ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000

RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!
X
ΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com or fill the contact-form

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΟΣΗΣ - PROFILE

Ο παρών ιστότοπος, αντιπροσωπεύει την σχεδόν εικοσαετή έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής Εφημερίδας με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Δεν ασχολείται με διαφήμιση,δεν απολαμβάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους,Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς,δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής «υποστηρικτές». Είναι μια εθελοντική προσφορά στους Ελληνες Απανταχού της Γης, ειλικρινούς και αδέσμευτης από κάθε πολιτική σκοπιμότητα δημοσιογραφικής – αυστηρά επιλεγμένης και χρήσιμης- ενημέρωσης. Ο,τι διαβάζετε εδώ, είναι καθαρή ΕΙΔΗΣΗ, χωρίς προηγούμενη «επεξεργασία». Είναι απλά, η ΑΛΗΘΕΙΑ.Τα άρθρα της ώδε Εφημερίδας, που εκδίδεται από το έτος 2000, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκαν από κανέναν. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.

Μαρία και Ιωάννης Γ. Βαβουρανάκης


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

http://politikinewsaaa.blogspot.gr :

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Aναζητήστε παλαιότερα άρθρα πατώντας εδώ:

http://politikinews.blogspot.gr

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: "NA KΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΕΜΥ"!!!!! Η απάντηση της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ στο facebook ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ, ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ..-Δημάρχου Αχαρνών,κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΣΣΑΒΟΥ,δελτίον τύπου..-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ:ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ αλλά και ΕΚΔΡΟΜΗ!!..-"NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" δελτίον τύπου με αφορμή την παραίτηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION :Council conclusions on EU-ASEAN relations..-ΕUROGROUP:Remarks by M. Centeno following the Eurogroup meeting of 21 January 2019..-SOS Ιατροί:ενημέρωση..-επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Στάθη Παναγούλη..-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":πίτα στις 5 Φεβρουαρίου..-IMF:A Weakening Global Expansion Amid Growing Risks..-Council of Bars and Law Societies of Europe: press release..-Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας "Η Μεγαλόνησος" κοπή πίτας ..-NAΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ άρθρο:Τη Μακεδονία για ένα iPhone ..-ΑΑΔΕ:απαλλαγή απο ΦΠΑ των νέων μικρών επαγγελματιών..-H ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ:Αφράτο γλυκό ψωμί (σαν τσουρέκι) με κίτρινη κολοκύθα..-Νέα από το «Ξεκίνημα»..-"Aυτοδυναμία:αγαθό πολλαπλών απαιτήσεων" Γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη..-ΚΡΗΤΗ της Προκοπής:ενημερωτικά δελτία της Περιφέρειας ..-"Πρώτος ο ΚΑΝΕΝΑΣ"..πολιτικός σχολιασμός με την πένα του Γιάννη Γ. Βαβουρανάκη..-

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Το blog της Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»,δημοσιεύει-εκτός των διεθνών ειδήσεων και ποικίλων άλλων θεμάτων- δελτία τύπου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,άνευ καμίας απολύτως διακρίσεως,από τα πλέον «μικρά» έως τα μεγαλύτερα χωρίς να προβαίνει σε σχολιασμούς,αφού οι τελευταίοι ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ. Η καταχώρηση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού η εφημερίδα ΔΕΝ ασκεί επάγγελμα,αλλά η προσεκτική,χρήσιμη και επιλεγμένη πληροφόρηση,αποτελεί προσφορά στους Ελληνες τόσο της Ελλάδος,όσο και του Εξωτερικού.

Επειδή διατυπώνονται παράπονα από αναγνώστες, εάν δεν βλέπετε δημοσιευμένα δελτία από κάποια κόμματα, είναι επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ. Η εφημερίδα ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα κόμματα ιδιαιτέρως ούτε έχει προσωπικές σχέσεις με κανένα απολύτως.

Ευχαριστούμε θερμά που μας διαβάζετε…και για το ενδιαφέρον Σας, που είναι η μεγαλύτερή μας αμοιβή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

KΡΗΤΗ:εκεί,που χτυπάει ο σφυγμός της Προκοπής και του Πολιτισμού

Αρναουτάκης: Ενίσχυση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας και διεκδικήσεις της Ελλάδας για αποζημιώσεις

Στις δυνατότητες συνεργασίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης της Γερμανίας και της Ελλάδας,στην σύμπραξη των παραγωγικών-επιχειρηματικών συμπράξεων αμοιβαίο κοινωνικό ,Οικονομικό,αναπτυξιακό όφελος,αλλά και στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου,αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης μιλώντας στην συνεδρίαση της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Χερσόνησο παρουσία αξιωματούχων της Γερμανικής Κυβέρνησης,υφυπουργού,πρέσβη ,και 350 στελεχών της Αυτοδιοίκησης Περιφερειαρχών,Δημάρχων απο την Ελλάδα και την Γερμανία.
Ο κ Αρναουτακης μιλώντας στην συνέλευση που έχει τίτλο: ”Από τον μύθο της Ευρώπης στην Ευρώπη της πράξης” καλωσόρισε στην Κρήτη τους συνέδρους από τις δυο χώρες σε μια κρίσιμη όπως τόνισε, συγκυρία για την Ελλάδα,για την Ευρώπη,ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι:
”οι φορείς της αυτοδιοίκησης των δύο χωρών, οι επιχειρηματικές δυνάμεις, ο κόσμος της έρευνας και της εκπαίδευσης,μπορούν να βρουν ευρύ πεδίο συμπράξεων και συνεργασιών με αμοιβαίο κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για όλους.”
Μάλιστα ο κ Αρναουτακης ανέφερε,οτι ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τους Δήμους του νησιού,δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη διαπεριφερειακών σχέσεων συνεργασίας,ενω τονίζουμε σε κάθε περίσταση ότι η εξωστρέφεια,αποτελεί το πιο ασφαλές όχημα για τη μετάβαση στη νέα εποχή και τον περιορισμό των συνεπειών της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων.
Για τον τόπο μας πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης-τα εκατομμύρια των τουριστών που καταφθάνουν σε ετήσιο επίπεδο,με τη Γερμανία να αποτελεί για δεκαετίες μια από τις κορυφαίες χώρες προέλευσης,η ταυτόχρονη λειτουργία μεγάλων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στο νησί,αλλά και η δραστηριότητα που καταγράφεται στον επιχειρηματικό κλάδο δημιουργούν γόνιμο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οφείλουμε να αναδείξουμε την έννοια του αναπτυξιακού πατριωτισμού για να κρατήσουμε αναμμένη τη δάδα της τοπικής οικονομίας,
στηριζόμενοι στο δυναμισμό των κρητικών, στη μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος, στο πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό μας απόθεμα.Η εποχή επιβάλει σε όλους μας την αναθεώρηση της στρατηγικής και της πολιτικής που είχαμε συνηθίσει να εφαρμόζουμε τις τελευταίες δεκαετίες.
Το χτίσιμο συμμαχιών, η εμπέδωση των συνεργασιών επιβάλλεται σήμερα να επεκτείνεται και εκτός των ελληνικών συνόρων.
Από τη δική μας πλευρά δίνουμε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη
και είμαστε βέβαιοι ότι κι εσείς, οι Γερμανοί αυτοδιοικητικοί, οι Γερμανοί επιχειρηματίες,
είστε έτοιμοι, να στοιχηματίσετε έμπρακτα στο ελληνικό αναπτυξιακό μέλλον, με κοινά επενδυτικά σχέδια και κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι σε μια εποχή όπου οι παθογένειες του ευρωπαϊκού συστήματος
έχουν φέρει στην επιφάνεια διαρθρωτικές αδυναμίες εθνικών οικονομιών και έχουν προκαλέσει ανατροπές, η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ισχυρών και αδύνατων μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας καθίστανται επιβεβλημένες.
Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η ελληνική οικονομία, η γέφυρα της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναστηλωθεί, να γίνει πιο στέρεη, περισσότερο ασφαλής, πολύ ευρύτερη.
Και είμαι βέβαιος ότι η γέφυρα για τις Βρυξέλλες, την έδρα της Ενωμένης Ευρώπης στηρίζει τα θεμέλια της και στη Γερμανία.
Ο κ Αρναουτακης αναφερομενος στις διεκδικήσεις της Ελλάδας απο την Γερμανία -αποζημιώσεις,κατοχικό δάνειο τόνισε:

“Σε μια συνάντηση που στόχο έχει να ενώσει δυνάμεις, να κοιτάξει οραματικά το μέλλον, οφείλουμε να προβληματιζόμαστε και για το παρελθόν.Η λήθη προκαλεί άγνοια και η άγνοια οδηγεί στην απραξία.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο, από τη δική μας πλευρά ως Περιφέρεια Κρήτης, οφείλουμε να επισημάνουμε και να τονίσουμε ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις παραμένουν πάνω στα τραπέζι του διαλόγου.Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική εκκρεμότητα, η οποία πρέπει άμεσα να επιλυθεί σεβόμενοι τους διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο και τις Συνθήκες.
Η διευθέτηση του ζητήματος των αποζημιώσεων σε καμία περίπτωση δεν κρύβει αισθήματα αντεκδίκησης, είναι μια πράξη που αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια, που ενώνει ακόμα περισσότερο τους λαούς των δύο χωρών.
Κλείνοντας, θέλω για ακόμα μια φορά να σας καλωσορίσω στο νησί μας, να ευχηθώ σε όλους σας καλή διαμονή με την ελπίδα ότι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις ομορφιές της Κρήτης, να αισθανθείτε την κρητική φιλοξενία και βεβαίως να γυρίσετε στην πατρίδα σας, έχοντας αποκομίσει χρήσιμα συμπεράσματα που άμεσα θα ενισχύσουν τις κοινωνίες που υπηρετούμε.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της συνέλευσης και σε όλους τους συμμετέχοντες”

ΠΕ Ηρακλείου: Η εισφορά δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2018-2019 θα ανέλθει στα 0,03€ ανά κιλό ελαιολάδου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι σύμφωνα με το με αριθ. πρωτ. ΠΟΛ 1196/24-10-2018 (ΑΔΑ: 6ΝΚΜ46ΜΠ3Ζ-Ι27) έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η εισφορά δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2018-2019 θα ανέλθει στα 0,03€ ανά κιλό ελαιολάδου. Αντίστοιχα, η εισφορά δακοκτονίας στις πωλούμενες χονδρικά από τους παραγωγούς ή τους εντολοδόχους αυτών ελιές ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της τιμολογιακής αξίας πώλησής τους.
Διευκρινίζεται ότι οι ελαιοκαλλιεργητές που κατά το έτος 2018 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας καθώς και οι καλλιεργητές που έχουν ελαιόδεντρα στις Τοπικές Κοινότητες Ασημίου, Βαγιονιάς-Λούκιας-Κουμάσας, Διονυσίου–Παναγιάς, Σταβίων και Στερνών, οι οποίες εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα δακοκτονίας κατά τη φετινή περίοδο, δεν θα πληρώσουν εισφορά δακοκτονίας για τον ελαιόκαρπο που προέρχεται από αυτά τα ελαιόδεντρα.

Δώδεκα εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης-Ε.Π. 2014-2020 για «Έξυπνη Εξειδίκευση» επιχειρήσεων με την σύμπραξη Ερευνητικών-Επιστημονικών Ιδρυμάτων του νησιού-Παρουσιάστηκαν οι προσκλήσεις στο Ηράκλειο

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η απορρόφηση χρηματοδοτήσεων ύψους 70 εκ. ευρώ από το Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete), για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου παρουσιάστηκαν οι τρείς πρώτες προσκλήσεις του προγράμματος ύψους 12 εκ. ευρώ και αφορούν:
-Δράση 1.b.2: «Συμπράξεις επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, σε τομείς της RIS3Crete»
-Δράση 4.f.1: «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, για την προώθηση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα»
-Δράση 1.b.3:   «Έρευνα και ανάπτυξη από ΜΜΕ, σε τομείς της RIS3Crete».
Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια διεκδικεί  πρόσθετους πόρους από τομεακά προγράμματα ενώ στην πρόσκληση που έχει βγάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικά στον τουριστικό τομέα κοντά στις 1000 Κρητικές επιχειρήσεις έχουν κάνει πρόταση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. «Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική στο νησί και στον τουριστικό τομέα και στον πρωτογενή τομέα, στο περιβάλλον, στην ενέργεια, και  σε συνεργασία με τα ερευνητικά και επιστημονικά μας Ιδρύματα υλοποιήσιμος είναι ο στόχος για περαιτέρω ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά) είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Εμπορίου και Καινοτομίας Ευχαριστία Κουτεντάκη, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, Ευρωπαϊκών-Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι ερευνητικών, επιστημονικών φορέων του νησιού, στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας και επιχειρηματίες.
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τόνισε, ότι, «η «έξυπνη» εξειδίκευση συνδέει τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού με την πραγματική οικονομία που είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, η ενέργεια, το περιβάλλον.
«Εδώ χρειάζεται η σύμπραξη των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης μαζί με τους επιχειρηματίες.  Εάν δεν έχουμε την συνύπαρξη και των δύο μερών δεν μπορούμε να πετύχουμε το στόχο. Άρα η δουλειά η οποία γίνεται στα πανεπιστήμιά μας και στα ερευνητικά ιδρύματα πρέπει να πάει στην πραγματική οικονομία.  Πρέπει να δούμε την αρχιτεκτονική που έχουμε «χτίσει» ούτως ώστε να προωθηθούν αυτοί οι πόροι για την παρούσα προγραμματική περίοδο που είναι κοντά στα 70 εκ. ευρώ» ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Μπορούμε να πάρουμε όμως πόρους και από τα τομεακά προγράμματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και μέσα από τη συνεργασία και την συνέργεια να μπορούμε να δώσουμε τα κατάλληλα «εργαλεία» ούτως ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, και πραγματικά να δώσουμε περαιτέρω ανάπτυξη στο νησί  και αυτός είναι ο στόχος. Η Κρήτη μπορεί και πρωταγωνιστεί μπορεί και καινοτομεί γιατί έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε στην ομιλία του ιδιαίτερα, για την καλή δουλειά που έχει γίνει από τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τη Διαχειριστική Αρχή, τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού που είχε την ευθύνη του προγράμματος. Επεσήμανε μάλιστα, ότι, «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καινοτομούν καθώς υπήρξε διαβούλευση και πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν σε αυτήν σε όλους τους κύκλους των προσκλήσεων που είχαν βγει και σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις τρεις προσκλήσεις που βγαίνουν με χρηματοδότηση ύψους 12 εκ. ευρώ».


Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη σε δηλώσεις της επεσήμανε, ότι  οι τρείς προσκλήσεις που δημοσιοποιούνται σήμερα έχουν «σαν στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις της Κρήτης, είναι τρεις προσκλήσεις οι οποίες υποστηρίζουν την Περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, έρχονται ως συνέχεια της διαβούλευσης η οποία έχει προηγηθεί σε προγενέστερο στάδιο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με μεγάλη επιτυχία. Αυτές οι τρεις προσκλήσεις έρχονται να υποστηρίξουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις στους συγκεκριμένους τομείς.  Περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ «κινητοποιούνται» από το περιφερειακό πρόγραμμα για αυτές τις προσκλήσεις και αφορούν επιχειρήσεις και τα ερευνητικά μας ιδρύματα. Μιλάμε για συνεργασίες, για συμπράξεις με στόχο την καινοτομία και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Σήμερα λοιπόν απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις, δίνουμε τις διευκρινήσεις, προκειμένου να προετοιμάσουν προτάσεις άρτιες ικανές να αξιολογηθούν θετικά και να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020».

Συνάντηση-συνεργασία Περιφέρειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργο Μαρκοπουλιώτη είχε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Περιφέρεια  με την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Περιφέρειας Κρήτης.


Αναβαθμίζεται το γήπεδο Τυλίσου με έγκριση του Περιφερειάρχη

Εκσυγχρονίζεται με έγκριση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη το γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Τυλίσου, στο οποίο αθλούνται εκατοντάδες νέοι της περιοχής, μαθητές σχολείων, η τοπική Ακαδημία Ποδοσφαίρου, και η φιλοξενούμενη ομάδα «Άλογο». Ειδικότερα ο κ Αρναουτάκης υπόγραψε την έγκριση χρηματοδότησης αντικατάστασης του γηπεδικού τάπητα με νέο και την αντικατάσταση των προβολέων φωτισμού με led. Στην υπογραφή έγκρισης ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης, οι Εντεταλμένοι σύμβουλοι Νίκος Συριγωνάκης και Λάμπρος Βαμβακάς, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Τυλίσου Βασίλης  Κουβίδης και ο Εφημέριος της Ενορίας Τυλίσου Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μαλιωτάκης. Όλοι οι παριστάμενοι τοπικοί φορείς ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του στην ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 ΕΠΣΗ αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της Κρήτης γενικότερα. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της τοπικής ομάδας Βασίλης Κουβίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμότατα τον κ. Αρναουτάκη για την διαχρονική στήριξη του στην ομάδα μας, στην αναβάθμιση της γηπεδικής υποδομής όπου πέρα από την ομάδα μας αθλούνται εκατοντάδες νέοι και η φιλοξενούμενη ποδοσφαιρική ομάδα “Άλογο Μαλεβιζίου”. Για την έγκριση της νέας χρηματοδότησης αντικατάστασης του τάπητα και των προβολέων φωτισμού με led εκφράζω παράλληλα στον Περιφερειάρχη τις θερμότατες ευχαριστίες όλου του συμβουλίου, των αθλητών, των φορέων, των κατοίκων του χωριού μας, όπως και τις ευχαριστίες μας για την στήριξη τους στον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο, στον Αντιπεριφερειάρχη  Κώστα Φασουλάκη, στον Εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη, στον Εντεταλμένο σύμβουλο Υγείας Λάμπρο Βαμβακά».AΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Aποσύραμε ρεπορτάζ,φωτογραφίες και πληροφόρηση σχετική με εταιρεία διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων αγαθών επειδή συγκεκριμένη καταγγελία καταναλωτή στο GOOGLE+ την οποία επισήμως μας απέστειλε, την ανέφερε με συγκεκριμένους αναφερόμενους οργισμένους χαρακτηρισμούς μετά από ατυχή συνεργασία του μαζί της.Εξ αιτίας της συγκεκριμένης αυτής καταγγελίας,επιστέγασμα και άλλων παρεμφερών τηλεφωνικών τοιούτων,αποσύραμε κάθε αναφορά μας,ρεπορτάζ ή φωτογραφίες ως οφείλαμε.

Η εφημερίδα ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους καταναλωτές.