"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:

Eως σήμερα 24 Οκτωβρίου 2024 ώρα 10΄22 οι αναγνώσεις της “ΠΟΛΙΤΙΚΗ” είναι -σύμφωνα με την γκούγκλ)- 3.061.688 (τρία εκατομμύρια εξήντα μία χιλιάδες εξακόσιες ογδόντα οκτώ)

Η ανάλυση μηνών είναι:
71316 (Απρίλιος 2024)
76741 (Μάϊος 2024)
66828 (Iούνιος 2024)
80104 (Iούλιος 2024)

79553 (Aύγουστος 2024)
71739 (Σεπτέμβριος 2024)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ

Σήμερα σταματά η ενημέρωση της αναγνωσιμότητας. Ο λόγος είναι προφανής: δεν έχουμε μεν κανένα έσοδο αλλά η αναγνωσιμότητά μας περικόπτεται διαρκώς, ανάλγητα και συντριπτικά παρά τις κατ΄επανάληψη ΔΙΚΑΙΕΣ διαμαρτυρίες μας στην υπέροχη γκούγκλ. Απο σήμερα η Εφημερίδα δεν φιλοξενεί πλέον διαφημίσεις της. Οταν το κονδύλι της δημιουργίας ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ θα γίνει προσιτό, η Εφημερίδα θα συνεχίσει ως Ιστοσελίδα. Εως τότε,όλα είναι αναμενόμενα και εμείς πανέτοιμοι για ένα καλύτερο μέλλον της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ". Νερό στο μύλο ΚΑΝΕΝΟΣ, ειδικά όταν συνοδεύεται απο πλήρη αναλγησία.
Άμεση επικοινωνία: v.ch.maria@gmail.com
politikimx@gmail.com

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ EUROPEAN CONFEDERATION OF THE FOOTWEAR INDUSTRY(CEC),update..-WorldFootwear:4 από 198 Expo Riva Schuh & Gardabags awaits you..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA,..-ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:Εξαφανίσεις και Εκμετάλλευση Ανηλίκων από Κυκλώματα..-ΑΑΔΕ: Αυτόματη απόδοση ΑΦΜ σε 700.000 ανήλικους, σταδιακά από τις 11/11..-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ,ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΑΔΕ:ολόκληρη η ομιλία του στο 17ο Συνέδριο των φορολογικών διοικήσεων του ΟΟΣΑ..-Επίδομα θέρμανσης 2023-24: Τι ισχύει για όσους αγόρασαν καυσόξυλα..-Προέδρου ΣτΕ κ. Πικραμένου επιστολή προς τον Πρόεδρο Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων ..- ‍ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Βιντεοσκοπημένο Σεμινάριο Νομικής Βοήθειας .....-«Καθορισμός της διαδικασίας θέσης των Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ) οχημάτων και μοτοσυκλετών..."..-ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΑΑΑ 2024 - ΝΕΟ Δ.Σ...-Ευάγγελος Βενιζέλος, "Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική" , εκδόσεις Αρμός 2024..-ENYΠΕΚΚ/ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:ενημέρωση..-ΠΑ.ΣΟ.Κ.:ενημέρωση..- COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΦΥΛΗΣ:αιμοδοσία..-NASA's Earth Observatory,update..- WORLD FOOTWEAR weekly newsletter..-After Constantine Journal,update..-WTC Health Program eNews:We'll See You Wednesday!..-ΣτΕ αποφάσεις Ολομέλειας 1639/2024 και 1641/2024:"Στερείται εννόμου συμφέροντος ο ΔΣΑ για την ακύρωση αποφάσεων Υπουργού Δικαιοσύνης.."..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣτΕ: ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ"..-ΕΒΕΑ:Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την ενσωμάτωση της πλατφόρμας S.T.E.P......-EUROPEAN JOURNALISM CENTRE update..-The Clock is Ticking on Sub-Saharan Africa's Urgent Job Creation Challenge..-Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) στη Διεθνή Έκθεση WTM London 2024..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA,..-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Μ.Χ.Β. ..- ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-NIH Health Information......-AHEPA update..-Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ):Ζητήσεις-Προσφορές Οκτώβριος 2024..-IMF update..-"OPEN" tv νέα..-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"Περι ζα...ανεμομαζώματα...διαβολοσκορπίσματα":γράφει η Μ.Χ.Β...-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΒΕΑ:Έρευνα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.....-Αντίδοτο στο δηλητήριο της οχιάς από το ΑΠΘ και το ινστιτούτο Παστέρ..-Ε.Ε.Φα.Μ ενημέρωση..-ΕΒΕΑ επιχειρηματική ενημέρωση..-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:αγροτική ενημέρωση..-EUROPEAN COMMISSION Agricultural markets dashboard..-IMF latest news..-SPD update..-EUROPEAN BANK's update..- WORLD TRADE ORGANIZATION,s update..-KREMLIN's Weekly information newsletter..-AHEPA Visits Delaware Valley, Kicks off Journey to Greece Fundraising..-NATO update..-Prime Minister, Justin Trudeau,....-GAIN reports..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

SELECT LANGUAGE

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
ΑΠΟΓΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ!!

ΕΥΔΑΠ

ΕΥΔΑΠ
Μια μικρή, δική σου κίνηση, φέρνει μία μεγάλη αλλαγή για όλους μας. Σε ευχαριστούμε, που κλείνεις τη βρύση! Μάθε ακόμα περισσότερα για το πώς μπορείς να εξοικονομήσεις, κάθε μέρα, νερό, έξυπνα και εύκολα, εδώ.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως πολλοί ΔΕΝ γνωρίζουν την αξία της ψήφου.Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΑ και σκοτώνει οταν ΔΕΝ σκέφτεσαι...Αυτό..

Έλληνας ιατρός,πολιτικός,συγγραφέας,πανεπιστημιακός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

INTERNATIONAL INSTITUTE OF GASTRONOMY,CULTURE,ARTS & TOURISM,update

 

IGCAT_Email _Banner

PRESS RELEASE

Crete recommended for the title of

European Region of Gastronomy 2026

31 May 2024
An international jury comprising four experts, accompanied by IGCAT’s President, Diane Dodd, PhD, evaluated the application of the Crete region for the title of European Region of Gastronomy 2026. After reviewing the bid book, Crete: Experience the Gastronomic Magic of Simplicity submitted on December 5, 2023, the jury visited the region from May 27-31, 2024. The purpose of the visit was to assess the region’s suitability and readiness to host the title in 2026. The jury will prepare a comprehensive report with recommendations to support the region’s journey.

During the visit, the jury met with over 60 stakeholders from across the islands, including associations of municipalities, regional government representatives for agriculture, culture and heritage, chefs, academics, business representatives, educators, and local entities concerned with the development and protection of Crete as a gastronomic region. The jury was pleased to engage with so many stakeholders from public, private, third sector, and academic institutions and commended the efforts of all involved in developing strategies and plans for the region.

General comments

The Jury was impressed by how the vision for Crete, Candidate European Region of Gastronomy 2026 is so closely linked with IGCAT’s focus areas and it also noted how that vision has been inspired and reinforced by Ploigos Education and Development Company’s longstanding and far-reaching work in the region. The work of Ploigos has been exceptional in this regard and it provides a clear roadmap for multiple sectors to work together to ensure a sustainable food future for Crete and to contribute to an excellent European Region of Gastronomy.

The Jury applauds the fact that Ploigos for decades has been working to boost local and regional development through research, education and training, bringing different stakeholders together to support small scale food production, Crete's circular economy and at the same time strengthen the common gastronomic identity of Crete. The jury were happy to note that their philosophy aligns perfectly with IGCAT’s vision.

While the Jury couldn’t visit the whole of Crete, jury members were able to speak to representatives from the Region of Crete and the jury wish to congratulate the Region for their numerous excellent initiatives to safeguard and promote local cuisine.

The jury noted the exceptional work of the Agronutritional Cooperation of the Region of Crete and their ‘Crete - Land of Values’ certification scheme which identifies high quality, healthy local products and supports their availability in local restaurants, hotels and shops.

The Jury also had the opportunity to either visit or meet with representatives from many municipalities, villages and prefectures and wishes to congratulate all for their dedication to gastronomy, quality food and culture, also noting that their current activities and future plans to further elevate local gastronomy, align with the ambitions of the European Region of Gastronomy title.

The jury also acknowledge the excellent work of:
  • Anogia Municipality
  • Prefecture of Lasithi 

  • Municipality of Agios Nikolao

  • Municipality of Sitia
  • Kritsa village
  • Krana village
  • Rethymnon
  • Vamos village
  • Plaka village
  • Elounda village
  • Heraklion Municipality (UNESCO City of Gastronomy)
  • Regional Union of Municipalities of Crete (PED)
  • Psiloritis UNESCO Global Geopark.
The jury enjoyed seeing how local communities are appreciating, linking and connecting heritage, tangible and intangible, especially those which are promoting the rich inner countryside, the hinterland, of Crete, by developing new economic opportunities, starting from local traditions and recuperating knowledge. This was particularly evident at:

  • the Shepherd's Place interpretation centre; a true keeper of the Cretan rural heritage, and the exceptional strategies undertaken by A.K.O.M.M. and S.A. O.T.A. (Developmental Company of Psiloritis)
    the Shepherd's Shelter (Mitato) in Krana village, where visitors can see the full cheese making process from milking to tasting Kalitsounia fried pies.
  • The jury supports the development of events because the linkage to live music, dance and theatre not only supports the performing arts sector in Crete but it provides memorable experiences and a reason to visit. The jury saw and heard about exceptional examples as in:
  • The Carob Mill Art & Cultural Centre (Haroupomylos) where the jury got to know about the efforts of Epimenides Cultural Society of Panormo to protect, showcase and maximise the potential of the carob tree.
    Fabrica Farm & Houses in Vamos village who have been keeping rural traditions alive and sharing them since 1985
    Cretan Women in Business Association’s work on the revival of traditional arts and crafts
    Xobli Women's Weaving Cooperative, a social enterprise promoting and teaching traditional weaving
    Ms. Hermioni for demonstrating traditional weaving in Perahori.
  • The jury encourages the development of educational itineraries within Crete and also, with international partners, because these stimulate exchange of knowledge as well as cross-marketing of food destinations, such as:
    Epimenides Cultural Society of Panormo’s proposal to build a "Carob Route" connecting different regions in the Mediterranean area.
    Archaeological Museum of Heraklion, a member of the Iter Vitis Cultural Route of the Council of Europe, where visitors can be guided through the ancient origins of the Cretan food and wine tradition, and appreciate the archeological remains from the Minoan civilization linked to wine production, food preparation and consumption.
  • The jury also used the occasion to express their support for Spinalonga island’s application for UNESCO World Heritage.
A conversation with International Documentary Festival of Ierapetra explored potential collaborations with IGCAT's International Food Film Menu, aiming to promote Cretan gastronomy through food films.

Finally, the jury noted that their overall experience in the areas of culture, citizen involvement, empowerment, and heritage was one of strong evidence of social cohesion, community empowerment, of women leaders in society and in successful entrepreneurial initiatives, of authenticity – which is strong if you still have it, but once lost will be difficult to retrieve.

The Cretan contemporary way of life is typical of island communities, strong, resilient and persevering and recognising opportunity. The hospitable and evident autonomous identities of its people is a result of it history, its geographic location in the Mediterranean, and its will to forge sustainable social, environmental and economic Cretan futures.

The jury has been hugely impressed by cross-sectoral collaborations with the academic sector to identify, verify and research practical solutions, as witnessed the work of:

  • The University of Crete,
  • Department of Nutrition and Dietetics of the Hellenic Mediterranean University
  • Mediterranean Agrofood Competence Centre (MACC)
  • Mediterranean Agronomic Institute of Chania - MAICH
The Cretan Diet recognised by research as one of the healthiest diets and the Mediterranean Diet recognised by UNESCO as intangible cultural heritage are indeed huge assets.
Research, preservation and promotion of local cuisine and products involves key stakeholders, and the jury was pleased to note that researchers went to the farms. The importance of the primary sector (farmers and fishermen/women), who shape landscapes and have a key role in preserving the local products & biodiversity are as important as, restaurants, hotels, and consumers (local & tourists).

The jury was deeply impressed by the Foundation for Research and Technology - Hellas (FORTH) and Science and Technology Park of Crete (STEP-C), these research hubs are a catalyst for innovation and entrepreneurship, connecting the academic environment and the business sector, offering research services and technology solutions for start-ups and companies in many different sectors. The Jury had the opportunity to hear presentations and visit some of the Foundation's facilities and labs, witnessing outstanding examples of how scientific research and state-of-the-art technologies can be applied to sustainable agriculture, agrofood, heritage preservation, visitor experiences and tourism. The jury was particularly impressed that school pupils can visit the labs and participate in experiments to encourage future young researchers.

Also, the jury appreciated the work of Agricultural Cooperative of Rethymno and Agroxenia (Union of Agrotourism in Greece).

The jury’s conversations with many experts, researchers and academics covered many important topics and current challenges such as the risks posed by increasingly globalised diets and climate change that can be averted by promoting sustainable agricultural practices, organic farming, conservation of local plant and animal varieties, and revival of traditional food ways and know-how.

The jury noted the Heraklion Hoteliers Association’s efforts to integrate local gastronomy into hotels by offering a Cretan breakfast and connecting guests with local producers through unforgetible memories. The jury wished to thank specifically for the hospitality and generosity during the visit:

  • Olive Green Hotel
  • Avli Restaurant in Rethymnon,
  • The Association of Winemakers
  • Fabrica Farm & Houses
  • Women Association of Kritsa, an organisation dedicated to safeguarding and giving visibility to local traditional gastronomy
  • Kanali Restaurant in Elounda village
  • Ligo Krasi, Ligo Thalassa restaurant
  • Kafeneio Aivaliotis
All inspiring hospitality businesses that are encouraging and boosting Cretan diet and providing the most tailored and beautiful experiences for everyone. The jury however, singled out Peskesi restaurant, stating that they deserved a special mention as they work for 0 food waste and circular economy, showcasing didactic resources as illustrative graphics for guests. This restaurant clearly understands their educational potential and their role in recovering plant/animal varieties and recipes. Their attention to detail: concepts, principals, practices, values, service, dishes, food and Maitre d’ were all exceptional!

On this note, the jury wishes to thank all individuals, experts and ambassadors, whose collective efforts have significantly contributed to establishing Crete as an authentic and distinguished European gastronomic destination, listed below in the order the jury met them:

Haris Roditakis, President, Educational Development Company Ploigos
Giorgos Zervos, General Manager, Educational Development Company Ploigos
Eirini Makedona, Project Curator, Educational Development Company Ploigos
Stella Lazari, Project Administrator, Educational Development Company Ploigos
Areti Alexaki, Educational Development Company Ploigos
Iraklis Apladas, Educational Development Company Ploigos
Vaso Kalenti, Educational Development Company Ploigos
Giannis Ktistakis, Educational Development Company Ploigos
Chalient Tachir, Educational Development Company Ploigos
Panagiotis Magganas, owner, Peskesi Restaurant
Michalis Kampitakis, representative, Association of Sultana producers in Crete
Maria Pitsikaki, representative, Cretan Women in Business Association
Menelaos Mpokeas, representative, Regional Union of Municipalities of Crete (PED)
Georgia Milaki, Deputy Governor in the field of Culture and Equality, Region of Crete
Eirini Choudetsanaki, President, Agronutritional Cooperation of the Region of Crete
Sokratis Kefalogiannis, Mayor, Municipality of Anogia, and President, A.K.O.M.M. - Psiloritis Anaptyxiaki S.A. O.T.A. (Developmental Company of Psiloritis)
Evi Vrentzou, Municipality of Anogia
Chrissa Daskalaki, President, Directorate General for Development Programming of Region of Crete
Chara Papailiou, Psiloritis Unesco Global Geopark
Alexandros Κοutalas, General Director, Agricultural Cooperative of Rethymno
Αndreas Kokkinos, owner, The Shepherd's Shelter (Mitato)
Giorgos Nikolakakis, Associate Professor of Social Anthropology, University of Crete, and member, Crete, candidate European Region of Gastronomy Scientific Committee
Κorina Miliaraki, owner, Haroupomilos (Carob Mill), and Director, “Epimenides” Cultural Society of Panormo,
Charalampos Katerinopoulos, Emeritus Professor of Chemistry, University of Crete, and member, “Epimenides” Cultural Society of Panormo
Katerina Xekalou, owner, Avli Restaurant
Vasilis Leonidou, Chef, Avli Restaurant
Nikos Frantzeskakis, President, Agroxenia (Union of Agrotourism in Greece), Owner of Fabrica Farms & Houses and Ambassador, Crete, candidate European Region of Gastronomy
Lola Frantzeskakis, Fabrica Farms & Houses
Zaharenia Rikounaki, Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICh), and member, Crete, candidate European Region of Gastronomy Scientific Committee
Georios Fakotakis, Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICh), and member, Crete, candidate European Region of Gastronomy Scientific Committee
Nick Skoutelis, Professor, Technical University of Crete
Giannis Androulakis, Deputy Regional Governor, Prefecture of Lasithi
Manousos Pediaditis, Deputy Mayor of Culture, Tourism and Local development, Municipality of Agios Nikolaos
Giorgos Zervakis, Mayor, Municipality of Sitia
Vassilios Raikos, Associate Professor, Department of Nutrition and Dietetics Sciences, Hellenic Mediterranean University (HMU)
Evangelia Bakinda, President, Cretan Women in Business Association
Nikos Fountoulakis, General Manager, Heraklion Hoteliers Association
Nadia Tamiolaki, Vice-President, Heraklion Hoteliers Association
Μaria Simeaki, President, Women Association of Kritsa
Maria Tzortzi, President, “Xobli” Women’s Weaving Cooperative
Odysseas Sgouros, Architect
Eleni Vlasi, Culture Counsellor, Prefecture of Lasithi
Giorgos Papamichail, Director, Science & Technology Park of Crete (STEP-C), and and member, Crete, candidate European Region of Gastronomy Scientific Committee
Asterios Leonidis, Post-doctoral research assistant, Institute of Computer Science
Christos Stratakis, Technical Scientific Personnel, Institute of Computer Science
Panagiotis Sarris, Professor, Institute of Molecular Biology & Biotechnology
Yiannis Kamarianakis, Principal Researcher, Institute of Applied & Computational Mathematics
Michalis Velegrakis, Researcher Emeritus, Institute of Electronic Structure & Laser
Michalis Katharakis, CEO, Mediterranean Agrofood Competence Center (MACC)
Giorgos Agrimanakis, Deputy Mayor of Tourism, Municipality of Heraklion - UNESCO City of Gastronomy 2023
Despoina Dialyna, Municipality of Heraklion - UNESCO City of Gastronomy 2023
Maria Kassotaki, Region of Crete
Stavros Tzedakis, Deputy Governor of Rural Economy, Region of Crete
Eleni Maragkaki, Social - Eco - Cultural Organizations Network of Hersonissos
Katerina Athanasaki, Archaeologist and Head of Department of Exhibitions, Education and Public Relations, Archaeological Museum of Heraklion
Stella Chryssoulaki, Archaeologist and General Director, Archaeological Museum of Heraklion
Theano Vrentzou, Municipality of Heraklion
Stavros Arnaoutakis, Governor, Region of Crete
Roxane Vlami, Interpreter
Pefko Cafe at Plaka village
Kanali restaurant
Ligo Krasi, Ligo Thalassa restaurant
Kafeneio Aivaliotis
Olive Green Hotel
Atlantis Hotel

The jury wishes to note that the Award will give extra stimulus for the stakeholders to continue and deepen their cooperation; share knowledge and cross-marketing opportunities with other awarded and candidate Regions of Gastronomy, thus providing international visibility.

Recommendation

The jury appreciated that the bid:
  • integrates the six different focus areas of IGCAT;
  • includes multiple stakeholders and many more will participate going forward;
  • integrates plans for Crete’s participation in IGCAT joint projects that show a commitment to the European dimension;
  • presents a long-term lasting legacy for the region;
  • shows a strong commitment from the regional partners to sustainability and quality food products;
The jury agreed that the exceptional food and hospitality found in Crete, the culture and indeed harmony of culture, heritage and well-being makes Crete’s application extremely strong.

Therefore, based on the written application and visit to the region, the jury decided that Crete should be recommended for the title European Region of Gastronomy 2026.

The jury will submit in the coming weeks their recommendations to the region and IGCAT will approve this recommendation at the next IGCAT Advisory Forum scheduled for 26 June 2024.

The jury very much hopes to see preparations unfold for the region’s Award Ceremony this year, which will be an opportunity to share Crete’s food treasures with the world.

Jury composition

Dr. Diane Dodd, IGCAT President accompanied the independent jury to ensure that all financial, governance and legal aspects will ensure a long-term legacy for the region.
The independent jury members were:

Dr Edith M Szivas, IGCAT Vice-President and expert on tourism focussed her attention on creativity, tourism and job opportunities as well as public sector governance;

Davinia Galea, from Gozo, candidate European Region of Gastronomy 2026 and IGCAT Expert on Culture, focussed her attention on culture, citizen engagement, empowerment and heritage initiatives;

Ramon Sentmartí, from Catalonia, European Region of Gastronomy 2016 / World Region of Gastronomy 2025 as well as an IGCAT Ambassador with expertise in in the Agrofood sector, focussed his attention on research, innovation, communication, marketing, legacy and evaluation;

Jaume Gomila, Menorca, a biosphere reserve and European Region of Gastronomy 2022, focussed his attention on environment, hospitality and sustainability.

About the World/ European Region of Gastronomy Award

The International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) is the operative institute that oversees the management and coordination of the World and European Region of Gastronomy Award. IGCAT believes that cross-sectoral collaboration will help regions find solutions to current day challenges and thus, the Award is not only given because a region has great gastronomy but because the whole region is working together to create a more sustainable food future. IGCAT encourages not only hospitality industries to participate but everyone across the whole eco-system including public, private, NGO and academic institutions.

The first step in applying for the Award is to bring these different entities together. The next stage is to create a bid book that pulls together as many great initiatives as possible so that people within the region themselves can begin to appreciate how rich their resources are. The third stage is a jury visit that concludes with a recommendation for IGCAT Board and a report to help the region in preparing a successful journey.

Candidate and awarded Regions of Gastronomy, guided by IGCAT, are working together to strengthen food security through the celebration of distinctive food cultures; create employment by stimulating creativity and gastronomic innovation; nourish children and adults through culinary and cultural education; drive environmental sustainability in tourism, hospitality and agricultural sectors; support balance and sustainable tourism practices; highlight and support expertise from within rural and urban communities, creating connections and sharing good practises; and ultimately they contribute to community health and well-being.

For more information:
www.igcat.org
info@igcat.org
www.igcat.org
www.europeanregionofgastronomy.org
facebook twitter instagram linkedin youtube 
© 2024 IGCAT, All rights reserved

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι τέσσαρα (24) χρόνια, στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, προβάλλει με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό της Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενείται στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολαμβάνει όμως Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διαγράφει απο την γέννησή της μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε εξ αιτίας αυτού,ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσι τεσσάρων ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024
ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024