"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

KΡΗΤΗΣ νέα και ενδιαφέροντα

Στήριξη του αγώνα των κληρικών της Κρήτης από τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη

Την στήριξη του στον αγώνα του εφημεριακού κλήρου για την μη αλλαγή από την κυβέρνηση των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και του Νόμου για το ισχύων μισθολογικό καθεστώς των κληρικών, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στα μέλη του προεδρείου της Ένωσης συνδέσμων κληρικών Κρήτης που τον επισκέφθηκαν παρουσία του Νομικού συμβούλου της Ιεράς Επαρχιακής συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη έγινε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρεια στο Ηράκλειο μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης των Κληρικών και ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Ειδικότερα στην συνάντηση-συζητηση με τον κ Αρναουτάκη ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης συνδέσμων κληρικών Κρήτης πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, τα μέλη πατήρ Ιωάννης Μπολάκης, πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης, πατήρ Γεώργιος Μηλάκης και ο Νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Δημήτρης Μηλαθιανάκης. Το Προεδρείο της Ένωσης και ο Νομικός σύμβουλος ενημερώνοντας τον Περιφερειάρχη, εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση “για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης περί αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους, τον παραγκωνισμό του οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας γενικότερα, και της αλλαγής του άρθρου 21 που αφορά τον θεσμό της οικογένειας αλλά και την επιχειρούμενη βίαιη-δυσμενή αλλαγή μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος με αναίτιες καταστρατηγήσεις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των κληρικών.”
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους για την συνάντηση τονίζοντας την στήριξη του στον αγώνα τους-στα αιτήματα τους, όπως επίσης την στήριξη του στην Ορθοδοξία και στην Εκκλησία της Κρήτης που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Επισκέψεις Ιερέων Κρήτης σε Φανάρι και Υπουργείο
Επίσης ο Περιφερειάρχης ζήτησε από το προεδρείο και τον Νομικό σύμβουλο να μεταφέρουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο τις ευχές και την στήριξη του, καθώς -όπως είπαν-εχει προγραμματιστεί συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Φανάρι, ενώ στην συνέχεια θα έχουν άλλη συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό κ Γαβρόγλου. Από την πλευρά τους οι ιερείς μέλη του προεδρείου και ο κ Μηλαθιανάκης ευχαρίστησαν θερμά τον κ Αρναουτάκη για το μεγάλο του ενδιαφέρον και την ένθερμη στήριξη του στην συνάντηση που έγινε την παραμονή της αναχώρησης τους για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο στον οποίο και θα μεταφέρουν -όπως διαβεβαίωσαν-τις ευχές και την στήριξη του.

Έναρξη προγραμμάτων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας από το ΚΕΚΑΠΕΡ της Περιφέρειας Κρήτης

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες που διαμένουν νόμιμα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε μόνιμη ή εποχιακή βάση.
Η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στην Ελληνική Γλώσσα διευκολύνει την ένταξη του ατόμου στην τοπική κοινωνία, στο εργασιακό περιβάλλον, στον τρόπο ζωής και στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και στην απλή διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων ή γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες, από τον Δεκέμβριο 2018 έως τον Μάιο 2019 και καλύπτουν βασικές ή προχωρημένες γνώσεις χρήσης και κατανόησης της γλώσσας. Πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε τμήμα και υλοποιούνται στην κεντρική δομή του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, καθώς και στο 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου – Αρσάνιο Γυμνάσιο (Σφακάκι).
Στόχοι των προγραμμάτων είναι:
• να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι τις βασικές γλωσσικές δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες, ώστε να ανταποκρίνονται σε πρακτικές ανάγκες επικοινωνίας
• να ενισχυθούν οι κοινωνικές και (δια)πολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται, για την επίτευξη αμοιβαίας πολιτισμικής κατανόησης
• να διευκολυνθεί η ενεργός κοινωνική ένταξη των αλλοδαπών που παρακολουθούν το πρόγραμμα, καθώς και των οικογενειών τους
• να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις ελληνομάθειας, που τους δίνουν πρόσβαση στη σχετική πιστοποίηση
• να διασφαλιστεί η ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση.
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων συνεργάζονται η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (Διεύθυνση Ανάπτυξης/Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης), ο Δήμος Ρεθύμνου (Τμήμα Παιδείας & Τοπικές Κοινότητες Παγκαλοχωρίου και Χαμαλευρίου), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, το 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου (Αρσάνιο Γυμνάσιο), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, καθώς και εκπρόσωποι των αλλοδαπών.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ 21-22-23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας , σε συνδιοργάνωση  με την Περιφέρεια Κρήτης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με την εκδήλωση «Συνοικία Ονείρων».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Φορτέτσας, από 21 έως και 23 Δεκεμβρίου 2018.
Οι κάτοικοι Κρητικοί, Μικρασιάτες και πρόσφυγες, έτοιμοι να ανταλλάξουν αγκαλιές, να συναντήσουν γείτονες, φίλους, συγγενείς, καλεσμένους και περαστικούς.
Μια «Συνοικία Ονείρων» που όλοι συμβιώνουν αρμονικά και η ζωή κυλά με χαρά, αγάπη, ανιδιοτελή προσφορά και σεβασμό.
 Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας με τα εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής, ραπτικής και μουσικής. Προσφέρει χειροποίητα δωράκια και τηγανίτες με σοκολάτα στα παιδιά, άφθονα μελομακάρονα και κουραμπιέδες για όλους και πολλά, πολλά τραγούδια στις γειτονιές  της αυτοσχέδιας συνοικίας. Οι γυναίκες της συνοικίας στις 23 Δεκεμβρίου θα προσφέρουν φαγητά και εδέσματα σε όλους μας.
Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Καθημερινά θα προσφέρονται εδέσματα. Στις 22 Δεκεμβρίου θα απολαύουμε   χορωδία παιδιών από το Αφγανιστάν, παραδοσιακούς χορούς από Κούρδους χορευτές, φαγητά και γλυκά που θα παρασκευάσουν  γυναίκες από την Συρία  και  θα προσφερθούν σε όλους.
Ο Σύλλογος Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος” που θα προσφέρει  μαθήματα ψηφιδωτού και μακραμέ.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραμπουρνιωτών που θα προσφέρει στους επισκέπτες φασολάδα και κουραμπιέδες.
Πρόγραμμα
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ   18.00
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 19.00
18.15  Παιδική χορωδία Φορτέτσας με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 21ου δημοτικού Σχολείου. Χορωδίες και Σκετς  από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η. Φορτέτσας και  Μασταμπά. Φωταγώγηση  Δέντρου
19.15  ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργο Γιαννικα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Φασουλάκη
21.15  Μεικτή χορωδία του Δήμου Ηρακλείου με χοράρχη  τον Γιάννη Καγιαδακη και στο πιάνο τον Νίκο Κόκκινη.
22.00 Μουσικό ελληνικό ρετρό πρόγραμμα με Βαλς και Ταγκό με τους Κωνσταντίνα Σηφακη  φωνή, Άντζελα Πετραλή πιάνο, και Εμμανουήλ Σίγμα κιθάρα.
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ   16.00
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 17.00
19.00 Φίλοι καλώς ορίσατε από την Τζούλια Μαρμαρελη Ακολουθεί Χορωδία παιδιών από Αφγανιστάν. Συνοδεύονται από τις Ελένη Τορνεσακη με φωνή και κιθάρα και την Δήμητρα Κλεινακη με το ακορντεόν.
20.00 Παραδοσιακοί χοροί από άντρες Κουρδικής καταγωγής. Ακολουθεί  γεύμα για όλους. Γυναίκες από την Συρία μαγειρεύουν  παραδοσιακά φαγητά.
21.00 Μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα μέσα από αλησμόνητες πατρίδες με τους Κασαπακη Στέλιο, Ούτι, φωνή,  Κατσούνα Μαράζια, Κρουστά φωνή, Γιανναδακης Γιώργος, Λύρα φωνή, Καρούσος Φάνης Σαντούρι φωνή
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ   16.00
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 17.00
21.00 «Συνοικία Ονείρων» Τρεις γενιές της συνοικίας μας, με χορωδία, και μουσικούς σε μικρασιάτικα τραγούδια. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκαν ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή και η Τζούλια Μαρμαρελη χοράρχης και φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Σταυρούλα Δεληγιάννη και Ειρήνη Κουμπά.
21.30 Ο λαογραφικός σύλλογος Χοροδρώμενα  με μικρασιάτικους χορούς.
22.00 Ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκε ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Τζούλια Μαρμαρελη, Σταυρούλα Δεληγιάννη, Ειρήνη Κουμπά και ο Θεοδόσης Σμαριανακης 
Είσοδος ελεύθερη.
















Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά στις Κλειστές Δομές Παιδικής Προστασίας από την Περιφέρεια Κρήτης

Ευχές, κάλαντα και τραγούδια ήχησαν σήμερα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις κλειστές Δομές Παιδικής Προστασίας που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής.  Στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στον Πόρο, συμμετείχαν εκπρόσωποι, παιδιά,  των παρακάτω κοινωνικών δομών:
-Παράρτημα προστασίας του παιδιού Πόρος
-Παράρτημα προστασίας του παιδιού Νεάπολης
-Παράρτημα προστασίας του παιδιού Νέων- Εφήβων Χανιά
-Ορφανοτροφείο Καλυβιανή
-Στέγη Ανηλίκων Ηράκλειο
-Ίδρυμα Αγ. Νεκταρίου Χανιά
Στη γιορτή όπου μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, εκπρόσωποι των παραπάνω Κοινωνικών Δομών, των Σωμάτων Ασφαλείας, Υπηρεσιών αλλά και γονείς, ενώ την εκδήλωση  πλαισίωσαν μουσικά οι καλλιτέχνες Μαρίνα Λαουμτζή και Χριστόφορος Γκόγκολος.
Η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους επεσήμανε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει σθεναρά την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών μέσα από τους θεσμούς της αναδοχής και της υιοθεσίας.
Η κα. Βρέντζου ευχόμενη στους παρόντες στην εκδήλωση Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια θέτοντας πάντα στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντός της τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα αυτή των παιδιών που φιλοξενούνται σε Κλειστές Δομές Παιδικής Φροντίδας αποσκοπεί με την παρούσα εκδήλωση να προσφέρει στιγμές χαράς, ζεστασιάς και αίσθηση οικογενειακής εορταστικής ατμόσφαιρας αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία της και προωθώντας την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών στο Κοινωνικό Σύνολο».
Σύντομους χαιρετισμούς-ευχές έκαναν επίσης η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης Νίκη Γιαμαλάκη, η Διευθύντρια της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Ηρακλείου Γεωργία Ψαράκη, η διευθύντρια του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου Δήμητρα Πραχάλη.
Την επιμέλεια της επιτυχημένης γιορτής είχαν αναλάβει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί Χρυσούλα Βογιατζάκη και Κατερίνα Κασσαπάκη.







1ο Μαθητικό Τουρνουά Πινγκ Πονγκ Αρχανών με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Α.Ο. ΑΡΧΑΝΩΝ ΓΙΟΥΧΤΑΣ 2010 οργανώνει το 1ο Μαθητικό Τουρνουά Πινγκ Πονγκ Αρχανών στο κλειστό γυμναστήριο Αρχανών με ελεύθερη είσοδο στις 21 & 22/12/2018.
Η εκδήλωση, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με τον οργανωτή, απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου και πραγματοποιείται για την διάδοση και εξάπλωση του Ολυμπιακού αθλήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.
Την Παρασκευή 21/12 από 18:00-19:00 θα γίνει επίδειξη του αθλήματος από τους πρωταθλητές  Γκιώνη Παναγιώτη & Σγουρόπουλο Γιάννη, κατόχους σημαντικών Παγκόσμιων & Πανευρωπαϊκών διακρίσεων.
Το Σάββατο 22/12 θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά για τους μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου στις κατηγορίες:
Α’-Γ’ Δημοτικού με έναρξη στις 13:30
Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού με έναρξη στις 11:30
Α’-Γ’ Γυμνασίου αγόρια με έναρξη στις 13:30
Α’-Γ’ Γυμνασίου κορίτσια με έναρξη στις 14:30
Οι Απονομές – Βραβεύσεις στις παραπάνω κατηγορίες θα γίνουν στις 16:30.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα & μπλουζάκια, ενώ για τους θεατές θα κληρωθούν δώρα από τους πρωταθλητές μας.
Επίσης την ίδια μέρα θα γίνει συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
Δηλώσεις Συμμετοχής στο 6944-685856 κ. Ποτουρίδης Παύλος.
Το 1ο Μαθητικό Τουρνουά Πινγκ Πονγκ Αρχανών στηρίζουν το Οφθαλμολογικό & Διαθλαστικό κέντρο Εμμετρωπία Α.Ε. και τα καταστήματα ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ.





"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022