"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΓΣΕΕ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εισαγωγική τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου..-QUORA:Which vitamin is good for mind health?..-GAIN reports..-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ:"ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"..-Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:Αναθεώρηση των «οδηγιών για το πρωινό» από το Συμβούλιο:....-U.S. Department of State Weekly Digest Bulletin (part 2)..-U.S. Department of State,update (part 1)..-Council of the EU..-Prime Minister, Justin Trudeau,....-KREMLIN's newest..-ΝΟRWAY's news..-ΑΑΔΕ:Με όπλο την τεχνολογία αναζητά ένα δις επτακόσια εκ.€ στην φοροδιαφυγηή του 2024..-..και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κατά του ΝΕΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ "περί bonus m2 και ύψους"..-ΑΑΔΕ:Συνέντευξις Διοικητού κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ(video)..-EUROPEAN UNION:data.europa.eu..-Οριοθέτηση περιοχών για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών..--ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:ενημέρωση..-ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Απρίλιος 2024..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις: Μάρτιος 2024..-REUTERS:Greece conducts quake drill on tourist island of Crete..-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:ενημέρωση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας,Κοινή Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου..-κ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΑΒΛΑΡΙΔΟΥ-ΜΠΑΚΑΛΗ Θερμές Πασχαλινές Ευχές..-ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ":ενημέρωση και 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές..- ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ.:ενημέρωση..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΠΡΟΚΟΠΗ,ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ..-ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES:"Athens Turns Orange Under a Saharan Dust Cloud'..-aljazeera:Athens turns orange under North Africa’s Sahara dust clouds..-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2024..-CDC update..-H κατάρα του Τουταγχαμών, γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του: Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία..-"ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ":Αγροτική Ενημέρωση..- Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023..-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΡΕΘΕΜΝΟΣ:Με επιτυχία και θετικός ο απολογισμός για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019


Με επιτυχία και θετικός ο απολογισμός για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019

Μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση πέτυχε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019, με 20 ημέρες πλούσιων καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη να χαρίζουν αξέχαστες στιγμές σε ντόπιους και ξένους!







Το θέμα του φετινού καρναβαλιού, ήταν ο «Χορός στο Χώρο και το Χρόνο», ένα θέμα που έγινε σύνθημα και μετουσιώθηκε σε μια αυθεντική ένωση των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, οι οποίοι κατάφεραν να μεταδώσουν έξω από τα σύνορα της πόλης, όλες τις βασικές αρχές που διέπουν τον πολιτιστικό αυτό θεσμό. Τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στον συνάνθρωπο, την ανιδιοτελή προσφορά και βέβαια το κέφι και τη χαρά.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων της φετινής διοργάνωσης παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, παρουσία όλων όσοι εργάστηκαν για αυτή. Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω καιρικών συνθηκών που χτύπησαν το νησί και ειδικότερα εκείνες τις ημέρες, η διοργάνωση ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, μεταθέτοντας εκδηλώσεις κ.α.

Οι πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της καρναβαλικής περιόδου, αγκαλιάστηκαν από το κοινό που τις παρακολούθησε και εξέφρασε τη θετική του κριτική, ενώ σημαντική ήταν και η στήριξη και η προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ασφάλεια και η μέριμνα των επισκεπτών σε κάθε επίπεδο, ήταν ένα ακόμη στοίχημα και στόχος που κερδήθηκε και φέτος από εκείνους που εργάστηκαν για το καρναβάλι. Ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρησή του, η Οργανωτική Επιτροπή, ο ΟΡΚ, οι υπεύθυνοι τομέων, οι εκπρόσωποι των ομάδων και φυσικά όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι επαγγελματικές ενώσεις της πόλης μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε το Ρέθυμνο, να δείξει σε όλο τον κόσμο, ότι διοργανώνει ένα από τα κορυφαία Καρναβάλια της χώρας και σαφώς το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο της Κρήτης.

 Οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, ενώθηκαν με το χορό και δημιούργησαν και φέτος μια εκρηκτική ατμόσφαιρα χαράς και διασκέδασης που κορυφώθηκε με τη μεγαλειώδη παρέλαση την τελευταία Κυριακή.

Κατά την παρουσίαση του φετινού απολογισμού, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ και της οργανωτικής επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, κα ΠέπηΜπιρλιράκη, τόνισε ότι:«Παρά τις δυσκολίες, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2019, κατάφερε για άλλη μια φορά, να ενώσει, να συγκεντρώσει, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει χιλιάδες κόσμου που το έζησαν, το παρακολούθησαν από κοντά, ή το είδαν μέσα από τις τηλεοράσεις τους σε όλη τη χώρα, σε μια, ομολογουμένως, εξαιρετική μετάδοση. Το αποτέλεσμα, για ακόμη μια χρονιά, ήταν θετικό. Σε όλους τους τομείς: Κοινωνία, Πολιτισμός, Οικονομία, Ανάπτυξη. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2019, έβαλε άλλο ένα λιθαράκι σε όλα αυτά». Η κα. Μπιρλιράκησε ένα προσωπικό απολογισμό της, μετά από 13 χρόνια στην θέση ευθύνης που ανέλαβε από τον Δήμαρχο, την ηγεσία της διοργάνωσης, ανέλυσε την πορεία και την εξέλιξη του σημαντικού για το Ρέθυμνο και όχι μόνο, Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Ανακοινώνοντας ότι αυτή ήταν και η τελευταία της χρονιά σε αυτή τη θέση, δήλωσε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «Καταφέραμε να κάνουμε το Καρναβάλι μας ξακουστό σε όλη την Ελλάδα. Να δεχόμαστε πάνω από 100.000 επισκέπτες. Να συμμετέχουν στη Μεγάλη Παρέλαση περίπου 15.000 καρναβαλιστές (αγγίξαμε και τον αριθμό των 17.000), πολλοί απ’ αυτούς από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέραμε σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα στον τόπο μας. Εκτιμώνται πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα μήνα, το δεύτερο μεγαλύτερο έσοδο για την πόλη μας, μετά την τουριστική σεζόν».

 Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, οι: κα Μπιρλιράκη, κα.Μανετάκη, κ. Μαρκαντώνης και κ. Μανουσάκης ανέπτυξαν τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης και τα αποτελέσματα σύμφωνα με τους στόχους που είχαν τεθεί.

Ακολούθησαν οι υπηρεσιακές αναφορές των κ. Γ. Γύπαρη διευθυντή της ΚΕΔΗΡ, και της Εκπροσώπου των Υπηρεσιών του Δήμουκας Ν.Γκολφινοπουλου, καθώς και οι αναφορές των εξωτερικών συνεργατών κ. Ασαργιωτάκη της Cretanartproductions και κ. Καπετανάκη και καςΚαψάλη, υπεύθυνων επικοινωνίας και προβολής οι οποίοι και παρουσίασαν εκτενώς τους τρόπους, τα ποιοτικά και τα ποσοτικά στοιχεία και τα μέσα προβολής του ΡεθεμνιώτικουΚαρναβαλιού 2019.

«Αν μη τι άλλο, η πόλη του Ρεθύμνου είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο χτίζεται κάθε χρόνο το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι με τον επισκέπτη να τα ζει όλα σε κοντινές αποστάσεις και σε ένα ιδιαίτερο και γραφικό περιβάλλον», όπως τόνισε ο υπεύθυνος της δημιουργικής επικοινωνίας, Στέλιος Καλογεράκης.

Σ’ αυτό το πνεύμα και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού μέσω του προέδρου ΟΡΚ Χρήστου Αλεξάκη, ευχαρίστησαν από πλευράς τους την διοργάνωση, τους φορείς και όλους όσοι συνετέλεσαν με την προσφορά τους και τη συμβολή τους στο να περάσουν όλοι καλά, μιας και φέτος παρά τις καιρικές παραφωνίες, όλα κύλησαν ευχάριστα και οι ομάδες απόλαυσαν ακόμα έναν υπέροχο κύκλο καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Τα σώματα ασφαλείας αναφέρθηκαν στην φετινή διοργάνωση, ως μια ήσυχη γι’ αυτούς χρονιά, αναγνωρίζοντας ότι η δουλειά όλων στην πρόληψη, πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης, απέφερε καρπούς. Εργάστηκαν αθόρυβα και αποτελεσματικά διενεργώντας 2.473 προληπτικούς ελέγχους και θωρακίζοντας την ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής που είχε υπερπολλαπλασιαστεί. Η προσέλευση των επισκεπτών κατά το τελευταίο τριήμερο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας και του Λιμενικού, ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ. Α. Βουρβαχάκης, για το θέμα το θέμα του αλκοόλ, καθώς κάθε χρόνο και παρόλο που ο αριθμός καρναβαλιστών και επισκεπτών αυξάνεται τα περιστατικά κατάχρησης αλκοόλ μειώνονται. Από τα 60 συνολικά περιστατικά που σημειώθηκαν, μονάχα τα 20 χρειάστηκαν διακομιδή στο νοσοκομείο, ήταν δηλαδή μειωμένα στο μισό σε σχέση με πέρυσι, ενώ η περιφρούρηση των Ομάδων ήταν υποδειγματική, αφού οι Εθελοντές του Σώματος του Ερυθρού Σταυρού, μπορούσαν άμεσα να επέμβουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα γίνει και επίσημη καταγραφή των οικονομικών και όχι μόνο ωφελειών της τοπικής αγοράς και κοινωνίας από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, σε συνεργασία μάλιστα με τα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου και άλλων Ιδρυμάτων της Κρήτης, όπως έχει ήδη αναφερθεί από τη διοργάνωση.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού του Ρεθύμνου πέτυχαν το στόχο τους, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου,  οι πληρότητες σε πολλά ξενοδοχεία έφτασαν στον απόλυτο 100%, ενώ συνολικά κατά μέσο όρο ξεπέρασαν το 90%. Σημαντικό είναι επίσης, ότι οι εθνικότητες των επισκεπτών από το εξωτερικό, εμφάνισαν μια σημαντική αύξηση από τις ΗΠΑ και την Σκανδιναβία, ενώ ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι και από την Βρετανία και τη Γαλλία.Ζωντανό παράδειγμα πολιτιστικής ανταλλαγής στη φετινή διοργάνωση ήταν το πολυπληθές γκρουπ των Ιταλών Σημαιοφόρων από το Γκούμπιο της Ιταλίας, που συμμετείχαν με δικό τους εντυπωσιακό τρόπο στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Την ολοκλήρωση του απολογισμού έκανε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους και εκθείασε για άλλη μια φορά την συγκρότηση και την υπευθυνότητα των Ομάδων, αναφέρθηκε στην πανελλαδική πια απήχηση του θεσμού, καθώς είναι πλείστες πια οι αναφορές μέσων ενημέρωσης παγκρήτιας και πανελλαδικής εμβέλειας στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

Χαρακτηριστικό ήταν και το παράδειγμα που έφερε στην επιφάνεια, μεταφέροντας τα λόγια του γενικού Διευθυντή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κου Δανιηλίδη ο οποίος παρευρέθηκε ως Μεγάλος Χορηγός στο Καρναβάλι, ότι το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έχει γιγαντωθεί και έχει φέρει στην κοινωνία τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα, που αξίζουν περαιτέρω επιβράβευσης και στήριξης. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι παρά την πολυδαίδαλη γραφειοκρατία που ενέχει το μεγάλο εγχείρημα της ανέγερσης αποθήκης για τις Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, παραμένει ψηλά στην ατζέντα και θα ευοδωθεί. Εξάλλου, η οικονομική στήριξη του θεσμού από το δημοτικό σύστημα, όπως και πλήρως σε πρακτικό επίπεδο, είναι αδιαμφισβήτητη και θα παραμείνει αδιάλειπτη.

Το Ραντεβού για το 2020 ήταν ζωντανό και ενθουσιώδες απ’ όλους τους παρευρισκόμενους!

Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού

Καλησπέρα σας,

Όπως κάθε χρόνο και, σύμφωνα με το καταστατικό, μια εβδομάδα πριν την Τελετή Έναρξης, τα άρματα των περασμένων ετών τοποθετήθηκαν και φέτος σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εικαστικό πάρκο και εξυπηρετώντας έναν τριπλό σκοπό:

1.      Τα άρματα ξαναζούν την αίγλη της έκθεσής τους στο κοινό, αποδεικνύοντας και υπενθυμίζοντας την εξαιρετική δουλειά των Ομάδων.
2.      Η πόλη στολίζεται και προσφέρει την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατήσουν σε ένα μονοπάτι τέχνης και δημιουργίας, το οποίο έχει πολλά να αφηγηθεί.
3.      Όσα άρματα δεν κοσμούν άλλες περιοχές της Κρήτης (κατόπιν αγοράς ή δανεισμού), δηλώνουν με την παρουσία τους μέσα στην πόλη, τη σύμπραξη όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι συνεργάστηκαν, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και χρήμα, αγόρασαν πρώτες ύλες, τόνωσαν την Αγορά, και, τελικά, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Καθώς, λοιπόν, αδειάζουν οι αποθήκες, δίνουν θέση στα νέα άρματα,τα οποία έχουν πολλές καινούργιες ιστορίες να διηγηθούν.
Πιο συγκεκριμένα, φέτος τα άρματα στολίστηκαν στην πλειοψηφία τους στο παραλιακό μέτωπο, το οποίο προτιμήθηκε λόγω της πληθώρας των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το κομμάτι. Τα υπόλοιπα άρματα τοποθετήθηκαν στις εισόδους και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης μας.
Οι φετινές δύσκολες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα την ανάγκη συνεχούς απασχόλησης προσωπικού, προκειμένου να συντηρηθούν τα άρματα σε καλή κατάσταση. Την τελευταία, όμως, εβδομάδα, ανέδειξαν όλη τους την ομορφιά, ικανοποιώντας κατοίκους και επισκέπτες.
Κλείνοντας, εύχομαι ολόψυχα, έμπνευση και δημιουργικότητα στους καλλιτέχνες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι οποίοι, δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας καταπλήσσουν με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.
Σας ευχαριστώ.

Κατερίνα Μανετάκη
Τακτικό μέλος Οργανωτικής Επιτροπής ΡΚ 2019
Εκπρόσωπος Καρναβαλικών Ομάδων

Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού
Καλησπέρα σας,


Ο Χορός μας στον Χώρο και τον Χρόνο ξεκίνησε με ένα μεγάλο StreetParty στο Ηράκλειο (9.2), έξω από τη Loggia, ενώ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένοStreetParty στα Χανιά (12.2).

Οι μέρες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού συνεχίστηκαν με την εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης (21.2), γεμάτη χορό, μουσική, τις δημιουργίες των Ομάδων, τον Βασιλιά Καρνάβαλο να δέχεται κριτική από την Βασίλισσα του Παλιού Καρναβαλιού και τον εξαιρετικό performer Τόνι Σφήνο, σε ένα live που θα μείνει αξέχαστο σε όλους τους παρευρισκομένους.
            Ακολούθησε το επετειακό 30ό Κυνήγι Θησαυρού (23-24.2), με πολλές εκπλήξεις και άψογη διοργάνωση από την Ομάδα Έκατσ’ η Κουτσή Κατσίκα, ενώ, η Τσικνοπέμπτη (28.2) βρήκε κατοίκους και επισκέπτες, γεμάτους κέφι και διάθεση, να διασκεδάζουν στα οχτώ σημεία τσικνίσματος των Ομάδων.
            Ο Χορός του ΟΡΚ (2.3) ταξίδεψε πίσω στα 80’s, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να θυμηθούν αυτήν την όμορφη δεκαετία και να διασκεδάσουν με τα σατιρικά σκετς των Ομάδων.
Το 22ο Παιδικό και το 4ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού συνδυάστηκαν άριστα με το 1οCarnivalRun (2-3.3), δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς Κυνηγούς να τρέξουν, να ψάξουν και να ανακαλύψουν κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης.
Ακολούθησαν οι Παλιές Ελληνικές Καντάδες (5.3), οι οποίες ανέδειξαν το άρωμα και τις μελωδίες μιας άλλης εποχής στους δρόμους του Ρεθύμνου, ενώ, τη σκυτάλη πήρε η Καρναβαλική Ποδηλατοπαρέλαση (7.3), εμφανώς ανανεωμένη, με νέα, μεγαλύτερη διαδρομή και βασισμένη σε φρέσκιες ιδέες.
Οι Κρητικές Καντάδες (8.3) συγκίνησαν, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη μουσική παράδοση του νησιού μας και η Παιδική Παρέλαση (9.3) ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σε συμμετοχή, καθώς, η πόλη μας γέμισε από τους μικρούς Καρναβαλιστές, οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Το ίδιο βράδυ, η Νυχτερινή Παρέλαση απέδειξε ότι, πλέον, αποτελεί μια αυτόνομη σημαντική διοργάνωση, αλλά και τον καλύτερο προπομπό για τη Μεγάλη Γιορτή του Ρεθύμνου.
Την Κυριακή 10.3, 38 Ομάδες με 32 άρματα παρέλασαν στους δρόμους της πόλης, με την παρουσίαση της Ιωάννας Μαλέσκου και του Νίκου Αναδιώτη, να μεταδίδει πανελλαδικά με άψογο τρόπο, το μήνυμα και τη φιλοσοφία πίσω από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.
Η εντυπωσιακή Τελετή Λήξης παρέσυρε τους δεκάδες χιλιάδες Καρναβαλιστές και επισκέπτες σε ένα αξέχαστο πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ, η Καθαρά Δευτέρα (11.3) περιελάμβανεπαραδοσιακά Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα στην πόλη και τους οικισμούς του νομού Ρεθύμνης. 
Έτσι, λοιπόν, ολοκληρώθηκε ένα ακόμα Καρναβάλι στο Ρέθυμνο, ένα Καρναβάλι που αγκάλιασε νέες ιδέες και καινούργιους ανθρώπους, στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη, αρτιότερη και ασφαλέστερη διοργάνωσή του.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που ακολούθησαν τα βήματά μας σε αυτόν τον Χορό, αφήνοντας έτσι και το δικό τους πολύτιμο αποτύπωμα στον Χώρο και τον Χρόνο.

Νίκος Μαρκαντώνης
Τακτικό μέλος Οργανωτικής Επιτροπής ΡΚ 2019
Εκπρόσωπος Καρναβαλικών Ομάδων



Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού


Αγαπητοί φίλοι,
Είμαστε πολλοί εδώ απόψε που μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία. Καρναβαλιστές από κούνια. Άνθρωποι που κάθε χρόνο περιμένουμε το χειμώνα για να ζήσουμε το Ρεθεμνιώτικο.  Άνθρωποι που έχουμε ντουλάπες και δωμάτια γεμάτα με στολές σε όλα τα νούμερα, τα χρώματα, τα σχέδια. Και ένα βιβλίο με χιλιάδες αναμνήσεις χαράς και γιορτής, με πολλές σελίδες ακόμη λευκές για τα καρναβάλια που θα έρθουν.
Προσωπικά στάθηκα ιδιαίτερα τυχερή, διπλά τυχερή θα έλεγα, διότι πριν από 13 χρόνια είχα την τύχη και την τιμή, να μου ανατεθεί από το Δήμαρχο μας Γιώργη Μαρινάκη, το τιμόνι αυτής της διοργάνωσης. Και, με την ιδιότητα αυτή, συνεργάστηκα με όλους τους φορείς του τόπου μου , τους γνώρισα προσωπικά, και μαζί, φτάσαμε μέχρι σήμερα εξελίσσοντας , με άριστη συνεργασία και κοινούς σκοπούς, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, σε σοβαρά επίπεδα ασφάλειας και συνέπειας.
Νιώθω συγκίνηση σήμερα ενώπιόν σας, που, για 13η χρονιά είμαι  στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω  τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων το Δήμου μας για το 2019, που χαρακτηρίστηκαν από επιτυχία. Μια επιτυχία που εισπράξαμε από τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες μας από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με την διοργανώτρια Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, να περνά μια δύσκολη περίοδο, ίσως τη δυσκολότερη από την επανίδρυση της. Η ΚΕΔΗΡ βρίσκεται ακόμα μέσα στη δύνη του ελέγχου, υποθέσεις της βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης, έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, έχει κλίμα τρομοκρατίας προς υπαλλήλους και αιρετούς, και όλα αυτά βεβαίως στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.
 Αναγκαστήκαμε φέτος να απευθυνθούμε σε εξωτερικούς συνεργάτες, είτε με πρόχειρους διαγωνισμούς, είτε μέσω βοήθειας των χορηγών μας.
Συνεργάτες, που δούλευαν για πρώτη φορά για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.
Οι γνωστοί – άγνωστοι χαιρέκακοι θα περίμεναν ή μάλλον θα ήλπιζαν ότι θα αποτύχουμε στη φετινή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού…
Κι όμως τα Καταφέραμε!
Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία χτυπά το νησί μας και αναγκαζόμαστε να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, αναβολής και μετάθεσης πολλών μεγάλων εκδηλώσεων.
Κι όμως τα καταφέραμε!
Η μόνη προγραμματισμένη εκδήλωση που δεν έγινε, ήταν στα Χανιά, λόγω καιρού.



Λίγους μήνες πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές είδαμε πολλούς μεγάλους και μικρούς Δήμους της Κρήτης, να ενεργοποιούνται και να ενισχύουν με κάθε τρόπο, τα δικά τους Καρναβάλια, καλώντας τους Δημότες τους να συμμετέχουν σε αυτά και να μείνουν στους τόπους τους. Ακόμα και μικρά σχολικά Καρναβαλάκια, φέτος μεγάλωσαν! Θεμιτό, αναμενόμενο και λογικό. Και μακάρι να συνεχίσουν έτσι.
Παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2019, κατάφερε για άλλη μια φορά, να ενώσει, να συγκεντρώσει, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει χιλιάδες κόσμου που το έζησαν, το παρακολούθησαν από κοντά, ή το είδαν μέσα από τις τηλεοράσεις τους σε όλη τη χώρα, σε μια ομολογουμένως εξαιρετική μετάδοση.
Όσο για το αν έγιναν λάθη και παραλήψεις στη φετινή διοργάνωση, απαντώ ότι φυσικά και έγιναν. Και αυτές αφορούν όπως πάντα τον ευγενή μικρόκοσμό μας, δηλαδή τους ανθρώπους που ενεργά εμπλέκονται και εργάζονται για αυτή τη διοργάνωση καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Την ΚΕΔΗΡ, την οργανωτική επιτροπή, τον ΟΚΡ, τους υπεύθυνους τομέων και τους επικεφαλής των Καρναβαλικών ομάδων.
Δεν λέω «Ότι έγινε, έγινε», αλλά οφείλω να έχω και να βλέπω τη μεγάλη εικόνα.
Δηλαδή το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα για ακόμη μια χρονιά ήταν θετικό. Σε όλους τους τομείς: Κοινωνία, Πολιτισμός, Οικονομία, Ανάπτυξη. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2019, έβαλε άλλο ένα λιθαράκι σε όλα αυτά. Τα υπόλοιπα, θα τα συζητήσουμε αναλυτικά, με θετική καλή διάθεση και θα τα λύσουμε. Όπως πάντα κάνουμε, αλλιώς δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ μέχρι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.
Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι οι άνθρωποι του. Αυτό είπα πριν λίγες μέρες σε δήλωση μου, με την επιθυμία να ευχαριστήσω δημόσια  όλους σας. Αυτό λέω και σήμερα και σας ευχαριστώ και πάλι.
Κάπως έτσι φανταζόμουν 12 χρόνια πριν, όταν ανέλαβα την προεδρία της ΚΕΔΗΡ και της Οργανωτικής Επιτροπής, το αποτέλεσμα της δικής μου θητείας :





ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ  ΓΝΩΣΤΟ.
Να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να αναδείξω ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΉΞΕΡΑ ΤΌΣΟ ΚΑΛΆ : την ψυχή και τη δύναμη, όλων αυτών των ανθρώπων. Την σοβαρότητα των προθέσεών τους για υψηλού επιπέδου δράσεις και μηνύματα. Να στηρίξω, να βοηθήσω, να οργανώσω, να παλέψω, να δουλέψω, ώστε αυτός ο θεσμός να πάρει τη θέση που του ανήκει  :  Να γίνει δηλαδή το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, αυτό που είναι σήμερα. Ένα από τα τρία μεγαλύτερα Καρναβάλια της χώρας, το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Κρήτη και ίσως το πληρέστερο σε ουσία και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα! Ένα Ρεθεμνιώτικο που είναι μέλος παγκοσμίων δικτύων Καρναβαλικών Πόλεων του Κόσμου και προσκαλείται σε Διεθνή Συνέδρια τα οποία μελετούν τα πολιτιστικά και κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των κοινωνιών μέσω των Καρναβαλιών .
Για τους αριθμούς είναι εύκολο να θυμηθούμε. Παραλάβαμε ένα Καρναβάλι το 2006 με 5.000 καρναβαλιστές και 20.000 επισκέπτες, με προϋπολογισμό άνω των 150.000 ευρώ από το Δήμο.
Τι καταφέραμε 12 διοργανώσεις μετά; Να μην περάσουμε ποτέ τον προϋπολογισμό του Δήμου. Να κάνουμε το Καρναβάλι μας ξακουστό σε όλη την Ελλάδα. Να δεχόμαστε πάνω από 100.000 επισκέπτες. Να συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση περίπου 15.000 καρναβαλιστές ( αγγίξαμε και το νούμερο 17.000) πολλοί απ’ αυτούς από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.. Να επεκτείνουμε τις νύχτες παραμονής των επισκεπτών μας, να γεμίζουν τα ξενοδοχεία μας, να δουλεύουν τα καταστήματα όλων των ειδών της πόλης και των περιχώρων.
Καταφέραμε να προσθέσουμε και να εδραιώσουμε  δυναμικές εκδηλώσεις  :
  • την τελετή Έναρξης, μια εξαιρετικά δομημένη και πλούσια μεγάλη εκδήλωση,
  • την μικρή μας Νυχτερινή Παρέλαση, ως  άλλη  μια Μεγάλη Παρέλαση,  και,
  • την τελετή Λήξης μια μεγάλη Γιορτή που όλοι περιμένουν!
Όσον αφορά την Παιδική Παρέλαση με τις άπειρες προοπτικές καθώς και την νέα μας εκδήλωση CarnivalRun, είναι ζωντανά παραδείγματα ατέρμονων καινοτόμων προτάσεων των μελών των Ομάδων τις οποίες ο Δήμος και η διοργάνωση στηρίζει από την πρώτη στιγμή - και έτσι ανθίζουν και εδραιώνονται γοργά και σταθερά.
Το σύστημα ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ: Γεννήθηκε μετά από πρόταση της καςΒίκηςΒαμιεδάκη  ( υπεύθυνης επικοινωνίας επί σειρά ετών) για συμμετοχή όλων των επαγγελματιών  της κοινωνίας μας που θα θέλαμε όλοι να συμπορεύονται , έστω και σημιολογικά,στην προσπάθεια των ομάδων και του Δήμου.
Τίποτα εμπορικό δεν είχε και δεν έχει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, όσο μεγάλο και αν έγινε. Κανένα Άρμα δεν έχει εμπορικό σήμα ή ταμπέλα, καμιά στολή δεν έχει σήμα  χορηγού. Επαγρυπνούμε όλοι δε, όσο μπορούμε, έναντι στην αισχροκέρδεια
Άλλα μηνύματα εκπέμπει αυτή η Διοργάνωση: Κοινωνικά μηνύματα ουσίας. Για την Αλληλεγγύη, για τον Εθελοντισμό, για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, για την προστασία της Φύσης και τόσα άλλα, που με μια φωνή οι Ρεθεμνιώτες μεταδίδουν σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με το Παν/μιο Κρήτης και κοινωνικούς φορείς αναπτύξαμε κοινωνικά μηνύματα όπως :
 1.μήνυμα ενάντια στο bulling 2 προσβασιμότητα για όλους γιατί η Γιορτή μας είναι για όλους 3. Γίνε ο καλύτερός σου εαυτός  κ.α.





Με μεγάλα προγράμματα επικοινωνίας, με ικανούς επαγγελματίες πίσω από την οργάνωση τους, καταφέραμε να επιτύχουμε τεράστια προβολή για την πόλη μας και για το Καρναβάλι. Κάναμε πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους και bloggers πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας  πρεσβευτές του τόπου και των ιδεών μας.
Οι ίδιοι άνθρωποι, αναγνωρίζοντας την κοινωνική ωφέλεια του φαινόμενου
 « Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι» αναδεικνύουν τον τόπο μας και μας προστατεύουν παράλληλα με εκτίμηση και επαγγελματισμό.
… .Εδώ θέλω να φέρω σαν παράδειγμα τον άτυχο χαμό του 20χρονου ο οποίος χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας και δυστυχώς απεβίωσε μόλις πριν λίγες μέρες.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το άτυχο παλληκάρι και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
 Ευχαριστούμε δε και αυτά τα ΜΜΕ  που δεν αναφέρουν το ατύχημα ως συμβάν του Καρναβαλιού,  αναγνωρίζοντας την αλήθεια και εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε και οποτεδήποτε με τις ίδιες συνθήκες……


Επιστρέφω στ’ αποτελέσματα .Φέραμε σοβαρά οικονομικά αποτελέσματα στον τόπο μας. Εκτιμώνται πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα μήνα, το δεύτερο μεγαλύτερο έσοδο για την πόλη μας μετά την τουριστική σεζόν!
Για αυτή την προσπάθεια και την επιτυχία της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν το Καρναβάλι βραβεύτηκε σε πανελλήνιο επίπεδο πριν από λίγα χρόνια!
Στην καρδιά της διοργάνωσης πετύχαμε τόσα πολλά:
Καταφέραμε να εξαφανίσουμε το αλκοόλ από τα Άρματα, να υποδείξουμε και  να αποδείξουμε στον κόσμο ότι δεν χρειάζεται το αλκοόλ για να διασκεδάσει. Και, με στοχευμένη επίμονη καμπάνια, ενώ στις πρώτες διοργανώσεις υπήρχαν κάποιες εκατοντάδες ατυχή περιστατικά (μόνο σε μία μέρα), φτάσαμε σε διοργάνωση που διαρκεί περίπου 1 μήνα εκδηλώσεων, σε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα φέτος, με ελάχιστα, ελαφριά περιστατικά στο νοσοκομείο, καμία παραμονή ασθενούς ( όπως θα ακούσετε από τους υπεύθυνους).
Θεωρούμε ότι καταφέραμε να γίνουν συνείδηση πράγματα ουσίας. Το πόσο κακό κάνει το παρεμπόριο, οι ψησταριές, η μικρή και μεγάλη παρανομία.
Εδώ , θα σταθώ στη φετινή «μεγάλη» υπόθεση του κινητού αναψυκτηρίου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις μας ως χορηγός αλλά και ως επιχείρηση. Επειδή
ακούστηκαν πολλά από πολλούς,  δυστυχώς ακόμα  και εδώ μέσα, σχόλια από ανθρώπους που είχα την αίσθηση ότι μας γνώριζαν μέχρι σήμερα, και ότι ήξεραν ότι,

για μας, δεν είναι τα χρήματα που εισπράττουμε σαν Δήμος τίποτε άλλο παρά σεβασμός του συμμετέχοντα στον κάθε θεσμό ή κάθε εκδήλωση, επιτρέψτε μου να σας πω δυο λέξεις πάνω σ’ αυτό το θέμα και ναδιευκρινίσω τα εξής:
  
 1. στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος της μεγαλύτερης γιορτής του δήμου μας, η οργανωτική επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού δέχθηκε πρόταση για χορηγία από επιχείρηση που διατηρεί πλήρως αδειοδοτημένη αυτοκινούμενη κινητή καντίνα με την οποία θα ήθελε να προβάλλει την επιχείρησή του μέσω του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, όπως έχει κάνει και σε άλλα φεστιβάλ και διάφορες διοργανώσεις.
 Αφού ενημερώθηκε για τα χορηγικά πακέτα επέλεξε το επίπεδο της χορηγίας στα πλαίσια της οποίας συμφωνήθηκαν πέρα από την οικονομική συνεισφορά του στην κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης:
  να προβληθεί το Καρναβάλι πάνω στο όχημά του,
  να προβληθούν οι χορηγοί του Καρναβαλιού σε ειδική οθόνη στο όχημα, και
  να χρησιμοποιηθεί το όχημα ως βοηθητικός χώρος για κάποιες εκδηλώσεις   του Καρναβαλιού
………………………………………………………………………………………
 
 2. ανεξάρτητα από την παραπάνω συνεργασία η εν λόγω επιχείρηση κατέθεσε επίσημα μέσω του πρωτοκόλλου του Δήμου Ρεθύμνης αίτηση μίσθωσης χώρου για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες πάνω στο αντικείμενο εργασίας του. Η αίτηση του εξετάστηκε στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου 2019. Τα μέλη του ΔΣ , αφού συζήτησαν τα σημεία της αίτησης και ενημερώθηκαν για τις παρατηρήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών επί της πρότασης αναφορικά με τους τους χώρους που ζητούσε η επιχείρηση να της παραχωρηθούν (δηλ. λεωφ. Πορτάλιου και πλ. Αγν. Στρατιώτη), ψήφισαν κατά πλειοψηφία θετικά για παραχώρηση σε χώρο της πλατείας Μικρασιατών το Σάββατο 9 Μαρτίου όπου έχει χωροθετηθεί η δυνατότητα εμπορικών δραστηριοτήτων υπαίθριου εμπορίου.( δεν δόθηκε άδεια για την Κυριακή, αν και είχε αιτηθεί ο ενδιαφερόμενος..)
 
 Μολονότι σεβόμαστε και συμμεριζόμαστε τις ευαισθησίες τόσο
-του εμπορικού συλλόγου, στον οποίο είμαστε διαχρονικά δίπλα του έχοντας από κοινού μεταμορφώσει ποιοτικά και αισθητικά τον Δήμο και ειδικά την παλιά πόλη ,
-αυτών που τάχα ανησυχούν – άραγε , γιατί ???
 -όσο και της ευρύτερης κοινωνίας μας,
 θεωρούμε αναγκαίο να καταδικάσουμε τις υπερβολικές και δυστυχώς παραπλανητικές φωνές που ακούστηκαν , ακόμα και από δήθεν αρμοδίους που τελικά ούτε καν συμμετείχαν στις αρμόδιες διαδικασίες ώστε να γνωρίζουν επακριβώς. Αρκεί κάποιος να βάλει δίπλα δίπλα τα όσα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν με ότι τελικά απόλυτα νομίμως έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για να αντιληφθεί τις σκοπιμότητες πίσω από άλλο ένα, δήθεν ζήτημα.
Μακάρι όλοι οι επιχειρηματίες να είναι εφοδιασμένοι με τις σωστές άδειες για τις επιχειρήσεις τους, μακάρι να απευθύνονται στα κατάλληλα όργανα για να ελέγχονται σωστά και μακάρι όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο καρναβάλι μας να μπορούσαν να ελεγχθούν όπως η συγκεκριμένη επιχείρηση. 
Εμείς πάντως, η νυν δημοτική αρχή με την ομάδα Νέα Αντίληψη,  συνεχίζουμε την καθημερινή μας προσπάθεια να παλέψουμε με τον λαϊκισμό, και δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό και την εξωστρέφεια.
 Επιστρέφοντας στα σημαντικά μηνύματα : οι εθελοντές έδειξαν το πόσο σημαντικό είναι να χαρίσεις λίγο από το αίμα σου σε μια εθελοντική αιμοδοσία, να δωρίσεις πράγματα που μπορείς σε συνανθρώπους σου που τα έχουν ανάγκη, να μοιράσεις χαρά και ξεγνοιασιά αλλά και πολύτιμα είδη ανάγκης.
Μεγάλη, κορυφαία περηφάνια μας η Ασφάλεια αυτή της διοργάνωσης. Τόσες εκδηλώσεις, τόσα πάρτι, τόσος κόσμος και… δεν ανοίγει μύτη.
Γινόμαστε ένα με τα σώματα ασφάλειας, τους φορείς υγείας, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού – και όχι μόνο- για αυτό το σκοπό.
Πολλοί πιστεύουν ότι όλα αυτά γίνονται στον αυτόματο. Έγιναν και γίνονται με δουλειά, πολύ δουλειά, γνώση και συνεργασία και συνεννόηση, και κόπο. Πάνω από όλα με πρόληψη, με σενάρια για κάθε ενδεχόμενο. Με οργάνωση, με εφόδια και όπλα. Με σοβαρότητα. Όσοι πραγματικά έχουν τη διάθεση να κοιτάξουν από ψηλά και να δουν τη μεγάλη εικόνα αυτής της διοργάνωσης, θα νιώσουν έντονα αυτή τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό.
 Και θα δουν ξεκάθαρα ότι όλο αυτό που έχει επιτευχθεί είναι ένα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ σοβαρής δουλειάς. Και σίγουρα, βούλησης για σύμπραξη, συνεργασία, συνπόρευση με όλους  όσοι έχουν κάτι να δώσουν στο Καρναβάλι μας και είναι καλό για τον τόπο μας.
 Για τους υπόλοιπους, που θέλουν να βρίσκουν πάντα την αρνητική πλευρά των πραγμάτων έχω να πω, ότι χαίρομαι που υπάρχει το Καρναβάλι και τους δίνει λόγο, έστω για να φανούν λίγο και να γκρινιάξουν.

Προσωπικά, θα σας επιβεβαιώσουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου ότι, δέχομαι κάθε καλοπροαίρετη κριτική ,όταν συνοδεύεται από μία καλύτερη πρόταση Όχι από τις θεωρίες και τα σηκωμένα δάκτυλα, τα ειρωνικά σχόλια και το φτηνό κουτσομπολιό χωρίς νόημα.
. Εδώ κρινόμαστε όλοι. Από το έργο μας, το λόγο μας, τις πράξεις μας.
Αγαπητοί μου φίλοι,
Απόψε, όπως και πάντα, σας κοιτώ στα μάτια, και εσάς αλλά και όλους τους Ρεθεμνιώτες και τους φίλους του Καρναβαλιού, από όπου και αν προέρχονται, κάνοντας τον απολογισμό της διοργάνωσης που μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά και των άλλων 12 διοργανώσεων της προσωπικής, πολιτικής μου θητείας.
Με κάποιους έχουμε μοιραστεί  στιγμές μαγείας αλλά και κόλασης , στη διάρκεια της διοργάνωσης αυτής της Γιορτής που δίνει χαρά στους άλλους.
Είχα την ευτυχία να περάσω απ’ όλη την κλίμακα της συμμετοχής στο Καρναβάλι :
Σαν παιδί με τους παλιούς Ρεθεμνιώτες, σαν τσουλομασκαράς, σαν μέλος ομάδας με τον Τάκη και την  δημιουργική του παρέα, σαν αρχηγός της ομάδας των Άλλων, την οποία και παρέδωσα στην επόμενη γενιά των παιδιών μου. Τέλος,  από το υπεύθυνο πόστο της Προέδρου Οργανωτικής του Καρναβαλιού από το 2007 μέχρι σήμερα.
Εγώ, δεν είχα την ευτυχία να δω να δημιουργείται στη θητεία μου η νέα αποθήκη των αρμάτων που σχεδιάζει ο Δήμος με εντολή του Δημάρχου Γιωργη Μαρινάκη. Ούτε το Μουσείο – έκθεση των στολών και καρναβαλικών εκθεμάτων που οραματιζόμουν.
Εύχομαι η επόμενη Οργανωτική να  υλοποιήσει σύντομα αυτά και άλλα πολλά. 
Έκανα το χρέος μου ως όφειλα, με αγάπη, ψυχή και όση δύναμη είχα. Αφήνω το Καρναβάλι στα χέρια σας για να το πάτε παρακάτω. Θα είμαι εδώ όποτε κι αν με χρειαστείτε.
Σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου.
ΠέπηΜπιρλιράκη
Πρόεδρος ΚΕΔΗΡ
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού

Καλησπέρα σας,


Στις δεκαοκτώ (18) συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε ως Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019, προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή διοργάνωσή του, στοχεύοντας στα εξής:

1.      Να εμπνευστούν και να βοηθηθούν οι Ομάδες από τη θεματική για τη δημιουργία των στολών τους, την κατασκευή των αρμάτων τους, τα πάρτι και τις εκδηλώσεις τους, κ.λπ.
2.      Να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες και να μπορέσουν να αναπληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις με ευελιξία και επιτυχία.
3.      Να στηριχθεί η Αγορά και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση, σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς.
4.      Να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μια ασφαλέστατη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις ηλικίες.
5.      Να ενισχυθούν οι Ομάδες, οι Φορείς, οι υποστηρικτές, αλλά και ολόκληρη η ρεθυμνιώτικη κοινωνία, στην προσπάθειά τους για μια Μεγάλη Γιορτή, χωρίς την ανάγκη κατανάλωσης αλκοόλ ή τη χρήση άλλων ουσιών.
6.      Να στηριχθεί κάθε νέα πρόταση και ιδέα και να εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις.
Σχετικά, λοιπόν, με τις φετινές, παράλληλες και νέες εκδηλώσεις, το CarnivalRunαπό την Ομάδα Στρίγγλες, αποτέλεσε μια πολύ όμορφη στιγμή για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2019, υπενθυμίζοντας σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, αλλά και κομμάτι του πολιτισμού, και δεν πρέπει να μένει έξω από την καθημερινότητά μας.
            Το Πε-ΤΡΕ-λάδικα πάρτι αποτέλεσε μια ευκαιρία για κατοίκους και επισκέπτες να διασκεδάσουν σε ένα όμορφο σημείο της Παλιάς Πόλης, ενώ, το πάρτι της Ομάδας Αλλαντάλλων, συνέχισε μια παράδοση χρόνων, με νέα, όμως, πνοή και προοπτική.
            Το beach πάρτι από την Ομάδα Τα Παρτάλια, στην παραλιακή λεωφόρο, ήταν η καλύτερη επιλογή για διασκέδαση με θέα.
            Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο μουσικοθεατρικό δρώμενο της Ομάδας Εμείς κι Εμείς, το οποίο, μετά την περσινή του, άκρως επιτυχημένη αρχή, φαίνεται ότι θα έχει σημαντική θέση στις καρδιές των Καρναβαλιστών για πολλά χρόνια ακόμα.
            Σας ευχαριστώ.
Πόπη Δινιακού
Τακτικό μέλος Οργανωτικής Επιτροπής ΡΚ 2019
Εκπρόσωπος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού

Καλησπέρα σας,

Στον φετινό Χορό στον Χώρο και τον Χρόνο, η Ολομέλεια του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αποτελούνταν από αντιπροσώπους 38 Ομάδων, εκ των οποίων, οι τρεις ήταν καινούργιες (Πέρα Πόδε, RoyalBusiness, Στρίγγλες).

Πραγματοποιήθηκαν εννιά συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων, λήφθησαν, τροποποιήθηκαν, προσαρμόστηκαν και ανακοινώθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις, πάντα με γνώμονα την, όσο το δυνατόν, καλύτερη και ασφαλέστερη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήταν καθοριστική η συμβολή των Υπευθύνων Τομέων, αλλά και των ίδιων των μελών της κάθε Ομάδας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό και καταφέρνει να ενώσει ανθρώπους, πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους.
Στη διάρκεια των Ολομελειών, ακούστηκαν πολλές νέες ιδέες και προτάσεις από τις Ομάδες, και, αρκετές από αυτές,κατάφεραν να γίνουν πραγματικότητα ήδη, από τη φετινή διοργάνωση.

 Είμαι βέβαιος ότι τα καινούργια μέλη και τα νέα μυαλά της μεγάλης καρναβαλικής μας παρέας, στηριζόμενα στην εμπειρία των παλιότερων, είναι έτοιμα να δώσουν το δικό τους στίγμα στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμό της πόλης μας, ενισχύοντας, ακόμα περισσότερο την πολιτιστική και ανθρωποκεντρική διάστασή του.
Είμαστε έτοιμοι για το 2020!
Σας ευχαριστώ.


Ραφαήλ Μανουσάκης
Αναπληρωματικό μέλος Οργανωτικής Επιτροπής ΡΚ 2019
Εκπρόσωπος Καρναβαλικών Ομάδων


Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022