"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,συνέντευξις




Αθήνα, 25 Ιουλίου 2019


Συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Σκάι 100,3 FM”

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Σκάι 100,3 FM”, στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Καλό μεσημέρι κυρίες και κύριοι. Σήμερα, σας είχα υποσχεθεί ότι θα μιλήσω με δυο Υπουργούς αυτής της Κυβέρνησης για να δούμε θέματα της επικαιρότητας, κάνουν τα πρώτα βήματά τους, χαράζουν την πολιτική τους και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ξεκινούν οι Υπουργοί μετά τις κυβερνητικές δηλώσεις.

Ο πρώτος που φιλοδοξούμε να μιλήσουμε στα επόμενα λεπτά είναι ο Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Νίκος Δένδιας, στην πρώτη του συνέντευξη ως Υπουργός Εξωτερικών, διότι τα έχουμε βρει λίγο δύσκολα στα εθνικά θέματα. Δεν τα πρόσεχαν και πολύ οι προηγούμενοι, ή εν πάση περιπτώσει έλεγαν ότι τα πρόσεχαν.

Πάμε αμέσως στο Υπουργείο Εξωτερικών και στον Υπουργό τον κ. Νίκο Δένδια, που καλωσορίζουμε στην τηλεφωνική γραμμή. Καλό μεσημέρι κ. Δένδια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλό μεσημέρι κ. Χιώτη και σε εσάς και στους ακροατές σας.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν σας περισσεύουν οι ώρες αυτή την περίοδο του καλοκαιριού. Δεν προλάβατε καν να χαρείτε την εκλογή σας ως βουλευτής, ούτε την υπουργοποίησή σας από ό,τι καταλαβαίνω. Έτσι δεν είναι;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το καταλαβαίνουμε όλοι, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν γρήγορα. Τι να κάνουμε… αυτό είναι. «Οι δε  των πραγμάτων  ού μένουσι καιροί την ημετέραν βραδύτητα και ειρωνείαν», έλεγε μια πινακίδα στο σχολείο μου.
Β. ΧΙΩΤΗΣ: Θα το αντιγράψω, πολύ ωραίο είναι, μου αρέσει πολύ. Θέλω να ξεκινήσουμε με τα ελληνοτουρκικά διότι άκουσα τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις να καλεί τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνουν μαζί το πρώτο βήμα για να επιχειρηθεί μια εκ νέου ελληνοτουρκική προσέγγιση. Αλλά πρώτα - πρώτα αυτός ο δρόμος είναι γεμάτος αγκάθια στρωμένος. Διαβάζω σήμερα -θα τις έχετε δει κι εσείς- κάποιες δηλώσεις του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα που λέει ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο», παρ' ότι χαιρετίζει την πρόσκληση της Ελληνικής Κυβέρνησης για διάλογο και θέλω να σας ρωτήσω, αυτός ο διάλογος στην παρούσα συγκυρία μπορεί να ξεκινήσει;Δηλαδή μπορεί να ξεκινήσει διάλογος με τους γείτονες όταν κάνουν αυτά που κάνουν με τις γεωτρήσεις στην Κύπρο;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κατ' αρχήν εγώ δεν δικαιούμαι, δεν νομιμοποιούμαι και δεν επιτρέπεται να μιλώ εξ ονόματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, όσον αφορά τα θέματα που αφορούν την Κύπρο έχουμε πάρει σαφέστατη θέση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο των κυρώσεων που πρέπει να επιβληθούν στην Τουρκία όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν τις παραβιάσεις και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής διπλωματίας.

Όσον αφορά το ζήτημα που αφορά την Ελλάδα, νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός ορθά τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε προς την Τουρκία κλάδο ελαίας,  ο οποίος βεβαίως πάντοτε συνδυάζεται με την αυτονόητη προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Γιατί δεν είναι ένας διάλογος με την Τουρκία από μηδενική βάση, διότι δεν μιλάμε σε αχαρτογράφητα νερά, υπάρχει ένα διεθνές πλαίσιο και σε αυτό το διεθνές πλαίσιο βεβαίως μπορούμε να συζητάμε με τους Τούρκους γείτονές μας. Διότι, ξέρετε, τον γείτονά σου δεν τον διαλέγεις, τον βρίσκεις. 

Αν ήμασταν το Λουξεμβούργο, αν ήμασταν το Βέλγιο ίσως όλα θα είχαν και μια διαφορετική διάσταση. Και χρήματα θα γλιτώναμε και ωραία θα ήταν και το Υπουργείο Εξωτερικών θα ήταν ένα πάρα πολύ ευχάριστο Υπουργείο, το Υπουργείο Άμυνας δεν θα υπήρχε σχεδόν, όλα θα ήταν ωραία. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Αυτός ο πρώτος διάλογος, αυτή η πρώτη απόπειρα για να ξαναξεκινήσετε να συνομιλείτε, μπορεί να γίνει όσο συνεχίζονται οι γεωτρήσεις στην Κύπρο;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ξαναείπα, εμείς δεν μιλάμε εξ ονόματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Όχι, από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ρωτάω. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Από εκεί και πέρα, το δεύτερο πράγμα το οποίο λέω είναι ότι για μας πάντοτε έχει τεράστια σημασία η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. Αυτό είναι απαράβατος κανόνας. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε ως Πρόεδρος της Κυβερνήσεως προς τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως εκεί, διότι το σύστημα είναι προεδρικό.

Θα δούμε από εκεί και πέρα που και με τι τρόπο οι Τούρκοι θα προσλάβουν αυτή την πρόσκληση. Αλλά για να είμαστε συνεννοημένοι κ. Χιώτη, το έχει πει και ο Πρωθυπουργός, μου επιτρέπετε να το επαναλάβω κι εγώ, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση, για να είμαστε και σε αυτό σαφείς και προς τους Τούρκους φίλους μας ή γείτονές μας, πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διεθνές πλαίσιο. Σε αυτό συζητάμε, επ’ αυτού συνομιλούμε.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Με τον ομόλογό σας έχετε κάποια επικοινωνία; Προγραμματίζεται κάποια πρώτη συνάντηση για να ανταλλάξετε κάποιες πρώτες απόψεις;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πέραν του ευγενικού μηνύματος το οποίο είχε την καλοσύνη να στείλει μόλις τοποθετήθηκα, γιατί τον ξέρω τον κ. Τσαβούσογλου και  τον ξέρω καλά, το είπε άλλωστε και ο ίδιος, δεν σας λέω κάτι καινούργιο,  αυτό θα γίνει εν ευθέτω χρόνω και εν ευθέτω πλαισίω.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Όχι πάντως τις προσεχείς εβδομάδες, από ό,τι αντιλαμβάνομαι. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Αν με ρωτάτε όμως για την προσεχή εβδομάδα για την οποία γνωρίζω το πρόγραμμα, όχι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση και δεν έχουν γίνει και οι προετοιμασίες για μια τέτοια συνάντηση.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Για να κλείσουμε τα ελληνοτουρκικά γιατί έχω κι άλλα θέματα να σας ρωτήσω, μετά την πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε στην Τουρκία η Ελληνική Κυβέρνηση, είχαμε κάποιες πρώτες αντιδράσεις. Η πρώτη δεν ήταν ιδιαίτερα θετική με αυτές τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου που έγιναν προχθές, έτσι δεν είναι;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μιλάτε για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Σε αυτή τη δήλωση Τσαβούσογλου αναφέρεστε;

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Ακριβώς σε αυτό αναφέρομαι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν θέλω να χαρακτηρίζω τις τουρκικές δηλώσεις, νομίζω όμως ότι ήταν στην πραγματικότητα μια άσφαιρη βολή προς την ελληνική πλευρά. Δηλαδή μπορεί να το δει κανείς και με τις δυο πλευρές κ. Χιώτη. Μπορεί να το δει ως προς το λεκτικό και τη φρασεολογία, μπορεί να διαβάσει πίσω από αυτό άμα θα ήθελε. Είναι θέμα ερμηνείας. Θα δούμε τι από τα δύο ισχύει. Δεν ξέρω ποια είναι η πραγματική ερμηνεία, δεν μπορώ να σας πω ότι έχω το κλειδί της αλήθειας ως προς τις σκέψεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και του βαθέως κράτους της Τουρκίας. Αλλά βλέπω πολύ καθαρά ότι υπάρχουν δυο ερμηνείες σε αυτό. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Σας ακούω γενικώς αισιόδοξο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι, είμαι προσεκτικός. Δεν είμαι αισιόδοξος…

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Δεν είστε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ούτε όμως και απαισιόδοξος. Αυτή είναι μια μακρά ιστορία, πολύ βεβαρημένη, μόνος σας είπατε προηγουμένως τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, το οποίο βαραίνει στην ψυχή μας,  δεν σας κρύβω, πάρα πολύ, 45 χρόνια κατοχή… Αν είναι δυνατόν! 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Και θα συνοδεύσετε από ό,τι αντιλαμβάνομαι τον Πρωθυπουργό στην πρώτη του επίσκεψη τη Δευτέρα. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Βεβαίως. Είθισται, αλλά θα το κάνω και με πολύ μεγάλη χαρά, σας το λέω ειλικρινά. Εγώ την Κύπρο την αγαπώ. Αλλά αυτό το ζήτημα πρέπει μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, να λυθεί και πρέπει να το καταλάβει η Τουρκία. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σε αυτή τη βάση.  Αλλά αυτή την προσπάθεια εμείς θα την κάνουμε και θα την κάνουμε με κάθε τρόπο. Τώρα, το τι αποτέλεσμα θα έχουμε, ξέρετε χρειάζονται δύο. Η αγγλική φράση «It takes two totango» ισχύει πάντοτε. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Η πρόσφατη επίσκεψή σας στις Ηνωμένες Πολιτείες σας άφησε θετικές εντυπώσεις; Βρήκατε εκεί την κατανόηση που μονίμως επιδιώκει η Ελλάδα από μια μεγάλη χώρα όπως είναι η Αμερική, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Χιώτη,  να σας είμαι ειλικρινής. Κατ' αρχήν υπάρχει ένα «θερμόμετρο» σε αυτή την ιστορία: πότε σε προσκαλούν και τι ραντεβού σου δίνουν. Το γεγονός ότι δεν είχα προλάβει καν να ορκιστώ και είδα τον Υπουργό Εξωτερικών και την ίδια μέρα είδα και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας - δεν λέω για τις άλλες επαφές με το Κογκρέσο όπως και με τον Υπουργό Υγείας – και το ότι κλείστηκε το ραντεβού με τους δυο κορυφαίους παράγοντες μέσα στην ίδια μέρα, με προειδοποίηση δύο ημερών, αυτό κάτι λέει για την αμερικανική διάθεση.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Αυτό είναι σίγουρα θετικό, αλλά είναι ένα θετικό το γεγονός ότι σας είδαν πολύ γρήγορα, δεν ξέρω πόσο θετικό ήταν αυτά που σας είπαν όταν μπήκατε στις συνομιλίες. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω το εξής: εάν θέλουν να μη σε ακούσουν, ή να απορρίψουν όσα τους λες, δεν βιάζονται …

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Δεν σε βλέπουν.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να είμαστε ειλικρινείς, καταλαβαίνετε δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες αλλά δεν βιάζονται να σε διώξουν και δεν βιάζονται να σε απορρίψουν και δεν βιάζονται να σε προσβάλλουν. Όταν θέλουν να σε δουν γρήγορα, σημαίνει ότι εν πάση περιπτώσει υπάρχει ένα έδαφος που μπορεί να καλλιεργηθεί. Να σας πω, επίσης, ότι ήρθε αμέσως ο Acting Assistant Secretary,  τρεις μέρες μετά στην Αθήνα, ο κ. Ρίκερ, ο οποίος είδε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όπου κι αυτός δεν ήρθε για βόλτα. Επίσης προγραμματίζουμε και έχουμε βάσιμες πιθανότητες να έχουμε την επίσκεψη του κ. Ποµπέο το φθινόπωρο στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση του στρατηγικού διαλόγου. Ήρθε και ο στρατηγός Γουόλτερς προχθές, είδε τον συνάδελφό μου τον κ. Παναγιωτόπουλο, πήγε στη Λάρισα, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα, μην κοροϊδευόμαστε. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Υπάρχει στον προγραμματισμό και κάποια συνάντηση στο φθινόπωρο για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δει τον Αμερικανό Πρόεδρο;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν το ξέρω ακόμη.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Κάτι άκουσα, επειδή υπάρχει η Σύνοδος του Ο.Η.Ε. κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Γι' αυτό σας λέω ότι αυτό θα το δούμε. Αλλά και σε αυτό το επίπεδο λάβετε υπόψη σας ότι μίλησε ο κ. Πενς για να συγχαρεί τον κ. Μητσοτάκη και -κατά τη λαϊκή έκφραση- «καπάκι» πήρε ο Πρόεδρος Τραμπ τηλέφωνο να του μιλήσει. Αυτά δεν γίνονται. Αυτό το συγκεκριμένο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα, ποτέ. Εγώ δεν το ξέρω να έχει γίνει και σε άλλη χώρα.
Όλα αυτά κάτι λένε. Θα καταφέρουμε απ' όλα αυτά να έχουμε το απτό αποτέλεσμα που θέλουμε; Και για το οποίο δεν μπορούμε επίσης να τοποθετηθούμε ανοιχτά σαν wish list, αλλά αυτό θα το δούμε. Αλλά πάντως υπάρχει έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να χτίσουμε κ. Χιώτη.Γιατί αν δεν υπάρχει το έδαφος πάνω στο οποίο μπορείς να χτίσεις ό,τι και να θέλεις δεν έχει καμία σημασία πια. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Τώρα εγώ που είμαι καχύποπτος δημοσιογράφος θα ρωτήσω και κάτι άλλο. Μήπως όλη αυτή η θέρμη των Αμερικανών υποκρύπτει αιτήματά τους που δεν είχαν ικανοποιηθεί στο παρελθόν; 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θέλω να σας είμαι ειλικρινής, εγώ κατ' αρχήν πιστεύω στη συναίνεση και στη συνεννόηση στα εθνικά θέματα και δεν θα αρχίσω να κατηγορώ τους προηγούμενους. Όμως πρέπει να πω ότι δεν είδα πολλές αρνήσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σε αμερικανικά αιτήματα, εν πάση περιπτώσει της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν λέω καλώς ή κακώς, συγχωρήστε με δεν ασκώ κριτική, λέω απλώς ότι αυτό δεν ισχύει. Αντιθέτως εγώ χαίρομαι διότι επί της εποχής της προηγούμενης Κυβέρνησης έγινε επιτέλους και από ένα μέρος της Αριστεράς αντιληπτό ότι οι πάγιοι προσανατολισμοί της χώρας στην εξωτερική πολιτική είναι αυτοί που πρέπει να τηρηθούν όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά το ΝΑΤΟ, όσον αφορά το Ισραήλ, χωρίς να σημαίνει ότι θα αμελήσουμε καλές σχέσεις με την Κίνα, με τη Ρωσία. Είναι άλλο πράγμα. Αλλά η Αριστερά αυτό το αμφισβητούσε. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Ο προγραμματισμός σας από εδώ και πέρα; Πήγατε Αμερική, θα πάτε Κύπρο… μετά;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πριν πάω στην Κύπρο την Κυριακή θα πάω στο Ισραήλ. Θα πάω να δω τον ομόλογό μου και θα δω και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Μάλιστα. Ένα δεύτερο θέμα της εξωτερικής πολιτικής που θα διαχειριστείτε στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών είναι αυτή η χτεσινή εκλογή του Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Μπόρις Τζόνσον, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά είναι ένα πρόσωπο το οποίο φαντάζομαι κι εσείς συμμερίζεστε ότι ίσως να μην είναι το καταλληλότερο, είτε για ένα βελούδινο διαζύγιο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Βρετανίας, είτε και για να το ξανασκεφτούν οι Βρετανοί μήπως το μετανιώσουν και πάνε σε ένα νέο δημοψήφισμα. Σας ανησυχεί η προοπτική ενός άτακτου Brexit στην Ευρώπη;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Χιώτη, κατ' αρχήν δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε το ποιον επιλέγει ο βρετανικός λαός ως ηγέτη του, αυτό είναι θέμα δικό τους και η κρίση τους είναι σεβαστή. Εμείς θα εργαστούμε με όποιον επιλέξει, ή επιλέγει ο βρετανικός λαός. Εγώ την Τερέζα Μέι την ήξερα, ήταν γνωστή μου όπως ήξερα και τον Κάμερον, τον Μπόρις Τζόνσον δεν τον ξέρω, αλλά θα συνεργαστούμε μαζί του όπως πρέπει.

Εμείς έχουμε ένα θέμα σαν Υπουργείο, το Brexit μας αφορά. Αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής Υπουργός έχει εισήγηση. Διότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ετοιμάσουμε τη χώρα μας για το ενδεχόμενο αυτό και πρέπει να σας πω, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια φίλη χώρα στην Ελλάδα, ιστορικά φίλη χώρα.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που  μπορούμε για να διευκολύνουμε να υλοποιηθεί με τον τρόπο που η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κρίνει, η απόφαση του βρετανικού λαού όπως αυτός την ερμηνεύει και την αντιλαμβάνεται. 

Επίσης να βοηθήσουμε και τους Έλληνες, είναι πάρα πολλοί Έλληνες που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Πάρα πολλοί Έλληνες ζουν στη Μεγάλη Βρετανία δουλεύουν εκεί, νιώθουν στο σπίτι τους στη Μεγάλη Βρετανία. Μόνο πόσοι Έλληνες φοιτητές είναι στα αγγλικά Πανεπιστήμια!

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Βέβαια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Άρα εμείς τι δουλειά έχουμε σαν Υπουργείο; Μέχρι 31 Οκτωβρίου να είμαστε έτοιμοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να πραγματοποιηθεί το Brexit της μορφής που η Βρετανική Κυβέρνηση επιθυμεί. Επ’ αυτού κρίση εμείς πια δεν μπορούμε να εκφράσουμε.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Η εκτίμησή σας είναι ότι θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο; Γιατί βλέπουμε συνεχείς αναβολές, μια αναποφασιστικότητα…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εάν με ρωτάγατε ως βουλευτή ή ως φυσικό πρόσωπο θα σας έκανα μια ίσως ενδιαφέρουσα ανάλυση γιατί την ξέρω την Αγγλία αρκετά καλά και διατηρώ πάγιους δεσμούς και με το Συντηρητικό Κόμμα, έχω σπουδάσει εκεί. Αλλά σαν Υπουργός Εξωτερικών οφείλω να σιωπήσω. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Τώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών πως τα βρήκατε τα πράγματα; Διότι έχουν ακουστεί πολλά στην προηγούμενη διακυβέρνηση για κομματισμό, για ένα διπλωματικό Σώμα που έχει απαξιωθεί. Η γενική σας εικόνα ποια είναι;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω γενικά κάτι για το Διπλωματικό Σώμα διαχρονικά, πριν μπω στο συγκεκριμένο. Υπάρχει πάντα  μια αντίληψη στην ελληνική κοινωνία ότι οι Τούρκοι είναι αυτοί που είναι οι έξυπνοι και οι “μάγκες" και έχουν την καλή εξωτερική πολιτική και ότι η Ελλάδα σε αυτό τον τομέα δεν τα έχει καταφέρει ιστορικά καλά. Δεν είναι αλήθεια αυτό το πράγμα, είναι το ακριβώς αντίθετο.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική διαχρονικά, παρά τις πολλές ελλείψεις του Υπουργείου -και μιλάω διαχρονικά, δεν μιλάω για τα τελευταία τρία, τέσσερα, πέντε, επτά χρόνια- τα περιορισμένα οικονομικά μέσα, το μέγεθος της χώρας, τις διχόνοιες της πολιτικής ζωής, την αργή κατάληξη σε μια ομόνοια στις βασικές παραμέτρους έχει καταφέρει θριάμβους και τους έχει καταφέρει διακομματικά. Υπό την έννοια όχι μόνο από το δικό μας χώρο. 

Η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση την τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι ένας θρίαμβος για την Ελλάδα. Θρίαμβος για την Ελλάδα είναι και η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, μην κοροϊδευόμαστε. Η Ελλάδα έχει πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα και αυτό βασίστηκε πάνω σε ένα διπλωματικό Σώμα και πάνω σε ανθρώπους που αυτή ήταν η δουλειά τους και ήταν σοβαροί επαγγελματίες. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που τα κατάφεραν, κάπου χρειάστηκε να βασιστεί αυτή η προσπάθεια. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Δηλαδή διπλωμάτες καλούς έχουμε, ίχνη κομματισμού εντοπίσατε σε αυτό το Υπουργείο;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω τώρα. Υπήρξαν προβλήματα, μην κοροϊδευόμαστε τώρα. θα σας πω ψέματα αν σας πω ότι δεν υπήρξαν. Υπήρξαν προβλήματα. Υπήρξαν και τρόποι αντίληψης των πραγμάτων που ίσως θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτεροι για να το πω επιεικώς. 

Όμως είναι τόσο σημείο μάχης αυτό το Υπουργείο, είναι η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω που ειλικρινά εγώ αυτό που θα προσπαθήσω στην παρουσία μου εδώ, είναι να θεραπεύσω και όχι να οξύνω. Ούτε υπάρχει κανένα πνεύμα αντεκδίκησης ή οτιδήποτε άλλο. Αυτά δεν μπορούν να προχωρήσουν μακριά.
Και το άλλο που θέλω να σας πω είναι ότι το τωρινό Υπουργείο Εξωτερικών είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, εννοώ το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιατί; Διότι πλέον έρχεται εδώ συνολικά η εξωτερική εικόνα της χώρας, δηλαδή οι Πρεσβείες μετατρέπονται στα σημεία εκείνα τα οποία θα διεκδικούν τη δυνατότητα να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα θα τις πάρει το Ανάπτυξης για να τις χειριστεί. Και θα είναι οι χώροι που θα προσπαθούν να προβάλλουν την ελληνική εικόνα, όπως αυτή θα δημιουργείται μέσα από τις Υπηρεσίες αυτού του Υπουργείου.

Δηλαδή με το νομοθέτημα που θα έρθει στη Βουλή και με τον τρόπο που είναι διαρθρωμένη αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ένα πολύ ευρύτερο ρόλο από αυτόν που είχε επί των ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης. Προσλαμβάνει και εκτελεί οικονομική διπλωματία και την υποστηρίζει με την επικοινωνιακή του διπλωματία. 

Άρα έχουμε τρία πράγματα: δημόσια διπλωματία που είναι η διπλωματία όπως την ξέρουμε μέχρι τώρα, οικονομική διπλωματία που καταλαβαίνουμε τι είναι αλλά δεν την ασκούσαμε και επικοινωνιακή διπλωματία που υποστηρίζει τις άλλες δύο. 
Ας ελπίσουμε ότι όχι μόνο θα θεραπεύσουμε τα όσα δεν έγιναν σωστά στο παρελθόν, ή έγιναν με λάθος τρόπο, αλλά θα επεκταθούμε με επιτυχία και στο νέο ρόλο που ο Πρωθυπουργός επέλεξε να έχει αυτό το Υπουργείο.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Ένα τελευταίο ερώτημα αν και φοβάμαι ότι απάντηση δεν θα πάρω, αλλά θα το κάνω. 


Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έχετε κάνει κανά δυο ακόμη πονηρά! Δηλαδή όλα πονηρά ήταν, αλλά εν πάση περιπτώσει υπήρχαν διαβαθμίσεις πονηράδας!

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Κάνω το πιο πονηρό λοιπόν. Σε αυτή τη διαμάχη Κοτζιά – Καμμένου που απασχόλησε Υπουργικά Συμβούλια, Βουλή έχετε καταλάβει τώρα που  μπήκατε στο Υπουργείο Εξωτερικών ποιος είχε δίκιο και ποιος είχε άδικο; 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ λυπήθηκα τότε και λυπάμαι και τώρα που το ξανασυζητάμε, που υπήρξε αυτή η διαμάχη. Διότι κακά είναι τα ψέματα, είναι βαθιές θεσμικές καρέκλες και οι δύο και του Υπουργού Εξωτερικών και του Υπουργού Άμυνας. 

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Δεν ήταν απλώς μια διαμάχη, εδώ έγιναν καταγγελίες σοβαρές που δεν έχουμε καταλάβει αν ευσταθούν ή όχι. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όσο περισσότερες ήταν οι καταγγελίες, τόσο το χειρότερο και για τον θεσμικό βάρος της χώρας και για τον θεσμικό ρόλο των δύο αυτών Υπουργείων.  Τώρα από εκεί και πέρα αυτό έχει πάει στη Δικαιοσύνη. Ευτυχώς,  δεν έχω κάποιο ρόλο σε αυτό.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Εσείς έχετε εικόνα από το Υπουργείο, αν κάποιος είχε δίκιο και κάποιος δεν είχε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τώρα με συγχωρείτε, είπαμε είστε πονηρός αλλά μέχρι ενός ορίου!
Β. ΧΙΩΤΗΣ: Κάνω ό,τι μπορώ κ. Υπουργέ αλλά δεν βοηθάτε. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Διαφεύγει πολύ πέραν της κοινής πονηριάς αυτό που ρωτάτε.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να ‘στε καλά κ. Χιώτη, σας ευχαριστώ θερμά.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Καλό σας μεσημέρι.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022