"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ‍ Αλέξης Μητρόπουλος (Καθηγητής-Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ): Τέλος το πενθήμερο μετά τις Ευρωεκλογές!..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..-Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου : Τι σημαίνει σήμερα «συγχωρώ»;..-Σφοδρά νομικά πυρά εξαπολύονται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία....-NASA's Earth Observatory,update..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕUROPEAN COMMISSION Finance news hub.....-...-Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu: SAVE THE DATE: 18 June 2024 - Joint conference .....-Eurogroup meeting of 13 May 2024..-ΠΛΗΡΩΜΕΣ από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου..-Δόμνα Μιχαηλίδου: «106.000 παιδιά θα κάνουν εφέτος έως 30 ημέρες διακοπές....-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, επισκέψεις....-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ πρόσφατη δραστηριότητα..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πρόσφατη ενημέρωση..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

"NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":Ομιλίες στο Προσυνέδριο της,στην Θεσσαλονίκη


Αθήνα, 2 Απριλίου 2022

Συζήτηση για την καθημερινότητα των πολιτών, τις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις και τις νέες δουλειές στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη


Συζήτηση με θέμα: «καθημερινότητα πολιτών, μειώσεις φόρων, επενδύσεις και νέες δουλειές» διεξήχθη στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Στον συγκεκριμένο θεματικό κύκλο μίλησαν: o Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Ενώ, τη συζήτηση προλόγισαν ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Το πάνελ πλαισίωσαν ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, Ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας , η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Μητράκας, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.


Αθήνα, 2 Απριλίου 2022

Χαιρετισμός του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο Προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη


Αγαπητοί Σύνεδροι,

Σήμερα συνεχίζουμε με συνέπεια την πορεία μας προς το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Και λίγο πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό όσων πετύχαμε.

Αλλά και να χαράξουμε μια σαφή πορεία για το μέλλον. Να ακούσουμε τους πολίτες, τις παραγωγικές τάξεις, την κοινωνία. Να διαμορφώσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις. Να αναζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις και να θέσουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες.

Τα τελευταία δύο χρόνια σημαδεύτηκαν από πρωτοφανείς διαδοχικές κρίσεις. Που είχαν και έχουν επίπτωση στην οικονομία και στην κοινωνία.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία και τη σταθερή καθοδήγηση του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να δικαιώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Κατάφερε να στηρίξει την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πιο ευάλωτους. Και παράλληλα να προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που πήγαν την Ελλάδα αρκετά βήματα μπροστά.

Πορεύτηκε με υπευθυνότητα, με μέτρο, με νηφαλιότητα και πνεύμα συνεννόησης.

Οδήγησε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του διχασμού, εκεί που πρέπει να ανήκουν: στο περιθώριο.

Όμως, δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Εξακολουθούμε να κινούμαστε σε ένα αντίξοο παγκόσμιο περιβάλλον. Και η κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει δυσκολίες.

Κι αυτό λειτουργεί σε όφελος εκείνων που «τρέφονται» πολιτικά από τις κρίσεις. Εκείνων που απεχθάνονται την κανονικότητα. Και περιμένουν στη γωνία, για να καλλιεργήσουν την ένταση και τη διχόνοια.

Σε αυτούς πρέπει να δώσουμε για μια ακόμη φορά την απάντηση.

Όσο κι αν κάτι τέτοιο θα τους βόλευε, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Δεν γυρίζουμε στο 2012 και στο 2015. Δεν γυρίζουμε σε όσα με κόπο, θυσίες και κόστος, καταφέραμε επιτέλους να ξεπεράσουμε.

Αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι σταθερότητα. Είναι ασφάλεια. Και προοπτική.

Σε αυτή την προσδοκία πρέπει να ανταποκριθούμε. Και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να το κάνουμε.
Μέσα σε ένα ταραγμένο παγκόσμιο περιβάλλον, είμαστε εμείς που μπορούμε να εγγυηθούμε ένα σταθερό και καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα μας.

Είμαστε εμείς, που μπορούμε να εγγυηθούμε την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Είμαστε εμείς, που μπορούμε να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον, με υπεύθυνες γεωπολιτικές επιλογές.

Εμείς διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας: θα υπερασπίζεται το δίκαιο, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Θα κερδίζει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινότητας. Όχι μόνο για το λαμπρό παρελθόν της. Αλλά και για τις αρχές και τις αξίες, με τις οποίες πορεύεται στο σήμερα.

Είμαστε εμείς, που μπορούμε να κάνουμε πράξη την αναγέννηση της εθνικής μας οικονομίας.

Είμαστε εμείς, που μπορούμε να υπηρετήσουμε ένα νέο εθνικό όραμα. Ένα νέο, εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Για μια Ελλάδα που παράγει και προχωρά μπροστά. Για μια Ελλάδα που προσφέρει στα παιδιά της ευκαιρίες, για να μείνουν εδώ. Για να προκόψουν ατομικά. Για να γίνουν δύναμη συλλογικής προόδου και ευημερίας.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, να δίνουμε τη μάχη κατά του λαϊκισμού. Κάθε μέρα, παντού.

Τιμάμε καθημερινά την παρακαταθήκη αυτής της Παράταξης. Και τη συνεχίζουμε με αφοσίωση, ακολουθώντας τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Που οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα, σταθερά μπροστά.


Αθήνα, 2 Απριλίου 2022

Ομιλία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη στο Προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Αντιπρόεδρε, κύριε Γενικέ Διευθυντά, κύριε Γραμματέα Οργανωτικού, κύριε εκπρόσωπε, κύριοι υπουργοί, κυρίες και κύριοι βουλευτές, αγαπητοί πρόεδροι των οργανώσεων μας σε όλη την Ελλάδα, μέλη της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της Νέας Δημοκρατίας, φίλες και φίλοι από την Βόρεια Ελλάδα, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που απευθύνομαι σήμερα ενώπιον σας σε αυτό το πρώτο προσυνέδριο στην Θεσσαλονίκη.

Και θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με την εικόνα που αντικρίζω ανεβαίνοντας στο βήμα. Μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη μας, από στελέχη μας, από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Όλα αυτά τα μέλη, όλα αυτά τα στελέχη, όλοι εμείς, στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη. Παρουσία του προέδρου μας για ακόμα μια φορά η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει κάθε πρόκληση.

Και οφείλω, οφείλουμε όλοι μας, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τον καθημερινό αγώνα που κάνετε.

Είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη μετά την τεράστια τιμή που μου έκανε ο πρόεδρος μας να με προτείνει για αυτό το αξίωμα και όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να με εκλέξουν.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερο μέρος για να κάνουμε αυτό το προσυνέδριο με αυτές τις θεματικές ενότητες.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν κόμβο. Το κέντρο της Μακεδονίας, το σημείο που ενώνονται και συναντιούνται όλα τα στελέχη μας στην Βόρεια Ελλάδα.

Πριν από όλα, όμως, αποτελεί το καλύτερο, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντίθεσης που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια και βιώνουμε στην Ελλάδα.

Από την μια οι κούφιες υποσχέσεις, οι μουσαμάδες της προηγούμενης κυβέρνησης, τα πολλά και μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα και από την άλλη τα έργα.

Τα έργα τα οποία ξεκίνησαν και πολλά από αυτά ολοκληρώνονται. Οι επενδύσεις που έρχονται. Και βέβαια το αποτέλεσμα.

Αυτή, λοιπόν, η αντίθεση αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω θα διαπιστωθεί περίτρανα από τις εξειδικευμένες ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών.

Εγώ αυτό που θέλω να τονίσω είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι του προσυνεδριακού, του συνεδριακού αλλά και του μετασυνεδριακού, καλά ακούσατε, διαλόγου.

Ο ένας είναι η καταγραφή των ζητημάτων, των προβλημάτων, των προβληματισμών όλων των πολιτών. Ούτως ή άλλως δεν περιμέναμε μόνο τα προσυνέδρια και το συνέδριο για να το κάνουμε αυτό. Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον γενικό μας διευθυντή, τον κύριο Μπρατάκο, και τον Γραμματέα Οργανωτικού κύριο Κονταδάκη, μαζί με τα άξια στελέχη μας, είμαστε δίπλα στους πολίτες, ως έχουμε καθήκον.

Ο άλλος -πολύ μεγάλος- στόχος, φίλες και φίλοι, είναι να αναδείξουμε την αλήθεια. Είναι μια λέξη που ενοχλεί κάποιους αλλά είναι όλη η ουσία. Την αλήθεια για τη μείωση δεκάδων φόρων που έκανε και συνεχίζει να κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Την αλήθεια για τις επενδύσεις που δεν έρχονται, ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται στη χώρα μας στις οποίες πιάνουν δουλειά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε ιστορικό χαμηλό ρεκόρ ανεργίας τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα.

Την αλήθεια για τα μεγάλα έργα τα οποία δεν είναι μακέτες αλλά εργοτάξια, τα οποία είναι ολοκληρωμένα έργα και αντιθέτως με όσα προσπαθούν κάποιοι να διακινήσουν, εμείς που γυρίζουμε όλη την Ελλάδα τα βλέπουμε και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτό.

Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά, υπάρχουν καταλληλότεροι από μένα αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί που θα το κάνουν αυτό στη συνέχεια.

Εγώ θέλω να μιλήσω για τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έκανε το αντίθετο. Αύξησε ή επέβαλε 27 φόρους, μπορεί να λέω και λίγους, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για όλους τους πολίτες.

Δεν προχώρησε κανένα μεγάλο έργο, δεν προχώρησε στην προσέλκυση καμίας μεγάλης επένδυσης. Και όταν ήρθε στην αντιπολίτευση μαζί με το σύνολο των υπόλοιπων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ήταν απέναντι σε όλες τις εθνικές μάχες και πετροβολούσε.

Και δεν πετροβολούσε μόνο σε ότι είχε να κάνει με την οικονομία, με την ανάπτυξη, με τα μεγάλα έργα, πετροβολούσε και σε ζητήματα ζωής και υγείας όλων των πολιτών.

Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό, φίλες και φίλοι, και θα είμαστε εδώ όλες οι Νεοδημοκράτισσες και όλοι οι Νεοδημοκράτες να το θυμίζουμε.

Να το θυμίζουμε γιατί δεν πρέπει να το ζήσει ξανά αυτό ο τόπος μας και τα παιδιά μας.

Βέβαια ο αντίπαλός μας δεν είναι η αντιπολίτευση. Αλίμονο μας αν είχαμε θέσει τον πήχη τόσο χαμηλά. Ο μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Και αυτά ενωμένοι θα τα αντιμετωπίσουμε.

Επιτρέψτε μου να μιλήσω προς το τέλος της τοποθέτησής μου μιας και είναι μια εκ των θεματικών του σημερινού προσυνεδρίου, για τη μεγαλύτερη επένδυση προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτή είναι η επένδυση στη νέα γενιά.

Πριν από κάποιους μήνες στην ίδια αίθουσα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εδώ στο Βελλίδειο, έκανε μια ομιλία απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους.

Και φαίνεται ότι όλα όσα είπε τότε, όλα όσα είχε κάνει μέχρι τότε συνεχίζει και τα εφαρμόζει κατά γράμμα παρά τις πολλές προκλήσεις.

Και αυτή είναι και η ουσία της πολιτικής του ίδιου του Πρωθυπουργού και του συνόλου της Κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήνουμε στην άκρη το όποιο πολιτικό κόστος, τις εύκολες αποφάσεις με το βλέμμα στραμμένο μόνο στη νέα γενιά, σε όλους τους πολίτες, αλλά και στις γενιές που έρχονται. Αυτό λέγεται αληθινή πρόοδος φίλες και φίλοι. Όλα όσα προανέφερα, αλλά κυρίως αυτό.

Φίλες και φίλοι, άπαντες αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Πολλές και ταυτόχρονες κρίσεις έρχονται και βρίσκουν και τη χώρα μας η μία μετά την άλλη. Όμως είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, για τρεις λόγους.

Πρώτον γιατί είμαστε ενωμένοι, ενωμένοι όσο ποτέ. Δεύτερον γιατί έχουμε σχέδιο, το οποίο το εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να το εφαρμόζουμε. Και τρίτον γιατί έχουμε αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται και το αναγνωρίζουν οι πολίτες.

Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι μάθαμε να πορευόμαστε, έτσι θα συνεχίσουμε. Περήφανα, δίπλα στον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με όλα μας τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα, μέχρι την επόμενη πολύ μεγάλη νίκη.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Αθήνα, 2 Απριλίου 2022
Ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου στο Προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Αντιπρόεδρε, κ. Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, κ. πρώην Γενικέ Διευθυντά, κυρίες και κύριοι Γραμματείς του κόμματος, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, κύριε εκπρόσωπε και συντονιστή του σημερινού προσυνεδρίου, κυρία Εκπρόσωπε Τύπου των περιφερειακών μέσων, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο σημερινό προσυνέδριο και αν σας ευχαριστήσω για τη μαζική αυτή συμμετοχή.

Συζητούσαμε στο πάνελ μόλις ήρθε ο Πρόεδρος ότι έχουμε περισσότερο κόσμο στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, από ότι θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κανονικό του συνέδριο, αυτό είναι βέβαιο. Όταν προγραμματίζαμε αυτό το προσυνέδριο είχαμε την ελπίδα ότι θα διεξαχθεί πραγματικά σε συνθήκες κανονικότητας, μετά από μία δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Σήμερα η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό αναθεωρούνται.

Έχουμε μπροστά μας μία αναπόφευκτη πίεση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη και φυσικά άνοδο των επιτοκίων. Έχουμε νέα δεδομένα στην ενέργεια, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει τη μείωση της εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Έχουμε πρωτοφανείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, που εκτινάσσουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών.

Μέσα σε αυτό το τοπίο καλούμαστε να κινηθούμε και να επιλέξουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην επόμενη καλή μέρα. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα παραμένει ευάλωτη στις αναταράξεις του διεθνούς περιβάλλοντος κι αυτό γιατί υστερούμε ακόμα στους όρους παραγωγής, γιατί επιβαρυνόμαστε από ένα υψηλό δημόσιο χρέος.

Αναμφισβήτητη αλήθεια είναι όμως ότι η χώρα έχει αλλάξει πια πρόσωπο. Με την αλλαγή να ξεκινά ότι η αλλαγή στην Ηγεσία του τόπου έγινε με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές και είχαμε Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του κόμματός μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το 2019 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχτισε ένα νέο προφίλ. Είχαμε απόλυτη αξιοπιστία στις αγορές καταφέρνοντας να πάρουμε επιτόκια ιστορικά χαμηλά. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους, καταβάλλουν λιγότερες χρηματοδοτικές εισφορές, είχαμε αύξηση του μηνιαίου μισθού, είχαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος με νέο αναπτυξιακό νόμο, με νέο ΕΣΠΑ, με απομάκρυνση γραφειοκρατικών και διαφόρων χωροταξικών και άλλων εμποδίων.

Είχαμε θεαματική αύξηση στις άμεσες ξένες επενδύσεις. Είχαμε σημαντική μείωση της ανεργίας. Είχαμε ένα άλμα στη ψηφιοποίηση που βελτίωσε τη ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Η χώρα κατάφερε με αποτελεσματικότητα και προετοιμασία να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στην ιστορία της μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όλα αυτά τα βήματα οφείλονται στη συνετή και αποφασιστική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα δημιουργούν τις προϋποθέσεις όχι μόνο για ταχύτερη ανάκαμψη, αλλά και για μια νέα πορεία ανάπτυξης και ευημερίας.

Αυτήν την πορεία έχουμε χρέος να την διασφαλίσουμε με συνέπεια και με ξεκάθαρο όραμα. Το όραμα μιας οικονομίας που παράγει, που καινοτομεί και εξάγει.

Το όραμα μιας χώρας που στηρίζει και στηρίζεται στις δημιουργικές της δυνάμεις. Στις επιχειρήσεις της, στο ταλέντο και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού.

Μιας χώρας που δημιουργεί θέσεις εργασίας, ευκαιρίες και καλύτερα εισοδήματα για όλους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ το όραμα αυτό πρέπει να μας εμπνεύσει.

Να παραμείνει σταθερή μας πυξίδα σε μία περίοδο που τείνει να κυριαρχήσει η αβεβαιότητα, η οξύτητα και ο λαϊκισμός. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την ενέργεια.

Θα πρέπει να επιδιώξουμε την ένταξη της χώρας σε νέα ασφαλέστερα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας. Θα πρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους για την πράσινη ενέργεια και το υγροποιημένο φυσικό αέριο. Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων.

Με μέτρα δίκαια και στοχευμένα, που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο ποτέ ξανά τη δημοσιονομική ισορροπία. Διότι σε μία περίοδο που επικρατεί διεθνής αναστάτωση, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να δίνει το σωστό μήνυμα. Αυτό της δημοσιονομικής υπευθυνότητας.

Πρέπει να περιορίσουμε το έλλειμα, πρέπει να πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε βιώσιμο κόστος δανεισμού τόσο για τις επιχειρήσεις, τόσο για το δημόσιο, όσο και για τους πολίτες.
Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε θετικές παρεμβάσεις με στόχο την περαιτέρω σταδιακή μείωση της φορολογίας και για τις επιχειρήσεις και για τα μεσαία εισοδήματα.

Πρέπει να επιδιώξουμε μεταξύ άλλων την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Τη μείωση και στη συνέχεια την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Την περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων. Την απλούστευση των φόρων στην ακίνητη περιουσία. Την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στη φορολογική διοίκηση, τη συνέχιση των θετικών παρεμβάσεων και τον εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας και τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε νέες επενδύσεις, για να έχουμε νέες καλύτερες και βιώσιμες θέσεις εργασίας πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την απασχόληση όχι με επιδοτούμενα προγράμματα αλλά με στοχευμένα προγράμματα που θα αναβαθμίζουν τις δεξιότητες των πολιτών με καλύτερη διασύνδεση της προσφοράς και ζήτησης εργασίας πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς καθυστέρηση τις μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς ανάπτυξης αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών.
Τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην παιδεία, στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης, στο ασφαλιστικό μας σύστημα, στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κοινοτικούς και εθνικούς πόρους αλλά και το μοντέλο των ΣΔΙΤ για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, εδώ και 3 σχεδόν χρόνια αντιμετωπίζουμε διαδοχικές καταιγίδες. Παρά τις αντιξοότητες όμως η Ελλάδα έχει καταφέρει και βαδίζει επιτέλους μπροστά. Και αυτό το αναγνωρίζουν πρώτα από όλα οι πολίτες.

Έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας και στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς. Έχουμε καταφέρει μέσα σε συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Σήμερα ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε και να διασφαλίσουμε όλα όσα πετύχαμε κλείνοντας οριστικά την πόρτα στο λαϊκισμό, στην παροχολογία και στην ανεύθυνη πλειοδοσία υποσχέσεων.

Συνεχίζοντας με προσήλωση και τόλμη τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και που υλοποιούνται με συνέπεια και υπευθυνότητα χάρις στον Πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήρθε η ώρα, ήρθε η ώρα να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ήρθε η ώρα για μία ανάπτυξη που συμπεριλαμβάνει και ωφελεί όλους τους πολίτες. Ήρθε η ώρα για μία χώρα που τους επιτρέπει στους πολίτες να δημιουργούν, να προοδεύουν και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.

Ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσουμε για άλλη μία φορά ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η παράταξη της ευθύνης, παραμένει η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών.

Σας ευχαριστώ πολύ.


The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022