ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: RUSSIA's latest news..-AHEPA e-News! ..-Every Day is Earth Day..-ΟΒΑΜΑ's latest news..-Γιάννης Κασσαβός: Δικαίωμα ψήφου έχουν οι νέοι από 17 ετών στις προσεχείς εκλογές..-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-Joint letter of President Tusk and President Juncker to Volodymyr Zelensky, President-elect of Ukraine..-oenet.gr εξαιρετική επιχειρηματική ενημέρωση..-AΣΕΠ νέα..-ΝΟRWAY newest..-ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ νεώτερα..-RUSSIA's government news..-ΙΜF latest..-"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..-THE WHITE HOUSE's latest..-ΚΡΗΤΗΣ νεώτερα και ενδιαφέροντα....-Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ της κ. ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ..-Νίκου Ανδρουλάκη:Να αποσυνδεθούν οι Ευρωεκλογές από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές..-"αυτοδιοίκηση" εξαιρετική αυτοδιοικητική ενημέρωση..-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ. Υπ.Π.τ.Π. συνεντεύξεις..-

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Το blog της Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»,δημοσιεύει-εκτός των διεθνών ειδήσεων και ποικίλων άλλων θεμάτων- δελτία τύπου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,άνευ καμίας απολύτως διακρίσεως,από τα πλέον «μικρά» έως τα μεγαλύτερα χωρίς να προβαίνει σε σχολιασμούς,αφού οι τελευταίοι ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ. Η καταχώρηση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού η εφημερίδα ΔΕΝ ασκεί επάγγελμα,αλλά η προσεκτική,χρήσιμη και επιλεγμένη πληροφόρηση,αποτελεί προσφορά στους Ελληνες τόσο της Ελλάδος,όσο και του Εξωτερικού.

Επειδή διατυπώνονται παράπονα από αναγνώστες, εάν δεν βλέπετε δημοσιευμένα δελτία από κάποια κόμματα, είναι επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ. Η εφημερίδα ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα κόμματα ιδιαιτέρως ούτε έχει προσωπικές σχέσεις με κανένα απολύτως.

Ευχαριστούμε θερμά που μας διαβάζετε…και για το ενδιαφέρον Σας, που είναι η μεγαλύτερή μας αμοιβή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
Μετά απο αιτήματα αναγνωστών στην "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ενημερώνουμε οτι υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παροχής πληροφόρησης, αναζήτησης αντιγράφων Νόμων, Αποφάσεων ή Εγκυκλίων σε άνεργους ή οικονομικά αδύναμους δημότες που τα έχουν ανάγκη. Αρκεί να ενημερώσουν την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" στο e-mail v.ch.maria@gmail.com.Προϋπόθεση να διαθέτουν δικό τους e-mail για ηλεκτρονική επικοινωνία.

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" νεώτερα


Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2018

Αίτηση για προ ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση με θέμα το μεταναστευτικό καταθέτει η Νέα Δημοκρατία

 Η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος από την πλευρά της κυβέρνησης, προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όσων αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα, απειλεί την κοινωνική συνοχή περιοχών που δέχονται μεγάλο βάρος προσφύγων-μεταναστών, όπως του Ανατολικού Αιγαίου και πλήττει σοβαρά τη διεθνή εικόνα της χώρας. Εικόνες από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως σε αυτό της Μόριας Λέσβου, αναδεικνύουν τις ελλιπείς τους υποδομές, την πλήρη απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, τη βία και την ανομία που κυριαρχεί σε αυτά, μεταδίδονται καθημερινά από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εκθέτοντας με πρωτοφανή τρόπο την πατρίδα μας. Ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ. Χρηματοδότηση που έχει χορηγηθεί απευθείας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω και του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου εποπτείας τους. Και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για το θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (O.L.A.F.) έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας τα οποία αφορούν τη σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2018

«Από τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές μας»
 
Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πρώτο Θέμα
Κύριε πρόεδρε, ο Τσίπρας αποδεικνύεται ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της μνημονιακής περιόδου. Πώς το εξηγείτε;

Είναι, πράγματι, ταυτισμένος με τα μνημόνια: Το 2015, ο κ. Τσίπρας ανατίναξε τη λήξη του δεύτερου προγράμματος που θα ήταν και το τελευταίο. Ύστερα, προκάλεσε και επέβαλε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο. Και αμέσως μετά, υπέγραψε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο που διαρκεί έως το 2021, με δεσμεύσεις μέχρι το 2060. Και όλα αυτά, έχοντας υποσχεθεί να τα καταργήσει όλα «με έναν νόμο και ένα άρθρο». Βρίσκεται στην εξουσία, έχοντας παραπλανήσει τους Έλληνες με συνεχή ψέματα. Μένει γαντζωμένος σε αυτήν, συμμαχώντας κυνικά με έναν ακροδεξιό τυχοδιώκτη. Και συντηρείται εκεί, με συνεχείς μεταλλάξεις και με την ψήφο των άβουλων βουλευτών του και λίγων μονάδων του πολιτικού περιθωρίου. Συντηρείται μέσα στην κρίση γιατί ο ίδιος είναι προϊόν της και ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που μας οδήγησαν σε αυτήν.

Πώς εξηγείτε, ωστόσο, το γεγονός ότι τον κ. Τσίπρα εξακολουθούν και τον στηρίζουν δυνάμεις και συμφέροντα όχι μόνον εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος;

Η απάντηση είναι απλή. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε πολύ βολικός για ορισμένους εντός και εκτός συνόρων. Αλλά δυστυχώς επιζήμιος για τους Έλληνες.

Με τόσα πάντως που έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια, αρκετοί απορούν που ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ποσοστά άνω του 20%. Πού αποδίδετε αυτή την δημοσκοπική αντοχή του;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές με 7 μονάδες διαφορά και με βάση τις δημοσκοπήσεις στις οποίες αναφέρεστε, σήμερα φαίνεται να χάνει με διψήφια διαφορά. Δεν το λες και αντοχή αυτό σε  τρία χρόνια. Αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Η δική μου έγνοια είναι να πείσω τους χιλιάδες πολίτες που αισθάνονται σήμερα προδομένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απογοητευμένοι από τους πολιτικούς ότι μπορούμε να βγούμε από τη σημερινή παρακμή με τις λύσεις που προτείνουμε.

Βλέπετε να στήνονται οι κάλπες μέχρι τον Μάιο;

Κάλπες πρέπει να στηθούν το συντομότερο. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος κάνει τα πράγματα όλο και χειρότερα. Κι αυτό το καθοδικό σπιράλ πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει. Οι εκλογές θα είναι λύτρωση και αρχή ανάτασης.

Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ  πάει πρώτα με τις τοπικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές για να θολώσει τα νερά και να αφήσει τις βουλευτικές για τη συνταγματική προθεσμία;

Όποια κόλπα και αν χρησιμοποιήσουν, δεν θα γλιτώσουν την κρίση των πολιτών.  Είτε σε μονές, είτε σε διπλές, είτε σε τριπλές εκλογές, οι πολίτες θα τους καταψηφίσουν. Το μόνο που τους απομένει πλέον είναι να επιλέξουν τον χρόνο.

Μήπως για σας θα ήταν καλύτερα να εξαντλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θητεία του και να κάνειόλα όσα είναι να κάνει; Αν, για παράδειγμα δεν περικοπούν τώρα οι συντάξεις, πιθανώς  θα είστε εσείς που θα υποχρεωθείτε να τις κόψετε,

Μπροστά στην εθνική ανάγκη να γυρίσει σελίδα η πατρίδα μας, δεν χωρούν μικροκομματικοί υπολογισμοί και πολιτικά μικροσυμφέροντα. Ξέρω καλά τις δυσκολίες, αλλά έχω μελετήσει και τις λύσεις. Γνωρίζω πως δεν θα βρούμε μόνο «καμένη γη», αλλά και ναρκοθετημένη γη. Όμως έχουμε σχέδιο, επιτελείο και όρεξη για δουλειά. Όσο για τις συντάξεις, υπενθυμίζω ότι ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επέβαλαν και ψήφισαν μόνοι τους την περικοπή τους, κι όχι η ΝΔ. Οπότε έχετε και την απάντησή μου.

Στην κυβέρνηση, πάντως, πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χτυπήσει τις εκλογές, ενώ ο κ. Πολάκης θέτει και μια προϋπόθεση: Να βάλουν μερικούς από σας στη φυλακή

Στο Μαξίμου μπορεί να φαντάζονται ό,τι θέλουν. Οι πολίτες όμως ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη παρελθόν. Μου δίνετε, ωστόσο, την ευκαιρία να πω ότι είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοιες φράσεις από υπουργούς με την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα. Όχι μόνον επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, αλλά το διαφημίζουν κι όλας. Η χώρα δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάντια εξαιτίας μιας κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνεται καν την διάκριση των εξουσιών. Ας το βάλουν, ωστόσο, καλά στο μυαλό τους: Το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψουμε να γίνει θεσμικό πρόβλημα της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, εξακολουθεί να επικαλείται το «ηθικό του πλεονέκτημα». 

Η φράση αυτή έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο: Μία κυβέρνηση που μόλις ήρθε στην εξουσία, έκλεισε τις τράπεζες, έδιωξε τις καταθέσεις και προκάλεσε ζημία 100 δις, τολμά και μιλά για ηθικό πλεονέκτημα. Ένας υπουργός που παραγγέλνει εν κρυπτώ αναβαθμίσεις αεροσκαφών και πουλάει με μεσάζοντες βλήματα στη Σαουδική Αραβία, έχει το θράσος ακόμη να κουνάει το δάχτυλο. Μία κυβέρνηση που ελέγχεται από την Ευρώπη για διασπάθιση 1,6 δισ. που διατέθηκαν για τους πρόσφυγες ζητάει και τα ρέστα. Αυτοί που φαλίρισαν την ΔΕΗ και πήγαν να δώσουν για 20 χρόνια το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 700 εκατομμύρια απώλειες για το Δημόσιο δεν μπορούν να γίνονται δήθεν κήνσορες της ηθικής. Ούτε, προφανώς, όσοι έπαιξαν παιχνίδια με «βοσκοτόπια», πριμοδότησαν κατασκευαστές για οδικούς άξονες και έστησαν διαγωνισμούς-σκάνδαλα όπως ο τελευταίος για το Θριάσιο Πεδίο. Υπάρχει και ένα όριο ακόμη και στην υποκρισία και τον κυνισμό. Και επειδή η ηθική δεν σχετίζεται μόνο με τα οικονομικά σκάνδαλα, να επισημάνουμε ότι είναι ανήθικο να έχεις φτιάξεις τους χειρότερους καταυλισμούς προσφύγων στον κόσμο. Είναι ανήθικο να παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν γνωρίζεις ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι. Είναι ανήθικο να πολιτεύεται συνεχώς με ψέματα και λάσπη. Η κυβέρνηση αυτή θα μνημονεύεται στο μέλλον ως η πιο ανήθικη που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Και εσείς τι θα κάνετε; Θα δώσετε συγχωροχάρτι για όλα αυτά;

Συγχωροχάρτι δίνει μόνον η Εκκλησία. Δική μου προτεραιότητα είναι η ανάταξη της χώρας. Αλλά υποθέσεις που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και -κυρίως- έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον, είναι προφανές ότι θα διερευνηθούν. Είμαι σίγουρος, μάλιστα, ότι με το που θα φύγουν από την εξουσία θα μάθουμε και πολλά που τώρα τα κρύβουν. Άλλωστε όλα τα τελευταία σκάνδαλά τους, οι ίδιοι πια τα αποκαλύπτουν.

Τελευταία είχαμε άλλη μια μείζονα κρίση στις σχέσεις Τσίπρα- Καμμένου που, εν τέλει, απέληξε στην αποπομπή του κ. Κοτζιά. Πιστεύετε ότι οι δυο τους είναι αλληλοεκβιαζόμενοι, όπως λέει η ΝΔ, ή μήπως όλα είναι, τελικά, σκηνοθετημένα, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι πολίτες στις δημοσκοπήσεις;

Από το τελευταίο επεισόδιο, αξίζει να συγκρατήσουμε τρία πράγματα: Πρώτον, την πολιτική αντίφαση να φεύγει με ύμνους για την πολιτική του ο υπουργός των Εξωτερικών, αλλά να παραμένει στη θέση του ο υπουργός  Άμυνας, που έχει καταγγείλει την πολιτική του κ. Κοτζιά ως προδοτική. Δεύτερον, ότι μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ακούστηκαν πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες για μυστικά κονδύλια και μίζες, με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί σιωπηλός. Και, τρίτον, ότι μένει ανοιχτό το θέμα της εννιασέλιδης επιστολής του κ. Κοτζιά. Για ποιον λόγο άραγε; Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι αλληλοεκβιαζόμενοι ή σε συμπαιγνία. Διότι σε κάθε περίπτωση, μαζί βλάπτουν την χώρα και μαζί πρέπει να φύγουν

Είπατε «ναι» στη Συνταγματική αναθεώρηση. Να υποθέσω ότι, τελικά, θα υπερψηφίσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άρθρα που προτείνει εκείνος όπως το 86 περί ευθύνης υπουργών;

Από καιρό έχω δηλώσει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα. Γι’ αυτό την Τρίτη η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, για μια ευρεία και τολμηρή αναθεώρηση. Θα πράξουμε, δηλαδή, το καθήκον μας ως κόμμα εθνικά και θεσμικά υπεύθυνο. Όσο για το άρθρο 86, ας σταματήσει, πλέον, η υποκρισία. Όταν εγώ πρότεινα την αλλαγή του από το 2006, ο κ. Τσίπρας ούτε που το πήρε χαμπάρι. Τον απασχολούσε, προφανώς τότε, το πώς θα υπονομεύσει τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ώστε είναι αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του Συνασπισμού.

Εν μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης θα έρθει μάλλον και η συμφωνία των Πρεσπών. Εσείς τι θα κάνετε; Ενώ θα συζητάτε για το Σύνταγμα θα υποβάλετε και νέα πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση;

Όλα θα τα δούμε στην ώρα τους. Μέχρι τότε, συγκρατείστε τρία πράγματα: Πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στη δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για το Σύνταγμα που προφανώς θα περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16 καθώς ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει πλέον ακόμη και η Βόρειος Κορέα. Δεύτερον, ότι εμείς δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τρίτον, ότι από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά, η πρόταση δυσπιστίας θα είναι στη φαρέτρα των κοινοβουλευτικών μας όπλων.

Αν αποχωρήσει ο κ Καμμένος από την κυβέρνηση, αρνούμενος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μπορεί να σταθεί μια νέα κυβέρνηση Τσίπρα;

Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την δικομματική κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Οφείλει αμέσως, είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό επιτάσσει η λογική, αλλά και η θεσμική τάξη, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε πρωθυπουργός με το θράσος να μένει στην εξουσία με κυβέρνηση μειοψηφίας. Κάτι τέτοιο θα σημάνει, άλλωστε, και τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό του. Υπενθυμίζω, άλλωστε, πώς, όταν μετά το δημοψήφισμα του ‘15 ο κ. Τσίπρας έμεινε και τότε με λιγότερους από 151 βουλευτές και ήταν η ψήφος της αντιπολίτευσης που μας κράτησε στην Ευρώπη, παραιτήθηκε και προκήρυξε εκλογές. Εκλογές, αν θυμάστε, με πρωθυπουργό την κυρία Θάνου. Θα είναι δύσκολο, συνεπώς, ο κ. Τσίπρας να πράξει τώρα κάτι άλλο και, κυρίως, να  το αιτιολογήσει. Γιατί έτσι θα ομολογήσει -και δημοσίως πλέον- ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να μείνει γαντζωμένος για μερικές ακόμη εβδομάδες στην καρέκλα του.

Κάποιοι, ωστόσο, προβλέπουν ότι μπορεί, τελικά, και να μην φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών και να αφήσει την καυτή πατάτα σε σας.

Το έχω πει επανειλημμένα και ξεκάθαρα εντός και εκτός Ελλάδας: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη Βουλή. Όσο για τις «καυτές πατάτες» μπορεί και να κρυώσουν.

Κατηγορείτε την Κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της, ναρκοθετεί την οικονομία. Μήπως αυτό είναι ένα άλλοθι για να μην εφαρμόσετε τελικά όσα υπόσχεστε;

Κάθε άλλο. Η περιγραφή μου για την κατάσταση στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία διεθνών οργανισμών, αλλά δικαιώνεται, νομίζω, και από την εμπειρία που βιώνει κάθε πολίτης: Το κράτος αδυνατεί, πια, να δανειστεί, καθώς τα επιτόκια των ομολόγων του είναι πάνω από το 4%, την ώρα που η Κύπρος αντλεί κεφάλαια με μόλις 2,4%. Οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία ή τα ταμεία και 6 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν ήδη κατασχεθεί. Τα κόκκινα δάνεια και η έλλειψη καταθέσεων λυγίζουν τις τράπεζες, αυτές τη ρευστότητα και εκείνη την ανάπτυξη. Και την ίδια ώρα, οι δικαστικές αποφάσεις για διεκδίκηση αναδρομικών και η συνεχής διεύρυνση του κομματικού κράτους, μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη δημοσιονομική προσαρμογή, μεταφέροντας στο μέλλον νέες θυσίες για τους Έλληνες και δημιουργώντας νέο φαύλο κύκλο αβεβαιότητας και στασιμότητας.

Όλα αυτά, πράγματι, αποτελούν νάρκες για το μέλλον και είμαι ο τελευταίος που θα τις αποκρύψω από τους πολίτες. Γι’ αυτό και οι δεσμεύσεις της ΝΔ είναι λίγες, συγκεκριμένες και κοστολογημένες, όπως τις παρουσίασα πρόσφατα στη ΔΕΘ. Και θα ισχύσουν αμέσως, όχι μόνο γιατί θα ανακουφίσουν την κοινωνία και την παραγωγή, αλλά διότι θα κινητοποιήσουν και το ελατήριο της ανάπτυξης. Η δική μας συνταγή προβλέπει λιγότερους φόρους και εισφορές, λογικά πλεονάσματα και περισσότερες επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις για νέες δουλειές. Και αυτό, θα κινητοποιήσει δυνάμεις και θα δημιουργήσει θετικό κλίμα που θα φέρει ανάπτυξη της τάξης του 4% και δεκάδες δισ. νέων κεφαλαίων στη χώρα. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα και θα το κερδίσουμε

Λένε κάποιοι ότι με τη στροφή που κάνετε προς το Κέντρο αφήνετε χώρο στα δεξιά σας για νέα σχήματα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, με κατηγορεί για στροφή προς την ακροδεξιά. Οι στροφές μου αρέσουν, αλλά μόνον στην οδήγηση-όχι στην πολιτική. Υπήρξα πάντα ένας φιλελεύθερος κεντροδεξιός πολιτικός και όλα όσα δεσμεύθηκα να πράξω, όταν διεκδίκησα την ηγεσία της ΝΔ, αποτελούν τη διαχρονική πολιτική πυξίδα μου. Θα σας έλεγα, όμως, και κάτι ακόμη: Η παράταξη μας στάθηκε όρθια στα χρόνια της κρίσης, όχι μόνο γιατί είχε βαθιές κοινωνικές ρίζες, αλλά γιατί αντιπάλεψε τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την ανικανότητα, που είναι, σήμερα, τα κεντρικά σημεία που ορίζουν τα πολιτικά μέτωπα. Η ΝΔ ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα των καιρών και γνωρίζει καλά πως μεγαλούργησε μόνον όταν διεύρυνε την επιρροή της και σε πολίτες που ήταν πέραν των κομματικών τειχών της.

Αν δεν έχετε αυτοδυναμία και η κυρία Γεννηματά αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση χωρίς να συμπράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνετε;

Δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι σηματοδοτεί τον ακριβώς αντίθετο κόσμο από εκείνον στον οποίο πιστεύω εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα και η οικονομική καθήλωση. Η ανασφάλεια και το κομματικό ρουσφέτι. Η εσωστρέφεια και η μιζέρια. Η χώρα, όμως, χρειάζεται αλήθεια και  πρόοδο. Κανόνες και αξιολόγηση. Άνοιγμα στο μέλλον και ευημερία για όλους. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση είτε έχουμε αυτοδυναμία, είτε όχι. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα.

Σας ακούμε να μιλάτε διαρκώς για ανανέωση, αλλά οι πολίτες, μέχρι στιγμής δεν έχουν δει αυτό που λέμε «καινούργια πρόσωπα».
Εδώ θα σας δώσω μια είδηση. Από τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές μας. Και δεν εννοώ πρώην βουλευτές της ΝΔ, αλλά πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη βουλή. Είναι νέα πρόσωπα, ικανά, και είμαι υπερήφανος που θα συμπορευθούν με τη ΝΔ, καθώς νέοι υποψήφιοι, με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα ανανεώσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτιά μας.
Θέλω να κλείσω με ένα ερώτημα που σχετίζεται με τη διάχυτη απαισιοδοξία που εξακολουθεί να υπάρχει στους πολίτες για το μέλλον τους. Πώς θα την αντιμετωπίσετε και πώς φαντάζεστε την Ελλάδα μετά από 5 χρόνια.

Κε Τζιοβάρα, μέχρι τις εκλογές, όσα νέα ψέματα και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, -διότι θα το κάνει- δεν θα υποσχεθώ τίποτα που δεν μπορώ να πράξω. Θα λέω μόνον την αλήθεια, διότι πιστεύω στο σχέδιό μας. Το οποίο θα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά. Σε πέντε χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της. Θα αναπτύσσεται δυναμικά και θα δημιουργεί νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Θα ‘ναι μια χώρα με ασφάλεια στους δημόσιους χώρους και τα σπίτια μας. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, μία χώρα στην οποία θα μπορούν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά της που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Μια χώρα που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2018
 
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη 
στο 12ο συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Kυρίες και κύριοι,

Νέες και νέοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,

Καλωσορίσατε στην Αθήνα

Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαίρομαι που το YEPP, η νεολαία του ΕΛΚ, σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ διοργανώνει το 12ο Συνέδριό της στην Αθήνα.

Και είμαι περήφανος που η ΟΝΝΕΔ και βεβαίως η Νέα Δημοκρατία, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στη χάραξη των πολιτικών που έχουν ως στόχο ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον και στην προώθηση των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών που διέπουν το ΕΛΚ τα τελευταία 40 χρόνια.

Αυτό δεν είναι ένα ακόμη συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ. Πραγματοποιείται λίγες μόλις μέρες πριν το Συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι. Εσείς, ως σύνεδροι, καλείστε να οδηγήσετε την οργάνωσή σας στο μέλλον και να προσδώσετε στη νεολαία του ΕΛΚ ρόλο καταλύτη για προοδευτικές και θετικές αλλαγές στην ήπειρό μας.

Οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά σας είναι ανάλογες με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ίδιο το ΕΛΚ αλλά και κάθε κόμμα-μέλος του, σε κάθε χώρα της πολιτικής μας οικογένειας. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντισταθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων στην Ευρώπη.  Το ζητούμενο κατά την γνώμη μου είναι να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες της εποχής μας, να πορευτούμε με ανοιχτό πνεύμα, διαφάνεια, ειλικρίνεια και ρεαλισμό.  Το ζητούμενο είναι να συνδεθούμε με ανθρώπους πέρα από τα όρια της κεντροδεξιάς, να αγκαλιάσουμε το φάσμα των διαφορετικών απόψεων, προσφέροντας έτσι σε κάθε πολίτη έναν θετικό λόγο να μας δώσει την ψήφο του, να μας εμπιστευθεί και να επενδύσει σε ένα κοινό μέλλον. Και βέβαια, ζητούμενο είναι να έρθουμε κοντά σας. Κοντά στους νέους σε όλη την Ευρώπη ώστε να στηρίξουμε το πνεύμα της γενιάς του Erasmus.

Πρέπει όλοι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που συνέβη στην Ελλάδα.  Η οικονομική κρίση οδήγησε πολλούς Έλληνες να αναζήτησαν καταφύγιο στα συνθήματα των λαϊκιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς. Σήμερα όμως, έχουν απογοητευθεί και δεν ελπίζουν πλέον διότι έχουν καταλάβει καλά ότι τα συνθήματα του λαϊκισμού έχουν ημερομηνία λήξης. Και ότι το μόνο που απομένει στους λαϊκιστές μετά από αυτό, είναι να ρίχνουν λάσπη στους αντιπάλους τους και να διχάζουν την κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα το οποίο έχω την τιμή να ηγούμαι,  βαθιές ρίζες στην κοινωνία και στέρεες ιδέες που μας ενώνουν και μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες σε μια περίοδο μεγάλης αναταραχής. Σε μια περίοδο κατά την οποία παντού στην Ευρώπη τα παραδοσιακά κόμματα δέχονται μεγάλες πιέσεις, κατορθώσαμε  να προσαρμοστούμε σ’ ένα ρευστό περιβάλλον και να καταστούμε, για μία ακόμα φορά, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.  Με άλλα λόγια, παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας έχοντας όμως προσαρμόσει την πολιτική μας σ’ ένα κόσμο που αλλάζει.

Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αρχές της δημοκρατικής τάξης με πάθος και αφοσίωση.  Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι  σωστό για την κοινωνία. Και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σκληρή δουλειά. Όμως, η αισιοδοξία και η πίστη μας στις δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλη.

Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που οι πολίτες εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία. Την εμπιστεύεται γιατί η Νέα Δημοκρατία δείχνει το δρόμο πέρα από τους διαχωρισμούς Δεξιάς - Αριστεράς. Την εμπιστεύονται γιατί έχουν ανάγκη από ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Το κόμμα μας έχει αναπτύξει με τόλμη ένα όραμα για το μέλλον της χώρας μας. Ζητούμε τη θετική ψήφο των Ελλήνων πολιτών προτείνοντας συγκροτημένες πολιτικές που αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και βασίζονται σε στέρεα δεδομένα. Ξέρουμε πώς να οδηγήσουμε την οικονομία και πάλι στην ανάπτυξη. Πώς να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας κάτι που είναι σήμερα πρώτη προτεραιότητα για τους Έλληνες. Υποστηρίζουμε ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Με χαμηλότερους φόρους, οι οποίοι θα συνδυάζονται με μια συστηματική προσπάθεια να καταστήσουμε το κράτος, τη δημόσια διοίκηση της χώρας πολύ πιο αποτελεσματική. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παιδεία είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή. Ιδίως γι’ αυτούς που δεν ανήκουν στους προνομιούχους.  Δεν αποφεύγουμε τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Και εδώ ακριβώς, βασίζεται η αληθινή ελπίδα για το μέλλον.

Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα που αγωνιά βαθιά για το μέλλον αυτής της χώρας και εργάζεται σκληρά γι’ αυτό. Και νιώθουμε ότι κι αυτοί μας ακούν.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει 155.000 μέλη που πληρώνουν τη συνδρομή τους στο κόμμα.  Ένας τεράστιος αριθμός για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Πάνω από όλα, όμως,  έχουμε ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία. Σε ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές, προσφέροντας με διαφάνεια και αξιοκρατία ευκαιρίες σε πολίτες  να συμμετέχουν στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν φοβηθήκαμε. Λειτουργήσαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα. Και ομολογώ ότι ήταν μια μεγάλη πρόσκληση.Αλλά αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις, ιδιαίτερα αν είσαι ένα παραδοσιακό πολιτικό κόμμα που θέλει να παραμείνει σύγχρονο και πάνω από όλα να συμβαδίζει τις ανάγκες της εποχής του.

Δεν βασιζόμαστε στην επερχόμενη ήττα των λαϊκιστών. Επιδιώκουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Θέλουμε να πιστέψουν ξανά στην αξία της δημοκρατικής συμμετοχής. Διότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν, όχι από αυτούς που απέχουν. Αυτός είναι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και η νίκη μας θα είναι μεγάλη.

Μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές και αυτό ακριβώς θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές.  Όταν λοιπόν επιστρέψετε στις χώρες σας και δείτε ότι κάποιος αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατήστε την ελληνική εμπειρία στο μυαλό σας. Πέρα από τις επιπτώσεις της κρίσης, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από το κύμα του λαϊκισμού.Και η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα απαλλαγεί από τον λαϊκισμό και θα επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας για όλους τους πολίτες. Η πολιτική μετά την εποχή του λαϊκισμού θα αρχίσει από εδώ, από την Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι,

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά το κοινό μας Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το ΕΛΚ θα διαμορφώσει τις πολιτικές του μέλλοντος για την Ευρώπη την οποία νέοι ηγέτες όπως εσείς θα παραλάβετε από τη δική μου γενιά. Θα το πετύχουμε αυτό γιατί πρώτα από όλα θα έχουμε την τόλμη να κάνουμε αυτό που είναι σωστό.

Δεν θα ανεχθούμε τη διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Θα δουλέψουμε μαζί για να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες θέσεις εργασίας μέσα σ’ ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα.  Θα δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα. Χωρίς, όμως, να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα που αφορούν την ελευθερία, τα ατομικά δικαιώματα, τις υποχρεώσεις, τη Δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα.

Για εμάς δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από μια ανοιχτή κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.  Γι αυτό ακριβώς η παιδεία, η δια βίου μάθηση και οι πολιτικές απασχόλησης παραμένουν στο επίκεντρο της ατζέντας μας. Όπως και οι κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές που μπορούν να αντιμετωπίσουν την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους.

Το ίδιο και οι πολιτικές που μπορούν να απαντήσουν στις προκλήσεις της τεχνολογίας και τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή. Αυτές τις δύο προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η γενιά σας. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτές αν ενώσουμε δυνάμεις και δουλέψουμε όλοι μαζί. Γι’αυτό η Ευρώπη συνεχίζει να έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Για παράδειγμα, υπάρχει κανείς σε αυτή την αίθουσα που να πιστεύει ότι μεμονωμένα κράτη-μέλη μπορούν να ανταγωνιστούν σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης την Κίνα η οποία έχει διαθέσει τεράστια κεφάλαια σε αυτόν τον τομέα; Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, θα έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις στον νέο κόσμο που διαμορφώνεται.

Οι νέοι και οι νέες πρέπει να έχετε την ευκαιρία να καθορίσετε το μέλλον σας και να κάνετε τις δικές σας επιλογές.  Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, τις ανοιχτές αγορές και τον υγιή ανταγωνισμό. Θέλουμε μία Ευρώπη που θα δίνει στους νέους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ονειρεύονται και να καινοτομούν.   Ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, όπου πηγαίνω, συναντώ νέους όπως εσείς οι οποίοι είναι έξυπνοι, ικανοί και πολύ μορφωμένοι. Δεν θέλουν επιδόματα ή χάρες από την Κυβέρνηση. Το μόνο που ζητούν είναι να είναι ελεύθεροι να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν αναζητούν επιδόματα αλλά ευκαιρίες να φτιάξουν τη ζωή τους. Και στη Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίσουμε ότι θα έχουν αυτές τις ευκαιρίες μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αγαπητοί φίλοι

Επιτρέψτε μου να κλείσω με τις εξής παρατηρήσεις: Ανήκουμε στην πολιτική οικογένεια που έκανε το ευρωπαϊκό όνειρο πραγματικότητα. Ανήκουμε στην πολιτική παράταξη του Robert Schuman, του Alcide De Gasperi και του Konrad Adenauer. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε μία Ευρώπη η οποία θα έχει χαρακτηριστικά ομοσπονδίας και θα βασίζεται στην αρχή της επικουρικότητας. Αλλά τα υψηλά ιδανικά που καθόρισαν το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τη γέννηση του, δεν θα επιβιώσουν αν δεν διασφαλίσουμε ότι η φωνή όλων των Ευρωπαίων θα φτάνει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού θεσμικού κύκλου, θα πρέπει να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί. Να υλοποιήσουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ενισχύσουν τους δεσμούς των πολιτών με την Ευρώπη, που θα φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη.
Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΕΛΚ θα έχει ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Σε μερικές μέρες από σήμερα, θα αφήσουμε την ηλιόλουστη Αθήνα για να βρεθούμε στο Ελσίνκι για ένα πολύ σημαντικο λόγο. Για να εκλέξουμε τον υποψήφιο του ΕΛΚ για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Manfred Weber. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Manfred ο οποίος είναι ένα αληθινός φίλος της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά βεβαίως, το απόγευμα θα καλωσορίσουμε όλοι τον Alex Stubb. Και θα βρίσκομαι και εγώ εδώ για να τον υποδεχθώ και να ακούσω με ενδιαφέρον την ομιλία του. Είναι εξόχως θετικό για το ΕΛΚ ότι διεξάγεται εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ δύο πολύ καλών υποψηφίων. Όποιος από τους δύο υποψήφιους κι αν εκλεγεί, θα χρειαστεί τη δική σας στήριξη, της νεολαίας του ΕΛΚ, για να περάσει το μήνυμά μας, να αναπτύξει το πρόγραμμά μας, να υπερασπιστεί τις βασικές αρχές και τις αξίες μας.

Σύνεδροι της νεολαίας του ΕΛΚ σας ευχαριστώ που βρίσκεστε στην Αθήνα. Καλή επιτυχία στο συνέδριο σας.  Είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για μία νέα Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ότι το ΕΛΚ θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον και μία νέα Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

CANADA's Prime Minister, Justin Trudeau, wishes on Easter

CANADA's Prime Minister, Justin Trudeau, wishes on Easter
Statement by the Prime Minister on Easter April 21, 2019 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Easter: “Today, our family will join millions of Christians in Canada and around the world to celebrate the resurrection of Jesus Christ. “Easter is about joy, hope, and coming together – whether we’re helping kids hunt for Easter eggs, going to church with our neighbours, or sitting down to a special meal with loved ones. As we reflect on Jesus’s message of compassion, we ask ourselves what more we can do to spread kindness and make our world a better one. “Today, though, we woke up to devastating news of attacks on Christians at prayer in Sri Lanka. Our places of worship are sacred. Freedom of religion is a right. In the wake of these attacks, we will come together, resolved to take care of each other and make sure everyone can practice their faith in safety and freedom. “At home in Canada, Easter is also a chance to celebrate the major contributions Christians make to our communities each day. This spring, and throughout the year, let’s appreciate everything that brings us together, and put into practice what it means to love our neighbours as ourselves. “On behalf of our family, Sophie and I wish all those celebrating a joyful and blessed Easter.”

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας εύχεται Καλό Πάσχα!

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας εύχεται Καλό Πάσχα!
Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας εύχεται Καλό Πάσχα!

κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ.ΒΛΑΧΟΥ,Βουλευτή Περ.Ανατολικής Αττικής,Θερμές Ευχές

κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ.ΒΛΑΧΟΥ,Βουλευτή Περ.Ανατολικής Αττικής,Θερμές Ευχές
κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ.ΒΛΑΧΟΥ,Βουλευτή Περ. Ανατολικής Αττικής,Θερμές Ευχές

κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΣΣΑΒΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ Ευχές

κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΣΣΑΒΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ Ευχές
κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΣΣΑΒΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ Ευχές

κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ-ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Δ. Ευχές

κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ-ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Δ. Ευχές
κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ-ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Δ. Ευχές

κ.ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΛΕΚΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ θερμές Ευχές

κ.ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΛΕΚΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ θερμές Ευχές
κ.ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΛΕΚΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ θερμές Ευχές

κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ θερμές Ευχές

κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ θερμές Ευχές
κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ θερμές Ευχές

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ευχές

ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ευχές
ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ευχές

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ" Θερμές Ευχές

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ" Θερμές Ευχές
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ" Θερμές Ευχές

κ. ΛΥΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΜΟΥΖΑΚΑ,Θερμές Ευχές

κ. ΛΥΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΜΟΥΖΑΚΑ,Θερμές Ευχές
κ. ΛΥΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΜΟΥΖΑΚΑ,Θερμές Ευχές

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος:θερμές ευχές!

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος:θερμές ευχές!
Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των ΗΠΑ:Ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ιδιαίτερες ευχές

ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ιδιαίτερες ευχές
«Τη Μεγάλη Παρασκευή και κατά τη συνάντηση των δύο Επιτάφιων στην κεντρική πλατεία της πόλεώς μας αναβιώνουμε το έθιμο του "πετάγματος των γλόμπων". Οι γλόμποι είναι με λευκές κόλλες, που συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου, διατηρώντας ανέπαφο το έθιμο που κρατούσε πριν χρόνια στην παλιά πόλη της Κυπαρισσίας. Οι γλόμποι θα αφεθούν από το κέντρο της πόλης μας και καλούμε όποιον άλλον κάτοικο το επιθυμεί να πράξει το ίδιο, προσφέροντας έτσι ένα όμορφο θέαμα στους επισκέπτες της πόλεώς μας και δημιουργώντας έναν νέο πασχαλινό θεσμό. Και αυτό το Πάσχα μένουμε στην Κυπαρισσία, ψωνίζουμε στην Κυπαρισσία, στηρίζουμε τον τόπο μας».

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας ευχεται Καλό Πάσχα με υγεία, αισιοδοξία και αλληλεγγύη.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ"Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" :Ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ"Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" :Ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Πολλές αληθινές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση Το ανεσπερο Φως ας φωτίσει τις ψυχές όλων μας. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου " Η Εθνική Εστία"

Η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σας εύχεται ολόψυχα Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σας εύχεται ολόψυχα Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!
Η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σας εύχεται ολόψυχα Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

κ. ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ,Ευχές

κ. ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ,Ευχές
κ. ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ,Ευχές

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ":Ευχές

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ":Ευχές
"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ":Ευχές

Energy Market: "Καλό Πάσχα από τον Λάμπη & την Φωτούλα"

Energy Market:   "Καλό Πάσχα από τον Λάμπη & την Φωτούλα"
Energy Market: "Καλό Πάσχα από τον Λάμπη & την Φωτούλα"

AΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΥΧΕΣ

H AΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ:

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:Ευχές

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:Ευχές
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:Ευχές

"ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ":Θερμές Ευχές

"ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ":Θερμές Ευχές
"ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ":Θερμές Ευχές

ENΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ Πασχαλινές Ευχές

ENΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ Πασχαλινές Ευχές
ENΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ Πασχαλινές Ευχές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΦΥΛΗΣ:Θερμές Ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΦΥΛΗΣ:Θερμές Ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΦΥΛΗΣ:Θερμές Ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

UNISOFT ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

UNISOFT ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"
UNISOFT ευχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

Τypografos θερμές ευχές

Τypografos θερμές ευχές
Τypografos θερμές ευχές

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ":Ευχές

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ":Ευχές
Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ":Ευχές

ΜΙΝΩΙΚΗ ADVERTISING:Ευχές!

ΜΙΝΩΙΚΗ ADVERTISING:Ευχές!
ΜΙΝΩΙΚΗ ADVERTISING:Ευχές!

Happy Easter from Sky Express!

Happy Easter from Sky Express!
Happy Easter from Sky Express!

Conicon Training & Consulting Θερμές Ευχές

Conicon Training & Consulting

Καλό Πάσχα

Για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα η ομάδα της Conicon σας εύχεται Καλή Ανάσταση!

Τα γραφεία μας θα είναι κλειστά από τις 26 (Παρασκευή) Απριλίου μέχρι την 01 (Τετάρτη) Μαΐου 2019 (σ
υμπεριλαμβανομένων).

Καλό Πάσχα σε όλους! Η ομάδα της Crowdpolicy σας εύχεται Καλό Πάσχα με υγεία.

Καλό Πάσχα σε όλους!   Η ομάδα της Crowdpolicy σας εύχεται Καλό Πάσχα με υγεία.
Καλό Πάσχα σε όλους! Η ομάδα της Crowdpolicy σας εύχεται Καλό Πάσχα με υγεία.

Η 3ME σας εύχεται Καλό Πάσχα!

Η 3ME σας εύχεται Καλό Πάσχα!
Η 3ME σας εύχεται Καλό Πάσχα!

OI EKΔΟΣΕΙΣ "ΣΑΪΤΗ" σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

OI EKΔΟΣΕΙΣ "ΣΑΪΤΗ" σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
OI EKΔΟΣΕΙΣ "ΣΑΪΤΗ" σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

KSD - Business Solutions:Θερμές Ευχές

KSD - Business Solutions:Θερμές Ευχές
KSD - Business Solutions:Θερμές Ευχές

Η ΑΜΤ Consultants σας εύχεται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Η ΑΜΤ Consultants σας εύχεται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!
Η ΑΜΤ Consultants σας εύχεται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

H o.mind Creatives σας εύχεται Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

H o.mind Creatives σας εύχεται Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!
H o.mind Creatives σας εύχεται Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Η διοίκηση της ILF consulting και τα στελέχη της σας εύχονται, το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει

Η διοίκηση της ILF consulting και τα στελέχη της σας εύχονται, το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει
Η διοίκηση της ILF consulting και τα στελέχη της σας εύχονται, το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία, επαγγελματικές επιτυχίες και να πραγματοποιήσετε την δικιά σας προσωπική Ανάσταση.

AΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Aποσύραμε ρεπορτάζ,φωτογραφίες και πληροφόρηση σχετική με εταιρεία διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων αγαθών επειδή συγκεκριμένη καταγγελία καταναλωτή στο GOOGLE+ την οποία επισήμως μας απέστειλε, την ανέφερε με συγκεκριμένους αναφερόμενους οργισμένους χαρακτηρισμούς μετά από ατυχή συνεργασία του μαζί της.Εξ αιτίας της συγκεκριμένης αυτής καταγγελίας,επιστέγασμα και άλλων παρεμφερών τηλεφωνικών τοιούτων,αποσύραμε κάθε αναφορά μας,ρεπορτάζ ή φωτογραφίες ως οφείλαμε.

Η εφημερίδα ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους καταναλωτές.