"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: "Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ. Υπ.Π.τ.Π. συνεντεύξεις


Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2019
Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρηςστον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Η κυβέρνηση πέτυχε μια δύσκολη επιβίωση με δάνειες δυνάμεις και με συμβιβασμούς σε πάρα πολλά επίπεδα. Στο ερώτημά σας αν το πέτυχε και με συναλλαγές, το εξήγησα στη συνεδρίαση. Ο Κανονισμός της Βουλής δεν είναι κάτι τυπικό. Λέει ότι η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Πρωθυπουργός έχει τέσσερις κενές θέσεις στην κυβέρνηση. Έπρεπε να τις πληρώσει πριν από την ψήφιση. Θα με συγχωρέσετε να σας πω ότι εάν δω οποιονδήποτε από αυτούς που ψήφισαν “ναι”, αύριο το πρωί να αποκτά υπουργικό θώκο, θα είμαι εγώ και ο οποιοσδήποτεκακόπιστος;
Αυτά τα πράγματα, ακριβώς επειδή το πολίτευμα έχει τις ισορροπίες του, φροντίζει να είναι σαφείς οι διατυπώσεις. Ο Πρωθυπουργός κάνει αυτές τις γνωστές του “πονηριές” οι οποίες εν πάση περιπτώσει δεν αρμόζουν και πολύ σε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά έτσι επιβίωσε μέχρι σήμερα.
Ο λόγος που το έκανε (να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας ) είναι για να εξουδετερώσει μια - υπό πιθανόν δυσμενέστερους όρους για αυτόν - πρόταση δυσπιστίας μετά την ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είπα ότι θα γίνει, δεν είναι δικιά μου προνομία να το αποφασίσω. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την τελική επιλογή να πει πότε και τι.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να εγκλωβίσει δυνάμεις και τις εγκλωβίζει υπό τους όρους που τον βολεύουν, επ’ ονόματι κάποιου δήθεν “δεξιού μετώπου”. Μας είπε ότι εδώ ετοιμάζετε “δεξιά παλινόρθωση”, μας λέει και «ακροδεξιούς», ό,τι θέλετε μας λέει. Δημιουργεί έναν τεχνητό διχασμό στον οποίο αφού προσδιορίζει τον εαυτό του με όλα τα θετικά χρώματα, μετά ετεροπροσδιορίζει εμάς με ό,τι αρνητικό υπάρχει στον πλανήτη. Και μετά μας λέει ότι οξύνουμε κιόλας!
Εγώ ένα πράγμα ελπίζω, ότι η κοινωνία στο σύνολό της, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, δεν έχει χάσει τα υγιή αντανακλαστικά της και όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσει εάν θέλει να πάει με τη λογική ή αν θέλει να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο σκέψης, το οποίο εμένα πραγματικά μου διαφεύγει.
Εάν δεχθούμε τις μετρήσεις, ευτυχώς δεν φαίνεται αυτή η πολιτική του κ. Τσίπρα να έχει μεγάλη απήχηση, παρότι δεν έχει επιστρέψει στα ποσοστά του πριν το 2012. Σύμφωνοι, δε μπορεί να γίνει, δε δημιουργείται ένας άλλος φορέας ο οποίος να μπορεί να διεκδικήσει αυτόν τον πολιτικό χώρο, αλλά μπορεί βέβαια να συμβεί. Θυμηθείτε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε στην πραγματικότητα στις εκλογές του 2012, όταν το ΠΑΣΟΚ φυλλορρόησε μετά από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ελπίζω ότι στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα καταρχήν. Δεν θα αρχίσουμε τα στερεότυπα του κ. Τσίπρα “εσείς οι κακοί ακροδεξιοί” και “εμείς οι φωτισμένοι αριστεροί”, αν και για πρώτη φορά χτες τον άκουσα να λέει “κεντροαριστεροί”. Δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά όλα αυτά είναι συνήθως πρόλογοι.
Αυτό για εμάς είναι μια πρόκληση γιατί και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προσέξει. Πρέπει να πάμε στο επιχείρημα, να μην του επιτρέψουμε να καταφέρει αυτό που θέλει. Τι είναι αυτό που θέλει; Να μας σπρώξει σε έναν χώρο πέρα από τα δικά μας όρια, μιας «Δεξιάς» η οποία να είναι απωθητική για τους ανθρώπους που έχουν συμπαραταχθεί μαζί μας στην προσπάθεια να φύγει αυτή η χείριστη κυβέρνηση. Πρέπει να διατηρήσουμε την επαφή μας με αυτά τα στρώματα και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να σταθούμε στο επιχείρημα, χωρίς φωνές και ύβρεις. Αν το κάνουμε αυτό θα βγούμε κερδισμένοι. Θα αποδείξουμε στην κοινωνία το αυτονόητο, ότι θα μπορούσαμε υπό άλλες συνθήκες να είχαμε μια καλύτερη συμφωνία.
Εμείς δεν έχουμε τη λογική να εισβάλλουμε, να αντεπιτεθούμε κλπ. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Εμείς λέμε ότι αν μας είχε χρησιμοποιήσει όλους, αν είχαμε κουβεντιάσει, θα είχαμε καταφέρει κάτι καλύτερο και αυτό το καλύτερο το λέμε: Αλλαγή εδώ, αλλαγή εκεί, σε συγκεκριμένα άρθρα. Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν θέλει αυτή τη συζήτηση προσπαθεί να κάνει μια ιδεολογική συζήτηση και να μας σπρώξει στα άκρα. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει.
Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει για εμάς τέτοιος κίνδυνος, είναι παντελώς έξω από την παράδοσή μας και το DNAμας, αλλά τι κινδυνεύουμε να πάθουμε; Ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να σε ετεροπροσδιορίζει. Πήρε μια ανοησία ενός στελέχους μας - που έστειλε μια απαράδεκτη ανοησία - και προσπάθησε να το μετατρέψει σε συνολικό χαρακτηριστικό της παράταξης. Ποιος; Ο κ. Τσίπρας! Που ορθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ότι “εσύ τα λες αυτά;”. Τι μας έλεγε ο ίδιος το 2012-2014;
Δε σας κρύβω ότι επειδή είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κάθομαι πολλές ώρες στη Βουλή. Όταν ακούς αυτά τα πράγματα εξεγείρεσαι. Είναι πολύ εύκολο στη αντίδρασή σου να πεις και μια κουβέντα παραπάνω, θέλει αυστηρή αυτοπειθαρχία να μην πεις το αυτονόητο, αυτό που κάθε οργισμένος άνθρωπος δικαιούται να πει στον δρόμο. Εμείς δεν το δικαιούμαστε ούτε αυτό.
Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τον τόπο. Για να φύγει πρέπει να καταφέρουμε να κρατήσουμε μαζί μας την απαραίτητη μάζα ψηφοφόρων. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εμένα αυτή είναι η αντίληψή μου και η εισήγησή μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι πρέπει να επιδιώξουμε την αυτοδυναμία και να πούμε ευθέως στην κοινωνία τι θέλουμε. Επομένως, πρέπει να κρατήσουμε μια πολύ μεγάλη μάζα ψηφοφόρων μαζί μας, όχι μόνο τον σκληρό μας πυρήνα, μια ευρύτερη μάζα η οποία αν θέλετε πολλές φορές στο παρελθόν δεν μας έχει ψηφίσει, που ανήκει σε ένα άλλο ρεύμα σκέψης. Ακριβώς για αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι.

Βεβαίως η Κεντροδεξιά πρέπει να έχει μέσα και το “Κέντρο” και τη “Δεξιά”. Εμείς είμαστε ιστορικά ένα ευρύ κόμμα και αυτό το πράγμα το διεκδικούμε, δε θέλουμε να το απολέσουμε. Έχουμε πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, έχουμε διαφωνίες, αλλά έχουμε κοινές πορείες και μια συνισταμένη η οποία είναι σωστή για τον τόπο στην παρούσα συγκυρία και έχει αποδειχθεί και σωστή στις μεγάλες ιστορικές επιλογές.

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019
Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό

«Παραπολιτικά 90,1FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

 Κανονισμός της Βουλής λέει ότι την ψήφο εμπιστοσύνης τη ζητάει η κυβέρνηση. Δεν τη ζητάει ο Πρωθυπουργός. Δεν πάει πρώτα στη Βουλή, παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης για τον εαυτό του και μετά φτιάχνει την κυβέρνησή του. Προφανές το γιατί. Εδώ λοιπόν έχουμε μια κυβέρνηση η οποία ανασχηματίζεται. Έχει τέσσερις κενές θέσεις ο Πρωθυπουργός, τις αφήνει άδειες, πάει στη Βουλή, παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης - εάν πάρει με μια ψήφο – και φέρνει συμφωνία μεγάλης σημασίας. H αντιπολίτευση δε συμφωνεί, εάν την περάσει την περνάει με μια ή δύο ψήφους και μετά πληρώνει τις θέσεις. Πέστε μου εσείς τι καταλαβαίνετε;

Για τους χαρακτηρισμούς που έκανε ο κ. Τσίπρας το 2015 για Βουλευτές που αλλάξανε κομματική γραμμή για να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, έχω να σας πω ότι ο κ. Τσίπρας έχει αυτό του Γκράουτσο Μάρξ, το γνωστό : “έχουμε αρχές και αν δεν σας αρέσουν έχουμε και άλλες αρχές”. Ό,τι να’ ναι, τι να κάνουμε...

Ακόμη και αν πάρει ο κ. Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης, έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Μέρες και βδομάδες μετράμε. Θέλετε 100 ή 150 μέρες; Για τέτοια πράγματα μιλάμε. Άρα στην πραγματικότητα είναι μια απερχόμενη κυβέρνηση. Ό,τι και να λέει, όσο να προσπαθήσει να εμφανίσει ότι “κερδίζει” διάφορα πράγματα κλπ.

Η συμφωνία των Πρεσπών εάν κυρωθεί, από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι δεσμεύσεις αναλαμβάνει η χώρα. Διότι το να καθίσει κανείς και να λέει πράγματα τα οποία δεν μπορεί να εφαρμόσει αύριο το πρωί δεν είναι σοβαρό. Η Νέα Δημοκρατία όμως έχει και μια μεγάλη υποχρέωση την οποία εκπληρώνει: Να μη διχάσει τον τόπο. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει με συνεχείς συγκρούσεις να διχάσει την κοινωνία, να δημιουργήσει ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος ανάμεσα σε κάποια φανταστική “κακιά Δεξιά” και σε κάποια φανταστική “καλή Αριστερά” του μυαλού του, που στην πραγματικότητα θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα. Αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και το κάνει με συνέπεια και συνέχεια – είναι να διατηρήσει την κοινωνική και την εθνική ενότητα. Να μπορούμε όλοι μαζί να αναλύουμε και να συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε, προς Θεού. Δεν καταργούμε τα κόμματα, ούτε τον πολιτικό διάλογο. Αλλά το να διχάσουμε τον τόπο και να επιστρέψουμε σε “ψυχροπολεμικές” συνθήκες του παρελθόντος, αυτό που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας, πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε τρόπο.

Βεβαίως δεν είναι εύκολο, γιατί ο θεσμικός συνομιλητής μας που έχει γίνει αντίπαλός μας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός, κάνουν ακριβώς το ανάποδο. Προσπαθούν να βάλουν “μπαρούτι” και να τινάξουν στον αέρα το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία, το οποίο τουλάχιστον επιτρέπει συνεννοήσεις. Ξέρετε, τα τελευταία χρόνια στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στα θέματα αμυντικής πολιτικής, η χώρα είχε καταφέρει να έχει ένα modusvivendi μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός έρχεται και το αμφισβητεί ξανά αυτό και το αμφισβητεί με μια κομματική ιδιοτέλεια. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Όλη αυτή η ιστορία θα μπορούσε να έχε γίνει ως εθνική προσπάθεια, όχι ως κομματικό εγχείρημα.

Έχει άλλη ατζέντα, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ούτε η συμφωνία των Πρεσπών ούτε η λύση των εξωτερικών προβλημάτων της χώρας. Τον ενδιαφέρει να διχάσει την κοινωνία με τρόπο που ο διαχωρισμός να τον ωφελεί. Να μειώσει δηλαδή το μέγεθος της ήττας καθώς δεν μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές που έρχονται και από την άλλη να δημιουργήσει προβλήματα στην Αντιπολίτευση. Με αυτή την ατζέντα, εθνικά θέματα δεν λύνονται με επιτυχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα σεβασμό στους θεσμούς της αστικής Δημοκρατίας. Το είδαμε αυτό όσον αφορά τη Δικαιοσύνη. Σας θυμίζω ότι Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου πήγε και έγινε νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Μετά έβγαλε τον κομματικό και πολιτικό μανδύα και έγινε Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός νομίζουν ότι συνομιλούν απευθείας με την κοινωνία και τους θεσμούς δεν τους σέβονται. Είτε αυτοί είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις είτε η Δικαιοσύνη είτε είναι οτιδήποτε. Για την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη ποια ήταν η δικαιολογία του Πρωθυπουργού χτες, τι είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ότι υπάρχει θέμα εθνικής ανάγκης. Πολύ ωραία, να το δεχτούμε. Δεν όφειλε να ενημερώσει; Δεν όφειλε να ζητήσει τις γνώμες και τις απόψεις για το εθνικό θέμα - αφού αυτό λέει ότι είναι ο λόγος - των άλλων κομμάτων και κυρίως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Γιατί μετατρέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις ως στοιχείο ενός κομματικού παιχνιδιού; Τους αξίζει αυτός ο ρόλος; Αλλά έτσι είναι, αυτή είναι η κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει λύση παρά μόνο να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Ο ελληνικός λαός να κρίνει και να τους στείλει - όπως εμείς ελπίζουμε και πιστεύουμε - στο σπίτι τους.

Έτσι που το πάει δεν θα εκπλαγώ και πολύ εάν δεν βρει τους απαιτούμενους Βουλευτές για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά να δούμε. Εγώ ελπίζω να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά φαίνεται ότι θα τα καταφέρει και από εκεί και πέρα να δούμε πάλι πώς είναι τα πράγματα και πού πάμε. Οι μέρες είναι πάρα πολύ πονηρές, δεν μπορεί να κάνει κανείς ασφαλείς προβλέψεις για το οτιδήποτε. Ούτως ή άλλως εγώ το ξαναλέω: Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, νομίζω ότι εθελοτυφλεί.

_____
Υψηλάντου7, Αθήνα Τ.Κ. 106 76
Τηλ.: 210322 4907, 210 722 9201, φαξ: 210 724 7573
e-mail: dendiaspg@gmail.comwww.dendias.gr

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022