"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ‍ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..-Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου : Τι σημαίνει σήμερα «συγχωρώ»;..-Σφοδρά νομικά πυρά εξαπολύονται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία....-NASA's Earth Observatory,update..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕUROPEAN COMMISSION Finance news hub.....-...-Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu: SAVE THE DATE: 18 June 2024 - Joint conference .....-Eurogroup meeting of 13 May 2024..-ΠΛΗΡΩΜΕΣ από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου..-Δόμνα Μιχαηλίδου: «106.000 παιδιά θα κάνουν εφέτος έως 30 ημέρες διακοπές....-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, επισκέψεις....-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ πρόσφατη δραστηριότητα..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πρόσφατη ενημέρωση..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber..

 


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2022

 

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΕΛΚ

 


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, είχε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

Μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

Manfred Weber: Σας ευχαριστώ πολύ. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Ευρώπη. Πραγματοποιούμε αυτές τις study days, γεγονός που σημαίνει πως όλοι μας οι συνάδελφοι θα βρίσκονται εδώ στην Κρήτη για τις 3 επόμενες μέρες.

 

Είναι μια σπουδαία εκδήλωση για εμάς. Δεν είναι μια τυπική συνάντηση, αλλά μια ιδιαίτερη συνάντηση. Είναι χαρά μας που είμαστε στην Ελλάδα, στην Κρήτη για την εκδήλωση αυτή. Είναι χαρά μας που οργανώνουμε αυτή τη συνάντηση και που είμαστε εδώ με τους φίλους μας. Επιλέξαμε την Ελλάδα και την Κρήτη γιατί για εμάς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ένας ισχυρός πυλώνας, με μεγάλη ιστορία και ισχυρή συνεισφορά στην ιδέα του τί θέλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες μας.

 

Βλέπουμε τα αποτελέσματα της  διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εδώ, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός του πόσο μεγάλου σεβασμού χαίρει η  χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης του ευρώ, βλέποντας τη μείωση της ανεργίας και τις πολλές θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

 

Έχετε επίσης πολλά φορολογικά έσοδα επειδή η οικονομία πηγαίνει τόσο καλά. Πρόκειται για πολύ σημαντικά επιτεύγματα και έχουμε  να μάθουμε ως EΛΚ, πολλά  εδώ στην Ελλάδα.

 

Είναι κάτι που θέλουμε να συμπεριλάβουμε επίσης στην προγραμματική μας προσέγγιση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πρόγραμμά μας που θα συζητήσουμε αυτές τις μέρες εδώ στην Κρήτη. Επιτρέψτε μου επίσης να προσθέσω ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ένα κόμμα που  υπερασπίζεται  το κράτος δικαίου και τις αρχές της Ένωσής μας. Και στο πλαίσιο αυτό, θέλω να υπογραμμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες, από τους κορυφαίους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ζήτησε την αποβολή του  Βίκτορ Όρμπαν από την οικογένεια του ΕΛΚ. Θέλω να το υπογραμμίσω ξανά, γιατί για μία ακόμη φορά γίνεται σήμερα πολύ μεγάλη συζήτηση για το κράτος δικαίου.

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πάντα πολύ ξεκάθαροι σε αυτό. Τον ευχαριστώ για αυτή την ισχυρή δέσμευση που βασίζεται σε κανόνες και στην κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης.

 

Το τώρα έχει να κάνει με το μέλλον. Θα συζητήσουμε επίσης για τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές το 2024. Και θα το κάνουμε αυτό μαζί, ως μία σπουδαία ομάδα. Και θέλουμε να μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Κρήτη στις Βρυξέλλες, το όραμα μιας θετικής προοπτικής με κίνητρα για το μέλλον. Αυτό είναι που θέλουμε να μεταφέρουμε  στις Βρυξέλλες.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αγαπητέ μου Manfred, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι πάρα πολύ που μας δίνεται η δυνατότητα σήμερα, ως Κρητικοί, να υποδεχθούμε σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

Η ομάδα επέλεξε την Κρήτη για μία πολύ σημαντική συνάντηση. Βρίσκονται εδώ για τις επόμενες δυόμισι μέρες για να συζητήσουν μια σειρά από μεγάλα θέματα, μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η πολιτική μας οικογένεια, αλλά η ευρωπαϊκή οικογένεια συνολικά.

 

Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει πέρυσι, όμως ένας σεισμός, εδώ, στην Κρήτη, μας ανάγκασε να τη μεταθέσουμε.

 

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν γεωπολιτικό σεισμό: την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας, για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εισβολής και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της αλλά και με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, της ανόδου των τιμών και της ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει προκληθεί από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο για να ασκήσει πίεση στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

 

Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και να χαρτογραφήσουμε έναν δρόμο κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους Ευρωπαίους πολίτες, τις επιχειρήσεις μας, κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες μας. Αναφέρομαι σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και που, σήμερα, δοκιμάζονται περισσότερο από αυτή την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού που χτυπά όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

 

Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουμε - και ευχαριστώ τον Manfred για τα καλά του λόγια- για  όσα έχουμε πετύχει στην Ελλάδα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, αυτούς τους 38 μήνες από τότε που ο ελληνικός λαός μάς ανέθεσε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Παρότι αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς δυσκολίες, θα έλεγα ότι η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει και μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί. Μπορεί να εξηγηθεί διότι διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα αλλά και διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις: να μειώσουμε τους φόρους, να ενισχύσουμε την άμυνα της χώρας και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

 

Τα λέω αυτά διότι αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καθώς εισερχόμαστε σε νέους εκλογικούς κύκλους, εθνικούς για την Ελλάδα, ευρωπαϊκούς για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ακριβώς αυτή η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι  σημαντική για τις κοινωνίες μας.

 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενισχύεται πάλι, ενισχύεται σε επίπεδο εκλογών, τοπικών εκλογών, εθνικών εκλογών, πιστεύω ότι οι επόμενοι εκλογικοί κύκλοι θα είναι καλοί για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Γνωρίζει ο Manfred ότι η Νέα Δημοκρατία παρέχει πάντοτε τη στήριξη που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναμένει από την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, ένα από τα ισχυρότερα κόμματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στο χώρο της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

 

Καλώς ήρθες λοιπόν και πάλι Manfred, είμαι βέβαιος ότι θα έχετε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο με τους συναδέλφους, αλλά είμαι, επίσης, βέβαιος ότι θα έχεις την ευκαιρία να εκτιμήσεις τις ομορφιές της Κρήτης, που είναι η πατρίδα μου και είμαι σίγουρος ότι θα την επιλέξεις ως τον επόμενο προορισμό για τις διακοπές σου.




 Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2022

 
 

Ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη στα Study Days του EPP Group

 
 
Στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες (27-30/9) τα Study Days του EPP Group. Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σήμερα απευθύνθηκε προς το σώμα των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρουσία του προέδρου του EPP & EPP Group Manfred Weber και του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.
 
Ολόκληρη την ομιλία του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
 
Κύριε Πρόεδρε του EPP & EPP Group, κύριε Αντιπρόεδρε του EPP Group, κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΕΛΚ, αξιότιμες και αξιότιμοι κ. Ευρωβουλευτές,
 
Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, να υποδεχόμαστε τα μέλη της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κρήτη, έναν ηρωικό τόπο, τη γενέτειρα σπουδαίων ανθρώπων, την γενέτειρα μεγάλων πολιτικών, τη γενέτειρα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
 
Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρη την υφήλιο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να συναντιόμαστε εδώ και να κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια υπερήφανα, γιατί η οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέδειξε ότι βρίσκεται ξανά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απαράδεκτη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όταν άλλες υποτιθέμενες «προοδευτικές» δυνάμεις έκαναν ότι δεν έβλεπαν και κρατούσαν ίσες αποστάσεις, εμείς υπερήφανα πήραμε τη σωστή θέση υπέρ του αμυνόμενου.
 
 
Σήμερα, μαζί με τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντιπρόεδρο του EPP Group Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους ευρωβουλευτές μας σας καλωσορίζουμε σε μια  Ελλάδα που έχει αλλάξει και δεν έχει αλλάξει απλώς μέσα από τις πολιτικές της.
 
Σε μια Ελλάδα που μέσα σε κάτι περισσότερο από τρία χρόνια, από τη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία άλλαξε πρόσωπο, άλλαξε εποχή. Πριν από τρία χρόνια, η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση μετά από μια τετραετία που δοκίμασε τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή οικογένεια και την εμπιστοσύνη της Ευρώπης.
 
Εξ’ αιτίας των ανεύθυνων και καταστροφικών αποφάσεων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν διακινδύνευσε απλώς την παραμονή της στην Ευρώπη, αλλά διακινδύνευσε να χάσει ένα κομμάτι της ταυτότητάς της.
 
Η Ευρώπη είναι κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ταυτότητας της Ευρώπης.
 
Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1983 κλήθηκε να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ένας άνθρωπος- σύμβολο, ο αρχηγός ενός κράτους που επανέφερε τη χώρα του στη Δημοκρατία.
 
Τότε, είχε αναφερθεί στη φράση του Μοντεσκιέ «Η Ευρώπη είναι ένα έθνος που αποτελείται από περισσότερα».
 
Και έτσι βλέπουμε την Ευρώπη. Ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι μας.
 
Γι’ αυτό στις δυσκολίες και τις κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μέσα στα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδίωξαν λύσεις πάνω στις κοινές ευρωπαϊκές συνιστάμενες.
 
Η Ελλάδα με την υβριδική απειλή και την επικίνδυνη στάση της Τουρκίας στον Έβρο, προστάτεψε όχι μόνο τα σύνορά της, αλλά τα σύνορα της Ευρώπης.
 
Μέσα στην πανδημία η ισχυρή συμμαχία της Ευρώπης κατόρθωσε να εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων για όλους τους πολίτες και οι προτάσεις του Πρωθυπουργού μας για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού βοήθησαν στο να μπορεί να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα.
 
Και τώρα, που ο δύσκολος χειμώνας είναι προ των πυλών, είναι ξανά η Ευρώπη που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δείχνοντας πως μόνο με μια συμπαγή, κοινή και έγκαιρη πολιτική θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης στην ενεργειακή αγορά.
 
Οι πολίτες στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους θέλουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, θέλουν ασφάλεια και σιγουριά. Δεν αναζητούν τις αιτίες, μόνο τη διέξοδο από εμάς τους πολιτικούς και αυτό είναι το χρέος μας απέναντί τους. Ήρθε η ώρα για ακόμα πιο τολμηρές αποφάσεις για να βγούμε όλοι μαζί αλώβητοι από αυτήν την δύσκολη κρίση.
 
Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα διαδραματίσει ξανά κομβικό ρόλο κι αυτή τη δυνατότητα την κερδίσαμε και δεν είμαστε πλέον -όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Weber «το μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης.
 
Αυτό το χαρακτηρισμό δεν τον κερδίσαμε εύκολα, αλλά μέσα από ένα πρόγραμμα, μια σειρά από πολιτικές που παρά τις αντιξοότητες και τις απρόβλεπτες συνθήκες εφαρμόστηκε με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια.
 
 
Μέσα σε τρία χρόνια η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε:
 
1. Να μειώσει πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές, -Εγώ προσωπικά ως νέος και ως ελεύθερος επαγγελματίας είχα κουραστεί να βλέπω ένα κράτος να φορολογεί όλο και περισσότερο τους πολίτες-
 
2. Να προσελκύσει επενδύσεις από εταιρείες κολοσσούς όπως η Pfizer, η Microsoft, η Google, η Amazon, οι οποίες προσέφεραν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μειώνοντας έτσι την ανεργία κατά 7%. Και σε συνδυασμό με μια στοχευμένη πολιτική μείωσης της ανεργίας καταφέραμε να μειώσουμε, ακόμα περισσότερο, έναν από τους πιο σκληρούς δείκτες για την Ελλάδα -την ανεργία των νέων. Και θα συνεχίσουμε
 
 
3. Κατάφερε να στηρίξει τους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση με μέτρα πάνω από 10 δις, κάνοντας την Ελλάδα την πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη στη στήριξη των πολιτών συναρτήσει του ΑΕΠ της.
 
4. Κατάφερε να ενδυναμώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό συνάπτοντας διεθνείς συμφωνίες.  Ενίσχυσε τις διεθνείς συμμαχίες της συνάπτοντας αμυντικές συμφωνίες και θωράκισε την άμυνα της χώρας. Εμείς είμαστε ένα κράτος που πιστεύει στην ειρήνη, αλλά είμαστε πάντοτε έτοιμοι να θωρακίσουμε τη χώρα μας.
 
 
5. Έκανε πάνω από 12.000 προσλήψεις υγειονομικού επικουρικού προσωπικού, πάνω από 2.300 μόνιμων γιατρών και 2.100 επικουρικών γιατρών και 25.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών την τελευταία διετία, κάτι που έχει να γίνει στη χώρα μας πάνω από 15 χρόνια.
 
6. Παράλληλα, αύξησε κατά τουλάχιστον 6% τις συντάξεις για 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, αύξησε κατά 10% τους μισθούς των γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και αύξησε 2 φορές τον κατώτατο μισθό, με την τρίτη αύξηση να δρομολογείται μέσα στο 2023.
 
7. Δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα στέγασης για νέους ηλικίας 25 έως 35 ετών το οποίο ανακοινώθηκε λίγες εβδομάδες πριν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και μια συνολική πολιτική για τους νέους -κάτι που έλειπε από τη χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια.
 
8. Νομοθέτησε μια σειρά μέτρων ενάντια στην ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία. Η δήθεν «προοδευτική» Αντιπολίτευση και πρώην κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό, αντιθέτως άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα θεσπίζοντας πολλές διατάξεις οι οποίες άμεσα ή έμμεσα έκαναν πολύ πιο «εύκολη» - ποινικά εννοώ - τη ζωή των δραστών. Ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, άλλαξε αυτές τις διατάξεις και ακόμα περισσότερες προκειμένου να προστατευθούν τα θύματα.
 
9. Δημιούργησε πάνω από 1450 ψηφιακές υπηρεσίες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται με ταχύτητα στις συναλλαγές τους με το κράτος.
Ακούγαμε για πολλά χρόνια τη φράση «δεν υπάρχει κράτος» και πιστέψτε με, αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι μια ψηφιακή επανάσταση.
 
10. Προχώρησε μεγάλα έργα υποδομής που είχαν «παγώσει» και δρομολόγησε μεγάλα έργα οδοποιίας και ψηφιακής αναβάθμισης σε ολόκληρη τη χώρα, την ίδια ώρα που το 2022 η χώρα σημείωσε ρεκόρ 30ετίας στις επενδύσεις, με τις επενδύσεις που έγιναν το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς να φτάνουν σε ποσοστό 86% αυτές του 2021, ενώ είμαστε «πρωταθλητές» στις εξαγωγές κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της χώρας.
 
Όλα αυτά, η στήριξη των πολιτών, η μείωση της φορολογίας και οι αυξήσεις των μισθών, έγιναν χωρίς να διακινδυνεύσει η Νέα Δημοκρατία την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.
 
Και απευθύνομαι σε ένα κοινό, φίλες και φίλοι, που έζησε την εποχή που τα δημόσια οικονομικά της χώρας βρίσκονταν στο χείλος της καταστροφής, από μια ηγεσία που διακινδύνευσε το μέλλον της Ελλάδας.
 
Η γενιά μου είναι μια γενιά που πλήρωσε χωρίς να φταίει τα αποτελέσματα μιας μαξιμαλιστικής πολιτικής που μας έκανε να ζούμε «πάνω από τις δυνάμεις μας».
 
Και όμως η σημερινή Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πήγαν την οικονομία μπροστά, μειώνοντας το δημόσιο χρέος σε μεγαλύτερο ποσοστό πανευρωπαϊκά σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, οδηγώντας τη χώρα στην έξοδο από το καθεστώς αυξημένης εποπτείας, αποπληρώνοντας νωρίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέκονται έμπρακτα «Δίπλα σε κάθε πολίτη», όπως ήταν άλλωστε και το σύνθημα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματός μας.
Το αποδεικνύουν καθημερινά με την πολιτική τους -Την πολιτική μας-, σε αντίθεση με την Αντιπολίτευση της χώρας που επενδύει στο χάος, το διχασμό και που σε κάθε εθνική μάχη είτε άμεσα είτε έμμεσα στάθηκε απέναντι - όχι στην Κυβέρνηση - αλλά στο συμφέρον της χώρας και των πολιτών, πολλές φορές υιοθετώντας την προπαγάνδα ενάντια στην Ελλάδα, όπως συνέβη πρόσφατα στον Έβρο, στα σύνορά μας, όπου μίλησαν κάποιοι για ένα νεκρό κορίτσι, και πολλά στελέχη της Αντιπολίτευσης έσπευσαν - αντί να ακούσουν την επίσημη ελληνική θέση, η οποία είναι και η αληθινή, να υιοθετήσουν αυτήν την προπαγάνδα.
 
Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια διαπίστωση. Αν κάτι κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, σε μια διαρκή μάχη, αυτό είναι η νίκη ενάντια στους λαϊκιστές, σε εκείνους που εμφανίστηκαν ως δήθεν προοδευτικοί και «τιμητές της δημοκρατίας», όχι με θεωρίες – αλλά με πράξεις. Κατάφερε με το σχέδιό της, να γκρεμίσει μύθους που ειδικά στη χώρα μας συμπυκνώνοντας στη φράση «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε σε όλη την Ευρώπη τέτοιες φωνές που υπόσχονται στους πάντες, τα πάντα.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έδωσαν κάτι το οποίο για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρχε στη χώρα: αλήθεια, έργο, όραμα και αξιοπιστία.
 
Αξιότιμοι Κύριοι Ευρωβουλευτές.
 
Έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε σ’ έναν ευλογημένο τόπο, όπου η μυθολογία λέει ότι ήταν το νησί όπου ο Δίας, ο πατέρας των Θεών, έζησε τον έρωτά του με την Ευρώπη.
 
Εδώ έζησε επίσης ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες, ο φιλόσοφος και συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Και θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας μια από τις αγαπημένες μου ρήσεις.
 
Ο Καζαντζάκης έλεγε: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ, εγώ μονάχος θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω».
 
Με αυτές τις αρχές πορεύεται ο πολιτικός μας χώρος. Με αυτές τις αρχές πορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αυτές τις αρχές πορεύεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.
 
Όταν οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, επενδύουν στο χάος, εμείς επενδύουμε στο «αύριο».
Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όσα υποσχόμαστε προεκλογικά, συνεχίζουμε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί.
Αυτό είναι για μας το στοίχημα και των επόμενων εκλογών. Και το ξαναλέω γιατί το πιστεύω ειλικρινά ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα κρίνουν την επόμενη τετραετία αλλά το μέλλον  των επόμενων γενεών.
Και σε αυτήν την μάχη θα είμαστε όλοι μαζί.
 
Καλή επιτυχία στις εργασίες των Study Days.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022