"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΓΣΕΕ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εισαγωγική τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου..-QUORA:Which vitamin is good for mind health?..-GAIN reports..-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ:"ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"..-Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:Αναθεώρηση των «οδηγιών για το πρωινό» από το Συμβούλιο:....-U.S. Department of State Weekly Digest Bulletin (part 2)..-U.S. Department of State,update (part 1)..-Council of the EU..-Prime Minister, Justin Trudeau,....-KREMLIN's newest..-ΝΟRWAY's news..-ΑΑΔΕ:Με όπλο την τεχνολογία αναζητά ένα δις επτακόσια εκ.€ στην φοροδιαφυγηή του 2024..-..και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κατά του ΝΕΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ "περί bonus m2 και ύψους"..-ΑΑΔΕ:Συνέντευξις Διοικητού κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ(video)..-EUROPEAN UNION:data.europa.eu..-Οριοθέτηση περιοχών για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών..--ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:ενημέρωση..-ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Απρίλιος 2024..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις: Μάρτιος 2024..-REUTERS:Greece conducts quake drill on tourist island of Crete..-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:ενημέρωση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας,Κοινή Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου..-κ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΑΒΛΑΡΙΔΟΥ-ΜΠΑΚΑΛΗ Θερμές Πασχαλινές Ευχές..-ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ":ενημέρωση και 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές..- ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ.:ενημέρωση..-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΠΡΟΚΟΠΗ,ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ..-ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES:"Athens Turns Orange Under a Saharan Dust Cloud'..-aljazeera:Athens turns orange under North Africa’s Sahara dust clouds..-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2024..-CDC update..-H κατάρα του Τουταγχαμών, γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του: Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία..-"ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ":Αγροτική Ενημέρωση..- Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023..-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ,Π.Ε. Ν.Δ. δελτία τύπου



Αθήνα, 27-02-2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λ. Αυγενάκης: «Για τη ΝΔ, η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αποτελεί τη ναυαρχίδα της προληπτικής ιατρικής»

«Η πολυδάπανη, παντελώς πρόχειρη και αποσπασματική απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας, προκαλεί υγειονομικό χάος στη χώρα και σκορπίζει ανασφάλεια και σύγχυση σε ασφαλισμένους, ασθενείς και επαγγελματίες της ΠΦΥ»,δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκηςαπό τηΒιάννο του ν. Ηρακλείου,στην εκδήλωση «Υγεία: με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια»στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Βασικά σημεία της ομιλίας του Γραμματέα της ΝΔ:

·         Η πολυδιαφημιζόμενη από το Υπουργείο Υγείας μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τα αποτελέσματά της είναι το λιγότερο, απογοητευτικά και έχει μετατραπεί σε ωμή κοροϊδία για τους πολίτες. 

·         Στη ΝΔ δουλεύουμε για τη δημιουργία ενός συστήματος που θα παρέχει σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, με ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών. Ένα οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους πολίτες.

·         Πολιτική μας προτεραιότητα η υλοποίηση του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού, τον οποίο θα επιλέγει ελεύθερα ο κάθε πολίτης και ο οποίος θα βοηθάει αποφασιστικά στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την παραπομπή σε εξειδικευμένους γιατρούς.

·         Οι ΤΟΜΥ θα πρέπει να ενισχυθούν δίπλα στον Οικογενειακό Γιατρό, τον οδηγό δηλαδή του πολίτη στα βήματα του Συστήματος Υγείας. Και που, πλέον, θα είναι στην επιλογή του: Είτε με γιατρούς  κρατικών δομών, είτε με ιδιώτες γιατρούς.

·         Ο ν. Ηρακλείου αντιμετωπίζει σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρων, ιδιαίτερα εμφανείς στο ΚΥ Βιάννου και στα ΚΥ Αρκαλοχωρίου και ΚαστελίουΠεδιάδος. Το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί για να λειτουργούν τα ασθενοφόρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού συχνά να ζητείται βοήθεια από το ΕΚΑΒμε πολλαπλές συνέπειες ως προς το χρόνο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών, δημιουργία αναστάτωσης και επιπλέον φόρτος εργασίας στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ.

·         Κάθε Έλληνας θα πρέπει να έχει το ηλεκτρονικό, ατομικό του ιστορικό με απόλυτα  προστατευμένα τα προσωπικά του δεδομένα.   

·         Δίνουμεπροτεραιότητα στις προσλήψειςνοσηλευτών και όχι διοικητικών υπαλλήλων. Η ΝΔ δεσμεύεται για την ενίσχυση  του νοσηλευτικού προσωπικού άμεσα με 2.000 προσλήψεις.

·         Η ΝΔ δεσμεύεται:
-          κανένα νησί και καμία απομακρυσμένη περιοχή να μην μείνει χωρίς γιατρό. Το χρωστάμε, ειδικά στα μικρά μας νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές και τους συμπολίτες μας που επιμένουν κόντρα στις δυσκολίες να κατοικούν σε αυτά.
-          κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.
-          ραντεβού µε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
-          εφαρμογή αντικαπνιστικού Νόμου.
-          καταπολέμηση παιδικής/εφηβικής παχυσαρκίας.
-          θέσπιση προσωπικού βοηθού για ανοϊκούς ασθενείς.
-          δημιουργία 13 Υγειονομικών Περιφερειών Υγείας µε μεγαλύτερη αυτονομία και σε βάθος χρόνου σε συνεννόηση µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

·         Προωθούμε χωρίς προκαταλήψεις την τολμηρή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα -ιδίως στον τομέα των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς -το τονίζω αυτό- να επιβαρύνουμε τον πολίτη. Ώστε για την υγεία των Ελλήνων να συνυπάρξουν γόνιμα το κύρος του κράτους και η ευελιξία του ιδιώτη.











Αθήνα, 01-03-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυγενάκης, Αραμπατζήκαι Βουλευτές της ΝΔ προς τον ΥπουργόΑγροτικής Ανάπτυξης

«Τί μέλλει γενέσθαι με την αναγραφή του ΑΤΑΚ στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ;»


Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με την αναγραφή του ΑΤΑΚ στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕαναφέρονται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης–Βουλευτής Σερρών καΦωτεινή Αραμπατζήκαι Βουλευτές της ΝΔ με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Στο επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 15.3.2019 μέχρι 15.5.2019 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας θα κληθούν να προχωρήσουν στην υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης - ΕΑΕ.
Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία βελτίωση από πλευράς του Υπουργείου, σε ό,τι αφορά στο θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου), των αγροτοτεμαχίων, που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.
Θυμίζουμε ότι το 2018, μπροστά στα τεράστια προβλήματα, που είχαν δημιουργηθεί, ο πρώην Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου προχώρησε σε άτυπη παράταση της εν λόγω υποχρέωσης αναγραφής, για έναν χρόνο. Οι δε δηλώσεις ΟΣ∆Ε μπόρεσαν πέρυσι να ολοκληρωθούν µε την προϋπόθεση ότι, πριν από τις νέες δηλώσεις, δηλαδή αυτές του 2019, θα έχουν βρεθεί όλοι οι ΑΤΑΚ, όλων των αγροτεµαχίων και θα καταχωρηθούν στο σύστηµα. Σε αντίθετη μάλιστα περίπτωση, οι φετινές δηλώσεις καλλιέργειας δεν θα µπορέσουν να ολοκληρωθούν και συνεπώς δεν θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις.

Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντησή σας με εκπροσώπους των αγροτών, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, δηλώσατε χαρακτηριστικά «…και για τη φετινή χρονιά το ΑΤΑΚ θα ενέχει τη θέση πληροφοριακού στοιχείου και τα αγροτεμάχια θα δηλώνονται και θα υπάρχουν κανονικά στο ΟΣΔΕ, φτάνει να δηλώνεται κανονικά η ιδιοκτησία…» δήλωση, που σαφώς χρήζει διευκρινίσεων, αφού προκάλεσε τεράστια ανησυχία στον αγροτικό κόσμο.Δεδομένου ότι:
1)   Η ολοκλήρωση του κτηματολογίου δεν έχει προχωρήσει σε όλη την επικράτεια αφού βρίσκονται σε εκκρεμότητα 50 ακόμη περιοχές της χώρας, οι οποίες καλύπτουν πάνω από το 50% της ιδιοκτησίας, αφού μόλις τον Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησε η διαδικασία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι είναι κάτοχοι αγροτοτεμαχίων ή ενοικιάζουν αγροτεμάχια να μην έχουν τη δυνατότητα απόκτησης του ΑΤΑΚ αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Για τους δε δεύτερους ελλοχεύει ο κίνδυνος πέραν των δικαιωμάτων, που θα χάσουν, να επιβαρυνθούν και με το κόστος των ενοικίων.
2)   Η ανάρτηση των οριστικών δασικών χαρτών σε αρκετές περιοχές και η μερική κύρωση πολλών εξ αυτών, έχει θέσει υπό αμφισβήτηση όχι μόνο τη χρήση γης αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πολλές από τις υποθέσεις, που αφορούν στους δασικούς χάρτες βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς δεν έχουν ακόμη εξετασθεί από την αρμόδια Επιτροπή, που θα αποφασίσει ή όχι για τον αποχαρακτηρισμό τους, ενώ αρκετές από αυτές τις υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στην Επιτροπή εξαιτίας πρόδηλων σφαλμάτων, σφαλμάτων δηλαδή της δημόσιας διοίκησης. Την ίδια στιγμή πολλοί από τους ενιστάμενους παραμένουν απλήρωτοι από την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης το 2018.
3)   Στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οριστικά αλλά ούτε καν τα προσωρινά σχέδια βόσκησης. Πρόσφατα μάλιστα με το άρθρο 32 του Νομοσχεδίου «Δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχηµάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» τροποποιήσατε τις διατάξεις του δικού σας Ν. 4351/2015 και δώσατε εκ νέου διετή παράταση μέχρι τις 31/01/2021, στην ολοκλήρωση των οριστικών σχεδίων βόσκησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιλεξιμότητα των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων ενόψει της νέας ΚΑΠ.
4)   Αρκετοί κληρονόμοι αγροτικής γης δεν έχουν προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς, με αποτέλεσμα πολλά αγροτεμάχια να δηλώνονται από περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες με συνεπακόλουθο σε πολλές περιπτώσεις πχ. να υπάρχουν διπλοεγγραφές στο σύστημα της ΕΑΕ, γεγονός που συνεπάγεται τη μείωση της επιδότησης λόγω ποινών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
5)   Σε πολλές περιπτώσεις η υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης(ΕΑΕ) είναι πρακτικά αδύνατη. Πολλές καλλιέργειες, όπως αυτές του βαμβακιού, δηλώνονται ως μία ενιαία έκταση στην ΕΑΕ ενώ αποτελούνται από πολύ μικρότερες ιδιοκτησίες για κάθε μία από τις οποίες θα χρειαστεί ο ΑΤΑΚ. Φανταστείτε μια πλάκα βαμβάκι 150 στρεμμάτων, που αποτελείται από 50 αγροτεμάχια – ιδιοκτησίες της διανομής. Χρειάζεται να δηλωθούν στο σύστημα 50εγγραφές με στοιχεία ιδιοκτήτη και τον ΑΤΑΚ για μια και μόνο εγγραφή στην ΕΑΕ! Επίσης καλείται ο παραγωγός να γίνει δικηγόρος και τοπογράφος για να εντοπίσει αυτούς τους 50 ιδιοκτήτες αλλά και την ακριβή τους θέση σε μια περιοχή χωρίς κτηματολόγιο!
6)   Η Ενιαία Αίτησης Ενίσχυσης είναι η αίτηση, που υποβάλλεται κάθε χρόνο από τον παραγωγό για την καταβολή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή, που θα υποκαταστήσει το κτηματολόγιο ή αυτή, που θα συντελέσει στην ολοκλήρωσή του. Με την υποχρεωτική εγγραφή του ΑΤΑΚ μέσω της ΕΑΕ επιχειρείται να ταυτοποιηθεί κάθε έκταση γης σε όλη την Ελλάδα. Αυτό όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την ολοκλήρωση του κτηματολογίου εκτός εάν η Κυβέρνησή σας επιθυμεί τη μη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και την απώλεια μεγάλου ποσού χρημάτων για τους παραγωγούς της».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1.Τί μέλλει γενέσθαι φέτος με την αναγραφή του ΑΤΑΚ;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε και με ποιο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να διευθετηθούν τα παραπάνω προβλήματα ώστε να μην χάνονται πολύτιμες κοινοτικές επιδοτήσεις και να μην υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής προστίμων στους αγρότες;».


Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 28-02-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λ. Αυγενάκης από τον Πύργο Ηρακλείου:«Πρωτογενής Τομέας: Το οξυγόνο της κρητικής οικονομίας»


«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και θα στηριχθεί από τη ΝΔ, αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους και τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ- Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκηςστην εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέαπου διεξήχθηστον Πύργο Ηρακλείου,στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Βασικά σημεία της Ομιλίας:
·      «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- προθύμων όχι μόνο δεν στήριξε τους αγρότες αλλά τους έχει γονατίσει, καθώς αύξησε την προκαταβολή του φόρου από το 27,5% στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως και 120%, φορολόγησε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις, θέσπισε νέο, άδικο και αναποτελεσµατικό φόρο στο κρασί, τριπλασίασε σχεδόν το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, συνδέοντας τις ασφαλιστικές εισφορές µε το εισόδημά τους, κατήργησε τον ΟΓΑ και αύξησε το κόστος παραγωγής.

·      Το σχέδιο της ΝΔ οδηγεί τον πρωτογενή τομέα πέρα από την κουλτούρα επιδοτήσεων, σε μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας, σε μια κουλτούρα εξωστρέφειας. Ο παραγωγός της Κρήτης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας δημιουργικός επιχειρηματίας. Η αντίληψή μας στηρίζεται σε μια θεμελιακή αλλαγή: να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης.

·      Η γη της Κρήτης όταν την αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα μπορεί να μας προσφέρει πολλά περισσότερα από τις ευκαιριακές ενισχύσεις που τάζουν οι φωνές του λαϊκισμού και του παλαιοκομματισμού.Χωρίς αυτό, φυσικά, να σημαίνει πως δεν θα εξασφαλίσουμε τους πόρους που δικαιούται ο σκληρά εργαζόμενος Κρητικός παραγωγός.Ούτε ευρώ χαμένο για την Κρήτη!

·      Ειδικότερα, το σχέδιο μας περιλαμβάνει:
Ø Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από το 24%.
Ø Κατάργηση του φόρου στο κρασί.
Ø Ενθάρρυνση σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς.
Ø Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό και την εστίαση, τη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών φυτών, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων.
Ø Έμφαση στην ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων και στήριξη της βιωσιμότητας του κλάδου, η οποία διαθέτει στρατηγικό πλεονέκτημα στο γάλα, τη φέτα και το κρέας.
Ø Δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου κατά τα πρότυπα της Γαλλίας.
Ø Μείωση του κόστους παραγωγής μέσω: μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια, μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων, και των αγροτικών, από 29% σε 20%.
Ø Στόχος είναι να καταστούν οι αγρότες επιχειρηματίες, με αρωγό και όχι ουραγό το κράτος.
Ø Αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε κάθε περιοχή.
Ø Στήριξη των παραγωγών που επενδύουν σε καινοτόμα προϊόντα με υψηλή κερδοφορία.
Ø Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος στο 9% από το 22% που είναι σήμερα, για μισθωτούς, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

·      Για την καταπολέμηση του προβλήματος των ελληνοποιήσεων και κρητικοποιήσεων ξένων προϊόντων εις βάρος των τοπικών, δεσμευόμαστε για την εφαρμογή και τήρηση της ιχνηλασιμότητας από το χωράφι μέχρι το ράφι και το τραπέζι. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη διακίνηση γάλακτος βαλκανικών χωρών,στις πατάτες και τα λαχανικά Τουρκίας και Αιγύπτου,στο μέλι από τη Βουλγαρία,στο κρέας αμνοεριφίωνεισαγωγής και, βέβαια, στο αμφιβόλου ποιότητας λάδι από τη Β. Αφρική και αλλού που πωλούνται ως κρητικά.

·      Η Κρήτη μας, το νησί μας είναι ευλογημένος τόπος. Τα εξαιρετικά προϊόντα της κρητικής γης είναι παγκοσμίως γνωστά για την κορυφαία ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.Η κρητική διατροφή αποτελεί πρότυπο υγιεινής διατροφής και παράγων μακροζωίας.

·      Στόχος μας ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης να γίνει μαζί με τον τουρισμό ο στυλοβάτης μιας σύγχρονης οικονομίας που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας. Με την δημιουργία μιας υγιούς, βιώσιμης, δίκαιης και υποστηρικτικής προς την κοινωνία στρατηγικής για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα της Κρήτης. Η Κρήτη και τα κρητικά προϊόντα είναι ήδη brandname, το οποίο και πρέπει να ενισχύσουμε με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό μας».

Στο πλαίσιο της εισήγησής της η κα Θεανώ Βρέντζουπ. Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης επεσήμανε: «Για την Κρήτη η βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα συνεπάγεται την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ισορροπία. Για κάθε περιοχή απαιτείται ένα ιδιαίτερο σχέδιο το οποίο πρέπει να διαφοροποιείται και να προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα προβλήματα και ανάγκες της κάθε περιοχής χωριστά. (…)Υποσχόμαστε, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο με όραμα, στόχο, πρόγραμμα και στρατηγική συγκεκριμένη, για να  τα καταφέρουμε. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλό αυτού του τόπου».

Στην παρέμβαση του ο κ. Ανδρέας Στρατάκης, Πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Είναι κρίμα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα υψηλής παραγωγής λαδιού, να έχουμε φτάσει στο σημείο να μην παράγουμε.  Η Κρήτη μπορεί να παράγει, μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργήσει ισχυρούς συνεταιρισμούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία ελπίδα που βλέπω για την χώρα μας».

Αθήνα, 28-02-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη Αυγενάκη στην Περιφέρεια Κρήτης

«Ενώνουμε δυνάμεις για να επουλώσουμε τις πληγές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα»

Συνάντησηείχε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου,με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκηκαι τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη και Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονήο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκηςσυνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Κατά τη συνάντησηζητήθηκε και υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις ζημιές που έχουν γίνει από την κακοκαιρία σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά το εύρος των ζημιών τόσο στις υποδομές του νησιού, όσο και την αγροτική παραγωγή, η ανάγκη για άμεση και λεπτομερή καταγραφή των ζημιών, η παροχή αποζημιώσεων, καθώς και το σχέδιο δράσεωνάμεσης αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης ο κ. Αυγενάκης, δήλωσε:«ζητήσαμε αναλυτικές πληροφορίες για τις εκτεταμένες ζημιές και τις προτεραιότητες των εργασιών αποκατάστασης, καθώς και την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκόμενων Υπουργείων Υποδομών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, όπου και είχαμε αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Αρναουτάκη για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την  αποζημίωση των πληγέντων και να στηρίξει τις προσπάθειες των τοπικών αρχών.Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο πλευρό των πληγέντων και είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο.

Επισημαίνουμε ότι η πρόληψη και η αποτελεσματική συντήρηση είναι καλύτερη και αποδοτικότερη των έργων αποκατάστασης των ζημιών. Το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να λειτουργήσει Ηλεκτρονικό Μητρώο Έργων Υποδομής, το οποίο θα περιλαμβάνει την πλήρη ταυτότητα του κάθε έργου (κατασκευή, συντήρηση, ευθύνη εκτέλεσης έργων).

Έχουμε ανάγκη από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Κρήτης, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας µας και κυρίως να αποτρέψουμε τον κίνδυνο της απειλής κατά της ζωής των συνανθρώπων μας και την προστασία της περιουσίας τους. 

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στηρίζουμε την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Κρήτη πρέπει να βρει ξανά το βηματισμό της, ενόψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου».





"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022