"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:οικονομική ενημέρωση..-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Αγροτική Ενημέρωση..-Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης..-La flamme olympique est arrivée à Marseille ville phocéenne..-ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΛΑΤΥΠΟΔΗΣ:Thessaloniki Book Fair/Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης..-ΠΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ:πρόσφατη ενδιαφέρουσα ενημέρωση..- EUROGROUP,COUNCIL OF THE EU, update..- ‍"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ενημέρωση..-Αλέξης Μητρόπουλος (Καθηγητής-Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ): Τέλος το πενθήμερο μετά τις Ευρωεκλογές!..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

"NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση

 

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2022
 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 

 Οι μάσκες έπεσαν

 
     «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους επιδίωξη ήταν να εργαλειοποιήσουν ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με τη λειτουργία των θεσμών προκειμένου να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας.
 
     Είναι λυπηρό, που κόμματα  της  αντιπολίτευσης σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα επιλέγουν τη δημιουργία εντυπώσεων, επιμένοντας σε κραυγές αντί για επιχειρήματα.
 
    Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει. Ας μείνουν ''αγκαλιά'' ο ένας με τον άλλο ακολουθώντας αντιθεσμικές συμπεριφορές αποχώρησης αντί για επί της ουσίας συζήτηση μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».


Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2022

 
 
Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και της Γραμματείας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ΝΔ με θέμα «Reskilling - Eπαγγέλματα του μέλλοντος και μείωση της ανεργίας»
 
Μια ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Reskilling - Eπαγγέλματα του μέλλοντος και μείωση της ανεργίας» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με τη Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της παρουσίας της Οργάνωσης στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας και ο Πρόεδρος ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.


 
Τα «new skills» και οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν επηρεάσει την σύγχρονη μορφή της αγοράς εργασίας, αλλάζοντας το τοπίο και δείχνοντας ότι μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσουν νέες δομές, ακόμα και νέα επαγγελματικά αντικείμενα που θα διαμορφώσουν την αγορά εργασίας του μέλλοντος.
 
Οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση του Δημοσίου Τομέα, η διευκόλυνση των επαγγελματικών μεταβάσεων μέσω επανακατάρτισης (reskilling), η αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upskilling)  και η ανάταξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων αποτέλεσαν τους κύριους πυλώνες της συζήτησης, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες νέοι και μέλη της ΟΝΝΕΔ από τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τρεις νέοι εργαζόμενοι από την Κεντρική Μακεδονία και σταδιοδρομούν σε διαφορετικό τομέα από εκείνον των βασικών σπουδών τους, συνομίλησαν με τον κ. Χρίστο Δήμα και τον κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, αναφέροντας τις προσωπικές τους εμπειρίες στη αγορά εργασίας. Ο Γιώργος Φορόγλου σπούδασε χρηματοοικονομικά και δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ίδρυσε τη δική του start-up εταιρία, με δραστηριότητα σε διαφορετικό τομέα. Απευθυνόμενος στους νέους παρευρισκόμενους ανέφερε πως «η επιχειρηματικότητα μπορεί να μην είναι για όλους αλλά σίγουρα όλοι πρέπει να τη δοκιμάσουν.» Ο Ανδρέας Τανταλίδης, που σήμερα είναι διευθυντής παραγωγής της ΝΙΚΟ ΙΝΟΧ, μίας επιχείρησης δεύτερης γενιάς, σπούδασε οικονομικά και μετά από παρά πολλά σεμινάρια για τη γραμμή παραγωγής, αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Η Σμαράγδα Σαρρή επωφελήθηκε από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την προεργασία των νέων ηλικίας από 18 έως 29 ετών και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβει η ίδια τη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Δήμας και ο κ.  Πρωτοψάλτης ανέπτυξαν τις προοπτικές της Ελλάδας στο νέο ψηφιακό χάρτη και απάντησαν στα ερωτήματα των νεαρών παριστάμενων για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.
 
Μια εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο Γραμματέας τη Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης: «Ευχαριστώ πολύ τους οικοδεσπότες της σημερινής εκδήλωσης, τον αγαπημένο φίλο και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου και τον Γραμματέα Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ΝΔ Θόδωρο Κόλλια για την πρόσκληση. Να σας πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος που με προσκαλούν σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώτρια είναι η ΟΝΝΕΔ. Νιώθω ότι ένα ακόμα στοίχημα κερδίζεται από τους ίδιους ανθρώπους της ΝΔ και επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε αυτούς. Σε όλα τα μέλη του Διαγραμματειακού, του ΕΓ της ΟΝΝΕΔ, όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, όλους τους συνεργάτες μας στο κόμμα. Είχαμε πει, λίγο πριν το καλοκαίρι, ότι πρέπει να ακουστούμε ακόμα πιο δυνατά και ενόψει της ΔΕΘ και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα το οποίο στην αρχή φαινόταν λίγο παραπάνω από φιλόδοξο: πολλές περιοδείες, πολλές εκδηλώσεις και ουσιαστικές συζητήσεις. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα φάνηκε πόσο ενωμένοι είμαστε όλοι στην ΝΔ. Η νεολαία μας και η Γραμματεία Εργαζομένων -που προέρχονται από διαφορετικές γενιές ένωσαν τις δυνάμεις τους και βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Μπορούμε και κάνουμε αυτές τις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις γιατί είμαστε συνεπείς και περήφανοι για το έργο της Κυβέρνησης. Μια από τις πρώτες συναντήσεις που έκανα όταν εξελέγην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν με τον κ. Πρωτοψάλτη. Και τότε μου είχε πει ότι είχαμε ως Κυβέρνηση θέσει κάποιους στόχους. Σήμερα, σας μιλάω εδώ από τη Θεσσαλονίκη, με 6% λιγότερη ανεργία. Σας μιλάω δίπλα στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι πρώτη σε ανάπτυξη, μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο με ποσοστό 7,7,%. Είναι η χώρα «πρωταθλήτρια» σε εξαγωγές, είναι η χώρα που, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης Κυβερνητικής θητείας, έχει αυξήσει κατά 30% τις επενδύσεις. Είναι η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που απευθυνόμενη σε αυτά τα νέα παιδιά, λέει πως θα ξεκινήσουν να εργάζονται με πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές μειωμένους. Για να μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, έχουμε θέσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ξεκινά μια χρονιά στην οποία όλοι μαζί πρέπει να θέσουμε τα σωστά διλήμματα. Πρέπει να μιλήσουμε - και ειδικά - στους νέους ανθρώπους με λίγα λόγια, γιατί κουράστηκαν να ακούν πολλά λόγια με έργα, με αριθμούς, με αποτέλεσμα, με ουσία. Θέλουν λιγότερους φόρους, ή τους φόρους της προηγούμενης κυβέρνησης; Θέλουν ανάπτυξη και δουλειές; Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, αλλά με ουσία και με αλήθεια. Θέλουμε έναν Πρωθυπουργό που αναγνωρίζει και διορθώνει λάθη δεκαετιών ή θέλουν αυτούς που έρχονται στη Θεσσαλονίκη κοροϊδεύουν τους πολίτες και κάνουν εγκαίνια με μουσαμάδες; Και επειδή ανάμεσά σας βρίσκονται φοιτητές που ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια, στα Πανεπιστήμια , θέλω πριν και πάνω απ’ όλα να σας πω πως θα το πάμε μέχρι τέλους. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως ήταν η δέσμευση της Κυβέρνησης, ξεκινάει τη δράση της, για να μπορούν τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να κάνουν εκδηλώσεις για την εργασία και την επιχειρηματικότητα και μέσα στα Πανεπιστήμια.»
 
 
Τη συζήτηση συντόνισε η Ιωάννα Ζέρβα, Υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα εδώ, στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιούμε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ καθώς και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία. Είναι η πρώτη εκδήλωση  στην οποία παρευρίσκομαι ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη και η ανταπόκριση όλων σας είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Ακούσαμε σήμερα τις ιστορίες νέων ανθρώπων της γενιάς μας, που κατάφεραν να σταδιοδρομήσουν σε τομείς διαφορετικούς από εκείνους που επέλεξαν για τις προπτυχιακές τους σπουδές. Εκμεταλλευόμενοι τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν σε επίπεδο εξειδίκευσης και επανακατάρτισης αλλά και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφεραν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό που αγαπούν σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στόχος για εμάς, στην ΟΝΝΕΔ, είναι να συντελέσουμε στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα δώσουν στους νέους της γενιάς μας τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να προοδεύσουν και να πρωτοπορήσουν».
 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του: «Ο στόχος και η υποχρέωση μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε κίνητρα και ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες να μπουν στην αγορά, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους εδώ, αλλά και να κάνουν την κοινωνία και την οικονομία μας καλύτερη. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε και να αναδείξουμε την Ελλάδα δημιουργίας, της επιστήμης και της καινοτομίας χτίζοντας σε στέρεες βάσεις την επόμενη ημέρα».
 
Ο Πρόεδρος ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Με νέες και καινοτόμες δράσεις, η ΔΥΠΑ επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί το πιο σημαντικό κεφάλαιο της χώρας, και ιδιαίτερα στους νέους που θα διαμορφώσουν το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας.  Η χώρα μας βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία ανάκαμψης και η ανεργία μειώνεται σταθερά, αλλά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη ενεργειακή κρίση προκαλούν σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σχέδιο και συστηματικότητα, ώστε να μην χαθούν οι ευκαιρίες και η προοπτική της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια. Έχουμε δημιουργήσει στέρεες βάσεις για να αντιμετωπίσουμε τις  προκλήσεις αλλά και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας και σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων στήριξης και ενίσχυσης των νέων, με επίκεντρο τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την αναβάθμιση δεξιοτήτων, την ψηφιοποίηση και βελτίωση των υπηρεσιών μας, τη συμβουλευτική και τη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Μέσω νέων εργαλείων και πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ, ανταποκρινόμαστε στις τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις και προσαρμόζουμε τις πρωτοβουλίες μας ώστε να προσφέρουμε στη νεολαία καλύτερες και ταχύτερες υπηρεσίες και καινοτόμα προγράμματα, μέσα σε ένα απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στην αγορά εργασίας. Οι νέοι αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και γι’ αυτό η ΔΥΠΑ βρίσκεται δίπλα τους και σχεδιάζει ενεργητικές πολιτικές που τους προσφέρουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους και να πραγματοποιήσουν το όραμά τους.»
 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, o Υφυπουργός  Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα  Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης Ιωακείμοβιτς Ζήσης, ο Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ΝΔ Θεόδωρος Κόλλιας και η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.
 
Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις:
 
O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τον Υφυπουργό, τον Πρόεδρο ΔΥΠΑ, τους προσκεκλημένους και τα μέλη της νεολαίας δήλωσε: «Το στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη χώρα είναι να περάσει από το Βraindrain  στο Braingain. Αυτός είναι και δικός μας στόχος και τον πετυχαίνουμε μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την εγκατάσταση μεγάλων εταιρειών που είναι ταυτόχρονα ψήφος εμπιστοσύνης προς την ίδια την πόλη. Παράλληλα επενδύουμε συστηματικά στις νέες τεχνολογίες και έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε smart city. Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων που έχουμε δημιουργήσει είναι το δικό μας στρατηγείο».
 
Ο Υφυπουργός  Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα  Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτη δήλωσε : «Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η εκδήλωση γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Σε επίπεδο ανάπτυξης, έργων, συνθηκών για να εργάζεται κανείς, για να ζει κανείς. Τα τελευταία χρόνια έχει επιχειρηθεί στη χώρα μας ένα μεγάλο άλμα. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και μαζί με την Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι μια στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να βρει η Θεσσαλονίκη το χώρο και τον ρόλο που δικαιούται στη νέα εποχή.  Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, οι νέοι παίζουν το δικό τους δημιουργικό ρόλο. Σε αυτήν την προσπάθεια απαιτείται reskilling. Ο κόσμος είναι, πλέον, τόσο σύνθετος, ψηφιοποιημένος, απαιτητικός, που κανένας, σε όποια θέση εργασίας, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτά που γνωρίζει. Δύναμή μας είναι οι νέοι. Αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πιστεύει στην πράξη».
 
O Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης Ιωακείμοβιτς Ζήσης δήλωσε : «Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σε εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ, σε εκδηλώσεις της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στην Ελλάδα. Η επιλογή του σημερινού θέματος είναι πολύ σημαντική, καθώς δείχνει ότι η ΟΝΝΕΔ είναι κοντά στους νέους, αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και εργάζεται για την επίλυσή τους. Η νεανική ανεργία αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα σε συνδυασμό με το Braindrain, τη φυγή νέων στο εξωτερικό για λόγους εργασίας. Ο ορθολογικός επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων λοιπόν, η επιλογή επαγγέλματος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις μιας οικονομίας που συνεχώς αλλάζει, η απόκτηση νέων δεξιοτήτων, η δια βίου μάθηση αποτελούν συστατικά μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας.»
 
O Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ΝΔ Θεόδωρος Κόλλιας δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αναδεικνύει το σοβαρό έργο της κυβέρνησης τόσο στην αντιμετώπιση της ανεργίας, όσο και στην έρευνα, στην δημιουργία και την καινοτομία. Οι κοινές δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Παιδείας καθώς και του Υπουργείου Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ( νυν ΔΗΠΑ) έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Το γεγονός ότι η ανεργία σήμερα είναι στο 11,4% το χαμηλότερο της 12ετίας μόνο τυχαίο δεν είναι.»
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κονταδάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιος Κορομηλάς, ο Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΝΔ Κώστας Μαμουλής, ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ Σίμος Ψωμιάδης, ο Διευθυντής ΝΔ Θεσσαλονίκης Ανέστης Φίσκας, ο Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου ΤΚΜ Βασίλης Γεωργιάδης, τα μέλη Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Χρυσόστομος Τσατσούλης, Κωνσταντίνα Κόλλια, Βασίλης Γακόπουλος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Βασίλης Κατσαρός, Όλια Βασιλάκη, Κυριάκος Χαμουζάς, Χριστίνα Γεωργάκη.


Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενόψει της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων σε συνεργασία με τη Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή των επιστημονικών φορέων στο μεταρρυθμιστικό έργο και στην αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών». Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας. 
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός Οικονομικών μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η εκδήλωση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε εμάς, στα μέλη της κυβέρνησης να ακούσουμε σκέψεις, προτάσεις και προβληματισμούς από τους επιστημονικούς φορείς αλλά και να ξεδιπλώσουμε και το σημαντικό κυβερνητικό έργο που έχει γίνει την τελευταία τριετία, παρά τις πολλές διαδοχικές κρίσεις είχε να αντιμετωπίσει η χώρα. Όλες εξωγενείς κρίσεις.  Αποδεικνύεται ότι σε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, η ελληνική οικονομία άντεξε, προσαρμόστηκε, ανασυγκροτήθηκε, αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε. Ενώ συνεχίζει να μεταμορφώνεται σε μια πιο ισχυρή, εξωστρεφή, πράσινη και ψηφιακή οικονομία.
 
Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, με την ίδια επιτυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς την πολύτιμη αρωγή των επιστημονικών φορέων της χώρας, που διαχρονικά, αλλά κυρίως στις έκτακτες συνθήκες της περιόδου, αποτέλεσαν και αποτελούν κόμβο διάχυσης των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία.
 
Ως Κυβέρνηση, αναγνωρίζουμε τον καίριο ρόλο τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων της νέας εποχής, γι’ αυτό και διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, προσβλέποντας σε γόνιμο διάλογο και εποικοδομητική συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που επέφεραν οι πολλαπλές κρίσεις, για το καλό του τόπου».
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, δήλωσε: «Με τα στελέχη της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων και της Γραμματείας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ διατηρούμε μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας για τη χάραξη και την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Τα στελέχη της παράταξης ήταν και παραμένουν στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του τόπου. Καταθέτουν προτάσεις,  υποδεικνύουν βελτιώσεις για την υλοποίηση των πολιτικών μας και δίνουν πολιτικές μάχες στους επιστημονικούς χώρους για να υπερασπιστούν και να επικοινωνήσουν  το μεγάλο έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νίκος Νίτσας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Φινοκαλιώτης.  
 
Την εκδήλωση συντόνισαν ο Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων κ. Νίκος Παγώνης και ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων του κόμματος κ. Σίμος Ψωμιάδης. Από την πλευρά του ο κύριος Παγωνης δήλωσε: «Οι Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, αποτελούν μέρος της κοινωνίας, την αφουγκράζονται και μεταφέρουν τα μηνύματά της. Στο πλαίσιο αυτό η εκδήλωση αποδείχτηκε εξ ίσου εποικοδομητική, εφόσον αναδείχθηκε η υψηλού επιπέδου συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους Επιστημονικούς Φορείς για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που λύνουν χρονίζοντα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, διατυπώθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί και βελτιωτικές προτάσεις και επιπλέον αναδείχθηκε το πλούσιο κυβερνητικό έργο στους καθοριστικούς τομείς της Οικονομίας και της Δικαιοσύνης».
 
Ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ, κ. Σίμος Ψωμιάδης δήλωσε: «Η σημασία των επιστημονικών φορέων στη διαμόρφωση των πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί δρουν ως ηθμός ανάμεσα στις επιθυμίες των επαγγελματιών και στις ανάγκες του γενικότερου κοινωνικού συνόλου. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων να κρατούν μία υπεύθυνη στάση σε αντιδιαστολή με συμπεριφορές λαϊκισμού που επικρατούν στις μέρες μας».
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς.


Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2022

 

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα
 
 
Επίσκεψη στο νομό Κιλκίς

 
Στα πλαίσια των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία ενόψει της 86ης ΔΕΘ ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, επισκέφθηκε το νομό Κιλκίς συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του νομού και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο, τους βουλευτές Δημήτρη Κούβελα και Ανδρέα Πάτση, τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη και το Γενικό Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων κ. Στέλιο Κουτνατζή.
 
Ο Υπουργός Επικρατείας με όλο το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Υδροπονικό Θερμοκήπιο νέων αγροτών στην Κρηστώνη Κιλκίς αλλά μία πρότυπη Κτηνοτροφική Μονάδα στην ίδια περιοχή, συνομίλησε με διοίκηση και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ συναντήθηκε και με τους μαθητές της ομάδας «Microgreens-Magicgreens» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς που κατέκτησε πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ταλίν Εσθονίας ως η καλύτερη μαθητική επιχείρηση του 2022. Λίγο αργότερα συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τους Δημάρχους Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη και την παρουσία του προέδρου της ΔΕΕΠ κ. Μηνά Παπαδόπουλου, επισκέφθηκε στην ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς το Εργοστάσιο Kleemann Hellas, ξεναγήθηκε στο Οινοποιείο Χατζηβαρύτη στη Γουμένισσα Κιλκίς και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμένισσας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το κλιμάκιο συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες τόσο στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς όσο και της Γουμένισσας. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε: «Με μεγάλη τιμή και χαρά επισκεφθήκαμε την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς. Διαπιστώσαμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια σε τομείς όπως οι υπηρεσίες υγείας, η πρωτογενής παραγωγή και τα έργα υποδομών. Θαυμάσαμε τους σπουδαίους μαθητές του δευτέρου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς, που μας τίμησαν διεθνώς. Επισκεφθήκαμε την βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, η οποία πραγματικά λειτουργεί στη βάση των καλύτερων διεθνών προτύπων. Εντοπίσαμε και ιεραρχήσαμε τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου το Κιλκίς να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».
 
Παράλληλα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις τόσο στο Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίο όσο και στο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη επισκέφθηκε τη δομή που βρίσκεται στην περιοχή Νέας Καβάλας.
 

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης

 
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τους Δήμους Καλαμαριάς και Κορδελιού-Ευόσμου, υπό τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο Υπουργός Οικονομικών, συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες και μέλη της ΔΗΜΤΟ Καλαμαριάς, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμαριάς όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδη, ενώ επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό. Παράλληλα ο Υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με μέλη των Εμπορικών Συλλόγων Ευόσμου και Κορδελιού ενώ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης κοντά στον Υπουργό Οικονομικών βρέθηκαν στελέχη του κόμματος υπό τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρο Μητράκα.   Ο Υπουργός αμέσως μετά το πέρας των συναντήσεων δήλωσε: «Σε μια επίσκεψη ουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είχα τη χαρά και την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων, με μέλη Εμπορικών Συλλόγων και πολίτες. Συζητήσαμε για την πορεία της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας και τις εξαιρετικές επιδόσεις των εξαγωγών, καθώς και για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ως Κυβέρνηση αναγνωρίζουμε τον καίριο ρόλο των τοπικών κοινωνιών στην οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή της χώρας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και προσπαθούμε να τις στηρίξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, διατηρώντας παράλληλα, πάντα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Ώστε, όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε την πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας και να ξεπεράσουμε τις παρούσες δυσκολίες».
  

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης

 
Τη Β΄ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, συνοδευόμενος από Βουλευτές και στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά,  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Γιάννη Ταχματζίδη, συνομίλησε με πολίτες κατά τη διάρκεια βόλτας που έκανε στο κέντρο της περιοχής, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και ξεναγήθηκε  στην επιχείρηση «Milkplan». Ο ίδιος μετά τις συναντήσεις, δήλωσε: «Με τα στελέχη της ΝΔ στη Β Θεσσαλονίκης επισκεφτήκαμε σήμερα το Λαγκαδά, όπου συζητησαμε με τους τοπικους φορεις και τους πολιτες τα προβλήματα της ευρυτερης περιοχής. Παράλληλα, όμως  δρομολογήσουμε και λύσεις σε πολλά από αυτά.
Ένα από τα θέματα που άπτεται της δικής μου αρμοδιότητας ως Υπουργού Δικαιοσύνης είναι το ζήτημα του Ειρηνοδικείου του Λαγκαδά για το οποίο προσπαθούμε να βρούμε λύση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει μία πρώτη, προσωρινή λύση με τη στέγαση  του Ειρηνοδικείου σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Λαγκαδά. Ξεκινάμε παράλληλα τον επίσημο διάλογο με τους τοπικούς φορείς για την οριστικη επίλυση και αναζητούμε τον χώρο στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο Ειρηνοδικείο του Λαγκαδά.  Με συστηματική  προσπάθεια και επιμονή στον στόχο μας, δρομολογούμε τις λύσεις για χρονίζοντα προβλήματα στη δικαιοσύνη και στην Ελληνική κοινωνία.»
 
Παράλληλα η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Θέρμης και Νέας Μηχανιώνας, ξεναγήθηκε στην επιχείρηση «Γ. Σαμαράς» στην Θέρμη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θερμαϊκού όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαμασλη και συνομίλησε με επισκέφθηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης». Νωρίτερα έκανε βόλτα στην αγορά όπου και συνομίλησε με πολίτες αλλά και με στελέχη της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης, που συνόδευσαν τα μέλη του κλιμακίου στην επίσκεψή τους υπό τον Πρόεδρο τους κ. Θωμά Βράνο.
 

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο Νομό Καστοριάς

 
Την ίδια ημέρα το νομό Καστοριάς επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, τον Βουλευτή του νομού Ζήση Τζηκαλάγια, τους Βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη και Ημαθίας Αναστάσιο Μπαρτζώκα, τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο και την Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Νάτσιου, Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το 574 Τάγμα Πεζικού Καστοριάς καθώς και το 15ο Σύνταγμα Πεζικού, συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή στην έδρα της Α.Δ. Καστοριάς, συνομίλησε με τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Καστοριάς και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης. Το κλιμάκιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κατά τόπους επισκέψεων, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΔΕΕΠ Καστοριάς ενώ συμμετείχε και σε συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΝΔ, που προκάλεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς κ. Βασίλης Βελίδης. «Η Τουρκία ενοχλείται κυρίως γιατί η Ελλάδα δυναμώνει. Και δυναμώνει γιατί εδώ και καιρό υλοποιούμε ένα σχέδιο ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. «Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «εμείς προτιμάμε να απαντάμε με λογική, να μην σηκώνουμε τους τόνους σε επίπεδο προσβλητικό προς την άλλη πλευρά και κυρίως να απαντάμε με έργα». Αναφερόμενος σε αιτήματα για την παραχώρηση εκτάσεων παλιών στρατοπέδων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε πως  πρόκειται για περιουσία που ανήκει στο μετοχικό ταμείο των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων και θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι με μελέτες να απευθύνονται στο υπουργείο για το τι σκέφτονται να πράξουν με τις συγκεκριμένες εκτάσεις.
 
Παράλληλα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς γούνας, ξεναγήθηκε στην εταιρεία ΓΕΟΚ ΑΕ και συζήτησε με τους φορείς του πρωτογενή τομέα της περιοχής κατά τη διάρκεια σύσκεψης. Παράλληλα επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς όπου και συναντήθηκε με τον Διοικητή. Ο κύριος Κεδίκογλου μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία, ειδικά όσον αφορά στον τομέα ευθύνης μου τον πρωτογενή τομέα, όπου οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης είχαν διαφανεί από πολύ νωρίς. Το πρόβλημα είναι εισαγόμενο και η ιστορία στημένη από τη Ρωσία. Από τον περασμένο Αύγουστο είχε αρχίσει να ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου, τότε τίποτα δε προμήνυε τι θα ακολουθούσε, και ταυτόχρονα η Ρωσία περιόριζε τις ποσότητες που εξήγαγε στη Δύση με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνεται η αποθήκευση του φυσικού αερίου. Τότε άρχισαν να γίνονται αισθητές οι συνέπειες: Τον Νοέμβριο, η αμμωνία –το βασικό συστατικό των περισσοτέρων λιπασμάτων- η οποία παράγεται μόνο στη Ευρώπη και ελάχιστα στην Ελλάδα- αυξήθηκε κατά 400%. Αυτόματα αυτό συμπαρέσυρε και τις τιμές των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και γενικά το κόστος του πρωτογενούς τομέα. Πλέον, με την κήρυξη του πολέμου, φτάσαμε στην εκτόξευση των τιμών. Είναι λοιπόν δύσκολη συγκυρία, αλλά όπως ξεκαθάρισα στις επαφές που είχα στην Καστοριά, κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας γιατί είναι εθνικής σημασίας η στήριξη των παραγωγών, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές. Το συμπέρασμα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που ζήσαμε, βρίσκεται στη λέξη- κλειδί για το μέλλον μας, που είναι η αυτάρκεια. Πρέπει να ενισχύσουμε την ενεργειακή αλλά και διατροφική αυτάρκειά μας».
 
Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, εκτός του βασικού προγράμματος του κλιμακίου συναντήθηκε στο ΕΒΕ Καστοριάς, με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.  Το παρών στην επίσκεψή έδωσε και η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Νάτσιου.
 

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο νομό Φλώρινας

 
Το νομό Φλώρινας επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από την Βουλευτή Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, τον Βουλευτή του νομού Γιάννη Αντωνιάδη, τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση, τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιο Μπαλέρμπα και τη Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου
 
Η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκε διαδοχικά με το με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη, συνομίλησε με μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων Φλώρινας και Πρεσπών αλλά και με τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου. Επισκέφθηκε την Εφορία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, τον Αρχαιολογικό Χώρο του Δήμου Φλώρινας, τον Αρχαιολογικό Χώρο Πετρών του Δήμου Αμυνταίου όπου και συναντήθηκε τόσο με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη όσο και με μέλη Πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Όλο το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της ΔΕΕΠ υπό την προεδρείου του Προέδρου της κ. Ευάγγελου Νικόλαου. «Δρομολογηθηκαν λύσεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή ενώ δόθηκαν επιτόπου λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα και σιγουριά πράγματα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί έγιναν πραγματικότητα” τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Είμαστε στην τελευταία χρονιά της τετραετίας όμως έχουμε το χρόνο μπροστά μας ώστε να αντιμετωπίσουμε  δυσκολίες όπως την έκρηξη του ενεργειακού προβλήματος αλλά και γενικά τις αυξήσεις που πλέον αγγίζουν όλους” επεσήμανε ακόμα υπογραμμίζοντας πως “Έχουμε δεσμευτεί ότι σε συγκεκριμένο χρόνο θα απαντήσουμε και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε και όλα τα άλλα θέματα τα οποία μας απασχολούν».
 
Αναφερόμενη στις επαφές με παραγωγικούς φορείς της περιοχής η κα. Μενδώνη σημείωσε ότι στόχος είναι στη μεταλιγνιτικη περίοδο η Φλώρινα να στρέψει το βλέμμα της στην ανάπτυξη του πολιτισμού, του τουρισμού και της προώθησης των τοπικών προϊόντων και προτερημάτων της συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής κάτι που ήδη γίνεται σε αρκετές περιοχές της χώρας με τη συνεργασία και της Εφορίας Αρχαιοτήτων της Φλώρινας προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα μέσα στους Αρχαιολογικούς χώρους.
 
Εντωμεταξύ ο  Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΕΒΕ τόσο για θέματα που αφορούν τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και τους δασικούς συνεταιρισμούς, όσο και τα φωτοβολταϊκά, συναντήθηκε  με τους εργαζόμενους των ορυχείων Αχλάδας και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας, επισκέφθηκε τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας και Αμύνταιου όπου και συναντήθηκε με μέλη αγροτικών συλλόγων, συμμετείχε σε σύσκεψη με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και συναντήθηκε με τους Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων και της Τοπικής Κοινότητας Βαλτονέρων. Παράλληλα συνάντησε τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Αμύνταιου της ΝΔ.
 
Εκτός του βασικού προγράμματος του κλιμακίου ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας επισκέφθηκε το Τμήμα Ιθαγένειας Φλώρινας όπου και συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ιθαγένειας ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη για θέματα αλλοδαπών-ιθαγένειας.
 
Το παρών στην επίσκεψη έδωσε και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ κ. Πίστη Κρυσταλλίδου.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022