ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΕ WHITE HOUSE's latest news..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ δελτίον τύπου..-Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου:δελτίον τύπου..-Ομιλία Πάνου Σκουρολιάκου στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ..-Speech by Federal Chancellor Dr Angela Merkel at the congress organised by the CDU/CSU parliamentary group..COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION-EUROGROUP..latest interesting news..-CANADA latest news..-κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,ΣΥΡΙΖΑ,δελτίον τύπου..-NORWAY latest news..-"ΠΟΤΑΜΙ" newsletter..-ΝΑΤΙΟΝΑL SCIENCE FOUNDATION update..-Δρ.Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα,υπ.Ευρωβουλευτής,δελτίον τύπου..-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δελτίον τύπου..-RUSSIA's latest news..-"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση..-"κίνημα αλλαγής" δελτίον τύπου..-AHEPA e-News! - Vol. 13 Issue 19 - Wednesday, May 15, 2019 ..- κ. Λεωνίδα Κουμάκη,ΙΗΑ,άρθρο:" Πορθητής», S-400 και ανατολίτικο παζάρι"..-Δημήτρης Νατσιός,δάσκαλος-Κιλκίς,Μέλος ΙΗΑ:" Ευθυμογράφημα περί των προσεχών εκλογών"..-Νικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D.:"Η επίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στον πολιτισμό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης"

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Το blog της Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»,δημοσιεύει-εκτός των διεθνών ειδήσεων και ποικίλων άλλων θεμάτων- δελτία τύπου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,άνευ καμίας απολύτως διακρίσεως,από τα πλέον «μικρά» έως τα μεγαλύτερα χωρίς να προβαίνει σε σχολιασμούς,αφού οι τελευταίοι ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ. Η καταχώρηση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού η εφημερίδα ΔΕΝ ασκεί επάγγελμα,αλλά η προσεκτική,χρήσιμη και επιλεγμένη πληροφόρηση,αποτελεί προσφορά στους Ελληνες τόσο της Ελλάδος,όσο και του Εξωτερικού.

Επειδή διατυπώνονται παράπονα από αναγνώστες, εάν δεν βλέπετε δημοσιευμένα δελτία από κάποια κόμματα, είναι επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ. Η εφημερίδα ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα κόμματα ιδιαιτέρως ούτε έχει προσωπικές σχέσεις με κανένα απολύτως.

Ευχαριστούμε θερμά που μας διαβάζετε…και για το ενδιαφέρον Σας, που είναι η μεγαλύτερή μας αμοιβή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
Μετά απο αιτήματα αναγνωστών στην "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ενημερώνουμε οτι υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παροχής πληροφόρησης, αναζήτησης αντιγράφων Νόμων, Αποφάσεων ή Εγκυκλίων σε άνεργους ή οικονομικά αδύναμους δημότες που τα έχουν ανάγκη. Αρκεί να ενημερώσουν την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" στο e-mail v.ch.maria@gmail.com.Προϋπόθεση να διαθέτουν δικό τους e-mail για ηλεκτρονική επικοινωνία.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ:αξιοσημείωτη,σημαντικότατη δραστηριότητα

80 εκπαιδευτικοί της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου συμμετείχαν σήμερα στο σεμινάριο για την πολιτική προστασία στα σχολεία της Κρήτης. Έπονται το Ηράκλειο τις επόμενες μέρες κι από το νέο έτος τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών εξελίχθηκε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου το Πρόγραμμα ενημερωτικών ημερίδων για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων στα σχολεία της Κρήτης που έχει ετοιμάσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.
80 εκπαιδευτικοί απ´ όλο το Λασίθι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο όπου τόσο ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννης Τζανοκωστάκης, όσο και το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λασιθίου Νίκος Νικολαίδης παρουσίασαν το χάρτη ενεργειών που πρέπει να ακολουθείται σε έκτακτα γεγονότα και ειδικές συνθήκες. Παράλληλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και Αρτέμης Κοκολάκης παρουσίασαν τα δεδομένα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων πυρκαγιάς.
Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και Εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Παρασύρης και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανόλης Μακράκης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Αϊβαλιώτης. Όπως τόνισαν οι Αντιπεριφερειάρχες, αποτελεί μια προσπάθεια που υλοποιείται υπό το γενικό τίτλο «Πολτική Προστασία στο χώρο του Σχολείου» και στην οποία οι Αντιπεριφέρειες Πολιτικής Προστασίας, Εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και οι Αντιπεριφέρειες Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, μαζί με τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νησιού, τις κατά τόπους Διοικήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Ερυθρό Σταυρό και τον ΟΑΣΠ (Χανιά-Ρέθυμνο) προχωρούν στην υλοποίηση των ημερίδων σε όλη την Κρήτη, με στόχο να υπάρχει τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πολιτικής προστασίας.
Οι ημερίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τον Ερυθρό Σταυρό για το Ηράκλειο και το Λασίθι.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης επικεντρώθηκαν οι ομιλητές σε θέματα Σχεδιασμού εκτάκτων καταστάσεων, πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, έντονων καιρικών φαινομένων καθώς επίσης και σε θέματα αντιμετώπισης τραυματισμών και πρώτων βοηθειών. Ακολουθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο αντίστοιχη εκδήλωση στο 28ο και 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.
Οι ημερίδες στα Χανιά έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και στο Ρέθυμνο στα μέσα Φεβρουαρίου.


Η Κρήτη στο κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο “Πρασινίζοντας τα νησιά” (Greening the islands)

Στις τριήμερες εργασίες του δικτύου “Πρασινίζοντας τα νησιά” – Greening the Islands” συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, στη Ρώμη της Ιταλίας. Η Κρήτη αποτελεί ένα από τα νησιά που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο Παρατηρητήριο του Δικτύου Greening the Islands, το οποίο αποτελεί μία παγκοσμίου εμβέλειας συνεργασία  νησιών και συναρμοδίων φορέων  στους τομείς της Ενέργειας, Υδάτινων Πόρων, Μεταφορών, Αποβλήτων.
Σκοπός του Παρατηρητηρίου πέρα από τη  δικτύωση των νησιών είναι η από κοινού χαρτογράφηση κοινών προκλήσεων, προβλημάτων, τεχνικών ζητημάτων και προοπτικών ανάπτυξης στους προαναφερόμενους φορείς. Απώτερος στόχος είναι η συνεργασία των νησιωτικών περιοχών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης και Κυκλικής Οικονομίας, με έμφαση στις ανάγκες που σχετίζονται με τη Νησιωτικότητα, και τις συναφείς Ευρωπαϊκές Στρατηγικές.
Κατά τις εργασίες του Δικτύου, αναπτύχθηκαν ειδικές συνεδρίες συζήτησης για ειδικότερα θέματα στους τομείς υδάτων, ενέργειας και μεταφορών, με εξειδικευμένους επιστήμονες, εκπροσώπους φορέων και εταιριών παγκοσμίου εμβέλειας. Ακολούθησε  Συνέδριο με την παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών εκπροσώπων συναρμόδιων Ευρωπαϊκών Φορέων,  Υπηρεσιών της Κομμισιόν, Δικτύων, Νησιών, Συντονιστών Ευρωπαϊκών Έργων.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί στο Δίκτυο Greening the Islands και στην Συντονιστική Επιτροπή του Παρατηρητηρίου για τα Πράσινα Νησιά η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, η οποία  παρουσίασε την Κρήτη και τη δυναμική δραστηριότητα της Περιφέρειας Κρήτης, αναφερόμενη σε βασικά θέματα που αφορούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων, ενέργεια και μεταφορές, και στα σχετικά Ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί. Αναφέρθηκε επίσης στη δυναμική δραστηριότητα της Περιφέρειας Κρήτης τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά στον Τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την εδαφική συνεργασία των νησιών της Μεσογείου μέσω ενός νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού,  καθώς και στις σημαντικές συναντήσεις – συνέδρια που έχει διοργανώσει υπό την αιγίδα της Κομμισιόν στην Κρήτη, καθώς και στο Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες.
Η συμμετοχή Κρήτης στο Δίκτυο Greening the Islands θα δώσει την ευκαιρία για νέες συνεργασίες, νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και διεκδίκησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, καθώς και οριζόντιων συνεργειών στους προαναφερόμενους φορείς, υπό το νέο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας στα Νησιά. Με στόχο την καλύτερη συμμετοχή  του ερευνητικού/δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η επόμενη συνάντηση του Δικτύου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, αρχές του επόμενου έτους.
Την έναρξη των εργασιών του Τριημέρου στη Ρώμη πραγματοποίησε ο Δρ Gianni Chianetta, Διευθυντής και Επιστημονικός Συντονιστής του Δικτύου “Greening The Islands”.Ελπιδοφόρα μηνύματα από την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Πολωνίας

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την Κρήτη από την διαρκώς αναπτυσσόμενη Πολωνική τουριστική αγορά, όπως διαπιστώθηκε κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “TT WARSAW”, που έγινε στη Βαρσοβία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις οποίες εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι παρά την πρόσκαιρη επιβράδυνση των κρατήσεων για Ελλάδα που παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η δυναμική των τελευταίων χρόνων θα διατηρηθεί και το 2019 θα κινηθεί και πάλι σε θετικούς ρυθμούς.
Η Ελλάδα βρέθηκε το 2018 στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Πολωνών καταλαμβάνοντας μερίδιο 31% στο σύνολο των κρατήσεων, ενώ το Ηράκλειο κατέλαβε την πρώτη θέση ως προορισμός. Η μεγάλη δυναμική της πολωνικής αγορά διαφαίνεται στις αφίξεις Πολωνών στην Ελλάδα όπου τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκε αύξηση 60%, από 600.000 το 2015 σε 960.000 φέτος (στοιχεία έως Οκτώβριο 2018). Η Κρήτη απολαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας με συνολικά 267.000 αφίξεις και στα τρία αεροδρόμιά της (τρεις πτήσεις τσάρτερ προσγειώθηκαν φέτος και στο αεροδρόμιο της Σητείας). Μάλιστα οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Κρήτης το 2018 εμφανίζουν σημαντική άνοδο σε σχέση και με την προηγούμενη χρονιά της τάξης του 25-30%. Πλέον η Πολωνική αγορά ανταγωνίζεται άλλες παραδοσιακές αγορές για την Κρήτη, όπως η Ολλανδία και οι Σκανδιναβικές χώρες, στην κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα των χωρών με τις περισσότερες αεροπορικές αφίξεις στο νησί. Οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις των μεγάλων tour operator της Πολωνίας (ITACA, TUI Poland, Grecos κλπ) είναι αυξημένες κατά 10%  σε σχέση με το 2018.
Οι Πολωνοί αγαπούν την Κρήτη και το αποδεικνύουν έμπρακτα επιλέγοντας το νησί κυρίως το κλίμα, τη γαστρονομία, την ασφάλεια και την κρητική φιλοξενία. Η περίοδος διακοπών τους κυμαίνεται από Απρίλιο έως Οκτώβριο, σε καταλύματα 4* και 5* σε ποσοστό 72% (σύμφωνα με την έρευνα του δημοφιλούς δικτύου Wakacje.pl) ως επί το πλείστον με διαμονή all inclusive, οι Πολωνοί αγαπούν να πληρώνουν συνολικά μία τιμή για όλο το πακέτο διακοπών τους σε ποσοστό 76,6%.
Την έκθεση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400 εκθέτες από 50 και πλέον προορισμούς. επισκέφθηκαν πάνω από 20.000 συνολικά επισκέπτες. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού της Πολωνίας, ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ και πληθώρα Πολωνών, οι οποίοι είτε είχαν ήδη επισκεφθεί την Κρήτη και επιθυμούσαν να επισκεφτούν κάποια άλλη περιοχή του νησιού, είτε δυνητικοί επισκέπτες.
Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκε workshop από το Γραφείο ΕΟΤ στην Πολωνία, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 50 Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες και στους οποίους παρουσιάστηκε το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν της Κρήτης και οι προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση ειδικών μορφών τουρισμού. Οι πράκτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την γαστρονομία, αλλά και ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο περιπατητικός, ο καταδυτικός και ο οινικός τουρισμός.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Λεβάκη Όλγα και το στέλεχος της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Βουγιουκαλάκη Ελένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Aποσύραμε ρεπορτάζ,φωτογραφίες και πληροφόρηση σχετική με εταιρεία διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων αγαθών επειδή συγκεκριμένη καταγγελία καταναλωτή στο GOOGLE+ την οποία επισήμως μας απέστειλε, την ανέφερε με συγκεκριμένους αναφερόμενους οργισμένους χαρακτηρισμούς μετά από ατυχή συνεργασία του μαζί της.Εξ αιτίας της συγκεκριμένης αυτής καταγγελίας,επιστέγασμα και άλλων παρεμφερών τηλεφωνικών τοιούτων,αποσύραμε κάθε αναφορά μας,ρεπορτάζ ή φωτογραφίες ως οφείλαμε.

Η εφημερίδα ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους καταναλωτές.