"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 2ο Συνέδριο Διδακτορικών Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος


2ο Συνέδριο Διδακτορικών Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος

Η Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης σας προσκαλεί στο 2ο Συνέδριο Διδακτορικών Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος. Το Συνέδριο απευθύνεται τόσο στη φοιτητική κοινότητα όσο και στο ευρύτερο κοινό των Χανίων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Πολυτεχνειούπολη, Κτίριο Κ2, Αίθουσα Ι1 της Σχολής ΜΗΠΕΡ, στις 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 9πμ έως 6μμ
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες της Σχολής ΜΗΠΕΡ. Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι πρωτοποριακές ερευνητικές εργασίες των εν εξελίξει διδακτορικών διατριβών. Θα παρουσιαστούν θέματα που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στις τρέχουσες σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις. Από την διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών του αύριο εώς τη διαχείριση των υδατικών πόρων και την κλιματική αλλαγή. Η έρευνα έχει εκπονηθεί μέσα από δημιουργικές συνεργασίες με κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. 
Ως αποτέλεσμα της προηγμένης έρευνας, η Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος δημοσιεύει πάνω από 600 ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια κάθε χρόνο. Το συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου συνεδρίου όπου παρουσιάστηκαν προφορικά 23 εργασίες διδακτορικών φοιτητών της Σχολής και συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα.
Η οργανωτική επιτροπή:
Καθηγ. Έλια Ψυλλάκη
Επικ. Καθ. Παρασκευή Παναγιωτοπούλου
Επικ. Καθ. Απόστολος Γιαννής

ΑΧΑΡΝΕΣ:ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΟΥΛΑΚΕΛΛΗΣ,ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ κατοίκων  ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ - Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ Νήσου Λέσβου ‘’ο  Άγιος ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Μανταμάδου ‘’  Ο Α.Ο.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ-Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – Μαίρης Κοχλιού Και η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ : BAILAR CON MARIA –Μαρία Παπαδοπούλου οργανώνουμε από κοινού  και σας  ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ  να τιμήσετε με την παρουσία σας την ενημερωτική ομιλία με ΘΕΜΑ : ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019  στις 18:00μμ Στην αίθουσα εκδηλώσεων  3οΚΑΠΗ-ΚΕΠ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ (Φιλαδελφείας 217 & Κεφαλληνίας, πλησίον στάσης "Θολωτός Μυκηναϊκός Τάφος "  λεωφορείου  755 Κόκκινος Μύλος και 500μ. από τη στάση προαστιακού ΣΚΑ/Αχαρναί ) 

·        ΟΜΙΛΗΤΕΣ  : ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ, Χειρούργος ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΖΑΝΑΣ , Χειρούργος ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
·         ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ– Πρόλογος: Αντώνης Σουλακέλλης –Εκπρόσωπος των διοργανωτών 
Υ.Γ : Καλούμε τους Συλλόγους  ιδιαίτερα δε των γονέων και κηδεμόνων της περιοχής μας και όχι μόνο να ενημερώσουν τα μέλη τους καθώς η αναφορά σχετικά με το παραπάνω θέμα από τους συντοπίτες επιστήμονές μας αποτελούν μέγιστες  ενημερωτικές  πληροφορίες
Σας περιμένουμε …!!!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:«Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»



Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:

«Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»

την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:00
στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (πλ. Συντάγματος, Αθήνα)

Ομιλητές:

Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός Εξωτερικών
Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας  
Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβης ε.τ.
Γιώργος Σαββαΐδης, Πρέσβης ε.τ. , πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ


Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς



ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...πρόσκλησις σε επενδυτικές ευκαιρίες


Ομιλία Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα.

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε:

«Πρώτα από όλα είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ και να σας καλωσορίσω στη χώρα μου.
Η Ελλάδα κατάφερε να  παραμείνει στην ευρωζώνη και στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας και ειδικά από την Γερμανία.
Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προωθήσουμε εδώ στην Ελλάδα και είναι το καλό παράδειγμα του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Πολλές παρεξηγήσεις έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μιας καθόλου εύκολης διαδικασίας για κανένα.
Όπως θυμάμαι, όμως, από την Βουλή, πρέπει να σας πω, και είμαι απολύτως σίγουρος για αυτό, ότι οι συνάδελφοί μου του Γερμανικού Κοινοβουλίου έπρεπε να πληρώσουν το δικό τους πολιτικό κόστος και να πάρουν τις δικές τους σκληρές αποφάσεις οι οποίες δεν ήταν πάντα δημοφιλείς στους ψηφοφόρους τους.
Είμαστε, όμως, εδώ για να κάνουμε μία δήλωση η οποία έχει πραγματική σημασία: πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω και κατά δεύτερον να σας πω ότι η Ελλάδα θα τιμήσει αυτή την εμπιστοσύνη σας και θα είναι το καλό παράδειγμα του ευρωπαϊκού ιδεώδους και του ευρωπαϊκού οράματος, επειδή τελικά όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον, σε ένα καλύτερο μέλλον.
Σήμερα είναι μία καλή μέρα για εμένα προσωπικά ως Υπουργού. Χθες είχαμε την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ο οποίος ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας είναι εξαιρετικός. «Τρέχουμε» με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση, το οποίο είναι πολύ καλό για την ευρωζώνη.
Και η οικονομία μας πραγματικά ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση.
Χθες, μία άλλη μεγάλη εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά και της προσφέρθηκαν τα διπλάσια, 1,2 δις ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο. Αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία μετά τον Όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό.
Παράλληλα, το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε. Και η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στη χώρα μας.
Έχουμε μία σταθερή Κυβέρνηση, έχουμε καλούς φίλους και έχουμε μία κοινωνία πολύ πιο ώριμη μετά από όλη αυτή την κρίση και όλοι θέλουν να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουμε μπροστά.
Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι έτσι ώστε να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε αυτή η χώρα κατά την διάρκεια αυτών των 10 ετών. Πριν δύο μέρες ήμουν στο νησί της Σύρου με τον Αμερικανό πρέσβη για να κάνουμε τα εγκαίνια των ναυπηγείων της Σύρου τα οποία ήταν κλειστά για πάνω από 15 χρόνια.
Τώρα, ήρθε ένας νέος επενδυτής από τις ΗΠΑ, τα ναυπηγεία λειτουργούν θαυμάσια, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος λόγω της μεγάλης προσέλευσης πελατών εκεί και οι εργάτες είναι πολύ, πολύ χαρούμενοι. Και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων εκεί, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον επενδυτή που ήρθε και αγόρασε τα ναυπηγεία, ευχαρίστησε τους πελάτες, Έλληνες πλοιοκτήτες που ήρθαν στα ναυπηγεία και ευχαρίστησε επίσης και τον Αμερικανό πρέσβη για την βοήθειά του.
Αυτό ήταν μία τεράστια αλλαγή, ένα σωματείο να μην κάνει απεργίες και να μην έρχεται σε αντιπαράθεση αλλά να καταλαβαίνει τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία λειτουργεί. Και αυτή είναι η αλλαγή που συνέβη στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Έτσι, λοιπόν, τώρα είμαστε περισσότερο ώριμοι από ποτέ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δουλειές.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας καλωσορίσω και πάλι και να πω ότι είναι τιμή μας η εταιρεία σας, μία εταιρεία τέτοιου επιπέδου, να βρίσκεται στην Αθήνα για να κάνει, πιστεύω, εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Έλληνες φίλους της έτσι ώστε να έχουν μεγάλη επιτυχία στα χρόνια που έρχονται.
Και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία για τα επόμενα χρόνια και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε έτσι ώστε σε μερικά χρόνια κοιτώντας πίσω να βλέπουμε τη Ελλάδα ως το καλό παράδειγμα και πώς μία κοινωνία μπορεί να προχωρήσει σε ένα καλύτερο μέλλον έπειτα από μία κρίση».

Σε Πολιτεία Καινοτομίας μετατρέπεται το ακίνητο της “ΧΡΩΠΕΙ” στο Νέο Φάληρο


Σε Πολιτεία Καινοτομίας, η οποία θα φιλοξενεί Ερευνητικά Κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών με σκοπό να ενισχυθούν οι συνέργειες εντός του εγχώριου οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας, πρόκειται να μετατραπεί το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ», έκτασης 17,893 τ.μ. ,επί της οδού Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο.
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα, το ακίνητο μεταβιβάζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της επένδυσης μέσω ΣΔΙΤ.
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Έρευνα και την Καινοτομία στη χώρα», επισήμανε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας σε δήλωσή του και πρόσθεσε:
«Για πρώτη φορά, δημιουργούμε μια Πολιτεία Καινοτομίας, όπου ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανίες θα μπορούν να αναπτύξουν ιδέες και κοινές δράσεις. Στόχος μας είναι η ώσμωση που θα δημιουργηθεί, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και να ενισχύσει την εξέλιξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα από επιτυχημένα εγχειρήματα στο εξωτερικό και με την υποστήριξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πιστεύουμε πως η Πολιτεία Καινοτομίας θα βοηθήσει συνολικά την οικονομία στη χώρα».
Στοιχεία για το ακίνητο
-Το κτίριο της «ΧΡΩΠΕΙ», η ιστορία του οποίου είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της έρευνας στην Ελλάδα, από τα τέλη ακόμα του 19ου αιώνα, έμεινε αναξιοποίητο και κλειστό τα τελευταία 30 χρόνια.
— Στο ακίνητο επρόκειτο να μεταστεγαστούν τα Δικαστήρια του Πειραιά. Όμως, το σχέδιο αυτό ουδέποτε υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα ο Εθνικός οργανισμός Φαρμάκων, στην κυριότητα του οποίου ανήκει, αφ’ ενός να μην μπορεί να το αξιοποιήσει καθώς ήταν δεσμευμένο για τα Δικαστήρια κι αφ’ ετέρου να υφίσταται σημαντική οικονομική επιβάρυνση από τις δαπάνες φύλαξής του.
— Με βάση την διάταξη, που περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται σήμερα στη Βουλή, επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς σε αυτό θα δημιουργηθεί η πρώτη πολιτεία έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας στη χώρα. Η αξιοποίησή του εν λόγω ακινήτου, με παράλληλη διατήρηση του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα των κτιρίων του, θα συμβάλλει, εκτός των άλλων και στην εν γένει οικιστική, περιβαλλοντική και πολιτιστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Επιπλέον, ο ΕΟΦ θα απαλλαγεί από ένα πολύ μεγάλο ετήσιο κόστος συντήρησης και φύλαξης του ακινήτου, ενώ παράλληλα θα λαμβάνει το 5% από τα πιθανά έσοδα που θα προκύψουν για το Ελληνικό Δημόσιο.
-Η διεθνής πρακτική έχει αναδείξει πως σε αστικές περιοχές που έχουν δημιουργηθεί ανάλογες δομές, έχει αναβαθμιστεί η περιοχή, έχει βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας.

ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης: Αυστηροί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα για την κακομεταχείριση ζώων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2019

ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης: Αυστηροί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα για την κακομεταχείριση ζώων
Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και αναπαρήχθησαν από ελληνικά, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη αλλά και τα υπόλοιπα ιπποειδή στη χώρα μας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γενεί όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου μας.
Για το σκοπό αυτό ενημερώνουμε έγκαιρα τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ορθές συνθήκες ευζωίας και εργασίας των ζώων, τόσο σε επιστημονικό πεδίο όσο και σε βιοηθικό.
Σε ό,τι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποστείλει οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην ορθή πρακτική τους.
Τονίζεται ότι στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 €.
Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο μας που φροντίζει να ενημερώνει άμεσα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες της Επιτροπής που στόχο έχουν την αποτροπή κάθε είδους κακομεταχείρισης των ζώων και της βελτίωσης των όρων ευζωίας τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διατηρείται και ενισχύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνεται η οικονομία τους αλλά συγχρόνως προστατεύονται και τα ζώα».

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ,Υπ.Αγρ.Αν:Αποτελεσματικός εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που διέπει τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτελεσματικός εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που διέπει τις
Διεπαγγελματικές Οργανώσεις από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δίνει νέα πνοή στον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΔΟ) εκσυγχρονίζοντας τη νομοθεσία που τις διέπει προς όφελος κάθε κλάδου του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό συνέταξε και κατέθεσε τροπολογία με την οποία οριοθετείται η νομική μορφή των διεπαγγελματικών οργανώσεων, ρυθμίζονται και καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισής τους, βελτιώνοντας έτσι σαφώς τα όσα προέβλεπε σχετικά το άρθρο 34 του Νόμου 4384/2016, το οποίο ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η τροπολογία αυτή κρίθηκε αναγκαία και κατάλληλη προκειμένου να υποστηριχθεί το αντίστοιχο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης κάθε κλάδου για πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας για τα εκπροσωπούμενα αγροτικά προϊόντα.
Αποτελείται από συνολικά έξι άρθρα στα οποία οριοθετείται η νομική μορφή των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, ρυθμίζονται και καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισής τους και η αντιπροσωπευτικότητά τους και θεσμοθετούνται οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους από κρατικές πιστώσεις για την ενίσχυση του έργου τους.
Στις σχετικές διατάξεις αναφέρεται ρητώς ότι «οι ΔΟ που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο που ορίζονται οι διαδικασίες αναγνώρισης, εγγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων» ενώ «συγκροτούνται, λειτουργούν και αναγνωρίζονται, σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο και τα συμπληρωματικά εθνικά μέτρα εφαρμογής του»
Παράλληλα διευκρινίζεται ότι «μόνο μία (1) ΔΟ αναγνωρίζεται σε εθνικό επίπεδο για κάθε προϊόν ή κοινή ομάδα προϊόντων, είναι όμως δυνατόν να αναγνωρίζονται ΔΟ σε περιφερειακό επίπεδο».
Σε αντίθεση με το άρθρο 34 του Νόμου 4384/2016 ρυθμίζονται σαφώς οι όροι αντιπροσωπευτικότητάς τους και προστίθεται ότι για την αναγνώριση ίδρυσης και λειτουργίας τους «απαιτείται να αποδεικνύεται ότι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης αντιπροσωπεύουν δια των μελών τους τουλάχιστον το 15% της συνολικής παραγωγής και τουλάχιστον το 15% της μεταποίησης ή/και της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής, σε κάθε τομέα για τον οποίο ζητείται η αναγνώριση».
Επιπροσθέτως, γίνεται σαφές ότι «οι ΔΟ οφείλουν εντός πέντε ετών από την ημερομηνία αναγνώρισης τους, να αντιπροσωπεύουν διά των μελών τους τουλάχιστον το 30% της συνολικής παραγωγής και τουλάχιστον το 30% της μεταποίησης ή της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής, σε κάθε τομέα για τον οποίο έχει εκδοθεί απόφαση αναγνώρισης, άλλως η αναγνώριση ανακαλείται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Σε άλλο άρθρο της τροπολογίας αναφέρεται διεξοδικά η διαδικασία αναγνώρισής τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που οφείλουν να συνοδεύουν τη σχετική αίτηση η οποία κατατίθεται σε καθ' ύλη αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάλογα με τον τομέα ή τους τομείς για τους οποίους ζητείται η αναγνώριση. Η επιτροπή αυτή εισηγείται σχετικά προς τον Υπουργό ο οποίος και αποφασίζει την αναγνώρισή της.
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των αναγνωρισμένων ΔΟ ορίζεται ότι «είναι δυνατή η θέσπιση εισφοράς επί των μελών τους καθώς και η αξιοποίηση κοινοτικών ή εθνικών προγραμμάτων. Για την ενίσχυση του έργου τους, είναι δυνατό επίσης να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από όποιο άλλο πόρο που επιτρέπεται από τoν νόμο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας θέσπισης, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εισφοράς υπέρ τρίτου και την απόδοσή της στην ΔΟ».
Ο κ. Βορίδης με τη συγκεκριμένη τροπολογία ανοίγει το δρόμο για τη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα τριών τουλάχιστον ετών και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό την υπεράσπιση, την υποστήριξη και την προώθηση του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με απόφασή του από τις 26 Αυγούστου 2019 είχε καταργήσει προγενέστερη Υπουργική Απόφαση (της 20ης Ιουνίου 2019), η οποία αφορούσε, σύμφωνα με τον τίτλο της, «συμπληρωματικά μέτρα για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο», μετά τη σχετική δέσμευση που είχε αναλάβει στη συνάντησή του με εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των Διεπαγγελματικών, στις 20 Αυγούστου, οι οποίοι είχαν επισημάνει ότι η υπουργική εκείνη απόφαση (η οποία εξεδόθη μεσούσης της προεκλογικής περιόδου) υπεγράφη εν αγνοία τους και χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση ενώ είχαν εκφράσει για μία ακόμη φορά τη διαφωνία τους με τις ρυθμίσεις της.

foto typos111219 voridis

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:Δέσμη οικονομικών και θεσμικών μέτρων για τη στήριξη και ανάπτυξη της μελισσοκομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φωτεινή Αραμπατζή: Δέσμη οικονομικών και θεσμικών μέτρων
για τη στήριξη και ανάπτυξη της μελισσοκομίας
Τρίτη η Ελλάδα στην ΕΕ στη μελισσοκομία, που εξασφαλίζει εισόδημα σε
24.000 μελισσοκόμους
Δέσμη οικονομικών και θεσμικών μέτρων για τη στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής μελισσοκομίας, προανήγγειλε η αρμόδια Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή στην τελετή εγκαινίων της 11ης Γιορτής Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Συγκεκριμένα, η κ. Αραμπατζή επισήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «δεν αντιμετωπίζει πλέον τη μελισσοκομία ως τον φτωχό συγγενή της αγροτικής οικονομίας» αλλά, αντίθετα, της προσδίδει την θέση και την αξία που δικαιούται.
Προς την κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο
Σε οικονομικό επίπεδο
  • Πέτυχε αύξηση κατά 56,52% στο πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα Μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται σε 12 ευρώ ανά παραγωγική κυψέλη με το συνολικό ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ενώ στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική πρόκειται να ζητήσει την αύξηση της χρηματοδότησης για τη μελισσοκομία.
Στον τομέα της αγοράς
  • Πρόκειται να είναι εξαιρετικά αυστηρό με τις ελληνοποιήσεις και τα φαινόμενα νοθείας και αθέμιτου ανταγωνισμού.
  • Παράλληλα, εξετάζει θετικά την πρόταση για θέσπιση του Ελληνικού Σήματος, ως ασπίδα προστασίας στο Ελληνικό μέλι.
  • Ενώ, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτίθεται να συνεργαστεί με άλλα κράτη – μέλη για την τροποποίηση της οδηγίας για το μέλι 2001/110 στην κατεύθυνση να αντικατασταθεί στις ετικέτες ο χαρακτηρισμός «μείγμα μελιών ΕΕ και εκτός ΕΕ» με την ένδειξη της χώρας ή των χωρών από τις οποίες προέρχεται το μέλι που χρησιμοποιήθηκε στο τελικό προϊόν, με συγκεκριμένα ποσοστά ανά χώρα.
Σε θεσμικό επίπεδο
  • Προσανατολίζεται στη νομοθετική κατοχύρωση του ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου, η εφαρμογή του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί προκειμένου να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες της Πολιτείας στην κατεύθυνση στήριξης των μελισσοκόμων και επίλυσης των διαρθρωτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία.
  • Έχει εκπονήσει το Εθνικό Μελισσοκομικό Πρόγραμμα 2020-2022, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δράσεις για:
•παροχή τεχνικής βοήθειας στους μελισσοκόμους και τις οργανώσεις τους μέσω των Κέντρων Μελισσοκομίας,
•προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, προώθηση προγραμμάτων καινοτομίας
•προγράμματα πρόληψης και καταπολέμησης εχθρών και ασθενειών μελισσών με έμφαση στη στοχευμένη επιτήρηση και έγκαιρη ανίχνευση του μικρού σκαθαριού της κυψέλης
•πρόγραμμα επιδότησης των παλιών και φθαρμένων κυψελών με νέες
•πρόγραμμα στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας με κάλυψη μέρους των δαπανών μετακίνησης των μελισσοσμηνών
  • Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στη «χαρτογράφηση» της ποιότητας του παραγόμενου μελιού από όλες τις περιοχές της Ελλάδας με έμφαση κυρίως στα χαρακτηριστικά, που έχει αποδειχθεί ότι χρησιμεύουν στη διάκριση της γεωγραφικής προέλευσης», επισήμανε η κ. Φωτεινή Αραμπατζή αναδεικνύοντας την αξία της μελισσοκομίας στην αγροτική οικονομία, που:
«Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα πηγή εισοδήματος για περισσότερους από 24.000 μελισσοκόμους -σημαντικό τμήμα των οποίων είναι νέοι- οι οποίοι μελισσοκόμοι διαχειρίζονται πάνω από 1.200.000 κυψέλες και παράγουν πάνω από 22.000 τόνους μέλι ετησίως.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η θέση στην ΕΕ, με τις εξαγωγές μας να παρουσιάζουν ανοδική πορεία και να υπερβαίνουν, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, τους 3.175,5 τόνους ή τα 13,6 εκατομμύρια ευρώ, με τον ρόλο της μέλισσας να είναι αναντικατάστατος στον κύκλο της ζωής».

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: ..φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Νικος Σιδηροπουλος
‎ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ-ΚΑΝΤΖΑΣ, ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ "ΤΟ ΚΡΙ-ΚΡΙ"



Hellenic Folklore Research Centre Academy of Athens:Christmas best wishes

Οι φωτογραφίες της ευχετήριας κάρτας προέρχονται από την συλλογή του Τρικαλινού λόγιου και φίλου της Λαογραφίας Δημητρίου Καλούσιου.  Από το 2010 και έως σήμερα (2019) έχουν ψηφιοποιηθεί περί τα είκοσι χιλιάδες τεκμήρια (κυρίως αρνητικά και διαφάνειες) της συλλογής Καλούσιου από το Φωτογραφικό Αρχείο του Κέντρου Λαογραφίας.



Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας
της Ακαδημίας Αθηνών
Ηπίτου 3, 10557 Αθήνα
Τηλ.: 210.3318042, 210.3318043, 210.3664751 
Fax: 210.3313418, 210.3664735

Hellenic Folklore Research Centre
Academy of Athens
3, Ipitou St. – Athens 105 57, Greece
Tel.: +30 210.3318042, +30 210.3318043, +30 210.3664751  
Fax: +30 210.3313418, +30 210.3664735

"ΗΡΑΚΛΗΣ":Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων(ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ,ΑΝΑΓΝΩΣΑΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ)









ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ,ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ...

ΤίτλοςΤαξινομήστε βάσει ΤύποςΤαξινομήστε βάσει Ημερομηνίαφθήνουσας  Ταξινομήστε βάσει Φάση ΕπεξεργασίαςΤαξινομήστε βάσει
Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών...Σχέδιο νόμου10/12/2019Συζητήσεις και Ψήφιση
Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτωνΣχέδιο νόμου10/12/2019Κατατεθέντα
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας στον Τομέα...Διεθνής Σύμβαση09/12/2019Ολοκλήρωση
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας για την...Διεθνής Σύμβαση09/12/2019Ολοκλήρωση
Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας...Σχέδιο νόμου09/12/2019Έτοιμα για συζήτηση στη Βουλή
Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Σχέδιο νόμου09/12/2019Επεξεργασία στις Επιτροπές
Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριοΣχέδιο νόμου06/12/2019Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους του οικονομικού έτους 2017.Νόμος03/12/2019Ολοκλήρωση
Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των...Νόμος03/12/2019Ολοκλήρωση
Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2017.Νόμος03/12/2019Ολοκλήρωση

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022