"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ‍ AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..-Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου : Τι σημαίνει σήμερα «συγχωρώ»;..-Σφοδρά νομικά πυρά εξαπολύονται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία....-NASA's Earth Observatory,update..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕUROPEAN COMMISSION Finance news hub.....-...-Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu: SAVE THE DATE: 18 June 2024 - Joint conference .....-Eurogroup meeting of 13 May 2024..-ΠΛΗΡΩΜΕΣ από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου..-Δόμνα Μιχαηλίδου: «106.000 παιδιά θα κάνουν εφέτος έως 30 ημέρες διακοπές....-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, επισκέψεις....-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ πρόσφατη δραστηριότητα..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πρόσφατη ενημέρωση..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη


15/02/2024



Καλό μεσημέρι,

Σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Την ισότητα στον πολιτικό γάμο έχουν νομοθετήσει 36 χώρες στον κόσμο, 20 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη. Η νομοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο αυτόματα συνεπάγεται την εφαρμογή ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας, που έχει θεσπιστεί και ισχύει σε 39 χώρες στον κόσμο, εκ των οποίων 23 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη και 16 είναι κράτη-μέλη της Ε.Ε.

—–

Αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τον Democracy Index του Economist Intelligence Unit η Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά το 2010. Η χώρα μας μετά την ανάδειξή της ως «χώρα της χρονιάς» από τον Economist, από τον χαρακτηρισμό «ελαττωματική δημοκρατία», ανέβηκε 5 θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνοντας την 20η θέση και χαρακτηρίζεται πλέον ως «πλήρης δημοκρατία».

Η συνολική βαθμολογία της χώρας μας είναι 8,14, ενώ βαθμολογηθήκαμε με 10 στους τομείς εκλογικής διαδικασίας και πλουραλισμού, 7,14 στην λειτουργία κυβέρνησης, 7,2 σε πολιτική συμμετοχή, 7,5 σε πολιτική κουλτούρα και 8,82 στις πολιτειακές/ κοινωνικές ελευθερίες, τομέας στον οποίο λάβαμε την υψηλότερη βαθμολογία μετά την εκλογική διαδικασία και τον πλουραλισμό.

Μικρότερη βαθμολογία, μάλιστα, από την Ελλάδα συγκέντρωσαν χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συστηματικά, εντός και εκτός συνόρων, επικρίνουν και συκοφαντούν τη χώρα μας.

—–

Συστήνεται, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επιστημονική επιτροπή η οποία αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων.

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε χθες σε σύσκεψη εργασίας με τα μέλη της επιτροπής, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής.

—–

Στην εκδήλωση για την ένταξη νέων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα μίλησε ο Πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πρόοδο του προγράμματος “Αιγίς” το οποίο σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ τόνισε ότι παραπάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε υποδομές που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.

Ήδη, έχουν δημοπρατηθεί έργα 800 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων οι προκηρύξεις ύψους 700 εκατομμυρίων βγήκαν «στον αέρα» το τελευταίο 6μηνο του 2023. Πρόκειται για προμήθειες αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πλωτών μέσων διάσωσης και μεταφοράς, πυροσβεστικών οχημάτων, drones κ.α.

Όπως ανέφερε και χθες ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στόχος είναι μέχρι το τέλος του Μαρτίου να έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για όλο το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ.

—–

Τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο υλοποιείται μια σειρά τροποποιήσεων στον Αστικό Κώδικα και στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά ύλης στους Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους, η οποία μέχρι σήμερα απασχολεί αποκλειστικώς τους Δικαστές, με στόχο την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Για πρώτη φορά, μεταφέρεται η αρμοδιότητα για διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού υποθέσεων στους συλλειτουργούς της Θέμιδας, απαλλάσσοντας με τον τρόπο αυτό τους δικαστικούς λειτουργούς από καθήκοντα χωρίς στοιχεία αντιδικίας, αποδεικτικής δυσχέρειας και ήσσονος νομικής δυσκολίας. Η ποιότητα και η ασφάλεια της μεταφοράς της αρμοδιότητας των διαδικασιών εξασφαλίζεται, σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι οι Δικηγόροι και οι Συμβολαιογράφοι λειτουργούν κατ’ εξοχήν ως άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί.

Βάσει των εισηγούμενων διατάξεων, προβλέπεται να πραγματοποιούνται από Δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου του κατά τόπον αρμόδιου Πρωτοδικείου:

1. εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού μεγάλης μερίδας των σωματείων – επαγγελματικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων σωματειακής μορφής, καθώς και αθλητικών σωματείων

2. η έκδοση πράξης χορήγησης κληρονομητηρίου. Για την προστασία δικαιωμάτων τρίτων που ενδεχομένως θίγονται προβλέπεται η δυνατότητα παροχής έννομης προστασίας μετά από άσκηση ανακοπής.

3. η σύνταξη πράξης αποδοχής κληρονομιάς, η οποία για να προσλάβει τη μορφή δημοσίου εγγράφου θα προσκομίζεται μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα στον αρμόδιο γραμματέα του Δικαστηρίου της κληρονομιάς, προκειμένου να συνταχθεί η σχετική έκθεση αποδοχής και να καταχωρηθεί στα ειδικά βιβλία του Ειρηνοδικείου.

4. Οι εγγραφές και οι εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης.

Η έκδοση κληρονομητηρίου ή η συναινετική εξάλειψη προσημείωσης υποθήκης είναι απαραίτητες για πολλούς συμπολίτες μας, προκειμένου να προβούν σε οικονομικές συναλλαγές, να ξεμπλοκάρουν περιουσιακά τους στοιχεία και ενώ μέχρι σήμερα έπρεπε να περιμένουν μήνες, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις η διαδικασία θα αποτελεί ζήτημα λίγων ημερών.

Ακόμη, επιχειρείται περαιτέρω αποφόρτιση των γραμματειών των Δικαστηρίων, με την πρόβλεψη λήψης ένορκης βεβαίωσης αποκλειστικώς από Συμβολαιογράφους ή/και Δικηγόρους.

Σκοπός των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι η απαλλαγή δικαστών από μη αμιγώς δικαιοδοτικά καθήκοντα ώστε να αξιοποιούν τον χρόνο, που σήμερα διαθέτουν σε αυτά για την μελέτη δικογραφιών και ταχύτερη έκδοση αποφάσεων και τη γρήγορη και με λιγότερο κόστος για τον πολίτη διεκπεραίωση των παραπάνω νομικών διαδικασιών.

—–

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας επέβαλε σε βάρος της ΚΑΕ ΑΕΚ διοικητική κύρωση για την διεξαγωγή μίας αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, σε εθνική διοργάνωση, χωρίς την παρουσία θεατών, λόγω της ρίψης αντικειμένου, πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη, εντός του αγωνιστικού χώρου, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα της Basket League μεταξύ της ΚΑΕ ΑΕΚ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έλαβε χώρα στις 12/02/2024.

Δεσμευτήκαμε για την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου για την ασφάλεια στα γήπεδα και το κάνουμε πράξη. Η ΔΕΑΒ έχει δέσμια αρμοδιότητα επιβολής των κυρώσεων και αυτό θα κάνει. Πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα προς όφελος του επαγγελματικού αθλητισμού και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, απομονώνοντας παραβατικές μειοψηφίες από τα γήπεδα.

—–

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, από το 2024 αυξάνονται οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ από 10 σε 11 για το 2024 και σε 12 από το 2025 και επισπεύδεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου και η τελευταία το Φεβρουάριο του 2025. Από το 2025 και μετά, ορίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβάλλεται σε έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με χρονικό όριο εξόφλησης της τελευταίας δόσης το Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Στόχος των ρυθμίσεων είναι η μείωση του ύψους της κάθε δόσης προκειμένου να διευκολυνθεί η αποπληρωμή του φόρου αλλά και ο προγραμματισμός από τους φορολογούμενους.

—-

Δύο προγράμματα επιδότησης εργασίας για άνεργους και μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας ξεκινούν, μετά την δημοσίευση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Στόχος του πρώτου προγράμματος, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ και διάρκειας 12 μηνών, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Πρόκειται για παράταση συμβάσεων 4.000 ωφελουμένων σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού προσωπικού και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας. Η απασχόληση των ωφελούμενων θα συνεχιστεί στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους όρους.

Το δεύτερο πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης αφορά 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών και είναι διάρκειας 24 μηνών. Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι.

—-

Αύριο, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μόναχο της Γερμανίας για να μετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας.

Παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.

Γ. ΣΚΙΤΖΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί ότι σύμφωνα με το νέο δελτίο αναθεωρημένων τιμών στα φάρμακα, αυξάνεται για τους ασφαλισμένους η τιμή των φαρμάκων. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα σήμερα από την «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου στο κεντρικό της θέμα κάνει λόγο για αύξηση της συμμετοχής σε πάνω από 1700 καθημερινά φάρμακα. Ισχύει αυτό;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, η τιμή των γενοσήμων φαρμάκων έχει πέσει μεσοσταθμικά 7%. Τα ποσοστά συμμετοχής των ασθενών δεν έχουν μεταβληθεί, δεν αλλάζουν, δεν μεταβάλλονται. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ εφαρμόζοντας από 12 Φεβρουαρίου μια Υπουργική Απόφαση, πλέον αποζημιώνει το φτηνότερο γενόσημο ανά θεραπευτική κατηγορία. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο για να διορθώσει τυχόν υπερβολικές επιβαρύνσεις. Και το αντίστοιχο, νομίζω, επιβεβαίωσε και σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του ο Υπουργός Υγείας. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το ξαναλέω. Δεν έχουν μεταβληθεί τα ποσοστά συμμετοχής των ασθενών και σε περιπτώσεις που δει το Υπουργείο ότι πρέπει να γίνει κάποια παρέμβαση, αυτή θα γίνει.

Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, χτες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σήμερα στη Βουλή, για την ισότητα στον γάμο όλων των ατόμων, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε τη Δημοκρατία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ποια είναι η απάντηση της Κυβέρνησης; Μπορεί η Εκκλησία να παρεμβαίνει στα κοινοβουλευτικά πράγματα με έναν τέτοιο τρόπο;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Έχουμε απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο. Από εκεί και πέρα, γίνεται ονομαστική ψηφοφορία και για να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπάρχει μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία. Όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, έτσι θα ισχύει και στο εξής. Ακολουθείται αυτή η διαδικασία, δεν υπάρχει καμία άλλη διαδικασία. Άρα, προφανώς, είναι ζήτημα της Βουλής και των κοινοβουλευτικών κομμάτων να αιτηθούν ονομαστική ψηφοφορία και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται.

Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Καλησπέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πρώην προκάτοχοί σας, Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι, σήμερα δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Επίσης, τέσσερα μέλη της Κυβέρνησης, πιο γνωστός είναι ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Βορίδης. Επίσης, δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Ως διάδοχος των πρώην Εκπροσώπων της Κυβέρνησης, πώς θα το σχολιάζατε; Γενικότερα, βλέπετε να υπάρχει ένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή όταν ένα «εμβληματικό», όπως το χαρακτηρίζετε, νομοσχέδιο για την ισότητα, δεν υποστηρίζεται από μέλη της Κυβέρνησης ή προβεβλημένα μέλη της κυβερνητικής παράταξης και το γεγονός ότι δεν θα ψηφίσουν, πέραν του κ. Βορίδη, και άλλοι Υφυπουργοί το νομοσχέδιο σημαίνει κάτι για το κυβερνητικό της μέλλον;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Καταρχάς, εμείς το χαρακτηρίζουμε ως ένα σημαντικό νομοσχέδιο, όπως όλα τα υπόλοιπα τα οποία εισάγονται προς ψήφιση και ψηφίζονται, πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη ψηφιστεί και κάποια, προφανώς πολλά ακόμα, θα ψηφιστούν τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες και μέσα στη δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από εκεί και πέρα, έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές κι εγώ προσωπικά για τη στάση του Υπουργού Επικρατείας. Έχουμε απαντήσει για το γεγονός ότι κατά παράδοση στις περιπτώσεις ψηφοφοριών για ζητήματα δικαιωμάτων, δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. Νομίζω ότι -μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό όσοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και στο κυβερνητικό και στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ- έχουμε την πιο αρραγή, την πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα και, μάλιστα, μια κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. που και την προηγούμενη τετραετία κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις προς όφελος των πολιτών, σε μια περίοδο πολλών εισαγόμενων κρίσεων. Η στάση του κάθε βουλευτή, είναι προσωπική είτε έχει υπουργική ιδιότητα, που όπως έχει ειπωθεί από τον Πρωθυπουργό έχει αυξημένη θεσμική υποχρέωση, είτε όχι. Σε λίγες ώρες θα έχουμε αυτή την ψηφοφορία, οπότε καλό θα είναι να μην προδικάζουμε την οποιαδήποτε στάση και ούτε θέλω εγώ να σχολιάσω τη στάση ενός βουλευτή με γνώμονα αν ήταν ή όχι προκάτοχός μου σε αυτή τη θέση που έχω την τιμή να κατέχω αυτή τη στιγμή. Εγώ προσωπικά έχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές, αλλά αυτό δεν είναι αντικείμενο της σημερινής Ενημέρωσης Πολιτικών Συντακτών και καμίας Ενημέρωσης Πολιτικών Συντακτών, ότι στηρίζω τις επιλογές ενός συνόλου, και της Κυβέρνησης και εν προκειμένω, αν είχα την κοινοβουλευτική ιδιότητα, προφανώς, και θα υπερψήφιζα. Αλλά έχω την εντύπωση ότι πρέπει να περιμένουμε την ψηφοφορία, να ψηφιστεί -όπως φαίνεται- ένα σημαντικό νομοσχέδιο που δίνει ισότητα στον πολιτικό γάμο και δεν θα υφίστανται πλέον παιδιά δύο ταχυτήτων στη χώρα μας -μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για τη χώρα- και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Π. ΣΩΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μία αποκάλυψη της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», χθες, ενός εγγράφου του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2021 προς τον ΟΣΕ και προς τον κ. Καραμανλή, προέβλεπε –με δυστυχώς προφητικό τρόπο– τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος. Γι’ αυτή την επιστολή ο κ. Καραμανλής δήλωσε –δεν την ανέφερε ποτέ– στην Εξεταστική Επιτροπή προχθές ότι δεν είχε ενημερωθεί πως υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ψεύδεται. Θα ήθελα να μου πείτε τη θέση της Κυβέρνηση πάνω σε αυτό το θέμα, σε αυτή τη σημαντική αποκάλυψη, που αποδεικνύει πολλά πράγματα για τις ευθύνες που υπάρχουν στο Υπουργείο του κ. Καραμανλή. Και επίσης πολύ περισσότερο που ο κ. Τσαλίδης δεν κρίθηκε ως απαραίτητος μάρτυρας για την Εξεταστική Επιτροπή. Θα ήθελα το σχόλιο της Κυβέρνησης γι’ αυτό το θέμα.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πάγια θέση της Κυβέρνησης -και νομίζω ότι είναι και η σωστή και αυτονόητη στάση μιας Κυβέρνησης που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών- είναι να μην σχολιάζει εν εξελίξει, υπό διερεύνηση υποθέσεις. Και η συγκεκριμένη –πολύ σοβαρή προφανώς υπόθεση, ένα τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε όλη τη χώρα – είναι αυτή τη στιγμή εν εξελίξει, υπό διερεύνηση και σε επίπεδο Δικαιοσύνης και σε επίπεδο Βουλής. Γίνεται νομίζω μία διαδικασία με εξέταση πολλών μαρτύρων, είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εγώ δεν μπορώ να υιοθετήσω κανένα συμπέρασμα και κανένα πόρισμα κανενός μέσου, ούτε να το δεχτούμε αυτό, ούτε να το σχολιάσουμε, ούτε να το απορρίψουμε σε καμία περίπτωση. Κατέθεσε ο πρώην Υπουργός, έδωσε τις δικές του απαντήσεις, δέχθηκε όλες τις ερωτήσεις.

Από εκεί και πέρα, η αρμόδια Επιτροπή θα βγάλει τα πορίσματά της, αφού εξετάσει το σύνολο των μαρτύρων. Η Δικαιοσύνη θα οδηγηθεί και εκείνη στα δικά της συμπεράσματα, τα οποία, προφανώς, περιμένει η ελληνική κοινωνία. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι πρέπον και ούτε πρόκειται να το κάνει αυτό η Κυβέρνηση να σχολιάσει μία υπό διερεύνηση υπόθεση. Και αυτό, πιστέψτε με, σε καμία περίπτωση –γιατί είδαμε και αυτό τον χαρακτηρισμό– δεν είναι συγκάλυψη σε καμία περίπτωση. Είναι σεβασμός στο Κράτος Δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών.

Π. ΣΩΚΟΣ: Η Κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Καραμανλής; Υπουργός ήταν.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ο κ. Καραμανλής έδωσε τις εξηγήσεις του. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω μία κατάθεση σε μία συγκεκριμένη και πολύ σημαντική Επιτροπή, στο πλαίσιο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Π. ΣΩΚΟΣ: Το συγκεκριμένο έγγραφο, όμως, αποκαλύφθηκε μετά την κατάθεσή του. Επομένως, δεν ρωτήθηκε γι’ αυτό. Και γι’ αυτό ρωτάμε την Κυβέρνηση, επειδή δίνει μία νέα διάσταση.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σας απάντησα ότι δεν είναι δουλειά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και της Κυβέρνησης να σχολιάζει μία εν εξελίξει, υπό διερεύνηση δικαστική υπόθεση. Δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε εισαγγελείς, ούτε μπορούμε να δεχόμαστε ή να απορρίπτουμε μια αποκάλυψη ή ένα δημοσίευμα ή οτιδήποτε, τέλος πάντων, προκύπτει από ένα μέσο. Είναι μία διαδικασία η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται και στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη τα εξετάζει όλα, όλα όσα κατατίθενται από όλες τις πλευρές και βγάζει, όπως κάνει σε όλες τις υποθέσεις, τα δικά της συμπεράσματα.

Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω, όμως, στην ερώτηση του συναδέλφου και με μια προέκταση και στα σημερινά, με τον κ. Αγοραστό. Αφενός, η επιστολή που αποκαλύφθηκε γράφει, προειδοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως «είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας». Η Κυβέρνηση – ανεξάρτητα από την κατάθεση του πρώην Υπουργού, του παραιτηθέντα Υπουργού- τι απαντά σ’ ένα τέτοιο στοιχείο; Και δεύτερον, σήμερα ο τότε Περιφερειάρχης, ο κ. Αγοραστός δεν απάντησε στα περί μπαζώματος, λέγοντας μόνο ότι η Περιφέρεια συνέδραμε σε πρωτοβουλίες, που δεν ήταν δικές της, δείχνοντας το Συντονιστικό της Κυβέρνησης. Τι απαντάτε και γι’ αυτό;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτά όλα είναι δικά σας συμπεράσματα, τα οποία εγώ δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω, γιατί δεν ανήκω στους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας, της δικαστικής Αρχής. Και έχοντας και τη δικηγορική ιδιότητα -αυτή τη στιγμή σε αναστολή λόγω των καθηκόντων μου– έχω μάθει να σέβομαι πολύ περισσότερο μια εν εξελίξει υπόθεση. Αυτό δεν είναι ούτε συγκάλυψη, ούτε τίποτα. Το ξαναλέω, είναι μια υπόθεση, που την εξετάζει η Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη εξετάζει όλα τα στοιχεία. Η Κυβέρνηση στο μερίδιο που της αναλογεί, ως προς την επιτάχυνση διαδικασιών, που έχουν να κάνουν με τον σιδηρόδρομο και πολλά άλλα ζητήματα τα οποία ανέκυψαν και από αυτό το τραγικό δυστύχημα, τρέχει με τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες, με απόλυτο σεβασμό και σ’ αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν κάτι το οποίο δεν συγκρίνεται με τίποτα. Έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Και, βέβαια, σ’ όλους τους υπόλοιπους, που κι όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο και σ’ όλους εκείνους που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Εμείς, λοιπόν, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε μια κατά κάποιον τρόπο δίκη ούτε σε μια ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ούτε στο πλαίσιο μιας πολιτικής συζήτησης. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη τα πορίσματά της. Περιμένουμε από την Εξεταστική Επιτροπή τα αντίστοιχα δικά της πορίσματα και εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε.

Γ. ΣΚΙΤΖΗ: Επί του θέματος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του χθες, αναφορικά με τα Τέμπη, δεσμεύθηκε ότι αν γίνει Κυβέρνηση το κόμμα του, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να καταργήσει όλες τις βουλευτικές ασυλίες. Πως το σχολιάζετε;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Κατ’ αρχάς να πούμε προς τον κ. Κασσελάκη, αφού μάθει τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών, ας ενημερωθεί και για το τι συνέβη στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και σχετικά με το θέμα της βουλευτικής ασυλίας και με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Γιατί δεν είναι ο πρώτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που κάνει αυτή την πρόταση. Την είχε κάνει και ο κ. Τσίπρας, πριν γίνει Πρωθυπουργός, αλλά από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε το καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας και πλέον αίρεται υποχρεωτικά η βουλευτική ασυλία από τη Βουλή, όταν κατηγορούνται οι βουλευτές για αδικήματα, που δεν συνδέονται με την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης, άλλαξε και το άρθρο 86 του Συντάγματος και πλέον, ουσιαστικά τα όρια παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών συμπίπτουν πλήρως, ταυτίζονται πλήρως με όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Άρα, είναι καλύτερο από βαρύγδουπες προτάσεις και μεγαλοστομίες, να κάνουμε πράξεις.

Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Έχει προαναγγελθεί ότι μια σειρά από καθηγητές του Πανεπιστημίου θα προσβάλλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Επίσης, αρκετοί συνταγματολόγοι ευθέως αμφισβητούν τη συνταγματικότητά του. Σας προβληματίζει το γεγονός; Και αν τελικά πέσει από το ΣτΕ το νομοσχέδιο, τι θα κάνει η Κυβέρνηση;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μεγάλη πλειοψηφία συνταγματολόγων τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Έχουμε απαντήσει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, νομίζω με απολύτως τεκμηριωμένο τρόπο, γιατί είναι συνταγματικό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Προφανώς αυτό θα κριθεί. Αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι συνταγματικό και γι΄ αυτό και το φέρνουμε προς ψήφιση. Και από εκεί και πέρα, προφανώς θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα.

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ: Πώς σχολιάζετε τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων; Και επειδή είδαμε ότι υπήρξε μια ανακοίνωση από τη Ν.Δ. νωρίτερα, θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξουν ανακοινώσεις, να πάρουν θέση και τα άλλα κόμματα;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Κατ΄ αρχάς, τις καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο. Και δεν είναι μόνο κατά δημοσιογράφων, αλλά και κατά πολιτικών. Νομίζω ότι το θύμα μιας επίθεσης δεν πρέπει να διαχωρίζεται με βάση ούτε την ιδιότητά του, την επαγγελματική, ούτε την πολιτική του ταυτότητα, το πού ανήκει. Αυτές είναι άνανδρες επιθέσεις από ανθρώπους που κρύβονται, πολλές φορές πίσω από κουκούλα και ανωνυμία και πηγαίνουν ακόμα και στα σπίτια πολιτών, εκεί που μένουν κάποιοι με τα παιδιά τους, με τις οικογένειές τους, για να μεταφέρουν ένα κλίμα τρομοκρατίας. Έχουν υποχρέωση προφανώς και έχουμε εμπιστοσύνη στις αρμόδιες Αρχές ότι θα επιβληθεί ο νόμος. Θα συλληφθούν οι ένοχοι κάθε πράξης, γιατί η μόνη τους θέση είναι στη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα, να ακολουθηθούν όσα προβλέπονται. Προφανώς, αυτονόητη και σημαντική η ανακοίνωση της Ν.Δ.. Αυτονόητο θα ήταν και περιμένουμε μια αντίστοιχη ανακοίνωση και από τα υπόλοιπα κόμματα, για να μην δούμε άλλη μια φορά το φαινόμενο, το υποκριτικό φαινόμενο του να καταδικάζουμε επιθέσεις με βάση το ποιος είναι το θύμα. Κάποια στιγμή, δυστυχώς, μπορεί να βρεθούμε όλοι σε αυτή τη θέση, ασχέτως στο ποιο κόμμα ανήκουμε και το τι πιστεύουμε.

Γ. ΣΚΙΤΖΗ: Χθες, έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο μια εκδήλωση, με αφορμή την τραγική υπόθεση των Τεμπών, την οποία και διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής, κ. Αρβανίτης και το παρών, μάλιστα, έδωσε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τίτλος ήταν «Τέμπη, εκτροχιασμός του κράτους Δικαίου». Μάλιστα, μίλησαν συγγενείς των θυμάτων, αλλά και νομικοί. Ήθελα να σας ρωτήσω, τι στόχο εκτιμάτε ότι είχε μια τέτοια εκδήλωση και μάλιστα, να προσθέσω ότι σήμερα συγκαλείται και διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με αφορμή το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το σχόλιό σας γι΄ αυτό.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πριν απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, να επαναλάβω ότι σήμερα η χώρα μας είχε μια πολύ σημαντική διάκριση, την ανέφερα στην αρχική μου εισήγηση. Μια διάκριση που έχει να κάνει με τη Δημοκρατία μας και μια διάκριση πολύ σημαντική- αν δει κανείς τις χώρες που αξιολογούνται και αυτές- και η χώρα μας, είναι στις πολύ υψηλές θέσεις. Και είναι σε συνέχεια και του γεγονότος ότι είμαστε, σε επίπεδο οικονομίας, «η χώρα της χρονιάς», παρά τις πολλές δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε και αν δει κανείς και διαβάσει την επίσημη Έκθεση για το κράτος Δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τώρα, ως προς αυτό που με ρωτήσατε. Κατ΄ αρχάς, πριν και πάνω απ΄ όλα, για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, να διαχωρίσω τους συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, οι οποίοι έχουν περάσει, έχουν ζήσει και συνεχίζουν να ζουν κάτι το οποίο μόνο αν κανείς το περάσει μπορεί να το καταλάβει. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός, προφανώς, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση. Είναι απολύτως δικαιολογημένη και η οργή τους και ο θυμός τους, όπως και σε κάθε συγγενή θύματος μιας τέτοιας τραγωδίας.

Τώρα, ως προς τον κ. Αρβανίτη. Δυστυχώς κάποιοι όλο αυτό τον ανθρώπινο πόνο, αυτό το τραγικό δυστύχημα, πίσω από όλο αυτό βλέπουν μια αφορμή, μια ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση. Ξέρετε, αυτό είναι λυπηρό, είναι τραγικό, είναι απολύτως καταδικαστέο και νομίζω ότι είναι και κάτι, το οποίο δεν κάνει καλό σε τίποτα. Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, αλλά και των Ελλήνων φορολογουμένων, το μόνο που κάνει είναι να συκοφαντεί τη χώρα του; Εξελέγη Έλληνας ευρωβουλευτής για να συκοφαντεί την Ελλάδα και να προσπαθεί, πίσω από κάθε πιθανή και απίθανη αιτία, πίσω από κάθε γεγονός υπαρκτό και ανύπαρκτο, ακόμη και από τραγικά γεγονότα, να τα χρησιμοποιήσει για να συκοφαντήσει τη χώρα. Αυτό νομίζω είναι κάτι, το οποίο είναι προς αξιολόγηση από τους πολίτες. Και ειδικά, όταν αυτό έχει να κάνει με τραγικά γεγονότα, τραγικά δυστυχήματα, όπως αυτό των Τεμπών, ενόψει και του γεγονότος ότι έρχονται ευρωεκλογές.

Π. ΣΩΚΟΣ: Με ποια αρμοδιότητα ο Άρειος Πάγος θα ασχοληθεί και θα απαντήσει στο ψήφισμα ενός θεσμικού πολιτικού οργάνου της Ε.Ε., όπως είναι το Ευρωκοινοβούλιο; Ο Άρειος Πάγος είναι το ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολιτικό όργανο, είναι θεσμικό πολιτικό όργανο. Με ποια αρμοδιότητα θα απαντήσει και τι λέει η Κυβέρνηση γι΄ αυτό; Και δεύτερον, μιλήσατε πριν από λίγο και είπατε ότι ο κ. Αρβανίτης συκοφαντεί τη χώρα. Σε αυτή την εκδήλωση, όμως, μίλησαν συγγενείς των θυμάτων. Θεωρείτε ότι και οι συγγενείς των θυμάτων με αυτά που είπαν συκοφαντούν τη χώρα;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Να πω ότι δεν ήσασταν στην αίθουσα, θα έλεγα ότι σας έστειλαν τη μισή μου απάντηση. Αλλά το γεγονός ότι είστε στην αίθουσα και «ακούσατε» τη μισή μου απάντηση, σημαίνει ότι η ερώτησή σας μάλλον δεν εκπορεύεται από αντικειμενικά..

Π. ΣΩΚΟΣ: Θέλησα να τη συγκεκριμενοποιήσω.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Το γεγονός ότι ήσασταν στην αίθουσα, ακούσατε μια απάντηση, η οποία ξεκίνησε διαχωρίζοντας τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και κάνατε μια ερώτηση, η οποία θεωρώ ότι δεν είναι αντικειμενική ερώτηση -δικαίωμά σας να την κάνετε και όπως βλέπετε απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις- και δείχνει ότι δεν γίνεται νομίζω για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σας επαναλαμβάνω, όμως, ότι σε καμία περίπτωση αυτό το οποίο είπα δεν απευθύνεται στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Έκανα μια ολόκληρη ανάλυση, την οποία έχω επαναλάβει πάρα πολλές φορές, γιατί θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι περνούν κάτι, που δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει, αν δεν το ζήσει. Κάποιοι, όμως -για να το ξανακούσετε και στη δική σας ερώτηση, για να μην υπάρχει παρεξήγηση και να μην έχουμε τη γνωστή «κοπτοραπτική» απομόνωσης τίτλων που, δυστυχώς, κάποια Μέσα ακολουθούν, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια -αυτόν τον ανθρώπινο πόνο, αυτή την οργή, την χρησιμοποιούν για να κάνουν πολιτικό παιχνίδι. Ένας από αυτούς είναι και ο ευρωβουλευτής, κ. Αρβανίτης, που εξελέγη ευρωβουλευτής και με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων συκοφαντεί τη χώρα του. Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές ως απάντηση.

Π. ΣΩΚΟΣ: Όχι, δεν θέλω να μου τη δώσετε την απάντηση, αλλά αυτό που είπατε μόλις τώρα ενισχύει αυτό που ρώτησα. Οι άνθρωποι αυτοί πήγαν εκεί με τη θέλησή τους να πουν τον πόνο τους και εξέφρασαν και κρίσεις για την Ελλάδα και για την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό ακριβώς συγκεκριμενοποίησα και στους συγγενείς των θυμάτων την ερώτησή μου. Αυτή είναι η απάντηση …

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η ερώτησή σας θεωρώ ότι ήταν περιττή, αλλά επειδή έχω υποχρέωση να απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις, την ξανααπάντησα. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ, ούτε θα πω ποτέ ότι με συγγενείς θυμάτων αυτού του τραγικού, και οποιουδήποτε τραγικού δυστυχήματος, θα μπούμε σε μια διαδικασία πολιτικής αντιπαράθεσης ή ότι συκοφαντούν τη χώρα. Αναφέρθηκα σε έναν ευρωβουλευτή, που δεν ήταν, δυστυχώς, ο μόνος, ήταν και άλλοι εκεί, όπως και ο Αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αναφέρθηκα στη συγκεκριμένη προσπάθεια να εκμεταλλευτούν κάποιοι τον ανθρώπινο πόνο.

Π. ΣΩΚΟΣ: Για την Κυβέρνηση και τον Άρειο Πάγο δεν μου απαντήσατε.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη – έχετε δίκιο, να σας απαντήσω. Δεν θα κάνουμε εμείς υποδείξεις στη Δικαιοσύνη πώς και με ποιον τρόπο θα απαντήσει. Ας περιμένουμε να δούμε πώς θα απαντήσει στο συγκεκριμένο ψήφισμα, το οποίο έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές ότι εμπεριέχει μια σειρά από συκοφαντίες κατά της χώρας και η ίδια η πραγματικότητα, οι επίσημες εκθέσεις και ο «Economist», για παράδειγμα, που δεν νομίζω ότι είναι κάποιο ανυπόληπτο Μέσο, είναι ένα Μέσο παγκόσμιας εμβέλειας, δίνει την απάντησή του. Αναφέρονται και ζητήματα Δικαιοσύνης της χώρας και έκρινε σκόπιμο η Δικαιοσύνη να απαντήσει. Ας δούμε τι θα απαντήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε στο πώς και με ποιον τρόπο θα απαντήσει. Και το κάνει, μπορούμε να σχολιάσουμε την απάντηση αυτή.

Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Οι αγρότες φαίνεται να μην ικανοποιούνται ούτε με αυτά που προσφέρθηκαν, τέλος πάντων, με αυτά που μπορεί να δώσει η Κυβέρνηση και, μάλιστα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απειλούν με κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ, κ.λ.π.. Αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, καταρχήν τι απαντάει η Κυβέρνηση σε όλα αυτά και τι θα κάνει;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Νομίζω ότι μετά την προχθεσινή δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση του Πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των αγροτών, σε συνέχεια όλων όσων εξαγγέλθηκαν, αναλύθηκαν, αλλά και τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια. Για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε παρερμηνεία σε αυτό το οποίο λέμε. Σίγουρα πολλά ζητήματα, όπως το ζήτημα της αναθεώρησης της ΚΑΠ, όπως το ζήτημα της περαιτέρω αυστηροποίησης της πολιτικής μας στην αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων, όπως τα ζητήματα που άπτονται των αιτημάτων των αγροτών και συνολικά των πολιτών μετά την καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία από το έντονο φυσικό φαινόμενο του «Ντάνιελ», σε αυτά, προφανώς, η Κυβέρνηση συνεχίζει και τα βλέπει, προσπαθεί να τα υλοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προφανώς, από εδώ και πέρα, θα υλοποιήσει όλα όσα εξήγγειλε και ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Και νομίζω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η συνέπεια λόγων και έργων. Σας λέγαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες ότι είναι συγκεκριμένα τα δημοσιονομικά περιθώρια, γι’ αυτό και αυτή η πολύ σημαντική πρόταση για το ρεύμα, που φτάνει ουσιαστικά το ρεύμα των αγροτών στο όριο του κόστους – από 9,3 λεπτά την κιλοβατώρα μέχρι 11, γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές – δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Και ακόμα και η ρύθμιση, που είναι μια γενναία και δίκαιη ρύθμιση για τα χρέη των αγροτών, σε σχέση με την ενέργεια, είναι σε βάθος δεκαετίας χωρίς τόκους, η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Άρα, και γίνεται μία πολύ δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση, με σταθερά χαρακτηριστικά βεβαιότητας για τους αγρότες για το ρεύμα και δεν επιβαρύνεται περαιτέρω ο Έλληνας φορολογούμενος, όπως είχαμε πει και από τις προηγούμενες εβδομάδες. Και ως προς το πετρέλαιο, αυτό θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να ειπωθεί, χρειάζονταν τη μεγαλύτερη δυνατή προκαταβολή οι αγρότες για την ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας, δόθηκε κατά 50%. Ένα, όμως, διαρκές τους αίτημα, μετά το 2016 που καταργήθηκε ο μόνιμος μηχανισμός επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ένας δικαιότερος τρόπος από το 2025 καταβολής του με σταθερά χαρακτηριστικά. Είναι κάτι το οποίο το είπε ο Πρωθυπουργός και προφανώς θα γίνει πράξη. Και μάλιστα θα γίνει πράξη –θα επαναλάβω– σε διαβούλευση με τους αγρότες. Αυτό αφορά από το 2025 και μετά. Και είναι σημαντικό να έχουμε κάτι δικαιότερο, όπως και οι ίδιοι ζήτησαν, με μόνιμα χαρακτηριστικά, με χαρακτηριστικά σταθερής καταβολής, για να ξέρουν και εκείνοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά και από αυτές τις ανακοινώσεις, η κατάσταση θα εκτονωθεί. Ούτως ή άλλως, μέχρι το σημείο αυτό, ο τρόπος άσκησης των δικαιωμάτων τους, υποβολής των αιτημάτων τους, ήταν ευπρόσωπος. Έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές ότι εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε και έχουμε υποχρέωση τήρησης της νομιμότητας σε ανοιχτούς δρόμους. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Αναμένουμε και τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, για να προχωρήσουμε παρακάτω.

ΜΗΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, να επιστρέψω για λίγο στο θέμα των φαρμάκων και των γενοσήμων και να σας πάω και στην ιδιαίτερη πατρίδα σας. Διαβάζω μία ανακοίνωση: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ενημερώνει το Πατραϊκό κοινό πως η υπέρμετρη αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων, παρά τις μειώσεις λιανικών τιμών που προηγήθηκαν, οφείλεται σε απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μειωθεί το clawback της φαρμακοβιομηχανίας και να μεταφερθεί το ποσό αυτό, περίπου 30.000.000 ευρώ, από το clawback της φαρμακοβιομηχανίας ανά έτος, στους ασφαλισμένους. Και καταλήγουν πως οι σημερινές εξελίξεις προκύπτουν από την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού εφαρμοστικού νόμου του 2012 με υπουργό Υγείας τον κύριο Λοβέρδο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Έχουν υπάρξει αποφάσεις του υπουργείου Υγείας που αύξησαν τις τιμές ή όχι;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σας απάντησα, όχι. Τα ποσοστά συμμετοχής των ασθενών δεν αυξάνονται. Είναι ξεκάθαρο, είναι από την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, την επιβεβαιώνω κι εγώ και μάλιστα με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκου η τιμή των γενοσήμων φαρμάκων έχει πέσει μεσοσταθμικά 7%. Αυτά είναι με βάση την επίσημη ενημέρωση και τα επίσημα στοιχεία. Απάντησα και στην προηγούμενη ερώτηση αναλυτικά και απάντησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο υπουργός Υγείας, ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης.

Ευχαριστώ.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022