"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:

71316 (Απρίλιος 2024) 76741 (Μάϊος 2024) 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA..-ΕΒΕΑ Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα..-EBEA ενημέρωση..-Τελευταία Νέα του Αρχιπελάγους: Iούνιος 2024..-USDA latest news..-NATO latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-"ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ":ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..-IMF Weekend Read: Georgieva on the US Economy..-EUROPEAN BANK's latest..-NTERNATIONAL INSTITUTE OF GASTRONOMY,CULTURE,ARTS & TOURISM,newsletter..-data.europa.eu,newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ..-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA..-Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ..Νέα από το «Ξεκίνημα»..-International Monetary Fund Sovereign Debt Restructuring Process Is Improving Amid Cooperation and Reform..-CONSUMER ALERTS...update..-ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΞΑΑΑ & ΕΕΣ..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION:update..-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος:Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου...-Nutri Score: η ετικέτα που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ πάνω σε κάθε τρόφιμο.....-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ και απόψεις..-WTO interesting latest news..-EUROPEAN BANK's update..-NASA's Earth Observatory,update..-BOARD OF GOVERNORS OF THE FEDERAL RESERVE SYSTEM,update..-YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ επιχειρηματική πληροφόρηση..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub,,0ΙΜF COUNTRY FOCUS....-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΪΒΑΖ:Διεκόπη η Δίκη....-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ..-Αλλάζουν όλα στις ειδικότητες των νέων γιατρών .....-Υ --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

SELECT LANGUAGE

G7 SUMMIT

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενημέρωση






Από Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 
 06/06/2024

«Την επόμενη Κυριακή θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών για κάθε πολίτη και η δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης στο Θησείο.

«Ο Πρωθυπουργός, αντί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας, εκβιάζει στυγνά τον ελληνικό λαό επισείοντας τον κίνδυνο της αστάθειας. Μάλιστα, σήμερα ζήτησε να τον ψηφίσει ο λαός για να κάνει μεταρρυθμίσεις. 121 έδρες έχει παραπάνω από το δεύτερο κόμμα. Τι θέλει περισσότερο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις; Ποια είναι η αστάθεια κύριε Μητσοτάκη; Δεν εκβιάζεται ο περήφανος ελληνικός λαός από τα ψεύτικα διλήμματά σας. Τα προβλήματα που δημιουργήσατε, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσετε» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης στο δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν ως αποτέλεσμα την απόκλιση από τους δείκτες ευημερίας των υπολοίπων κρατών της ΕΕ.

«Μας λένε ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία μας φέρνουν πιο κοντά στην Ευρώπη ενώ με την πολιτική τους απομακρύνουν τον λαό μας από όλους τους δείκτες ευημερίας των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών. Για αυτό, λοιπόν, σας καλώ ξανά να συναντηθούμε όλες και όλοι μαζί αυτή την Κυριακή στο κοινό μας σπίτι, τη Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουμε γνήσια όλες τις προοδευτικές δυνάμεις γιατί η πατρίδα μας χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Είναι αξιόπιστος ένας Πρωθυπουργός ο οποίος μετά την τραγωδία των Τεμπών και τα σκάνδαλα των υποκλοπών, και τα emails, δεσμεύεται για διαφάνεια και άπλετο φως, αλλά πάντα υπηρετεί τη συγκάλυψη και το σκοτάδι; Ποια λοιπόν είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε.

«Έχουμε και τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος υπόσχεται στον λαό μας ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αλλά ο ίδιος είναι πρωταγωνιστής των offshore και των φορολογικών παραδείσων. Είδαμε και το σουρεάλ σκηνικό επιθεώρησης στη Θεσσαλονίκη. Κάτω από τον πίνακα των εκατομμυρίων, των offshore, των φορολογικών παραδείσων, να κυματίζουν οι σημαίες της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι αριστερά. Είναι ένα προσωπικό κόμμα. Και καλώ όλους τους πολίτες, τους προοδευτικούς, τους κεντροαριστερούς, τους αριστερούς να έρθουν στην πραγματική δημοκρατική παράταξη της νέας Αλλαγής. Η Αλλαγή θέλει αγώνα, αξιοπιστία, αρχές και αξίες. Αλλαγή με offshore και φορολογικούς παραδείσους δεν υπάρχει κύριε Κασσελάκη» συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε:

«Ποια μαθήματα προόδου και από ποιους; Από ους υπουργούς του κ. Καραμανλή; Είδαμε τον ανακοινωμένο ως υπουργό του κ. Μητσοτάκη, τον Ναύαρχο Αποστολάκη. Δεν ξεχνάμε τα άρθρα του πρώην οπαδού του κ. Μητσοτάκη και σημερινού αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται δύο Μητσοτάκηδες η Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται την αλλαγή και τη Δημοκρατική Παράταξη. Αρχές, ιδέες, θέσεις και αγώνας».

Αναφερόμενος και στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που θα προκύψουν από την κάλπη των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που επέβαλε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τις σκληρότερες πολιτικές λιτότητας. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στην κυρία Φον ντερ Λάιεν, που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά, τη Μελόνι, τη Λεπέν, τον Όρμπαν. Δεν με εκπλήσσουν βεβαίως γιατί και ο κ. Μητσοτάκης, τη δύσκολη στιγμή που χρειάστηκε μια πολιτική δύναμη για να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές για τη συγκάλυψη στις υποκλοπές, τα βρήκε νυχτιάτικα με τον κ. Βελόπουλο, το δεκανίκι των κηραλοιφών».

«Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά που μπαίνει απέναντι σε σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν την πατρίδα μας. Τον ευρωστρατό, την κοινή εξωτερική πολιτική, την κοινή ασφάλεια. Γιατί εμείς θέλουμε ασφάλεια σε όλα τα σύνορα της Ευρώπης απέναντι στον Πούτιν και τον Ερντογάν. Από τη Φινλανδία και τη Σουηδία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτό είναι αλληλεγγύη στην πράξη» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

«Θέλω να κάνω ένα ειδικό κάλεσμα στους ανθρώπους που ακόμη και αυτήν την ώρα, λίγο πριν την κάλπη, αμφιταλαντεύονται. Τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζετε ένα κόμμα με προσφορά, με σωστές θέσεις για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Παράλληλα, όμως, στέλνετε και ένα καθαρό και ευθύβολο μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Απέναντι στην αλαζονεία, τη διαφθορά, την ασυδοσία μιας παρέας που νομίζει ότι θα μπορεί για πολύ ακόμη να περιφρονεί τα τεράστια ανοικτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε.

«Αυτή η παράταξη ήταν για πολλές δεκαετίες το σημείο συνάντησης του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Την ερχόμενη Κυριακή θα ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν το σημείο συνάντησης κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε τα πρώτα βήματα των εθνικών και δημοτικών εκλογών να γίνουν ένα πολιτικό άλμα την επόμενη Κυριακή. Για να γίνει πιο δυνατή η δημοκρατική παράταξη και πιο ισχυρή η φωνή του λαού απέναντι στην ασυδοσία, την ατιμωρησία, την διαφθορά και τις ανισότητες. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα. Ο λαός μας αξίζει περισσότερα και θ’ αγωνιστούμε όλοι μαζί γι’ αυτό. Έχουμε χρέος την επόμενη Κυριακή να είμαστε η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ώστε αυτή η δύναμη να’ ναι και η επόμενη κυβερνητική επιλογή στις ερχόμενες εθνικές εκλογές» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνοντας κάλεσμα στους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες.

«Η δική μας δύναμη είναι και δική σας δύναμη. Είναι η δική σας δύναμη για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας. Είναι η δική σας δύναμη για να ζείτε με αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική. Είναι η δική σας δύναμη για ισχυρό ΕΣΥ, για ισχυρή δημόσια παιδεία. Η δική μας δύναμη είναι και δική σας δύναμη για δημοκρατία, σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου και κράτος δικαίου. Σήμερα καλώ προσωπικά κάθε νέο άνθρωπο που θέλει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, που θέλει περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή του ώστε να μη χρειαστεί να φεύγει στο εξωτερικό. Καλώ κάθε νέο ζευγάρι που θέλει στέγαση με αξιοπρέπεια για να οικοδομήσει τη δική του οικογένεια. Καλώ κάθε νέα μητέρα που θέλει για το παιδί της ένα βρεφονηπιακό σταθμό και παιδικό σταθμό για να συνεχίσει την εργασιακή της ζωή. Καλώ κάθε εργαζόμενο που θέλει μια ανάπτυξη που βελτιώνει τη ζωή του με σεβασμό στα εργασιακά του δικαιώματα. Καλώ κάθε συνταξιούχο που θέλει μία σύνταξη αξιοπρέπειας. Κάθε αγρότη. Τον καλώ εδώ μαζί μας για να παράγει, να είναι ανταγωνιστικός, να έχουμε πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη. Καλώ κάθε μη προνομιούχο Έλληνα που επιζητεί διέξοδο, αξιοπρέπεια και προκοπή να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους μαζί μας για να μπορεί η δημοκρατική παράταξη να αγωνιστεί ώστε η πατρίδα μας να αλλάξει σελίδα. Θα είμαστε η γνήσια δύναμη του λαού απέναντι σε μία πολιτική τάξη που θέλει να είναι ατιμώρητη. Δικαιοσύνη για όλους και όχι ατιμωρησία για τους λίγους. Θα είμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει αμετανόητη. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει αμετανόητη. Ακριβώς οι ίδιες πρακτικές που οδήγησαν τον λαό μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είναι ακόμη εδώ και καθημερινά τις βλέπουμε από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρωθυπουργό και τους στενότερούς του συνεργάτες. Λες και δεν πέρασε μέρα από τη στιγμή που παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ το 2009 μια χρεοκοπημένη οικονομία» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.



Νίκος Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης: Επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου δράσης απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Στην ανάγκη συντονισμένης δράσης με σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δήλωσή του για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, που είναι αφιερωμένη στην ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο», προειδοποίησε, καθώς η λειψυδρία, οι κίνδυνοι της ερημοποίησης, της υποβάθμισης της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων είναι υπαρκτοί για πολλές περιοχές της χώρας μας. «Δεν επιτρέπεται να εθελοτυφλούμε, αλλά να δράσουμε συντονισμένα και με σχέδιο δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής», επισήμανε. «Η καταστροφή του οικοσυστήματος της Δαδιάς, οι αλλεπάλληλες δασικές πυρκαγιές και η δοκιμασία της Θεσσαλίας, της παραγωγικής καρδιάς της χώρας μας, από τις περσινές πλημμύρες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου δράσης», κατέληξε.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών

Στην πραγματική χρησιμότητα των πολιτικών σε αντιδιαστολή με τη χρήση των social media, εστίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας πως «η χρησιμότητά μας είναι να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών. Νομίζω ότι σε αυτόν τον στίβο μπορώ να προσφέρω πολλά». Παρουσίασε ορισμένες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της αύξησης του κόστους ζωής, όπως η σύσταση ενιαίας αρχής καταναλωτών, ώστε να γίνονται εκστρατείες απέναντι στις πολυεθνικές που κερδοσκοπούν εις βάρος του λαού, την οποία αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία, καθώς και πολλοί έλεγχοι στην αγορά και τεράστια πρόστιμα. «Οι τράπεζες κέρδισαν από εμάς 3 δισ. ευρώ από χρεώσεις σε δύο χρόνια και το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι 41 εκατ. ευρώ. Είναι σα να τους λες συνεχίστε να τα παίρνετε από τον κοσμάκη», σχολίασε. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι κοστίζει 2 δισ. ευρώ για 11 εκατομμύρια πληθυσμό, όταν για 48 εκατομμύρια πληθυσμό στην Ισπανία κόστισε 2,2 δισ. ευρώ. «Δεν πλήττει τον προϋπολογισμό γιατί φέτος έχουμε 1,6 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα από τον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Το να βάλεις 500 εκατ. ευρώ στην άκρη για μειωμένο ΦΠΑ και άλλα 600 εκατ. ευρώ για ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι δύο μέτρα με τα οποία  στηρίζεις και τις αδύναμες οικογένειες και τους αδύναμους συνταξιούχους. Είναι θεσμικά μέτρα και όχι τα pass της ομηρίας», επέμεινε ο κ.  Ανδρουλάκης. Άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για τη στεγαστική κρίση, που δεν λαμβάνει υπόψιν εκείνους που δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν, ούτε και να ενοικιάσουν. Έφερε, δε, ως παράδειγμα Τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη που υλοποιούν προγράμματα κοινωνικών κατοικιών που ενοικιάζονται με ένα πολύ χαμηλό κόστος. 

Δηλώσεις Κασσελάκη

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κασσελάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «κακώς ασχολούμαστε με τον κ. Κασσελάκη. Όσο ασχολούμαστε, κερδίζει ο κ. Μητσοτάκης. Είναι τόσα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και εμείς ασχολούμαστε με τα συνεχιζόμενα σόου», όπως η στρατιωτική του θητεία, τα σπίτια, το πόθεν έσχες. «Αυτό το συνεχιζόμενο προσωποκεντρικό σόου είναι πρωτοφανές για την Ελλάδα και το ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης γιατί τον βολεύει», υπογράμμισε. Όσο για τις αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου σχολίασε: «Το να πηγαίνεις στο Ηράκλειο και να έχεις δίπλα σου έναν υπουργό του Καραμανλή, τον κ. Αντώναρο, τον Ναύαρχο Αποστολάκη που ανακοινώθηκε υπουργός του κ. Μητσοτάκη, και εσύ ο ίδιος ήσουν έτοιμος να υπουργοποιηθείς από τον κ. Μητσοτάκη του οποίου σημειωτέον ήσουν οπαδός το 2019, πάει πολύ να μιλάς για τον Ανδρέα Παπανδρέου». Χαρακτήρισε ως αδιανόητο από τη μία να παρουσιάζεται στην οθόνη το πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και των offshore εταιρειών, ενώ από κάτω ανεμίζουν οι σημαίες της αριστεράς. «Η αγένεια του κ. Κασσελάκη έγκειται στο  ότι πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Ηράκλειο, να μου κάνει μία προσωπική επίθεση. Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τους τιμά ο σημερινός τους πρόεδρος;», πρόσθεσε. Στο ζήτημα των υποκλοπών, όπου τα λεγόμενα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν το θύμα ως θύτη, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: « Θα ήξερε κανείς τις υποκλοπές και το Predator αν τον Ιούλιο του 2022 δεν είχα πάει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Ποιος πήγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Ποιος πήγε στην ελληνική δικαιοσύνη; Ποιος έκανε μηνυτήρια αναφορά στη Βλάχου, στον Δημητριάδη και στην ΕΥΠ; Όλα αυτά τα έκανα εγώ. Δεν τα έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας ή οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων που παρακολουθούνταν. Ποιος έβγαλε αντισυνταγματικό τον νόμο της συγκάλυψης του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές; Εγώ. Όχι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν πήγαν στο ΣτΕ αφού λένε ότι εγώ φοβάμαι και αυτοί όχι». Ξεκαθάρισε, δε, πως εάν έκανε μήνυση στον κ. Μητσοτάκη, «θα έφευγε η υπόθεση από τη δικαιοσύνη, απ’ ευθείας θα πήγαινε στη Βουλή και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα έμπαινε ασπίδα γύρω του και απλά ο κ. Μητσοτάκης θα έβγαινε λάδι», κατέληξε.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Φιλοδοξούμε να υπάρχει μία δύναμη, που θα αντιπαρατεθεί στην ασυδοσία, την αλαζονεία και την απομάκρυνση του Πρωθυπουργού από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας

Στα διακυβεύματα των ευρωπαϊκών εκλογών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Εκτίμησε ότι ο πήχης των ευρωεκλογών του 2019 που θέτει η Νέα Δημοκρατία, δείχνει ότι φοβάται τις εκλογές, διότι γνωρίζει ότι τα ποσοστά της θα είναι πάρα πολύ χαμηλότερα. «Ακόμη και με αυτόν τον πήχη που βάζει η Νέα Δημοκρατία, εμείς θα είμαστε πολύ πάνω και από τις ευρωπαϊκές και τις εθνικές εκλογές και φιλοδοξούμε να υπάρχει μία δύναμη που θα αντιπαρατεθεί στην ασυδοσία, την αλαζονεία και την απομάκρυνση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», σημείωσε. Ως προς τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στην Ευρώπη, διερωτήθηκε αν βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ψηφίζοντας αυτόν ενισχύεται η Φον ντερ Λάιεν που είχε μία απολύτως αποτυχημένη θητεία ή αν συμφέρει τον κ. Κασσελάκη να ζητά να στηριχθεί η GUE που έχει σαράντα ευρωβουλευτές με εμμονές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κοινών εργαλείων άμυνας και ασφάλειας, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας απέναντι στην Τουρκία. «Δεν τους συμφέρει αυτή η συζήτηση, για αυτό και δεν την κάνουν», επισήμανε. Στον αντίποδα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των ευρωβουλευτών, φέρνοντας το προσωπικό του παράδειγμα. «Το ότι κάθε καλοκαίρι έρχονται δωρεάν εκατοντάδες πυροσβέστες στην Ελλάδα, δωρεάν εναέρια πτητικά μέσα πυρόσβεσης, δωρεάν επίγεια μέσα και θα πάρουμε δύο Canadair με 30% μειωμένο κόστος από αυτά που θα πάρει η πατρίδα μας, είναι με την υπογραφή μου», είπε, αναφερόμενος στο RescEU χάρη στο οποίο η Ελλάδα εξοικονομεί κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ. «Η υπογραφή είναι δική μου, δεν είναι του κ. Μητσοτάκη. Είναι η υπογραφή μου στον τρίλογο ως εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλων των κομμάτων. Και αυτό δείχνει και την αλαζονεία τους, δεν είπαν ποτέ ούτε ένα ευχαριστώ. Ότι ήταν χάρη στη δική μου δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε πρώτο χρόνο αλλά και στην δεύτερη θητεία εξασφαλίζοντας προϋπολογισμό 3,1 δισεκατομμύρια», τόνισε.

Ερωτηθείς για την ιδιότυπη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Κασσελάκη, επισήμανε πως ο κ. Κασσελάκης έχει ταλέντο να εμφανίζει τις υποχρεώσεις του ως παραχωρήσεις, όπως έγινε με το δεκαπενθήμερο σόου που στήθηκε όταν πήγε στρατό. «Για το πόθεν έσχες στήνει ένα άλλο σόου χθες στη Θεσσαλονίκη με ένα excel, ξανά λες και είναι παραχώρηση και μας έκανε δώρο να μας ανακοινώσει κάτι που έπρεπε να έχει ανακοινώσει μήνες πριν», επισήμανε. «Το σόου για αυτά τα θέματα έναν τελικά βοηθάει: τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί, πέντε μέρες πριν την κάλπη δεν συζητάμε για τα τεράστια ζητήματα της κοινωνίας, τη στεγαστική κρίση, το ενεργειακό κόστος, την ακρίβεια», ξεκαθάρισε. Εξέφρασε την πεποίθηση πως «όταν ο πολίτης καταλάβει ότι είμαι και είμαστε οι πιο χρήσιμοι, και εγώ θα γίνω Πρωθυπουργός και η Δημοκρατική Παράταξη θα ξανακυβερνήσει» πρόσθεσε.

Οικονομία

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα πάει καλά με την οικονομία. «Εδώ θα είμαστε μετά από έναν χρόνο να το συζητήσουμε. Το ότι σήμερα βγάζει δισεκατομμύρια από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, κερδοσκοπώντας δηλαδή από την ακρίβεια και την τσέπη των πολιτών, είναι που τον κρατάει όρθιο δημοσιονομικά», διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως σιγά-σιγά ούτε οι ίδιες ευελιξίες που τον βόλεψαν για μια μεγάλη περίοδο θα υπάρχουν, ούτε οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που δεν αξιοποιήθηκαν σωστά. «Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας», προειδοποίησε και υπογράμμισε ότι «απέναντι σε αυτήν την ασυδοσία, που έχει να κάνει με την υγεία, την παιδεία, το κράτος δικαίου, την οικονομία, θα έχει τη Δημοκρατική Παράταξη η οποία σε όλα αυτά θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη».

Περισσότερα ΕΔΩ


«Η δύναμή μας είναι δύναμη σας για ελπίδα και προοπτική»
06/06/2024

Κόλαφος για την κυβέρνηση η ανάλυση της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας για την αποτελεσματικότητα μείωσης του ΦΠΑ
06/06/2024

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών»
05/06/2024

«Επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου δράσης απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»
05/06/2024

Αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό και ιδεοληπτικό το πλαίσιο πυροπροστασίας των ακινήτων φέρνει σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων
05/06/2024

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο πλευρό των Πυροσβεστών»
05/06/2024

«Από την κληρονομιά του τίποτα, στις καθυστερήσεις και στο περίμενε για το ΒΟΑΚ ο Πρωθυπουργός»
05/06/2024

Ανακοίνωση Μανώλη Χριστοδουλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
05/06/2024

«Φιλοδοξούμε να υπάρχει μία δύναμη, που θα αντιπαρατεθεί στην ασυδοσία, την αλαζονεία και την απομάκρυνση του Πρωθυπουργού από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας»
04/06/2024

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και του Μιχάλη Χάλαρη, γραμματέα Τομέα Πολιτικής Προστασίας
04/06/2024

«Ο λανθασμένος ενεργειακός σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει επώδυνες επιπτώσεις στην τσέπη των πολιτών – Νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα»
04/06/2024

Θα είναι έτοιμη η Γραμμή 4 του Μετρό μέχρι το 2029 όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός;
04/06/2024

Αναγνώριση ως διακριθέντων αθλητών των πρωταθλητών Ευρώπης της Κ19 ομάδας του Ολυμπιακού και επιβράβευσή τους με εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
04/06/2024

«Ο λαός θα κρίνει την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη που κήρυξε 7 φορές το τέλος της ακρίβειας και του κ. Κασσελάκη που υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη, αλλά επιλέγει φορολογικούς παραδείσους»
04/06/2024

Οι αυξήσεις στις τιμές ρεύματος και η αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας
04/06/2024

«Επιτακτικά ερωτήματα για το έλλειμα διαφάνειας και τις οργανωτικές αδυναμίες στην ΑΑΔΕ»
04/06/2024

«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία του κ. Μητσοτάκη, ελπίδα και προοπτική για όλες τις γενιές της πατρίδας μας»
04/06/2024

«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με πολιτική απειλή για τη ΝΔ»
04/06/2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν είναι προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της νέας γενιάς, των πιο αδύναμων και της μεσαίας τάξης»
02/06/2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι πολίτες να επιλέξουν με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα. Είναι η ώρα της δημοκρατικής παράταξης για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της προοπτικής για όλους»
02/06/2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ισχυρή σοσιαλδημοκρατία σημαίνει ισχυρές πολιτικές για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη»
02/06/2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. και κερδισμένη είναι η κερδοφορία των ισχυρών»
01/06/2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η ψήφος στην αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ είναι το πραγματικό μήνυμα απέναντι στην αλαζονεία και θα πονέσει το Μέγαρο Μαξίμου»
01/06/2024

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα για δήθεν μείωση της ακρίβειας
01/06/2024

Ευαγγελία Λιακούλη: «Γιατί δεν μιλάει κανείς για το Ογκολογικό που χάνει η Λάρισα; Ποιον φοβάστε;»
01/06/2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Νέα Δημοκρατία μάς καθηλώνει σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και μας απομακρύνει πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα»
01/06/2024

«Την άλλη Κυριακή θα είμαστε ευχάριστη έκπληξη για όλους τους δημοκράτες και δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη»
01/06/2024

«Είμαστε η σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, με πρόγραμμα, στελέχη και ήθος»
31/05/2024

Κοινή ανακοίνωση Ιωάννη Τσίμαρη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε Υγείας & Τομέα Υγείας
31/05/2024

«Αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής για ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση και προοπτική εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης»
31/05/2024
Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
30/05/2024

«Ποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια;»
30/05/2024

Εισαγωγικές τοποθετήσεις στην ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών
30/05/2024

«Για εμάς τους εραστές της πολιτικής, η επαφή με τον κόσμο έχει μοναδική αξία»
30/05/2024

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι τέσσαρα (24) χρόνια, στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, προβάλλει με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό της Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενείται στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολαμβάνει όμως Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διαγράφει απο την γέννησή της μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε εξ αιτίας αυτού,ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσι τεσσάρων ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024
ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024