"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις
|
|
Η Ελλάδα αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο οποίος σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας παρακαταθήκη την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας αλλά και επιτεύγματα όπως η ένταξη στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η κηδεία του θα λάβει χώρα την Πέμπτη, στην Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού. |
|
|
|
| Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Σημίτης |
| - Πέθανε σε ηλικία 88 ετών: Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής 5/1 σε ηλικία 88 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρη Καρπούζη, ο Κώστας Σημίτης μεταφέρθηκε από το εξοχικό του χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
- Η κηδεία: Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 12:00 θα τελεστεί η κηδεία του έλληνα πολιτικού, στη Μητρόπολη Αθηνών. Με απόφαση της κυβέρνησης, η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα γίνει δημόσια δαπάνη.
- Οι τιμές: Στον Κώστα Σημίτη θα αποδοθούν επικήδειες τιμές ισοδύναμες με εκείνες ενός εν ενεργεία Πρωθυπουργού.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
| Σε τετραήμερο εθνικό πένθος η χώρα |
| - Κηρύχθηκε εθνικό πένθος: Την κήρυξη τετραήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου στο Facebook. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια και μνημεία της χώρας.
- Τι σηματοδοτεί: Το εθνικό πένθος είναι όρος που περιγράφει την ένδειξη πένθους που προέρχεται από την θλίψη και λύπη για κάποιο δυστυχές γεγονός και κηρύσσεται επισήμως από τις κυβερνήσεις κρατών. Στην Ελλάδα κηρύχθηκε για πρώτη φορά το 1994 έπειτα από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη.
- Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις: Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ακυρώνονται οι μουσικές και εορταστικές εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας, στο Πεδίον του Άρεως. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία της Μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
Εξέλιξη με τη NovartisΜε τον ερχομό του νέου έτους το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε γράμμα. Το γράμμα ήρθε συστημένο κατευθείαν από την Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και φέρνει τα πάνω κάτω στο σκάνδαλο και παράλληλα στη σκευωρία Novartis. Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κώφευε στα γραπτά αιτήματα του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης να τους δοθούν στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis, ώστε να ζητηθούν οι αποζημιώσεις. Μάλιστα η πρώτη επιστολή από Αθήνα προς Ουάσιγκτον εστάλη το 2021 και φέρει την υπογραφή του υπουργού Γιώργου Φλωρίδη. Για έναν περίεργο λόγο οι Αμερικανοί δεν απαντούσαν, αγνοούσαν την επιστολή, έως προχθές όμως που απάντησαν. Τι μεσολάβησε; Μήπως η εκλογή Τραμπ ή ο διορισμός της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα; Ποιος ξέρει. Σημασία είναι ότι οι Αμερικανοί ζητούν από τις ελληνικές αρχές συγκεκριμένα στοιχεία που να καταλογίζουν ενοχές, ώστε να τα στείλουν στην Αθήνα προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία για την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ | Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της πρωθυπουργίας Σημίτη |
| |
Η εικόνα της ημέρας | | Ομιλία του Κώστα Σημίτη στο Ζάππειο για την υποβολή αιτήματος για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2000. (Φωτογραφία: Paper Photo Archive) |
| Πως αποχαιρέτησε ο πολιτικός κόσμος τον πρώην πρωθυπουργό |
| - Η πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμα της η κ. Σακελλαροπούλου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Σημίτη «μαχητή της Αλλαγής», τονίζοντας παράλληλα πως άλλαξε τη μορφή της χώρας.
- Οι πολιτικοί αρχηγοί: Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως ο Κώστας Σημίτης «συνόδευσε την Ελλάδα στα μεγάλα εθνικά της βήματα». Όπως επισημαίνει, ο πρώην πρωθυπουργός «αφήνει το δικό του αποτύπωμα στην εξέλιξη του τόπου». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε πως «τον αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τους πρωτοπόρους δρόμους, που άνοιξε για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό», ενώ πρόσθεσε πως ο Σημίτης ήταν μία από τις «σημαντικότερες προσωπικότητες της Μεταπολίτευσης».
- Οι διεθνείς ηγέτες: Τον Κώστα Σημίτη αποχαιρέτησαν όμως και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως «δουλέψαμε στενά μαζί όταν ήμασταν στην εξουσία. Τον βρήκα πάντα και σε κάθε περίπτωση ευγενικό, σκεπτόμενο και ευφυή, με ισχυρή δέσμευση για τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά και με βαθιά αφοσίωση στην ευημερία της Ευρώπης και των λαών της». Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανέφερε πως «η Ευρώπη πενθεί για την απώλεια του Κώστα Σημίτη».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
| Οι προσωπικές μαρτυρίες |
| - Κώστας Σκανδαλίδης: Σε άρθρο του στο Βήμα, ο υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, Κώστας Σκανδαλίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «έφυγε από τη ζωή ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στο τέλος της μακράς του θητείας παρέδωσε την Ελλάδα στην καλύτερη στιγμή της νεότερης ιστορίας της. Την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στο κέντρο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων που ακτινοβολούσε».
- Γιώργος Πανταγιάς: Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Πανταγιάς, στάθηκε στη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα που χαρακτήριζε των πρώην πρωθυπουργό, αναφέροντας πως κατέγραφε βήμα-βήμα στο μπλοκάκι του όλες τις αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες του, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι τους οποίους προηγουμένως είχε επεξεργασθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια.
- Γιώργος Βέλτσος: Τον Κώστα Σημίτη αποχαιρέτησε και ο γνωστός κοινωνιολόγος και πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιώργος Βέλτσος, αναφέροντας πως «έχασα έναν φίλο. Και τι μπορώ να πω; Πώς να μαρτυρήσω γι’ αυτόν; Ο χαρακτήρας του, το ήθος του, η πραότητά του, η δημοκρατικότητά του -επιστέγασμα όλων αυτών – δεν ανήκουν σε κανέναν».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
|
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.
Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.
Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.
=Επι είκοσι τέσσαρα (24) χρόνια, στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή
.
=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, προβάλλει με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό της Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.
=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.
=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενείται στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολαμβάνει όμως Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διαγράφει απο την γέννησή της μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε εξ αιτίας αυτού,ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα.
Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσι τεσσάρων ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.