"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ‍ AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..-Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου : Τι σημαίνει σήμερα «συγχωρώ»;..-Σφοδρά νομικά πυρά εξαπολύονται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία....-NASA's Earth Observatory,update..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕUROPEAN COMMISSION Finance news hub.....-...-Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu: SAVE THE DATE: 18 June 2024 - Joint conference .....-Eurogroup meeting of 13 May 2024..-ΠΛΗΡΩΜΕΣ από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου..-Δόμνα Μιχαηλίδου: «106.000 παιδιά θα κάνουν εφέτος έως 30 ημέρες διακοπές....-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, επισκέψεις....-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ πρόσφατη δραστηριότητα..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πρόσφατη ενημέρωση..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Εγκύκλιος 53/2023:Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών ...

 ΕΦΚΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Εγκύκλιος 53/2023:Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών άρθρου 9, ν.4997/2022, για επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα, λόγω μετατροπής συμβάσεων μισθωτής εργασίας μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης - Προσδιορισμός ασφαλιστικών εισφορών υπέρ e-Ε.Φ.Κ.Α. - Απεικόνιση της ασφάλισης στην Α.Π.Δ. e - Ε.Φ.Κ.Α.

ΘΕΜΑ : Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών άρθρου 9, ν.4997/2022, για επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα, λόγω μετατροπής συμβάσεων μισθωτής εργασίας μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης - Προσδιορισμός ασφαλιστικών εισφορών υπέρ eΕ.Φ.Κ.Α. - Απεικόνιση της ασφάλισης στην Α.Π.Δ. e - Ε.Φ.Κ.Α. 

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 9 «Κίνητρα μετατροπής συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους» του ν. 4997/2022 (Φ.Ε.Κ. 219 Α΄) και της κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσα με αριθ. πρωτ. Δ.15/Δ΄/22841/2023 (Φ.Ε.Κ. 1217 Β΄/06.03.2023) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και γνωρίζουμε τα ακόλουθα για την εφαρμογή τους. 
Α. ΣΚΟΠΟΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις θεσπίστηκε πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες, από τηνημερομηνία δημοσίευσης της προαναφερόμενης Κ.Υ.Α. (06.03.2023) μέχρι και την 31η 12.2023, μετατρέπουν συμβάσεις εργασίας μισθωτών εργαζομένων τους με μερική απασχόληση σε συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, μέσω παροχής κινήτρων, ήτοι, επιδότηση κατά 40% των ασφαλιστικών εισφορών, ασφαλισμένου και εργοδότη, για διάστημα ενός έτους στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμα αφορά κάθε είδους επιχειρήσεις/εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως νομικής μορφής και κλάδου δραστηριότητας, οι οποίες στις 09.09.2022 απασχολούν μισθωτούς εργαζομένους με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης σε ποσοστό ανώτερο του πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των μισθωτών εργαζομένων τους. Επιλέξιμες για μετατροπή είναι οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης, που έχουν συναφθεί μέχρι και τις 09.09.2022 και εξακολουθούν να είναι συμβάσεις μερικής απασχόλησης κατά την ημερομηνία υποβολής σχετικής «Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης» του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ. 
Για τις επιχειρήσεις/εργοδότες που πληρούν τις προϋποθέσεις των κοινοποιούμενων διατάξεων και ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών, ισχύει ότι : οι πάσης φύσεως ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για τον μισθωτό εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση εργασίας μετατράπηκε από μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης, επιδοτούνται κατά σαράντα τοις εκατό (40%) από τον κρατικό προϋπολογισμό για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, το οποίο εκκινεί από την ημέρα της μετατροπής της σύμβασης εργασίας του από μερικής σε πλήρους απασχόλησης και λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία του επόμενου έτους. Ως ημερομηνία σύναψης και μετατροπής των συμβάσεων εργασίας λογίζεται η ημερομηνία υποβολής της σχετικής δήλωσης - αίτησης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ { όταν η κατάσταση της δήλωσης - αίτησης μετατρέπεται σε «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ», ως ένδειξη της έγκρισης της δήλωσης – αίτησης και οριστικοποίησης της ημερομηνίας υπαγωγής στο πρόγραμμα (ημερομηνία της αίτησης) } Οι ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται, κατά τα γνωστά (σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις της κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας και τις καταστατικές διατάξεις του φορέα) επί των εκάστοτε προβλεπόμενων μηνιαίων ακαθάριστων (μικτών) αποδοχών της σύμβασης εργασίας πλήρους απασχόλησης, πλην όμως καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις (εργοδότη) στον e- Ε.Φ.Κ.Α. μόνο το 60% αυτών, αφού το υπόλοιπο 40% καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επισημαίνεται ότι ο εργοδότης ωφελούμενου/εργαζόμενου του προγράμματος ΔΕΝ παρακρατεί από τις αποδοχές του μισθωτού την αναλογία της εισφοράς ασφαλισμένου, που καλύπτεται από το πρόγραμμα. 
Προϋπόθεση για την ανωτέρω επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι η διάρκεια των από μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης να είναι τουλάχιστον ενός (1) έτους και να μην καταγγελθεί από τον εργοδότη πριν από την πάροδο ενός (1) έτους από τη μετατροπή. Οι από μετατροπή συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης δεν μπορούν να τεθούν σε αναστολή κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος του ενός (1) έτους. Κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος δεν επιτρέπεται η μεταβολή των όρων των από μετατροπή συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εκτός εάν είναι ευνοϊκότεροι για τους εργαζομένους, που απασχολούνται με τις συμβάσεις αυτές. 
Ανεξαρτήτως του ύψους του καθαρού μηνιαίου μισθού, το σαράντα τοις εκατό (40%) του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ, περιλαμβανομένων των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας, ΔΕΝ παρακρατείται από την επιχείρηση/εργοδότη και δεν αποδίδεται στον e - Ε.Φ.Κ.Α. όπως επίσης η επιχείρηση/εργοδότης δεν καταβάλλει στον e - Ε.Φ.Κ.Α. και το σαράντα τοις εκατό (40%) του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ΕΡΓΟΔΟΤΗ, περιλαμβανομένων των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας. 
Τα εν λόγω ποσά ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη καλύπτονται κατά την υποβολή της σχετικής Α.Π.Δ. e – Ε.Φ.Κ.Α. από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους. 

Β. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ - ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 
Η ωφελούμενη με το παρόν επιχείρηση/εργοδότης πρέπει: α) να είναι κατά την ένταξη και να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος επιδότησης φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές της προς το Δημόσιο και τον e - Ε.Φ.Κ.Α. και η ρύθμιση να τηρείται, και β) να διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το χρονικό διάστημα του ενός (1) έτους από την ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης εργασίας. Για τον υπολογισμό του αριθμού εργαζομένων λαμβάνονται υπόψη οι ενεργές θέσεις εργασίας στην επιχείρηση εργοδότη την 9η.9.2022, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή. Δεν προσμετρώνται οι λύσεις σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, θανάτου ή οικειοθελούς αποχώρησης και οι λήξεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Οι διασταυρώσεις όλων των ανωτέρω στοιχείων κατόπιν αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων των επιχειρήσεων/εργοδοτών πραγματοποιούνται απολογιστικά από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.Υ.Π.Α.) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) 
Αν μετά από διασταυρώσεις συναχθεί ότι η επιχείρηση/εργοδότης δεν πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις, η επιχείρηση/εργοδότης εκπίπτει των ωφελημάτων του εν λόγω προγράμματος. Στην περίπτωση αυτή, καταλογίζονται σε βάρος της, με απόφαση του Διοικητή του e - Ε.Φ.Κ.Α., οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες καλύφθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσαυξημένες κατά εκατό τοις εκατό (100%) (σε αναμονή οδηγιών ως προς ειδικού τύπου απόφαση Διοικητή περί εφαρμογής της εν λόγω διάταξης) 
Εφόσον, εντοπιστούν περιπτώσεις επιχειρήσεων/εργοδοτών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα, οι αρμόδιες Τοπικές Διευθύνσεις ΠΡΕΠΕΙ, απαρεγκλίτως, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Εισφορών Μισθωτών, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ (Α.Π.Δ.) eΕ.Φ.Κ.Α. 
Η ασφάλιση των ωφελούμενων/εργαζόμενων του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μέσω της υποβολής των Α.Π.Δ. e – Ε.Φ.Κ.Α. των αντίστοιχων μισθολογικών περιόδων, μαζί με το τυχόν λοιπό προσωπικό των ενταγμένων στο πρόγραμμα επιχειρήσεων/εργοδοτών, στις προθεσμίες που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Δ. ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΗΝ Α.Π.Δ. e – Ε.Φ.Κ.Α. ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Η απεικόνιση της ασφάλισης ωφελούμενων/εργαζόμενων στην Α.Π.Δ. της περιόδου ένταξης εργαζομένων στο εν λόγω πρόγραμμα γίνεται με τη χρήση των ακόλουθων Τύπων Αποδοχών (Τ.Α.), ενώ, στα λοιπά πεδία της Α.Π.Δ. καταχωρούνται τα ασφαλιστικά στοιχεία, όπως αντιστοιχούν στην παρασχεθείσα απασχόληση του ενταγμένου στο πρόγραμμα εργαζομένου με βάση τα πραγματικά δεδομένα (Κ.Α.Δ., Κωδικός Ειδικότητας, Κωδικός Πακέτου Κάλυψης, ημέρες εργασίας, αναλογούσες αποδοχές και αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, συμπλήρωση υποχρεωτικά των πεδίων ένδειξης πλήρους απασχόλησης, και υποχρεωτικά των πεδίων Από….. Έως….., κ.λ.π.) Οι Τύποι Αποδοχών (Τ.Α.) του προγράμματος αντιστοιχούν ως προς την λειτουργικότητά τους στους ήδη υπάρχοντες Τ.Α., ως ακολούθως, και ισχύουν για μισθολογικές περιόδους από 03/2023 έως 12/2024, (ανάλογα με την ημερομηνία ένταξης του ωφελούμενου/εργαζόμενου στο πρόγραμμα) με τις κάτωθι λεκτικές περιγραφές :

 ΝΕΟΙ Τ.Α.     ΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ       ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ 

401 «ΤΑΚΤ. ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 001 403 «ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓ. ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 003 404 «ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 004 405 «ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 005 406 «ΕΠΙΔ. ΙΣΟΛΟΓ. ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 006 407 «ΑΔΕΙΑ ΕΠΟΧ. ΞΕΝ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 007 408 «ΑΠΟΔ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 008 409 «ΑΝΑΔΡΟΜ. ΑΠΟΔ. ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 009 410 «BONUS ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 010 411 «ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 011 412 «ΑΜΟΙΒ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΦΑΣΟΝ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 012 413 «ΤΕΚΜΑΡΤΕΣ ΑΠΟΔ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 013 414 «ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΔ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 014 416 «ΑΜΟΙΒ ΚΑΤ ΑΠΟΚ/ΕΦΑΠΑΞ ΕΠΙΔ Ν 4997/2022» 016

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ● Στους νέους Τ.Α. 401, 403 - 414 & 416 διατηρούνται οι ίδιοι κανόνες ελέγχου, κατ’ αντιστοιχία (ως ανωτέρω πίνακας) με τους υφιστάμενους Τ.Α., όσον αφορά την παραγωγή σχετικών προς υποβολή αρχείων, διαδικτυακά ή με μαγνητικό μέσο (ή καταχώριση στοιχείων στη φόρμα υποβολής) ● Στις εγγραφές της Α.Π.Δ. e – Ε.Φ.Κ.Α. με χρήση των Τ.Α.: 401, 407, 408, & 413 πρέπει οπωσδήποτε να καταχωρούνται ημέρες ασφάλισης στο πεδίο 37 («Ημέρες Ασφάλισης»), στους Τ.Α. 412 & 416 δύνανται να καταχωρηθούν, ενώ, στους λοιπούς Τ.Α. στο συγκεκριμένο πεδίο πρέπει υποχρεωτικά να καταχωρείται η «τιμή» 0. ● Δεδομένου ότι, το 40% των ασφαλιστικών εισφορών (εργατικών και εργοδοτικών) των αντίστοιχων εγγραφών δεν θα καταβληθούν στον φορέα μας από τις επιχειρήσεις/εργοδότες, λόγω κρατικής επιδότησής τους, στην καταχώριση στοιχείων στην Α.Π.Δ. στο Πεδίο 44: «Επιδότηση Εργοδότη (%)», συμπληρώνεται η τιμή 40, στο Πεδίο 43 : «Επιδότηση Ασφαλισμένου (ΠΟΣΟ)» - για καθαρά τεχνικούς λόγους - δεν καταχωρείται ως «τιμή» το ποσό που αντιστοιχεί στο μη παρακρατηθέν από τον μισθό του ωφελούμενου/εργαζομένου ποσό, που αντιστοιχεί στο ποσό της επιδότησης 40% των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου, αλλά καταχωρείται η «τιμή» 0, καθώς για την ίδια αιτία, η καταχώρηση στο Πεδίο 45 «Επιδότηση Εργοδότη» (ΠΟΣΟ) αντιστοιχεί (τεχνικά) στην «τιμή» που αφορά στο σύνολο του ποσού των επιδοτούμενων από το κράτος κατά 40% ασφαλιστικών εισφορών. ● Οι Τ.Α. 401, 403 – 414 & 416 συνδυάζονται με όλους τους Κωδικούς Πακέτων Κάλυψης (Κ.Π.Κ.) που αφορούν μισθωτή εργασία. ● Επιπλέον, δύναται να τεθεί επιδότηση 6,67% που, ως γνωστόν, αφορά εισφορές κλάδου κύριας σύνταξης ασφαλισμένων, που αμείβονται με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτερο μισθό/ημερομίσθιο.
Παράδειγμα : - για την μισθολογική περίοδο 03/2023 με ισχύον ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη 31,85 € Χ 6,67% = 2,12 Χ 21 ημέρες ασφάλισης (ή άλλη επιτρεπτή τιμή του πεδίου 37 της Α.Π.Δ._ πλην όμως, για τον μήνα 03/2023 όχι μεγαλύτερη της τιμής 21, λόγω έναρξης του προγράμματος την 6η 03.2023) = 44,52€ το ανώτερο, ενώ, - για μισθολογικές από 01.04.2023 και μέχρι νεώτερης μεταβολής στο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη έχουμε 34,84 € Χ 6,67% = 2,32 Χ 25 ημέρες ασφάλισης (ή άλλη επιτρεπτή τιμή του πεδίου 37 της Α.Π.Δ.) = 58,00€ το ανώτερο. Η προκύπτουσα τιμή (επιδότηση 6,67%) τίθεται στο πεδίο 43 «Επιδότηση Ασφαλισμένου» (ΠΟΣΟ) και αφαιρείται από τις συνολικές εισφορές κατά τα γνωστά. ● Ασφάλιση με τους τύπους αποδοχών 401, 403 έως 414 και 416 για τον ίδιο Α.Μ.Α./Α.Μ.Κ.Α. δεν γίνεται δεκτή από τον ίδιο εργοδότη (Α.Μ.Ε.) για περισσότερες από δεκατρείς (13) συνεχόμενες μισθολογικές περιόδους. ● Ασφάλιση με τους τύπους αποδοχών 401, 403 έως 414 και 416 δεν γίνεται δεκτή για περιόδους απασχόλησης πέραν του Δεκεμβρίου 2024 (12/2024) ● Εγγραφές με τους ανωτέρω Τύπους Αποδοχών γίνονται δεκτές, εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι ενδείξεις ΝΑΙ στο Πεδίο 27 «ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ» και «ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ» στο Πεδίο 28, ενώ στο Πεδίο 37 «ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ» η τιμή πρέπει να είναι ≥ 25. ● Για να γίνει δεκτή τιμή στο Πεδίο 37 μικρότερη του 25 πρέπει τα Πεδία 34 «ΑΠΟ ΗΜ/ΝΙΑ ΑΠΑΣΧ.» και 35 «ΕΩΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΑΠΑΣΧ.» να είναι συμπληρωμένα με τιμές μικρότερες της πρώτης ή/και τελευταίας ημερολογιακής ημέρας του μήνα αναφοράς (π.χ. για τον 03/2023 δεν θα γίνει δεκτή τιμή < 25 αν στα πεδία 34 και 35 συμπληρωθούν ταυτόχρονα οι τιμές 01.03.2023 και 31.03.2023) ● Για τους ωφελούμενους/εργαζόμενους που αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές, που ασφαλίζονται με κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις Τεκμαρτών Ημερομισθίων (Τύπος αποδοχών : 413) η εγγραφή θα γίνεται δεκτή εάν στο Πεδίο
28 «ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ» καταχωρηθεί ΝΑΙ, ανεξάρτητα με την επιλογή (NAI/OXI) που θα καταχωρηθεί στο Πεδίο 27 «ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ». 
ΠΡΟΣΟΧΗ Η υποβολή Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου ή των αρμόδιων Τοπικών Διευθύνσεων, με χρήση της κωδικοποίησης της παρούσας εγκυκλίου, θα είναι δυνατή από τις 03.01.2024 και μετέπειτα. Ε. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ● Επιχειρήσεις/εργοδότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό σε ποσοστό 40% και δεν έχουν υποβάλλει Α.Π.Δ. e - E.Φ.Κ.Α. για τους ωφελούμενους/εργαζομένους τους, δύνανται να υποβάλλουν αντίστοιχες Συμπληρωματικές (04) Α.Π.Δ. e - E.Φ.Κ.Α. με χρήση μαγνητικού μέσου, στην Τοπική Διεύθυνση του e - Ε.Φ.Κ.Α., που υπάγεται η έδρα τους, μέχρι και την Πέμπτη 29.02.2024, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Εντός της ίδιας προθεσμίας (μέχρι 29.02.2024) δύναται να καταβληθεί, επίσης χωρίς την επιβολή κυρώσεων, το ποσό που αντιστοιχεί στο 60% των ασφαλιστικών εισφορών για την ασφάλιση των ωφελούμενων/εργαζομένων ενταγμένων στο εν λόγω πρόγραμμα, που είναι απαιτητές. ● Τυχόν υποβληθείσες Α.Π.Δ. e - E.Φ.Κ.Α. για χρονικό διάστημα υπαγωγής ωφελούμενων/εργαζόμενων στο πρόγραμμα επιδότησης εισφορών, χωρίς την αναφερόμενη στην παρούσα εγκύκλιο κωδικοποίηση και συμπλήρωση των πεδίων τους κατά τα προαναφερθέντα, δύναται να τροποποιηθούν, κατά τα γνωστά, με την υποβολή «Δελτίων Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης» (Δ.Μ.Σ.Α.) στις οικείες Τοπικές Διευθύνσεις του e – Ε.Φ.Κ.Α., ώστε να απεικονίζεται η ασφάλιση των συγκεκριμένων εργαζομένων σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας και αφετέρου να ενημερωθεί ορθά η τηρούμενη στον e - Ε.Φ.Κ.Α. οικονομική καρτέλα εργοδότη. ● Ποσά ασφαλιστικών εισφορών, που καταβλήθηκαν από επιχειρήσεις/εργοδότες για χρόνο υπαγωγής εργαζομένων τους στο εν λόγω πρόγραμμα, χωρίς να υφίσταται σχετική υποχρέωσή τους, παραμένουν ως πιστωτικό υπόλοιπο για λογαριασμό τους στον e - Ε.Φ.Κ.Α. και συμψηφίζονται με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μισθολογικών περιόδων
● Η επαλήθευση των στοιχείων που θα υποβληθούν μέσω των Α.Π.Δ. e - Ε.Φ.Κ.Α. καθώς και ο έλεγχος των προϋποθέσεων απαλλαγής των εργοδοτών από την καταβολή του ποσοστού 40% των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω της κάλυψής τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα γίνει με διασταύρωση στοιχείων από τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, της Δ.Υ.Π.Α., της Α.Α.Δ.Ε. και λοιπών συναρμόδιων φορέων. ● Τα δεδομένα που καταχωρίζονται στις Α.Π.Δ. e - E.Φ.Κ.Α. διασταυρώνονται με το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς και με συγκριτικά στοιχεία απασχόλησης προηγούμενων μηνών και ιστορικά στοιχεία λειτουργίας της επιχείρησης, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των στοιχείων απασχόλησης και ασφαλιστικών εισφορών που δηλώνονται, με τις οποίες επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. 
Με ευθύνη των αρμόδιων προϊσταμένων οι υπάλληλοι των Τμημάτων Ασφάλισης και Εισφορών να λάβουν γνώση της παρούσας. 
 Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 
 ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ 

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022