"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση

BOYΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτής Επικρατείας-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 06/05/2019

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ.Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης επανήλθαν σήμερα, με το γνωστό τους θράσος, στο θέμα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Οργάνωσαν σύσκεψη μετά την οποία ο κ. Τσίπρας μίλησε για δήθεν “χαριστικές τροπολογίες” με τις οποίες το Ντυνάν αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας “ξέχασε”, όμως, ότι το τίμημα τότε ήταν περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα φημολογείται ότι θα πωληθεί στο Ίδρυμα Ωνάσης για ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού!
Η Νέα Δημοκρατία εφιστά την προσοχή όλων των πλευρών. Αν ισχύουν όσα κυκλοφορούν, ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας. Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι σε μία αδιαφανή συναλλαγή».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
Τομεάρχης Υγείας

Ηλ/κή ΕπικοινωνίαBOYΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτής Επικρατείας-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 04/05/2019

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ.Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ακύρωση δωρεάς 300 εκατ. από το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, είναι άλλο ένα δείγμα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Πλήρης Δήλωση
«Πρωτοφανής είναι η παντελής αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να εγγυηθεί τη Δημόσια Υγεία στην πατρίδα μας.
Τελευταίο ηχηρό ράπισμα στην αξιοπιστία του Υπουργείου Υγείας, είναι η ακύρωση από την πλευρά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ευρείας εκπαιδευτικής δράσης, μέσω δωρεάς προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων,οι οποίες θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ευθύνονται για τον θάνατο 1600 συμπολιτών μας και για δεκάδες χιλιάδες νοσηλείες κάθε χρόνο.
Μη ανταποκρινόμενη επί 15 μήνες στις προφανείς υποχρεώσεις της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είχε ως αποτέλεσμα η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου να μην καταθέσει “ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης”, όπως αναφέρεται στην τακτική τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών.
Πρόκειται άραγε για μια ακόμα τραγική ολιγωρία της Κυβέρνησης ή για την πασίγνωστη εμμονή της στην δαιμονοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ακόμη και όταν αυτή αφορά κοινωφελείς δράσεις και δωρεές; Ενδεχομένως, βέβαια να είναι και τα δύο.
Ευτυχώς για τους πολίτες, η κυβέρνηση που έβλεπε τις ευκαιρίες να περνούν, οδεύει οριστικά προς την έξοδο. Η εκλογική ετυμηγορία και η καταδίκη των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ και των ευκαιριακών συνοδοιπόρων του θα εκφραστεί εμφατικά στις 26 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις εθνικές εκλογές».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
                                                                              Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
                               Τομεάρχης Υγείας
1) Ηλ/κή Ιστοσελίδα: www.oikonomoub.gr
2) Facebook: https://www.facebook.com/oikonomou.vasilis.1
Αθήνα, 5 Μαΐου 2019

 

Κυριάκος Μητσοτάκης από το Δοξάτο Δράμας:

«Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει μέλλον»


«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως «Τα μυστικά του βάλτου» και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας».Το μήνυμα αυτό που είχε βέβαια σαφή αποδέκτη, έστειλε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που εντόπισε στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Δοξάτου Δράμας. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία από το Δοξάτο όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Δοξάτου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και του παρουσίασαν το ιστορικό φωτογραφικό υλικό. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είδε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις σφαγές που έγιναν στο Δοξάτο αλλά και φωτογραφίες από την κοινωνική ζωή και τις ιπποδρομίες οι οποίες είχαν παράδοση στην περιοχή.


Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη συνέχεια στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Ενώ κατά την έξοδο του από το πνευματικό κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη Ιστορία του δεν έχει μέλλον». Τα μέλη του πνευματικού κέντρου, του δώρισαν κρασιά και λικέρ της περιοχής καθώς και το ημερολόγιο του συλλόγου τους.

Φεύγοντας από το χωριό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων του Δοξατου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Δράμα, όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το ιστορικό Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ένωση Κυριών Δράμας». Στη συζήτηση που είχε, μία γυναίκα του Σωματείου, του ζήτησε «να μπορούν να βρουν τα παιδιά μας δουλειά χωρίς μέσο». Και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας της απάντησε: «Για αυτό επιμένω για την Ελλάδα της αξιοκρατίας και των ευκαιριών σε όλους». Αμέσως μετά είχε σύντομη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δράμας ενώ ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους.

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρωσε την επίσκεψη του στη πόλη της Δράμας επισκεπτόμενος εταιρεία παραγωγής μαρμάρου και γρανίτη στη Βιομηχανική Περιοχή.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθώ μια επιτυχημένη, ανταγωνιστική, εξαγωγική ελληνική επιχείρηση. Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Από την Κίνα στην Αμερική και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότιο Αφρική. Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. 

Η Νέα Δημοκρατία, την επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά  να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, πέρα από τις δεσμεύσεις για την επιχειρηματικότητα, υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την υλοποίηση του οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης;

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βεβαίως. Έχω δεσμευθεί από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά έχει ενταχθεί και στο πρόσφατο πρόγραμμα για τις υποδομές το οποίο έχουμε ανακοινώσει  για την άρση της απομόνωσης της Δράμας. Η Δράμα αποτελεί μία από τις δύο περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδος που δεν συνδέεται με κεντρικό οδικό άξονα. Το έργο Εγνατία-Δράμα μέσω Αμφίπολης είναι ένα έργο το οποίο θα δρομολογηθεί από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελεί δέσμευσή μου, αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί αίτημα των επιχειρήσεων, οι οποίες και αυτές εξάγουν τα προϊόντα τους και θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση όχι μόνο στην Εγνατία, αλλά και σε όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδος». 

Στην δική του τοποθέτηση ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Χριστόφορος Παυλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αν δεν πιστέψουμε πρώτα εμείς  οι Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουμε στη χώρα μας δεν πρόκειται να έρθουν από το εξωτερικό», o κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε:

 «Δεν θέλουμε οι επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα να αισθάνονται διωκόμενοι στην ίδια τους την πατρίδα. Και δεν μπορώ να δεχθώ ότι η χώρα μας να έχει ένα πιο δυσχερές επιχειρηματικό περιβάλλον απ ό,τι έχουν πολλές γειτονικές μας χώρες. Αυτό θα αλλάξει. Οι Έλληνες επιχειρηματίες θα κληθούν από την επόμενη κυβέρνηση να επενδύσουν στην πατρίδα μας, να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και αυτή η συμφωνία αλήθειας μεταξύ της επόμενης κυβέρνησης και τους ελληνικού επιχειρείν, είμαι βέβαιος ότι θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει αυτή την ώρα την περιοδεία του στην Προσοτσάνη, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην Καβάλα, στο κλειστό γήπεδο Καλαμίτσας.
Αθήνα, 5 Μαΐου 2019

«Θέλουμε να φέρουμε κοντά στη ΝΔ και ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά σκέφτονται να στηρίξουν την παράταξή μας. Γιατί μόνο έτσι θα είμαστε ισχυροί για να μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις την επόμενη μέρα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με κατοίκους της Προσοτσάνης, η οποία ήταν ο επόμενος σταθμός της σημερινής ολοήμερης περιοδείας του στη Δράμα. Έκανε μάλιστα λόγο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο θα στείλει, όπως είπε, «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πια έχει έρθει το τέλος της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όλοι ξέρουν ποιοι δώσαμε αγώνες και θα εξακολουθούμε να δίνουμε αγώνες για τη Μακεδονία, ώστε σήμερα να αμβλύνουμε τη ζημιά που έγινε».

Επόμενος σταθμός του Προέδρου της ΝΔ ήταν το Κάτω Νευροκόπι. Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην τελετή λήξης των αγώνων ορεινών διαδρομών «Frozen Peaks 2019» όπου και βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές. «Θέλω να σας πω πόσο υποστηρίζω τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες φέρνουν τον αθλητισμό κοντά στη φύση» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές των αγώνων όσο και στους αθλητές. «Είναι μια ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό να αναδείξουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά αυτού του τόπου», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Κάτω Νευροκόπι ο Πρόεδρος της ΝΔ επίσης επισκέφθηκε το συσκευαστήριο πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας. Συνομιλώντας με τους παραγωγούς, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το μέγεθος της παραγωγής, το ύψος των εξαγωγών αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι παραγωγοί του ανέφεραν ως σημαντικότερα προβλήματα την αυξημένη φορολογία και το υψηλό κόστος του πετρελαίου, καθώς και την απουσία ελέγχων στις εισαγωγές, που έχει ως αποτέλεσμα να πωλούνται ως ελληνικά εισαγόμενα προϊόντα. Ο κ. Μητσοτάκης τους έδωσε συγχαρητήρια για το επιτυχημένο συνεταιριστικό φορέα τους και τους είπε «εμείς θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο για τις ομάδες παραγωγών, να σας δώσουμε παραπάνω κίνητρα, να σας δώσουμε καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση, για να σπρώξουμε ολοένα και περισσότερους αγρότες μας -εσείς το έχετε κάνει ήδη το βήμα- σε οργανωμένα σχήματα. Ξέρετε ότι έχουμε πολύ λίγους αγρότες ως ποσοστό του συνολικού αγροτικού πληθυσμού οι οποίοι συνεταιρίζονται -με την ευρεία έννοια του όρου- και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό που έχετε πετύχει θα ήταν αδύνατο να το πετύχετε αν ήσασταν μεμονωμένοι. Απλά δεν θα μπορούσε να γίνει. Χρειαζόμαστε μέγεθος για να μπορείτε να υποστηρίξετε και το brand και τις επενδύσεις που θα χρειάζονται και για να μειώσετε το κόστος παραγωγής. Eσείς το έχετε ήδη κάνει και θα είμαστε κοντά σας» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενώ οι παραγωγοί του ευχήθηκαν να τους ξαναεπισκεφθεί σύντομα και ως Πρωθυπουργός.

Πριν αναχωρήσει από το Νευροκόπι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το οχυρό Λίσσε όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: «Με συγκίνηση επισκέπτομαι αυτόν τον σπουδαίο τόπο ανδρείας. Φεύγω με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνοντας στην Καβάλα για την ανοιχτή ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο κλειστό γήπεδο Καλαμίτσας, έκανε μια μη προγραμματισμένη στάση στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, στο οποίο είχε μόλις ξεκινήσει εκδήλωση του «Διαλόγου των νέων Καβάλας», αποδεχόμενος με χαρά την πρόσκληση των διοργανωτών να απευθύνει χαιρετισμό. Στην εν λόγω εκδήλωση, με τίτλο «Οι νέοι μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης», οι νέοι της Καβάλας απηύθυναν ερωτήματα σε υποψηφίους ευρωβουλευτές τεσσάρων κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού. Ο κ. Μητσοτάκης στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του επισήμανε την ανάγκη να μην απέχουν οι νέοι από τις κάλπες αλλά να συνδιαμορφώσουν με τις επιλογές τους το μέλλον τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Ξέρω πολύ καλά ότι οι νέοι είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική,  αλλά διατηρούν ταυτόχρονα μέσα τους την έμφυτη αισιοδοξία της νέας γενιάς. Κρατήστε την αισιοδοξία και αφήστε στην άκρη την καχυποψία. Και να θυμάστε πάντα ότι το μέλλον τελικά διαμορφώνεται από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Μη δώσετε ποτέ τη δυνατότητα σε κάποιους να αποφασίσουν για το μέλλον σας χωρίς τη δική σας συμμετοχή», είπε στους νέους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε μια έκπληξη στους υποψηφίους ευρωβουλευτές και των τεσσάρων κομμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσκαλώντας τους να έρθουν, μετά το τέλος της συζήτησης, να παρακολουθήσουν την ανοιχτή ομιλία του.


                                                                                                                                                 
Αθήνα. 5 Μαΐου 2019

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στην Καβάλα


Σας ευχαριστώ για αυτή την καταπληκτική υποδοχή. Από την  καρδιά της Ανατολικής Μακεδονίας, την Καβάλα, στέλνετε το μήνυμα της νίκης στις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Φίλες και φίλοι, κύριοι συνάδελφοι, κύριοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας, κυρία Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχα,  Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Θέλω να ξεκινήσω -παίρνοντας το νήμα από την πολύ όμορφη και πιστεύω πολύ ειλικρινή τοποθέτηση της Νίκης, την οποία ακούσατε πριν από λίγο- απευθύνοντας μία έκκληση στη νέα γενιά και κυρίως στα εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά την 26η Μαΐου. Να τους ζητήσω να συμμετέχουν σε αυτήν την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Να τους ζητήσω να μην αφήσουν κάποιους άλλους να αποφασίσουν για τη δική τους τύχη ερήμην τους. Να τους ζητήσω να αφήσουν στην άκρη την τοξικότητα, την πόλωση, τον διχασμό της πολιτικής ζωής και να ψηφίσουν με την καρδιά, αλλά και με το μυαλό, για το τι είναι καλύτερο για αυτά, για το μέλλον τους, για τις οικογένειές τους, για την Πατρίδα μας, την Ελλάδα. Να τους ζητήσω να μας κρίνουν όλους αυστηρά. Να τους ζητήσω να αφήσουν στην άκρη προκαταλήψεις τις οποίες μπορεί να έχουν και να δουν πραγματικά τι έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια και τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής.
           
Είμαστε εδώ, φίλες και φίλοι, όλοι, πρωτίστως για αυτά τα νέα παιδιά. Έχω και εγώ τρία παιδιά. Η κόρη μου η Σοφία είναι 22 χρονών, ο γιος μου ο Κωνσταντίνος 21 και η μικρή μου κόρη η Δάφνη είναι 16 και πιστεύω ότι και εγώ, όπως όλοι οι γονείς, όπως όλες οι γιαγιάδες, όλοι οι παππούδες, αγωνιούμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια χώρα καλύτερη από αυτήν την οποία παραλάβαμε. Ακούμε τον προβληματισμό αυτής της νέας γενιάς. Μιας γενιάς η οποία μεγάλωσε μέσα στην κρίση και η οποία δεν μπορεί να φανταστεί μια Ελλάδα καλύτερη, αισιόδοξη, πιο φωτεινή. Τους λέμε: Μπορούμε να ελπίζουμε σε μία φωτεινή Ελλάδα, σε μία αισιόδοξη Ελλάδα, σε μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και μπορούμε αυτήν την Ελλάδα να την κάνουμε πράξη.
           
Φίλες και φίλοι, είμαι σήμερα εδώ στην Καβάλα, σε αυτήν την πολύ όμορφη, την πολύ μεγάλη συγκέντρωση, τρεις εβδομάδες ακριβώς πριν από τη μεγάλη εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου. Τέτοια ώρα, σε τρεις εβδομάδες, θα κλείνουν οι κάλπες. Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα  είναι στο χέρι των πολιτών, στο χέρι όλων μας, στο χέρι όλων σας, να κάνουμε ως Πατρίδα ένα νέο ξεκίνημα. Το νέο ξεκίνημα περνά μέσα από μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Αυτή η καθαρή νίκη θα μας επιτρέψει να πούμε δύο πράγματα: Από τη μια να αφήσουμε πίσω το γκρίζο της τελευταίας τετραετίας -για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω πολύ σήμερα- και από την άλλη να ελπίζουμε πραγματικά ότι θα έχουμε βάλει το πρώτο λιθαράκι για να ανατείλει επιτέλους μια φωτεινή Ελλάδα που θα επιτρέψει στα παιδιά, όπως η Νίκη, να ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο. Ο κ. Τσίπρας φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές, είναι ξεκάθαρο αυτό. Τις τρέμει. Και για αυτό τις σπρώχνει ολοένα και πιο πίσω. Θέλω λοιπόν το βράδυ της 26ης Μαΐου γύρω στις 22:00, 22:30, όταν θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα, να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής έχει ήδη έρθει.  Ότι όλοι εσείς έχετε στείλει ένα μήνυμα: «Ως εδώ» με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. «Ως εδώ» με το διχασμό, με τα ψέματα, με τις προσβολές.  «Ως εδώ» με την απαξίωση της πολιτικής, η οποία πιστεύω ότι όλους μας μας προσβάλει και μας ενοχλεί βαθιά.

Το σύνθημά μας είναι απλό, περιγράφει όμως με σαφήνεια αυτό το οποίο πιστεύω ότι αισθάνονται σήμερα όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως αν ανήκουν ή αν έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Ναι, αξίζουμε καλύτερα, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και με τη Νέα Δημοκρατία θα το κάνουμε πράξη. Γιατί στις εκλογές που έρχονται ψηφίζουμε για την Ευρώπη -θα έρθω στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό διακύβευμα των εκλογών- αλλά ψηφίζουμε και για την Ελλάδα μας. Και δεν ψηφίζουμε μόνο ευρωβουλευτές.  Ψηφίζουμε και περιφερειάρχες, ψηφίζουμε και δημάρχους.  Και θέλω να χαιρετίσω για την παρουσία του σήμερα εδώ τον Χρήστο Μέτιο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να του ευχηθώ καλή επιτυχία.  Χρήστο, σε θέλω δίπλα μου την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα για την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μας.

Έχουν, λοιπόν, μεγάλη πολιτική σημασία αυτές οι εκλογές.  Γιατί θέλω να σας θυμίσω ότι θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα πάτε στις κάλπες.  Δεν έχει συμβεί αυτό στην πρόσφατη ελληνική ιστορία να μεσολαβεί τόσος χρόνος μεταξύ εκλογικών αναμετρήσεων. Θα είναι η  πρώτη φορά λοιπόν και θα ψηφίσετε κατακρίνοντας μια Κυβέρνηση και στηρίζοντας από την άλλη τη μόνη εναλλακτική πολιτική δύναμη, τη Νέα Δημοκρατία, που είναι η Παράταξη της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της οικονομικής ευημερίας, της ασφάλειας.

Φίλες και φίλοι, εισερχόμαστε στις τελευταίες εβδομάδες αυτής της προεκλογικής περιόδου. Όμως πρέπει να σας πω ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα που με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.  Τριάμισι χρόνια τώρα έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχω έρθει αρκετές φορές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Έρχομαι ξανά τώρα με τη βεβαιότητα ότι την επόμενη φορά που θα έρθω θα έχουμε ήδη πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη.

Όμως η επικαιρότητα η οποία σήμερα κυριαρχεί είναι δυστυχώς μια επικαιρότητα γκρίζα, μια επικαιρότητα την οποία τη σκιάζουν αποκαλύψεις που νομίζω ότι μας κάνουν όλους να αισθανόμαστε πάρα πολύ άσχημα. Φαντάζομαι ότι είδατε και εσείς, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, ένα αποκαλυπτικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ πριν από κάποιες μέρες για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ της 23ης Ιουλίου στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Πρέπει να σας πω ότι ανατρίχιασα όταν είδα αυτά τα οποία έδειξε αυτή η τηλεοπτική εκπομπή.  Ανατρίχιασα γιατί σκεφτόμουν εκείνη την ώρα πόσο κυνισμό, πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή πρέπει να έχει κάποιος ο οποίος στήνει μια τηλεοπτική φιέστα την ώρα που ήδη γνωρίζει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς. Και  αναρωτιέμαι πραγματικά εάν αυτή η αντιμετώπιση της πολιτικής είναι η πολιτική που μας αξίζει σήμερα. Ξέρετε, σκεπτόμενος το Μάτι έγραψα και σε μία ανάρτηση στο facebook ότι δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι την επόμενη μέρα με ένα κουμπί μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα σε ένα Κράτος το οποίο έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Μπορώ, όμως, να εγγυηθώ ένα πράγμα: Ότι θα δουλέψουμε σκληρά, με επαγγελματισμό, με σοβαρότητα και θα διαλέξουμε τους καλύτερους για να ανταποκριθούν στις δύσκολες αποστολές στελέχωσης της κρατικής μηχανής.

Ταυτόχρονα, με αυτή την επιστροφή σε αυτό το μαύρο παρελθόν της τραγωδίας στο Μάτι, η επικαιρότητα κυριαρχείται επίσης από ένα πρόσωπο το οποίο έχει επιλέξει ο Πρωθυπουργός να ταυτιστεί απόλυτα μαζί του. Αύριο στη Βουλή των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη. Την καταθέτουμε γιατί στο πρόσωπό του συνοψίζεται ο κυνισμός, τολμώ να πω η φασιστική νοοτροπία, ενός ανθρώπου που περιφρονεί εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Ο Στέλιος  Κυμπουρόπουλος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που μέσα από την προσωπική του διαδρομή πιστεύω ότι σε όλους μας δίνει δύναμη και μας στέλνει ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στην ζωή το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Δεν υπάρχει δυσκολία στη ζωή την οποία να μην μπορεί να ξεπεράσει κάποιος με πείσμα, με επιμονή. Και αυτόν τον άνθρωπο επέλεξε προσωπικά να στοχοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός και να έρθει ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας για να τον καλύψει απόλυτα. Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας.

Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση στεκόμαστε. Και αυτή την Κυβέρνηση θα κρίνει ο ελληνικός λαός στην κάλπη της 26ης Μαΐου στέλνοντας αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα: “Ως εδώ” με την παρακμή. «Ως εδώ» με την διχόνοια. «Ως εδώ» με τον διχασμό. Θέλουν να μας πείσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι εμείς είμαστε το παλιό και αυτοί είναι το νέο. Και κοιτάζω όλα τα στελέχη -και κάποια στελέχη τα οποία βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- και αναρωτιέμαι πού ακριβώς είναι οι νέοι τους οποίους επικαλείται ο κ. Τσίπρας. Ανακύκλωση όλων των παλιών φθαρμένων υλικών του ΠΑΣΟΚ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο από την Ελλάδα που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας έχει ενσωματώσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντί του όμως βρίσκεται μία Παράταξη η οποία είναι ενωμένη, αλλά  και ανανεωμένη. Μία Παράταξη η οποία μου έδωσε την εντολή πριν από 3,5 χρόνια να οδηγήσω τη Νέα Δημοκρατία ξανά εκεί που της αξίζει, στην κορυφή, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και πάλι τις τύχες αυτού του τόπου και να βάλουμε την Ελλάδα στην πορεία που της αξίζει πραγματικά.

Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι αυτός είναι με τους πολλούς και εμείς είμαστε με την ελίτ. Και κοιτάζω το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από τον κ. Κουρουμπλή -αυτός είναι το νέο το οποίο πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ- βλέπω και ένα άλλο όνομα -νομίζω μάλιστα ότι είναι μία θέση ακριβώς πιο πάνω στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου- βλέπω τον κ. Κόκκαλη. Είναι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος έχει παππού, αλλά δεν έχει πατέρα. Μας μιλάνε για την ιστορική διαδρομή ενός στελέχους της αριστεράς και ξεχνάνε ότι ο πατέρας του είναι ο άνθρωπος ο οποίος ταυτίστηκε όσο κανείς με τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα. Όταν γεννήθηκε ο όρος διαπλοκή στην Ελλάδα γεννήθηκε ακριβώς για τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι δήθεν υπέρμαχοι των πολλών και εμείς είμαστε αυτοί που δήθεν ταυτιζόμαστε με την ελίτ. Και αναρωτιέμαι, φίλες και φίλοι, όταν εμείς ως Νέα Δημοκρατία πηγαίνουμε στα νέα παιδιά και μιλάμε για καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο θα δίνει ουσιαστικές ευκαιρίες στη νεολαία μας για να μπορεί να βρει ποιοτικές δουλειές την επόμενη μέρα, είμαστε με τους πολλούς ή είμαστε με τους λίγους; Όταν μιλάμε για την μείωση της φορολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είμαστε με τους πολλούς ή είμαστε με τους λίγους; Όταν μιλάμε για την έννοια της ασφάλειας ως απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας μίας Δημοκρατίας, είμαστε με τους πολλούς ή είμαστε με τους λίγους;

Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ανάγκη σήμερα καλύτερη δημόσια εκπαίδευση. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές σήμερα που υποφέρουν κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και θα πάρουν ανάσα μέσα από μία πολιτική μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Οι πιο φτωχές γειτονιές, οι πιο απομονωμένες γειτονιές της Περιφέρειας, είναι αυτές που σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουν την ανάγκη να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Οι αδύναμοι συμπολίτες μας είναι αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημόσιο σύστημα υγείας και βλέπουν τα νοσοκομεία μας σήμερα να καταρρέουν και θα ωφεληθούν μέσα από ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναβαθμίσει την δημόσια υγεία δίνοντας έμφαση στην πρόληψη. Τι σημαίνουν όλα αυτά, φίλες και φίλοι; Μία απλή αλήθεια: Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μεγάλο λαϊκό Κόμμα. Είμαστε το κόμμα των πολλών, είμαστε το κόμμα το οποίο δεν κάνει ταξικές διακρίσεις, είμαστε το κόμμα το οποίο αγωνίζεται για την ευημερία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.  Το δίλημμα, λοιπόν, για τις ευρωεκλογές είναι απλό: Θέλετε να είστε με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Εμείς διαλέγουμε να είμαστε με την Ελλάδα των πολλών και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα αποφασίσει και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι, οι ευρωεκλογές οι οποίες έρχονται δεν έχουν μόνο εθνικό διακύβευμα. Έχουν και ευρωπαϊκό διακύβευμα γιατί, όπως δεν θα κουραστώ να λέω, αυτά τα οποία θα συμβούν στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια μας αφορούν όλους. Και δεν θέλω να ξεχνάτε ποτέ ότι όταν μιλάμε για την Ευρώπη πρέπει να θυμίζουμε πάντα ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη αυτής της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Στις 28 Μαΐου θα γιορτάσουμε 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Ένας οραματιστής πολιτικός, ο ιδρυτής της Παράταξής μας, έβλεπε μακριά και καταλάβαινε από τότε ότι η μόνη ασφαλής επιλογή για την χώρα μας ήταν να αγκυροβοληθεί στο λιμάνι της Ευρώπης. Πήγε κόντρα τότε στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία δεν έβλεπε τα οφέλη από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Η στρατηγική όμως αυτή επιλογή για τη χώρα πριν από 40 χρόνια, ήταν η πιο σημαντική επιλογή από τη Μεταπολίτευση και μετά και πιστώνεται αποκλειστικά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία. Να μην τα ξεχνούν αυτά οι όψιμοι Ευρωπαϊστές, που τότε πολεμούσαν αυτές τις επιλογές.

Όλοι οι ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργοί έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτήν την Ευρωπαϊκή πορεία. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο Κώστας Καραμανλής διεκδίκησε και κέρδισε τότε τους μεγάλους, σημαντικούς πόρους από το 3ο και 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Και βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κρατήσανε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν η θέση μας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια αμφισβητήθηκε. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο βάζει πάντα την Πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον. Και όταν τον Αύγουστο του 2015 εμείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας  κληθήκαμε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση, δεν το σκεφτήκαμε δυο φορές. Πήραμε μία απόφαση η οποία ενδεχομένως κομματικά μας έκανε ζημιά. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ το καλοκαίρι του 2015, όταν είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής με τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη το πρώτο τραγικό εξάμηνο εκείνου του έτους.

Είμαστε, λοιπόν, το Κόμμα της Ευρώπης.  Είμαστε το Κόμμα το οποίο θέλουμε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Μη ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε μέρος της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι η πολιτική οικογένεια που θα καθορίσει τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και την επόμενη πενταετία. Είναι πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρή πολιτική δύναμη, μέσα στην πιο ισχυρή πολιτική οικογένεια της Ευρώπης, γιατί  και την επόμενη πενταετία θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους και πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.
           
Θα παρθούν αποφάσεις που αφορούν την ασφάλεια και τη μετανάστευση. Εμείς στη  Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε  ότι η χώρα έχει σύνορα και τα σύνορα  πρέπει να φυλάσσονται.      

Αναγνωρίζουμε όμως ταυτόχρονα ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης είναι σύνορα της Ελλάδος και θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση αρωγό στην προσπάθεια φύλαξης των συνόρων μας. Αναγνωρίζουμε, επίσης, ότι την επόμενη πενταετία θα διοχετευτούν πολλοί ευρωπαϊκοί αναπτυξιακοί πόροι σε δράσεις, οι οποίες συντονίζονται απόλυτα με το δικό μας  αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Όχι μόνο σε υποδομές, όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά στην καινοτομία, στη δυνατότητά μας να κάνουμε το μετασχηματισμό της οικονομίας μας, από μία οικονομία χαμηλής παραγωγικότητας, σε μία οικονομία υψηλών ψηφιακών δεξιοτήτων. Πολλοί πόροι θα διοχετευθούν για την κατάρτιση, για το πώς θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε μακροχρόνια ανέργους, να τους επανακαταρτίσουμε και να τους εκπαιδεύσουμε σε νέες δεξιότητες, ώστε να μπορούν και αυτοί να βρουν μια δουλειά αξιοπρεπή.
           
Όλα αυτά λοιπόν είναι αποφάσεις που θα παρθούν και στην Ευρώπη και πρέπει να είμαστε παρόντες στο τραπέζι των συζητήσεων. Διεκδικητικοί, ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί. Και ναι, φίλες και φίλοι, την επόμενη μέρα με μία ισχυρή λαϊκή εντολή θα πάω στην Ευρώπη και θα διεκδικήσω χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Θα τα διεκδικήσω γιατί δεν θεωρώ ότι η χώρα πρέπει να δεσμεύεται από πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης, η οποία οδήγησε την οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα. Τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ένας όρος που σε πολλούς συμπολίτες μας μπορεί να ακούγεται αρκετά τεχνικός, σημαίνει τελικά, λιγότερους φόρους για όλους τους Έλληνες. Σημαίνει περισσότερους πόρους για το κοινωνικό Κράτος, εκεί που πραγματικά τους έχουμε ανάγκη. Και αυτή την διεκδίκηση θα την κάνουμε πιο εύκολη από τη στιγμή που θα δώσουμε τη μάχη μέσα στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Είχε έρθει πριν από δύο εβδομάδες  ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, και ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Αθήνα.  Τον κατηγόρησαν, τον είπαν ανθέλληνα και διάφορα άλλα. Και ρωτώ: Είναι καλύτερα ο πιο πιθανός Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να είναι σύμμαχός μας, να ανήκει στην πολιτική μας οικογένεια ή είναι καλύτερα να είναι αντίπαλός μας;  Είναι σύμμαχός μας, λοιπόν, σε αυτή την προσπάθεια. Όπως αναγνωρίζεται ότι και η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη και το ανάχωμα σήμερα στον λαϊκισμό από όπου και αν αυτός προέρχεται.

Δυστυχώς στη χώρα μας η Χρυσή Αυγή έχει έναν μεγάλο πολιτικό χορηγό και αυτός ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ.  Εμείς ως  μεγάλη υπεύθυνη Κεντροδεξιά πατριωτική Παράταξη είμαστε το ανάχωμα απέναντι στα άκρα. Και δεν φοβόμαστε, φίλες και φίλοι, να πούμε ότι είμαστε ταυτόχρονα και φιλελεύθεροι και πατριώτες.  Δεν φοβόμαστε τον πατριωτισμό, δεν ντρεπόμαστε για τις ελληνικές σημαίες τις οποίες βλέπω σήμερα εδώ να κυματίζουν ψηλά. Είμαστε υπερήφανοι για την εθνική μας ταυτότητα.  Γνωρίζουμε την ιστορία μας και για αυτό και βρεθήκαμε και βρισκόμαστε απέναντι στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.  Και για αυτό και θα δώσουμε μάχη την επόμενη μέρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες από αυτή τη συμφωνία.

Στη μάχη των ευρωεκλογών έχουμε και ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Και το πλεονέκτημα αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιό μας. Ένα ευρωψηφοδέλτιο με 42 πρόσωπα το οποίο συνδυάζει -έχουμε πολλούς σήμερα υποψήφιους ευρωβουλευτές ανάμεσά μας-  την εμπειρία με την ανανέωση και συνενώνει πολιτικές και κοινωνικές διαδρομές.  Είναι ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν καλά την Ευρώπη, αλλά φέρνουν ταυτόχρονα σε αυτή την εκλογική μάχη και τα δικά τους βιώματα και τις δικές τους εμπειρίες. Κάποιοι είναι ήδη πολιτικοί, κάποιοι ελπίζω να γίνουν πολιτικοί με τη δική σας επιλογή. Και είναι η καλύτερη απόδειξη αυτό το ευρωψηφοδέλτιο ότι πάνω από όλα για τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μια αξία η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτή είναι η αξιοκρατία και η ποιότητα. Διότι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, ο τόπος χρειάζεται αξιοκρατία, χρειάζεται ποιότητα. Θα δώσουμε λοιπόν όλοι μαζί ενωμένοι αυτή τη μάχη για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε μια ισχυρή Ευρώπη.  

Αλλά όπως σας έλεγα και πριν οι ευρωεκλογές θα είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ευρώπη, αλλά και για το σχέδιό μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Θα είναι -για να δανειστώ, αγαπητέ Θοδωρή, μια ποδοσφαιρική έκφραση- το πρώτο ημίχρονο ενός ματς. Και θέλω το ματς αυτό να τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο -και το καθοριστικό- θα είναι ο αγώνας των εθνικών εκλογών. Και θα είναι μια ευκαιρία αυτές τις τρεις εβδομάδες να μιλήσουμε όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα.

Δεν έχω πρόθεση να αναλώσω πολλή ενέργεια για να απαντώ στον κ. Τσίπρα σε χυδαίες προσωπικές επιθέσεις. Τον αφήνω στην επιλογή την οποία έχει κάνει να μιλάει μόνο αρνητικά. Διότι προφανώς δεν έχει να σας πει τίποτα θετικό για το πώς οραματίζεται την Ελλάδα από εδώ και πέρα. Εμείς θα μιλάμε θετικά, θα μιλάμε προγραμματικά και θα μιλάμε για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.  Πώς θα βρούμε και πώς θα δημιουργήσουμε πολλές καλύτερες δουλειές. Πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα βελτιώσουμε τα πανεπιστήμιά μας, πώς θα αναβαθμίσουμε τη δημόσια παιδεία, πώς θα αισθάνεστε όλες και όλοι ασφαλείς. Και θα συνδέσουμε αυτό το αφήγημά μας για τη χώρα με τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες της κάθε ελληνικής περιφέρειας.

Θα μιλήσουμε παραδείγματος χάρη, παίρνοντας κάποιες αφορμές από τη σημερινή πολύ όμορφη περιοδεία την οποία έκανα στη Δράμα και την Καβάλα, για το πώς οι οργανωμένες ομάδες παραγωγών, όπως αυτές που είδα σήμερα στο Νευροκόπι, μπορούν και πρέπει να απολαμβάνουν χαμηλότερη φορολογία. Διότι μόνο μέσα από οργανωμένες ομάδες παραγωγών μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.
           
Θα μιλήσουμε για τις ανάγκες που έχουν σήμερα οι αγρότες μας και για τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία πρέπει να γίνουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και, με τον επόμενο Περιφερειάρχη, το Χρήστο Μέτιο, θα τα σχεδιάσουμε και θα τα υλοποιήσουμε μαζί. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε νέους κλάδους, όπως τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Επισκέφθηκα σήμερα μία μεγάλη βιομηχανία μαρμάρων και κουβεντιάσαμε με τους ιδιοκτήτες, για το πόσα περισσότερα μπορούν να γίνουν σε αυτόν τον κλάδο και πόσα περισσότερα θα συνέβαιναν αν οι αδειοδοτικές διαδικασίες ήταν λίγο πιο απλές και αν η φορολογία ήταν λίγο πιο χαμηλή. Και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε στη Δράμα, αλλά συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, χιλιάδες καινούριες θέσεις εργασίας, ώστε τα νέα παιδιά να μην αναγκάζονται να φεύγουν από τον τόπο τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
           
Θα μιλήσουμε, αγαπητή κυρία Δήμαρχε, για το πώς μπορούμε να συνδέσουμε το τουριστικό μας προϊόν με τον πολιτισμό. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε αυτήν την καταπληκτική πόλη της Καβάλας, την οποία τόσο πολύ αγαπώ, σε έναν τουριστικό προορισμό για 12 μήνες το χρόνο, όχι μόνο για το καλοκαίρι. Να έρχονται οι επισκέπτες, να θαυμάζουν τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Φιλίππους, την πλούσια ιστορία αυτής της θαυμάσιας πόλης, όχι μόνο για τις ωραίες παραλίες μας, αλλά και για το τι συνολικά έχει να προσφέρει αυτή η πόλη.
           
Θα μιλήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας. Θα δείξουμε πόσο σημαντική επιλογή ήταν η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων μας, ώστε να μπορούν να αναβαθμιστούν, για να υποδεχθούν περισσότερους επισκέπτες και να αποτελούν έτσι την ωραία, την όμορφη, τη λειτουργική πύλη εισόδου για όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας αεροπορικώς.
           
Θα μιλήσουμε για το πώς θα αναβαθμίσουμε και τις οδικές εισόδους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να έρχονται οδικώς στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη είτε έρχονται από την Τουρκία, είτε έρχονται από τη Βουλγαρία. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε υποδομές, όπως τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, για να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Θα μιλήσουμε για τα δημόσια πανεπιστήμια, για τη δημόσια παιδεία και για το πώς θα δώσουμε περισσότερους δείκτες ελευθερίας στα πανεπιστήμιά μας, στα νέα παιδιά τα οποία τόσο πολλά είναι σήμερα εδώ, για το πώς το πτυχίο τους δεν θα είναι απλά ένα πτυχίο το οποίο θα μπει στον τοίχο καρφιτσωμένο, αλλά θα είναι ένα διαβατήριο για να βρουν θέσεις δουλειάς σε μια οικονομία που αλλάζει γρήγορα.
           
Για όλα αυτά θα μιλήσουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές και πιστεύω, φίλες και φίλοι, ότι οι πολίτες θα μας ακούσουν. Θα μας ακούσουν, διότι μέσα από το  γκρίζο αυτής της κρίσης, που κράτησε ήδη πολύ περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε, αρχίζει και ξεπηδά ο σπόρος μιας νέας Ελλάδας. Αρχίζει και ξεφυτρώνει το βλαστάρι μιας Πατρίδας,  η οποία λέει: «Φτάνει πια με την ανέχεια». «Φτάνει πια με την απαξίωση». «Φτάνει πια με τη μιζέρια. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα». Αυτή η φωτεινή Ελλάδα θα ξημερώσει για πρώτη φορά το βράδυ της 26ης Μαΐου και σε αυτόν τον αγώνα σας θέλω όλους συμμέτοχους.
           
Περπατούσα στη Δράμα. Στο δρόμο συνάντησα μία κυρία, η οποία μου είπε: «Εγώ δεν ψήφιζα ποτέ Νέα Δημοκρατία και θα σε ψηφίσω για πρώτη φορά». Αναγνωρίζω απόλυτα πως θα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι θα μας εμπιστευτούν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Θα το κάνουν όχι κατ’ ανάγκη γιατί ασπάζονται τις ιδέες μας, όχι γιατί αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά ως Κεντροδεξιοί, αλλά διότι καταλαβαίνουν ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Αφορά το αν θα πάμε μπροστά ή αν θα πάμε πίσω, αν θα είμαστε ενωμένοι ή αν θα είμαστε διχασμένοι, αν θα μπορέσει η Ελλάδα τελικά να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα κόσμο που αλλάζει ή αν θα είμαστε ουραγοί των εξελίξεων. Και απέναντι σε αυτά τα διλήμματα οι ιδεολογικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν και δημιουργείται ένα πλατύ ποτάμι, μια μεγάλη κοίτη στην οποία έρχονται και εκβάλλουν πολλά πολιτικά ρυάκια. Αυτή η δύναμη μιας κοινωνίας η οποία ψάχνει αισιοδοξία, θα εκφραστεί πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία, από τη μεγάλη πολιτική μας οικογένεια.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους,  σε συμπολίτες μας που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν. Έχουν δικαίωμα να διορθώσουν την επιλογή τους, θα τους διευκολύνουμε.  Ελάτε ψηφίστε Νέα Δημοκρατία για να μπορέσουμε να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα της τελευταίας τετραετίας. Απευθυνόμαστε σε πολίτες οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται άλλες επιλογές και τους λέμε: Προσοχή, δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο. Είναι μεγάλο το διακύβευμα, τώρα είναι η ώρα -τώρα, όχι κάποια στιγμή στο μέλλον- να στείλετε πολιτικό μήνυμα. Μην χαραμίσετε την ψήφο σας σε μικρότερα κόμματα τα οποία δεν μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά την επόμενη μέρα.

Απευθυνόμαστε σε απογοητευμένους φίλους της Παράταξής μας, οι οποίοι κάποια στιγμή στην πορεία, για διάφορους λόγους, μας εγκατέλειψαν και είτε έμειναν σπίτι τους είτε επέλεξαν άλλα κόμματα. Και τους λέμε αυτή την απλή αλήθεια:  Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι σας, γυρίστε πίσω, τώρα σας χρειαζόμαστε. Και, απευθυνόμαστε -για να τελειώσω από εκεί που ξεκίνησα- κυρίως στη νέα γενιά, στα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και τους λέμε ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι δύναμη. Τους θυμίζω το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου από τη δική μας γενιά, τη γενιά του ’80 όταν μεγαλώναμε:  «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα». Και τους λέμε «να μην φοβάστε ποτέ».  Όταν συμμετέχετε έχετε δύναμη και εμείς είμαστε η πρώτη δύναμη και στη νεολαία. 

Λέμε σε όλους ότι στο σύνθημα που κυριάρχησε πολιτικά τα τελευταία 4 χρόνια «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», απαντάμε: εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν.  Αρχίζουμε με όλους. Αρχίζουμε με όλους την προσπάθεια για μια νέα Ελλάδα. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Πάμε για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδος. Πάμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Πάμε, ώστε το βράδυ της 26ης Μαΐου να ξημερώσει, επιτέλους, στη χώρα μας μια φωτεινή, μια αισιόδοξη, μια νέα μέρα. Ψηλά τις σημαίες, ψηλά τις σημαίες της Νέας Δημοκρατίας, ψηλά τις ελληνικές σημαίες για την Ελλάδα που αξίζουμε, για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγών και εις το επανιδείν.
           









"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022