"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ..


Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

 κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος

της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης

για την υπόθεση «Novartis» 


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από τρεις μήνες, από το βήμα της Βουλής, είχα μιλήσει για πολιτική σκευωρία. Είχα καταγγείλει τις παρεμβάσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Κράτος, καθώς και το παρακράτος που πάει να στηθεί στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά με αφορμή ένα υπαρκτό εταιρικό σκάνδαλο, και αναφέρομαι βέβαια στην υπόθεση Novartis, που η Κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε υποτιθέμενο πολιτικό σκάνδαλο. Πρόκειται για ωμή παραβίαση των αρχών και των κανόνων του Κράτους Δικαίου.

Με βάση καταθέσεις άφαντων μαρτύρων και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο τέως Πρωθυπουργοί, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και έξι Υπουργοί. Ήρθαν για δεύτερη φορά, μέσα σε τρεις μήνες, σε αυτήν την αίθουσα να υπερασπιστούν την αθωότητα τους. Και για δεύτερη φορά, ο κ. Τσίπρας, ο ενορχηστρωτής αυτής της σκευωρίας, δεν είχε το θάρρος να καθίσει στο έδρανο του Πρωθυπουργού να τους ακούσει. Κρύφτηκε στο γραφείο του.

Πριν από τρεις μήνες είχα επισημάνει αναλυτικά πώς παραβιάζεται το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Είχα μιλήσει για θεσμική εκτροπή. Είχα εξηγήσει ότι με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ουσιαστικά συγκαλύπτεται το ελληνικό σκέλος ενός αναμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση. Είχα καταθέσει μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για περαιτέρω εξυγίανση του φαρμακευτικού κυκλώματος, μια προσπάθεια που ξεκίνησε και απέδωσε καρπούς την περίοδο 2012-2015. Αλλά σε αυτές τις  πολύ συγκεκριμένες προτάσεις δεν βρήκα, για άλλη μια φορά, καμία ανταπόκριση. Αντίθετα οι άθλιες συμμορίες συνεχίζουν τη δράση τους, εκμεταλλευόμενες τον πόνο των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και κυρίως την αδιαφορία και την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης. Κάτι που επιβεβαίωσε και η πρόσφατη τραγική ιστορία με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Είχα επίσης προβλέψει ότι η στημένη αυτή υπόθεση θα καταλήξει σε ένα θλιβερό σκηνικό με δέκα κάλπες ντροπής. Και είχα πει με καθαρά λόγια ότι πρόκειται για χυδαία απόπειρα της Συμπολίτευσης να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σήμερα δικαιωνόμαστε πλήρως.


Δεν θα επιμείνω στη νομική πλευρά της υπόθεσης Novartis. Τα νομικά επιχειρήματα, εξάλλου, παρουσιάστηκαν με άρτιο τρόπο από τους εισηγητές μας.  Θα σταθώ, όμως, στην πολιτική πτυχή του θέματος. Στο πόρισμά της, η κυβερνητική πλειοψηφία παραδέχεται με τον πιο φανερό τρόπο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για κανένα πολιτικό πρόσωπο. Αποφασίσατε τη σύσταση Προακαταρκτικής Επιτροπής κρίνοντας προφανώς ότι αρμόδια είναι η Βουλή να εξετάσει το θέμα. Επικαλεστήκατε, όπως σας είπε και ο κ. Βορίδης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μέχρι σήμερα, το τι λέει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Και τώρα που έπεσαν οι μάσκες, πάτε να βγάλετε την υπόθεση από πάνω σας και έρχεται σήμερα να μας πει ο κ. Τσίπρας, να μας πείτε όλοι σας, ότι δεν έχει αρμοδιότητα η Βουλή και ότι αρμοδιότητα έχει η Δικαιοσύνη.

Ερωτώ ευθέως, κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας: Η Δικαιοσύνη δεν ερευνά ήδη την υπόθεση; Η Εισαγγελέας, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει ζητήσει ως όφειλε να κάνει, το άνοιγμα λογαριασμών δέκα πολιτικών προσώπων; Περίμενε κανείς δικαστής τον κ. Τσίπρα για να ερευνήσει την υπόθεση; Ασφαλώς και όχι.

Η πολιτική σκηνοθεσία που στήθηκε στη Βουλή είχε ένα  μοναδικό σκοπό:  Να συκοφαντηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Γιατί σε 56  σελίδες  του πορίσματος το μόνο που κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι να ψελλίζει νόμους, διατάξεις και παλαιές εκθέσεις. Καμία λέξη για την ουσία της υπόθεσης. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω  ότι η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Novartis, σε όλες της τις συνεδριάσεις, ασχολήθηκε μόνο με τα διαδικαστικά θέματα. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο Επιτροπής που να ασχολείται μόνο με τον προγραμματισμό εργασιών, αλλά τελικά να μην εργάζεται. Και πώς να εργαστεί, άλλωστε, όταν η πλειοψηφία επέλεξε να μην εξετάσει σε βάθος την υπόθεση, όπως ζητούσαμε εμείς και οι εμπλεκόμενοι, από την πρώτη στιγμή.

Γιατί, βλέπετε, η κυβερνητική πλειοψηφία  από την πρώτη στιγμή απέκλεισε την εξέταση μαρτύρων, που θα στήριζαν, υποτίθεται, τις κατηγορίες τους. Τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες  που ουδείς γνωρίζει την ταυτότητά τους και ποτέ δεν ελέγχθηκε η αξιοπιστία τους. Ζήσαμε, έτσι, μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία: Σύσσωμη η Αντιπολίτευση και όλοι  οι εμπλεκόμενοι να ζητούν την αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ αυτοί που δρομολόγησαν τη σύσταση της Επιτροπής να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Την ίδια ώρα μάλιστα που διαθέτετε και την πλειοψηφία στην Επιτροπή.

Επανέρχομαι στην ουσία και συνοψίζω τα συμπεράσματα που θα έπρεπε να σας κάνουν να ντρέπεστε για τις επιλογές σας:

1ον. Δεν προέκυψε κανένα αδίκημα σχετικό με δωροδοκία, δωροληψία και απιστία.  Ειδικά δε για την απιστία, κάνατε λάστιχο την  αρμοδιότητα της Επιτροπής. Ενώ στη Βουλή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την συμπεριέλαβαν στο κατηγορητήριο, στην Επιτροπή της Βουλής επικαλεστήκατε αναρμοδιότητα  επειδή διαπιστώσατε  ότι αφορούσε και τον κ. Κουρουμπλή.

2ον. Η Κυβέρνηση  έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε. Έστειλε την υπόθεση στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά η Επιτροπή αρνήθηκε την εφαρμογή του ιδίου άρθρου γιατί προβλέπει, λένε, την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων. Αναρωτιέμαι δεν το γνωρίζατε  από την αρχή αυτό; Και σε κάθε περίπτωση αν θέλατε την πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης τι σας εμπόδιζε να ελέγξετε   τυχόν αξιόποινες πράξεις στην Επιτροπή  και να αποφασίσετε στη συνέχεια αν αυτές πρέπει η δεν πρέπει να παραγραφούν.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Αν διερευνούσατε πραγματικά την υπόθεση θα αποκαλυπτόταν πλήρως η σκευωρία την οποία στήσατε με τη συνδρομή των τριών κουκουλοφόρων. Και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τελικά η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την αποκάλυψη  της αλήθειας. Γιατί αν το αποτολμούσε, δεν θα αποκαλυπτόταν μόνο η σκευωρία, αλλά και οι ίδιοι οι σκευωροί και γι αυτό εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής. Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε. Μείνετε εσείς και ψηφίστε μαζί με την Χρυσή Αυγή και τον κ.  Καμμένο  ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν σήμερα σε αυτήν εδώ πέρα την αίθουσα. Για άλλη μία φορά να υπενθυμίσω.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η μεθόδευση που πήγε να στήσει η Κυβέρνηση γύρω από την υπόθεσηNovartis δεν άντεξε τελικά  στο φως των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αφήνει βέβαια  πίσω της την οσμή ενός παρακράτους που δεν δίστασε να παραβιάσει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών και να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως εργαλείο εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι  θα πέσει άπλετο φως σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση. Στήσατε μια πρωτοφανή σκευωρία στα κοινοβουλευτικά χρονικά και να ξέρετε ότι αυτό  θα το βρείτε μπροστά σας.

Δεν σας το λέω αυτό καθ’ οποιοδήποτε τρόπο εκδικητικά. Είναι κάτι προσέξτε  που θα το κάνει ούτως ή άλλως η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί σας το είπαν κιόλας οι εμπλεκόμενοι, θα το διεκδικήσουν πρώτα απ’ όλα  αυτοί οι οποίοι συκοφαντήθηκαν. Μια Δικαιοσύνη την οποία εσείς προσπαθείτε με πρωτοφανή τρόπο να χειραγωγήσετε, αλλά με τη δική μας διακυβέρνηση εγγυώμαι προσωπικά ότι θα ανακτήσει πλήρως την αυτονόητη ανεξαρτησία της, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο Κράτος. Και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ό,τι πρέπει για να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της σκευωρίας που στήσατε. Γιατί κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη σε αυτήν τη χώρα ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται.

Το Κράτος Δικαίου είναι εδώ για να προστατέψει κάθε Έλληνα πολίτη από κάθε άδικη κατηγορία. Με την τήρηση των νόμων και των δικονομικών κανόνων. Και όχι με ευτράπελα, όπως το χθεσινό, που ο Υπουργός Δικαιοσύνης με δέκα μέρες καθυστέρηση έσπευσε να ενημερώσει τη Βουλή, ότι οι μηνύσεις των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου μπαίνουν στο αρχείο, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανέναν δικονομικό κανόνα.

Κύριε Τσίπρα, δεν είστε εδώ να με ακούσετε, αλλά φαντάζομαι ότι τουλάχιστον παρακολουθείτε τη συζήτηση από την τηλεόραση. Στη συζήτηση του Φεβρουαρίου είχα πει ότι δεν είχατε το πολιτικό θάρρος να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Πικραμένο στην συγκλονιστική του ομιλία. Ούτε όμως και τον κ. Σαμαρά και τους άλλους εμπλεκόμενους που εξέθεσαν με αφοπλιστικό τρόπο τη σκευωρία την οποία στήσατε σε βάρος της Παράταξής μας. Έκτοτε κανείς σας δεν διανοήθηκε να κάνει ούτε μια δήλωση αποκατάστασης των δέκα πολιτικών σας αντιπάλων, των οποίων την πολιτική τιμή και την προσωπική υπόληψη προσβάλλατε με πρωτοφανή τρόπο, προδικάζοντας τάχα την ενοχή τους. Λυπάμαι, αλλά πρέπει να το πω: Αυτό που βλέπουμε δεν είναι μόνο μια Κυβέρνηση η οποία έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση. Είναι κάτι δυστυχώς πολύ χειρότερο. Γίνατε μέσα σε μόλις τρισίμιση χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. 

Δεν είστε απλά πρώτοι στα λόγια και τα ρουσφέτια και ουραγοί στη δουλειά και το αποτέλεσμα. Είστε κάτι πολύ χειρότερο: Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».  Χρησιμοποιείτε τους μηχανισμούς της εξουσίας για να στοχοποιήσετε, όχι μόνο τους πολιτικούς σας αντιπάλους, αλλά και τις οικογένειές τους.  Στην ουσία, με όλα αυτά τα οποία κάνετε, με τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιείτε, όχι μόνο εσείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο, δεν αποδέχεστε καν τον βασικό κανόνα της δημοκρατικής αντιπαράθεσης που είναι ο στοιχειώδης δημοκρατικός σεβασμός του δημοκρατικά εκλεγμένου αντιπάλου σας.

Θέλετε να οδηγήσετε απροκάλυπτα τη χώρα σε ένα διχασμό, σε ένα βαθύ νέο διχασμό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσετε την πολιτική συντριβή σας. Κρατάτε κάθε μέρα ζωντανή τη χειρότερη μορφή του «Αυριανισμού». Και το κάνετε για να κρύψετε την απερίγραπτη ανικανότητά σας. Τις δικές σας τραγικές επιλογές. Και, δυστυχώς, συνεχίζετε ακάθεκτοι στον ίδιο δρόμο. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε για τη σκευωρία της Novartis, εξυφαίνεται μια νέα σκευωρία, αυτή τη φορά σε βάρος του ελληνικού λαού. Μια σκευωρία με πολλά νέα ψέματα. Γιατί είναι ψέματα τα περί τέλους των Μνημονίων, όταν έχετε ήδη ψηφίσει μέτρα ύψους 5,1 δισ. έως το 2021 και έχετε βάλει υποθήκη την δημόσια περιουσία έως το 2115. Είναι ψέματα τα περί δήθεν «μεταμνημονιακής εποχής», ενώ έρχονται νέες βαριές μειώσεις σε παλαιές και νέες συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέοι φόροι και εισφορές και φυσικά αυξημένος Φ.Π.Α. στα νησιά.

Τις τελευταίες μέρες είδα ότι με κάποια προπαγανδιστικά τερτίπια αφήσατε υπονοούμενα ότι δήθεν μπορεί και να επανεξετάσετε το τι θα κάνετε με την άγρια περικοπή των συντάξεων. Προσέξτε. Αυτήν την πολιτική, την οποία εσείς έχετε υπογράψει, εσείς έχετε ψηφίσει, εσείς έχετε προκαλέσει με την πολιτική σας και χθες αναγκαστήκατε να παραδεχθείτε με δήλωση ανώτατης κυβερνητικής πηγής, μπορούμε να φανταστούμε ποια είναι, ότι φυσικά θα την υλοποιήσετε, γιατί εσείς την ψηφίσατε. Και είναι ακόμη μεγαλύτερο ψέμα η δήθεν «καθαρή έξοδος», που σημαίνει στα αλήθεια να περάσουμε από φθηνό δανεισμό από ευρωπαϊκά κεφάλαια σε ακριβό δανεισμό από τις αγορές, ενώ παραμένουν όλες οι βαριές μνημονιακές υποχρεώσεις.

Κάποτε σας θυμάμαι στη φάση της εξαλοσύνης του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν διαπραγματευόσασταν με τα πουκάμισα έξω και ζητούσατε τότε χρηματοδότηση χωρίς Μνημόνιο. Και μετά από τρεισήμισι χρόνια του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου στην εξουσία το συνονθύλευμα που μας κυβερνά οδηγεί τη χώρα σε ένα ακόμη Μνημόνιο χωρίς, αυτήν τη φορά, χρηματοδότηση. Μπράβο σας. Είναι νέο ψέμα, βέβαια, ότι η χώρα θα ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη όταν υπάρχει διαρκής έλεγχος των Βρυξελλών. Πότε βαφτίζεται -είστε πολύ ευρηματικοί πάντως με τις λέξεις, αυτό πρέπει να σας το αναγνωρίσω- αυτόν τον έλεγχο των Βρυξελλών «ενισχυμένη επιτήρηση» και πότε «εργαλείο». Και είναι, βέβαια, μεγάλο ψέμα να μιλάτε για υπεραπόδοση της οικονομίας και να χρησιμοποιείτε για να υποστηρίξετε αυτό τον ισχυρισμό σας το υπερπλεόνασμα. Λες και δεν είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ένα υπερπλεόνασμα το οποίο το μαζεύετε από φάρμακα που δεν δίνετε στα νοσοκομεία. Από νέες συντάξεις που δεν εκδίδετε, από επιστροφές φόρων που δεν κάνετε στους δικαιούχους. Από ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν πληρώνετε και από δημόσιες επενδύσεις που δεν πραγματοποιείτε. Έτσι χτίστηκε το υπερπλεόνασμα το οποίο διαφημίζετε.

Και είναι ντροπή σας σήμερα να πανηγυρίζετε γιατί βγάζετε μεγαλύτερο πλεόνασμα από αυτό που σας ζητήθηκε. Το βγάζετε από τις τσέπες των Ελλήνων για να πάει στις τσέπες των δανειστών. Των δανειστών, βέβαια, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζουν ότι το μείγμα των δημοσιονομικών μέτρων της τελευταίας τριετίας είναι αποκλειστική πολιτική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης. Το λέω και πάλι για να γίνει απολύτως κατανοητό. Η συνειδητή διάλυση της μεσαίας τάξης είναι δική σας επιλογή. Η υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας για να χτίσετε το κομματικό σας Κράτος είναι δική σας επιλογή. Η εξάρτηση πολλών συμπολιτών μας από επιδόματα φτώχειας για να τους αιχμαλωτίσετε κομματικά είναι δική σας επιλογή. Και πλησιάζει η ώρα που για αυτές τις επιλογές σας θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολύ καιρό, έχει ανοιχτά διατυπώσει το αίτημά της για εκλογές. Και η χρονική λήξη της δανειακής σύμβασης αποτελεί ένα σημείο καμπής για να κριθεί μία κυβερνητική θητεία που έδειξε τα όρια και τις δυνατότητές της. Καλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί. Αν όντως πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι τα Μνημόνια τελειώνουν, ας ρωτήσει τους πολίτες. Αν υπερηφανεύετε για το τι έχει κάνει, ας το ζυγίσει στην κρίση των ψηφοφόρων. Και αν πιστεύει σε «καθαρές» εξόδους, ας ζητήσει την καθαρή απάντηση των Ελλήνων. Καθαρή απάντηση με καθαρούς κανόνες. Και με μια ξεκάθαρη απάντηση από εσάς κ. Τσίπρα και κ. Σκουρλέτη, που είστε και ο αρμόδιος Υπουργός. Έχουμε προτείνει, εδώ και δύο χρόνια, το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών, όπως είναι της Β’ Αθηνών, αλλά και τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Επανέλαβα την πρότασή μου αυτή πριν από λίγες ημέρες, αλλά και πάλι αποφεύγατε να απαντήσετε με ένα ξεκάθαρο ναι ή με ένα ξεκάθαρο όχι. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μας έλεγε πριν από λίγες μέρες ότι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών αποτελεί αναγκαία θεσμική τομή.

 Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Έχω ζητήσει την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών από το 2004, όταν εκλέχτηκα πρώτη φορά βουλευτής. Αλλά, είναι εξίσου σημαντικό να αποκαταστήσουμε και την αδικία που γίνεται σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Εκείνοι που μας ακούν σήμερα από τα πέρατα του κόσμου. Είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν μπορούν να δαπανήσουν ένα δυσβάσταχτο ποσό για να έρθουν να ψηφίσουν. Ξέρετε, οι συμπολίτες μας που είχαν τα προσόντα, αλλά και τις ψυχικές αντοχές να κυνηγήσουν το μέλλον τους εκτός συνόρων έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Πατρίδας μας. Γιατί στην Ελλάδα θέλουν να επιστρέψουν. Δεν μπορείτε, λοιπόν, άλλο να κρύβεστε πίσω από αστείες υπεκφυγές. Και επειδή δεν έχω άλλο τρόπο να φέρω στη Βουλή τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί επί του θέματος, θυμίζω κ. Πρόεδρε -και είστε προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό- ότι εκκρεμεί εδώ και 18 μήνες πρόταση της Νέας Δημοκρατίας την οποία δεν εισάγετε με προσωπική σας ευθύνη για συζήτηση στην Ολομέλεια, καταθέτω αίτημα για Προ Ημερησίας Συζήτηση με μόνο αντικείμενο την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Θέλετε δεν θέλετε, κ. Τσίπρα, θα έρθετε στη Βουλή να μιλήσετε για το θέμα αυτό. Δεν θα κρύβεστε για πάντα. Και σας προκαλώ και σας προσκαλώ να πείτε δημόσια σήμερα στους πολίτες γιατί αρνείστε τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες, ειδικά σε αυτούς που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Στην πλειονότητά τους είναι νέοι άνθρωποι. Κι είναι φανερό ότι φοβάστε την κρίση τους. Γιατί αρνείστε, να το εξηγήστετε, το αυτονόητο δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους όποιο Κόμμα πιστεύουν ότι μπορεί επιτέλους να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση; Ώστε να μπορέσουν και αυτοί -μια ώρα αρχύτερα- να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να ενωθούν και πάλι με τις οικογένειές τους.

Ελπίζω, κρατάω μια μικρή ελπίδα, ότι θα κάνετε τελικά το σωστό.  Αλλά αν πάρα ταύτα δεν το κάνετε, που το θεωρώ και το πιο πιθανό, θα το κάνουμε εμείς την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές. Πιστέψτε με, οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Κανείς, ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρα δεν πιστεύει ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας. Και τα διλήμματα των εθνικών εκλογών για την επόμενη μέρα, είναι διλήμματα ξεκάθαρα.  

Εμείς δημιουργούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία η οποία προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Την ασφάλεια απέναντι στο φόβο. Τα έργα απέναντι στα λόγια. Την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία απέναντι στην εσωστρέφεια και την παρακμή. Προσωπικά δεν συμβιβάζομαι και είμαι σίγουρος ότι δεν συμβιβάζεται και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, με μια πραγματικότητα στην οποία η πολυδιαφημισμένη επιστροφή στην κανονικότητα, αυτή που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας στα τηλεοπτικά του σποτ, σημαίνει απλά την παράταση της σιωπηλής παρακμής. Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που σέρνεται μέσα σε μια παρατεταμένη μιζέρια, αδυνατώντας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή. Και δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που μικραίνει και μαζί της αισθάνεται ότι μικραίνουν και πολλοί συμπολίτες μας. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης να ηγούμαι σήμερα της Νέας Δημοκρατίας. Μιας ιστορικής Παράταξης που αποτελεί σήμερα την μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Πολίτες που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα χρειάζεται πάνω απ’ όλα μια μεγάλη αναγέννηση για να ξεφύγει οριστικά από τη μιζέρια που την έχει καταδικάσει η Κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Γι’ αυτό και δεν ζητώ από τους πολίτες κομματική συστράτευση, αλλά εθνική συμπόρευση. Χρειαζόμαστε σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- την ενότητα του Έθνους σε ένα κοινό όραμα εθνικής αναγέννησης. Γνωρίζω καλά ότι το έργο της επόμενης μέρας δεν θα είναι εύκολο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήδη διαφαίνεται ότι επιδιώκουν να αφήσουν πίσω τους καμένη γη. Είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε πρόγραμμα και ξέρουμε με ποιους θα το κάνουμε πράξη, αλλά κυρίως έχουμε θέληση και βαθιά πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Η χώρα και οι πολίτες αξίζουν πολύ καλύτερα και οι συμπολίτες μας θα σας το δείξουν αυτό αργά ή γρήγορα στις επόμενες κάλπες. Σας ευχαριστώ πολύ.



"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022