ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: OMOΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:Μια εξαιρετική κατάκτηση ενός ολοζώντανου κλάδου ..-ΜΙΧΑΗΛ ΙΓΝΑΤΙΟΥ γράφει:Οι πρωτόγνωρες απειλές της Ρωσίας: Η επόμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα γίνει στη Μεσόγειο…..-USA.gov Best Wishes!!..-RUSSIA latest:Joint news conference with Greek Prime Minister Alexis Tsipras..-Russian-Greek talks..-Diaspora Grecque en France:Turquie : Erdogan affirme que les femmes ne peuvent naturellement pas être l'égal des hommes..-Φορολογιστική Ενημέρωση.....-Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας..-RUSSIA's latest:In Conversation with Dmitry Medvedev: Interview with five television channels..-Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο την Παρασκευή 14/12 και ώρα 19:00 μ.μ. στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης. ..-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ POS..-European Green Capital and European Green Leaf Awards Secretariat...wishes and latest news..-κ. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ άρθρο:"Αν κάποιος έχει αποφασίσει ότι μπορεί ακόμα να πιστεύει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.."..-" Η Μακεδονία δικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας" γράφει ο κ. Γεώργιος Ρωμανός,Συγγραφεύς,Ιστορικός,Ερευνητής.....-"ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ":απάντηση σε απειλές εναντίον τους..- of President George H.W. Bush..-

ΑΓΓΕΛΙΑ


Eξαιρετικά έμπειρη Δακτυλογράφος, εχέμυθη, υπεύθυνη, ορθογράφος, με άριστη γνώση Ελληνικής Γλώσσας(μονοτονικό).Για οποιονδήποτε χρειάζεται freelancer συνεργάτιδα στον τομέα αυτό και για οποιασδήποτε μορφής εργασία (συμπεριλαμβάνονται και απομαγνητοφωνήσεις), όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι αυτή.

Επικοινωνία asaptype53@gmail.com


AΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Aποσύραμε ρεπορτάζ,φωτογραφίες και πληροφόρηση σχετική με εταιρεία διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων αγαθών επειδή συγκεκριμένη καταγγελία καταναλωτή στο GOOGLE+ την οποία επισήμως μας απέστειλε, την ανέφερε με συγκεκριμένους αναφερόμενους οργισμένους χαρακτηρισμούς μετά από ατυχή συνεργασία του μαζί της.Εξ αιτίας της συγκεκριμένης αυτής καταγγελίας,επιστέγασμα και άλλων παρεμφερών τηλεφωνικών τοιούτων,αποσύραμε κάθε αναφορά μας,ρεπορτάζ ή φωτογραφίες ως οφείλαμε.

Η εφημερίδα ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους καταναλωτές.

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Ο Καρασμάνης αποδομεί στη Βουλή το κυβερνητικό οικονομικό success story!ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡOΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο Καρασμάνης αποδομεί στη Βουλή το κυβερνητικό οικονομικό success story!

Φύλλο και φτερό έκανε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, τη κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιάσει τον νέο Προϋπολογισμό, ως αντιμνημονιακό και αναπτυξιακό.

Ο πρώην Υπουργός με επιχειρήματα και στοιχεία απέδειξε ότι, και ο νέος Προϋπολογισμός είναι ¨μία από ίδια¨, και ότι η υπερφορολόγηση και τα χαράτσια όχι μόνον παραμένουν, αλλά αντίθετα και το 2019, παρά τις όποιες ελαφρύνσεις, ο ¨λογαριασμός¨ για αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και νοικοκυριά θα είναι φουσκωμένος κατά ένα δις ευρώ! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει στην έκθεση του την Ελλάδα ως χώρα «πρωταθλήτρια στους φόρους»!Απαντώντας στους κυβερνητικούς κομπασμούς ότι ¨έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια¨, για δήθεν ¨επάνοδο στην κανονικότητα¨ κλπ, αναφέρθηκε ένα προς ένα στα τραγικά λάθη της πολιτικής τους, ξεκινώντας από το «μαύρο 2015» της κυβερνητικής πλήρους απραξίας και συνεχίζοντας με την καταστροφική πρακτική της εγκατάλειψης γενναίων μέτρων και εκατοντάδων εκατομμυρίων κοινοτικών κονδυλίων που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε πετύχει. Μέτρα και χρήματα που, αν είχαν υλοποιηθεί και αξιοποιηθεί, η χώρα δεν θα βρισκόταν στη σημερινή αποκαρδιωτική κατάσταση!

Αναλυτικότερα ο Γιώργος Καρασμάνης, αναφέρθηκε:

· Στην απώλεια ενός δις 300 εκατομμυρίων (1.300.000.000) ευρώ κοινοτικά χρήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, ζημιώνοντας κατά το ίδιο ποσό το καινούργιο Πρόγραμμα 2014 – 2020. Ένα πρόγραμμα 6 δις ευρώ, που η Κυβέρνηση της ΝΔ έφτιαξε για να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάκαμψης και ανάπτυξης, με πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα, να διασφαλίσει ρευστότητα, να τονώσει την αγορά, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να αυξήσει τα φορολογικά και λοιπά δημόσια έσοδα, (ΦΠΑ εισοδήματος, ασφαλιστικών εισφορών κλπ) που θα καθιστούσαν αχρείαστες τις αυξήσεις, τις υπερφορολογήσεις κλπ χαράτσια.

· Στα 20 μέτρα επενδυτικού, αναπτυξιακού χαρακτήρα, που εάν εφαρμόζονταν, θα προωθούσαν τα αγροτικά μας προϊόντα, θα στήριζαν το αγροτικό εισόδημα, θα δημιουργούσαν επιπλέον θέσεις εργασίας, όμως, δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση κάποια δεν τα προώθησε καθόλου ή δεν τα προκήρυξε καν, ενώ άλλα βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της αξιολόγησης. Ανάμεσά τους:

- Το μέτρο Μ17 με τα 200 εκατ. ευρώ για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, μια κατάσταση που τη ζούμε καθημερινά με φαινόμενα ακραία και ζημιές πρωτόγνωρες που η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μη τις αποζημιώσει. Ένα μέτρο για το οποίο, τον Οκτώβριο του 2016 ο επίτροπος Χόγκαν εδώ, μέσα στη Βουλή είχε κατακεραυνώσει την Κυβέρνηση λέγοντας ότι κακώς έχει καταργηθεί.- Το πρόγραμμα με 7.500 σχέδια βελτίωσης, με προϋπολογισμό 466 εκατ., που επίσης κατακρεουργήθηκε κατά 32,4%, στερώντας από τους αγρότες μας 151 εκατ. για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της γεωργίας μας. Ακόμη είναι στο στάδιο της… αξιολόγησης και τα κοινοτικά λεφτά στις Βρυξέλλες! Ενώ ανάλογα είναι, όπως είπε, τα ¨κατορθώματά¨ τους με το πρόγραμμα για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων για 340 νέες επενδύσεις, προϋπολογισμού 254 εκατ. και με τη δημιουργία τουλάχιστον δύο ως τριών θέσεων εργασίας, ανά επενδυτικό σχέδιο, όπως και με τα 72 εκατομμύρια για την εκκίνηση νέων επιχειρήσεων, των λεγόμενων Start Ups, που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

- Το Πρόγραμμα Αλιείας 2014 – 2020, με κοινοτικά κονδύλια 388 εκατ., που με την εθνική συμμετοχή έφθασαν για πρώτη φορά στα 523 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο πρόγραμμα, που θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε νέες επενδύσεις στη μεταποίηση, στις υδατοκαλλιέργειες, αλλά και στον αλιευτικό τουρισμό. Αναξιοποίητο το έμεινε.

- Το μέτρο Μ6.3, που αφορά την ανάπτυξη και ενίσχυση μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με ατομική ενίσχυση 14 χιλιάδων ευρώ, που και αυτό δεν έχει μέχρι σήμερα προκηρυχθεί καν.

«Αναφέρθηκα σ’ αυτό το μεγάλο Πρόγραμμα των 6 δις», υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης, «ακριβώς διότι έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα επί 3 ή και 4, που σημαίνει ότι αν είχε αξιοποιηθεί θα πιάναμε 20 - 25 δις, και δεν θα καταφεύγαμε σ’ αυτή τη βάρβαρη υπερφορολόγηση και σ’ αυτούς τους φοροληστρικούς προϋπολογισμούς.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι γι’ αυτό το Πρόγραμμα ο Επίτροπος Χόγκαν, είχε πει ότι «το Ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, αν αξιοποιηθούν μ’ έναν έξυπνο και βιώσιμο τρόπο, ώστε να απορροφηθούν όλα τα κοινοτικά κονδύλια». Ο Χόγκαν τα είπε αλλά «εσείς κύριοι της Κυβέρνησης τα αφήσατε όλα και προγράμματα, και κοινοτικά κονδύλια, να αραχνιάζουν στα κοινοτικά ταμεία», συμπλήρωσε ο Καρασμάνης.

«Αν αυτό που είπε ο Χόγκαν γινόταν, δεν θα είχαμε την κατάργηση επιστροφής του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο για την αγροτική χρήση, ούτε την εκτίναξη των φορολογικών συντελεστών, που η δική μας Κυβέρνηση είχε στο 13% και εσείς το πήγατε στο 22% μέχρι και 45%, ούτε την αύξηση κατά 100% της προκαταβολής φόρου, την αύξηση από 2,2% στο 10% της εισφοράς αλληλεγγύης, τη φορολόγηση, για πρώτη φορά στα χρονικά, επιδοτήσεων και ενισχύσεων από το πρώτο κιόλας ευρώ, την αύξηση κατά 50% του φόρου ασφαλίστρων στα αγροτικά αυτοκίνητα, την αύξηση κατά 50% της εισφοράς υπέρ υγείας στις αγροτικές συντάξεις και όχι μόνον, την παρακράτηση από τον ΕΛΓΑ του 30% των αποζημιώσεων, αλλά και τα 50 εκατ. από τα αποθεματικά του ΕΛΓΑ – χρήματα από τις εισφορές των αγροτών - τα οποία είναι ¨παρκαρισμένα¨ από τον Απρίλιο του 2015 στην Τράπεζα της Ελλάδος, για την κάλυψη άλλων δημοσιονομικών προβλημάτων».Ο πρώην Υπουργός, επισήμανε ακόμη, ότι οι αγρότες, πέρα από τις δραστηριότητές τους, είναι και καταναλωτές, αντιμέτωποι με τους εξοντωτικούς φόρους σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες, που από το μειωμένο Φ.Π.Α 13%, πήγε στο 24%! Όσο για το ζήτημα της πολυδιαφημιζόμενης από την Κυβέρνηση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες, χρησιμοποίησε σκωπτικά την κουτοπόνηρη ¨πρακτική του Χότζα¨, λέγοντας, ότι αφού τις διπλασιάσατε και τριπλασιάσατε, τις μειώνετε τώρα κατά… το 1/3!

Ολοκληρώνοντας ο πρώην Υπουργός, στάθηκε και στο καυτό θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο χαρακτήρισε ως ¨μια πονεμένη ιστορία¨:

«Εμείς, είπε, μειώσαμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κατά 30%. Η δική σας Κυβέρνηση τον αύξησε κατά 22% όπως και τον ΦΠΑ στο 24%, εκτοξεύοντας την τιμή στο 1,15 το λίτρο. Το επίδομα το είχαμε στα 0,35 λεπτά, ενώ, η δική σας Κυβέρνηση το μείωσε στα 0,125 λεπτά, μειώνοντας επίσης κατά 50% τους δικαιούχους βάζοντας κόφτη με τα εισοδηματικά κριτήρια».

«Ο Προϋπολογισμός σας για το 2019, είναι συνέχεια της ανάλγητης, της φοροεισπρακτικής πολιτικής σας, η οποία προδιαγράφεται για έναν ακόμη χρόνο», κατέληξε ο Γιώργος Καρασμάνης.

ΠΑΛΕΨΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ...συνεχίστε στον χυδαίο,πρόστυχο,σαθρό σας κόσμο.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ...