"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη Γιώργου Πάντζα


Συνέντευξη Γιώργου Πάντζα, στην εφημερίδα Επικαιρότητα Δυτικής Αττικής 1/3/2019


MARCH 1, 2019

Κύριε Πάντζα, αποφασίσατε να διεκδικήσετε εκ νέου μια θέση στην Βουλή. Η απόφασή σας αυτή πώς αιτιολογείται;

Θέλω αρχικά να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία σας και να πω ότι η εφημερίδα σας είναι από τις σημαντικότερες στην περιφέρεια Αττικής και εν γένει στην Δυτική Αττική. Σχετικά με το ερώτημά να σας πω ότι εκλέγομαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής από το 2012. Η απόφασή μου να κατέβω εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, γιατί όπως θα γνωρίζετε η περιφέρεια Αττικής ‘’έσπασε’’ σε Δυτική και Ανατολική Αττική όπως και η Β΄ Αθηνών σε τέσσερεις τομείς, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές θα έχει πολλαπλούς βαθμούς ελευθερίας για να χαράξει και να ασκήσει την πολιτική της. Και ο λόγος είναι ότι τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αποδεσμεύσει και να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια. Μνημόνια που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μας έφεραν, αφού πρώτα είχαν φροντίσει να χρεοκοπήσουν, να ληστέψουν και να καταστρέψουν την παραγωγική βάση της χώρας και το ίδιο το κράτος, με τις πολιτικές δεκαετιών και το πάρτι της μίζας και της κομπίνας που εφάρμοσαν.

Θεωρώ λοιπόν ότι μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, ξεκινάει ένας νέος πολιτικός χρόνος που θα επιτρέψει να γίνουν οι παρεμβάσεις στην Δυτική Αττική. Και αποδείξαμε ως κυβέρνηση ότι η Δυτική Αττική δεν αποτελεί για εμάς την πίσω αυλή του Λεκανοπεδίου. Και αυτό έγινε από κοινού με τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμάς τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, δεδομένου ότι ανοίξαμε το κεφάλαιο της Δυτικής Αττικής και προσπαθήσαμε χωρίς φόβο να λύσουμε προβλήματα δεκαετιών που άλλοι δημιούργησαν.

Η πρόκληση του αύριο λοιπόν είναι να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό που ήδη έχουμε παρουσιάσει στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής. Προσωπικά λοιπόν να σας πω ότι από το 2015, όταν ακόμα δεν είχε συζητηθεί ούτε ως υποψία το ‘’σπάσιμο’’ της περιφέρειας, έριξα όλες μου τις δυνάμεις στο δυτικό κομμάτι της περιφέρειας. Ακριβώς γιατί πίστευα και πιστεύω ότι έχει τα μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και μετά τις εθνικές εκλογές όταν ο λαός θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας. Νομίζω ότι αξίζει κανείς να παλέψει ώστε να δει την προσπάθεια αυτή να ολοκληρώνεται.

-Στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα στα Μέγαρα έχει προκύψει μείζον θέμα με το Εθνικό Κτηματολόγιο. Είστε ενήμερος για τα προβλήματα και κυρίως προς ποιά κατεύθυνση θα πιέσετε, ούτως ώστε να λυθούν αυτά;

Ναι γνωρίζω τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το Εθνικό Κτηματολόγιο στα Μέγαρα αλλά και σε άλλες περιοχές. Ήδη είμαστε σε επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να βρεθεί λύση και είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί. Όπως ακριβώς το κάναμε και σε άλλες περιπτώσεις με πολλαπλές παρατάσεις που δώσαμε, όπως για παράδειγμα με τους δασικούς χάρτες ή ακόμα και με την προθεσμία κατάθεσης αντιρρήσεων και αγωγών που έληγε για κάποιες περιοχές στις 31/12 του 2018. Σας λέω λοιπόν ότι θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό. Θα γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που να μην παρουσιάζει προβλήματα, κατά την πορεία υλοποίησής της, που να μην απαιτούν διορθώσεις και παρεμβάσεις από πλευράς πολιτείας.

Το σίγουρο είναι ότι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκολλήσαμε την μεταρρύθμιση του Εθνικού Κτηματολογίου, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που είναι σε μεγάλο ποσοστό ήδη αναρτημένοι, όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κρύβανε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και αλληθώριζαν και ευνοούσαν την διαφθορά που υπήρχε στις πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας δεσμεύοντας και παγιδεύοντας τους πολίτες σε ένα συνεχές αλισβερίσι με τις υπηρεσίες.

-Καλώδιο διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος, ένα θέμα μείζον για τα Μέγαρα, καθώς υπάρχουν φωνές που μιλούν για μεγάλη επιβάρυνση υγείας και περιβάλλοντος, αφού θα «περάσει» από την Πάχη. Τι γνωρίζετε για το θέμα;

Θέλω να σας πω ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένα τεράστιο κενό πληροφόρησης προς τον κόσμο, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. Και σε αυτό ίσως ευθυνόμαστε και εμείς. Με την ευκαιρία όμως να σας πω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχε προγραμματιστεί μια ημερίδα στην περιοχή, με θέμα το Καλώδιο διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος προκειμένου να ενημερωθούν και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι επιφυλάξεις για αυτή την μεγάλη επένδυση από τον ΑΔΜΗΕ και τις ανάδοχες εταιρείες. Δυστυχώς αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, γιατί συνέπεσε με την περίοδο της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Κινέττα και Μάτι.

Οφείλω όμως να σας τονίσω ότι, από την ενημέρωση που έχω από τον ΑΔΜΗΕ και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Από όλες τις επιστημονικές μελέτες, τα πρωτόκολλα ασφαλείας, καθώς και την πρακτική και τις μεθόδους που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες αντίστοιχες επενδύσεις, δεν προκύπτει περιβαλλοντική επιβάρυνση ή υγειονομικός κίνδυνος από την ακτινοβολία όπως πολλοί επικαλούνται. Η θέση αυτή ενισχύεται στην πράξη από την ήδη ολοκληρωμένη επένδυση σχετικά με την ηλέκτριση του υποβρυχίου καλωδίου του ΑΔΜΗΕ Λαύριο – Σύρος. Ένα μεγάλο και πρωτοποριακό έργο του ΑΔΜΗΕ, από το οποίο η διασύνδεση των Κυκλάδων είναι πλέον γεγονός. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι πρόκειται για έλλειψη πληροφόρησης και προσωπικά θα αναλάβω την πρωτοβουλία στο αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί η σχετική ενημέρωση στην τοπική κοινωνία.

-Καταπέλτης η Έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τις απορρίψεις αποβλήτων στην εκβολή του ρέματος Σούρες και στην προβλήτα του Όρμου της Βλύχας στην Ελευσίνα: δώστε μας την θέση σας επί του θέματος.

Η θέση μου επί του θέματος έχει μια και κύρια αρχή και αυτή δεν αφορά μόνο στην περιοχή της Βλύχας. Η αρχή αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι όποιες επενδύσεις θα πρέπει να προσδίδουν μια βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με βασικό στοιχείο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πόσο μάλλον σε μια περιοχή της Δυτικής Αττικής η οποία έχει δοκιμαστεί για δεκαετίες από τέτοιου είδους στρεβλώσεις. Αυτό επί της αρχής.

Συγκεκριμένα όμως για το εν λόγω και επειδή είναι και πρόσφατη αυτή η έκθεση των επιθεωρητών, έχω να πω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας κ. Γαργαρέτα Χαράλαμπο, ο οποίος είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, που καταβάλει τα μέγιστα προκειμένου να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί αναφορικά με τη μεταφορά του Κεντρικού Λιμένα στην περιοχή της Βλύχας, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου, τα ναυπηγεία Ελευσίνας και σειρά άλλων θεμάτων. Είμαι βέβαιος ότι με τις ευαισθησίες που έχει στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο και με την επιστημονική του κατάρτιση, θα δείτε στο αμέσως επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για το εν λόγω ζήτημα, πρωτοβουλίες με τις ανάλογες παρεμβάσεις στο πεδίο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Με την ευκαιρία όμως να σας αναφέρω ότι ήδη προχώρησε μια μεγάλη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που αφορούσε στην απόδοση των τεσσάρων σημείων του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μια σημαντική εξέλιξη για την Ελευσίνα, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα. Το εν λόγω, σε συνδυασμό με την μεταφορά του Λιμανιού στην περιοχή της Βλύχας, την δημιουργία Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου, την βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών του Κεντρικού Λιμένα και των υπολοίπων μαρίνων, καθώς και η ανάληψη της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, όλα αυτά από κοινού διαμορφώνουν μια νέα προοπτική για την περιοχή και αποτυπώνουν ένα ισχυρό στίγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συνολικότερη προσέγγιση και το ζητούμενο που αφορά στον μετασχηματισμό της Δυτικής Αττικής. Με έργα και πράξεις και όχι με λόγια.

-Εγκληματικότητα, παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για περιορισμό της, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βιώνουν σε καθημερινή βάση ληστείες, κλοπές, ξυλοδαρμούς. Τι νομίζετε ότι φταίει και η κατάσταση αντί να εξομαλυνθεί γίνεται πιο επικίνδυνη; (σ.σ. περιορίστε παρακαλώ την απάντηση όσον αφορά στην περιοχή μας, όχι σε γενικότητες και στατιστικές).

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η εγκληματικότητα πατάσσεται μόνο με αυξημένη αστυνόμευση, αν αυτό εννοείτε. Ακριβώς γιατί η δυναμική αυτού του φαινομένου εξελίσσεται σε τέτοιο βαθμό που πάντα βρίσκει διεξόδους και ξεσπά. Ίσως να περιορίζεται αν θέλετε, αλλά πάλι αυτό θα είναι πρόσκαιρο θεωρώ. Η απάντηση σε αυτό είναι η ίδια η πρόληψη στα φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας και αυτό ας μην εκληφθεί ως γενικότητα.

Η Δυτική Αττική έχει ανάγκη από αύξηση του βιοτικού της επιπέδου. Έχει ανάγκη από υποδομές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Έχει ανάγκη από αυξημένη παρουσία του κράτος σε υπηρεσίες και δομές. Ο κάτοικος της Δυτικής Αττικής πρέπει να νιώθει ένα με τον κεντρικό αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Και σε όλα αυτά χρειάζεται και αυξημένη αστυνόμευση. Όλα τα παραπάνω απαιτούν πόρους, οι οποίοι όμως δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς γιατί ήμασταν υπό δημοσιονομικό περιορισμό. Ακριβώς γιατί αυτό που κοιτάξαμε να κάνουμε στα χρόνια της κρίσης και της δικής μας διακυβέρνησης ήταν να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Γιατί παραλάβαμε μια κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση στην οποία είχαν καταρρεύσει όλες οι δομές του κράτους. Πετύχαμε όμως να επανακάμψουμε και να βγούμε από το μνημονιακό τούνελ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα αρχίσει να βρέχει χρήματα, αλλά είναι βέβαιο ότι με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ μέρος των διαθέσιμων εθνικών πόρων θα πάνε σε όλα τα προηγούμενα που σας ανέφερα.

-Σε ποιούς τομείς θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τους στόχους του στην Δυτική Αττική; Σε ποιούς τομείς θεωρείτε ότι δεν πέτυχε τους στόχους;

Υπάρχει μια προσπάθεια σε εξέλιξη, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια όταν και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ πρόωρο να πούμε αν αποτύχαμε κάπου ή αν πετύχαμε κάπου αλλού συγκεκριμένα. Να σας πω μόνο ότι υπήρξαν πολλά που οραματιστήκαμε για την Δυτική Αττική τα οποία όμως δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα πετύχαμε όμως πολλά, όπως η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην διάνοιξη του δρόμου στο παράλιο μέτωπο της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο που ήδη είναι σε στάδιο υλοποίησης και θα εξυπηρετήσει μαθητές και κατοίκους της περιοχής, η απόρριψη του φακέλου με τους περιβαλλοντικούς όρους για την δημιουργία Λατομείων Βωξίτη στα Μέγαρα Αττικής στη θέση Γεράνια Όρη, καθώς και πολλά άλλα που ήδη σας ανέφερα.

Άρα λοιπόν μιλάμε για μια προσπάθεια και μια πολιτική που είναι σε εξέλιξη. Θεωρώ λοιπόν ότι η επόμενη κυβέρνηση έχει το χρέος να προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν στις κοινωνίες της Δυτικής Αττικής. Και κυρίως να συνεχίσει το έργο της σημερινής κυβέρνησης. Αν κρίνω από το παρελθόν οι μόνοι που αντιλαμβανόμαστε αυτή την ευθύνη στον υπερθετικό της βαθμό είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και είμαι βέβαιος ότι το έργο θα συνεχιστεί ακριβώς γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος θα ξαναεμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, μιας και έχει γίνει αντιληπτό ότι είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που εκφράζει τα συμφέροντα του εργαζόμενου και των τοπικών κοινωνιών και όχι του μεγάλου κεφαλαίου προς όφελος των ισχυρών.

-Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη που θα σας ρωτούσε το αυτονόητο; Υπάρχει περιθώριο να αναπτυχθεί η περιοχή μας χωρίς περαιτέρω βιομηχανική επιβάρυνση;

Πιστεύω πως ναι. Υπάρχει αυτό το περιθώριο. Και η προοπτική και η λύση σε αυτό, είναι κατά την γνώμη μου, το παράλιο μέτωπο της Δυτικής Αττικής το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ στην χειρότερη κατεστραμμένο περιβαλλοντικά από την υπερβάλλουσα βιομηχανική παρέμβαση και δραστηριότητα. Νομίζω λοιπόν πως μια λύση που θα μεταμόρφωνε την παράκτια περιοχή της Δυτικής Αττικής, εξαιρώντας την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσε να είναι ο τουρισμός. Να θυμίσω ότι πριν από μερικές δεκαετίες τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος, η Πάχη, η Κινέττα, ακόμα και οι Άγιοι Θεόδωροι, αποτελούσαν τον βασικό προορισμό για πολλούς αθηναίους και όχι μόνο, κατά τους θερινούς μήνες. Και δεν αναφέρομαι στα λαϊκά στρώματα της εποχής, γιατί στις εν λόγω περιοχές παραθέριζαν άνθρωποι από εκ διαμέτρου αντίθετη οικονομική και κοινωνική διαστρωμάτωση. Παραθέριζε και ο φτωχός και ο πλούσιος, καθώς και η μεσαία τάξη.



Σήμερα λοιπόν που το τουριστικό προϊόν έχει αλλάξει και μεταβληθεί, σε σχέση πάντα με εκείνη την εποχή, μπορούμε να το επανασχεδιάσουμε και να συμπεριλάβουμε σε αυτόν τον σχεδιασμό και την Δυτική Αττική. Θα ισχυριστεί κανείς και δικαίως, ότι απαιτούνται υποδομές σε μεταφορές και καταλύματα και μια σειρά από ποικίλες παρεμβάσεις. Όμως γιατί αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό μακροπρόθεσμο. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν λύσεις στις οποίες όμως δεν χωράνε μαγικά ραβδιά. Θέλει σχέδιο και επιμόρφωση και κυρίως επιμονή

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022