Η Ελλάδα έγινε το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού διεξήχθη το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας με τεράστια επιτυχία , καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘’Ακρόπολις’’ υστέρα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε και έφερε το συνέδριο αυτό στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο. Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνώντας τους 400 σύνεδρους.
Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο είναι η μεγάλη ετήσια εκδήλωση μας CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στο οποίο παραβρέθηκαν 400 σύνεδροι από 7 χώρες του εξωτερικού όπως Ισπανία , Γαλλία , Πορτογαλία , Βέλγιο , Μακάο , Ιταλία , Ουγγαρία και την Ελλάδα.
Την Παρασκευή 19/10 πρώτα οι σύνεδροι επισκέφθηκαν την έκθεση στο Ζάππειο οπού και έγινε η επίσημη συνέντευξη τύπου του συνεδρίου. Στην συνέχεια περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο για να καταλήξουν στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου πραγματοποιήθηκε το Προ-συνέδριο της Ceuco. Εκεί πραγματοποιήθηκε το Προσυνέδριο της CEUCO, με την επίσημη ένταξη των μελών για την Ελλάδα στην CEUCO στις οποίες είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου και την Λέσχη Γαστρονομία Λευκάδας.
Τέλος ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», εκλέγει στη θέση του Αντιπροέδρου της CEUCO για την Ελλάδα, και δόθηκαν συγχαρητήρια σε όλη την Οργανωτική επιτροπή κκ Κωνσταντίνος Μουζάκης,Ηλίας Ιωσηφέλης,Γεώργιος Καραχρήστος,Κωνσταντίνος Κωβαίος,Νικόλαος Δαούτης,Ευανθία Βοναζούντα,Άρτεμις Μπεμπλιδάκη,Παπαβασιλείου Μαρία,Νικόλαος Κατσαρός,Βουλισμάς Σπυρίδων για τη συμβολή τους στην εξασφάλιση της διοργάνωσης του 16ου συνεδρίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο Μέγαρο.
Στο κλείσιμο της βραδιάς του Σάββατου και μετά από το συνέδριο της CEUCO, πραγματοποιήθηκε το Επίσημο Gala που έγινε στο χώρο του Ζάππειου με όλους τους σύνεδρους και του επισήμους καλεσμένους που παρακολουθήσαν το ετήσιο συνέδριο της Ceuco.
Έγιναν και οι Ελληνικές Βραβεύσεις από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις http://www.chefsclubofattica.com/dinner-gala-stous-synedrous-tis-ceuco/ ως εξής
HONORARY
President of CEUCO mr Carlos Martín Cosme from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Vicepresident of CEUCO for France mr Jean-Claude Estirach from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Vicepresident of CEUCO for Italy mr Alessandro Salarolo from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Vicepresident of CEUCO for Portugal mr Jose Manuel Alves from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Vicepresident of CEUCO for Hungary miss Ibolya Haberne Fakete from the Chef’s Club of Attica Acropolis for her contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Vicepresident of CEUCO for Spain mr Rosario Velasco Jiménez from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Vicepresident of CEUCO for Belgium mr Daniel Haulotte from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Vicepresident of CEUCO for Macao mr Luis Augusto Machado from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
General Secretary of CEUCO mr Luís Alberto da Fonseca Nunes from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
HONORARY
Treasurer of CEUCO mr Fernando Viana Garrido from the Chef’s Club of Attica Acropolis for his contribution to Culture, History, Gastronomy and Wine.
Τιμής Ένεκεν
Chef Δημήτριο Σκαρμούτσο από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την προσφορά του στο Πολιτισμό, την Γαστρονομία και τον Οίνο & ως Επίτιμο Μέλος Chef του Acropolis Chef’s Club of Attica.
Τιμής Ένεκεν
Δειπνοσοφιστήριον Catering από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την προσφορά του στο Πολιτισμό, την Γαστρονομία και τον Οίνο & ως Επίτιμο Μέλος του Acropolis Chef’s Club of Attica.
Chef Δημήτριο Σκαρμούτσο από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την προσφορά του στο Πολιτισμό, την Γαστρονομία και τον Οίνο & ως Επίτιμο Μέλος Chef του Acropolis Chef’s Club of Attica.
Τιμής Ένεκεν
Δειπνοσοφιστήριον Catering από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την προσφορά του στο Πολιτισμό, την Γαστρονομία και τον Οίνο & ως Επίτιμο Μέλος του Acropolis Chef’s Club of Attica.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις Ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ζαππείου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Ζαππείου Μεγάρου κ. Γιώργο Χρήστου για την στήριξη του σε όλο αυτό το γεγονός και για την χορηγία του Περιστηλίου και επίσης ευχαριστούν ιδιαίτερα το ‘’ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ Catering΄΄ για την άψογη συνεργασία και τα υπέροχα πιάτα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους που ήταν τα εξής στο Gala Dinner
Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, και φυσικά στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, στην Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, και Λέσχη Ηπείρου
Ευχαριστούμε τους Χορηγούς μας Ζάππειο Μέγαρο, Δειπνοσοφιστήριον Catering, τσίπουρα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, την ΑΜΠΕΛΟΥ ΧΩΡΑΣ με τα κρασιά OLVIOS (λευκό) και YPEROS (ερυθρός).
κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης
Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας για την Ελλάδα της CEUCO.
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών, Επιστημόνων Επισιτισμού Αττικής "Ακρόπολις"
Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας για την Ελλάδα της CEUCO.
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών, Επιστημόνων Επισιτισμού Αττικής "Ακρόπολις"