ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΕ WHITE HOUSE's latest news..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ δελτίον τύπου..-Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου:δελτίον τύπου..-Ομιλία Πάνου Σκουρολιάκου στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ..-Speech by Federal Chancellor Dr Angela Merkel at the congress organised by the CDU/CSU parliamentary group..COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION-EUROGROUP..latest interesting news..-CANADA latest news..-κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,ΣΥΡΙΖΑ,δελτίον τύπου..-NORWAY latest news..-"ΠΟΤΑΜΙ" newsletter..-ΝΑΤΙΟΝΑL SCIENCE FOUNDATION update..-Δρ.Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα,υπ.Ευρωβουλευτής,δελτίον τύπου..-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δελτίον τύπου..-RUSSIA's latest news..-"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση..-"κίνημα αλλαγής" δελτίον τύπου..-AHEPA e-News! - Vol. 13 Issue 19 - Wednesday, May 15, 2019 ..- κ. Λεωνίδα Κουμάκη,ΙΗΑ,άρθρο:" Πορθητής», S-400 και ανατολίτικο παζάρι"..-Δημήτρης Νατσιός,δάσκαλος-Κιλκίς,Μέλος ΙΗΑ:" Ευθυμογράφημα περί των προσεχών εκλογών"..-Νικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D.:"Η επίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στον πολιτισμό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης"

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Το blog της Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»,δημοσιεύει-εκτός των διεθνών ειδήσεων και ποικίλων άλλων θεμάτων- δελτία τύπου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,άνευ καμίας απολύτως διακρίσεως,από τα πλέον «μικρά» έως τα μεγαλύτερα χωρίς να προβαίνει σε σχολιασμούς,αφού οι τελευταίοι ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ. Η καταχώρηση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού η εφημερίδα ΔΕΝ ασκεί επάγγελμα,αλλά η προσεκτική,χρήσιμη και επιλεγμένη πληροφόρηση,αποτελεί προσφορά στους Ελληνες τόσο της Ελλάδος,όσο και του Εξωτερικού.

Επειδή διατυπώνονται παράπονα από αναγνώστες, εάν δεν βλέπετε δημοσιευμένα δελτία από κάποια κόμματα, είναι επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ. Η εφημερίδα ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα κόμματα ιδιαιτέρως ούτε έχει προσωπικές σχέσεις με κανένα απολύτως.

Ευχαριστούμε θερμά που μας διαβάζετε…και για το ενδιαφέρον Σας, που είναι η μεγαλύτερή μας αμοιβή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
Μετά απο αιτήματα αναγνωστών στην "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ενημερώνουμε οτι υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παροχής πληροφόρησης, αναζήτησης αντιγράφων Νόμων, Αποφάσεων ή Εγκυκλίων σε άνεργους ή οικονομικά αδύναμους δημότες που τα έχουν ανάγκη. Αρκεί να ενημερώσουν την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" στο e-mail v.ch.maria@gmail.com.Προϋπόθεση να διαθέτουν δικό τους e-mail για ηλεκτρονική επικοινωνία.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Social Activism Αθηνών:ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑH πρόσφατη προβολή της έκθεσης ΚΑΛΟ και εν γένει πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, παρουσιάζει μια μαγική εικόνα η οποία πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Παρουσιάζει μια μινιατούρα πολιτικής ως κολοσσιαίο έργο, σαν να μπορούσε κάποιος με ένα πίνακα ζωγραφικής να κτίσει μια Πόλη. Την ίδια στιγμή οι πόροι τους οποίους όφειλε η Κυβέρνηση να διαθέσει σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες στο πεδίο πηγαίνουν για άλλες ανάγκες του κράτους. Ο ισχυρισμός μας αυτός τεκμηριώνεται αν λάβουμε υπόψη τα παρακάτω στοιχεία και δεδομένα:

O Το Υπουργείο προβάλλει ως κάτι σημαντικό τις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν στο χώρο ενώ αγγίζουν μόλις το 1/1000 των πόρων από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούγκερ των 35 δις. Καθώς πρόκειται για ενισχύσεις μόλις 35 εκατ. και 80 εκατ. για τις Περιφέρειες.

O Αποκρύπτεται από το πεδίο και τους φορείς, οι κοινοτικές οδηγίες και οι πόροι που έχουν δεσμευτεί για την κοινωνική Οικονομία ενώ, χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν άλλες πάγιες και διαρκείς ανάγκες του κράτους.

O Ο σχεδιασμός περιορίζει τους δικαιούχους σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του χώρου που παράγει προϊόντα και υπηρεσίες, απευθύνεται μόνο στις ΚΟΙΝΣΕΠ και ΚΟΙΣΠΕ ,αποκλείοντας επί της ουσίας τους αγροτικούς, αστικούς, καταναλωτικούς Συνεταιρισμούς και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

O Αγνοεί δηλαδή, το κομμάτι εκείνο των κοινωνικών επιχειρήσεων που διαμορφώνει τους μετρήσιμους δείκτες της κοινωνικής οικονομίας στο ΑΕΠ, (έστω αυτό το πενιχρό 1,8 % που υπάρχει στην Ελλάδα) και προβάλλοντας κάτι για το μέλλον που δεν είναι καν ανιχνεύσιμο σήμερα στην Οικονομία.

O Αρνείται την διαβούλευση με τα δίκτυα, τις Ενώσεις και ομοσπονδίες του χώρου και επιλέγει αυθαίρετα συνομιλητές μεμονομένους φορείς με τους οποίους αναπτύσσει πολιτικές και οικονομικές «Πελατειακές σχέσεις»

O Δημιούργησε ένα Μητρώο Κοινωνικής Αλληλέγγυας οικονομίας που μέχρι στιγμής δεν έχει ωφελήσει σε τίποτε πρακτικά τις κοινωνικές επιχειρήσεις αντιθέτως, τις ταλαιπωρεί γραφειοκρατικά με περιττές διαδικασίες απορροφώντας πόρους οι οποίοι στερούνται ταυτόχρονα από το παραγωγικό πεδίο.

O Είναι φανερό ότι η πρόσκληση για «Κέντρα Στήριξης» Κοινωνικής Αλληλέγγυας οικονομίας εξαιτίας της περιοριστικής της λογική στο μεγαλύτερο μέρος θα καταστεί άγονη.

O Η «προδημοσίευση» της δεύτερης πρόσκλησης που ενδιαφέρει τους φορείς ΚΑΛΟ, αναμενόμενη την προεκλογική περίοδο κινδυνεύει να έχει την τύχη εκείνης που προκήρυξε η προηγούμενη Κυβέρνηση πριν 4 χρόνια που ακυρώθηκε.

Κατόπιν τούτων των δεδομένων, Θεωρούμε ότι η οικονομική στήριξη που προβάλλεται είναι εντελώς επιφανειακή και ζητάμε αναθεώρηση στα ελάχιστα δυνατά σημεία καθώς, η προγραμματική περίοδος στο μεγαλύτερο μέρος τείνει να εξαντληθεί χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα.

ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την 7η έως και την 11η-11-2018 διενεργήθηκε στην Αθήνα η 2η Εθνική Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας <<Κ.ΑΛ.Ο AthensEXPO '18>>. Ως φορέας δραστηριοποιούμενος σε ζητήματα κοινωνικής οικονομίας για 40 συνεχή έτη, λάβαμε ενημερωτικό μήνυμα συμμετοχής στην έκθεση από τη ΜΚΟ IMPACT HUBE , η οποία είχε αναλάβει τη διοργάνωση της 1ης έκθεσης , κατά το έτος 2017 με προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης ,παρακάμπτωντας το δημόσιο διαγωνισμό και στερώντας από τους υπόλοιπους φορείς με πολυετή πείρα τη δυνατότητα υποβολής προσφοράς.

Δια της παρούσης, διαμαρτυρόμεθα και καταγγέλουμε μία σειρά από γεγονότα τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψή μας και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της οικείας νομοθεσίας, περί τις δημόσιες συμβάσεις.

Με τις υπ' αριθμ. 89.943/26-10-2018, 8.10044/29-10-2018 και 8.9858/23/10/2018 αποφάσεις του Υφυπουργού Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσκλήθηκαν τρεις εταιρείες προκειμένου να υποβάλουν προσφορά , με τη διαδικασία της ανάθεσης μέσω επιλογής από τον κατάλογο προμηθευτών/παρόχων υπηρεσιών, και συγκεκριμένα η IMPACT HUBE , η <<ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε Παραγωγικές Ειδικές Κατασκευές <<ΔΑΙΔΑΛΟΣ>>, και η εταιρεία <<ΓΑΛΗΝΟΣ-ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ>>, χωρίς ωστόσο να υπάρχει απόφαση ανάθεσης , η οποία να έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η έκθεση, σημειωτέον έλαβε χώρα το διάστημα από 7-11 Νοεμβρίου 2018, οργανώθηκε εξ' ολοκλήρου από τη ΜΚΟ IMPACT HUBE, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση ανάθεσης που να υπόκειται στις διατυπώσεις διαφάνειας. Ανατέθηκε, εν ολίγοις η διοργάνωση μίας εξαιρετικά σημαντικής και καίριας για την κοινωνική οικονομία εκδήλωσης, σε κάποιον φορέα παντελώς αυθαίρετα, χωρίς να έχουν καν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις. Πρόκειται για μία προνομιακή σχέση του Υπουργείου Εργασίας με συγκεκριμένες εταιρείες ΜΚΟ, όπου δια τη μέθοδο της τεχνητής κατάτμησης του έργου προκειμένου να ικανοποιηθούν περισσότερες εταιρείες ΜΚΟ, δαπανώνται σκανδαλώδη ποσά από τον κρατικό προυπολογισμό .Επιπροσθέτως, η ανωτέρω ΜΚΟ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Aποσύραμε ρεπορτάζ,φωτογραφίες και πληροφόρηση σχετική με εταιρεία διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων αγαθών επειδή συγκεκριμένη καταγγελία καταναλωτή στο GOOGLE+ την οποία επισήμως μας απέστειλε, την ανέφερε με συγκεκριμένους αναφερόμενους οργισμένους χαρακτηρισμούς μετά από ατυχή συνεργασία του μαζί της.Εξ αιτίας της συγκεκριμένης αυτής καταγγελίας,επιστέγασμα και άλλων παρεμφερών τηλεφωνικών τοιούτων,αποσύραμε κάθε αναφορά μας,ρεπορτάζ ή φωτογραφίες ως οφείλαμε.

Η εφημερίδα ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους καταναλωτές.