"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ‍ AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..-Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου : Τι σημαίνει σήμερα «συγχωρώ»;..-Σφοδρά νομικά πυρά εξαπολύονται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία....-NASA's Earth Observatory,update..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕUROPEAN COMMISSION Finance news hub.....-...-Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu: SAVE THE DATE: 18 June 2024 - Joint conference .....-Eurogroup meeting of 13 May 2024..-ΠΛΗΡΩΜΕΣ από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου..-Δόμνα Μιχαηλίδου: «106.000 παιδιά θα κάνουν εφέτος έως 30 ημέρες διακοπές....-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, επισκέψεις....-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ πρόσφατη δραστηριότητα..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πρόσφατη ενημέρωση..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, και Ιταλού Πρέσβυ, Efisio Luigi Marras




Αθήνα, 3 Απριλίου 2020


... κατά την τελετή συμπαράστασης της Ελλάδας στην Ιταλία


Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής, κ. Αναπληρωτή Υπουργέ,
Eccellenza, Amici Italiani, La nostra storia, il nostro passato comune e la strada che abbiamo fatto insieme ci portano oggi qua, di nuovo insieme. L'uno accanto all'altro per una battaglia ancora, vittoriosa come sempre. Proseguo con il mio messaggio in greco.
(Η ιστορία μας, το κοινό μας παρελθόν και η πορεία που διανύσαμε μαζί μας φέρνουν σήμερα εδώ, και πάλι μαζί. Τον έναν δίπλα στον άλλον για μία ακόμη μάχη, νικηφόρα όπως πάντα. Συνεχίζω το χαιρετισμό μου στα ελληνικά.)

Λάβαμε σήμερα την πρωτοβουλία, από κοινού με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, να πραγματοποιήσουμε μία λιτή, σεμνή τελετή που περιελάμβανε την έπαρση των δύο σημαιών και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, της Ελλάδος και της Ιταλίας, σε μία έκφραση αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό.

Έναν λαό στενό φίλο της Ελλάδας και ο οποίος δοκιμάζεται όσο κανείς άλλος σήμερα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εξέφρασα στον Ιταλό Πρέσβυ τη βαθιά οδύνη της ελληνικής κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού για την απώλεια τόσων πολλών ανθρώπινων ζωών στη φίλη Ιταλία.

Aλλά, εξέφρασα συγχρόνως και τον βαθύ θαυμασμό όλων των Ελλήνων για τον θαρραλέο τρόπο με τον οποίο ο ιταλικός λαός, από τον απλό πολίτη μέχρι τον ιδιαιτέρως αγαπητό στην Ελλάδα Πρόεδρο Mattarella, δίνει αυτήν τη μάχη.

Θέλουμε να στείλουμε σήμερα ένα μήνυμα αισιοδοξίας από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων στους Ιταλούς φίλους μας, όπως θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες και στους Ισπανούς φίλους μας. Σε συνεννόηση με τον Ιταλό ομόλογό μου, κ. Luigi di Maio, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την έμπρακτη συνδρομή μας προς την Ιταλία σ' αυτήν τη δραματική για όλους μας κατάσταση.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι στο πλευρό μας, αναρτά και αυτή την ιταλική σημαία και κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Βουλής, του κ. Τασούλα, η Βουλή των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

In questo momento drammatico, la Grecia è al vostro fianco. Siamo con voi. Uniti risorgeremo.
(Σε αυτές τις δραματικές στιγμές, η Ελλάδα είναι δίπλα σας. Είμαστε μαζί σας. Ενωμένοι θα ξανασηκωθούμε.)

EFISIO LUIGI MARRAS:Κύριε Υπουργέ, Αγαπητοί φίλοι,
Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη σημαντική συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης που βλέπει τις σημαίες μας ενωμένες.
Μία χειρονομία που αποτελεί έκφραση πένθους για τους πολλούς νεκρούς αλλά και συμπόνοιας για την τραγωδία που ζουν οι συγγενείς τους. Μία χειρονομία που δίνει κουράγιο σε όσους βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Και σε όλους αυτούς που παλεύουν για να τους σώσουν.
Σε όσους κάνουν μεγάλες θυσίες για να συνεχίσουν να λειτουργούν στις χώρες μας  οι βασικοί τομείς.
Με αυτήν εκφράζονται και οι αρχαίοι και άφθαρτοι δεσμοί που ενώνουν τους δύο λαούς μας.
Σας ευχαριστούμε. Το να σας νιώσουμε τόσο κοντά μας είναι παρήγορο.

Καλώ τους φίλους Έλληνες να ακολουθούν σχολαστικά τις σαφείς άμεσες και συνετές υποδείξεις της κυβέρνησής τους.



 Αθήνα, 3 Απριλίου 2020

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή “...Από τις Έξι” του τηλεοπτικού σταθμού  ΕΡT1”

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή “...Από τις Έξι” της ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον υπουργό Εξωτερικών τον κ. Νίκο Δένδια. Κύριε Δένδια καλημέρα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλημέρα. Καλημέρα και στους τηλεθεατές σας και εάν μου επιτρέψετε να εκφράσω την ευχή να έχουν την υγειά τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όλοι μας το εκφράζουμε αυτό. Τώρα είχατε χθες μια σύσκεψη οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, από  ότι έχω καταλάβει.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέσω τηλεδιάσκεψης υποθέτω.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όλα πια γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Ναι, για πρώτη φορά έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή μπήκανε και διάφορα θέματα που μας αφορούν όσον αφορά την Τουρκία και τα εθνικά μας θέματα εκεί, υπήρχε και μια έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Τσαβούσογλου από ότι καταλαβαίνω, από ότι έχω μάθει. Έπεσε το θέμα πάντως. Συζητήσατε λίγο και το θέμα του κορονοϊού και τι μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν πώς οι δομές της συμμαχίας θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα εθνικά συστήματα υγείας και τις αρχές πολιτικής προστασίας των χωρών της συμμαχίας, ώστε να εξυπηρετήσουν την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης του κορονοϊού. Τελικά όλος αυτός ο τεράστιος μηχανισμός του ΝΑΤΟ πρέπει να φανεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές αναγκαιότητες. Όχι μόνο γι’ αυτά τα συνηθισμένα που κανείς μπορεί να σκεφτεί για μια αμυντική συμμαχία, αλλά και για να βοηθήσει στην καθημερινότητα των πολιτών της συμμαχίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης ήταν ένα κομμάτι της ατζέντας.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Βεβαίως

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αυτό πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το ΝΑΤΟ έχει ένα πολύ πιο εξελιγμένο μηχανισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της διασποράς των ψευδών ειδήσεων. Βεβαίως,  για να μην κοροϊδευόμαστε, όλος αυτός ο μηχανισμός είναι προσανατολισμένος να αντιμετωπίσει διασπορά ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένες πηγές τις οποίες φαντάζεστε και καταλαβαίνετε. Δεν είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη συγκυρία συμπίπτουν οι μηχανισμοί διασποράς ψευδών ειδήσεων με αυτό που περιμένει παραδοσιακά η συμμαχία. Η προσαρμογή σε αυτή τη νέα πραγματικότητα είναι κάτι το οποίο χρειάζεται ορισμένα μέτρα. Καταλαβαίνετε ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για μια στρατιωτική συμμαχία, μου είναι λίγο δύσκολο να αναπτύξω ανοιχτά στον αέρα περισσότερα πράγματα.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάμε λίγο στο άλλο θέμα, της αντιπαράθεσης με τον κ. Τσαβούσογλου, γιατί καταλαβαίνω ότι εσείς θέσατε το θέμα της κατάστασης που επικράτησε το τελευταίο διάστημα στον Έβρο και τις προσπάθειες από την πλευρά της Άγκυρας εργαλειοποίησης των προσφύγων. Απάντησε ο κ. Τσαβούσογλου και του απαντήσατε και εσείς. Θέλετε λίγο να μας περιγράψετε το τι έγινε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω. Δεν θέλω να δραματοποιώ τα πράγματα. Όμως εδώ υπάρχει μια πολύ βασική παρανόηση, νομίζω, από την πλευρά της Τουρκίας. Η συμμαχία και η αλληλεγγύη μεταξύ των συμμάχων χωρών δεν είναι κατ’ επιλογήν. Δεν είναι κατά θέμα ξεχωριστά. Είναι συνολική. Όλοι βοηθάμε όλους σε όλα τα θέματα που καλύπτει η ευρύτερη ατζέντα της συμμαχίας. Δεν μπορεί λοιπόν ενώ ένα κράτος μέλος συμμαχίας, ένας σύμμαχος, να ζητάει τη βοήθεια όλων των υπολοίπων μελών σε ένα θέμα που τον αφορά  – η Τουρκία ας πούμε ζητάει βοήθεια της συμμαχίας για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη Συρία –  και από την άλλη, το ίδιο κράτος μέλος της συμμαχίας να στρέφεται με τρόπο ελάχιστα φιλικό, για να μην πω άλλη πολύ πιο ακριβή έκφραση, κατά άλλου κράτους μέλους της συμμαχίας, ή και κατά μιας ένωσης κρατών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανήκουν πάρα πολλά κράτη μέλη της συμμαχίας. Αυτά δεν είναι συμβατά μεταξύ τους και αυτό η Τουρκία πρέπει να το καταλάβει. Υπάρχει μια αγγλική έκφραση, “cherry picking”. Δεν μπορείς να επιλέγεις πιο κεράσι θα πάρεις που σε βολεύει και το άλλο να το αφήνεις επειδή εσένα δεν σου αρέσει. Σε αυτό ο  κ. Τσαβούσογλου θεώρησε ότι έπρεπε να ανταπαντήσει. Και βεβαίως από εκεί και πέρα με ανάγκασε και εμένα να τοποθετηθώ ευθέως για τα ζητήματα που αφορούν την προσπάθεια της Τουρκίας στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τη χρήση των μεταναστευτικών ροών ως πολιορκητικού κριού εναντίον των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Την εργαλειοποίηση δηλαδή του ανθρώπινου πόνου. Βεβαίως φαντάζομαι δεν περιμένατε να αρέσει στην Τουρκία αυτό το πράγμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ θα ήθελα και εάν θέλετε το σχολιάζετε, απλά να μεταφέρω όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που προφανώς μεταδίδουν την εκδοχή Τσαβούσογλου για το περιστατικό, για το επεισόδιο που εσείς μας λέτε. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο κ. Τσαβούσογλου λέει ότι υπήρξαν χώρες σύμμαχοι, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία οι οποίες στάθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας πλην της Ελλάδας η οποία προσπάθησε – σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των συναδέλφων στην Τουρκία - να εξαρτήσει τη στήριξη προς την Τουρκία με τις δραστηριότητες στο Αιγαίο και τη δέσμευση στη συμφωνία της 18ης Μαρτίου. Δεν ξέρω εάν θέλετε να το σχολιάσετε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν πρόκειται να μιλήσω εδώ για λογαριασμό άλλων υπουργών κρατών μελών, αλλά πάλι βέβαια η τουρκική πλευρά θέλει να βλέπει τα πράγματα με ένα τρόπο που την εξυπηρετεί και κυρίως να τα αναμεταδίδει με ένα τρόπο που την εξυπηρετεί. Υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις χώρες οι οποίες συνέδεσαν την υποχρέωση της Τουρκίας να μην αποστεί των υποχρεώσεων από τη συμφωνία του Μαρτίου του 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα ευρύτερα θέματα τα οποία συζητούσαμε. Δεν ήταν μόνο η Ελλάδα. Και σε αυτές τις συναντήσεις δεν έχει σημασία μόνο τι ρητά λέει κανείς. Σημασία έχει τι  μπορεί να διαβαστεί μέσα από τον τρόπο που τοποθετείται. Στο ζήτημα του μεταναστευτικού υπάρχει μια ευρεία κατανόηση για τις ελληνικές απόψεις. Ευρύτατη κατανόηση για τις ελληνικές απόψεις. Το εάν τώρα στο πλαίσιο της συμμαχίας πολλοί επιλέγουν να μην το πούνε ρητά, εφόσον το έχουν πει σε ένα άλλο φόρουμ, όπως π.χ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό δεν πρέπει να ανακουφίζει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι φανερό ότι σε αυτό το θέμα εξετέθη στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Εξετέθη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και νομίζω, εάν  μου επιτρέπετε, θα συμβούλευα, εάν μπορώ να συμβουλεύσω μια άλλη μεγάλη χώρα, να μη συνεχίσει σε αυτή την πορεία. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα θα ήθελε να έχει μαζί της καλές σχέσεις. Αλλά οι καλές αυτές σχέσεις με την Τουρκία περνάνε μέσα από την τήρηση των συμπεφωνημένων και των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Υπ’ αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα και η Τουρκία μπορεί να είναι δυο γειτονικές και πολύ φιλικές χώρες. Και η Τουρκία πρέπει αυτό να το καταλάβει. Είναι προς όφελός της. Δεν είναι προς ζημία της. Αντίθετα προς ζημία της είναι να κάνει αυτά τα οποία επιχειρεί να κάνει στο Αιγαίο και στον Έβρο. Αυτά δεν είναι επιβοηθητικά για την τουρκική υπόθεση. 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Δένδια, επειδή ζητήσατε, από ότι έχω καταλάβει εκεί, συζητήσατε τη δυνατότητα αύξησης της συμβολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ροής παράτυπων μεταναστών.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μάλιστα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Εμείς και στον Έβρο είδαμε ότι υπήρχαν χώρες, όπως η Αυστρία, ή και άλλες, οι οποίες εμπράκτως στήριξαν την προσπάθεια που έκανε η ελληνική πλευρά. Το ΝΑΤΟ το έχουμε δει και κατά τις συναντήσεις που είχε εδώ ο Γενικός Γραμματέας και πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όποτε τον ρωτήσεις κάτι που έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά, παλιότερα με το Σκοπιανό, κοιτάει το ταβάνι, πίνει νερό, ασχολείται με οτιδήποτε άλλο χωρίς να δώσει απάντηση. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι; Δεν περιμένω από το ΝΑΤΟ να μπει επί της ουσίας σε μια αντιπαράθεση μεταξύ δυο κρατών μελών. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη στήριξη του ΝΑΤΟ όσον αφορά την προάσπιση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την παράνομη μετανάστευση;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ο κ. Στόλτενεμπεργκ είναι ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας και προσπαθεί να κρατήσει κάτω από τις μασχάλες του όλα τα καρπούζια. Καμιά φορά αυτό δεν είναι πάρα πολύ εύκολο και έχετε δίκιο πολλές φορές κοιτάει πάνω, «σφυρίζει κλέφτικα». Εγώ είχα μια πολύ μακρά συνομιλία μαζί του, μετά από την επίσκεψη εδώ που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία περισσότερο από 45 λεπτά. Είναι εξαιρετικά μακρύς χρόνος για να μπορέσουμε να έχουμε μια αλληλοκατανόηση, τουλάχιστον να ξέρει πώς η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Και θέλησα να του εξηγήσω ότι δεν βοηθάει η Τουρκία με τη στάση της την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τον οποίο τον αφορά. Από εκεί και  πέρα η νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο είναι μια χρήσιμη επιχείρηση. Εάν θέλετε και μόνο σε επίπεδο παρατήρησης να υπάρχει το ΝΑΤΟ και να καταγράφεται με σαφήνεια τι συμβαίνει και πώς συμβαίνει αυτό το οποίο συμβαίνει και εάν θέλετε ποιος θα μπορούσε να είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό το οποίο συμβαίνει, είναι για την Ελλάδα εξαιρετικά σημαντικό. Ακριβώς γι’ αυτό εγώ τοποθετήθηκα υπέρ της συνέχισης της επιχείρησης και υπέρ της ενίσχυσης της επιχείρησης. Καταλαβαίνετε βεβαίως ότι από την άλλη πλευρά η γείτονα Τουρκία δεν επιθυμεί τη συνέχιση της επιχείρησης, πόσω μάλλον την ενίσχυση της επιχείρησης. Τώρα γιατί; Αυτό νομίζω ότι μπορεί να το καταλάβει ο καθένας εξαιρετικά εύκολα. Πάντως και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δυο γειτονικές χώρες ως προς την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να επικαλεστώ ένα άρθρο που είχατε γράψει πρόσφατα στους Financial Times και είχατε πει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας υπό καθεστώς εξαναγκασμού, απειλών κλπ. Εσείς πόσο βέβαιος είστε ότι ο Ερντογάν δεν θα εγκαταλείψει αυτή τη διπλωματία των εκβιασμών, όσο βλέπει ότι στο τραπέζι το μόνο που υπάρχει είναι συστάσεις και όχι κυρώσεις για παράδειγμα;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα μου επιτρέψετε κατ’ αρχήν να σας πω ότι δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος «μπορεί να μπει στα παπούτσια» του Προέδρου Ερντογάν. Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει  μια μακρά πορεία στην ηγεσία της Τουρκίας. Έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Έχει ανεβάσει πάρα πολύ για πολλά χρόνια το επίπεδο ζωής των Τούρκων πολιτών και εγώ αυτό το οποίο ελπίζω είναι να δει καθαρά ότι αυτό το οποίο συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία της οποίας ηγείται, είναι να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προσβλέπει σε μια στενή σχέση και στο τέλος, γιατί όχι, και σε μια συμμετοχή στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Αυτή είναι η αντίληψή μας για το συμφέρον της Τουρκίας και της περιοχής. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα ήθελε να έχει φιλικές σχέσεις με την Τουρκία, έστω και εάν η Τουρκία αυτό δεν της το καθιστά ιδιαίτερα εύκολο. Από εκεί και πέρα, ελπίζω να φανεί καθαρά ότι η προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ενίσχυσης των μεταναστευτικών ροών και το λέω κομψά, δεν είναι απλώς ενίσχυση. Είδαμε όλοι τι έγινε στον Έβρο και είδαμε όλοι τι έγινε στο Ανατολικό Αιγαίο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι αυτές οι ροές ενορχηστρώθηκαν απολύτως και ενισχύθηκαν από την τουρκική πλευρά. Εργαλειοποιήθηκε ο ανθρώπινος πόνος. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό δεν είναι παραδεκτό στην κοινωνία του 21ου αιώνα.  Ελπίζω λοιπόν η τουρκική πλευρά να το δει καθαρά αυτό, γιατί θέλω να είμαι δίκαιος και ειλικρινής. Η Τουρκία στην αρχή τουλάχιστον της συριακής κρίσης προσέφερε, φιλοξένησε ανθρώπους, βοήθησε ανθρώπους. Πώς λοιπόν μια χώρα η οποία επαίρεται γι’ αυτό το οποίο προσέφερε τότε έρχεται στον αντίποδα και εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο, με αποτέλεσμα να μας δίνει ευθέως το δικαίωμα να μιλήσουμε για άσκηση πίεσης, για εκβιασμό και για όλα αυτά τα οποία αναγκάζομαι με λύπη μου να πω και να γράψω στους Financial Times. Οφείλω να σας πω δε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός και εγώ δεν επιλέξαμε να εκθέσουμε την Τουρκία. Η Τουρκία επέλεξε να τοποθετηθεί δια του Υπουργού Εξωτερικών στην ίδια εφημερίδα κατηγορώντας με ψευδέστατες ειδήσεις την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να με αναγκάσει να απαντήσω με το συγκεκριμένο άρθρο στους Financial Times.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Δένδια κάτι τελευταίο. Θα ήθελα μια σύντομη απάντηση. Με τους Έλληνες οι οποίοι έχουν ξεμείνει σε διάφορα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα τι γίνεται; Γιατί έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ανθρώπων. Είναι πάρα πολλοί στην Αγγλία όπου βρίσκονται. Έχουν και προβλήματα, γιατί δεν είναι εύκολη η επικοινωνία τους με την πρεσβεία στο Λονδίνο. Είναι διάφορα τα ζητήματα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έχετε δίκιο. Θέλω να σας πω κατ’ αρχήν ότι το συνολικό συντονισμό δεν τον έχει το υπουργείο Εξωτερικών. Τον έχει η Πολιτική Προστασία. Το Υπουργείο Εξωτερικών βοηθάει υπό τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας αυτούς τους ανθρώπους. Είναι πάρα  πολύ μεγάλος αριθμός, το ξέρω. Αναφέρεστε ειδικά στο Λονδίνο, ακριβώς επειδή στο Λονδίνο υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα. Έστειλα ειδικό απεσταλμένο. Έναν από τους τρεις αρχαιότερους πρέσβεις για να συντονίσει την προσπάθεια με τις αγγλικές αρχές, με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας τη δική μας, με το σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί είναι εξαιρετικά πολύπλοκο. Κάθε μέρα το πρωί έχω έναν κατάλογο, σας τον δείχνω, με το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και πώς εξελίσσεται η πολύ μεγάλη προσπάθεια επαναπατρισμού των Ελλήνων με απόλυτη ασφάλεια όμως, διότι πρέπει να φέρουμε τους συμπατριώτες μας πίσω με ένα τρόπο που να είναι ασφαλής και γι’ αυτούς και για τις οικογένειές τους και για την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι απλό όλο αυτό το πράγμα. Και πρέπει να συντονιστούμε με τις χώρες. Δεν είναι καθόλου απλό. Το Περού ας πούμε. Πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. Έχουμε τουλάχιστον 10 Έλληνες στο Περού - και ούτε καν στη Λίμα - που προσπαθούμε να φέρουμε πίσω, με την Ευρωπαϊκή Αρχή Πολιτικής Προστασίας, η δική μας Αρχή Πολιτικής Προστασίας, εμείς, οι αεροπορικές εταιρείες, είναι χαοτικό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε. Υπάρχει μια ιδιαίτερη υπηρεσία εδώ υπό την κυρία Ματζίλα, μια εξαιρετικά έμπειρη υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία δουλεύει επί 24ώρου βάσεως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Δένδια σας ευχαριστούμε πολύ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ σας ευχαριστώ θερμά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022