"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:οικονομική ενημέρωση..-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Αγροτική Ενημέρωση..-Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης..-La flamme olympique est arrivée à Marseille ville phocéenne..-ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΛΑΤΥΠΟΔΗΣ:Thessaloniki Book Fair/Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης..-ΠΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ:πρόσφατη ενδιαφέρουσα ενημέρωση..- EUROGROUP,COUNCIL OF THE EU, update..- ‍"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ενημέρωση..-Αλέξης Μητρόπουλος (Καθηγητής-Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ): Τέλος το πενθήμερο μετά τις Ευρωεκλογές!..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

"NEΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενδιαφέρουσα ενημέρωση


Αθήνα, 18 Ιουλίου 2022

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

 Πρόγραμμα επισκέψεων- εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας

από τις 18-22 Ιουλίου
 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούνται από την Νέα Δημοκρατία σε Δήμους της Αττικής και Νομούς όλης της χώρας την Δευτέρα 18 Ιουλίου ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα επισκεφτεί τον Νομό Λάρισας συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και τους βουλευτές Αθανάσιο Ζεμπίλη, Μίκα Ιατρίδη και Σταύρο Κελέτση.
 
Την ίδια ημέρα (18/7), θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Παπάγου- Χολαργού ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με πολίτες και υγειονομικούς, με θέμα τις Πολιτικές ενίσχυσης της Υγείας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ θα συμμετάσχει και ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης. 
 
Την Τρίτη 19 Ιουλίου η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου Εμμανουήλ Κουτουλάκης και οι Βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, Κωνσταντίνος Μπλούχος και Ιάσων Φωτήλας θα βρεθούν στη Σύρο.
 
Στις 19 Ιουλίου επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Νομό Αχαΐας στην οποία θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής πολιτικής και Ναυτιλιακών επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και οι βουλευτές Γιάννης Αντωνιάδης, Νεοκλής Κρητικός και Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
 
Επιπλέον την ίδια ημέρα (19/7) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εκδήλωση της Γραμματείας Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ με θέμα «Ειδική αγωγή και εκπαίδευση - Προκλήσεις στο παρόν και το μέλλον» με ομιλήτρια την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
 
Στις 20 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η δεύτερη Πολιτική Ακαδημία του νέου κύκλου επιμόρφωσης στελεχών που εγκαινίασε πριν λίγες εβδομάδες στην Αθήνα η Νέα Δημοκρατία, με ομιλητές τον Γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρ. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και τον Βουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο.


Αθήνα, 15 Ιουλίου 2022

 

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Νέα Δημοκρατία στο Νομό Λασιθίου

 
Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.
 
Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Λασιθίου. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές κ.κ. Δημήτρη Κούβελα και Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τοπικούς φορείς και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.
 
Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή του κλιμακίου, περιηγήθηκε στην αγορά της Ελούντας όπου και συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, συμμετείχε στον αγιασμό και στα εγκαίνια νέας πτέρυγας τοπικής τουριστικής μονάδας καθώς και σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του Νομού Λασιθίου, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Η επίσκεψη κατέληξε στην πόλη του Αγίου Νικολαου τα μέλη του κλιμακίου συνομίλησαν με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής. 


 
Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Περάσαμε πολλές δυσκολίες (οικονομική κρίση, αγανακτισμένους, πανδημία) δοκιμαστήκαμε και αποδείξαμε ότι αντέχουμε. Η κυβέρνησή μας και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πολλές φορές μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ότι μπορεί να βρίσκει λύσεις και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις όποιες αντιξοοότητες με βασικό γνώμονα τη στήριξη του Έλληνα πολίτη. Στην παρούσα δύσκολη συνθήκη- με έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση- την πρωτογενή παραγωγή, το εμπόριο και μια σειρά επαγγελμάτων συντηρεί ο τουρισμός. Ενδεικτικά αναφέρω, ότι το 88% των προϊόντων στα ξενοδοχεία μας είναι ελληνικά, προέρχονται από τον πρωτογενή τομέα. Ο εμπορικός κόσμος, παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο, αντέχει επειδή υπάρχει ο τουρισμός. Ομοίως και ο κατασκευαστικός τομέας, 8 στις 10 επενδύσεις στο νησί είναι τουριστικές. Όλη η ανάπτυξη κινείται με βασικό μοχλό τον τουρισμό, ο οποίος, αν και εξαιρετικά ευμετάβλητο προϊόν στους εξωγενείς παράγοντες, πηγαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά γιατί είχε προηγηθεί το φθινόπωρο και τον χειμώνα σκληρή δουλειά, που έγινε βάση στρατηγικής και σωστά μελετημένου σχεδιασμού.
 
Τα αποτελέσματα τα βλέπετε: Στο Ηράκλειο οι αφίξεις ξεπερνούν τις 15.000 καθημερινά ενώ το Σαββατοκύριακο αγγίζουν τις 27.000. Τον Ιούνιο είχαμε 597.800 αφίξεις, δηλαδή μόνο 800 λιγότερες σε σύγκριση με το «ανέφελο», χωρίς προβλήματα 2019 που ανέρχονταν σε 598.500.
 
Οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 14,16%, των Βρετανών +14,17% και των Αυστριακών +26% με αποτέλεσμα να ισοσκελιστούν οι απώλειες που είχε φέτος το νησί από τους Ρώσους τουρίστες που δεν ήρθαν.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τον Ιούνιο, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέγραψε αύξηση στις διεθνείς πτήσεις της συγκριτικά με τον Ιούνιο 2019 (+1%) σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες που κατέγραψαν μείωση (μεσοσταθμικά -16%).
 
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και μεθοδικότητα και με στόχο την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και τη στήριξη της εθνικής οικονομίας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αλλά ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022».
 
Από τη πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, δήλωσε: «Με τη συστηματική δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες για την αεροναυτιλία, έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο ντόμινο που έχει δημιουργηθεί σε όλα τα ευρωπαικά αεροδρόμια και έχει διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία τους. Έτσι, την ίδια στιγμή που οι πτήσεις στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια διαρκώς μειώνονται, εμείς έχουμε αυξήσει τις πτήσεις μας, απορροφώντας μάλιστα μεγάλο μέρος των καθυστερήσεων που προκαλούνται από τις πτήσεις εξωτερικού.
 
Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό αεροδρόμιο της χώρας και το δεύτερο σε κίνηση μετά από αυτό της Αθήνας, συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.
 
Ταυτόχρονα, το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αποτελεί σημαντική εξέλιξη τόσο στο επίπεδο της οδικής ασφάλειας όσο και για την αύξηση της μετακίνησης προσώπων και αγαθών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής συνολικά. Η εν εξελίξει μελέτη για την επέκταση του έργου προς τα ανατολικά θα συμβάλει στην ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος του έργου για την ευρύτερη περιοχή».
 
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Σισίου, όπου και έλαβε ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνομίλησε με την ιατρό του ιατρείου όπου και αναλύθηκαν τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία του θεσμού του προσωπικού ιατρού ενώ πραγματοποιήθηκε και επίδειξη του νέου εξοπλισμού τηλεϊατρικής. Στις δηλώσεις του τόνισε: «Ενημέρωσα τους φορείς και τους Δημάρχους του νομού Λασιθίου, για την αναβάθμιση των υποδομών τω κέντρων υγείας του ομού , με την ένταξή τους στο ταμείο ανάκαμψης. Υπογραμμίζουμε για μία ακόμη φορά τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση όλων των δομών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα».
 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και με την παρουσία τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Λασιθίου της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Γιώργου Μπαρμπούνη.


Αθήνα, 15 Ιουλίου 2022



Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας
στο Νομό Πρέβεζας




Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Πρέβεζας. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή του νομού κ. Στέργιο Γιαννάκη και τους Βουλευτές κ.κ. Γιάννη Καλλιάνο, Ασημίνα Σκόνδρα και Αθανάσιο Λιούτα, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, με τη συμμετοχή των Βουλευτών επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.κ. Χρυσόστομο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο, επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστράτιο Ιωάννου και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο του νομού. Το πρόγραμμα των μελών του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη τους στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης όπου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας μετά την επίσκεψη στη περιοχή, δήλωσε: «Η επίσκεψή μας σήμερα στην Πρέβεζα είναι η απόδειξη ότι όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια έχουν έναν αποδέκτη. Και ο αποδέκτης είναι ο πολίτης σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, ώστε η ζωή του να γίνεται καλύτερη. Η Πατρίδα μας στάθηκε όρθια μετά από μία πολύ μεγάλη παγκόσμια κρίση, αυτή της πανδημίας, αγωνίστηκε ενάντια στις εθνικές προκλήσεις στα σύνορά μας και στη μεταναστευτική κρίση που κάποιοι προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν και στέκεται με αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης δίπλα σε κάθε πολίτη. Μια πτυχή αυτής της προσπάθειας είναι η στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών με έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 218 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2022 για να απορροφήσουν οι Δήμοι τους κραδασμούς από τα αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων, προκειμένου να συγκρατήσουν τα δημοτικά τέλη και να μη νιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ακόμη έναν «βραχνά» μέσα σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. Έτσι θα προχωρήσουμε: με σχέδιο, εμπιστοσύνη και στηρίζοντας έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη. Στο Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στα χέρια μας ένα χρηματοδοτικό εργαλείο όπως το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Επειδή δεν αρκεί μόνο να υπενθυμίζουμε όσα έχουμε κάνει, αλλά πρέπει και να λέμε αυτά που έρχονται, αξίζει να αναφερθώ σε δύο εμβληματικά έργα για την περιοχή: το ένα αφορά στην αστική ανάπλαση του κάστρου Παντοκράτορα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και το δεύτερο είναι το μουσικό σχολείο. Και τα δύο περιλαμβάνουν μελέτες συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα οδηγήσουν σε έργα ύψους 13 εκατ. ευρώ. Στην περιοχή υλοποιούνται πολλά έργα και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία οι πολίτες σιγά-σιγά θα αρχίσουν να βλέπουν και θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο απλή. Μεγάλη πρόκληση για την περιοχή, που έγινε πράξη, ήταν επίσης η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο, που πλέον είναι επανάσταση για την περιοχή ο τρόπος που μπορεί να υποδέχεται τόσο πολύ κόσμο. Και είναι μια πρόκληση για τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή και την κυβέρνηση, να ενσωματώσει σωστά αυτές τις προοπτικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια. Και πιστεύω ότι, σε κλίμα συνεργασίας, όπως κάνουμε πάντα, θα βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, συναντήθηκε με μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νικόπολης αλλά και του Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών και Αγροτικών Προϊόντων Πρέβεζας, ενώ συνομίλησε διαδοχικά με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων στην εταιρία «ΒΙΟΚΙΠ», με μέλη του συλλόγου χοιροτρόφων Ηπείρου στην πόλη της Φιλλιπιάδας και με την Διοίκηση ΤΟΕΒ Αχέρωντα στο Δήμο Πάργας.

Ο κ. Μπαγινέτας δήλωσε: «Συμμετείχα στο κυβερνητικό κλιμάκιο και επισκέφθηκα το νομό Πρεβέζης όπου μου δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθώ με εκπροσώπους γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις μου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσω τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, στο κόστος παραγωγής και κυρίως της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και των λιπασμάτων. Παράλληλα συζητήσαμε για τις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 καθώς και για τις δράσεις αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τέλος από πλευράς τους οι παραγωγοί, κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν κυρίως στις καλλιέργειες και εκτροφές της περιοχής τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της ΔΕΕΠ Πρέβεζας της Ν.Δ. και τη συμμετοχή των μελών αλλά και του ίδιου του προέδρου της κ. Νικόλαου Σολδάτου στα κομματικά κλιμάκια.


Αθήνα, 15 Ιουλίου 2022

 

Εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας «Ο λόγος στις γυναίκες»

 
Με μαζική συμμετοχή μελών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Αττική, πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο του Λόφου Πανί στον Άλιμο η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ο λόγος στις γυναίκες».
 
Έξι γυναίκες διαφορετικής καταγωγής, ηλικίας, επαγγελματικής ιδιότητας, μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις προσωπικές τους ιστορίες και το πως οι πολιτικές της Κυβέρνησης, βελτίωσαν την καθημερινότητά τους, την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή την οικογενειακή τους ζωή.
 
Στην εκδήλωση την οποία συντόνιζε η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου, χαιρετισμό απεύθυνε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν επιλέξαμε τυχαία ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουμε να είναι οι πολιτικές για τις γυναίκες.
 
Αυτό που θέλω να τονίσω είτε η συζήτηση αφορά τους νέους, είτε αφορά τις γυναίκες, είναι ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε –και στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό έχει γίνει πράξη– είτε τις γυναίκες, είτε τους νέους σαν μια ειδική κατηγορία. Δεν είναι μια ειδική κατηγορία, είμαστε ίσοι.
 
Η ισότητα φαίνεται στη σημασία, στις πολιτικές, στις κινήσεις, στις ευκαιρίες. Άξιες γυναίκες σε όλο το φάσμα της Κυβέρνησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας είναι επιλογές ευθύνης του Πρωθυπουργού. Νέοι άνθρωποι – ένας από αυτούς είμαι κι εγώ – είναι επιλογές του Πρωθυπουργού και όλων ημών. Μέλη στις Γραμματείες μας, γυναίκες και άνδρες, νέοι και μεγαλύτεροι. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία.
 
Η Νέα Δημοκρατία δεν εργαλειοποιεί ούτε τους νέους, ούτε τις γυναίκες, ούτε κανέναν. Όλοι μαζί, πορευόμαστε για το καλό της χώρας μας. Το λέω αυτό γιατί σήμερα θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε μέσα από εμπειρίες ζωής γυναικών, τι συμβαίνει τελικά στην χώρα τα τελευταία τρία χρόνια. Ποιες είναι οι πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση και τι επίδραση έχουν αυτές στην ζωή των γυναικών, αλλά και όλων των πολιτών, μέσα από έξι διαφορετικές διηγήσεις και βέβαια από την συζήτηση που θα γίνει στην συνέχεια».
 
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση.
 
Οι γυναίκες που μοιράστηκαν μαζί τις ιστορίες τους ήταν η Ελένη Γιαννακούλη, επιχειρηματίας η οποία αναφέρθηκε στο πως αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση μέσα στην κρίση και πως η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλε στη βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης, η Σοφία Κωστάρα, Δημοσιογράφος – Ιδρύτρια και επικεφαλής των infokids.gr και του infowoman.gr, η οποία αναφέρθηκε στο πως συμβάλλουν οι ιστοσελίδες αυτές στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των νέων μητέρων.
 
Η Ελίνα Καρασάββα – Νοσηλεύτρια, Αναισθησιολογικό Τμήμα Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια BLS, ILS του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), Καθηγήτρια-Κλινική Εκπαιδεύτρια Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και η Νίκη Ταβιανάτου, Διοικήτρια ΓΝΑ Κοργιαλένειου Μπενάκειου ΕΕΣ οι οποίες τόνισαν το πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρθηκαν και σε δράσεις για τη στήριξη των γυναικών.
 
Η Άννα Ράμφου, Υπεύθυνη Ναυλώσεων στον τομέα του Yachting, μίλησε για την σημασία της ενασχόλησης όλο και περισσότερων γυναικών με τον κλάδο, ενώ για το ρόλο των γυναικών στον τομέα της ασφάλειας αλλά και τις αλλαγές που έχουν γίνει για την προστασία θυμάτων κακοποίησης μίλησε η Ιωάννα Ροτζιώκου, Κοινωνιολόγος – Υποψ. Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ/ΕΚΠΑ, Αστυνόμος Β’, πρώην Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.
  
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα Αθηνών Μίλτος Μπαντής, οι βουλευτές Διονύσης Χατζηδάκης και Χάρης Θεοχάρης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, η Αντιδήμαρχος Δ. Αθηναίων και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών Άννα Ροκοφύλλου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Σίμος Ψωμιάδης, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης και η πολιτεύτρια ΝΔ Νοτίου Τομέα Ντόρα Πάλλη.Αθήνα, 15 Ιουλίου 2022

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
 

Ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση: «Πολιτικές για την ενίσχυση της Υγείας» - Δευτέρα 18 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού

 
 
«Μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με πολίτες και υγειονομικούς και θέμα τις πολιτικές με στόχο την θωράκιση και την προστασία της Υγείας διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 19:00 στο Υπαίθριο Θέατρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (οδός Περικλέους 55), ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
 
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης».


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2022



Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας
στο Νομό Χαλκιδικής




Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Χαλκιδικής. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή του νομού κ. Γιώργο Βαγιωνά και τους Βουλευτές κ.κ. Βαγγέλη Λιάκο και Γιάννη Πασχαλίδη, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, με τη συμμετοχή των Βουλευτών και του Γενικού Γραμματέα Δασών κ. Αραβώση, επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο, συνομίλησε με το Δήμαρχο Πολύγυρου κ. Αστέριο Ζωγράφο στο Δημαρχείο της περιοχής, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τη συμμετοχή του Προέδρου του κ. Γιάννη Κουφίδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αριστοτέλη όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Στυλιανό Βαλιανό και Δημοτικούς Συμβούλους. Αμέσως μετά το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό, ξεναγήθηκε σε οινοποιείο της περιοχής, περπάτησε στους δρόμους της Αρναίας όπου και συνομίλησε με πολίτες αλλά και με μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αριστοτέλη της Ν.Δ. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε: «43 χρόνια μετά από το ιστορικό πρώτο συνέδριο εδώ στη Χαλκιδική, η παράταξή μας παραμένει πιστή στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Παραμένει αταλάντευτα πιστή στις αρχές της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής φροντίδας, όπως τις όρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτό ακριβώς κάνει και η δική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει έρθει αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες, πρωτόγνωρες διεθνείς κρίσεις. Αλλά απέδειξε στην πράξη ότι όχι μόνο μπορεί να τις αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, αλλά και ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας.

Λαμβάνοντας θαρραλέα μέτρα υπέρ των αδυνάμων, υπέρ των πολλών, υπέρ τελικά όλων των Ελλήνων. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας λοιπόν. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας, για να προσφέρουμε ευημερία κι ασφάλεια στην κοινωνία και νέα, ισχυρή ώθηση στην οικονομία.

Σε αυτή την προσπάθεια, κεντρική θέση έχουν τα έργα υποδομών. Βέβαια, η κατάσταση που παραλάβαμε τρία χρόνια πριν στον τομέα των υποδομών δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή.

Όλα τα μεγάλα έργα ήταν μπλοκαρισμένα και δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε καν σχεδιασμός για νέα.

Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, όχι μόνο εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα έργων 13 δισ. ευρώ, αλλά και από αυτά καταφέραμε να δημοπρατήσουμε έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 8 δισ. ευρώ. Ενώ ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει -δηλαδή ήδη υλοποιούνται- έργα 3,2 δισ. ευρώ. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Για να είναι σε όλους σαφής η διαφορά, θα πω μόνο το εξής: η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμβασιοποιήσει έργα μόλις 800 εκατομμυρίων σε 4,5 χρόνια.

Και φυσικά, μέσα σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα, ξεχωριστή θέση έχει η Χαλκιδική. Αυτή τη στιγμή, υλοποιούμε στην Χαλκιδική έργα συνολικού ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ. Έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης, έπειτα από χρόνια αδιαφορίας, είναι και πάλι μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται να βάλει ξανά τις βάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, δίνοντας λύση σε δύο ζητήματα καίριας σημασίας: εύκολη πρόσβαση και υδροδότηση. Δύο θέματα-κλειδί για την καθημερινότητα αλλά και την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σιθωνίας στην Νικήτη όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Πάρη Ντέμπλα και Δημοτικούς Συμβούλους, συνομίλησε με πολίτες στην παραλία της Νικήτης, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τα Δημάρχου Κασσάνδρας κ. Αναστασίας Χαλκιά – Δημητροπούλου, Αντιδημάρχους και φορείς του αθλητισμού του Δήμου στην έδρα του και επισκέφθηκε τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής. Στις δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε: « Μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Βουλευτή του νομού Γιώργο Βαγιωνά, αλλά και τους Βουλευτές Ευάγγελο Λιάκο, Γιάννη Πασχαλίδη και τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση, πραγματοποιήσαμε μια πολύ παραγωγική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Στις συναντήσεις που έγιναν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο, τον Δήμαρχο Πολύγυρου, Αστέριο Ζωγράφο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Κουφίδη και το ΔΣ, τον Δήμαρχο Σιθωνίας Πάρη Ντέμπλα και τους Δημοτικούς Συμβούλους, την Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου και τη διοίκηση της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής, συζητήσαμε για τις κεντρικές κυβερνητικές μας πρωτοβουλίες και τα επιμέρους έργα, όσα ήδη υλοποιούνται και όσα σχεδιάζονται σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, αλλά και σε τομείς υποδομών.
Έργα, με αναπτυξιακό πρόσημο για τον νομό, που αναβαθμίζουν την κυκλοφορία, τις μεταφορές και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Είχαμε την χαρά μάλιστα, να εγκαινιάσουμε μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ένα από τα πολλά έργα στον Νομό, επί των ημερών της Κυβέρνησής μας, τα έργα ασφαλτόστρωσης και την ανάπλαση φωτισμού του παραλιακού μετώπου στη Νέα Καλλικράτεια.

Χάρη στις συνθήκες διαφάνειας, που έχουν επικρατήσει στο αθλητικό οικοδόμημα με τις πολιτικές μας τα τελευταία τρία χρόνια, πλέον έχουμε σαφή εικόνα του αθλητικού τοπίου και στον νομό Χαλκιδικής.

Τη στιγμή αυτή στον νομό δραστηριοποιούνται 61 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Παράλληλα, χάρη στην πλατφόρμα αθλητικών εγκαταστάσεων «ΠΕΛΟΠΑΣ», έχουμε σαφή εικόνα και για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής, καθώς οι Δήμοι έχουν καταχωρήσει μέχρι στιγμής 103 αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα στοιχεία αυτά, είναι πολύ χρήσιμα για την προτεραιοποίηση των κατά τόπους αναγκών, στοιχεία που μέχρι στιγμής καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να έχει στα χέρια της για καμία περιοχή της χώρας.

Ο νομός Χαλκιδικής στηρίζεται στον τουρισμό. Η περιοχή μπορεί να αξιοποιήσει τη δυναμική και τις υποδομές της για τη διεκδίκηση και φιλοξενία πολλών αθλητικών διοργανώσεων. Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα στο πεδίο του αθλητισμού, έχει τη δυνατότητα να αναδείξει την περιοχή σε πόλο έλξης αθλητικού τουρισμού, με πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης δήλωσε: «Στις συναντήσεις με τους φορείς της Χαλκιδικής συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις δασικές υπηρεσίες καθώς και ζητήματα, που έχουν ανακύψει κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Αναφερθήκαμε στις πρόσφατες ρυθμίσεις του ΥΠΕΝ για την επίλυση ζητημάτων σχετιζόμενων με δασικούς χάρτες, που αφορούν πολίτες, αλλά και επενδύσεις, όπως η πρόσφατη ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς και στις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για την δημιουργία ενός ξεκάθαρου πλαισίου, ώστε στους δασικούς χάρτες να μην υπάρχουν πλέον αδικίες. Επίσης τονίστηκε ότι ως αποτέλεσμα της εμβληματικής μεταρρύθμισης της ενοποίησης των δασικών υπηρεσιών σε μία πιο λειτουργική καθετοποιημένη ενιαία δομή υπό το ΥΠΕΝ, εκτελούνται την περίοδο αυτή για πρώτη φορά έργα πρόληψης και καθαρισμού δασών προυπολογισμού 72 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα με σημαντική χρηματοδότηση έργων στην Χαλκιδική, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη προστασία και διαχείριση των δασών».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσία του συνόλου των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου στα εγκαίνια ασφαλτόστρωσης και ανάπλασης φωτισμού του παραλιακού μετώπου στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας, αλλά και με την συμμετοχή τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Απόστολου Τζηρίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022