ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΕ WHITE HOUSE's latest news..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ δελτίον τύπου..-Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου:δελτίον τύπου..-Ομιλία Πάνου Σκουρολιάκου στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ..-Speech by Federal Chancellor Dr Angela Merkel at the congress organised by the CDU/CSU parliamentary group..COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION-EUROGROUP..latest interesting news..-CANADA latest news..-κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,ΣΥΡΙΖΑ,δελτίον τύπου..-NORWAY latest news..-"ΠΟΤΑΜΙ" newsletter..-ΝΑΤΙΟΝΑL SCIENCE FOUNDATION update..-Δρ.Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα,υπ.Ευρωβουλευτής,δελτίον τύπου..-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δελτίον τύπου..-RUSSIA's latest news..-"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση..-"κίνημα αλλαγής" δελτίον τύπου..-AHEPA e-News! - Vol. 13 Issue 19 - Wednesday, May 15, 2019 ..- κ. Λεωνίδα Κουμάκη,ΙΗΑ,άρθρο:" Πορθητής», S-400 και ανατολίτικο παζάρι"..-Δημήτρης Νατσιός,δάσκαλος-Κιλκίς,Μέλος ΙΗΑ:" Ευθυμογράφημα περί των προσεχών εκλογών"..-Νικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D.:"Η επίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στον πολιτισμό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης"

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Το blog της Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»,δημοσιεύει-εκτός των διεθνών ειδήσεων και ποικίλων άλλων θεμάτων- δελτία τύπου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,άνευ καμίας απολύτως διακρίσεως,από τα πλέον «μικρά» έως τα μεγαλύτερα χωρίς να προβαίνει σε σχολιασμούς,αφού οι τελευταίοι ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ. Η καταχώρηση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού η εφημερίδα ΔΕΝ ασκεί επάγγελμα,αλλά η προσεκτική,χρήσιμη και επιλεγμένη πληροφόρηση,αποτελεί προσφορά στους Ελληνες τόσο της Ελλάδος,όσο και του Εξωτερικού.

Επειδή διατυπώνονται παράπονα από αναγνώστες, εάν δεν βλέπετε δημοσιευμένα δελτία από κάποια κόμματα, είναι επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ. Η εφημερίδα ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα κόμματα ιδιαιτέρως ούτε έχει προσωπικές σχέσεις με κανένα απολύτως.

Ευχαριστούμε θερμά που μας διαβάζετε…και για το ενδιαφέρον Σας, που είναι η μεγαλύτερή μας αμοιβή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
Μετά απο αιτήματα αναγνωστών στην "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ενημερώνουμε οτι υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παροχής πληροφόρησης, αναζήτησης αντιγράφων Νόμων, Αποφάσεων ή Εγκυκλίων σε άνεργους ή οικονομικά αδύναμους δημότες που τα έχουν ανάγκη. Αρκεί να ενημερώσουν την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" στο e-mail v.ch.maria@gmail.com.Προϋπόθεση να διαθέτουν δικό τους e-mail για ηλεκτρονική επικοινωνία.

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Ο Καρασμάνης αποδομεί στη Βουλή το κυβερνητικό οικονομικό success story!ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡOΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο Καρασμάνης αποδομεί στη Βουλή το κυβερνητικό οικονομικό success story!

Φύλλο και φτερό έκανε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, τη κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιάσει τον νέο Προϋπολογισμό, ως αντιμνημονιακό και αναπτυξιακό.

Ο πρώην Υπουργός με επιχειρήματα και στοιχεία απέδειξε ότι, και ο νέος Προϋπολογισμός είναι ¨μία από ίδια¨, και ότι η υπερφορολόγηση και τα χαράτσια όχι μόνον παραμένουν, αλλά αντίθετα και το 2019, παρά τις όποιες ελαφρύνσεις, ο ¨λογαριασμός¨ για αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και νοικοκυριά θα είναι φουσκωμένος κατά ένα δις ευρώ! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει στην έκθεση του την Ελλάδα ως χώρα «πρωταθλήτρια στους φόρους»!Απαντώντας στους κυβερνητικούς κομπασμούς ότι ¨έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια¨, για δήθεν ¨επάνοδο στην κανονικότητα¨ κλπ, αναφέρθηκε ένα προς ένα στα τραγικά λάθη της πολιτικής τους, ξεκινώντας από το «μαύρο 2015» της κυβερνητικής πλήρους απραξίας και συνεχίζοντας με την καταστροφική πρακτική της εγκατάλειψης γενναίων μέτρων και εκατοντάδων εκατομμυρίων κοινοτικών κονδυλίων που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε πετύχει. Μέτρα και χρήματα που, αν είχαν υλοποιηθεί και αξιοποιηθεί, η χώρα δεν θα βρισκόταν στη σημερινή αποκαρδιωτική κατάσταση!

Αναλυτικότερα ο Γιώργος Καρασμάνης, αναφέρθηκε:

· Στην απώλεια ενός δις 300 εκατομμυρίων (1.300.000.000) ευρώ κοινοτικά χρήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, ζημιώνοντας κατά το ίδιο ποσό το καινούργιο Πρόγραμμα 2014 – 2020. Ένα πρόγραμμα 6 δις ευρώ, που η Κυβέρνηση της ΝΔ έφτιαξε για να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάκαμψης και ανάπτυξης, με πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα, να διασφαλίσει ρευστότητα, να τονώσει την αγορά, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να αυξήσει τα φορολογικά και λοιπά δημόσια έσοδα, (ΦΠΑ εισοδήματος, ασφαλιστικών εισφορών κλπ) που θα καθιστούσαν αχρείαστες τις αυξήσεις, τις υπερφορολογήσεις κλπ χαράτσια.

· Στα 20 μέτρα επενδυτικού, αναπτυξιακού χαρακτήρα, που εάν εφαρμόζονταν, θα προωθούσαν τα αγροτικά μας προϊόντα, θα στήριζαν το αγροτικό εισόδημα, θα δημιουργούσαν επιπλέον θέσεις εργασίας, όμως, δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση κάποια δεν τα προώθησε καθόλου ή δεν τα προκήρυξε καν, ενώ άλλα βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της αξιολόγησης. Ανάμεσά τους:

- Το μέτρο Μ17 με τα 200 εκατ. ευρώ για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, μια κατάσταση που τη ζούμε καθημερινά με φαινόμενα ακραία και ζημιές πρωτόγνωρες που η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μη τις αποζημιώσει. Ένα μέτρο για το οποίο, τον Οκτώβριο του 2016 ο επίτροπος Χόγκαν εδώ, μέσα στη Βουλή είχε κατακεραυνώσει την Κυβέρνηση λέγοντας ότι κακώς έχει καταργηθεί.- Το πρόγραμμα με 7.500 σχέδια βελτίωσης, με προϋπολογισμό 466 εκατ., που επίσης κατακρεουργήθηκε κατά 32,4%, στερώντας από τους αγρότες μας 151 εκατ. για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της γεωργίας μας. Ακόμη είναι στο στάδιο της… αξιολόγησης και τα κοινοτικά λεφτά στις Βρυξέλλες! Ενώ ανάλογα είναι, όπως είπε, τα ¨κατορθώματά¨ τους με το πρόγραμμα για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων για 340 νέες επενδύσεις, προϋπολογισμού 254 εκατ. και με τη δημιουργία τουλάχιστον δύο ως τριών θέσεων εργασίας, ανά επενδυτικό σχέδιο, όπως και με τα 72 εκατομμύρια για την εκκίνηση νέων επιχειρήσεων, των λεγόμενων Start Ups, που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

- Το Πρόγραμμα Αλιείας 2014 – 2020, με κοινοτικά κονδύλια 388 εκατ., που με την εθνική συμμετοχή έφθασαν για πρώτη φορά στα 523 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο πρόγραμμα, που θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε νέες επενδύσεις στη μεταποίηση, στις υδατοκαλλιέργειες, αλλά και στον αλιευτικό τουρισμό. Αναξιοποίητο το έμεινε.

- Το μέτρο Μ6.3, που αφορά την ανάπτυξη και ενίσχυση μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με ατομική ενίσχυση 14 χιλιάδων ευρώ, που και αυτό δεν έχει μέχρι σήμερα προκηρυχθεί καν.

«Αναφέρθηκα σ’ αυτό το μεγάλο Πρόγραμμα των 6 δις», υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης, «ακριβώς διότι έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα επί 3 ή και 4, που σημαίνει ότι αν είχε αξιοποιηθεί θα πιάναμε 20 - 25 δις, και δεν θα καταφεύγαμε σ’ αυτή τη βάρβαρη υπερφορολόγηση και σ’ αυτούς τους φοροληστρικούς προϋπολογισμούς.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι γι’ αυτό το Πρόγραμμα ο Επίτροπος Χόγκαν, είχε πει ότι «το Ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, αν αξιοποιηθούν μ’ έναν έξυπνο και βιώσιμο τρόπο, ώστε να απορροφηθούν όλα τα κοινοτικά κονδύλια». Ο Χόγκαν τα είπε αλλά «εσείς κύριοι της Κυβέρνησης τα αφήσατε όλα και προγράμματα, και κοινοτικά κονδύλια, να αραχνιάζουν στα κοινοτικά ταμεία», συμπλήρωσε ο Καρασμάνης.

«Αν αυτό που είπε ο Χόγκαν γινόταν, δεν θα είχαμε την κατάργηση επιστροφής του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο για την αγροτική χρήση, ούτε την εκτίναξη των φορολογικών συντελεστών, που η δική μας Κυβέρνηση είχε στο 13% και εσείς το πήγατε στο 22% μέχρι και 45%, ούτε την αύξηση κατά 100% της προκαταβολής φόρου, την αύξηση από 2,2% στο 10% της εισφοράς αλληλεγγύης, τη φορολόγηση, για πρώτη φορά στα χρονικά, επιδοτήσεων και ενισχύσεων από το πρώτο κιόλας ευρώ, την αύξηση κατά 50% του φόρου ασφαλίστρων στα αγροτικά αυτοκίνητα, την αύξηση κατά 50% της εισφοράς υπέρ υγείας στις αγροτικές συντάξεις και όχι μόνον, την παρακράτηση από τον ΕΛΓΑ του 30% των αποζημιώσεων, αλλά και τα 50 εκατ. από τα αποθεματικά του ΕΛΓΑ – χρήματα από τις εισφορές των αγροτών - τα οποία είναι ¨παρκαρισμένα¨ από τον Απρίλιο του 2015 στην Τράπεζα της Ελλάδος, για την κάλυψη άλλων δημοσιονομικών προβλημάτων».Ο πρώην Υπουργός, επισήμανε ακόμη, ότι οι αγρότες, πέρα από τις δραστηριότητές τους, είναι και καταναλωτές, αντιμέτωποι με τους εξοντωτικούς φόρους σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες, που από το μειωμένο Φ.Π.Α 13%, πήγε στο 24%! Όσο για το ζήτημα της πολυδιαφημιζόμενης από την Κυβέρνηση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες, χρησιμοποίησε σκωπτικά την κουτοπόνηρη ¨πρακτική του Χότζα¨, λέγοντας, ότι αφού τις διπλασιάσατε και τριπλασιάσατε, τις μειώνετε τώρα κατά… το 1/3!

Ολοκληρώνοντας ο πρώην Υπουργός, στάθηκε και στο καυτό θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο χαρακτήρισε ως ¨μια πονεμένη ιστορία¨:

«Εμείς, είπε, μειώσαμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κατά 30%. Η δική σας Κυβέρνηση τον αύξησε κατά 22% όπως και τον ΦΠΑ στο 24%, εκτοξεύοντας την τιμή στο 1,15 το λίτρο. Το επίδομα το είχαμε στα 0,35 λεπτά, ενώ, η δική σας Κυβέρνηση το μείωσε στα 0,125 λεπτά, μειώνοντας επίσης κατά 50% τους δικαιούχους βάζοντας κόφτη με τα εισοδηματικά κριτήρια».

«Ο Προϋπολογισμός σας για το 2019, είναι συνέχεια της ανάλγητης, της φοροεισπρακτικής πολιτικής σας, η οποία προδιαγράφεται για έναν ακόμη χρόνο», κατέληξε ο Γιώργος Καρασμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Aποσύραμε ρεπορτάζ,φωτογραφίες και πληροφόρηση σχετική με εταιρεία διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων αγαθών επειδή συγκεκριμένη καταγγελία καταναλωτή στο GOOGLE+ την οποία επισήμως μας απέστειλε, την ανέφερε με συγκεκριμένους αναφερόμενους οργισμένους χαρακτηρισμούς μετά από ατυχή συνεργασία του μαζί της.Εξ αιτίας της συγκεκριμένης αυτής καταγγελίας,επιστέγασμα και άλλων παρεμφερών τηλεφωνικών τοιούτων,αποσύραμε κάθε αναφορά μας,ρεπορτάζ ή φωτογραφίες ως οφείλαμε.

Η εφημερίδα ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους καταναλωτές.