ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ «ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»!!

Το blog θα ενημερώνεται σε αργούς ρυθμούς αλλά δεν θα σταματήσει την ενημέρωση έως τότε..

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Θα χαρώ να με συναντήσετε και εδώ: @mgvavour

Θα χαρώ να με συναντήσετε και εδώ:


@MariaCretan - Chadzidakis Vavouranakis

@mgvavour
http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» με απαίτηση αναγνωστών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» με απαίτηση αναγνωστών.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019:Από τον Σεπτέμβριο ε.έ.και με την επιστροφή από τις διακοπές, η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη και ο Γιάννης Βαβουρανάκης,θα βρίσκονται σε «ανοιχτή» επικοινωνία μαζί σας στο e-mail v.ch.maria@gmail.com, απαντώντας αμέσως (την ίδια στιγμή) σε ερωτήματα, προτάσεις, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για σχετικές αναλύσεις με άρθρα και γενικώς σε ο,τιδήποτε θα θέλατε να δείτε δημοσιευμένο στην «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ή κινεί το ενδιαφέρον σας, είτε αυτό αφορά τις Αχαρνές,είτε γενικότερα θέματα.Θα απαντώνται μόνον ΕΠΩΝΥΜΕΣ επαφές με ΥΠΑΡΚΤΑ(ελεγχόμενα) e-mails.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με επιθυμία αναγνωστών μας και ανταποκρινόμεθα σ’ αυτή κατά το δυνατόν.

Ορίζεται σε μία φορά ανα εβδομάδα,θα γίνεται στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά, και στο τέλος της πρώτης «συνάντησης», θα ορίζεται η επόμενη.

Η πρώτη επαφή μας θα πραγματοποιηθεί την 4η Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 22.00 και θα διαρκεί για μία ώρα περίπου.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: NOMOΣ:ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ..-Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ:ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΕΛΙΣΣΙ.....-"ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ" και το ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΑΦΙ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (1) ....-

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ.Υπ.Π.τ.Π συνεντεύξεις Αθήνα, 19 Ιουνίου 2019

O Νίκος Δένδιας στον ραδιοφωνικό σταθμό
«Alpha 98.9»:  Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα σύμφωνα με τις κομματικές του ανάγκες

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξησήμερα το μεσημέρι  στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Λώρα Ιωάννουστον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9 FM».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για την συνεννόηση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις:

·        Είμαστε κόμμα που πάντοτε και ιστορικά στήριξε την κάθε κυβέρνηση όταν υπήρχε εθνικό ζήτημα. Αυτό που απαιτούμε είναι σοβαρότητα και ενημέρωση. Όταν βλέπουμε την Κυριακή αιφνιδιαστικά να συνέρχεται το ΚΥΣΕΑ και μετά ο Υπουργός Άμυνας να λέει ότι δεν έχει φόβο θερμού επεισοδίου, το οποίο είναι σε αντίφαση με αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός - ότι κοιμάται το βράδυ με τον φόβο του θερμού επεισοδίου- εμείς τι να καταλάβουμε δηλαδή;


·        Δε θέλουμε να γίνει καπήλευση της εθνικής ανάγκης από τις κομματικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν έχει δείξει ποτέ εθνική υπευθυνότητα η κυβέρνηση αυτή. Είναι μια κυβέρνηση που τα εθνικά θέματα,  όπως το Μακεδονικό, τα αντιμετωπίζει κατά το δοκούν και κατά  τις κομματικές της ανάγκες.

·        Η Τουρκία πολλές φορές προσπαθεί να πετύχει αλλαγή του καθεστώτος, είναι φανερό ότι πειραματίζεται με διάφορες σκέψεις. Εμείς,  όπως πάντοτε,  πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και σταθερότητα στην πάγια επιδίωξη των εθνικών μας στόχων.


·        Την πλήρη πληροφόρηση δε μπορεί ποτέ να την έχει η αντιπολίτευση. Από την ίδια την φύση αυτών των πραγμάτων και το απόρρητο  ορισμένων εξ’ αυτών. Την πλήρη εικόνα την έχει πάντα η κυβέρνηση. Εμείς παρατηρούμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά όταν βλέπουμε Κυριακή να συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ και δύο ώρες μετά ο Υπουργός Άμυνας της χώρας  λέει ότι δεν έχει φόβο θερμού επεισοδίου και ότι ο ίδιος δε θα είναι υποψήφιος Βουλευτής, σας δημιουργεί αυτό την εντύπωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει κάτι να “σκαρώσει”;

·        Αν υπάρχει εθνική ανάγκη, θα στηρίξουμε πάντοτε την εθνική προσπάθεια.  Αλλά είναι άλλο αυτό, και άλλο να γίνουμε κομμάτι σε ένα “παζλ εκλογικού σχεδιασμού” του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου:

·        H Χρυσή Αυγή είναι εργαλείο της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης. Δε μπορώ να χαρακτηρίσω όλο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του μετέχοντες σε αυτό, αλλά είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να ευνοήσει την Χρυσή Αυγή. Αλλιώς, στο άρθρο το συγκεκριμένο (του Ποινικού Κώδικα) όπου υπάρχει ελάφρυνση της ποινικής πρόβλεψης για τον επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, ποιος είναι επίδικος επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης σε αυτή τη συγκυρία; Ένας μόνο, άρα λοιπόν σε ποιόν “κλείνει το μάτι” αυτή η ρύθμιση; Ρύθμιση που έρχεται μάλιστα την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή, με την αντιπολίτευση σύσσωμη απούσα.

·        Δεν εξομοιώνω τον κ. Βελόπουλο με την Χρυσή Αυγή. Δεν μετείχε σε βία και φόνους.  Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε κόμμα που έχει την υπόνοια ότι μπορεί  να πάρει μια ψήφο από την Νέα Δημοκρατία, έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να το βοηθήσει. Ότι μέσα στον εκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να δημιουργήσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία, δε νομίζω ότι θα εκπλαγεί κανείς αν του το πούμε.

Για τα προβλήματα του Νότιου Τομέα της Αθήνας:

·         Δε θα το δω σαν πρόβλημα, αλλά σαν μια τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία της Αθήνας.  Το παραλιακό μέτωπο, το Ελληνικό, το περιβάλλον στον ορεινό όγκο του Υμηττού, τα συγκοινωνιακά έργα σταθερής τροχιάς, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως το ρέμα της Πικροδάφνης, συνιστούν μια τεράστια ευκαιρία για να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων όχι μόνο του ενός εκατομμυρίου που ζει σε αυτή την περιοχή, αλλά συνολικά του Λεκανοπεδίου.   

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2019


Άρθρο του υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθήνας, Νίκου Δένδια, στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» 


            Ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε στην εξουσία τάζοντας στους πάντες τα πάντα,  επικαλούμενος μια κοινωνικά δίκαιη πολιτική, με την εκλογική μεγέθυνσή του να είναι απότοκο της οικονομικής κρίσης. Αποχωρεί από τη διακυβέρνηση της χώρας έχοντας αφήσει πίσω του τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς, μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις για τη μεσαία τάξη και ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης για τα ασθενέστερα στρώματα. 

            Το γεγονός ότι τα ποσοστά της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, παρέμειναν σε επίπεδα Βουλγαρίας – Ρουμανίας και το 2018, είναι ενδεικτικό των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησής του, παρά τους… πανηγυρισμούς  για την ψευδεπίγραφη «έξοδο από την κρίση».     Πρόκειται για μία διακυβέρνηση που κατέστησε την Ελλάδα την πρώτη μεταλαϊκιστική κοινωνία στην Ευρώπη και κατέρριψε τους επί δεκαετίες μύθους της Αριστεράς.

            Η μοναδική αρχή που τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν αυτή της εξυπηρέτησης ημετέρων, όπως απέδειξαν οι διορισμοί συγγενών και φίλων ακόμη και τα τελευταία 24ωρα κατά τα οποία παρέμεινε ανοιχτή η Βουλή, παρά την κατακραυγή της κοινής γνώμης. Επρόκειτο για μία ακόμη μαύρη απόχρωση που ήρθε να προστεθεί στο έρεβος ασυναρτησίας της κυβερνητικής θητείας.        

            Αυτή η Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι ομιλά εξ ονόματος «των πολλών»  και κατά των «λίγων», που κατ’ αυτήν εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, επέφερε τα παρακάτω, μεταξύ άλλων, αποτελέσματα, με  τη «δίκαιη» πολιτική της:

·         Κατασχέσεις σε 1. 250. 000 πολίτες
·         Ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία που ξεπερνούν τα 104 δισ. ευρώ 
·         Πάνω από 100.000 κλειστά βιβλία ελεύθερων επαγγελματιών.
·         27 νέους φόρους
·         21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων

            Πρόκειται για μία πολιτική που ισοπέδωσε τους πάντες και ακόμη περισσότερο τους  οικονομικά ασθενέστερους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει να υποστηρίζει ότι η επιλογή αυτή ήταν «δίκαιη και έγινε πράξη», σύμφωνα με το δόγμα του σουρεαλιστικού νέο-μαρξισμού που πρεσβεύει και το οποίο βιώσαμε επί πέντε σχεδόν χρόνια. 

            Ειδικά για την υπερφορολόγηση, τον μόνιμο παρονομαστή της οικονομικής πολιτικής της απερχόμενης Κυβέρνησης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι  η χώρα μας έχει από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη για τις επιχειρήσεις και σίγουρα τους υψηλότερους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη που φθάνουν το 39,65% (συντελεστές κερδών και μερισμάτων).

            Βυθισμένη στον ερασιτεχνισμό της, η απερχόμενη Κυβέρνηση θεώρησε μάλιστα «θρίαμβο» την υπέρβαση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος! Δεν σταματά όμως στην οικονομία η τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η ζημιά στο σύνολο της  πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας είναι πολύ μεγάλη, σε κάθε τομέα:  Στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Ασφάλεια, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Εξωτερική Πολιτική.

            Η ζημιά δε που προκάλεσε στους θεσμούς, στη Δικαιοσύνη, στις Ανεξάρτητες Αρχές, στο ίδιο το Κοινοβούλιο, στη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ασύλληπτη.  Και επειδή η ελληνική κοινωνία έχει βάρβαρα εξαπατηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε ξεκάθαρα να γνωρίζει τι πρεσβεύει σε αντιδιαστολή η  Νέα Δημοκρατία, η οποία φιλοδοξεί να είναι η νέα Κυβέρνηση του τόπου.

            Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη της ελεύθερης οικονομίας,  στη δύναμη του ελεύθερου ανθρώπου, στη συνάρθρωση του Κράτους, της αγοράς και της κοινωνίας, στην ατομική συνείδηση και ευθύνη. Πιστεύουμε στον ορθολογισμό, στην ανεκτικότητα, στον πλουραλισμό των απόψεων, στην πολιτική ευπρέπεια, στον κριτικό λόγο, στο μέτρο, στην κοινωνική ευαισθησία, στη στήριξη και λειτουργία των θεσμών, χωρίς τους οποίους η Δημοκρατία δεν υπάρχει, στα θεσμικά αντίβαρα, στον  σεβασμό της Δικαιοσύνης, στην αυθεντία και την εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, στο δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια απέναντι στη νέα γενιά των Ελλήνων και  στις ευκαιρίες που οφείλουμε να της προσφέρουμε.

            Στεκόμαστε απέναντι στον λαϊκισμό και το ψέμα, απέναντι στη διάβρωση των θεσμών, απέναντι στην απόπειρα άλωσης του κρατικού μηχανισμού, απέναντι στη ρηχή ηθικολογία και στις πολιτικές τερατογεννέσεις.

            Στεκόμαστε, επίσης, απέναντι στις διλημματικές  ψευδεπίγραφες υπεραπλουστεύσεις, απέναντι στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής και  απέναντι στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας.
           
            Πιστεύουμε πάνω απ’ όλα στην εθνική ενότητα και τη σύνθεση. Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μία δίκαιη διακυβέρνηση, χωρίς ταξικό πρόσημο, διχαστική λογική και ρητορική μίσους.

            Απευθυνόμαστε με σεβασμό, με την εμπειρία που αποκτήσαμε από τα σφάλματα του παρελθόντος, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες,  απ’ όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν ψήφισαν.

            Τους καλούμε να είναι συμπαραστάτες και σύμμαχοι στη μάχη για πρόοδο και προκοπή  της πατρίδας μας, με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου. 

            Προτάσσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης και με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στην επόμενη μέρα.

_____
Υψηλάντου 7, Αθήνα Τ.Κ. 106 76
Τηλ.: 210322 4907, 210 722 9201, φαξ: 210 724 7573


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου