"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:"Προσδεθείτε: Η Τουρκία στα βράχια"

Προσδεθείτε: Η Τουρκία στα βράχια

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης  
O αποκλεισμός της Ερντογανικής Τουρκίας από το επενδυτικό σχέδιο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη (East Med) με την συνεργασία ΗΠΑ, Αιγύπτου, Γαλλίας, Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου αλλά και άλλων χωρών, έχει οδηγήσει την Τουρκία σε μια άνευ προηγουμένου λεκτική επιθετικότητα προς κάθε κατεύθυνση, η οποία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο εξ αιτίας των ανεκπλήρωτων νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων του Τουρκικού καθεστώτος. 
Ήδη από το έτος 2012 η Τουρκία άρχισε να «προσφέρει» Ελληνική και Κυπριακή Α.Ο.Ζ. στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο, στον Λίβανο και στην Λιβύη με το πρωτότυπο «σκεπτικό» ότι δεν υπάρχει Κυπριακή ΑΟΖ επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία! Συνεπώς, η προτεινόμενη από την Τουρκία συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και των παραπάνω χωρών, θα γινόταν σύμφωνα με τους χάρτες που ετοίμασαν οι Τούρκοι, προσφέροντας ταυτοχρόνως στις παραπάνω χώρες δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα παραπάνω από αυτά που δικαιούνται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο!
Μια απλή όμως ανάγνωση της καθημερινής ειδησεογραφίας των τελευταίων εβδομάδων, αποκαλύπτει την τραγική πορεία που ακολουθεί η σημερινή Τουρκία από τις φαντασιώσεις του ισλαμιστή Ρ.Τ. Ερντογάν και του ακραίου «γκρίζου λύκου» Ντεβλέτ Μπαχτσελή οι οποίοι ελέγχουν ασφυκτικά την Τουρκική κυβερνητική εξουσία:
08 Ιουλίου 2019: Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε: «Η διακηρυγμένη πρόθεση της Τουρκίας να διεξάγει παράνομα μια νέα επιχείρηση γεώτρησης βορειοανατολικά της Κύπρου προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Αυτή η δεύτερη προγραμματισμένη επιχείρηση γεώτρησης, δύο μήνες μετά την έναρξη των συνεχιζόμενων ενεργειών γεώτρησης δυτικά της Κύπρου, είναι μια περαιτέρω μη αποδεκτή κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου». Εκτός από την Ε.Ε. ανάλογα μηνύματα εξέπεμψαν η Αθήνα, το Παρίσι, το Κάιρο αλλά και η Μόσχα! Η απάντηση του Ερντογάν δόθηκε στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει για το Σαράγιεβο: «Οι ενοχλητικοί ήχοι στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να σταματήσουν την Τουρκία», την ίδια στιγμή κατά την οποία τα πλοία που εισέβαλαν στην Κυπριακή ΑΟΖ άρχισαν να εγκαταλείπονται από τα πληρώματά τους που φοβούνται το Κυπριακό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε νομίμως εναντίον τους.
09 Ιουλίου 2019: Άρχισε η παραλαβή από την Τουρκία του Ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, παρά τις Αμερικανικές προειδοποιήσεις. Ανακοινώθηκε η (πρώτη) Τουρκική απειλή για «άνοιγμα συνόρων και αποστολή εκατομμυρίων μεταναστών προς στην Ευρώπη».
15 Ιουλίου 2019: Νταηλίκια δια στόματος Ρ.Τ. Ερντογάν που αποκαλύπτουν την απελπιστική αδυναμία της Ερντογανικής Τουρκίας: «Η Ελλάδα είναι μικρό κράτος, την κτυπάμε όπου θέλουμε!»
16 Ιουλίου 2019: Επιβάλλονται οι πρώτες Ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την πειρατική δραστηριότητα της στην Κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που ο Μουσταφά Ακιντζί, εκλεγμένος Κύπριος μουσουλμάνος στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέθεσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «πρόταση για το φυσικό αέριο». Οι παράλογες Τουρκικές απαιτήσεις οδήγησαν (μέχρι στιγμής) σε ένα ακόμα ναυάγιο τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τον Τούρκο ΥΠΕΞ να απευθύνει απελπισμένη «προειδοποίηση» από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως οι Κύπριοι αποδεχτούν τις Τουρκικές αξιώσεις «πριν να είναι αργά» (9 Σεπτεμβρίου 2019). Φυσικά, μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν θέλει ούτε να σκεφτεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού που επιβάλλει η κοινή λογική και όχι η υποτιθέμενη «δύναμη των όπλων».
17 Ιουλίου 2019: Η Αμερική εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις Τουρκικές δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ δήλωσε πως «Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλειά της και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ». Τέλος,  ο Ντόναλτ Τράμπ δήλωσε πως «Δεν μας επιτρέπεται να πουλήσουμε F-35 στην Τουρκία», διαλύοντας την τουρκική «βεβαιότητα» για την συνύπαρξη των Ρωσικών S-400 με τα Αμερικανικά F-35.
18 Ιουλίου 2019: Την ώρα που ακόμα και το Βερολίνο προειδοποίησε την Τουρκία για περαιτέρω κυρώσεις εξ αιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αρχηγός της Τουρκικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου σε ομιλία του στο Τουρκικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε «στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ στην Τουρκία, και στο «βαρύτατο το τίμημα της απρόβλεπτης εξωτερικής πολιτικής που είναι γεμάτη περιπέτειες» για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «Στην ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι, είμαστε ολομόναχοι
22 Ιουλίου 2019: Δεύτερη ανοικτή απειλή για «άνοιγμα συνόρων προς την Ευρώπη» (δηλαδή προς τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου) για το τσουνάμι των μεταναστών που έχει συγκεντρώσει η Τουρκία από την Ασία, την Αφρική και την Μέση Ανατολή.
25 Ιουλίου 2019: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πάγωσε νέα δάνειαπρος στην Τουρκία για έργα του δημόσιου τομέα μέχρι το τέλος του 2019 λόγω των πειρατικών ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου «υπενθύμισε» πάλι την αναστολή της «συμφωνίας επανεισδοχής» μεταναστών.
26 Ιουλίου 2019: Στο Κάιρο συνήλθε το 2ο Φόρουμ – Υπουργική Συνάντηση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριομε την συμμετοχή υπουργών της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης, με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ρικ Πέρι. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι παραβιάσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
30 Ιουλίου 2019: Ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου και αναλυτής σε ένα από τα σημαντικότερα think tank των ΗΠΑ Μάικλ Ρούμπιν εισηγήθηκε την απαγόρευση των πτήσεων της Turkish Airlines σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ως αντίποινα για τις Τουρκικές δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανακοίνωσε ότι τα Λιβυκά μαχητικά βομβάρδισαν το Τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων που λειτουργεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μισουράτα. Είχε προηγηθεί (3/7/2019) δήλωση εκπροσώπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ), ότι οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης κατέστρεψαν το κέντρο ελέγχου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση στο Μιτίγκα. Τέλος, ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλο-Ιταλικής κοινοπραξίας Total-Eni για γεώτρηση στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, προκαλώντας νέα Τουρκικό παραλήρημα για … ληστεία σε Τουρκική ΑΟΖ! 
31 Ιουλίου 2019: Ο Ρ. Τ. Ερντογάν σε μία από τις συνηθισμένες εξάρσεις του, σε συγκέντρωση του κόμματος του, δήλωσε πως «Η Τουρκία είναι εναντίον οποιουδήποτε υποστηρίζει το Ισραήλ». Είχε προηγηθεί (13 Μαρτίου 2019) η ανταλλαγή σκληρών «φιλοφρονήσεων» μεταξύ Ρ. Τ. Ερνταγάν εναντίον του Μ. Νετανιάχου («κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ, τύραννος που σφαγιάζει επτάχρονα παιδιά στην Παλαιστίνη») και Μ. Νετανιάχου εναντίον του Ρ.Τ. Ερντογάν («ένας δικτάτορας που στέλνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στην φυλακή»).
5 Αυγούστου 2018: Η μεν Τουρκία δια του Ρ.Τ. Ερντογάν επανέλαβε για πολλοστή φορά πως «Η στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη στην Συρία θα γίνει», οι δε Αμερικανοί με ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησαν για μια ακόμα φορά,  άκομψα είναι αλήθεια, «Μην τολμήσετε!».
7 Αυγούστου 2018: Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με την συμμετοχή των ΗΠΑ, Κύπρου, Ισραήλ και φυσικά της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε ομιλία του προς τους ανά τον  κόσμο Τούρκους πρέσβεις παρουσίασε σε χάρτες τις εξωπραγματικές φαντασιώσεις των νέο-οθωμανών για κυριαρχία στους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, «εξαφανίζοντας» την Κυπριακή ΑΟΖ και καλώντας την Ελλάδα σε «δίκαιο μοίρασμα του υποθαλάσσιου πλούτου»!
16 Αυγούστου 2019: Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας στις επαναλαμβανόμενες Τουρκικές ανακοινώσεις πως (τάχα) ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη ξεκαθάρισε πως  «Όλες οι αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες μέσα στην Συρία πρέπει να έχουν την έγκριση της Δαμασκού. Επειδή εδώ πρόκειται για ένα κυρίαρχο κράτος αυτό είναι ο πρώτος και απόλυτος όρος». Περίπου ταυτόχρονα, μετά τα πλήγματα στις βάσεις της Τουρκίας στην Λιβύη Μιτίγκα (3/7/2019) και Μισουράυα (30/7/2019) έγινε γνωστό πως οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έπληξαν Τουρκικά drones καταστρέφοντας το αεροδρόμιο Ζουάρα.
20 Αυγούστου 2019: Σε επίρρωση των δηλώσεων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι Ρώσοι αναχαίτισαν τουρκικά F-16 όταν προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν δεκάδες Τούρκους στρατιώτες που βρέθηκαν περικυκλωμένοι από Συριακές δυνάμεις στο Morek. Την ίδια ημέρα οι Η.Π.Α ζήτησαν επίσημα από την Τουρκία να «απομακρύνει αμέσως» το πλοίο Γιαβούζ από τα Κυπριακά χωρικά ύδατα.
26 Αυγούστου 2019: Πέντε στρατηγοί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (επιλογής Ερντογάν) παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιέξοδη στρατηγική που ακολουθεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν στην Συρία.
27 Αυγούστου 2019: Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έσπευσε στην Μόσχα για να συζητήσει με τον Β. Πούτιν τις επικίνδυνες για την Τουρκία εξελίξεις στην Συρία, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου ανακοίνωσε τα μέτρα που σχεδιάζονται κατά της Τουρκίας για την απροκάλυπτη ανάμειξη της ΜΙΤ σε «ανατρεπτικές ενέργειες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ που πλήττουν την εθνική ασφάλεια της χώρας».
28 Αυγούστου 2019: Σε ανακοίνωση του ο πρώην πρωθυπουργός και επίδοξος διάδοχος του Ρ. Τ. Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου προέβη στην συγκλονιστική αποκάλυψη πως υπό τον απόλυτο έλεγχο του κυβερνώντος κόμματος, την περίοδο Ιουνίου – Νοεμβρίου 2015, εξαπολύθηκαν αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με εκατοντάδες νεκρούς προκειμένου ο Ρ. Τ. Ερντογάν να κερδίσει τις επαναληπτικές εκλογές που προκηρύχτηκαν, αξιοποιώντας πλήρως την φυσιολογική ανασφάλεια των λαϊκών μαζών – όπως ακριβώς και έγινε. 
30 Αυγούστου 2019: Οι εμπρηστικές δηλώσεις προς «εκφοβισμό» συνεχίστηκαν – αυτή την φορά από τον ΥΠΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ «Είμαστε στο ίδιο σημείο με το 1974. Θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί…». Παρέλειψε βέβαια να αναφέρει πως σήμερα δεν υπάρχουν οι πανίσχυρες πλάτες της Αμερικής και του Χένρι Κίσινγκερ, της (παραπαίουσας) Βρετανίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και πολλών ακόμα…
3 Σεπτεμβρίου 2019: Η καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αδικαιολόγητη φυλάκιση του Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ενός εκ των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΗDP) αγνοήθηκε από την διορισμένη δικαστική εξουσία της Τουρκίας με το κωμικό επιχείρημα πως «μια προηγουμένη καταδίκη, εμποδίζει την αποφυλάκιση του!»
4 Σεπτεμβρίου 2019: Αήθης επίθεση στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού : «Κάνε τη δουλειά σου, αλλιώς θα σε κουρελιάσουμε…»
5 Σεπτεμβρίου 2019: Τρίτη προειδοποίηση – εκβιασμός Ερντογάν: «Θα γεμίσω την Ευρώπη με πρόσφυγες, αν….». Το ζητούμενο;  Μα φυσικά η «απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο», δηλαδή σε απλά λόγια πολλά λεφτά και η μόνιμη εγκατάσταση της Τουρκίας στην Συρία με το πρόσχημα της «ζώνης ασφαλείας»…
6 Σεπτεμβρίου 2019: Αντιπαράθεση Τουρκίας – Λιβάνου, με την Τουρκία να κατηγορεί τον Λίβανο για «αντι-τουρκικές προκλήσεις» και τον Λίβανο να υπενθυμίζει την κρατική τρομοκρατία που ασκούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία την εποχή που ο Λίβανος αποτελούσε τμήμα των εδαφών της.
8 Σεπτεμβρίου 2019: Έγινε γνωστό πως στις μάχες που μαίνονται στην Νοτιοανατολική Τουρκία με Κούρδους μαχητές, σκοτώθηκε ταξίαρχος των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με πλούσιο ιστορικό δράσης κατά άμαχων Κουρδικών πληθυσμών. Νέα (τέταρτη κατά σειρά) προειδοποίηση – εκβιασμός Ρ. Τ. Ερντογάν περί «ανοίγματος συνόρων για εκατομμύρια μεταναστών»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το σκηνικό που συνθέτει την πορεία σύγκρουσης της Τουρκίας  προς τα βράχια προκύπτει από την παραπάνω ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων και συνοψίζεται ως εξής:
Στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου οι Τουρκικοί σχεδιασμοί του 2012 περί απ΄ ευθείας συμφωνίας της Τουρκίας με Ισραήλ, Αίγυπτο, Λίβανο και Λιβύη προκειμένου να «μοιραστούν» όλοι την Ελληνική και την Κυπριακή ΑΟΖ, έχουν οδηγηθεί σε πλήρες ναυάγιο. Η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη διπλωματικά όχι μόνο από όλες σχεδόν τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και από τις μεγάλες δυνάμεις – συμπεριλαμβανομένων και των νέων «συμμάχων» της! 
Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πρώτες «χαλαρές» κυρώσεις για την πειρατική δράση της Τουρκίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι νέο – οθωμανικές φαντασιώσεις των Παντουρκιστών, αποτελούν ουσιαστικά μια πρώτη,  πρακτική προειδοποίηση. Είναι βέβαιο πως το θέμα των Ευρωπαϊκών κυρώσεων παραμένει στο προσκήνιο και θα επανέλθει με πολύ λιγότερο «χαλαρές» κυρώσεις, που δεν θα μπορούν να αγνοηθούν.
Σε επίπεδο σχέσεων Αμερικής – Τουρκίας, υπάρχει ένας ανοικτός και διαρκής «πόλεμος» Κογκρέσου και Γερουσίας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος για άγνωστους ακόμα λόγους επιδεικνύει μια δυσνόητη «κατανόηση» απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο – ένα ηγέτη που δεν χάνει ευκαιρία να καθυβρίζει τις Η.Π.Α. και τον στρατηγικό τους σύμμαχο, το Ισραήλ.
Στο μέτωπο της Συρίας, το ναυάγιο των Τουρκικών στόχων για μόνιμη εγκατάσταση σε Συριακά εδάφη γίνεται ολοένα και πιο ορατό. Το πεδίο ξεκαθαρίζει, με ταυτόχρονη πίεση από Αμερική και Ρωσία απέναντι στις νέο-οθωμανικές απαιτήσεις.
Στο Κουρδικό μέτωπο που περιλαμβάνει την Νοτιοανατολική Τουρκία, το Ιράκ και την Συρία (υπάρχουν και Κουρδικοί πληθυσμοί στο Ιράν υπό τον αυστηρό έλεγχο του καθεστώτος) τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Το Κουρδικό κράτος παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά με την απροκάλυπτη πλέον υποστήριξη Αμερικής και Ισραήλ. Οι εγκλωβισμένες στην Συρία Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, με τις ευλογίες της Ρωσίας και της Αμερικής, δεινοπαθούν από τον καθημερινό πόλεμο φθοράς των Κουρδικών δυνάμεων.
Στο εσωτερικό μέτωπο το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΑΚΡ σπαράσσεται από τον νέο-οθωμανικό εμφύλιο και κομματιάζεται σε διάφορα τμήματα που το καθ΄ ένα διεκδικεί για τον εαυτό του εκλογικό μερίδιο από το ΑΚΡ: Αμπτουλάχ Γκιούλ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Αλί Μπαμπατζάν – όλοι από την ίδια μήτρα, δημιουργούν κόμματα με στόχο να τερματιστεί χωρίς αιματοχυσία η ανεξέλεγκτη ηγεμονία της Φαμίλιας Ερντογάν.
Τέλος, στο μέτωπο της οικονομίας, που εκτόξευσε στα ύψη την δύναμη του Ρ.Τ. Ερντογάν οι αριθμοί προκαλούν σοκ: Η Τουρκική λίρα μέσα σε δύο χρόνια έχασε το 40% της αξίας της, ο πληθωρισμός κυμαίνεται στα επίπεδα του 20% οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια Τούρκων πολιτών, το κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε από 12.500 Δολάρια το 2013 σε 9.000 δολάρια φέτος και τα χρέη σε ξένο νόμισμα (ιδιωτών και επιχειρήσεων) βρίσκονται στα 330 δισεκατομμύρια δολάρια, με ένα αξιόλογο μέρος από αυτά να δηλώνει πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης τους. 
Οι συλλήψεις «πραξικοπηματιών» σε ολόκληρη την Τουρκία συνεχίζονται δίχως σταματημό – ιδίως μέσα στον Τουρκικό στρατό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ανασφάλεια του ψευτο-σουλτάνου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. 
Προσδεθείτε λοιπόν! Η πορεία σύγκρουσης της Τουρκίας στα βράχια πλησιάζει επικίνδυνα…

International Hellenic Association

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022