Ένα πολύ καλό
σπιτικό σιρόπι για το βήχα,που το φτιάχνω πολλά χρόνια, με θαυμάσια αποτελέσματα:
Βράζω δύο φλυτζάνια
(400ml) νερό ή δυνατόν
όχι από την βρύση.
Σε ένα μικρό δοχείο ρίχνω δυο κουταλιές της σούπας αποξηραμένο
θυμάρι και μια κουταλιά βήχιο (θα το βρείτε στα καταστήματα που πωλούν
βότανα,δεν είναι δυσεύρετο). Προσθέτω το νερό ,το σκεπάζω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.Το στραγγίζω και προσθέτω ένα φλυτζάνι πολύ καλό μέλι,ή δυνατόν
θυμαρίσιο.
Ανακατεύω καλά,κλείνω σε ένα βάζο με καλό καπάκι και το βάζω στο ψυγείο.Χρησιμοποιήστε το σε κουταλιά
σούπας, όταν χρειάζεται.
Όταν έρχεται ο χειμώνας,φτιάχνω διπλάσια ή τριπλάσια
ποσότητα γιατί χρειάζεται..Θα σας πω ότι το έχω δώσει και στα ζωάκια μου (σε ενδεικνυόμενη
αναλογία) όταν χρειάζεται και το
αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει.
Έχετε Λεβάντα,Μέντα
και Δεντρολίβανο; Εχετε ένα εξαιρετικό στοματικό διάλυμα,απολύτως φυσικό ..
Βάζω σε δύο φλυτζάνια ΒΡΑΣΤΟ νερό,δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας από τα τρία βότανα.Το αφήνω να
κρυώσει, ή συνήθως το χρησιμοποιούμε την επόμενη ημέρα,αφού το σουρώσω..
Nα θυμάστε,ότι κρατάτε το "μπούκωμα" στο στόμα σας, όσο περισσότερο μπορείτε, και αντέχετε το "κάψιμο" που νοιώθετε.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ.
Στο διαδίκτυο,θα βρείτε χιλιάδες «συνταγές» που συνήθως
γράφουν απλοί αντιγραφείς,χωρίς να έχουν ειδικότητα.Μην τις ακολουθείτε.
Η ασφαλής χρησιμοποίηση των
βοτάνων,προκύπτει ΜΟΝΟΝ μετά από μακροχρόνιες Επιστημονικές Μελέτες και όχι «όπως
λάχει».
Ακολουθήστε μια συνταγή που υπογράφει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ: Ιατρός, Φαρμακοποιός, ή Βοτανολόγος.
ΠΟΤΕ άσχετος..