιστοκλέους 3, 106 77 Αθήνα, τηλ. 210 33 03 066 fax 210 33 01 970

Αθήνα, 14-05-2018

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη με αφορμή τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ Α16

Η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:

«Οι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Ελευσίνας αναστατώθηκαν, όταν πληροφορήθηκαν πριν από λίγες μέρες για την άμεση διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Α16 που συνδέει την Ελευσίνα με το κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα την πλατεία Κουμουνδούρου.

Η γραμμή αυτή εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Αττικής. Με τη διακοπή αυτή, η οποία έγινε χωρίς κάποια προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής, δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς τώρα αναγκάζονται να κάνουν αλλεπάλληλες μετεπιβιβάσεις είτε με το μετρό, είτε με τον προαστιακό, είτε με άλλες λεωφορειακές γραμμές.

Εδώ και καιρό η ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου θα έπρεπε να εξυπηρετείται με περισσότερα και πιο συχνά δρομολόγια τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και προς την Αθήνα, λόγω της ανάπτυξης της βιομηχανικής και εμπορικής ζώνης των χιλιάδων εργαζομένων. Αντ’ αυτού οι συνθήκες σύνδεσης του Θριασίου με την υπόλοιπη Αττική είναι τραγικές, παρόλο που στην περιοχή λειτουργεί ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, το «Θριάσιο Νοσοκομείο», το οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες συγγενείς ασθενών.

Η Ελευσίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και παγκοσμίως γνωστούς πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Μεμονωμένοι τουρίστες την επισκέπτονται καθημερινά και διαχρονικά με όλους τους τουριστικούς οδηγούς να αναφέρουν τη λεωφορειακή γραμμή Α16 ως γραμμή σύνδεσης του κέντρου της Αθήνας με την Ελευσίνα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις των «Ελευσίνιων Μυστηρίων» γίνεται πόλος έλξης για πάρα πολύ κόσμο από την Αθήνα. Εν μέσω, μάλιστα, της προετοιμασίας της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, είναι πιο επιτακτική ανάγκη η λειτουργία της εν λόγω γραμμής με συχνότερα δρομολόγια. Οι τουρίστες θα αδυνατούν να επισκέπτονται την περιοχή με δημόσια μέσα, για να θαυμάσουν την πολιτιστική κληρονομιά της και να απολαύσουν τις εκδηλώσεις που θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές.

Εν όψει όλων αυτών συνεδρίασε στις 8 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας με την παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής και της «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία της γραμμής Α16. Επισυνάπτεται το σχετικό ψήφισμα.

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Θα προβείτε άμεσα στην επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Α16;

Θα αυξήσετε τις δυνατότητες σύνδεσης της Ελευσίνας με την Αθήνα με συχνότερα δρομολόγια των ΜΜΜ με βάση όλα όσα προαναφέρθηκαν ως επιχειρήματα;»

Η παραπάνω επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί άμεσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.



ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣIΝΟΣ
ΓΡΑΦΕIΟ ΔΗΜΟΤIΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας που συνήλθε την 08-05-2018 ημέρα Τρίτη μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. ΚΡΙΕΚΟΥΚΗ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, σε Συνεδρίαση, παρόντος του Δημάρχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, συζήτησε το 2ο έκτακτο θέμα της ημερήσιας διάταξης με θέμα : «Λήψη απόφασης για την άμεση επαναλειτουργία λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ» και έπειτα από εμπεριστατωμένη συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής και η ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ενημερωθήκαμε για τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Α16 από τα ΜΜΕ. Η πράξη αυτή χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης μας είναι ανεπίτρεπτη και αναδεικνύει μια διαχρονική τάση υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, χιλιάδες εργαζόμενοι μετακινούνται είτε με ίδια μέσα επιβαρύνοντας το περιβάλλον και χάνοντας μεγάλο μέρος του μισθού τους, είτε με προβληματική σε λειτουργία συγκοινωνία, αφού οι γραμμές του ΟΑΣΑ είναι ελλιπείς αλλά ακόμη και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λειτουργεί με αλλεπάλληλες μετεπιβιβάσεις δυσχεραίνοντας την πρόσβαση επισκεπτών, εργαζομένων, τουριστών και κάθε ενδιαφερόμενου. Αυτό δεν συνάδει με την ανάδειξη της πόλης και της περιοχής ως προορισμού με εύκολη προσβασιμότητα.

Ζητάμε:

1. Να επανέλθει άμεσα η γραμμή Α16 με τακτικά δρομολόγια

2. Να δημιουργηθούν τοπικά δρομολόγια στις βιομηχανικές και εμπορικές ζώνες του Θριασίου Πεδίου, αίτημα το οποίο εδώ και δεκαετίες υποβάλλεται συνεχώς στον ΟΑΣΑ από τους φορείς της Δυτικής Αττικής χωρίς καμία ανταπόκριση.

3. Να προσδιοριστούν Έκτακτα δρομολόγια για τους σκοπούς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και των υπόλοιπων πολιτιστικών δράσεων της πόλης (Φεστιβάλ Αισχύλεια, ξεναγήσεις αρχαιολογικού κ.λπ) με αφετηρία κομβικά σημεία της Πρωτεύουσας όπως το Σύνταγμα, το Θησείο, ο Πειραιάς κ.λπ

4. Άμεση διαβούλευση με τον ΟΑΣΑ ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω το συντομότερο δυνατό.

Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί :


1) Στον ΟΑΣΑ, Μετσόβου 15, Αθήνα 106 82

2) Στον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ κ. Τάσο Ταστάνη

3) Στο Υπουργείο μεταφορών δικτύων και υποδομών

4) Στον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη.

5) Να δημοσιευθεί στον Τοπικό τύπο

Η απόφαση έλαβε αριθμ. 196/2018


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

 Χ. ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Β. ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ

Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΜ.ΚΑΛΟΓΡΙΔΑΚΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΚΡΙΕΚΟΥΚΗΣ

 ΓΡ.ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Α. ΔΙΟΛΕΤΗΣ

Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μ. ΜΙΧΑΣ

Δ. ΤΣΑΤΣΗΣ

Ε. ΣΚΑΝΔΑΛΗ

Ν ΨΟΥΝΗΣ

Γ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ν. ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ

Δ. ΛΙΑΣΚΟΣ

Μ. ΑΝΤΩΝΑΡΑ

Ν ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Μ. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Μ. ΒΑΡΔΑΒΑΚΗΣ


Δήλωση του Γιώργου Πάντζα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής


Αθήνα, 14/5/18
Δήλωση του Γιώργου Πάντζα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής, σχετικά με την οριστική απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Ιχθυοκαλλιέργειας στον κόλπο του Πόρτο Γερμενό
Η απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Ιχθυοκαλλιέργειας στον κόλπο του Πόρτο Γερμενό, έρχεται να επισφραγίσει τους αγώνες όλων ημών, που από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.
Η χωροθέτηση και η απόφαση για τη δημιουργία μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον κόλπο του Πόρτο Γερμενό, ισοδυναμεί με περιβαλλοντικό έγκλημα και είναι πέρα από κάθε λογική. Εμείς λοιπόν, θα διαφυλάξουμε ως ‘’κόρη οφθαλμού’’ μια από τις ελάχιστες περιοχές φυσικού κάλους και τουριστικής ροής στην περιφέρεια Αττικής. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που επί δεκαετίες αλληθώριζαν στα γνωστά σε αυτούς συμφέροντα, εφαρμόζοντας το δόγμα της άναρχης χωροθέτησης δημιουργώντας σωρεία περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

Αποτελεί υποχρέωση και δέσμευσή μας η προστασία του περιβάλλοντος από οποιαδήποτε καταστροφική συνέπεια μιας επένδυσης αυτού του τύπου, σε μια περιοχή που έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα την φυσική χερσαία και υδάτινη ομορφιά.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΒτΕ

Δ/νση: Βασ. Σοφίας 2, Μέγαρο Βουλής των Ελλήνων 10021, Αθήνα

Τηλ: 2103708387, Fax: 2103708391

gpantzas@parliament.gr

http://gpantzas.wordpress.com/

http://agiografikesmeletes.blogspot.gr..

ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:δελτίον τύπου


ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 

Λάβαμε γνώση του προσωρινού πίνακα των αποτελεσμάτων για την προκήρυξη των οικογενειακών ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ και επιβεβαιώσαμε τις αρχικές μας εκτιμήσεις για την αποτυχία πλήρωσης θέσεων από οικογενειακούς ιατρούς. Σε μία προκήρυξη για 2800 περίπου θέσεις, μόνο 657ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Από αυτούς, δεν έχουν μοριοδοτηθεί 200 ιατροί από την επιτροπή, λόγω ελλείψεων στις υποβολές των δικαιολογητικών τους.

Και ενώ οι οικογενειακοί ιατροί της χώρας δεν υπερβαίνουν αριθμητικά τους 1.000, το Υπουργείο “βαφτίζει” οικογενειακούς ιατρούς τους ιατρούς των δημόσιων δομών και οραματίζεται παραπομπές gatekeeping κλειστού τύπου με συμβάσεις εφεδρείας /ομηρίας για τις λοιπές ειδικότητες, επιχειρώντας να διαλύσει ό,τι έχει μείνει από την ιδιωτική ΠΦΥ. Επειδή δεν υπάρχουν δυνατότητες κάλυψης του κενού από τη δημόσια ΠΦΥ, αυτή η καταστροφική εμμονή εξελίσσεται σε ένα πολύ επικίνδυνο πείραμα για τη δημόσια υγεία με την περιορισμένη δυνατότητα κάλυψης των ασθενών.

Η πρόταση συλλογικής σύμβασης του Υπουργείου Υγείας με τον ΠΙΣ για τις ειδικότητες απορρίπτεται στο σύνολό της από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ διότι έρχεται σε αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του ιατρικού κόσμου και της κείμενης νομοθεσίας. Από τους επίδοξους σχεδιαστές της ΠΦΥ του Υπουργείου Υγείας:

Α. Προτείνεται άρση της ισοτιμίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Προαναγγέλλεται μείωση του προϋπολογισμού για την ιδιωτική ΠΦΥ.
Β. Προτείνεται άρση της ισοτιμίας υπογραφής / παραπομπής από οικογενειακό ή εξειδικευμένο γιατρό.
Γ. Προτείνεται άρση της καθολικότητας της συλλογικής σύμβασης του ΠΙΣ για όλες τις ειδικότητες.
Δ. Τίθενται εμπόδια πρόσβασης του ασθενούς στον ιατρό της επιλογής του.
Ε. Επιτάσσεται το ιδιωτικό έργο με αναξιοπρεπείς αμοιβές και μετακινήσεις ιατρών από την έδρα λειτουργίας των ιδιωτικών τους ιατρείων. Ανισότητα αμοιβής του ιατρού ανάλογα με ύπαρξη παραπομπής ή όχι.

Η αποτυχία της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ είναι παταγώδης καθώς δεν υπάρχει επαρκής αριθμός οικογενειακών ιατρών που να καλύπτουν το σύνολο του πληθυσμού, δεν έχουν αναπτυχθεί όλες οι ΤΟΜΥ, λείπει η υποδομή για την εγκατάσταση α. των μηχανισμών, β. της ψηφιακής πλατφόρμας και γ. των διαδικασιών λειτουργίας ενός ολοκληρωμένου πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας.

Η διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ οφείλει να αρχίσει από μηδενική βάση μετά από διαβούλευση και με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που εκπροσωπεί τους ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥκαι αποτελούν τον πυλώνα της ΠΦΥ στην χώρα μας σήμερα, προς όφελος της δημόσιας υγείας αλλά και της αξιοπρέπειας του ιατρού κατά την άσκηση του έργου του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest very interesting news

 
 
Council of the European Union 
 
14/5/2018 

Main results - General Affairs Council (Art. 50), 14/05/2018

EU27 ministers discussed the state of play of Brexit negotiations with the UK on the draft withdrawal agreement and on the framework for future EU-UK relations.
General Affairs Council (Art. 50), 14/05/2018

The Council was informed that not much progress had been made since the European Council in March
Main results

The Council, in EU27 format, was briefed by the EU's chief negotiator Michel Barnier about the ongoing Brexit negotiations. Ministers discussed the state of play in the talks with the UK, in relation to both the completion of the work on withdrawal issues to finalise the draft withdrawal agreement, and on the framework of the future EU-UK relations, the outcome of which will be reflected in a political declaration.

October is only five months away and some key issues still need to be settled. We urgently need to progress on Ireland, on governance and on all other remaining withdrawal issues. We also need to provide a framework for the future relationship. Our citizens and our businesses, on both sides of the Channel, need reassurance that there will be an orderly Brexit. They also need clarity about the future relationship.Ekaterina Zaharieva, Bulgarian deputy prime minister

The Council also began preparations for the next meeting of the European Council (Article 50) to take place in June 2018 by looking at the annotated draft agenda for the summit.
Brexit (background information and timeline)

κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΜΑΚΗ άρθρο...


ΤΑΜΑΜ! SIKILDIK!



του Λεωνίδα Κουμάκη

Στην Τουρκία έχουν προκηρυχτεί διπλές «εκλογές», Προεδρικές και βουλευτικές για τις 24 Ιουνίου 2018, με σημαδεμένη τράπουλα ώστε να εξασφαλιστεί με σχετική σιγουριά η «νίκη» του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Παρ΄όλο που η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία είναι πλήρως ελεγχόμενη από το καθεστώς Ερντογάν, η κατ΄ όνομα προεκλογική περίοδος προσφέρει κάποιες ειδήσεις που παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μία από αυτές, είναι η απίστευτη επιτυχία που σημειώνει στο Twitter το hastag #TAMAM, το οποίο γεννήθηκε λίγη ώρα μετά την «εμπνευσμένη» ομιλία του μεγάλου ψευτο – σουλτάνου της Τουρκίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, στην οποία μεγαλόψυχα ανέφερε πως «Μόλις ο λαός μας πει ‘αρκετά’ (ΤΑΜΑΜ) θα φύγουμε!».

Βέβαια ο άνθρωπος το είπε χωρίς φυσικά να το εννοεί, αλλά το κακό έγινε. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, με τα σύγχρονα μέσα που παρέχει η τεχνολογία, δημιουργήθηκε ένα κίνημα στο διαδίκτυο με την λέξη ΤΑΜΑΜ, το οποίο άρχισε να συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες «φωνές λαού» που απευθύνονται στον Γκαιμπελίσκο της Άγκυρας και του λένε, με μοναδική φαντασία και ποικιλία σχολίων Αρκετά! (ΤΑΜΑΜ).

Τόσο μεγάλη είναι η επιτυχία της απρόβλεπτης αυτής ιστορίας, ώστε παρενέβη ο Ιμπραήμ Καλίν, το πιστό εξαπτέρυγο του Προέδρου Ερντογάν και επίδοξος διάδοχος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας πως «Οι απόπειρες χειραγώγησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, πρόκειται για μάταιες προσπάθειες», ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποσντάγ καταδέχτηκε να πάρει θέση αποδίδοντας, όπως είναι φυσικό, την αιτία του κακού (που αλλού;) στον ιμάμη Γκιουλέν και στο ΡΚΚ, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «στις εκλογές της 24ης Ιουνίου τον νικητή θα κρίνουν οι κάλπες, όχι το Twitter»!

Είναι ολοφάνερο πως ο Μπεκίρ Μποσντάγ μετράει από τώρα τόσο τους «ασφράγιστους φακέλους» που θα βρεθούν στις κανονικές κάλπες όσο και στις «μετακινούμενες» κάλπες που θα «ψηφίζουν» 100% Ερντογάν και ΑΚΡ παρ΄ όλο που θα προέρχονται από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας όπου «Ερντογάν» δεν ψηφίζει ούτε το 10% του πληθυσμού!

H «επιτυχία» των κυβερνητικών παρεμβάσεων οδήγησε στην δημιουργία και νέου hastag με την λέξη Sikildik (Σκάσαμε!) – και τα δύο ήδη ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια σχόλια!

Μια άλλη είδηση που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι η μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ότι στην συνάντηση που είχε πρόσφατα στο Προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, έλαβε προσωπική διαβεβαίωση του Ρ. Τ. Ερντογάν πως «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα επαναλειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο». Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τερματίστηκε αιφνιδιαστικά από τους Κεμαλικούς το έτος 1971, κατά παράβαση ακόμα και των νόμων της ίδιας της Τουρκίας – έκτοτε έχουν δοθεί αμέτρητες υποσχέσεις Τούρκων επισήμων για την επαναλειτουργία της, χωρίς όμως να τηρηθεί καμιά από αυτές.

Άραγε η καινούργια υπόσχεση Ερντογάν αποτελεί ένα απλό προεκλογικό ελιγμό που θα ξεχαστεί στο τέλος Ιουνίου ή μήπως θα εφαρμοστεί επιτέλους το αυτονόητο μετά από 47 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρίας; Όση δυσπιστία και αν υπάρχει, αποτελεί ευχή όλων να συμβαίνει το δεύτερο!

Στην «προεκλογική Τουρκία» αξίζει να σημειωθεί μια πρωτοβουλία ασυνήθιστου πολιτικού πολιτισμού του υποψηφίου των Κεμαλικών για την Τουρκική Προεδρία Μουχαρέμ Ιντσέ: Επισκέφθηκε εθιμοτυπικά όχι μόνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό παλάτι της Άγκυρας, αλλά και τον φυλακισμένο υποψήφιο Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχετίν Ντεμιρτάς, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μέσα στην φυλακή που κρατείται!

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση της Τουρκικής «προεκλογικής περιόδου», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Ανατολή (11 Μαΐου 2018), αφορά την έκδοση 300 ενταλμάτων σύλληψης στρατιωτικών για «σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν». Από τους 300 στρατιωτικούς οι 211 είναι εν ενεργεία ενώ οι 150 έχουν ήδη συλληφθεί με συντονισμένες και «συνοπτικές» επιχειρήσεις της αστυνομίας!

Είναι προφανές πως η ανασφάλεια που αισθάνεται το καθεστώς της Φαμίλιας Ερντογάν στην Τουρκία, οδηγεί σε τσουνάμι συνεχών διώξεων με μια απλή υποψία ή αβεβαιότητα για την 100% «πιστότητα» του διωκόμενου, εντείνοντας τον διχασμό αλλά και την αντίδραση της Τουρκικής κοινωνίας.

Οι Τουρκικές φυλακές ξεχειλίζουν πλέον από κάθε κατηγορίας «εχθρούς» του καθεστώτος που βαφτίζονται αδιακρίτως σαν «τρομοκράτες»: Όλοι οι μη φιλικοί προς το καθεστώς στρατιωτικοί θεωρείται ότι «συμμετείχαν στο πραξικόπημα» (άσχετα αν είναι αλήθεια ή όχι), οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές, οι αστυνομικοί, οι ακαδημαϊκοί, οι φοιτητές, οι πολιτικοί, οι απλοί πολίτες – οι πάντες τέλος πάντων που ορθώνουν φωνή διαμαρτυρίας και δεν υποκλίνονται δουλικά στις επιθυμίες του ψευτο-σουλτάνου.

Ιδιαίτερη «αδυναμία» του καθεστώτος είναι το κυνήγι των αρχηγών, των βουλευτών και των πιο σημαντικών στελεχών του τρίτου σε δύναμη κόμματος του Τουρκικού κοινοβουλίου (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών – Halkların Demokratik Partisi – HDP) το οποίο καταδιώκεται αρειμανίως και απροκάλυπτα, με μοναδικό στόχο να μην εισέλθει αυτόνομο στο επόμενο Τουρκικό κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας το ελάχιστο ποσοστό 10% που απαιτεί ο Τουρκικός εκλογικός νόμος.

Ο χαρισματικός συν-αρχηγός του κόμματος HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς βρίσκεται στις Τουρκικές φυλακές και σαν υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, διεξάγει «προεκλογικό αγώνα» πίσω από τα σίδερα της φυλακής και με ένα φίμωτρο στο στόμα!

Οι θέσεις όμως του HDP φαίνονται πολύ ρεαλιστικές και λογικές σε πάρα πολλά εκατομμύρια Τούρκων ψηφοφόρων: Απορρίπτει και καταγγέλλει όλες ανεξαιρέτως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο Τουρκικός στρατός στην Συρία και στο Ιράκ, επιδιώκει την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού προβλήματος μέσα στην Τουρκία με δημοκρατικό διάλογο, αμοιβαία κατανόηση και συνεννόηση, καταδικάζει απερίφραστα την Τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία και την κατοχή του 40% του εδάφους της, υποστηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη, την συνεργασία και την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα και όλους τους γείτονες της Τουρκίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων.

Όλες βέβαια οι θέσεις αυτές αποτελούν «κόκκινο πανί» για το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας και τους ποικίλους πολιτικούς εκφραστές του, εξηγώντας πλήρως την μανία καταδίωξης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΗDΡ) από όλους σχεδόν τους μηχανισμούς εξουσίας που λειτουργούν μέσα στο Τουρκικό κράτος.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α : Θα ήταν ευχής έργο αν οι ψηφοφόροι που θα λάβουν μέρος στο εκλογικό παιχνίδι με την σημαδεμένη τράπουλα στην Τουρκία, δεν διστάσουν να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα ψηφίζοντας υποψήφιους που βρίσκονται στις φυλακές με αστείες κατηγορίες – πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, στρατιωτικούς, ή απλούς Τούρκους πολίτες.

Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για να πουν ένα ηχηρό Αρκετά! (ΤΑΜΑΜ) , Sikildik (Σκάσαμε!) και να δυσκολέψουν έστω και λίγο, την προσχεδιασμένη «νίκη» του ψευτο – σουλτάνου της Άγκυρας!



ΥΓ: Την ημέρα που εγράφη το άρθρο αυτό (14 Μαΐου 2018) συμπληρώνονται δυόμιση μήνες από την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο (1 Μαρτίου 2018). Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στον Άγγελο Μητραιτώδη και στον Δημήτρη Κουκλατζή – και θα παραμένει μαζί τους μέχρι και την τελευταία μέρα της βάρβαρης, αδικαιολόγητης και απάνθρωπης ομηρείας τους στις Τουρκικές φυλακές από το καθεστώς της οικογένειας Ερντογάν.

"ΒΕΓΚΑΙΑ ΜΚΟ":Η γούνα δεν είναι πολιτιστική κληρονομιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15/5/2018

Η γούνα δεν είναι πολιτιστική κληρονομιά

Με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς να εντάξει τοπρόγραμμα «Γούνα: Περιβάλλον και Πολιτισμός» στα σχολεία, το οποίο τελικά ακυρώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε μία πολύ σημαντική απόφαση της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς τουΥπουργείου Πολιτισμού, που σκοπίμως αποσιωπάται από το κύκλωμα της γούνας.

Το 2016 η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο φάκελο για την ένταξη της γουνοποιίας στοΕθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η ένταξη της γουνοποιίας, μίας δραστηριότητας με αποκλειστικάοικονομικά κίνητρα στον κατάλογο αυτό, θα εξασφάλιζε προστασία στον κλάδο και θα κατοχυρωνόταν έτσι ηδιαστρεβλωμένη εικόνα της παραγωγής γούνας ως τέχνη.

Η αίτηση αυτή όμως απορρίφθηκε ομόφωνα από την Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς «ησυγκεκριμένη δραστηριότητα, που βασίζεται στη θανάτωση ζώων αποκλειστικά για την εκμετάλλευση τηςγούνας τους, δεν είναι συμβατή με την αειφορική ανάπτυξη, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου έναστοιχείο να θεωρηθεί ότι εμπίπτει στο πεδίο της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης ΠολιτιστικήςΚληρονομιάς της UNESCO (2003).»

Η ανωτέρω Δ/νση έκρινε επίσης, ότι το αίτημα που προέρχεται από τον κλάδο των γουναράδων της περιοχής, έχειαποκλειστικά οικονομικά κίνητρα, όχι επαρκή ή απολύτως συμβατά ως προς το σκοπό της Σύμβασης για τη Διαφύλαξητης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Παρόλα αυτά, εκπαιδευτικοί και βουλευτές στην Καστοριά, εξακολουθούν, να παρουσιάζουν τη γούνα ως πολιτισμικόαγαθό και μορφή αειφόρου ανάπτυξης, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων μίαςμικρής ομάδας επιχειρηματιών που κερδοσκοπεί από τη βαρβαρότητα προς τα ζώα.

Η απόπειρα ένταξης του προγράμματος αυτού στα σχολεία, αποδεικνύει επίσης την επικίνδυνη επιρροή τουκυκλώματος της γούνας ακόμη και στην εκπαιδευτική πολιτική της περιοχής, κάτι που πρέπει να απασχολήσει τοΥπουργείο Παιδείας και να αναζητήσει κάθε υπεύθυνο. Τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς όσοκαι οι βουλευτές που έσπευσαν να υπερασπιστούν το εν λόγω σχολικό πρόγραμμα, θα κριθούν αυστηρά από τηνσύγχρονη κοινωνία, αφού τέτοια προγράμματα εξοικειώνουν τα παιδιά με την σκληρότητα προς τα ζώα, και ταενθαρρύνουν προς μία αναχρονιστική κοσμοθεωρία και μία ξεπερασμένη και αβέβαιη επιχειρηματική δραστηριότητα. Κινήσεις υπέρ μίας πρακτικής που καταδικάζεται και σταδιακά καταργείται λόγω της βαρβαρότητας που εμπεριέχει, έχουν ως μόνο αποτέλεσμα να δυσφημούν τη χώρα μας στην παγκόσμια κοινότητα.

Παρά τους ισχυρισμούς της βιομηχανίας της γούνας ότι συμβάλλει στην απασχόληση και στην αειφορική ανάπτυξη τηςΠεριφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, η αλήθεια είναι, όπως αποδεικνύουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ότι ηυπερβολική εξάρτηση της περιοχής από τη γούνα ως πηγή απασχόλησης, έχει στην πραγματικότητα καταπνίξει τηνανάπτυξη ενός αληθινά βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου.

Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, γιατίεργάζεται αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, για την προστασία του αληθινού πολιτισμού και των ηθικών αξιών, κόντρα σταοικονομικά συμφέροντα του κυκλώματος της γούνας και της βαρβαρότητας που ανερυθρίαστα προωθεί.

ΒΕΓΚΑΙΑ ΜΚΟ

NAΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ άρθρο:Ο καλός Μαρξιστής


O καλός μαρξιστής
Ναπολέων Λιναρδάτος



Αν θέλεις να είσαι ένας καλός μαρξιστής, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του ανθρώπινου είδους είναι η ανικανότητά του να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που του έχει θέσει ο μαρξισμός. Μπορεί μία από τις βασικές αρχές του μαρξισμού να είναι ότι η ανθρώπινη φύση είναι τελειοποιήσιμη, αλλά το πρόβλημα του μαρξισμού είναι ότι για την επιτυχημένη εφαρμογή του χρειάζεται να προϋπάρχει ο «νέος άνθρωπος» που μόνο ο μαρξισμός μπορεί να δημιουργήσει και, επομένως, στο συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζεται ένα αντίστροφο «έκανε η κότα το αβγό ή το αβγό την κότα».

Και μια και αναφέραμε κάτι για αβγά, να σημειώσουμε ότι έγιναν υπέρογκες προσπάθειες σε όλα τα μαρξιστικά καθεστώτα ώστε να παραχθούν «ομελέτες», πολιτικά μιλώντας πάντοτε. Εσπασαν περί τα 100.000.000 αβγά, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω των προαναφερθεισών αντικειμενικών δυσκολιών. Ο Στάλιν είχε πει ότι «εμείς οι κομμουνιστές είμαστε άνθρωποι με ιδιαίτερη σύσταση. Είμαστε φτιαγμένοι από ξεχωριστό υλικό», αρθρώνοντας πρώτη φορά το αριστερό πλεονέκτημα. Μπορεί ποτέ να μη φτιάχτηκαν οι ομελέτες και μπορεί να μη δημιουργήθηκε ο «νέος άνθρωπος», αλλά τουλάχιστον ο μαρξιστής βρίσκεται σε ένα επίπεδο ανώτερο από όλα τα άλλα μέλη μιας κοινωνίας.

Ο καλός μαρξιστής γνωρίζει ότι το χειρότερο πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι αυτό της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Οχι μόνο γιατί είναι το τελευταίο στάδιο πριν από τον σοσιαλισμό, αλλά γιατί επί της αρχής αντιπροσωπεύει όλα όσα αντιμάχεται ο μαρξισμός: την πολιτική και οικονομική ελευθερία του ατόμου, τη διάκριση των εξουσιών, την ύπαρξη αντικρουόμενων συμφερόντων, τα όρια στην εξάσκηση της πολιτικής εξουσίας, το δικαίωμα στο λάθος. Ο καλός μαρξιστής καταλαβαίνει ότι όλα τα παραπάνω παραβιάζουν το κεκτημένο μιας πεφωτισμένης πρωτοπορίας που γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και τις πιο απόκρυφες ιστορικές αναγκαιότητες.

Ο καλός μαρξιστής πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ότι η ευθεία σύγκρουση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία δεν είναι και η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την εγκαθίδρυση της σοσιαλιστικής ουτοπίας. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η διείσδυση σε όλους τους δημόσιους θεσμούς, η σταδιακή μεγέθυνση του κράτους και η επέκταση των εξουσιών του. Η ψευδής συνείδηση αποτρέπει τις μάζες από το να κατανοήσουν ότι όλες οι απόψεις τους περί οικογένειας, θρησκείας, ηθικής και περιουσίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εσωτερίκευση της κυρίαρχης ιδεολογίας. Υποσκάπτεις τον θεσμό της οικογένειας τη μία, βάζεις έναν ΕΝΦΙΑ την άλλη, και σιγά σιγά συμβαίνει αυτό που θα ονομάζαμε σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας. Ο καλός μαρξιστής τα γνωρίζει όλα αυτά· το πρόβλημα είναι ότι το αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι.

EGCA & EGLA Ezine #26 May 2018




Ezine No. 26 – May 2018

EGCA 2020 and EGLA 2019 Shortlist Announcement!

The shortlisted cities for the 2020 European Green Capital Award (EGCA) and the 2019 European Green Leaf Award (EGLA) have been announced!

On 18 April, the European Commission announced that three cities, Ghent (Belgium), Lahti (Finland), and Lisbon (Portugal), are the finalists for the European Green Capital Award for 2020. Five finalists will compete for the 2019 European Green Leaf Award: Cornellà de Llobregat (Spain), Gabrovo (Bulgaria), Horst aan de Maas (Netherlands), Joensuu (Finland), and Mechelen (Belgium).

The shortlisted cities were selected by an independent international Expert Panel. The experts evaluated EGCA applicant cities based on 12 environmental indicators and EGLA applicants were assessed based on six environmental topic areas.

The finalists will now go on to present their cities to a Jury in Nijmegen in June 2018, where they must present their capacity to act as a role model for other cities and on how they intend to fulfil their green capital year, should they win. Best of luck to all!

Date for your diary…

Thursday 21 June 2018 - After the Jury presentations, the winners of the 2020 EGCA and 2019 EGLA competitions will be announced at the Awards Ceremony in Nijmegen! Keep an eye on our website and social media channels for the link to a live webstream of the ceremony!

ΣΕΠΕ:Άδικο, αντιαναπτυξιακό και εκτός Ευρωπαϊκής πραγματικότητας το “ψηφιακό” τέλος


Αθήνα, 15 Μαΐου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Άδικο, αντιαναπτυξιακό και εκτός Ευρωπαϊκής πραγματικότητας το “ψηφιακό” τέλος
Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας προς ψήφιση στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2018, για την τροποποίηση του αρ. 18 Ν. 2121/1993 με την παρ. 2 του άρθρου 54 του Ν. 4481/2017 περί “εύλογης αμοιβής για ιδιωτική αναπαραγωγή”, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, (ΣΕΠΕ), εκφράζει για πολλοστή φορά την έντονη αντίθεσή του στο νόμο για την εύλογη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη συγκεκριμένη τροποποίηση και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει.

Όπως απεδείχθη με έρευνα και ειδική μελέτη που διεξήχθη, με τη σύμφωνη γνώμη και του Υπουργείου Πολιτισμού, προέκυψε πως το νέο “ψηφιακό” τέλος επιφέρει επιβάρυνση 24 φορές μεγαλύτερη από τις πιθανές προκληθείσες απώλειες. Αγνοώντας τα δεδομένα της μελέτης και παρά τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τη δέσμευση για δίκαιη τροποποίηση της διάταξης, το αρμόδιο Υπουργείο δεν προέβη σε καμία βελτιωτική αλλαγή της τροποποίησης. Αντιθέτως, πέραν της πρόσθετης επιβάρυνσης 2% επί της αξίας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets, επιβάλλεται επιπλέον, επιβάρυνση 6% για ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής ήχου και εικόνας και για ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους άνω των 4GB. Επιβάρυνση η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με την έμφαση που δίνει ο Πρωθυπουργός στον κεντρικό στρατηγικό ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, κομβικό σημείο για την έξοδο από την κρίση.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως πολλά Μέλη - Κράτη της ΕΕ των 28, όπως η Βουλγαρία, η Δανία, η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πολωνία και η Φινλανδία, δεν καταβάλλουν “ψηφιακό τέλος”. Επιπλέον με τη συγκεκριμένη επιβάρυνση -η οποία είναι πολλαπλάσια από ότι ισχύει σε Μέλη - Κράτη της ΕΕ που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχο “τέλος”- η χώρα μας καθίσταται πλέον “πρωταθλήτρια” επιβαρύνσεων στον τομέα αυτό, έχοντας τα υψηλότερα ποσοστά “ψηφιακού τέλους” στην Ευρώπη.

Όπως τόνισαν και σε σημερινή έκτακτη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, είναι σαφές ότι μια τέτοια επιβάρυνση πλήττει πρωτίστως τους πολίτες και τα νοικοκυριά, σε μία περίοδο που πραγματικά ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα για ένα απαραίτητο αγαθό, όχι μόνο για την καθημερινότητα αλλά και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ο ΣΕΠΕ επισημαίνει πως η επιβολή των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων δύναται να κοστίσει περισσότερο από € 65 εκατ. το χρόνο στους Έλληνες καταναλωτές. Μία τέτοια επιβάρυνση πλήττει το μεγάλο στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θέτοντας προσκόμματα στην απόκτηση προϊόντων τεχνολογίας και ταυτόχρονα, αποτελεί καίριο πλήγμα στη διεθνή ανταγωνιστικότητα του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, δεδομένου ότι αυξάνει το κόστος διάθεσης των προϊόντων τεχνολογίας των ελληνικών επιχειρήσεων έναντι των ανταγωνιστών τους στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τα δημοσιονομικά έσοδα αφού, αντί εξοικονόμησης, οδηγεί σε επιβάρυνση, καθώς αυξάνει τα έξοδα από την καταβολή του ποσοστού αμοιβής στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που προμηθεύεται το Δημόσιο, αλλά και από τη μείωση των εσόδων των φορολογούμενων επιχειρήσεων.

Ο ΣΕΠΕ κάνει μία ύστατη έκκληση ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να επικρατήσει η κοινή λογική και το Υπουργείο Πολιτισμού να λάβει υπόψη του όλα τα παραπάνω και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στην τροπολογία.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1995. Ο ΣΕΠΕ, ως θεσμικός συνομιλητής και εταίρος της πολιτείας παρέχει έγκυρη και υπεύθυνη γνωμοδότηση για τη βέλτιστη αξιοποίηση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Τα μέλη του ΣΕΠΕ είναι επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών απ’ όλη την Ελλάδα που παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 100.000 εργαζομένους και εκπροσωπούν περίπου το 95% του συνολικού κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ.
Ο ΣΕΠΕ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψηφιακής Τεχνολογίας (DIGITALEUROPE), του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πληροφορικής (EITO) και του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA).

POWERSTEP:The potential of the wastewater sector in the energy transition






The potential of the wastewater sector in the energy transition


A newly released Policy Brief from the EU-funded project PowerStep demonstrates that turning wastewater treatment plants into efficient renewable energy generators firmly complements the current goals of strengthening the European economy, coupled with securing its energy system and making a significant contribution to Europe’s international climate and sustainable development commitments. The Brief puts forward a set of policy recommendations at the EU level aimed at enabling the full potential of energy neutral or energy positive wastewater treatment plants using the PowerStep concept. ​

Policy Brief

WATCH: Exclusive interview with Dominique Ristori, Director-General of DG Energy, European Commission, on the contribution of the PowerStep project to the EU's Energy Union goals.

PowerStep is hosting a 2-day conference at IFAT 2018 in Munich, Germany on 16-17 May.

Join us and discover the opportunities technologies developed by PowerStep can offer EU energy markets!

Find out more about the event and register your interest at bit.ly/2IwBCEx









PowerStep is funded by the Horizon 2020 Framework Programme of the European Union under Grant Agreement No. 641661

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022