"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Οριοθέτηση περιοχών για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών..--ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:ενημέρωση..-ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Απρίλιος 2024..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις: Μάρτιος 2024..-REUTERS:Greece conducts quake drill on tourist island of Crete..-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:ενημέρωση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας,Κοινή Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου..-κ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΑΒΛΑΡΙΔΟΥ-ΜΠΑΚΑΛΗ Θερμές Πασχαλινές Ευχές..-ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ":ενημέρωση και 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές..- ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ.:ενημέρωση..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΠΡΟΚΟΠΗ,ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ..-ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES:"Athens Turns Orange Under a Saharan Dust Cloud'..-aljazeera:Athens turns orange under North Africa’s Sahara dust clouds..-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2024..-CDC update..-H κατάρα του Τουταγχαμών, γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του: Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία..-"ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ":Αγροτική Ενημέρωση..- Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023..-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..-Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου ..



Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΑΕ, με θέμα «Πολιτική και Κορωνοϊός» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ηγεσία, Πολιτική και Κορωνοϊός: Η πρώτη αντίδραση σε οκτώ χώρες» των Αθ. Παπαϊωάννου και Β. Γεωργοπούλου (17.12.2020)



Χαίρομαι πολύ, που μετέχω κι εγώ σ’ αυτή την πλούσια συζήτηση, έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα, έχουν προηγηθεί πάρα πολύ αξιόλογοι ομιλητές. Θέλω να συγχαρώ κι εγώ τον Θανάση Παπαϊωάννου και την Βαρβάρα Γεωργοπούλου για την έξυπνη ιδέα τους και για την γρήγορη και άψογη εκτέλεση της ιδέας αυτής, να μας προσφέρουν ένα παρόμοιο βιβλίο για ένα τόσο κρίσιμο και προκλητικό θέμα. Να συγχαρώ τις εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ, που ανέλαβαν το βάρος και προωθούν την έκδοση αυτή.

Βέβαια το βιβλίο, όπως κάθε βιβλίο, παγώνει το χρόνο, κάθε έντυπο παγώνει το χρόνο, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν. Τώρα ασχολούμαστε με την πρώτη αντίδραση σε οχτώ χώρες, ενώ το ζητούμενο είναι η δεύτερη αντίδραση, η τρίτη αντίδραση, η τελική αντίδραση και χαίρομαι γιατί ο Τάσος Τέλλογλου παρακολούθησε την εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, την οποία κι εγώ την παρακολούθησα ως ακροατής της. Προφανώς ο κύριος Σύψας έχει αντιληφθεί τι ειπώθηκε, λόγω της ειδικότητός του, γιατί ειπώθηκε κατά τη γνώμη μου κάτι συγκλονιστικό.

Μετείχε στη συζήτηση ο εντατικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο κύριος Γεωργόπουλος, ο οποίος εξήγησε επί τη βάσει στατιστικών διεθνών, ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ εξαρτάται πρωτίστως από τον αριθμό ασθενών ανά εντατικολόγο και από τον αριθμό ημερήσιων νέων εισαγωγών ανά εντατικολόγο. Το αποτέλεσμα είναι, στην Νέα Υόρκη στην πρώτη φάση να έχουμε θνητότητα 81 %, στη Λομβαρδία να έχουμε θνητότητα 60 %. Αυτά είναι δύο από τα καλύτερα παγκοσμίως συστήματα συμπτωματικώς. Η Λομβαρδία, η οποία ήταν στο μάτι του κυκλώνα, είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο περιφερειακό σύστημα εντατικής θεραπείας. Η Κρήτη τώρα, ακριβώς επειδή έχει λίγα κρούσματα, έχει μικρό αριθμό νοσηλευομένων στις ΜΕΘ σε σχέση με τους εντατικολόγους, έχει μόνο 4,5 % απώλειες ζωών, ενώ βέβαια σε άλλα νοσοκομεία ακριβώς επειδή οι εντατικολόγοι είναι λίγοι σε σχέση με τον αριθμό των νοσηλευομένων και ιδίως των διασωληνομένων και επειδή οι ρυθμοί της εφημερίας είναι τέτοιοι, έχουμε φτάσει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα απωλειών ανθρώπινης ζωής από τη φάση της εισαγωγής στη ΜΕΘ και μετά. Γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε και νομίζω το έχει πει ο κύριος Σύψας πάρα πολλές φορές και με γλαφυρό τρόπο, το ζήτημα είναι να μην μπεις στη μονάδα, αν μπεις στη μονάδα τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πολύ δύσκολα, ιδίως δε αν διασωληνωθείς. Αλλά δε θέλω να υποκαταστήσω τους ειδικούς, δε θα μιλήσω ούτε καν για τη νομική πτυχή του θέματος, τα έχουμε πει αυτά κατ’ επανάληψη.

Είναι προκλητικό το βιβλίο, γιατί ασχολείται με ένα ζήτημα, με το οποίο ασχολούνται όλες οι χώρες του κόσμου, γιατί η απειλή είναι παγκόσμια και συμμετρική. Το γεγονός εξελίσσεται υπό τους αυτούς περίπου όρους ταυτοχρόνως σε όλο τον κόσμο. Άρα, όλοι έχουν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αόρατο ιό και συγκρίνουμε κυρίως δημοκρατικά δυτικότροπα πολιτεύματα με αυταρχικά πολιτεύματα, αυταρχικά πολιτικά συστήματα, τα οποία στο όνομα της αυταρχικότητάς τους διεκδικούν αποτελεσματικότητα.

Εδώ το ζήτημα δεν είναι να συγκρίνουμε μεταξύ των δυτικών χωρών, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας και την Τουρκία, που είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα, αλλά πρέπει να συγκρίνουμε κυρίως με την Κίνα, με τη Ρωσία, με τη Βόρεια Κορέα ή με χώρες Ασιατικές, όπως είναι για παράδειγμα η Σιγκαπούρη ή η Νότια Κορέα, που είναι θεσμικά δυτικότροπες αλλά έχουν τελείως διαφορετική προδιάθεση. Αλλά πάντως στο υπόστρωμα βρίσκεται η σύγκριση και η σύγκρουση ανάμεσα στη δημοκρατική διαχείριση της πανδημίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την κατάσταση εξαίρεσης, τους ανεκτούς περιορισμούς στα θεμελιώδη δικαιώματα, την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το δικαίωμα να ζητήσεις απόκλιση από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, τις ρυθμίσεις των εθνικών Συνταγμάτων για τις καταστάσεις ανάγκης, καταστάσεις εξαίρεσης ή τις καταστάσεις πολιορκίας, και την μη δημοκρατική διαχείριση. Είμαστε σε άλλη ατμόσφαιρα, σε άλλο σύμπαν, όταν στο παιχνίδι μπαίνουν χώρες όπως η Κίνα, ή χώρες όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, για να είμαστε γεωγραφικά πιο κοντά.

Όταν ερχόμαστε τώρα στο πεδίο το περιφερειακό, το Ευρωπαϊκό, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μεγάλο γεγονός είναι η ανάδειξη του κράτους, του εθνικού κράτους ως ultimum refugium. Το κράτος ασκεί την αρμοδιότητα, το κράτος έχει την ευθύνη, το κράτος αναλαμβάνει το κόστος. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουμε ότι γίνεται επικουρικός ξαφνικά, γίνεται πάρα πολύ μετρημένος, πάρα πολύ συγκεκριμένος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται με τα εμβόλια, αλλά το κάθε κράτος μπορεί να κάνει τις δικές του πρόσθετες συμβάσεις απόκτησης εμβολίων, δεν υπάρχει μια κοινή πολιτική υγείας. Βεβαίως, η οικονομική διάσταση της πανδημίας απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τον λόγο της αρμοδιότητάς της, με το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ποσοτική χαλάρωση. Αυτή είναι όμως διαχείριση της οικονομίας, δεν είναι διαχείριση των πολιτικών υγείας, δεν είναι διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, της κρίσης δηλαδή ζωής ή θανάτου. Σ’ αυτό το πεδίο αναδεικνύεται ξανά το κράτος και η «υγειονομική κυριαρχία» του κράτους με τα καλά της και τα πολλά κακά της, γιατί είναι εξαιρετικά κοστοβόρα αυτή η κυριαρχία, είναι μία παράμετρος, που, είτε τη διεκδικεί, είτε δε τη διεκδικεί, την έχει. Και άρα υπό την έννοια αυτή και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ περιορισμένος και συμπληρωματικός, παρότι μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα για το πώς λειτούργησε ο χώρος Sengen, για το πώς λειτουργεί η αλληλεγγύη και ούτω καθεξής.

Από εκει και πέρα πιστεύω, ότι το πρώτο βασικό δίλημμα ήταν εάν θα αναγνωρίσουμε το μέγεθος του προβλήματος. Υπήρχαν πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες προσπάθησαν συνειδητά, να υποβαθμίσουν το μέγεθος του προβλήματος. Το έκανε ο Τζόνσον, το έκανε ο Τράμπ. Κάθε ένας που υποβάθμισε το μέγεθος του προβλήματος, παρασυρόμενος και από επιστημονικές φωνές που συνέβαλαν διεθνώς στο να υποτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος, νομίζω ότι ατύχησε. Όποιος υποτίμησε το μέγεθος του προβλήματος, ηττήθηκε πολιτικά και κυρίως ηττήθηκε κοινωνικά, διαχειριστικά και καταβάλει τεράστιο κόστος. Άρα η ορθή διάσταση του προβλήματος, η αντίληψη περί του προβλήματος και η αντίδραση, ήταν ένας βασικός συντελεστής επιτυχίας.

Το δεύτερο ερώτημα ήταν, το ανύπαρκτο κατά τη γνώμη μου ερώτημα, - το οποίο δυστυχώς όμως δεν έχει ακυρωθεί, δεν έχει καταργηθεί-, τι θα απαντήσουμε στο δίλημμα «υγεία ή οικονομία». Αυτό αποτελεί ακόμη θέμα. Ακόμη τώρα, και ντρέπομαι πραγματικά γι’ αυτό, γίνεται συζήτηση για το πώς θα γίνει το ρεβεγιόν στην Ελλάδα ή για το πώς θα έχουμε υπηρεσίες προσωπικού καλλωπισμού, όταν έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Εκατό νεκροί την ημέρα είναι για τα Αμερικανικά πληθυσμιακά δεδομένα 3200 νεκροί την ημέρα. Ο αριθμός των νεκρών είναι ίδιος, 85 νεκροί χθες στην Ελλάδα είναι για τα Αμερικανικά πληθυσμιακά δεδομένα 2720, ακριβώς 2720 νεκρούς είχαν χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να έχουμε μία αίσθηση του μεγέθους του προβλήματος.

Άρα, όποιες κυβερνήσεις φλερτάρουν ακόμα με το ανύπαρκτο δίλημμα, «υγεία ή οικονομία», τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. Χάνουν κρίσιμο χρόνο, μία βδομάδα στη λήψη μέτρων είναι τραγικά πολύς χρόνος. Στις 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υπήρχε καμπύλη διασποράς, ρυθμός διασποράς Rt, που ήταν ήδη ανησυχητικός, εξόχως ανησυχητικός, τα μέτρα ελήφθησαν δέκα μέρες αργότερα, ίδια μέτρα με την Αττική. Διαμαρτυρήθηκα τότε, δεν ήταν δυνατόν να συμβαίνει αυτό, όταν τα κρούσματα ήταν οκταπλάσια, με βάση την αναλογία των πληθυσμών μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών και περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Άρα, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, να σταματήσει αυτή η ενοχική αντίληψη, ότι μήπως πρέπει να βιαστούμε να αποκαταστήσουμε την οικονομική λειτουργία.

Η οικονομική λειτουργία θα αποκατασταθεί, όταν διασφαλιστεί η υγεία του πληθυσμού. Δεν υπάρχει δίλημμα, αυτό νομίζω συνδέεται και με ένα άλλο ζήτημα, το οποίο είναι κοινός παρονομαστής μεταξύ πρώτης, δεύτερης και τρίτης φάσης, το άγχος για την πρόωρη επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό το άγχος το είχαμε εμείς πάντα, από την εποχή των μνημονίων να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και την επιστροφή στην κανονικότητα. Το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά στο περιβόητο τέλος του τρίτου μνημονίου, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά κι όταν πήγαμε απ’ το δεύτερο στο τρίτο. Τώρα το άγχος αυτό για τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, την οποία κανονικότητα δεν την ξέρουμε ακόμα ποια είναι, δημιουργεί μία αμφιθυμία, μία αμφιταλάντευση. Και η αμφιθυμία και η αμφιταλάντευση, οδηγεί σε ανεπαρκή εφαρμογή των μέτρων και οδηγεί σε παράταση των μέτρων και σε παράταση της αβεβαιότητας.

Γιατί και με το εμβόλιο τι θα γίνει; Πρέπει να περιμένουμε, να δούμε την αποτελεσματικότητά του, να δούμε το ποσοστό των εμβολιασμών, να δούμε τι επίπεδα ανοσίας θα έχει η κοινωνία, το κοινωνικό σύνολο, η λεγόμενη αγέλη, η οποία είναι βεβαίως ευφυής αγέλη και συμπεριφορικά δυναμική και ανεξέλεγκτη, από ένα σημείο και μετά. Το λέω αυτό, διότι εμείς δεν έχουμε μία ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική ούτε καν ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είπαμε λοιπόν εθελοντικός ο εμβολιασμός, πάρα πολύ ωραία. Όμως μετά θα είναι ανεκτά τα μέτρα, που θα διαχωρίζουν τους εμβολιασθέντες απ’ τους μη εμβολιασθέντες, όταν κάποιος δε θα μπορεί να ταξιδέψει με το τρένο ή με το αεροπλάνο; Θα μπορεί όμως να μπαίνει στο μετρό, θα μπορεί να μπαίνει στα λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας; Διότι εκεί είναι το θέμα. Θα μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία όλα μαζί, εμβολιασμένων οικογενειών και μη; Τεράστια θέματα, τα οποία δε ξέρω πότε θα λυθούν. Δε θα βγουν οι μάσκες τόσο εύκολα, δε θα αποκατασταθεί αυτό το δικαίωμα του συναναστρέφεσθαι, που είναι εξίσου σημαντικό με το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και το δικαίωμα του εκφράζεσθαι πολιτικά. Άρα λοιπόν τα προβλήματά μας είναι προβλήματα, τα οποία θα μας απασχολήσουν για αρκετό καιρό ακόμη.

Και νομίζω ότι υπάρχει ένα τρίτο πολύ σημαντικό ερώτημα: κρατική ευθύνη ή ατομική ευθύνη και πώς σχετίζονται οι δύο τύπου ευθυνών; Προφανώς χρειάζεται ατομική ευθύνη, υψίστη ατομική ευθύνη και αίσθηση κοινωνικής αλληλεγγύης, ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό επιτάσσεται και από το άρθρο 25 του Συντάγματος, αλλά τι κοινωνική ευθύνη έχω εγώ, που είμαι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, δικηγόρος, και κάνω τηλεργασία από το σπίτι μου και τι κοινωνική ευθύνη έχει ένας, ο οποίος ζει με τα παιδιά του σε 50 τετραγωνικά; Τι κοινωνική ευθύνη έχει κάποιος, ο οποίος δουλεύει στον πολυτελή και ασφαλή χώρο του και κάποιος ο οποίος δουλεύει σε ένα εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος, στη βιομηχανία κρέατος, που είναι η εστία όλων των κακών. Άρα, υπάρχουν διαβαθμίσεις ατομικής ευθύνης, υπό την έννοια ότι όλα τα κενά, πρέπει να τα ρυθμίσει το κράτος και να τα καλύψει, διότι δεν ενώνονται πάντα οι ατομικές ευθύνες. Το κοινωνικό συμβόλαιο έναντι της υγειονομικής κρίσης πρέπει να το διασφαλίσει ο θεσμός των θεσμών, ο οποίος αίρει τις αντινομίες και τις συγκρούσεις μιας κοινωνίας, η οποία έχει αυτά τα προβλήματα.

Και αυτό βεβαίως αφορά εν τέλει τη σχέση μεταξύ επιστήμης και πολιτικής, τη σχέση ανάμεσα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και συναφών ειδικών, στην οποία μετέχει και ο κύριος Σύψας - και να μείνει εκεί μη τυχόν και φύγει - και της πολιτικής εξουσίας. Εμένα δε μου αρέσει η «αιμομιξία», θέλω καθαρές σχέσεις. Θέλω να ξέρω καθαρά ποια είναι η επιστημονική γνώμη, η επιστημονική σύσταση, θέλω να έχω τις πληροφορίες όλες, την εικόνα της επιδημιολογικής επιτήρησης, να υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση σε όλη τη χώρα, να ξέρω πόσα είναι τα δείγματα, πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει, με ποιον κανόνα, διότι το τι ποσοστό θετικότητος έχεις, εξαρτάται απ’ το πώς συγκροτείς το δείγμα. Αν πάνε και κάνουν το τεστ όσοι έχουν υποψία ότι είναι ασθενείς, δεν έχεις ένα δείγμα, το οποίο είναι με μεθόδους random, συγκροτημένο. Είναι τελείως διαφορετική στατιστικά η προσέγγιση. Πρέπει να ελέγχουμε βασικούς δείκτες. Ο ασφαλέστερος δυστυχώς είναι ο τραγικότερος: θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Και βέβαια πρέπει να ξέρουμε μετά, η πολιτική εξουσία, πού αποκλίνει από την επιστημονική πρόταση και εισήγηση για άλλους λόγους. Γιατί θέλει να διασφαλίσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την ασφάλεια της χώρας, τα στοιχειώδη της λειτουργία της οικονομίας. Μάλιστα, να το πει, να ξέρουμε όμως τι γίνεται. Διότι, όταν όλα εμφανίζονται με έναν τρόπο, ο οποίος είναι, ας το πούμε έτσι, κάπως αμφίβολος τι είναι επιστημονικό, τι είναι πολιτικό, χάνουμε λίγο και το αίσθημα της ευθύνης ο καθένας.

Θα θεωρούσα σημείο τομής, τη στιγμή εκείνη που ο κύριος Τσιόδρας δήλωσε απρόθυμος να συνεχίσει την καθημερινή ενημέρωση ή να επανέλθει σε αυτή. Και αποδίδω αυτή την τομή στην αδυναμία, να οριοθετηθούν οι ρόλοι, οι θεσμικοί ρόλοι, γιατί μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρά πράγματα.

Ακούω το επιχείρημα με σεβασμό, γιατί είναι σοβαρό επιχείρημα, ότι τα έχουμε πάει καλύτερα, ότι δείτε, έντεκα εκατομμύρια είμαστε, πόσο καλύτερα είμαστε από το Βέλγιο, πόσο καλύτερα είμαστε από τη Σουηδία, πόσο καλύτερα είμαστε από άλλες συγκρίσιμες πληθυσμιακά χώρες. Απολύτως σεβαστό. Είμαστε πάρα πολύ καλά σε σχέση με πάρα πολλούς. Όμως ο καθένας στην χώρα του, για την κοινωνία του, για το περιβάλλον του, για την οικογένειά του και για τον εαυτό του, θέλει το καλύτερο. Και εν πάση περιπτώσει, αφού τα καταφέραμε και αφού κάναμε ένα εξαιρετικό brand name την άνοιξη και μπήκαμε στον Ιούνιο ως χώρα υποδειγματική, εμβληματική της καλής διαχείρισης του πρώτου κύματος, γιατί αυτό να μη το συνεχίσουμε στο δεύτερο κύμα, στο τρίτο ενδεχομένως, στην οργάνωση του εμβολιασμού, σε όλα όσα μας επιτρέπουν να χαιρόμαστε και για τους εξαιρετικούς απόδημους Έλληνες που έχουμε, οι οποίοι είναι παντού, είναι στην πρωτοπορία, είναι σε όλα τα εμβόλια, στα αντισώματα, παντού. Είναι εντυπωσιακό το ελληνικό στοιχείο, το οποίο αναδεικνύεται στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και στην παγκόσμια αγορά, στην παγκόσμια κοινωνία, με αφορμή την πανδημία.

Άρα, νομίζω λοιπόν, επειδή όλοι επηρεαζόμαστε, επειδή η επίδραση της κρίσης δεν είναι πολιτική, οικονομική, κοινωνιολογική, είναι ανθρωπολογική, επηρεάζει τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, αυτό να το αντιμετωπίσουμε με την ειλικρίνεια και την σοβαρότητα, που απαιτείται, χωρίς στερεότυπα, χωρίς μικροκομματισμούς, χωρίς να προσπαθεί κάποιος να αντλήσει κέρδη, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση. Εδώ χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση, η οποία είναι στιβαρή και αγαπητική ταυτοχρόνως, διότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους, προκειμένου να κάνουμε το καλύτερο.-



https://evenizelos.gr/speeches/conferences-events/439-conferencespeech2020/6350-omilia-evaggelou-venizelou-stin-ekdilosi-me-thema-politiki-kai-koronoios.html

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022