"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ‍ AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..-Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου : Τι σημαίνει σήμερα «συγχωρώ»;..-Σφοδρά νομικά πυρά εξαπολύονται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία....-NASA's Earth Observatory,update..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕUROPEAN COMMISSION Finance news hub.....-...-Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu: SAVE THE DATE: 18 June 2024 - Joint conference .....-Eurogroup meeting of 13 May 2024..-ΠΛΗΡΩΜΕΣ από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου..-Δόμνα Μιχαηλίδου: «106.000 παιδιά θα κάνουν εφέτος έως 30 ημέρες διακοπές....-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, επισκέψεις....-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ πρόσφατη δραστηριότητα..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πρόσφατη ενημέρωση..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Στις Οινούσσες,ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΛΩΡΟΣ



Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τα φυλάκια σε Οινούσσες, Παναγιά, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις φρουρές, να ελέγξει την τήρηση των μέτρων για την προστασία από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19” και να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών και των Στρατιωτών που υπηρετούν στα φυλάκια.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση από το Φαρμακονήσι:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Φαρμακονησίου, στο πλαίσιο μιας γρήγορης κυριακάτικης περιοδείας, που μας έφερε από το πρωί στις Οινούσσες, στην Παναγία, στο Αγαθονήσι και τώρα εδώ στο Φαρμακονήσι.

Προ ολίγου το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι.

Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα.

Εμείς πάντως δεν πτοούμεθα καθόλου.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας τα φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί, όπως έκαναν πάντα».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Υπ.Εθ.ΑΜ. κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις βγαίνουν από την καραντίνα, βλέπω την ανακοίνωση με τα μέτρα- για την σταδιακή άρση μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του “Covid-19”. Πού βρισκόμαστε τώρα, πόσο εύκολη θα είναι αυτή η φάση; Κι αν θέλετε πείτε μερικά από τα μέτρα τα οποία θεωρείτε πιο σημαντικά…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως ισχύει άλλωστε και για την γενικότερη κατάσταση, η φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχει επιβληθεί είναι πολύ πιο δύσκολη ως προς την διαχείριση της, συγκριτικά με τη φάση της επιβολής των μέτρων.
Αυτό ισχύει και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο και στο εύρος της σταδιακής αποκλιμάκωσης, έτσι ώστε αφενός να έχουμε το ζητούμενο που είναι να πάμε σιγά-σιγά σε μια νέα κανονικότητα χωρίς να επηρεαστεί βέβαια και η λειτουργία όπως ήταν πριν, αλλά αφετέρου να υπάρχει και η δέσμη των προφυλάξεων, για να μην έχουμε το απευκταίο που είναι η έξαρση του κορωνοϊού. Αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε ως «κόρην οφθαλμού», για να μην πάει στράφι -όπως έχω πει και στο παρελθόν, όπως επιμένει και πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός- όλη η προσπάθεια που έγινε ως τώρα και απέδωσε αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν προχθές, καθίσαμε στο τραπέζι να επανεκτιμήσουμε και να κάνουμε τις πρώτες ανακοινώσεις, γι’ αυτή τη σταδιακή άρση των μέτρων που ελήφθησαν.
Το πρώτο μέτρο είναι, θα έλεγα, ένα χρωστούμενο. Είναι η χορήγηση μιας άδειας στους σπουδαστές των Στρατιωτικών και Παραγωγικών Σχολών, οι οποίοι -θυμίζω- βρίσκονται έγκλειστοι εδώ και δύο μήνες περίπου μέσα στις Σχολές.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Είναι πράγματα τα οποία δεν τα συνειδητοποιούμε οι υπόλοιποι. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει, αλλά προφανώς στα Στρατόπεδα είχαν περιορισμούς, στις Σχολές είχαν περιορισμούς…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στα στρατόπεδα είχαμε περιορισμούς. Έτσι κι αλλιώς είχαμε μειώσει το προσωπικό που λειτουργούσε σε ένα ποσοστό επί του συνολικού δυναμικού. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το μέτρο της απόστασης, από τον ύπνο μέχρι την σίτιση και την συνεύρεση σε κοινούς χώρους. Λίγο-πολύ αυτό ήταν αναμενόμενο.
Στις Σχολές όμως, πήραμε το αρκετά σκληρό μέτρο του πλήρους εγκλεισμού των σπουδαστών εκεί, έμειναν τα παιδιά για δύο μήνες μέσα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ευχάριστο. Ασφαλώς ήταν δυσάρεστο μέτρο, εκ του αποτελέσματος όμως, αποδείχθηκε πάρα πολύ επιτυχημένο διότι μέσα στις Σχολές δεν καταγράφηκε ούτε ένα κρούσμα. Ζητήσαμε τώρα τη χορήγηση αδειών και βγαίνουν σταδιακά οι σπουδαστές.
Αυτό που πρέπει να βάλουμε σε ισορροπία και να ζυγίσουμε, ήταν η επανέναρξη της λειτουργίας των Σχολών ενόψει και της εξεταστικής περιόδου που έρχεται, στις 18 Μαΐου. Επομένως, τους διώχνουμε λίγο νωρίτερα προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια και να είναι πίσω στην ώρα τους για την επανέναρξη της ακαδημαϊκής και της εξεταστικής περιόδου.
Ακολουθεί και η υλοποίηση των μεταθέσεων. Ξεκινούμε με προσωπικό που τοποθετείται εντός ίδιας Φρουράς και μετά πάμε ευρύτερα. Από Δευτέρα αρχίζουμε να υλοποιούμε τις μεταθέσεις, η επόμενη δέσμη θα είναι σε μερικές μέρες, επανεκτιμώντας και προσπαθώντας να κρατάμε ισορροπίες. Διατηρούμε σε ισχύ την πραγματοποίηση τελετών παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων, ορκωμοσιών Στρατευσίμων κλπ, χωρίς προσκεκλημένους και επισκέπτες. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτό μέτρο.
Γενικά όμως πάμε σε ένα καθεστώς πλέον αποκλιμάκωσης, προσπαθώντας να συμβαδίσουμε βέβαια με τα γενικά μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση, από τα αρμόδια όργανα, πάντα -όπως σας είπα- ζυγίζοντας την κατάσταση μέσα στα Στρατόπεδα. Θέλουμε τις Μονάδες λειτουργικές, να συνεχίσουν και να κάνουν ό,τι κάνουν, παράλληλα προσπαθώντας όχι να ξεκουράσουμε το προσωπικό, αλλά να το έχουμε και στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει αρκετά μεγάλη ένταση και οι δοκιμασίες συνεχίζονται.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Η πανδημία βρήκε τον Ελληνικό Στρατό σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, σε μία ένταση στα σύνορα η οποία έληξε καλά και θετικά μέχρι στιγμής, αλλά έχετε προβλέψει κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και θα συμφωνήσω μαζί σας, παρακολουθώντας περισσότερο την οικονομική πολιτική του Ερντογάν, φαίνεται μια στρατηγική υπόγειας φτωχοποίησης των Τούρκων που χρειάζεται εξωτερικούς εχθρούς και εξωτερικά επεισόδια. Πόσο σας ανησυχεί αυτό, δεδομένου ότι είχαμε και τρία περιστατικά προκλητικότητας, να τα πω συμβάντα, στα σύνορα την περασμένη εβδομάδα;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι τα έχουμε συνηθίσει και εν πάση περιπτώσει μάς είναι αδιάφορα από τη «δύναμη της συνήθειας». Κάθε άλλο! Είχαμε προβλέψει όντως ότι η ένταση θα συντηρηθεί. Είχαμε πει ότι για εμάς ο συναγερμός δεν λήγει. Απλά εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων και συνεχίζονται οι εργασίες.
Η απόπειρα θωράκισης του Έβρου με την κατασκευή του Φράκτη και στα σημεία, που ήταν θα έλεγα «ανοχύρωτα», δηλαδή χωρίς φράκτη και τεχνητά εμπόδια, τώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Περιμέναμε ότι η άλλη πλευρά θα συντηρήσει αυτή την ένταση, δεν ξέρω αν είναι ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο ή μεμονωμένες συμπεριφορές ανθρώπων που έχουν εκνευριστεί κιόλας γιατί αναγνωρίζουν ότι δεν έχει περάσει το δικό τους στον Έβρο, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, να απαντούμε, να παίρνουμε τα μέτρα μας, να κρατούμε τον συναγερμό και να οχυρωνόμαστε.
Μακάρι κάθε φορά που πυροβολεί κάποιος Τούρκος στον αέρα, όχι προς την κατεύθυνση των Φρουρών των συνόρων, να είναι και κάποιο στέλεχος της “Frontex” εκεί για να καταγράφει αυτές τις συμπεριφορές.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Μήπως έχουμε περάσει σε μια νέα φάση, διότι υπήρχε και Γερμανός της “Frontex” μέσα σε αυτό το επεισόδιο; Μήπως τελικά έχουμε περάσει σε μία άλλη φάση όπου δεν χρειάζεται να φωνάζουμε εμείς, του στυλ «βλέπετε και μόνοι σας τι τραβάμε»;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Διαμαρτυρηθήκαμε όπως έπρεπε να πράξουμε χωρίς φωνές, χωρίς απώλεια ψυχραιμίας, για να δείξουμε το αυτονόητο πλέον. Το αυτονόητο και το προφανές πιστεύω πως έχει γίνει κατανοητό και σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. Προχθές κάναμε την παράσταση διαμαρτυρίας στο συνοριακό Φυλάκιο στη Βουλγαρία, στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας, όπου βρίσκονται, τα λένε και ανταλλάσουν απόψεις εκπρόσωποι και των τριών χωρών (Ελλάδος- Βουλγαρίας – Τουρκίας) εκεί στο Καπετάν Αντρέεβο...
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Αυτό είναι μία συνεργασία των τριών χωρών. Υπήρχε μια ένδειξη να μας ακούσουν;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένα όργανο το οποίο έχει συσταθεί για να μιλούν μεταξύ τους οι εκπρόσωποι των τριών χωρών. Δεν περιμένουμε τίποτε, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει και να σταματήσουμε, να κάνουμε την παράστασή μας και να εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας. Η Ευρώπη, όμως, έχει καταλάβει, γι’ αυτό κι όταν προέκυψε η κρίση…
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: …Και η Ευρώπη είναι πλέον στα σύνορά μας! Έτσι; Κι αυτό είναι μια ποιοτική διαφορά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς! Θυμίζω ότι ήρθαν και δυνάμεις από συγκεκριμένες χώρες μετά από διμερή συμφωνία -την Αυστρία και την Πολωνία- στα σύνορα του Έβρου. Αλλού είχαμε και παρουσία με πλωτά και εναέρια μέσα στα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά ήρθαν και στελέχη της “Frontex” με τον εξοπλισμό τους, πήραν θέση στα σύνορα και παρακολουθούν πλέον καθημερινά όσα συμβαίνουν.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Και παραμένουν, κύριε Υπουργέ, έτσι; Δεν θα φύγουν.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακόμα παραμένουν. Στην τελευταία επίσκεψή μου στο φυλάκιο Καστανεών, είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω. Παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις από τέσσερα, πέντε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί κοντά στις δικές μας δυνάμεις από την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις που έτσι κι αλλιώς δεν θα φύγουν.
Σε κάθε περίπτωση αναμέναμε τη διατήρηση αυτής της έντασης. Δεν αλλάζει τον σχεδιασμό μας. Εμείς εμμένουμε, δεν θα ξεμείνουμε από δυνάμεις ή αντοχές. Μπορεί αν ξεμείνουν οι άλλοι, οι απέναντι . Εμείς, πάντως, δεν θα ξεμείνουμε.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Η πανδημία και οι ιδιαιτερότητες της μετάδοσης του ιού λειτούργησε, νομίζω ενισχυτικά και θα ήθελα να ρωτήσω τη δική σας γνώμη ως προς το σφράγισμα των συνόρων με «ευρωπαϊκή πιστοποίηση», που λένε. Δηλαδή, φοβούνται κι είναι περισσότερο ευαίσθητοι οι Ευρωπαίοι; Μπορεί να έχουν μία πιο έτσι ενεργή παρουσία στα σύνορά μας και κατά κάποιο τρόπο ο ιός να ήταν ένας παράγων σφραγίσματος των συνόρων μας, πιστεύετε;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι είναι σωστή η εκτίμησή σας. Ασφαλώς ο παράγων «πανδημία» είναι μία επιπλέον ανησυχητική, για να μην πω απειλητική, διάσταση σε αυτή την υπόθεση της οργανωμένης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
Ασφαλώς και μας απασχολεί πολύ, απασχολεί και τους Ευρωπαίους. Είχα την ευκαιρία να βάλω στο τραπέζι, όταν τα συζητούσαμε στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο, τη διάσταση παρείσφρησης στοιχείων τρομοκρατών ή τζιχαντιστών στα προσφυγικά και τα μεταναστευτικά ρεύματα, όταν οι Τούρκοι είχαν μπει στη Βόρεια Συρία και είχαν απελευθερώσει αιχμαλώτους από την περιοχή του Ιντλίμπ. Κατεγράφη αυτό το σχόλιο ως μία επιπλέον διάσταση του προβλήματος.
Έτσι αντιστοίχως και τώρα είχα την ευκαιρία να βάλω στο τραπέζι την υγειονομική διάσταση, ότι δηλαδή, πιθανώς να υπάρχουν και ασθενείς στα ρεύματα που κατευθύνονται προς Ελλάδα και κατ’ επέκτασιν προς Ευρώπη. Πρέπει να συνεκτιμηθεί αυτός ο κίνδυνος.
Δεν είμαι έτοιμος να κάνω λόγο για οργανωμένο σχέδιο, να εξαπολύσει η Τουρκία αυτό το βιολογικό όπλο. Δεν έχουμε τις πληροφορίες. Είναι μεν διάφορες συγκεχυμένες πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανότητα ασθενών σε αυτούς που θέλουν να μπουν από ξηράς και από θαλάσσης στην Ελλάδα. Θυμίζω ότι χθες βράδυ είχαμε πολλές αποτροπές στον Έβρο, μετά τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών…
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Αυτές φαντάζομαι είναι οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε με τους Ευρωπαίους, έτσι;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς! Και στα νησιά είχαμε μια έξαρση αυτές τις ημέρες, όπως άλλωστε έχουμε προβλέψει ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.
Αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι υπάρχει και αυτό το ζήτημα. Δεν ξέρω αν είναι οργανωμένη η συμπεριφορά της Τουρκίας ή αν έτσι και αλλιώς θα γινόταν δεδομένου ότι η Τουρκία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί όσον αφορά στην έξαρση της πανδημία στο εσωτερικό της…
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Και πλήττεται…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως και πολλές άλλες! Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το υπολογίζουμε και να το συνεκτιμούμε.
Άλλωστε στις τουρκικές ακταιωρούς που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις να προωθηθούν κατά κάποιους ή να ελεγχθούν κατά κάποιους άλλους οι βάρκες που έρχονται από τα μικρασιατικά παράλια στα νησιά μας, κατά πάγια τακτική πλέον τα στελέχη φορούν στολές αντίστοιχες με αυτές που φορούν όσοι βρίσκονται σε νοσοκομεία, μάλλον όπου υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού…
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Αυτές της πλήρους προστασίας, τις… «πανοπλίες».
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Της πλήρους προστασίας, των διαστημανθρώπων. Άρα, όπως υπάρχει στη σκέψη και στη λειτουργία των τουρκικών Αρχών αυτό το δεδομένο, αντιστοίχως νομίζω και σε εμάς ότι αυτό συνεπάγεται.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Έχουμε δύο μέτωπα ανοιχτά, λοιπόν. Επιτρέψτε μου να κλείσω με ερωτήματα που μας έρχονται τώρα στο email. Μας ρωτούν ότι εκτός από τους φοιτητές των Στρατιωτικών Σχολών, έγκλειστοι από τις 23 Μαρτίου είναι και όλοι οι οπλίτες του Δ’ Σώματος Στρατού. Γι’ αυτούς θα υπάρξει κάποια άδεια όπως στους φοιτητές των Σχολών; Γενικά για τις άδειες και τους φαντάρους έχουμε πολλά ερωτήματα, οπότε πείτε μας λίγο γι’ αυτό...
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως σας είπα, οι άδειες αρχίζουν να υλοποιούνται από αύριο. Ασφαλώς και έπρεπε να μιλήσω πρώτα για τους φοιτητές των Σχολών διότι είναι δύο μήνες μέσα, αλλά ασφαλώς και πλέον αρχίζουν να υλοποιούνται οι άδειες, όπως άλλωστε είχαμε πει.
Θα ζυγίσουμε τα δεδομένα. Να ξέρετε ότι έτσι κι αλλιώς το προσωπικό στις Μονάδες -δεν θέλω να κάνω διάκριση μεταξύ Στρατευσίμων και Μονίμων- είχε τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει με εξόδους. Για τους ντόπιους αυτό φυσικά ήταν πλεονέκτημα γιατί έβγαιναν και πήγαιναν στα σπίτια τους. Αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο για κάποιον που ήταν από μακριά, αλλά σε κάθε περίπτωση υπήρχε αυτό το σύστημα σε εξέλιξη. Τώρα φυσικά θα αρχίσουν να δίδονται και οι απαραίτητες άδειες. Σ’ ένα μήνα θα έχουμε και την κατάταξη της νέας ΕΣΣΟ, η οποία αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού, δεν έγινε στις αρχές Μαΐου.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Έχει αναβληθεί άλλη φορά η παρουσίαση ΕΣΣΟ στο Στρατό, κ. Παναγιωτόπουλε;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν νομίζω. Βέβαια δεν παρακολουθώ αυτά τα θέματα σε βάθος δεκαετίας όπως καταλαβαίνετε, αλλά είναι εντελώς ασυνήθιστο, συζητώντας με τους επιτελείς. Έπρεπε να ληφθεί αυτό το μέτρο δεδομένου ότι θα είχαμε μικρή ζήτηση. Ασφαλώς και μέσα σε αυτή την κατάσταση λίγοι θα ήθελαν να καταταγούν στην ΕΣΣΟ του Μαΐου. Δεν ξέρω αν υπάρξει αλλαγή δεδομένων μέχρι τον Ιούνιο, αν όμως ελεγχθεί η κατάσταση νομίζω θα αλλάξει και η γενική ψυχολογία.
Πάντως, θα ήθελα να το πω αυτό γιατί νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, είχαμε λίγα κρούσματα σε όλο το εύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, πολύ λίγα σε όλη την Ελλάδα.
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ: Και είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχει συνωστισμός και οι πρωινές αναφορές είναι…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει και πλήρης λειτουργικότητα. Δεν μπορούν τα Στελέχη να μείνουν σπίτι και να μην κάνουν αυτά που κάνουν κάθε μέρα.
Προχθές ας πούμε -για να το πω κι αυτό γιατί διέφυγε της προσοχής- οι Ιταλοί δεν ήταν σε θέση -και το σημειώνω- να πραγματοποιήσουν αυτές τις πτήσεις Έρευνας και Διάσωσης για το καναδικό ελικόπτερο που έπεσε στα νερά τους -κοντά μεν στην Κεφαλλονιά αλλά στα δικά τους νερά- και ζήτησαν τη συνδρομή μας. Το ελληνικό ελικόπτερο ήταν εκεί. Χθες ήταν και C-130 για να πραγματοποιήσει υπερπτήσεις ψάχνοντας μήπως βρει τίποτε.
Δυστυχώς η τραγωδία αυτή δεν είχε αίσιο τέλος, ήταν ένα τραγικό στρατιωτικό δυστύχημα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν εκεί, σε περιοχή που δεν ήταν περιοχή ευθύνης τους, αν θέλετε. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούν την επιχειρησιακή τους ικανότητα, τη λειτουργικότητά τους και ότι εκείνοι που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το έκαναν σωστά.
Τώρα θα πρέπει να προσέχουμε πολύ γιατί -όπως σας 

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022