"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

H KΡΗΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ απο την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..


Στ. Αρναουτάκης: Κοιτίδα Πολιτισμού το Μουσείο τυπογραφίας- Προβάλλει διεθνώς την Κρήτη και την Ελλάδα

Στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού-καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα με τον επιτυχημένο διαγωνισμό αφίσας στον οποίο πήραν μέρος πάνω από 570 γραφίστες από 51 χώρες και που η απονομή των βραβείων έγινε χθες στην μεγάλη γιορτή της τυπογραφίας και των γραφικών τεχνών, στα Χανιά παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, εκπροσώπων φορέων, ανθρώπων του πολιτισμού, και πλήθους κόσμου. Η απονομή βραβείων και επαίνων του 4ου διεθνούς διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννης και Ελένη Γαρεδάκη έγινε με επιτυχία στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων και της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το Μουσείο τυπογραφίας κοιτίδα πολιτισμού που αναδεικνύει και προβάλει το νησί μας αλλά και την χώρα μας διεθνώς, επισημαίνοντας την μεγάλη συμβολή του Γιάννη και της Ελένης Γαρεδάκη. Η Περιφέρεια, πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης συνεργάζεται με όλους τους φορείς και υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία και δράση που αναδεικνύει την Ιστορία, τον Πολιτισμό, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον κ. Γαρεδάκη ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα συμπαραστάτης του Μουσείου. Ο ιδρυτής-Πρόεδρος Γιάννης Γαρεδάκης στο καλωσόρισμα του ευχαρίστησε θερμά τον κ Αρναουτάκη, τονίζοντας ότι είναι στήριγμα, όπως επίσης ευχαρίστησε για την συμβολή τους τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, και τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα. Στους χαιρετισμούς τους ο κ. Βουλγαράκης και ο κ Βάμβουκας αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του Μουσείου, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο Νίκος Παπαδάκης Δ/ντης του Ιδρύματος Ερευνών-Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης κ.α.






Προετοιμασία για το 5ο «Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ 2018»


Για 5η συνεχή χρονιά το «Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα και κορυφαίους νέους μουσικούς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σε μία μοναδική γιορτή μουσικής και τέχνης που θα διαρκέσει εννέα ημέρες από 4-12 Ιουλίου 2018.

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν συνολικά 51 διεθνείς πολυβραβευμένοι καλλιτέχνες από 14 χώρες, και δεκάδες παιδιά και σχολεία απο όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον «Aegean Arts- Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής» με θέμα «Αγαπώ τη Φύση».

Το «Aegean Arts» έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε από την διευθύντρια του φεστιβάλ, Τζούλη Καψετάκη, με σκοπό να στηρίξει νέα ταλέντα, και να αναδείξει μέσα από τη μουσική και την τέχνη τα κρυμμένα «μυστικά» της ενδοχώρας της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, θα πραγματοποιηθούν στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου από το «Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ» και την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής.


 5ο AEGEAN ARTS ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  4-12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
                                                                                              Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο

                                                                                                                            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                                   

Τετάρτη 4 Iουλίου @19:30-21:00 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: Έναρξη έκθεσης του Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2018 “Αγαπώ τη φύση”.


Η έκθεση παιδικής ζωγραφικής θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00 καθ'όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa) τβράδυ της 12 Ιουλίου. Η τελετή απονομής βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου @21.30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος.

Τετάρτη 4 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Κωνσταντίνο Βαλιανάτο (Ελλάδα) και την Ching-Wen Hsiao (Ταιβάν/USA)
Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγουν δύο πολυβραβευμένοι νέοι πιανίστες σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ! Ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος και η Ching Wen Hsiao είναι απόφοιτοι του περίφημου Juilliard School της Αμερικής, με σπουδαίες διακρίσεις και διεθνή καριέρα. O K. Βαλιανάτος έχει λάβει 11 πρώτα βραβεία, έξι εκ των οποίων σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει βραβευτεί για την καλλιτεχνική του συνεισφορά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, και έχει εμφανιστεί δύο φορές στο Λευκό Οίκο υπό την παρουσία του Barack Obama. Μαζί με την Ching Wen Hsiao θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει τις ομορφότερες συνθέσεις για χορούς και τραγούδια γραμμένα για σόλο πιάνο και 4 χέρια. Ένα μαγικό ξεκίνημα στο φεστιβάλ μέσα στην ηρεμία της φύσης.

Πέμπτη 5 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος ::   Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού - Leona Crasi (Ρουμανία) και Waimay Yau (Χονγκ Κονγκ)// Ρεσιτάλ πιάνου Simone Tavoni (Ιταλία)

Συνεχίζουμε το μουσικό μας ταξίδι με ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ τραγουδιού από τη διεθνούς φήμης σοπράνο Waimay Yau, και την εκπληκτική νέα πιανίστα, Leona Crasi. Και οι δύο είναι νικήτριες σημαντικών βραβείων και διακρίσεων. Με φόντο τα φωτισμένα πεύκα, περικυκλωμένοι από τα Κρητικά βουνά, θα απολαύσουμε μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, μελωδίες γραμμένες για φωνή και πιάνο, όπως το La belle του Debussy, το Wiegenlied του Brahms, το Die forelle του Schubert, και το Cinq mélodies populaires grecques του Ravel. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου από τον χαρισματικό πιανίστα Simone Tavoni που έχει ήδη αποσπάσει πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία με τη μουσική του ικανότητα και τον ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του χαρακτήρα. Μια βραδιά γεμάτη αγάπη και έρωτα!

Πέμπτη 5 Ιουλίου @11:00 :: ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο φλάουτου με τη διεθνώς διακεκριμένη σολίστ και παιδαγωγό Δρ. Ιβόννα Γλίνκα.
Θα ακολουθήσει συναυλία  «Συνάντηση με τη Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία», όπου θα παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, έργα σύγχρονων συνθετών.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το σεμινάριο: 1 Ιουλίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες/κράτηση θέσεων επικοινωνήστε aegeanarts@gmail.com, τηλ 6979268105


Παρασκευή 6 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Ομιλία με το Στέλιο Βισκαδουράκη “Όλα είναι ένα’’ // Ρεσιτάλ πιάνου με το Riyad Nicolas (Συριά) 

Με λόγο και μουσική θα καταδειχθεί από το Στέλιο Βισκαδουράκη αφενός ότι η κάθε μορφή τέχνης εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, αλλά με διαφορετικά μέσα και ότι η μουσική μπορεί να προβάλει και να μεταδώσει τις αξίες της ειρήνης. Ο Στέλιος Βισκαδουράκης διαπρέπει στη λογοτεχνία, έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο του παγκρήτια, πανελλήνια και παγκόσμια, και έχει στο ενεργητικό του εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, και φωτογραφίας. Είναι μέλος φορέων πολιτισμού και συνεργάζεται με τη δημόσια εκπαίδευση για την προώθηση της λογοτεχνίας στα σχολεία. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο νέος πιανίστας Riyad Nicolas, απόφοιτος με διάκριση από τις μουσικές σχολές Purcell, Royal Academy of Music και Royal College of Music του Λονδίνου, με καθηγητές τους Dmitri Alexeev και τη Vanessa Latarche. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία, διαπρέπει στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου, και μέσω της μουσικής προβάλλει τις αξίες της ειρήνης. Θα ακούσουμε έργα όπως Paganini-Liszt Σπουδή αρ. 6, Σονάτα αρ.1 του Beethoven, και Gaspard de la nuit του Ravel κ.α

 Σάββατο 7 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Ρεσιτάλ τραγουδιού “Chansons d’amour” Μάνος Χαραλαμπόπουλος (Ελλάδα) και  Jacques Spiegelstein (Κόρσικα) // Μουσική δωματίου - Κουαρτέτο ΣαξοφώνωνΑesthesia” (UK)

Μια βραδιά με κλασικά τραγούδια και αγαπημένες μελοποιήσεις από τον χαρισματικό Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Μάνο Χαραλαμπόπουλο και τον βαρύτονο Jacques Spiegelstein. Στη συνέχεια, το σαξόφωνο θα έχει την τιμητική του! Θα απολαύσουμε υπέροχες μελωδίες από τέσσερις ξεχωριστούς σαξοφωνίστες που διαπρέπουν στις πιο σημαντικές αίθουσες του εξωτερικού. Μια συναυλία γεμάτη εκπλήξεις που θα γεμίσει τον έναστρο ουρανό με μελωδίες μιας άλλης εποχής! 

Κυριακή 8 Ιουλίου @18:00-21:00 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: “Τα παιδία παίζει” Γνωριμία με την τέχνη, τη μουσική, και το χωριό!
Δραστηριότητες όπως ζωγραφική, face painting, παιχνίδια με έργα τέχνης, γνωριμία με τους καλλιτέχνες και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο χώρο του μουσείου για μικρούς και μεγάλους!

Κυριακή 8 Ιουλίου @19:30-20:15 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: 19.30  Μουσική δωματίου‘’ Piccolo and the BumblebeeFrederick Bager και Jaymee Coonjobeeharry (UK).  Μια συναυλία απο δύο διεθνώς διακεκριμένους νέους καλλιτέχνες, που θα ειναι ιδιαίτερα διασκεδαστική και αρεστή, με έργα ειδικά επιλεγμένα για μικρα παιδιά.  

Κυριακή 8 Ιουλίου @20:15-21:30 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής  :: ‘’Μικροί Μότσαρτ’’Παιδική συναυλία - Εάν το παιδί/μαθητής(τρια) σας αγαπάει τη μουσική, ξέρει να παίζει ένα μικρό κομμάτι σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο, δηλώστε συμμετοχή στο aegeanarts@gmail.com. Πλήροφορίες τηλ 6979268105 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 1η Ιουλίου 2018.
 
Κυριακή 8 Ιουλίου @20.15-21:30 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: "Τα Βυζαντινά μνημεία” 
Ένας περίπατος στα όμορφα στενά δρομάκια του χωριού παρέα με τον αρχαιολόγο, συγγραφέα, και κάτοικο της Επισκοπής, Γιώργο Κατσαλή. Ελάτε να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά της περιοχής με τις πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες!


Κυριακή 8 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Βραδιά Ελληνικού κινηματογράφου με τους Αντώνη Τολάκη και Άγγελο Κοβότσο. Μουσική του συνθέτη Γιώργου Βολίκα
Για πρώτη φορά στο φεστιβάλ θα απολαύσουμε κινηματογράφο! Καλωσορίζουμε δύο σπουδαίους διακεκριμένους σκηνοθέτες/σεναριογράφους του Ελληνικού κινηματογράφου, τον Άγγελο Κοβότσο και τον Αντώνη Τολάκη. Θα μας μιλήσουν για την τέχνη του κινηματογράφου, και θα παρουσιάσουν "Το Μουσικό ταξίδι του Κωνσταντίνου Δημηνάκη’’, μια αληθινή ιστορία ενός νέου, ανερχόμενου και ταλαντούχου μαέστρου που το πάθος του για τη μουσική τον οδηγούν στη διεθνή καταξίωση, και τη βραβευμένη ταινία String-LESS”!  Πέντε γυναικείες φωνές, πέντε ζωές σε μια δημιουργική πορεία που προσπαθούν να
κρατηθούν ενωμένες δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική με γυναικεία ταυτότητα. Θα τα καταφέρουν; Την ίδια βραδιά θα γνωρίσουμε τον νέο μουσικοσυνθέτη, Γιώργο Βολίκα, που θα μας παρουσιάσει ένα δείγμα από τον πρώτο του δίσκο “Γένεσις”.

Δευτέρα 9 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Μουσική δωματίου με τους Benjamin Baker  (Nέα Ζηλανδία), Daniel Lebardt (Ουγγαρία) και Vario Duo ( Manu Brazo-Ισπανία και Prajna Indrowati- Ινδονησία)

Έχοντας αναγνωρισθεί ως δύο από τους πιο συναρπαστικούς νέους σολίστες της γενιάς τους, και με τη φήμη τους να μεγαλώνει διαρκώς, έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε τους Benjamin Baker και Daniel Lebhardt. Θα παρουσιάσουν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με έργα όπως Mozart violin Sonata No. 18 in G, K. 301,Bartok Rhapsody no.1 for violin and piano (1928),Prokofiev violin Sonata no. 2 in D Major, Op. 94a, κ.α.Η βραδιά θα συνεχιστεί με το διεθνώς βραβευμένο Vario Duo’. Ο Manυ Brazo στο σαξόφωνο και η Prajna Indrowati στο πιάνο θα παρουσιάσουν ένα εξαίσιο πρόγραμμα που υπόσχεται να μας ανεβάσει το κέφι στα ύψη!

Τρίτη 10 Ιουλίου @19:30 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος :: ‘’Ποιητικοί μονόλογοι’’  του Δρ. Θανάση Δρίτσα
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καρδιολόγος, συνθέτης, και συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας μας καλεί από νωρίς στην πανέμορφη λουλουδένια αυλή του πετρόχτιστου μουσείου στο κέντρο του χωριού, όπου θα αφηγηθεί το έργο του “Δύο Ποιητικοί Μονόλογοι”. Το έργο αποτελείται από δύο θεατρικούς ποιητικούς μονολόγους σε μορφή θεραπευτικών ιστοριών. Ο πρώτος μονόλογος έχει τίτλο “Στον Προσωπικό μου Άγγελο”, ένας βιωματικός σχολιασμός της μεταφυσικής αναζήτησης, και ο δεύτερος με τίτλο «Υποβρύχιος Κόσμος» αποτελεί ένα φουτουριστικό παραμύθι ως αλληγορία για την οικολογική καταστροφή που απειλεί τον πλανήτη μας. Θα προβληθεί εικαστικό υλικό των καλλιτεχνών, Μαίρης Σάββα και Γιώργου Μπούτλα.  

Τρίτη 10 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: "Συνθέτες με δίδυμες ψυχές" :: Κονσέρτο Πιάνου αρ. 1 του Chopin και Πιάνο Κουϊντέτο του Schumann :: Γιάννης Γεωργιάδης,Αστέριος Πούφτης,Νίκος Πυλαρινός,Ηλίας Σδούκος(Quadro Armonico) και Δίδυμες Καψετάκη (Ελλάδα)
Γεννημένοι με μόλις τρεις μήνες διαφορά, οι μύθοι ισχυρίζονται ότι υπήρχε συγγένεια ψυχών μεταξύ των Frederic Chopin και Robert Schumann που συνδέονται μακράν ως πρωτοπόροι του Ρομαντισμού, παρότι ήταν διαφορετικοί καλλιτέχνες με λίγη προσωπική επαφή και διαφορετική ανατροφή. Έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε τις δίδυμες Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη, διεθνώς γνωστές για τα μοναδικά τους επιτεύγματα στο πιάνο και στις επιστήμες, που θα ενώσουν την τέχνη τους με καταξιωμένα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων - Γιάννη Γεωργιάδη, Αστέριο Πούφτη, Νίκο Πυλαρινό, Ηλία Σδούκο. Mία λαμπρή βραδιά που θα περιλαμβάνει  το θαυμάσιο Κονσέρτο Πιάνου αρ. 1 του Chopin και το Πιάνο Κουϊντέτο του Schumann κ.α.
Τετάρτη 11 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος ::  Σύνολο Εγχόρδων Νέων Αθηνών (ΕΝΑ) υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.// Διάλεξη  Τέχνη στο νοσοκομείο ως συμπλήρωμα θεραπείας” του Δρ Θανάση Δρίτσα  
Συναυλία με το Σύνολο Εγχόρδων Νέων Αθηνών (ΕΝΑ) υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου Έλληνα μαέστρου, Γιώργο Πέτρου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με διάλεξη του Δρ. Θανάση Δρίτσα με τίτλο "Τέχνη στο νοσοκομείο ως συμπλήρωμα θεραπείας”. Ο κ. Δρίτσας είναι αναπληρωτής Διευθυντής του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, σπουδαίος επιστήμονας, συνθέτης, συγγραφέας και αναγνωρισμένος διεθνώς ως πρωτοπόρος στην κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου.
Πέμπτη 12 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: “Αυτή η μουσική" του Γιώργου Καγιαλίκου. Ερμηνεύουν η Ευτυχία Μητρίτσα και η Ιφιγένεια Κορολόγου. Πιάνο: Μίκα Κακάκη. Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης. Φιλική συμμετοχή: Γιοβάννα.
Η αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει ως μια πραγματικά σπουδαία και αξέχαστη γιορτή! Κατ'αρχάς θα γίνει η απονομή βραβείων του διεθνούς διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής ’Αγαπώ τη φύση’. Στη συνέχεια, καλωσορίζουμε έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό Έλληνα συνθέτη, τον Γιώργο Καγιαλίκο, που θα μας χαρίσει μια συναυλία με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, με ερμηνευτές την Ευτυχία Μητρίτσα και την Ιφιγένεια Κορολόγου. Θα ακουστούν τραγούδια από τους δίσκους «Εννέα κρυμμένα τραγούδια», «Φυγή», «Και εσείς καλύτερα», «Το κρύσταλλο του κόσμου», «Αιώνια μέθη», και άλλα. Την ίδια βραδιά, μας τιμά με τη παρουσία της η μυθική Γιοβάννα! Μία πολυδιάστατη Ελληνίδα καλλιτέχνης με παγκόσμια φήμη και πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων. Μαθήτρια του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου,έχει εκδώσει 19 τίτλους, 6 ποιητικές συλλογές, 11 μυθιστορήματα και 2 θεατρικά έργα.
Τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου θα διαθέτουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των επισκεπτών για τις ΒΡΑΔΙΝΕΣ εκδηλώσεις (4-12 Ιουλίου). Λεωφορεία θα αποχωρούν από τον κεντρικό σταθμό ΚΤΕΛ Ηρακλείου στις 19:30 και θα επιστρέφουν προς Ηράκλειο στις 23:30. Θα υπάρχει επίσης τόπος συνάντησης με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που λειτουργούν στις κανονικές ώρες από Μάλια/Χερσόνησο/Κοκκίνη Χάνι κλπ. Εισιτήρια  θα πωλούνται μέσα στο λεωφορείο.

Περισσότερες πληροφορίες  http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa


Το μέλλον του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και το ψήφισμα για τα Απορρίμματα και τα Πλαστικά στη συνεδρίαση της CRPM στην Εσθονία


Τα θέματα που αφορούν το μέλλον του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα για τα Απορρίμματα και τα Πλαστικά στη Θάλασσα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Γιώργος Αλεξάκης που προέδρευσε στην ενότητα για τα Θαλάσσια Θέματα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM) που έγινε την Πέμπτη 21 Ιουνίου στην Εσθονία.

Ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στις νέες προτεραιότητες για το ΕΤΘΑ (EMFF) και συγκεκριμένα :

-Προώθηση της βιώσιμης αλιείας και της διατήρησης των θαλάσσιων βιολογικών πόρων.

-Συμβολή στην ασφάλεια των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ανταγωνιστικής και βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας.

-Ενίσχυση της ανάπτυξης της Γαλάζιας Οικονομίας.

-Ενίσχυση της διεθνούς διακυβέρνησης των ωκεανών και την εξασφάλιση ασφαλών, καθαρών και αειφόρα διαχειριζόμενων θαλασσών και ωκεανών.

Τόνισε ότι υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία στις νέες προτάσεις και υπογράμμισε τις τέσσερις καταρχήν θετικές πτυχές.

-Το EMFF – ΕΤΘΑ παραμένει ως ειδικό αυτόνομο ταμείο, με κύριο άξονα την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια.

-Το νέο EMFF θα απλουστευθεί.

-Με το νέο ΕΤΘΑ, οι εξόχως απόκεντρες περιοχές και η αλιεία μικρής κλίμακας θα επωφεληθούν από ειδικά μέτρα στήριξης.

-Το νέο ΕΤΘΑ θα παράσχει στήριξη στη βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη και την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, πέραν των τομέων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Ωστόσο, υπάρχουν και στοιχεία που δεν είναι θετικά στις προτάσεις του ΕΤΘΑ.

Η κύρια κριτική που μπορεί να γίνει είναι ότι οι προτάσεις του ΕΤΘΑ δεν επιτρέπουν μια ισχυρότερη εταιρική συνεργασία με τις Περιφέρειες.
Η Επιτροπή δεν εισήγαγε τη δυνατότητα καθορισμού επιχειρησιακών προγραμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο σε κράτη μέλη που το επιθυμούν
Οι Περιφέρειες επιζητούν να επεκταθεί η κοινή διαχείριση των προγραμμάτων. (Ο προτεινόμενος κανονισμός προβλέπει μείωση κατά 16% των μέτρων στην κοινή διαχείριση).
Η Επιτροπή προτείνει να χρησιμοποιηθούν μόνο χρηματοπιστωτικά μέσα για τη στήριξη της υδατοκαλλιέργειας και τη μεταποίηση των προϊόντων.
Το EMFF – ΕΤΘΑ θα πρέπει να εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την αγορά πλοίων, καθώς και τη χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό ή την αντικατάσταση των κινητήρων των πλοίων. Στις προτάσεις του ΕΤΘΑ, τα μέτρα αυτά είναι δυνατά μόνο για την αλιεία μικρής κλίμακας

Ο Γιώργος Αλεξάκης που είναι και Αντιπρόεδρος της CRPM για τα Θαλάσσια Θέματα αναφέρθηκε στα βασικά συμπεράσματα από τη συζήτηση όπου συμφώνησαν όλες οι Περιφέρειες ότι τα παραπάνω στοιχεία απομακρύνουν τη διαχείριση του EMFF – ΕΤΘΑ από τις Περιφέρειες και από τις Τοπικές Κοινωνίες. Κύριος στόχος είναι η παρέμβαση και η συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από σήμερα και για το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να βελτιωθούν οι προτάσεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Επίσης, ο κ. Αλεξάκης, κατά τη συζήτηση του θέματος των Διευρωπαϊκών Δικτύων (ΤΕΝ-Τ) διευκρίνισε ότι οι «άξονες» που φαίνονται στους αντίστοιχους χάρτες είναι μόνο γραμμές στο χάρτη και γραφιστικές απεικονίσεις και δεν αντικατοπτρίζουν καμία προσβασιμότητα και καμία υποδομή στα νησιά της Ελλάδας, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Η Συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CRPM φιλοξενήθηκε στην μικρή επαρχιακή πόλη Παρνού της Εσθονίας, στη Βορειοανατολική Ευρώπη, όπου ενημερώθηκαν για τις Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Προϋπολογισμό 2020-7 και τις επιπτώσεις του στις Περιφέρειες.

Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες δεν είναι ευχαριστημένες από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τον ερχόμενο Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό 2020-7 διότι δεν απηχούν αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη σήμερα και δηλώνουν ότι δεν είναι μια συζήτηση μόνο για περισσότερα χρήματα αλλά μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΣΤΑΘΑΚΗ ΜΕ Ν.ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ


Την αισιοδοξία του για την πρόοδο τόσο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Ν. και Ν.Δ. της Κρήτης, όσο και για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, που είχε συνάντηση για τα ενεργειακά θέματα της Κρήτης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης αρμόδιο στην Ενέργεια, το Περιβάλλον και την Χωροταξία. Παράλληλα ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την Κρήτη και τους Κρητικούς που να αφορά στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού του νησιού ανεξάρτητα ακόμα και από την πρόοδο ή μη των δύο προβλεπόμενων διασυνδέσεων. Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα στο γραφείο του Υπουργού μετά το τέλος της ημερίδας για την αναθεώρηση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ. Στην συνάντηση Σταθάκη-Καλογερή συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Υπουργός ΠΕΝ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο τόσο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Ν και ΝΔ της Κρήτης, όσο και για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, οι μελέτες του οποίου προχωρούν σύμφωνα με τα εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η μικρή διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης για την οποία είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί διαγωνισμοί, αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2020, ενώ επεσήμανε ότι ο ανταγωνισμός που έχει προκύψει για την εκτέλεση του έργου της μεγάλης διασύνδεσης Αττικής – Κορακιάς μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της κοινοπραξίας EuroAsia Interconnector, μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει όσον αφορά στην πρόοδο του έργου και στην επιτάχυνση των προθεσμιών. Ήδη η αρχική προθεσμία του έργου έχει μετατεθεί από το 2024 όπως προέβλεπε το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για το 2022, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να λειτουργήσει ακόμα και εντός του 2021 αν δεν προκύψει κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Άλλωστε η διαφωνία μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων αναδόχων, αναμένεται να τερματιστεί εντός των προσεχών ημερών σύμφωνα με την προθεσμία που έχει δώσει η ΡΑΕ.

Ο Υπουργός επεσήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα που να αφορά στον ενεργειακό εφοδιασμό της Κρήτης μετά το 2020, όπου ως γνωστόν αναμένεται να μειωθεί η συμμετοχή των ρυπογόνων θερμικών μονάδων στην ηλεκτροδότηση του νησιού, λόγω των Ευρωπαϊκών δεσμεύσεων της χώρας. Ανέφερε ότι θα ληφθούν εγκαίρως όλα τα κατάλληλα μέτρα επ’ αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος που έχει προκαλέσει ανησυχίες και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.

Ουσιαστικά ο Υπουργός επιβεβαίωσε τις παλαιότερες δεσμεύσεις για το ίδιο θέμα από πλευράς ΑΔΜΗΕ αλλά και ΔΕΔΔΗΕ προς τον Αντιπεριφερειάρχη, όπου αμφότεροι επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στην Κρήτη και στους Κρητικούς που να αφορά στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού του νησιού μας, ανεξάρτητα ακόμα και από την πρόοδο ή μη των δύο προβλεπόμενων διασυνδέσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης νωρίτερα συμμετείχε στην έναρξη της διαβούλευσης για την Αναθεώρηση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, παρουσία του Υπουργού ΠΕΝ, του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου, και του ΓΓ Ενέργειας κ. Βερροιόπουλου, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει την σημαντική εμπειρία της Κρήτης σε αυτόν τον τομέα.




"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022