ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ «ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»!!

Το blog θα ενημερώνεται σε αργούς ρυθμούς αλλά δεν θα σταματήσει την ενημέρωση έως τότε..

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Θα χαρώ να με συναντήσετε και εδώ: @mgvavour

Θα χαρώ να με συναντήσετε και εδώ:


@MariaCretan - Chadzidakis Vavouranakis

@mgvavour
http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» με απαίτηση αναγνωστών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» με απαίτηση αναγνωστών.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019:Από τον Σεπτέμβριο ε.έ.και με την επιστροφή από τις διακοπές, η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη και ο Γιάννης Βαβουρανάκης,θα βρίσκονται σε «ανοιχτή» επικοινωνία μαζί σας στο e-mail v.ch.maria@gmail.com, απαντώντας αμέσως (την ίδια στιγμή) σε ερωτήματα, προτάσεις, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για σχετικές αναλύσεις με άρθρα και γενικώς σε ο,τιδήποτε θα θέλατε να δείτε δημοσιευμένο στην «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ή κινεί το ενδιαφέρον σας, είτε αυτό αφορά τις Αχαρνές,είτε γενικότερα θέματα.Θα απαντώνται μόνον ΕΠΩΝΥΜΕΣ επαφές με ΥΠΑΡΚΤΑ(ελεγχόμενα) e-mails.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με επιθυμία αναγνωστών μας και ανταποκρινόμεθα σ’ αυτή κατά το δυνατόν.

Ορίζεται σε μία φορά ανα εβδομάδα,θα γίνεται στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά, και στο τέλος της πρώτης «συνάντησης», θα ορίζεται η επόμενη.

Η πρώτη επαφή μας θα πραγματοποιηθεί την 4η Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 22.00 και θα διαρκεί για μία ώρα περίπου.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: NOMOΣ:ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ..-Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ:ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΕΛΙΣΣΙ.....-"ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ" και το ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΑΦΙ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (1) ....-

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019

κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ. Υπ.Π.τ.Π. αγόρευση επί του σ.ν. του Υπουργείου Εξωτερικών περί κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών


Αθήνα,  24 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας επί του  σ.ν. του Υπουργείου Εξωτερικών περί κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής επίτου σ.ν. του Υπουργείου Εξωτερικών περί κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών,  μεταξύ άλλων ανέφερε:


 • Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, ανατρέχοντας προηγουμένως  στην αρχαία φιλοσοφία, στον Πλάτωνα,  τους Στωικούς και  τους Κυνικούς, μου θύμισε τον Μάρκο Αυρήλιο, που αν και Στωικός φιλόσοφος, με αγάπη για την ανθρωπότητα, στην πρακτική του αιματοκύλησε τη Γερμανία και πέρασε τη ζωή του πολεμώντας και εξολοθρεύοντας.  Εσείς βεβαίως, κ. Υπουργέ, δεν εξολοθρεύσατε με σπαθί, αλλά με φόρους κι όλα εκείνα τα μέσα που κάθε υπουργός Οικονομικών έχει στη διάθεσή του.

 • Μιλήσατε για τη συμφωνία που πρέπει να αφήνει ευχαριστημένες και τις δύο πλευρές. Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας – που ήταν η δική σας αντίληψη - πώς θα μπορούσε να είναι μια τέτοια συμφωνία, αφού θα δυσαρεστούσε έντονα τη δική μας πλευρά;

 • Μιλάμε για μια ιστορική διαφορά που αποτελούσε “ουρά” του ανατολικού ζητήματος από το 19ο αιώνα και έλαβε διάφορες μορφές μέχρι τις μέρες μας.

 • Σε αντίθεση με διάφορους ετεροπροσδιορισμούς που ακούσθηκαν σ’ αυτήν την Αίθουσα, επιτρέψτε μου να σας πω εγώ τι είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη: Κατ’ αρχάς δεν είναι φοβική, δεν είναι οπαδός μιας τειχισμένης και περίκλειστης Ελλάδας, δεν πιστεύει σε εθνικιστικές και λαϊκιστικές εξάρσεις.

 • Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει σε μια Ελλάδα σύγχρονη, ανοικτή, ανεκτική, φιλόδοξη, με αυτοπεποίθηση. Ειδικά για τη Μακεδονία πιστεύει ότι μπορεί να είναι το κέντρο οικονομικής ανάπτυξης των Βαλκανίων και η Θεσσαλονίκη  η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της περιοχής αυτής.

 • Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και μ’ αυτήν πρέπει να συνομιλήσετε, όχι με τη Νέα Δημοκρατία που εσείς προσπαθείτε να ετεροπροσδιορίσετε.

 • Δυστυχώς δε θέλησε η Κυβέρνηση - στη διαπραγμάτευση του εθνικού ζητήματος - να συνομιλήσει μ’ αυτήν τη Νέα Δημοκρατία.  Δε  θέλησε τη στήριξή της και τις απόψεις της στην εθνική προσπάθεια.

 • Γιατί έκανε αυτήν την επιλογή ο κ. Πρωθυπουργός;  Διότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει το θέμα με άλλη ιεράρχηση προτεραιοτήτων: δεν ήταν το εθνικό συμφέρον το πρώτο του κριτήριο. Αν ήταν, θα είχε προσεγγίσει την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στήριξή της.

 • Η εθνική θέση ήταν η σύνθετη ονομασία αλλά ως στοιχείο διαπραγμάτευσης, ως δυνατότητα έσχατης υποχώρησης. Όχι ως σημείο έναρξης συζήτησης με την άλλη πλευρά!  Για να φθάσουμε στην έσχατη γραμμή υποχώρησης, τη σύνθετη ονομασία, θα έπρεπε να πάρουμε καλύτερα ανταλλάγματα, ως ειλικρινή βάση συνεννόησης για το μέλλον, για μια καλύτερη Βαλκανική.

 • Αυτή η συμφωνία είναι μια βάση ειλικρινούς συνεννόησης για το μέλλον; Έχουμε παρά πολλούς φόβους και γι’ αυτό στη συμφωνία αυτή απαντάμε αρνητικά.

 • Ο εισηγητής μας, κ. Κουμουτσάκος κι όλοι οι άλλοι αγορητές της Νέας Δημοκρατίας σας εξήγησαν ποια είναι τα σημεία που θεωρούμε αρνητικά. Ποσοτικοποιήθηκαν μάλιστα. Σας είπαμε: παραχωρούμε 12 παίρνουμε 4.

 • Το γεγονός ότι το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας δεν έρχεται κωδικοποιημένο εδώ, για μας είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Αν ήταν εδώ, ο κ. Κατρούγκαλος θα μας έλεγε ότι το άρθρο 131 του Συντάγματος αυτού δεν προβλέπει την κωδικοποίηση του κειμένου. Όμως το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν είναι ένα “σκληρό” Σύνταγμα, όπως το δικό μας. Έχει τροποποιηθεί 33 φορές.

 • Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να ζητηθεί από την άλλη πλευρά η τροποποίηση του άρθρου αυτού και η κωδικοποίηση του κειμένου προς το ενιαίο συμφέρον. Τι θα γίνει αν μια άλλη κυβέρνηση επιδείξει μελλοντικά αναθεωρητισμό απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στα Βαλκάνια; Γιατί δεν το επιδίωξε η Κυβέρνηση;

 • Στο ζήτημα της ιθαγένειας γιατί έπρεπε να υπάρχει το «Μακεδόνας / πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι «Βορειομακεδόνας»; Και πώς είσθε σίγουροι ότι αν ήμαστε όλοι μαζί σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν θα τα είχαμε καταφέρει καλύτερα; Τι ήταν αυτό που επέτρεψε στον κ. Τσίπρα να μειώσει το εθνικό κεφάλαιο που τοποθετήθηκε σ’ αυτήν την μάχη;

 • Η αντίληψή του ότι έπρεπε πρώτα να επιδιωχθεί το κομματικό συμφέρον – η διάσπαση της αντιπολίτευσης – και από κει και πέρα - αν τυχόν περίσσευε κάτι – το εθνικό συμφέρον. Αυτό μας θλίβει βαθύτατα.

 • Περαιτέρω θα έπρεπε να μας εξηγούσε ο Υπουργός Ανάπτυξης τα θέματα των εμπορικών σημάτων, να ήταν εδώ ο Υπουργός Παιδείας και να μας εξηγούσε τα θέματα των σχολικών βιβλίων, αλλά ούτε αυτό έγινε.

 • Ελπίζω να έχετε φροντίσει τα επόμενα βήματα ώστε να διορθωθούν τα τεράστια κενά που αυτή η Συμφωνία αφήνει, διαφορετικά η χώρα θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

 • Συζητάμε επί μιας απολεσθείσας ευκαιρίας. Από την πλευρά των Σκοπίων υπήρχε επιτέλους ένας συνομιλητής, υπήρχε ο διεθνής παράγων, αποφασισμένος να πιέσει τα Σκόπια ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Είναι κρίμα που μέσα σ’ αυτήν την απολύτως ευνοϊκή διεθνή συγκυρία ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αντί να επιλέξει την Ελλάδα, επέλεξε τον  ΣΥΡΙΖΑ και την πρωθυπουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου